Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 27hb Ramadhan 1435 @ 25hb Julai 2014, 2:43:14 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Automotif  
(Pengendali : zacks)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh ~FEEDBACK~ : HYUNDAI MATRIX.... Boleh Kongsi ???
calis_enjel
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 04:10:08 pagi    [Edit]

Calis ni wakil dari sorang akak merangkap dealer calis....
die mintak tolong calis supaya menanyakan berkenaan HYUNDAI MATRIX...

nak tau feedback warga2 MDC yang pernah pakai ke... yg tau ke.. mengenai kebaikan & keburukan HyUNDAI MATRIX ni... Petrol die ... ada problem2 lain ke...

kalau feedback positive.. petang ni gak die nak gi booking.....

didahulukan dengan TERIMA KASIH.....

sama2 la kongsi yek...

--------------
PERFUME RM30 & MAKEUP jual harga dealer- 0132321123 -

219.93.8.:-)

rockgirl
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 07:05:36 pagi    [Edit]
teramat makan minyak...

--------------
Biru yang cumil...

60.48.105.:-)

aifinaz
Ahli Setia
3. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 07:08:19 pagi    [Edit]
rockgirl,

tul ke kuat makan minyak? aku pernah borak ngan orang pakai matrix kata save minyak lak... baru cadang2 nak amik...

--------------
~kindness in words creates confidence..~

219.93.8.:-)

nana67
Ahli Setia
4. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 09:02:52 pagi    [Edit]
Kak Nana pakai ok aje, minyak lebih sikit aje drp Proton, dulu pakai proton 1.5 Rm10.00 bukit beruntung jalan gurney. kak nana pakai honda prelude Rm20.00 sehari. Matrik nie akak beli yg auto.

sekarang matrik lebih kurang Rm12.00. lelain ok, biasa lah kalau nak semua ok kena cari kete yg mahal lagi. Kak nana beli yg inokom matrik yg hundai matrik tu mahal sikit

Tapi kete member baik ambik yg hundai sebab finisning body lagi cantik. mahal dalam Rm5000.00 lebih.

baiknya kereta ni, utk family selesalah byk aksesori dalamnya. kelajuan alah bukannya nak bawah laju2 sampai 200km perjam .Oklah rasanya

202.188.130.:-)

rockgirl
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 12:51:42 tghari    [Edit]
member selalu komplen hyundai matrix dia makan minyak..mungkin dia pakai manual..sebelum ni dia pakai proton,mungkin sebab tu kot dia rasa makan minyak lebih.
Hyundai matrix ni mpv kan?5 seater...

--------------
Biru yang cumil...

60.49.36.:-)

Inaz2205
Ahli Interaktif
6. Dihantar pada 15hb Julai 2005, 04:50:44 pagi    [Edit]
aku bukan pakai hyundai matrix...tapi selalu belasah hyundai kakak aku...pada aku okay....minyak...idakler teruk sgt pun.....selesa....bila bawak pun, lancar. so far aku tengok kakak aku takde masalah dengan hyundai matrix ni. tempat letak barang pun spacious....yg pasti, aku suker..
mpv....yes...
kalu dari segi minyak, banding ngan proton..memangler hyundai matrix ni lebih....

* Mesej ini telah disunting oleh Inaz2205 pada 15hb Julai 2005, 04:52:47 pagi

--------------
~KutunjangkanResahkuDidadaSolat, KuHimpunkanHarapankuDigenggamDoa, KututupiKekecewaankuDenganTakwa~

218.208.111.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
7. Dihantar pada 15hb Julai 2005, 06:50:03 pagi    [Edit]
aku berkenan gak ngan Hyundai Matrix nih... tapi masa beli keter aritu tak terpk plak nak amik MPV.. kalo tak aku amikkkkkkkkkkkkkkk...

tanak makan minyak beli beskal.
sikalang minyak makin naik harga... pakai keter apa pon bagi aku sama terasanya..

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

202.184.114.:-)

dreamcatcher
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 15hb Julai 2005, 09:03:26 pagi    [Edit]
berapa harga hyundai matrix skrg?

--------------
http://peng-u.com | SAYA BERMINAT MEMBANTU ANDA BUAT DUIT MELALUI GOOGLE | http://peng-u.net

219.92.93.:-)

Inaz2205
Ahli Interaktif
9. Dihantar pada 15hb Julai 2005, 09:39:11 pagi    [Edit]
quote:
tanak makan minyak beli beskal.
sikalang minyak makin naik harga... pakai keter apa pon bagi aku sama terasanya

kekkeke......power ko nyer ayat....

