Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 30hb Muharram 1436 @ 23hb November 2014, 6:45:06 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh RUMAH BARU : QUOTATION GRILL IRON WROUGHT & BUAT TILES DAPUR
mamanabil
Ahli Setia
1. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:19:55 pagi    [Edit]
Hai.. dah lama tak posting dalam sembang..

mamanabil nak dapatkan quotation untuk grill iron wrought pintu depan rumah (pintu depan yang besar & kecik) tak tahu nak panggil apa... yang jenis clon... tak nak yang original coz tooo expensive..

and lagi satu kalau ada member yang buat tiles untuk dapur... boleh tak bagi contact no...

203.115.226.:-)

jamd
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:23:14 pagi    [Edit]
mamanabil

grill iron wrought to camna eh...sebab rumah jamd pakai grill biasa je...pastu org buat grill cakap ada 2 jenis either grill biasa atau yg mahal tu...apa nama dia tah...solid grill ke ?

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

cikon
Ahli Setia
3. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:41:48 pagi    [Edit]
,

cikon pun buat grill wrought iron utk umah baru. nanti cikon pastekan kat sini.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cha
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 12:03:09 tghari    [Edit]
Ni antara contoh wrough iron grill.. shantikkkk kannnn….



--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

jamd
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 12:06:16 tghari    [Edit]
means wrough iron grill tu ada bunga2 eh...yg macam solid tu ...apa nama dia eh...means wrough iron grill mahal le dari grill biasa

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

mamanabil
Ahli Setia
6. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 3:38:03 ptg    [Edit]
cikon...

i dah call no. tepon yang iman letak kat sembang pasal grill tue.. price yang dia bagi reasonable jugak.. tapi yang nie jenis klon iron grill... coz kalau yang betul-2 iron grill nie dia stainless steel.. so a bit expensive untuk pintu depan aje dah tanya ngan cina dekat RM1800.. jenis bunga banyak...
u punya grill dia charge berapa yea??? pintu i satu besar satu kecik...

jamd...

macam tuelah iron grill.. kalau original memang mahal.. dekat RM1800++ kalau ambil ngan cina... kalau ngan melayu tak tahulah pulak...

203.115.226.:-)

mamanabil
Ahli Setia
7. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 3:39:09 ptg    [Edit]
cha.. yang no. 3 tue cantiklah.. simple tak banyak sangat bunganya..

u ada member tak buat benda ???

203.115.226.:-)

jamd
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 3:46:44 ptg    [Edit]
mamanabil

baru nak cakap yg iron grill stainless steel le yg mahal.....yg biasa2 last time jamd buat satu rumah cost me RM3K...my neighbour buat cost her RM1,800...namapk cam sama ...sebab design sama....tapi bila check betul2 ....grill rumah jamd lagi keras...gamaknya grill biasa pun ada diff quality steel...ad tu berap inchi...tak ingat supplier explain dulu..

bagi jamd lak suka yg simple...yg bunga2 nampak crowded

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

cikyinn
Ahli Baru
9. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 4:09:47 ptg    [Edit]
itu wrought iron kalau bahasa melayu..orang panggil besi tempawan..

--------------
sebelum putus tali Tuhan yang Esa jgn kau berputus asa

161.142.141.:-)

cikon
Ahli Setia
10. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 4:41:51 ptg    [Edit]
mamanabil,

baru nie cikon buat grill wrought iron utk umah d/s, cina tue charged 3.7k aje.
bhg. depan semua guna w/i (sliding, pintu, tingkap n tingkap toilet) bhg. belakang pulak grill biasa aje.kalau guna grill biasa utk umah d/s regenya rm1750.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

jamd
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 5:06:56 ptg    [Edit]
cikon

rumah you tu wrought iron stainless steel ke...kalau RM3.7K consider murah le

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

maizana
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 08:56:16 pagi    [Edit]


Wrought Iron Grill



WI Grill - main entrance



WI Sliding door

Kos untuk kedua-duanya dalam RM 4500

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

jamd
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 09:09:06 pagi    [Edit]
kak zana,

2 pintu tu RM4500 eh...mahal gak tu

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

maizana
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 09:25:08 pagi    [Edit]
ya lah jamd.. pintu masuk utama dengan pintu sliding.. kan harga besi melambung naik sekarang ni...

