Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 23hb JamadilAkhir 1435 @ 24hb April 2014, 09:35:34 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh MURAH JERR: : NATASYA: MARI KONGSI KEBERKESANANNYA...
Liz_Dee
Ahli Interaktif
1. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 2:09:47 ptg    [Edit]
Liz bukak topic ni sb topic natasya dikunci. Liz rasa ianya bukan unsur iklan sbb pembuka topic tanya pasal keberkesannan. Bukan nak jual.

Okay liz pernah pakai.. bagus jugak. tapi permulaan je la. Dlm 3 minggu dah biasa jer.

So ada sesapa lagi pernah try..
Ianya tak berapa berkesan utk jerwat, tapi bagus jugak utk scar. Mula2 mmg agak pedih.. sbb rasanya ianya amat kuat dan menghakis. Tapi laam2 okay. Liz letak di tempat scar shj not the whole face

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

yana2006
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 2:45:05 ptg    [Edit]
betul tu Liz_Dee...
yana guna...tapi still ada jerawat jugak...

220.128.49.:-)

OrangMinyak
Ahli Interaktif
3. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 3:51:34 ptg    [Edit]
aku dah tarak jerawat.. guna sabun "popingea"

--------------
komunis > m.e.n.g.a.p.a belum b.e.r.a.m.b.u.s

219.93.220.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
4. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 4:17:03 ptg    [Edit]
Org minyak ada jrwt pun bukannya nampak.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

SugarCane
Ahli Setia
5. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 4:25:40 ptg    [Edit]
quote:
sabun "popingea


ke sabun popinjay? yang ada gambo burung nuri tuh eh?
yang sabun dia kaler ijau tuh?

218.208.111.:-)

faent
Pengendali
6. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 4:40:58 ptg    [Edit]
Sugar

same la tuh..yg ada burung dlm gelang tu..sabun masa aku budakČ..dok buat basuh buntut lepas 'yak'

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

Teja_77
Ahli Setia
7. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 5:02:08 ptg    [Edit]
faent

219.95.16.:-)

yana2006
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 21hb Jun 2005, 7:28:51 mlm    [Edit]
sabun tu boleh hilangkan jerawat ker?

220.128.49.:-)

tenet_my
Ahli Setia
9. Dihantar pada 22hb Jun 2005, 12:38:17 tghari    [Edit]
skrg ni tenet mmg pakai sabun ni so far ok la...yg perasan dia bkn hilangkan jerawat tp kurangkan jeragat adalah...yg bestnya lepas cuci muka dgn sabun, kulit rasa tegang

192.85.47.:-)

eyzlyn
Pengendali
10. Dihantar pada 22hb Jun 2005, 12:39:58 tghari    [Edit]
sabun popinjay busuk la wei...

--------------
I miss you Edinamaya... Al Fatihah buat arwah....

yana2006
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 22hb Jun 2005, 4:08:18 ptg    [Edit]
busuk ker?....

saya suka bau dia.....

220.128.49.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 24hb Jun 2005, 11:50:20 pagi    [Edit]
Udah ler citer popinjay weeeiiiii...

Ok eiza skrang ni pakai natasya seblah malam.... kulit bertambah cerah.. jerawat sket2 time period tu pun bleh kering... pastu tangan mulalah gatal nak kopek...

Tapi skrang nak brenti kejap sbb hubby tegur... muka dah putih sangt....berbeza pulak dgn leher... leher itam....hehehe

Scar memang hilang... bila pakai cream.. kita bleh lihat sekeliling scar akan mengelupas... lelama makin nipis scar tu... tempat lain tak mengelupas lak.... maybe dia tanggalkan kulit mati jer kot...

218.208.206.:-)

maisa
Ahli Setia
13. Dihantar pada 25hb Jun 2005, 07:23:14 pagi    [Edit]
natasya ni bleh hilangkan jeragat ker??? pas tu adakah ia menyebabkan muka kita ngan tangan kita berbelang2 .. he he.. muka putis.. tangan golap ler pulak... kalau okies .. tingin gak nak pakai...

Liz
naper tak continue ngan cellex-c jer??

