Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 8hb Muharram 1436 @ 01hb November 2014, 7:36:18 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Angin : : Buang angin dalam badan
hafija
Ahli Baru
1. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 2:12:20 ptg    [Edit]


lately banyak betul angin dalam badan ni... pantang silap mkn skit terus angin menjadi2... yg tak tahannya sampai rasa loya2 & kepala rasa pusing2... ada sesiapa tahu mcm mana nak buang angin tak? Ada yg kata mkn halia boleh buang angin...


219.93.97.:-)

kaklonglin
Ahli Setia
2. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 2:59:46 ptg    [Edit]
sis
u boleh try Garlic & licorice dan calcium Magnesium dari Nutrilite.

--------------
Nuraslindah - AmWay/TransferFactor -017-3218365 lindasof@yahoo.com

210.186.217.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
3. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 3:04:57 ptg    [Edit]
makan bende yg byk letak halia..

BUat sup letak halia banyak2, minum teh halia...

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.23.:-)

faent
Pengendali
4. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 3:36:31 ptg    [Edit]
aku dah byk try product garlic ni..farmasi punye..klinik punye..org jual punye..
tapi the best so far is Garlic Plus Sendayu Tinggi..
tu kalau makan..confirm abis angin kuor
satu lagi apo yek Lactol Solution..tu pun bleh buang angin..bkn stakat angin..pi toilet pun sonang gitu

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

kakhan
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 5:39:31 ptg    [Edit]
cuba ryILEX dari DCL...insyaallah ia akan membantu, juga kalau rajin pergi berurut (yg betul2 traditional punya, bukan urut org kaya-spa), masalah ni ada kena mengena dgn urat yang kembang...ada beberapa faktor yg menyebabkan urat kembang...ym akak kalau berminat: wnh1599@yahoo.com atau email anggun@myjaring.net.

--------------
AS & AG~DCL~BioSirih~Be Nice~Sbn Perawan~Anggun: 013-2299607-wnh1599 - hanizah.husain@sphairon.com

61.6.163.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 02:23:44 pagi    [Edit]
faent..
harga Garlic Plus sendayu tinggi tu berapa?nak try beli la..tak larat rasa byk angin dlm badan..pening selalu...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

219.92.122.:-)

faent
Pengendali
7. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 09:53:37 pagi    [Edit]
Ashsha
RM28 sebotol..lepas tu siap sedia la utk kentut angin

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

Tuk_Gawo
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 12:07:24 tghari    [Edit]
Produk nie untuk mereka yang Hangin Satu badan ker?

--------------
misteri di alam nyata...

202.21.224.:-)

shasha13
Ahli Setia
9. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 6:06:49 ptg    [Edit]
faent,

produk sendayu tinggi tu tahan berapa lama?

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

61.6.35.:-)

cikwan
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 08:30:37 pagi    [Edit]
kak han,
kalau nak urut utk ngandung boleh ker? nanti pm cikwan ek....

cam mak cikwan ajar plak kiter minum air ketumbar... basuh ketumbar ksampai bersih pastu goreng tanpa minyak.... pastu tumbuk sampai halus.... pastu rebus dgn 3 cawan air sampai tinggal secawan. bila dah suam minum....... buatla lam 3 kali seminggu....... cikwan dah try.. bila minum jer... lam 3-4 jam boleh ajak perang... . ok sikitla banding minum air halia sebab cikwan x suka air halia...

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

faent
Pengendali
11. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 10:05:34 pagi    [Edit]
shasha13
ngamē sebln..tapi faen ni kekadang makan..kekadang tak..so slalunya sebln setengah baru abis..

cikwan
nak try jugak la yg ni..
sbb faen ni alah sungguh la ngan halia tu..panas sgt..mesti mulut pecah nanti..jadik ulcer tu yg tak tahan tuh

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

aliyna
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 10:43:27 pagi    [Edit]
liyna serasi ngan bidadari ngan RGC...
kalau memula dulu memang dok *tuuut* ajek...
sekarang dah okay.. buang angin secara orait....
ehhehehe

dulu2 nak buang angin minum air ginger F&N...
hehehe okay gak...

--------------
*Allah berkati kita semua*

202.186.33.:-)

hazdi
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 11:20:43 pagi    [Edit]
,

kalau boleh kenal pasti kenapa ada banyak angin dalam badan ?
apa punca2 nya?

then baru bleh buat pilihan ke atas produk kat pasaran.
sbb tak sumer produk sesuai dgn badan seseorang - ikut metabolisme seseorang jugak

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

61.6.163.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 3:44:36 ptg    [Edit]
Hafija,

Nak buang angin bleh beli ubat angin dari farmasi... jgn bimbang makan ubat ni... kalo overdose skett2 tu tak per... memang konpem tak bahaya... bleh tanya doktor atau farmasis.... Ubat tu biasa doktor bagi untuk org gastric... kaler putih ...kena kunyah... rasa cam makan colgate....

Eiza skrang ni tgh berdiet.. so jarang skali makan... memang dalam perut ni dah berputing beliung... jadik eiza spare ubat ni kat opis... rasa berangin jer amik sebijik kunyah...

218.208.206.:-)

myra_ixorra
Ahli Baru
15. Dihantar pada 10hb Julai 2005, 06:06:06 pagi    [Edit]
meh try guna PHYTO FIBER... Fungsinya NYAHKAN TOKSIN, LEMAK dan ANGIN dalam badan kiter.... kalau berminat contact myra ok...

60.49.65.:-)

Dahlia00
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 05:46:29 pagi    [Edit]
Hafija...............saya ada cadangan.............cuba minum kopi cenkudu insyaallah amat berkesan.Kalau nak saya akan hantar.012-6747485
20 sachet X 21 gram

Harga S.Malaysia : RM 15.00 (Ahli : RM 12.50, 9 PV)
Harga Sabah/Sarawak : RM 16.50 (Ahli : RM 13.70, 9.5 PV)




Campuran serbuk kopi, gula halus, krimer rendah lemak, cendawan merah, mengkudu dan halia

KHASIAT :

Membuang keracunan dalam badan
Mengeluarkan angin dalam badan
Menceriakan penglihatan mata
Membersih dan mencuci serta merawat buah pinggang
Buang lemak dalam badan (yang melebihi berat badan)
Baik untuk mereka yang ada buasir
Meredakan sakit urat saraf (lenguh-lenguh sendi dan sebagainya)
Memulihkan selera makan
Membersih dan melancarkan pejalanan darah
Membantu meringankan beban penghidap angin ahmar dan lumpuh jenis ringan
Mencuci usus besar dan usus kecil
Menambah tenaga dan menghilangkan keletihan
Menambah daya ketahanan badan (antibody) melawan penyakit
Melawaskan perkumuhan
Menghilangkan rasa kembung perut, angin medu dan sesak nafas
Membantu mengurangkan masalah tekanan darah tinggi, kencing manis, resdung, gout, kahak dan selsema.
http://kopicenkudu.blogdrive.com/

* Mesej ini telah disunting oleh Dahlia00 pada 11hb Julai 2005, 05:53:37 pagi

--------------
Nak jual EMPTY TONER PLS CALL 012-6747485/017-2929871

219.93.244.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 06:46:46 pagi    [Edit]

hafija..halia mmg bagus utk buang angin...garlic pun ok.
tp kalu nak cuba herba maharani pun ok. adiya mkn..mmg termuntah2..kuar angin.
kalu nak try..leh kontek adiya...

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

61.6.35.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005