--------------
~KutunjangkanResahkuDidadaSolat, KuHimpunkanHarapankuDigenggamDoa, KututupiKekecewaankuDenganTakwa~

218.208.111.:-)

hyppo
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 02hb Ogos 2005, 09:30:43 pagi    [Edit]
kalau sesiapa nak tau pasal Hyundai Matrix / Inokom Matrix, sila melawat ke kilang kami di www.mymatrixclub.net ....
atau boleh cuba hubung dan tanya saya pasal keta ni di talian hotline 019-2038580...

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

203.106.164.:-)

butet
Ahli Baru
11. Dihantar pada 07hb Ogos 2005, 11:33:23 mlm    [Edit]


mungkin dah terlambat. tapi saja nak kongsi. last week aku baru survey harga matrix (on the road price with insurance).

matrix 1.6GL CKD (assemble dlm negara-inokom)
Auto - RM72,711.04
Manual - RM68,466.34

matrix 1.6GL CBU (assemble luar negara-hyundai)
Auto - RM77,840.20
Manual - RM73,636.20

memang aku minat nak beli sebab dah selalu sangat tumpang kawan aku punya matrix. aku tengok dia bawa smooth aje. interior designnya lawa, kemas dan xclusive. tp dia punya hyundai yg keluarkan, bkn inokom.

malangnya laki aku minat avanza plak nyampah!!!!

--------------
**HuMblE bUt dEaDLy**

210.195.42.:-)

raihanis
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 08hb September 2005, 4:03:48 ptg    [Edit]
avanza pikap ampeh. cuba drive naik genting tgk. semput wooo.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.215.:-)

ex8ly
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 10hb September 2005, 09:24:12 pagi    [Edit]
Avanza?
Avanza ni luas ler.
Dulu aku cukup menci ngan Avanza sampaikan aku rasuk member aku yg loan dia dah lulus untuk Avanza, supaya amek kereta lain.

Tapi skang aku tgk Avanza yang dah dimekapkan, lawa gak
mcm kereta2 mahaL gitu. Aku ingat keter baru, upe2nya Avanza daa..
Dia taruk benda apa ntah org panggil kat bumbung dia tuh..

Tapi, Avanza mmg betuL, semput wooo..

DuLu aku minat habes ngan Hyunder Matrix ni, siap buat wall paper dan tampal wajahnya di dinding jamban aku, tapi La ni aku menci plak.

Tu la org kata, yg benci jadi suka, yg suka jadi benci. Ceh!!
Manusia.. manusia..

* Mesej ini telah disunting oleh ex8ly pada 10hb September 2005, 09:25:01 pagi

--------------
Sometimes ... what you are looking for is right where you left it ...

60.48.34.:-)

raihanis
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 11hb September 2005, 11:56:22 mlm    [Edit]
quote:
Tapi, Avanza mmg betuL, semput wooo..



salesman toyota sendiri yg ckp kat i aritu, sbb tu la kitaorg kansel nak
beli. jujur betui budak tu.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.209.:-)

raihanis
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 11hb September 2005, 11:58:31 mlm    [Edit]
kalau nak beli matrix, ambik 1.8. kalau 1.6, pikap slow sket.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.209.:-)

ex8ly
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 12hb September 2005, 09:43:56 pagi    [Edit]
quote:
jujur betui budak tu.

.. ni budak jerat tengkuk dier wooo...

--------------
Sometimes ... what you are looking for is right where you left it ...

218.208.220.:-)

raihanis
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 12hb September 2005, 1:13:27 tghari    [Edit]
dia baru keja kot. sbb tu dia ckp mcm tu. kalau yg betui2 nak buat duit,
mcm2 diaorg klentong. carik makannn.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.212.:-)

seri79
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 13hb September 2005, 02:59:05 pagi    [Edit]
hyundai getz ada sesapa tau rega dia tak...
comel gak

--------------
Sayang Trisya muahhhhh..

210.187.28.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 13hb September 2005, 4:15:08 ptg    [Edit]
cuba tanya eynda..dia pakai hyundai matrix auto..

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

ex8ly
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 14hb September 2005, 07:37:44 pagi    [Edit]
JiRan sebelaH rumah aku pakai GetZ. Tapi tak PeNah aJak aKu naik PUN .. hm..

--------------
Sometimes ... what you are looking for is right where you left it ...

60.48.249.:-)

raihanis
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 14hb September 2005, 12:50:41 tghari    [Edit]
getz pun rm60K ke atas skrg ni.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.111.41.:-)

nana67
Ahli Setia
22. Dihantar pada 16hb September 2005, 04:38:02 pagi    [Edit]
lagi satu matrik nie corner best

202.188.130.:-)

hyppo
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 19hb September 2005, 01:08:56 pagi    [Edit]
amik corner memang best..
tapi awas!! pastikan tayar standardnya sudah dilebarkan (maknya tukar sport rim) .. jika silap langkah pasti jadi kura-kura!!!
walaupun aku pakai Matrix jugak, tapi itulah hakikatnya jika tidak berwaspada ...