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

cikon
Ahli Setia
15. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 11:07:23 pagi    [Edit]
jamd,

grill w/i cikon macam sliding door kak zana, cuma bunganye lain skit.
next week baru bole pastekan kat sini. tak sempat nak ambik gambar.
maklum ler baru aje pindah masuk.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

mamanabil
Ahli Setia
16. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 11:40:07 pagi    [Edit]
cantiklah w/i ruma kak zana.. itulah yang mamanabil minat..

tapi yang tue tak mampu .. mahal sangat... cuma yang mampu ambil yang klon.. coz tanya ngan zul tue untuk pintu depan cam rumah kak zana tue coz RM+-600 depend pada bunga banyak ke tidak.. kalau less bunga dia lagi kurang dari 600... itu baru cakap phone.. belum tengok contoh lagi..

cikon murahlah price RM1750.. coz rumah mama memang d/s.. bleh tak bg no. tepon cina tue tapi area kajang dia cover tak...

kak zana.. rasanya bleh tak org yang buat i/w rumah kak zana bagi murah utk klon punya...

203.115.226.:-)

cha
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 12:33:52 tghari    [Edit]
cantiknyerrr grill pintu umah kak zana... kc umah kak zana pun cantik...

hai, banyak nyer nak dibuat bila nak dok umah baru kan... grill, awning, kc, cornice, lampu, kipas... ish apa lagi ek...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

maizana
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 1:33:32 tghari    [Edit]
Terimakasih bebanyak... kalau sesiapa yang nak datang rumah Kak zana..biasanya Kak zana kata..' Naik tingkat 11, rumah yang pintu dia lawa tu..rumah I'... .. gurau jer lah..

Ya lah.. ada orang tak suka design macam ni.. ada orang suka... terpulang pada cita rasa masing-masing...

* Mesej ini telah disunting oleh maizana pada 26hb Disember 2004, 8:49:22 mlm

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

cha
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 24hb Disember 2004, 2:32:33 ptg    [Edit]
Memang cantik pun kak zana... ikutkan suka, cha memang suka... cuma poket kami jer yg belum suker...


tapi kan if ada org nak bagi kat cha, suh datang amik skarang pun cha sanggup..... (siapa la yg nak bagi kat kita nih... ).. kenalkan la kat cha org yg wat grill kak zana tuh... kalau dia taknak bagi free pun, dpt bagi harga murah pun jadilah...

lagi satu, cha dah banyak kali try call no contractor kc yg kat sg chua (yg kak zana bagi utk topi kitchen kabinet)... tapi tak pernah nyer dpt... kak zana ada no lain tak???

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 24hb Disember 2004, 2:34:13 ptg

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

lemak_manis
Ahli Baru
20. Dihantar pada 26hb Disember 2004, 02:31:15 pagi    [Edit]
s

gilah ke website ini.......

http://wakman.net/service.htm

berbagai perkhidmatan pengubahsuaian disediakan.....

--------------
ceriakan hari seseorang.......selamat tinggal toot-toot.....

219.95.152.:-)

noghoy
Ahli Aktif
21. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 10:27:46 pagi    [Edit]
mama

Cuba call pakcik nog ni..dia mmg buat keje2 renovation ni..nak pasang tiles,cat,cornice,pasang carpet dan yg sewaktu dgn nya lah.. semua dia boleh buat...

harga mmg boleh kow tim,lg pun dia amik murah jer...S'rang ni dia baru habis buat renovation office di riching.....Dia amik 12k aje,compare dgn other contractor diaorg nak 20k... ..Byk jauh beza tu.....Ni num hp dia 013 6412467 Hassanudin...Nanti ckp lar,kwn nurul...mesti dia tahu k...

* Mesej ini telah disunting oleh noghoy pada 30hb Disember 2004, 10:28:57 pagi

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

mamanabil
Ahli Setia
22. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 11:16:20 pagi    [Edit]
noghoy.. tqqqq..

tertanya-2 bila org nak reply msg tiles nie... kitchen mamanabil memang 0... cuma baru pasang jubin dapur itupun pasang sendiri aje... skrg nie nak pasang jubin kat seluruh dinding dapur.. coz dinding tue tak rata kalau cat tak cantik...

nanti nak tanya dia boleh tak buat konkrit sekali..??

