Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 8hb Muharram 1436 @ 01hb November 2014, 09:44:31 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Ketul : Ada ketul kat breast,doktor kata bengkak kelenjar
adilatul44
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 1:33:12 tghari    [Edit]


saya nak tanya ada tak ibu2 yang penah mengalami bengkak pada buah dada,terutama jika dah berejam tak bagi anak susu.....pegi check ngan doktor pakar...dah buat xray semer dia tak nampak apa....tapi kalau rasa ngan tangan ...ketul tu ada....doktor suspect bengkak kelenjar...mungkin disebabkan hormon akibat amalan pil perancang....tetapi selepas berhenti ambil pil perancang sampai 5 bulan pun bengkak tu masih ada......

boleh kongsi pengalaman kalau ada.....

--------------
as-saadah -pakej mudah bersalin, kristal swarovski

218.111.6.:-)

coppec_2000
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 1:37:57 tghari    [Edit]
mama coppec pernah jd camtu...
tp bkn effect dr pil perancang.

--------------
GENIUS is 1% iNsPiRaTiOn and 99% pErSpIrAtIoN

203.106.39.:-)

adilatul44
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 1:39:24 tghari    [Edit]
abis tu bahaya tak?...macam mana nak bagi dia hilang?takut gak kang jadi benda lain....

--------------
as-saadah -pakej mudah bersalin, kristal swarovski

218.111.6.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 23hb Julai 2005, 5:20:15 ptg    [Edit]
adilatul..
sha pernah alami sakit mcm ni..tapi biasanya sha kena time nak dtg period..sakit sgt..dah pernah check.doktor kata,kelenjar bengkak.salah satu simptom nak dtg haid..dah lama ke kena??

sha pm adilatul..

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

yatz
Ahli Baru
5. Dihantar pada 25hb Julai 2005, 03:12:32 pagi    [Edit]
Yatz pun pernah kena mcm ni...tapi Doc suggest wat minor operation buang gak ler..sebab kasi ubat tunggu dia susut tak jalan gak...
Yatz wat operation tu dalam tahun 2002...sebab ketul tu besar gak ler..mula-mula tu risau gak.. takut-takut penyakit lain...alhamdullilah...
tak der apa-apa...

--------------
aku gadis melayu

192.85.47.:-)

cerymanis
Ahli Baru
6. Dihantar pada 25hb Julai 2005, 07:31:02 pagi    [Edit]
Pernah kena, ada ketulan besar kat breast. Buat operation dan buang ketulan tu. Allamduiilah.. hanya ketulan biasa jer. Bukan barah.

202.75.44.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
7. Dihantar pada 25hb Julai 2005, 09:22:01 pagi    [Edit]
ketulan cam tu kene cek selepas period... kalau biar lelama boleh jd kanser.. so kalau gi cek kene buang buang la..

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.91.:-)

raihanis
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 25hb Julai 2005, 09:22:18 pagi    [Edit]
org yg jadi buasir blh sembuh dgn amalkan jeli gamat. apa kata u cuba
jeli gamat dulu sblm nak operate tu. mana tau kot2 dia kecut.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.57.:-)

fazyan_77
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 26hb Julai 2005, 05:52:21 pagi    [Edit]
mungkin klenjar biasa jerr kot! kata dr. kalu kelenjar tuu bergerak-gerak..it's ok, just operate jerrr..buangkan!! tapi kalu kelenjar tuu statik..itu dah mende lain tuuu...

Adik saya penah jadi cenggitu...tapi lump biasa jerrr...lepas operate..alhamdulillah..dah ok!

--------------
kHiDmAt wIriNg..

219.93.8.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
10. Dihantar pada 27hb Julai 2005, 11:49:01 pagi    [Edit]
perbezaan ketul tu samada cancer atau tak, doc, bagitau QB, kalau ada kuar sebarang cecair samada lendir, air darah atau nanah melalui niple berkemungkinan ada tanda2 cancer, kalau ia hanya ketulan dan gerak2, ia tidak berbahaya tetapi perlu remove it out melalui operation. Qb ada tanya jugak kalau tak buang x per ker? sbb x bahaya kan.. doc kata ia perlu dibuang kerana kalau x buang ia akan jadi bigger and bigger... so tak de cara lain kecuali buang....

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.91.:-)

hello
Ahli Baru
11. Dihantar pada 27hb Julai 2005, 7:21:27 mlm    [Edit]
A'kom

takutnya saya dengar.. saya pun ada bengkak kelenjar mengikut kata doktor.. hari tu masa check dia kecik sangat.. saya tanya doktor dia kata tak yah remove kalaua remove nanti lagi susah..hmm.. pening la saya.

