Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 26hb Dzulhijjah 1435 @ 21hb Oktober 2014, 10:09:35 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Produk Kecantikan & Kesihatan  
(Pengendali : eyzlyn)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Produk : : Suntikan Vitamin C
miss_iryani
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 11:59:30 pagi    [Edit]

* Mesej ini telah disunting oleh miss_iryani pada 30hb Januari 2012, 11:42:51 mlm

202.157.192.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
2. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 12:01:36 tghari    [Edit]
Nak tanya... liz pergi Klinik di Cheras. Ada note mengatakan kerajaan tak bagi mana2 klinik bagi suntikan Vit C.. Betul ke?
Ada u all terbaca?

Mcm ni miss_iryani.. inject di mana nanti?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

miss_iryani
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 12:20:08 tghari    [Edit]
erm..
bkn x bg..tp x disahkan lg..
produk ni dpt dr doktor klinik sendiri...

nk inject kena p klinik..kalau area kajang mmg saya boleh inform la nk suntik kt mana...

so far, berkesan la...i mean nampak perubahan..kulit semakin cerah..and jerawat x naik...bkn utk muka je..satu bdn..seluruh kulit la...

202.157.192.:-)

missyleez
Ahli Baru
4. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 1:20:22 tghari    [Edit]
area kajang suntik kat mane?
n brape die charge utk skali suntik?

219.95.20.:-)

miss_iryani
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 1:28:19 tghari    [Edit]
kajang :

klinik lawrence ----> dkt2 area sg jelok.. tau x pizza hut, kfc yg br bukak dpn wisma apex? jln ke atas(nk ke semenyih..),..akan nampak klinik seblah kanan.

harga suntikan: rm 4 sekali suntik

202.157.192.:-)

miss_iryani
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 1:28:56 tghari    [Edit]

* Mesej ini telah disunting oleh miss_iryani pada 30hb Januari 2012, 11:44:30 mlm

202.157.192.:-)

shaza240
Ahli Setia
7. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 4:01:43 ptg    [Edit]
kite ada pm awak!!! baca ekk....

202.188.88.:-)

emasputih
Ahli Setia
8. Dihantar pada 25hb September 2005, 11:30:29 mlm    [Edit]
Assalamualaikum....

Saudari pengendali...

Saya nak tanya kenapa topik kak han bertajuk Vit C Serum tu ditutup & disambung di sini....

Pada pandangan saya, Vit C Serum dan Suntikan Vit C adalah 2 perkara yang berlainan....

Saya rasa sangatlah tidak patut topik tu dialahkan di sini....

Sekian, TQ

--------------
# elken spirulina #

203.106.31.:-)

eyzlyn
Pengendali
9. Dihantar pada 26hb September 2005, 00:47:45 pagi    [Edit]
salam..

letak jer kat sini, vitamin C jugak..

--------------
I miss you Edinamaya... Al Fatihah buat arwah....

kakhan
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 26hb September 2005, 03:36:18 pagi    [Edit]
Eyzlyn

Topik akak berkenaan dgn Vit C serum...walaupun kedua2nya vit C tp Serum & injection adalah 2 perkara berbeza...rasanya pembaca bleh membezakan kedua2 topik tersebut...cara penggunaan jelas berbeza...jd sy minta jasabaik Eyzlyn membuka balik topik tersebut kerana ramai pembaca ingin mengetahui apa itu Vit C serum...jelas sekali semasa sy membuka topik Vit C serum ni, topik Iryani adalah berbeza sekali dgn topik akak...

Tolong ya, Ms Pengendali...jgn plak kita kelirukan pembaca...

--------------
AS & AG~DCL~BioSirih~Be Nice~Sbn Perawan~Anggun: 013-2299607-wnh1599 - hanizah.husain@sphairon.com

61.6.35.:-)

eyzlyn
Pengendali
11. Dihantar pada 26hb September 2005, 03:44:55 pagi    [Edit]
ok.. akan dibuka ......

* Mesej ini telah disunting oleh eyzlyn pada 26hb September 2005, 03:45:41 pagi

--------------
I miss you Edinamaya... Al Fatihah buat arwah....

kakhan
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 26hb September 2005, 03:49:03 pagi    [Edit]
terima kasih byk2 ya..

