Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 29hb Dzulhijjah 1435 @ 24hb Oktober 2014, 11:21:21 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh petua : kelumumur & ekzema
tia75
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 04:18:52 pagi    [Edit]


tia tengah mencari syampoo apa yg sesuai untuk kelumumur. Letih dah cuba berbagai2 jenis syampoo tapi hasilnya amat mengecewakan. Kepala ni dah hampir botak kat tengah2. Dah le rambut panjang. Hubby tak kasi potong rambut. Kelemumur berkeping2 kadang2 berterabur atas baju. Malu bebbb....Tangan ni pulak tak reti nak dok diam...asyik nak mengutil aje keping2 kelemumur kat kepala ni. Dah tension benor dgn kelemumur ni rasa cam nak botakkan kepala aje.

Tia tanya bos..sbb dia ni kaya dgn petua. Tak cuba lagi lar..sbb baru je tanya. Dia kata ambik cuka campurkan dgn inai...lumur atas kepala..insya-Allah hasilnya elok. Ingat nak cuba tp takutlah pulak cuka tu buat kulit kepala ni lagi bermasalah pulak nanti. Ada sesiapa pernah cuba petua cam ni or dengar tentang kebaikan cuka ni.

Lagisatu dia kasi petua kalau sape ada ekzema cuba sapu crisco kat tempat ekzema tu. Memang berkesan. Crisco ni cam majerin gak..tp kaler putih.
Sape yg ada masalah cam ni bolehlah mencuba. Mana tahu sesuai...

Ni tak de kena mengena dgn petua di atas. Sekadar nak bertanya krim cem ceman mustika ratu, sape pernah cuba.??

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 05:08:57 pagi    [Edit]
adek ada gak kelimumur.. minor jer..bila gi salon rambut..
hairstylist tu cakap sebab kulit kepala yang berminyak..
bila syampoo dirumah... kita tak bilas dengan bersih..
sisa syampo masih ada pada kulit rambut yang menjadikan kelimumur aktif..


dulu adek rajin gak ramas hampas kelapa kat rambut.. lepas tuh bilas.. dan cuci semula ngan shampoo..
kurang ler jugak gatal kat kepala tu..

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

waterlilies
Ahli Setia
3. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 05:25:19 pagi    [Edit]
haii..saya penah ader masalah kelemumur...lagipun kulit kepala cepat berminyak...rambut pun banyak gugur
sy cuba syampoo (ni bukan nk promote @ niaga tau!) gamat yg hassan tu...habis satu botol, kelemumur pun x ada....lagi satu, rambut still gugur jugak tp dah kurang..kalo syampoo tu x der laa risau tengok rambut yg gugur masuk longkang!!
cuba laa kot2 serasi....

--------------
http://evalestary.blogspot.com

203.106.47.:-)

pisces1978
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 05:37:41 pagi    [Edit]
pisces amik ubat klinik..... syampoo selsun gold, kat farmasi pun ada.... pakai syampoo tu sikit je.,.... pas tu bilas, lepas beberapa minit, bilas ngan syampoo biasa.... syampoo tu pisces guna utk sapu kat badan gak coz bdn pisces tak tahan panas... naik ruam..... alhamdulillah, dah takde masalah dah.,....

203.106.229.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 06:51:40 pagi    [Edit]
quote:
tia tengah mencari syampoo apa yg sesuai untuk kelumumur. Letih dah cuba berbagai2 jenis syampoo tapi hasilnya amat mengecewakan. Kepala ni dah hampir botak kat tengah2.

apa kata try mahkota beautiful . benda nih(anak tudung) ada FIR....leh lancarkan peredaran darah kat kulit kepala...sapa2 ada mighrain pun ok.

ada gak dgr sapukan kepala ngan cuka epal . kalu tak silap adiya.. cosway ada cuka nih..
selamat mencuba!!!!!

* Mesej ini telah disunting oleh aDiYa pada 11hb Julai 2005, 06:52:32 pagi

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

61.6.35.:-)

yun
Kuntilanak
6. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 3:15:27 ptg    [Edit]
Syempo REJOISH !

ko pakai le mendalah nihh....
ko pakai tetiap hari....
masuk hari ketiga,

kompem kelemumur ko bersepah keluar,
lepas tu ko buat derkk.... jer.....
ko terus kan pakai lagi..lagi dan lagi......
masuk seminggu...
hilang lah mendalah
kelemumur tu.....

cubalah dol.......
lihat rambutku,
ramping kan.....