203.115.226.:-)

noghoy
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 12:22:22 tghari    [Edit]
mama

Nanti mama terangkan lah kat pakcik saya tu..keluasan dia dan byk mana yg mama nak buat tu k....

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
24. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 2:12:12 ptg    [Edit]
Liz suka jugak mcm kak zana punya rumah tu. tapi kalau boleh taknak yg byk sgt kerawang/bunga sbb mcm ni cepat jemu.

Biar simple nampak menarik.
Kak mana langsir tu punya quoatation?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

cikon
Ahli Setia
25. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:28:58 pagi    [Edit]


ini ler grill yg cikon buat utk umah baru cikon.

http://www.imagestation.com/picture/sraid155/pec7c316b9f2b10e11c33f2dfc8e8bc84/f56e1b40.jpg

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cikon
Ahli Setia
26. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:30:19 pagi    [Edit]
sori, tak menjadi pulak...

http://www.imagestation.com/picture/sraid155/pec7c316b9f2b10e11c33f2dfc8e8bc84/f56e1b40.jpg

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cikon
Ahli Setia
27. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:31:51 pagi    [Edit]

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cikon
Ahli Setia
28. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:33:38 pagi    [Edit]

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

mamanabil
Ahli Setia
29. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:40:19 pagi    [Edit]
cikon..

cantiklah grill.. berapa u buat yea.. yang nielah yang i minat...

203.115.226.:-)

fulkan
Ahli Baru
30. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:51:30 pagi    [Edit]
hai,,, fulkan nak mencelah ni... kite pon tgh cari quotation tuk grillss.. rumah apartment kat shah alam.. nak grill biasa ja bkn yg wrought iron tu... aritu ade amik satu quotation tu tapi mahal . adeke die amik sampai RM3000 .. kalu sesiapa yg ade contek tu leh lah call fulkan 0162805419 okay

--------------
Wangi Sokmo Ori Perfume Distributor

210.19.115.:-)

cikon
Ahli Setia
31. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 2:01:19 ptg    [Edit]
mamanabil,

umah cikon nie d/s. cina tue charge rm3700 aje. sliding, pintu, tingkap m/bed n tingkap toilet guna wrought iron (semua yg menghadap depan). yg lain tue termasuk loteng grill biasa.

fulkan,

cikon pun tinggal kat s.alam gak. u kat mane?

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

fulkan
Ahli Baru
32. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 3:13:39 ptg    [Edit]
hai cikon,,

fulkan kat seksyen 17.. apartment baru puteri.... kat mana cikon buat grill tu.. aritu hubby fulkan dpt quatation sampai RM3000 ni grill biasa bkn yg wrought iron tu.. mahal tu .. apartment fulkan ade sliding door ngan 2 tingkap , lepas tu ade sliding door kecil kat master bedroom.. cikon wat kat mne .bagi le phone no

--------------
Wangi Sokmo Ori Perfume Distributor

210.19.115.:-)

cikon
Ahli Setia
33. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 3:38:57 ptg    [Edit]
fulkan,

esok cikon kasi no. tepon cina tue. kalau rm3000 tue, kira mahal sangat.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

fulkan
Ahli Baru
34. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 3:46:30 ptg    [Edit]
thanks cikon.

ps: kalu tak keberatan sms je kat 0162805419

--------------
Wangi Sokmo Ori Perfume Distributor

210.19.115.:-)

maizana
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 09:11:37 pagi    [Edit]
Lagi satu info pasal Wrought Iron ni..

Bila supplier dah bagi harga... tanya dia.. WI tu ada hot dip galvanised tak... biasanya harga WI yang hot dip galvanised lagi mahal... tapi ia tahan lama.. tak mudah karat...

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

60.48.217.:-)

cikon
Ahli Setia
36. Dihantar pada 20hb Januari 2005, 2:09:06 ptg    [Edit]
fulkan,

nie kontek no. org. yg buat grill utk. umah cikon ( 019-3794926).

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

fulkan
Ahli Baru
37. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:41:11 ptg    [Edit]
hai cikon...
i try no yg u kasi tu, pesal no not in used???