--------------
AS & AG~DCL~BioSirih~Be Nice~Sbn Perawan~Anggun: 013-2299607-wnh1599 - hanizah.husain@sphairon.com

61.6.35.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
13. Dihantar pada 26hb September 2005, 03:58:36 pagi    [Edit]
OKAY BEYONDPRETTY JUAL VITAMIN C INJECTION KELUARAN ROCHE



Vitamin C Laroscorbine Injections
[Injections] RM230.00


[B]The benefits of taking Vitamin C Laroscorbine is:

a) Builds connective tissues around our body, especially skins. It prevents our skin from getting more wrinkles when we aged.

b) Provides internal effect such as antihistamine, increases our immune system and acts as antioxidant with combining other vitamins such as vitamin E and A.

c) Suppreses the formation of melanin that contributing to sunspot after long exposure to UVA/UVB sunlight. So it prevents our skin getting darken.

d) It is good in reducing the appearance of acne and pimples. Minimizing the pores and thus increases our facial skin's smooth texture.

It is recommended that taking 1 ampoule every week during the first 2 months, and 1 ampoule every 2 weeks for the following months. You can purchase the vitamin c yourself and go to any clinics to do the injection for you. It is always better to request for doctor's advice.

During the first 2 months: You will feel skin more supple and moist

After following 2 months: You will have the difference in skin texture and with improved tone.

Size: Each box of Laroscorbine contains 6x1g/5ml ampoules, which originally imported from France. NOT a generic product!!![/B]

rm230

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Revlon
Ahli Baru
14. Dihantar pada 30hb September 2005, 08:12:31 pagi    [Edit]
siapa tahu area shah alam yg boleh saya buat suntikan Vit.C..

219.93.222.:-)

faent
Pengendali
15. Dihantar pada 10hb Oktober 2005, 4:12:42 ptg    [Edit]
apa beza Vit C Laroscorbine yg Liz Dee jual ngan Vit C yg Miss Iryani jual ?
duaČ dr Roche gak kan ? yg Miss Iryani ni swiss ke france ?

* Mesej ini telah disunting oleh faent pada 10hb Oktober 2005, 4:16:30 ptg

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

bini_orang
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 11hb Oktober 2005, 09:13:38 pagi    [Edit]
Korang tak tengok ker perbahasan dlm Dewan Rakyat pasal suntik menyuntik nie. Hangat diperkatakan.....Masuk dlm paper lagi isu nie....

Nak suntik jugak ker????....Sebelum suntik, collect info dulu. Kebaikan dan keburukan...sebelum dan selepas. Jgn esok bila dah selalu suntik, sakit sana sini. Merana satu badan. Jgn kerana hendak cantik, diri sendiri merana. Fikir dulu sebelum cuba....

--------------
Menerima tempahan langsir, sarung kerusi makan, jual railing & rod dll: 017-3140657 (Sha)

60.50.195.:-)

kaklonglin
Ahli Setia
17. Dihantar pada 12hb Oktober 2005, 11:28:03 pagi    [Edit]
kak long lin setuju bebenar dgn bini orang tu - jgn senang nak suntik, cuba tengok long term , rasanya tak berbaloi lah. kalau tua kan slow & study so kalau nak cantik semula pun kena lah slow & study jugak. baru kesannya lama..

--------------
Nuraslindah - AmWay/TransferFactor -017-3218365 lindasof@yahoo.com

219.95.39.:-)

Hana_Iylia
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 22hb Oktober 2005, 01:10:47 pagi    [Edit]
sapa yg dah suntik? sila kasi testimoni sket..

--------------
I hate myself the fact I dont hate you at all!

219.95.156.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
19. Dihantar pada 08hb November 2005, 12:19:12 tghari    [Edit]
Nak gak tau..........sapa yg dah amalkan ?

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.39.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
20. Dihantar pada 09hb November 2005, 10:19:01 mlm    [Edit]
Tak ada ke member2 kat sini yg pernah mengamalkan suntikan Vitamin C??