--------------
X S A M S E N G - ' Chenta Agung Cari Nahas '.....

shahir
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 01:22:01 pagi    [Edit]
Kalau dah try berbagai2 shampoo termasuk Head&Shoulders tapi masih tak elok gak, cuba beli Nizoral shampoo dgn Beprogel (topical solution). Boleh beli drp farmasi. Insyaallah berkesan.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.80.:-)

faent
Pengendali
8. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 04:11:03 pagi    [Edit]
aku penah pakai syampoo rejoiiissshhhh ni..tapi hampehh..
berterabur kelemumur macam salji..
lepas tu aku pakai kerastase..dah tarak masalah ..

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

shasha13
Ahli Setia
9. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 06:05:23 pagi    [Edit]
tia75,

mula2 ko kena faham apaer tu kelemumur & ekzema. rasanya kelemumur hang tu bukannya kelemumur biasa kerana ekzema pun boleh menyebabkan kelemumur jugak. Setahu saya kelemumur macam ni tak boleh pakai sympo yg kuat bahan kimianya. saya pun dulu menghadapi masalah yg sama. dah bermacam2 syampu anti kelemumur pakai last2 Organics Mild (warna hijau jernih) yg ok sebab dia mild/lembut. Baru2 ni lak, satu lagi masalah yea lah dah 10 tahun pakai organics tetiba dah yelek kat pasaran...jenuh tipon custermer care uniliver tanya ada replacement ke tidak...rupanya Uniliver dah pegang contract sunsilk, jadik dia terminate organics. last2 OK pulak pakai Sunsilk tapi kena yg "mild" punyer, botol kaler biru. Cubalah!! Kalau ko gatal sanagt cuba pakai hair tonik Sulfrin (cari kat Guardian). Insyallah legaaa......rasanya.

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

61.6.35.:-)

qisttina
Ahli Baru
10. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 06:55:52 pagi    [Edit]
guna air limau nipis.
potong limau nipis dalam 4 hirisan
pastu tenyeh kat kulit kepala
nanti ada rasa pedih sikit..sikit jer
amalkan 2-3 kali setiapkali mandi
insyaallah kelmumur pun ilang
selamat mencuba!

60.48.218.:-)

Mann70
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 08:18:51 pagi    [Edit]
tia
aku try Head & shoulder ok gak..

kalau tak ok gak kan, ko botak je rambut...ahaksss

192.228.129.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 08:44:09 pagi    [Edit]
quote:
kerastase

mahai wehh product nie..
..brapa hinggit ngko membelinya?

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

SugarCane
Ahli Setia
13. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 09:20:07 pagi    [Edit]
quote:
last2 OK pulak pakai Sunsilk tapi kena yg "mild" punyer, botol kaler biru


hah.. betul ler kot..
aku slalu pakai kaler ijau..klemumur maintain..banyak..
pas tu ari tu tukar sat pakai kaler biru tuh..
rasa le kurang skit..
bila dah abis biru switch balik ke ijau..
fuhhh..berkeping balik kepalaaku..
pas ni kena tukau gak le..
tq shasha..

218.208.111.:-)

faent
Pengendali
14. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 09:39:38 pagi    [Edit]
Adikcomelx
agak mahal jugak..tp untuk aku yg single dan tak punya tanggungan ni..berkemampuan la dan terbukti bejaya membaiki kulit kepalaku dr terus berminyak dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru..
harga syampoo RM 50 + sebotol

mcm ayat iklan plak

* Mesej ini telah disunting oleh faent pada 12hb Julai 2005, 09:41:57 pagi

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

lobakbiru
Ahli Interaktif
15. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 10:35:52 pagi    [Edit]
faent....bukan ko guna sunsilk 'nyampah' tu ker?

--------------
seringkali perasaan ini terkait dengan rindu...seperti angin yang menderu...