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

210.186.22.:-)

nana67
Ahli Setia
24. Dihantar pada 19hb September 2005, 11:55:04 mlm    [Edit]
hyppo yang kak nana maksudkan hanya kalau corner ayu ajelah, org pempuan bawa bukan nya nak buat corner maut pun he.he anyway tq atas pandangan dan nasihat.paling sesuai sport rim saiz berapa kalau nak tukar

202.188.130.:-)

peedoot
Ahli Setia
25. Dihantar pada 14hb Oktober 2005, 9:43:58 mlm    [Edit]
Aku plak nak amik matrix next week..........

60.49.70.:-)

hyppo
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 21hb Oktober 2005, 02:28:47 pagi    [Edit]
nana67,

kalau nak tukar rim pakai 15 atau pun 16 inci..
nak pakai lebih pun boley tapi minyak sendiri mau ingat...

peedoot, selamat datang ke kelab aku..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
27. Dihantar pada 21hb Oktober 2005, 3:36:25 ptg    [Edit]
hyppo,

aku dah masuk mymatrixclub.net.......selalu buat research sementara tunggu matrik aku...


TQ...TQ

203.106.1.:-)

hyppo
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 24hb Oktober 2005, 9:59:42 mlm    [Edit]
tahniah peedot...

selamat mengsurfing dan belajar lah bebyk di sana...
mcm2 ada..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
29. Dihantar pada 27hb Oktober 2005, 09:02:18 pagi    [Edit]
hyppo,

aku dah collect Matrik aku mlm semlm.....setakat ni semuanya alhamdulillah....

aku pueh hati.......

203.106.1.:-)

eynda
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 27hb Oktober 2005, 11:41:32 pagi    [Edit]
quote:
cuba tanya eynda..dia pakai hyundai matrix auto..



Husband eynda tengah dok berangan nak tukar keta lain plak . Bagi dia matrix tu pick-up slow tapi bagi eynda ok jer...

219.95.94.:-)

hyppo
Ahli Aktif
31. Dihantar pada 30hb Oktober 2005, 1:18:12 tghari    [Edit]
hmm..
bagi yang kaki pecut mmg la pickup slow..
matrix ni kena lemah lembuit...
mula2 mmg la slow.. tapi once dia dah laju, mmg payah nak slow..

kebanyakan ahli kelab matrix sumer dah tambah 'benda alah' kat enjin ...

ada yang tambah mikrokompresser, ada yang tambah surbo, ada yang tambah cyclone dan ada yang tukar throttle 1.8 punyer.. tapi ada yang takpayah tambah dia punyer top speed 185km/h (spt yang tercatit dalam spec)

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
32. Dihantar pada 31hb Oktober 2005, 09:27:44 pagi    [Edit]
aku setuju dgn Hyppo...

mmg slow sikit pick up dia....tapi aku takde masalah...sebab aku bukan nak pegi racing.....

203.106.1.:-)

dreamcatcher
Ahli Produktif
33. Dihantar pada 31hb Oktober 2005, 09:35:49 pagi    [Edit]
a ah.. aku rasa sumer keta korea camtula..
aku bawak KIA.. pikap mmg lambat sket.. tapi once dia dah laju..
macam terbang jer rasanya.. best siut.. hihi

hyppo 'benda alah' apa yg sesuai pasang kat optima?

--------------
http://peng-u.com | SAYA BERMINAT MEMBANTU ANDA BUAT DUIT MELALUI GOOGLE | http://peng-u.net

219.92.92.:-)

hyppo
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 08hb November 2005, 8:52:17 mlm    [Edit]
dream,
quote:
hyppo 'benda alah' apa yg sesuai pasang kat optima?


aku rasa ko kena taruk mikroskrompresser jer.. ada duit sok taruk cyclone..
ada duit lagik esok2, taruk pulak e saver...

setakat ni aku cuma taruk mikrokrompresser dgn 1 bijik cyclone..
ok la performance + minyak = save sikit ...

tapi kalau ko ram rpm, jgn harap la nak save, power sumer keluar abis!!

kalau ada duit pas nie nak tambah sibijik lagi cyclone..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

dreamcatcher
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 09hb November 2005, 10:41:42 pagi    [Edit]
macam mahai je bunyiknye..
berapa harga2 benda tu?
pastu kat mana nak dapatkan?

tq hyppo

--------------
http://peng-u.com | SAYA BERMINAT MEMBANTU ANDA BUAT DUIT MELALUI GOOGLE | http://peng-u.net