Kasi le testimoni...............PM ke kalau tak mau citer kat sini..!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

60.48.36.:-)

kisaak
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 10hb November 2005, 08:48:13 pagi    [Edit]
suntik ni tak de kesan sampingan ker.
Dh kaji ker kesan buruknyer pulak dlm masa 5-10 tahun akan dtg?
sampai biler kena asyik suntik?

--------------
mungkin...................

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
22. Dihantar pada 10hb November 2005, 09:02:24 pagi    [Edit]
quote:
suntik ni tak de kesan sampingan ker.
Dh kaji ker kesan buruknyer pulak dlm masa 5-10 tahun akan dtg?
sampai biler kena asyik suntik?


Tu le pasal nak tanya depa2 yg dah kena suntik..............

Mama tanya kat staff kat satu klinik tu.........

dia kata......ok aje..tapi kita ni seram gak lagi.

Ikut citer dia.....kena suntik 6 minggu .......jgn miss....seminggu sekali..!!

lepas tu ....menten sebulan sekali aje...!!!!!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.181.:-)

kisaak
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 10hb November 2005, 11:33:02 pagi    [Edit]
quote:
Ikut citer dia.....kena suntik 6 minggu .......jgn miss....seminggu sekali..!!

lepas tu ....menten sebulan sekali aje...!!!!!!


kalau mcm tu kena cucuk tiap2 bln ler.
kalau ter miss mcm maner???
Jenuh ler nk spend duit tiap2 bln asyik cucuk jer


miss_iryani
u dh try ker cucuk vitamin c ni

--------------
mungkin...................

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
24. Dihantar pada 10hb November 2005, 11:40:30 pagi    [Edit]
Part termiss tu lah nak tau.......Kot kembali ke asal.....!!

nanti mama pi klinik tu.......tanya semua segala kat doktor tu......

dia belah pagi aje ada......!!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.181.:-)

kisaak
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 10hb November 2005, 11:47:16 pagi    [Edit]
mama

tanya kat doktor tu betul2.
satu lg doktor tu diiktiraf ke tidak???
Skrg ni byk Dr. yg tak berlesen.

--------------
mungkin...................

219.93.8.:-)

kisaak
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 11hb November 2005, 3:20:20 ptg    [Edit]
mana tuan rumah ni ???
Betul ker tak kesan sampingan

--------------
mungkin...................

219.93.8.:-)

rosalinda69
Ahli Baru
27. Dihantar pada 16hb November 2005, 09:50:16 pagi    [Edit]
askum para pembaca sekalian..dah lama kak lin x join kat sini...walau tak join sesekali kak lin jengok juga ruangan sini...
kak lin pun ade juai vitamin c brand roche..laroscorbine..6 botol skrg masih harga promosi raya..hanya 130 rm shj..
vitamin c kolegen rm 380 sekotak 10 botol brand roche juga..dan mcm2 lagi injection dah tablet utk kecantiikan..utk keterangan lanjut sila hubungi kak lin...0166279079

60.50.158.:-)

rosalinda69
Ahli Baru
28. Dihantar pada 17hb November 2005, 07:38:17 pagi    [Edit]
askum para pembaca sekelian..
sebelum menjual produck nie kak lin adalah penguna vit c sejak 2 tahun lepas.masa tu vit c blum byk digunakan dikalangan kite..hanya artis2 yg lebih advance..kak lin dulu masalah kulit yg kusam.parut2 jerawat n parut campak yg besar tu..tapi sejak mengunakan vit c..kulit kak lin putih bersih tanpa sebarang parut n jeragat walau usia kak lin dah 40an..sejak tu kak lin yakin dgn vitamin c..ianye lebih berkesan dari produck yg lain..tapi pastikan vit c yg original..vitamin c x perlu diinjet selalu jika anda dah rasa kulit dah cantik..skrg kak lin injet 2 bulan or 3 bulan sekali.kak lin lebih syorkan pelanggan kak lin injet 2 minggu sekali bagi yg mula2 nak try vitamin c..sbb 1 botol vitamin c ade 1000 mg dlm tu..mengikut doc..vitamin c diperlukan 1000 mg sebulan dlm badan..jika berlebihan ianye akan kuar melalui air kencing..so x perlu nak bazir duit injet setiap minggu....ok selamat mencuba........... ..apa2 hal boleh hubungi kak lin 0166279079

60.50.125.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
29. Dihantar pada 18hb November 2005, 10:56:47 pagi    [Edit]
Tumpang yer.. Vitamin C ni antara function nya ialah anti oksida dan anti cancer.