--------------
Wangi Sokmo Ori Perfume Distributor

210.19.115.:-)

cikon
Ahli Setia
38. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 10:46:33 pagi    [Edit]
fulkan,

i call ok aje.u dail salah no. kot. cuba u call lagi.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

chempedak
Ahli Baru
39. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:02:49 pagi    [Edit]
cikon
Canopy braper sewa?.. kerusi meja skali ke?..ade buat sewa pinggan mangkuk skali tak?...

Sorry.. OFF TOPIC

219.95.209.:-)

jamd
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:03:45 pagi    [Edit]
cikon

OFF TOPIC,

canopy tu kalau nak sewa satu berapa RM

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

cikon
Ahli Setia
41. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:16:15 pagi    [Edit]
jamd,

utk area mane?

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

chempedak
Ahli Baru
42. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:19:54 pagi    [Edit]
cikon

Chem kat area pj.. nak tanya kalu ade sewa canopy + pinggan mangkuk + kerusi meja..

219.95.209.:-)

jamd
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:33:45 pagi    [Edit]
cikon,

jamd area country homes rawang...kalau canopy 15" x 15 " berapa...kerusi lak camna kira & meja satu tu berapa RM

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

cikon
Ahli Setia
44. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:43:44 pagi    [Edit]
cempedak & jamd,

kalau kat rawang tue RM290.00/set. PJ pulak RM270.00/set



PACKAGE :-
1 Canopy
10 Meja
40 Kerusi
1 Kipas
2 Lampu
Scallop (Purple, Maroon, Hijau & Pink)

HARGA :-
Klang : RM230.00
S.Alam : RM250.00
Puchong : RM260.00

EXTRA :-
Canopy : RM170.00/unit
Kerusi : RM0.70/unit
Meja : RM1.50/unit

SPECIAL PROMOTION :-
5 sets canopy FREE Pintu Gerbang (Decoration sendiri)

KATERING :-
RM8.50/seorang
Nasi Minyak
Rendang Daging
Acar Timun
Ayam Masak Merah
Kari Dalca
Buah (Tembikai / Limau)
Air Minuman

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

farhanah
Ahli Baru
45. Dihantar pada 09hb Mei 2005, 1:09:26 tghari    [Edit]


Nak tanya pd sesapa yg tau ya. Saya dah tukar grill biasa to Wrought iron grill. Kalau nak buang yg lama, sayang pulak. Kalau kita nak jual kat kedai besi buruk, bole ke? Camne diaorang kira ye.

Mamanabil dah tukar ke wrought iron grill ke? Saya ada contact supplier wrought iron ni. Kalau interested, saya boleh bagi contact. Kalau kesempatan, saya pastekan gambarnya.

OK.

210.19.241.:-)

hazelliana
Ahli Baru
46. Dihantar pada 11hb Mei 2005, 11:45:48 pagi    [Edit]
saya nk pindah uma baru...
so tgh cari sape bole buat grill uma..
sila call saya cepat2 hazel 012-3982542

219.95.28.:-)

nid
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 11hb Mei 2005, 12:23:52 tghari    [Edit]
nid pun interested tgk grill tu....tapi kalau boleh nak tau ada tak sapa-2 yg kat sini....tak tau la apa nama pintu tu....

pintunya kayu tapi tgh-2 tu berkaca dan ada bunga-2....berkenan sungguh...

203.121.49.:-)

cha
Ahli Produktif
48. Dihantar pada 13hb Mei 2005, 3:59:01 ptg    [Edit]
nid
pintu camni ker??? cantik kan...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

nid
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 13hb Mei 2005, 4:01:29 ptg    [Edit]
ya la tu cha ....... cantik kan....

mintak-2 dimakbulkan la...rumah baru ni dpt cekup satu...AMIN

203.121.49.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
50. Dihantar pada 13hb Mei 2005, 4:15:33 ptg    [Edit]
Gunanya Grill dan pagar sudah tentunya untuk keselamatan seisi keluarga ...



Tapi sekarang terbalik la plak.... kita yg kena jaga "PAGAR" .. Buat pagar cantik2 kena kebas dek pencuri besi ..... contohnyer jiran depan umah mak mertua den.. pagar cantiknya dicuri org....

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

202.184.114.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005