219.95.169.:-)

yun
Kuntilanak
16. Dihantar pada 12hb Julai 2005, 5:45:04 ptg    [Edit]
nak hilang kelemumur guna Rijosh...
memula dia kuar banyak...
pas tu bila guna lagi dia ilang... caya lahh....

kenkadang aku guna gak sunsilk...
sebab ade iklan best tu....

tapi cemane pon,
rambutku yg lurus sampai pinggang ni
tetap menggiurkan he..he..he...


Saje je, nak iklankan rambut wekekekeke.....

--------------
X S A M S E N G - ' Chenta Agung Cari Nahas '.....

doraemon
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 00:45:13 pagi    [Edit]
aku guna limau mcm qistina kata... mmg bekesan aa limau nipis tu,... selain hilangkan kelumumur, rambut kita jugak jadi lembut n mudah diurus...x yah pakai perapi dah..kan qistina kan......
aku ni mmg x penah beli syampu dah setahun lebih la...asik dok pakai limau tu je,.. stiap mingu beli stok limau nipis kat pasar malam.. kalu ko nak bagi wangi lagi,, guna limau purut....humpppp... wangi sewangi wanginya pala hotak kao tu nanti...

--------------
ang, ang, ang, dora-e-mom....

219.93.8.:-)

faent
Pengendali
18. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 02:16:37 pagi    [Edit]
lobak
sile rujuk topik itu kembali
jawapan : kerastase

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

tia75
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 04:46:41 pagi    [Edit]
thanks semua atas panduan diberikan. Insya-Allah tia akan cuba.
Bulan lepas tia pegi saloon gunting rambut...sbb nak buat layerd...cina tu kata rambut tia nipis. Dia tanya naper...tia cakap lar sbb dandruff dan rambut byk gugur. Dia tanya pakai syampoo apa, tia kata H&S. Dia kata kulit kepala tia sensitif, dan H&S tu kuat...dia tak bg pakai. Dia kata cari yg mild aje. Cuba syampoo baby ke atau rejoice. Tp jgn guna H&S dan pantente sbb terlampau kuat. Lagi satu dia suruh beli hair tonic kat farmasi untuk suburkan rambut. Masalahnya sekarang syampoo yg dia cakap tu tia dah cuba mmg tak berkesan. Ni tengah cari hair tonic lak sbb nak suburkan rambut. Letih lah dgn rambut ni. Dulu elok jer...itam, lebat...sekarang ni nipis dah cam nak botak kat tengah2 ni.

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
20. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 05:53:16 pagi    [Edit]
Cuba sunsen blue utk dandruff - beli di farmasi.

Liz kalau pakai Head n shoulder gatal sgt kepala tu mcm ada kutu. Pakai Rejoice okay.. Ringan jer rambut rasanya

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

faent
Pengendali
21. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 08:13:37 pagi    [Edit]
Tia

ko pi saloon mana ?
kalau ko berkesempatan dan sanggup keluarkan sket duit..
aku suggest ko pi saloon kerastase ke janzten ke hair cut above ke..
sbb biasanya dia akan buat scalp analysis dulu..

lepas tu dia akan buat treatment utk scalp tu then dia akan suggest syampoo apa yg sesuai based on analysis yg first tadi..

mcm aku dulu, scalp berminyak so rambut baru lambat tumbuh, ditambah plak pakai tudung dr 9-6..
pi saloon kerastase, dia buat analysis, lepas tu treatment n suggest syampoo kerastase..sgt² berbaloi

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

tia75
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 13hb Julai 2005, 08:30:17 pagi    [Edit]
saloon kerastase ke janzten ke hair cut above ke berapa sekali treatment????

Dah 2 hari aku tak mengutil dandruff kat kepala aku ni. Rasa cam tak lengkap hidup aku. Gatal yang amat sangat. Rasa cam nak sagat dgn kulit durian..

* Mesej ini telah disunting oleh tia75 pada 13hb Julai 2005, 08:32:00 pagi

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

thinkerbell
Ahli Setia
23. Dihantar pada 14hb Julai 2005, 04:04:54 pagi    [Edit]
syampu kerastase tuh kat saloon jer ker ada or kat farmasi pun ada??

