Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 26hb Ramadhan 1435 @ 24hb Julai 2014, 04:07:15 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh oil seed : tolong, camner nak hilangkan
miss_amin
Ahli Baru
1. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 2:52:25 ptg    [Edit]


saya minta tlg dari kekawan mdc sumer, saya ada notice ada cam biji2 kecil (tak begitu jelas kecuali kalau lihat betul2) di bawah mata, org kata oil seed

saya nak tanya

- apa itu oil seed

- camner ianye boleh terjadi

- apa nak buat untuk hilangkannnyer

tq byk2

202.185.32.:-)

nafizah
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 3:22:50 ptg    [Edit]
miss_amin
emm... pasal oil seed ni kan, kalau baru jadi better jumpa doc terus.. nnt kalau dah byk mmg payah nak berubat.. saya ada sorang sedara, masa jd skit dia buat tak hirau jer, pas tu bila dah byk, merata doc pergi jumpa.. tp sume nya x brapa jln..

--------------
~puteriku balqis.......~

218.111.203.:-)

noerall
Ahli Setia
3. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 3:24:53 ptg    [Edit]
cam ne ghupanyer oil seed nih ek?

--------------
okk aaaaaloh! guuuuuaaanooo gitu??

202.184.41.:-)

miss_amin
Ahli Baru
4. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 3:52:09 ptg    [Edit]


minta pengendali tlg alihkan topik ini kepada sembang2 yang berkenaan, saya tersilap room ni masa menaip topik ni tadi, mungkin sesuai kat sembang2 petua dan kecantikan...

202.185.32.:-)

yana2006
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 02hb Ogos 2005, 4:44:12 ptg    [Edit]
saya pun ada oil seed ni ...tak byk sgt...tapi nak jugak tahu mcm mana nak hilangkan nya...
org kata oil seed ni keturunan dan disebabkan terdapat kelebihan kolestrol pada badan...betul ker?

mak su saya ada oil seed byk kat sekitar mata...saya takut jadi mcm tu....

220.128.49.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
6. Dihantar pada 03hb Ogos 2005, 09:42:45 pagi    [Edit]
Ini sebenarnya nama MILIA.
Ianya berpunca dr lebihan minyak bawah mata.
(ada jugak org yang tumbuh selain bawah/tepi mata)

Baby pun dpt penyakit ni tapi kalau baby usah risau sbb ianya bersifat sementara.

Treatmentnya sama ada

guna laser (jumpa specialist)

atau cuba Biomedic Retinol 15. Insyaallah.

BioMedic Retinol Cream rapidly minimizes signs of aging. It utilizes Retinol is combination with selected moisturizers and emollients to help transform dry, scaly skin into smooth, evenly pigmented skin. Designed to reduce the signs of aging- fine lines and surface wrinkles- the regular use of BioMedic Retinol Cream can substantially rejuvenate your skin's appearance, promoting a healthy youthful glow. For optimal results, use in conjunction with our home treatment program. Ideal for people who burn in the sun or have sensitive skin. Contains .15% Retinol

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

kida
Ahli Baru
7. Dihantar pada 03hb Ogos 2005, 4:05:43 ptg    [Edit]
Liz, brapa harga dia? sbb kat bawah mata saya ni bnayak sangat oilseed. bila memalam terasa gatal kat situ.Boleh tak ia digunakan sebagai krim mata?

ada kesan buruk dari penggunaan tersebut tak?

219.94.73.:-)

yana2006
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 03hb Ogos 2005, 7:27:02 mlm    [Edit]
hehehhehe.....

Kak Liz telah menerujakan diri ini sekali lagi.....

220.128.49.:-)

miss_amin
Ahli Baru
9. Dihantar pada 04hb Ogos 2005, 08:56:09 pagi    [Edit]


kak liz,

nak tanya krim biomedic ni boleh tak hilangkan masalah2 lain kat bawah mata cam
-lebam atau hitam bawah mata
-garisan atau kedut bwh mata

satu lagi, camner cara nak gunakannya dan nak dapatkannya...

202.185.32.:-)

yana2006
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 04hb Ogos 2005, 11:59:23 pagi    [Edit]
miss amin...
saya tolong jawab utk pihak Kak Liz...dia sibuk tu....
barang tu hanya ada dijual di BeyondPretty....kalau nak lagi senang,order aja dgn Kak Liz tu....

220.128.49.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
11. Dihantar pada 05hb Ogos 2005, 11:27:18 pagi    [Edit]
retinol 15 mmg khas utk dark eye circle.. Mmg boleh digunakan di mata.
Boleh check dlm beyondpretty.net

Tak boleh iklan di sini. Nak tanya pasal product dan harga sila ke topic Produk kesihatan..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jen
Ahli Baru
12. Dihantar pada 05hb Ogos 2005, 2:24:56 ptg    [Edit]
saya ada problem ni, teruk jugak. hari tu pi facial treatment tanya jugak pasal ni. dulu pernah guna produk clara tapi milia cream tapi rasa mcm tak berkesan.

yg baru ni, rasa mcm ok tapi tu lah effect dia ambik masa. tapi kalau nak cepat kena suruh org facial tu korek sendiri, itu pun depends pada jenis dia. mcm kes saya ada tu yg dah hopeless, so mana2 yg timbul dia korekkan. but one of the advise given is for me to stop using eye cream, kalau gel boleh lagi, tapi in my case rasanya yg body shop tu gel tapi make my milia condition worse. and cara application ubat dia pun lain, probably it is high in alcohol/acid content. u tak boleh sapu mcm pakai eye cream kena guna cotton bud, apply on the milia spot.

219.93.230.:-)

miss_amin
Ahli Baru
13. Dihantar pada 08hb Ogos 2005, 09:06:51 pagi    [Edit]


kak liz, saya dah buka satu topik berkenaan dgn biomedic retinol cream ni kat sembang2 produk kesihatan...

minta akak jenguk kat sana...

ada soalan sikit..

tq

202.185.32.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
14. Dihantar pada 03hb September 2005, 04:19:11 pagi    [Edit]
dah reply dah kat sana.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005