219.92.93.:-)

peedoot
Ahli Setia
36. Dihantar pada 09hb November 2005, 1:04:23 tghari    [Edit]
dreamcatcher,

cuba ko tanya2 kat mymatrixclub.net

203.106.1.:-)

hyppo
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 09hb November 2005, 4:05:33 ptg    [Edit]
dream,

mikrokrompressor 1 set RM200
cyclone 1 unit RM180

tapi kalau beli 2-2 serentak dapat la kurang barang 15-20 hinggit ..

peedot,

promot abis nampak..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
38. Dihantar pada 09hb November 2005, 7:39:25 mlm    [Edit]
hyppo,

biasa la tu...tolong kawan2

60.49.67.:-)

dreamcatcher
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 10hb November 2005, 02:01:31 pagi    [Edit]
macam ok je tu hyppo,
kat mana nak dapat barang tu? hihi

pikap akan tambah berapa banyak agak2?

--------------
http://peng-u.com | SAYA BERMINAT MEMBANTU ANDA BUAT DUIT MELALUI GOOGLE | http://peng-u.net

60.48.106.:-)

hyppo
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 11hb November 2005, 5:14:19 ptg    [Edit]
peedoot,

MyMatrixclub akan mengadakan perjumpaan DeepaRaya..
ko tak mo join ker? cuba check mymatrixclub.net ..

dream,

pickup akan tambah dalam 10-20% je.. tapi pada aku yang pakai Matrix ni rasa dah cukup ok..

ko dok kat rea mana?

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

dreamcatcher
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 13hb November 2005, 8:37:09 mlm    [Edit]
aku shah alam.
ko boleh installkan ke? plug n play ye..

--------------
http://peng-u.com | SAYA BERMINAT MEMBANTU ANDA BUAT DUIT MELALUI GOOGLE | http://peng-u.net

60.48.106.:-)

hyppo
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 15hb November 2005, 08:42:03 pagi    [Edit]
dream,

aku pung kedai yang pasang sbb mikrokrompressor tu kena drill buat lobang sikit kat enjin body.. kalau cyclone tu plug n play jer...
kalau ko nak, sila pergi ke POWERTECH Taman Permata, belakang Giant Taman Permata, blekang 7 Eleven.. pas tu ko sebut saya dari Matrixclub (tapi bawak keta lain).. dia akan sebutharga spesel untuk Matrixclub..
atau kalau ko dah sampai area tu (bila2), tepon aku 019-2038580 n nanti aku call boss powertech tu..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

raihanis
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 15hb November 2005, 12:25:01 tghari    [Edit]
quote:
Husband eynda tengah dok berangan nak tukar keta lain plak . Bagi dia matrix tu pick-up slow tapi bagi eynda ok jer...



asben kita mmg tak sesuai pakai keter mcm ni. asben akak bawak atos
atas hiway pun rembat 140km/j. terbeliak bijik mata tgk meter, mcm tak
caya je atos blh gi laju mcm tu. tapi rasa goyang sket, ngucap sepanjang
jalan.

nak keter bagus, tapi nak cari budget rendah....tatau la mana nak cari.
harga kete kita mcm tak munasabah langsung. jual kat oversea murah2
banget. jual kat kita mahal nak mampus.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.199.:-)

hyppo
Ahli Aktif
44. Dihantar pada 15hb November 2005, 1:29:38 tghari    [Edit]
raihanis,

Matrix kalau 140 x de rasa pung..
sebabnya bodynya berat 1,300kg...
so kalau 150 pun stabil lagi..
cuma pickup jer kurang..
tapi once dia dah laju .... tak hingat punyer!!!
paling laju aku rembat pung 165km/h...
tapi tu zaman bujang... zaman dah kawen ni slow sikit...
banyak ikut had laju kebangsaan sebab buka 1 nyawa, tapi 2 lagi nyawa nak jaga...

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
45. Dihantar pada 15hb November 2005, 2:03:37 ptg    [Edit]
aku setuju dgn hyppo...pasal matrix ni berat dan stabil bila laju tu....setakat ni lah....hehehe

Hyppo,

aku nak join raya gathering tu....tapi tak konfom lagi tarikh aku.....

203.106.1.:-)

hyppo
Ahli Aktif
46. Dihantar pada 16hb November 2005, 07:57:39 pagi    [Edit]
peedoot,

kalau ko kompom nak join, sila la taruk nama dalam forum tu..
pastu bagi la tau ko nak bawak apa..
eg buah limau ke, kerepek ke, cekodok ke.. apa2 jer laa..
janji bawak..

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

peedoot
Ahli Setia
47. Dihantar pada 16hb November 2005, 2:24:07 ptg    [Edit]
baik boss.........hehehe....

nanti aku kompomkan tarikh tu dulu............

203.106.1.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005