--------------
sekali air sungai melimpah..sekali pasirnya pun berubah..itulah falsafah yg menjadi ikutan & bualan

161.142.14.:-)

m3sya
Ahli Baru
24. Dihantar pada 15hb Julai 2005, 3:21:50 ptg    [Edit]
faent...brape charge kat saloon kerastase/ a cut above tu?
die buat analysis skali haircut cover semua ke?

tak sanggup dah ngan kulit pale nih...nak potong..huhu syayangggg!!

paling2 nak gak ader solution...yay yay.. saloon die kat ner eh?

219.95.18.:-)

abirr
Ahli Setia
25. Dihantar pada 18hb Julai 2005, 07:32:45 pagi    [Edit]
erm sapu crisco kat ekzema??
mana nak cari crisco ni...

--------------
abirr1437..:D

219.95.167.:-)

faent
Pengendali
26. Dihantar pada 19hb Julai 2005, 04:34:19 pagi    [Edit]
tia & m3sya

actually harga treatment tu depends treatment apa yg disuggestkan utk scalp korang setelah dianalysis..
kalau korang punya scalp tu too oily dan byk sgt dandruff, mungkin dia akan suggest kat korang utk treatment tertentu..

mcm aku , aku nye scalp tak de dandruff tapi oily sket, so anak² rambut terperangkap dan susah nak keluar.
lepas analysis tu dia cuci scalp + rambut aku ngan satu ubat tu..entah apa nama dia..tapi RM 100..

lepas tu dia suggest aku pakai syampoo kerastase..syampoo ni pun byk jenis..mcm syampoo² lain jugak la..ada utk rambut kering, ada utk kulit berminyak etc..semua tu mmg depends pada korang punya analysis tu..
so first thing yg korang kena buat is..pi saloon & tanya diorg..sbb seriap org tak same treatment dia..

thinkerbell
aku beli kat saloon, aku tak sure kat farmasi ada ke tak..tapi better pi saloon sbb kita bleh tahu which one yg sesuai ngan rambut dan scalp kita..

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

farmin
Ahli Setia
27. Dihantar pada 20hb Julai 2005, 05:52:23 pagi    [Edit]
kita pun pakai gak head and shoulders hampehs betulah..tak derk kesan pun..skg ni tengah mencari cari shampoo yg sesuai utk kepala i ni..mujurlah rambut pendek kalau tak mesti ketara kebotakkannyer...

--------------
Kiamat sudah hampir...bertaubatlah saudara islamku..

202.185.111.:-)

thinkerbell
Ahli Setia
28. Dihantar pada 20hb Julai 2005, 06:50:07 pagi    [Edit]
liz..
selsen ker sunsen??sbb kita beli kat farmasi..yg betul2 utk dibuat ubat bg hilangkan kelemumur ialah selsun warna kuning.brg terkawal..warna biru pun ada juga..tapi itu mcm syampu biasa jer..kalau beli yg kuning kena tanya kat salesgirl..tapi kalau biru ada kat rak2 jer..

--------------
sekali air sungai melimpah..sekali pasirnya pun berubah..itulah falsafah yg menjadi ikutan & bualan

161.142.14.:-)

m3sya
Ahli Baru
29. Dihantar pada 20hb Julai 2005, 2:38:22 ptg    [Edit]
okla tu rm100..blanje lebih sket..janji ok kan?
neway thanx faent,nanti sya gi tgk kedai2 tu...usha2 ke...heheh
tp rambut sudah potong maa...heh

219.95.88.:-)

faent
Pengendali
30. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 03:07:17 pagi    [Edit]
m3sya

tu harga treatment yg aku kena la..kalau org lain maybe harga lain ..
treatment + syampoo = RM 160
ok la tu..not bad sbb syampoo tu 250ml..lama jugak la tahan..
mmg ada perubahan la..rambut aku skang ni cepat sket panjang dan byk anak² rambut yg start keluar
kalau ko pi saloon..dia akan ajar skali cara betul nak syampoo ikut jenis dan masalah rambut kita

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

Liz_Dee
Ahli Interaktif
31. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 04:03:58 pagi    [Edit]
quote:
liz..
selsen ker sunsen??sbb kita beli kat farmasi..yg betul2 utk dibuat ubat bg hilangkan kelemumur ialah selsun warna kuning.brg terkawal..warna biru pun ada juga..tapi itu mcm syampu biasa jer..kalau beli yg kuning kena tanya kat salesgirl..tapi kalau biru ada kat rak2 jer..