Minggu ni ada gak terasa sengal kat bahagian ketiak tu.. sekali sekala.. Ni pun nak dekat period ni dia mula rasa sakit..tapi lagi seminggu lebih period.. logic ke dia sakit .. ? takutnyaaaa..

210.19.57.:-)

adilatul44
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 27hb Julai 2005, 11:49:15 mlm    [Edit]
w'salam...

hiyaaa....makin tensen la masam ini.....takut nya....nak kena remove ker tak?

--------------
as-saadah -pakej mudah bersalin, kristal swarovski

218.111.3.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 28hb Julai 2005, 00:47:24 pagi    [Edit]
adilatul..
better u pegi check betul2 dgn doc..adik angkat sha pernah operate sebab kes mcm ni..2 hari 1 mlm je kat spital..

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
14. Dihantar pada 28hb Julai 2005, 09:17:20 pagi    [Edit]
kalau tanya nasihat QB , better buang... jom buang sama2

, Doc kata kene buang takut ia akan jadi bigger and bigger, nanti jadi bende lain laks

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.89.:-)

adilatul44
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 28hb Julai 2005, 10:31:59 pagi    [Edit]
saya ni dah boring sangat kuwau masuk sepital/.....menjak dr masa study asik masuk sipital jerk....

--------------
as-saadah -pakej mudah bersalin, kristal swarovski

60.48.90.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
16. Dihantar pada 28hb Julai 2005, 12:40:54 tghari    [Edit]
ko sama la dengan Qb... dengan sakit macam belangkas.. tak leh nak renggang langsung

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.89.:-)

nr75
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 29hb Julai 2005, 09:01:29 pagi    [Edit]
err.. aku pun ada gak bengkak kat kat payu dara nie.. nak2 tgh pregnant makin sakit ada la.....

--------------
Kasihnya SyaNor (",)

202.185.243.:-)

addyna
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 29hb Julai 2005, 09:51:53 pagi    [Edit]
dyna pernah mengalami bengkak tu....3thn lps dyna pi wat minor operation tp just lump biasa bkn ketulan barah....tp lps tu still sakit lagik terutama b4 period....lump pun mcm byk jek rasanya sbb dr ckp mmg kat tmpt yg nak operate tu byk lump....so, buat xtau je la....harap masa dah kawen or menyusukan anak leh hilang.....pastu dyna ada dpt tahu pasal premium beautiful yg mana leh kecutkan lump n matikan sel kanser....dyna try pakai....mungkin sbb dyna +ve, alhamdulillah...skang xde rasa sakit lagik....lump pun dah x rasa kat breast tu...nak period x rasa sakit.....badan pun makin segar....

tp kalo dr suggest remove benda tu....try la cr ubat lain dulu...kalo dah x jln baru la remove....

--------------
PREMIUM BEAUTIFUL, pm/email:lilin_titian@yahoo.com, 019-2212846/ 03-77839164

61.6.163.:-)

fadil2020
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 5:52:15 ptg    [Edit]


Apa kata cuba product ni. Saya dah tegok CD orang yang telah sembuh dari penyakit seperti dibawah.

GEMPAR...... SELURUH MALAYSIA GEMPAR

Produk luar biasa hebat muncul di pasaran....susu IGG plus
Berikut ialah antara testimoni yang diperolehi(sehari satu sachet):

1. Pak Saleh ... dari Pendang, Kedah
mengalami masalah hati bengkak, perlukan 250,000 utk pemindahan hati
TETAPI selepas seminggu mencuba IGG. hatinya disahkan pulih sepenuhnya

2.Mak cik Mah ..dari Lunas, Kedah
Lumpuh sebelah badan selama 4 tahun.....Pulih hanya setelah 5 hari meminum IGG

3.En. Halim ..dari kulim,kedah
Lumpuh tangan selepas kemalangan...pulih selepas 5 hari minum IGG

4. Barah payu dara...Kelantan
pulih setelah 3 minggu minum IGG

5. En. Ahmad...dari Butterworth,
Jantung tersumbat 3 injap - ..pulih setelah 1 minggu minum IGG

6. Ah Cheng...Bukit Mertajam..
Strok....pulih setelah 6 hari minum IGG

7. Penyakit kulit .... pulih selepas 5 hari

8. Gastrik .....pulih selepas 4 hari

9. Sakit sendi ...pulih selepas 4 hari



--------------
herbslink

210.118.108.:-)

fadil2020
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 5:55:25 ptg    [Edit]
Research indicates that Colostrum may help:

1. Support immune system function
2. Combat bacteria and viruses
3. Enhance skin and muscle rejuvenation
4. Support joint and cartilage function
5. Build lean muscle mass
6. Metabolize (burn) fat
7. Enhance mood
8. Maintain healthy intestinal flora
9. Increase strength and stamina
10. Accelerate healing of injury or trauma

--------------
herbslink

210.118.108.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005