Badan kita takleh menyerap sepenuhnya Vitamin C kita makan.

GAMBAR DI BAWAH nie patient guna 1 set cellex c

JIKA guna CC high potency serum.. skin boleh menyerap 20kali ganda Vit C.



CELLEX C HIGH POTENCY SERUM RM426

- Menggalakkan pertumbuhan kulit/sel baru/ ketegangan kulit.
- Membantu 5-10 tahun lebih muda
- Mengurangkan garis kedutan, tanda penuaan, dan kulit menggeleber
- Memperbaiki kulit agar lebih licin dan halus
- Memperbaiki tekstur kulit, tona, dan kesan keseluruhan
- Menyerap Vitamin C 20 kali ganda lebih byk daripada kita makan Vit C secara biasa.

* Boleh nampak kesan dlm 8-12 minggu (2-3bulan)


ini testimoni selepas 3 bulan memakai CC. (Perbandingan kanan muka dgn kiri.. )




--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

rosalinda69
Ahli Baru
30. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 3:03:50 ptg    [Edit]
askum para pembaca sekelian...
dah lama kat kak lin x baca sembang2 kat sini..
disini kat lin nak bgtau satu produck yg telah diiktiraf oleh kerajaan iatu kapsul dari swiss norefal sheep plancenTA CAPsul..ianye kapsul anti aging therapy...dlm bentuk capsules..hanya mkn sehari sebiji..
utk pengetahuan lebih lanjut boleh lawat.www.norefal.com
sapa tgk nona 15 hb januari baru2 ade rawatan kaedah spt botox utk menhilangkan kedut2 dimuka.membentuk shape muka n melicinkan muka..membentuk bibir.menegangkan or membesarkan buah dada..membentuk dagu atau pun pipi
ianye dilakukan oleh dr kecantiikan yg bertauliah..boleh hubungi kak lin.harga nye berpatutan,, utk keterangan lanjut boleh hubungi kak lin 0166279079 or email rosalinda6696@yahoo.com

60.48.219.:-)

rosalinda69
Ahli Baru
31. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 3:08:41 ptg    [Edit]
aduh pembetulan no hp 0133639551...sila hubungi kak lin..jika ade masalah for skin or body

60.48.219.:-)

tasha75
Ahli Baru
32. Dihantar pada 24hb Januari 2006, 12:13:46 tghari    [Edit]

pada pendapat saya lah, u all ni mesti ter kompius antara vit c dgn botox... haaa.. cuba baca paper utusan hari ni... tentang botox... so far, saya tak penah lagi lah jumpa orang yg kena kesan sampingan yg memudaratkan gara2 suntikan vit c... kecuali botox tu ada laa... contoh terdekat, penyanyi kylie minouge.. kena breast tumor.. mungkin jugak ada berkaitan dgn botox tu... Saya ada terbaca artikel tentang botox dlm majalah Nona tahun lepas... memang ada kesan sampingan dan merbahaya.. kecualilah kepada sesiapa yg sanggup ambil risiko....
tentang vit c tu, kalau betul cara penggunaan nye, pasti akan nampak keberkesanannya.... apa2 pun.. tepuk dada tanya selera... nak cantik punye pasal kan.....

--------------
janGaN PaNDAng KU SebeLaH MATA- HanYA keRAnA NaMaKu WaNiTa

61.6.163.:-)

miss_iryani
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 23hb Mei 2010, 8:27:11 mlm    [Edit]
salam...

fyi, dh x ada stok utk vitamin c tue..

x merbahaya.. sbb bdn mmg perlukan vitamin C.. cuma.. kalau tlbh suntik.. bhn td tue.. akan di buang.. jd toksid..

sekang dh byk produk bley guna selain dpd vitamin c.. makan pil pun dh ok.. EPO.. and spirulina

61.6.1.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005