--------------

hehe silap spelling.. betul tu sunsen.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

m3sya
Ahli Baru
32. Dihantar pada 21hb Julai 2005, 2:10:45 ptg    [Edit]
faent...syok nye dgr ader anak2 rambut baru...nih anak rambut kontot jek...
siap org kedai komen lagik...huhuhu..
looking forward lah nak gih buat.... nih kena KIV, yay yay yay

219.95.94.:-)

shahir
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 22hb Julai 2005, 01:25:27 pagi    [Edit]
quote:
mana nak cari crisco ni...


Crisco ni bukan boleh dapat kat kedai jual brng wat kek?
Tak pernah dengar lg sapu crisco kat tmpt ekzema.
Kalau sapu Allano lotion tu mmg biasa dibuat orng.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.81.:-)

tia75
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 22hb Julai 2005, 07:57:26 pagi    [Edit]
sorry lah tia lambat jawab

quote:
erm sapu crisco kat ekzema??
mana nak cari crisco ni...



menurut bos tia, dia kata cari kat supermarket bahagian jual cam cheese, butter, mentega...kat situ ada..sbb dia pun lebih kurang cam butter...kaler putih. tp tia cari tak pulak jumpa. nasib baik dia kasi sikit.

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

tia75
Ahli Aktif
35. Dihantar pada 22hb Julai 2005, 08:03:07 pagi    [Edit]
quote:
Tak pernah dengar lg sapu crisco kat tmpt ekzema.
Kalau sapu Allano lotion tu mmg biasa dibuat orng.



masa bos cakap crisco ni sapu kat ekzema, tia pun terkejut. tp dia kata mmg ok..sbb anak dia dah cuba. dia pun surf dalam net. tengok ada petua ni..dia cuba kat anak dia.

tia tension sekarang ni sbb dandruff dah melampau sangat. berkeping2. dah guna selsun blue tp rambut yg keras cam dawai. lagisatu selsun blue tu boleh pakai hari-hari ke.

tia ada dgr syampoo nizoral..ok ke untuk dandruff.? sape pernah cuba.
lagisatu tonic apa yg elok untuk kurangkan gatal dan gugur rambut. lagisatu kan kalau stim kan rambut boleh ke untuk ilangkan dandruff.
banyak benor soalan tia...
harap kawan2 dpt membantu

nak gi saloon kerastase tp budget lom ckup lagi ni. tengok ujung bulan...

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

shahir
Ahli Aktif
36. Dihantar pada 22hb Julai 2005, 11:19:45 pagi    [Edit]
quote:
tia ada dgr syampoo nizoral..ok ke untuk dandruff.? sape pernah cuba.


Tia,

Cuba gi farmasi beli BEPROGEL (topical solution). Reger dlm RM12-16, depands on farmasi. Sapu gel tu kat tempat kelemumur, gosok2 skit kat kulit kepala. Tunggu dlm 5 minit. Then shampoo rambut dgn Nizoral. Bila shampoo rambut tu, biarkan sekejap nizoral tu kat atas kepala dlm 1-3 minit sebelum Tia bilas rambut bersih2.

Rambut gugur, elok amalkan vitamin B complex, protein selain guna hair tonic.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.19.:-)

tasha75
Ahli Baru
37. Dihantar pada 23hb Julai 2005, 02:53:44 pagi    [Edit]
tia,
tasha pun sama seperti pisces, guna shampoo selsun yg tasha beli kat farmasi... bau shampoo tu memang bau ubat... alhamduillah, sekarang ni dah ok.. tapi, bila dah ok.. jangan lak gatal tangan nak try shampoo lain.. just stick satu jenis je... tasha still maintain guna shampoo tu sampai sekarang.. cuma conditioner je, tasha pakai revell (aromatherapy) sebab, conditioner tu dapat membuang bau ubat yg melekat kat rambut dan tuala mandi... lagi satu, kalau bubuh conditioner tu, make sure kat rambut shj. jangan lumur sampai kena kulit kepala.. (nasihat dari pendandan rambut kat salon)..

--------------
janGaN PaNDAng KU SebeLaH MATA- HanYA keRAnA NaMaKu WaNiTa

61.6.163.:-)

Lene
Ahli Baru
38. Dihantar pada 25hb Julai 2005, 02:48:32 pagi    [Edit]
Lene pun menggunakan Beprogel. Tapi memang mahallah. Sebotol kecik jer dah berharga RM 14.00. Dah tak dapat pakai lama. Tapi utk Beprogel ni dia cuma dapat menahan jer kelemumur tu tapi utk merawat atau membuang terus kelemumur tu memang tak dapat rasanya.

Mungkin boleh cuba seperti yg shahir kata tu ... tapikan kat mana boleh dapat sampu Nizoral tu ..

219.95.137.:-)

farmin
Ahli Setia
39. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 4:36:03 ptg    [Edit]
tia...

sebelum ni farmin memang banyak kelemumur, apa lagi belasah jer shampoo head and shoulder dah habis sebotol kelemumur makin banyak...semalam tengok iklan sunsilk putih...siap vacuum kelemumur kat atas kepala tu ...teringin gak nak guna so farmin belilah semalam...lepas shamppoo tangan ni mcm biasalah gatal dok menggaru kepala...aiks...yg bestnyer kelemumur memang tak derk....mmg betul lah iklan tu....sungguh mejadi...apa kata guna sunsilk putih??mesti jadi nyer,...trylah

--------------
Kiamat sudah hampir...bertaubatlah saudara islamku..

161.142.24.:-)

Hana_Iylia
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 5:59:07 ptg    [Edit]
hana punyer suggestion lain sket..

ape kata..tiap tiap minggu tu..buat stim rambut kat salon ..sehingga kelumumur hilang.. err..mmg ler abis duit sket..

--------------
I hate myself the fact I dont hate you at all!

210.19.76.:-)

harsha
harsha
Pengendali
41. Dihantar pada 01hb Ogos 2005, 6:20:30 ptg    [Edit]
huh.. head and shoulders.. aku mmg takleh pakai. abih kulit kepala aku berjerawat jadiknya.. bukan tu jer, tengkuk and leher pun sama.

--------------
I wanna be inside your heaven. . Take me to the place you cry from. . Where the storm blows you away

cikon
Ahli Setia
42. Dihantar pada 02hb Ogos 2005, 10:04:06 pagi    [Edit]


cikon lak ade masalah rambut gugur yg amat serius. x samggup betul tengok rambut bersepah kat lantai. ada sesiapa tahu nak guna shampoo ape?

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

Diana_ros
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 05hb Ogos 2005, 3:10:44 ptg    [Edit]
tia75

kalau nak petua kakak den kata guna meyonis lumur kat kepala......
tak tahu le ko dah pernah cuba syampu yg aku syorkan dulu atau tidak.........syampu ganozhi..........ada sesetengah member yang pakai kat sini sesuai...........diaorg kata adalah kurang sikit keguguran rambut........kalau kelemumur berkuping tu den syorkan guna syampu ganozhi dan minyak gano..........malam gosok di rambut esok pagi baru cuci........dengan syampu...............kalau tonic rambut lak den hanya syorkan tonic aily hair kalau dah kurang gugur tak payah pakai kerap sangat sekali sekala je.

syampu rejoice tu den rasa tak usahlah pakai sebab rambut memang akan lagik gugur lebih lagi rejoice rich tu.

--------------
jadi ahli DXN call atau sms, no lama prepad hilang ni no baru 0132550879 / YM diana_tajuddin

60.50.216.:-)

noris294
Ahli Baru
44. Dihantar pada 08hb Ogos 2005, 08:49:52 pagi    [Edit]
sebelum ni, mmg kepala noris selalu gatal..kelemumur mmg bersepah...tangan ni asyik menggaru aja kalau ada peluang...
dah tak tahan sangat, siap gunting pendek sikit rambut.

pastu try pakai produk Zhulian - Laviteen Scalp Care Shampoo With Green Tea Extract . alhamdullillah setakat ni dah tak gatal sangat sbelum ni...

cuba juga nak setia ngan rejoice, tp dah tak menjadi juga, apa salah cuba yg lain pulak kan...
bau dia ok jg..boleh tahan...
best sangat...

203.106.229.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005