--------------
Who loses faith, loses all.

203.106.163.:-)

ilinas
Ahli Baru
14. Dihantar pada 25hb Jun 2005, 12:31:03 tghari    [Edit]
natasya tu yg ader krim malam dan sabun tu kan.mak saya dah pakai. so far dia hilangkan jeragat kat muka dia.....
ok la....

* Mesej ini telah disunting oleh ilinas pada 25hb Jun 2005, 12:34:00 tghari

218.208.206.:-)

Ngel83
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 27hb Jun 2005, 11:26:58 pagi    [Edit]
erm...nape sume org guna ok je ek...
saya ada try guna ari tu... sblm beli puas baca testimonial org...
sume ckp ok... pastu kite pun beli le... kononnye nk ilangkan parut jerawat yg sikit ni...
tp bile pakai, muka jadi berminyak... pastu jerawat naik bnyk sgt...
kenapa jd camni ek...?
skang ni dh takut nk try produk2 kecantikan ni...
tp baru baru ni gi farmasi beli C-Mycin, jerawat ari tu dh nk ilang..
sib baik ok guna yg ni...
klu tak menangis tak blagu leee
hehehe...

* Mesej ini telah disunting oleh Ngel83 pada 28hb Jun 2005, 3:16:44 ptg

--------------
L.I.B.Y.A <LoVe iS bEautiFuL.. yOu aLsO!>

219.94.125.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
16. Dihantar pada 28hb Jun 2005, 3:05:10 ptg    [Edit]
quote:
Liz
naper tak continue ngan cellex-c jer??



Liz ni a product whore.. Suka tukar2 dan cuba sesuatu product. Especially liz akan jual skincare tersebut.

My problem is oily skin dan open pores.
Jerawat apa sumer dah tak ada cuma kesan2 dia masih ada sikit.

Cellex C still akan guna.. Liz cuba natasya sbb nak tgk keberkesannannya.. but i wont use for long term. Liz rasa percentage KOJIC ACID dia melebihi yg dibenarnya.. sbb ianya terlalu kuat. KOJIC ACID ni mmg khas utk rawat pigment dan scar.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

yatie28
Ahli Setia
17. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 12:49:03 tghari    [Edit]


Berhati hatinya sekarang ada produk Natasya tiruan dalam pasaran. Sila beli dan dapatkan dari pengedar yang sah.

--------------
B-Nice/Krim Natasya/Herba Dara/TRIMZ&KLENZ/Ladiva/ pelbagai.. tanya je HP 0123883240 YM- yatie_1598

203.106.52.:-)

waz
Ahli Baru
18. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 1:17:06 tghari    [Edit]
saya ada pakai gak natasya ni...
memang ok.. muka licin je...
pernah stop jap..
muka jd naik jerawat2 kecil..
pastu start balik...
muka dah ok balik.. ehehehe
tapiiii satuuuu jer...
rasanya product ni menghakis muka la...
kulit jadi nipis...
bila kuar time panas2.. muka jadik merah cam udang kena bakar.. iskh

62.173.207.:-)

tenet_my
Ahli Setia
19. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 2:25:30 ptg    [Edit]
ye ker waz , tenet pakai ok jer.cuma lepas basuh muka dgn sabun bila nak pakai pelembab dia pedih ckit.

192.85.47.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
20. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 2:55:17 ptg    [Edit]
Yatie yg kat Kotaraya tu ori ke?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nr75
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 3:44:38 ptg    [Edit]
uiskk yer ker?... produk natasya nie dia cuma ada pembersih dan krim je kan?

--------------
Kasihnya SyaNor (",)

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
22. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 3:51:28 ptg    [Edit]
Ada 2 jer.. sabun dan krim malan. Semua based on herbs..
Liz dah pakai.. terbukti berkesan. Mula2 payah la.. lama2 selepas soal jawab dgn dealer.. then dah okay. Liz terima product ni.


Gabungan formulasi terkini dan herba terpilih.
Sesuai untuk kulit wanita Asia
Berkesan menstabilkan pH kulit
Menanggalkan sel-sel kulit mati di muka


Kombinasi herba semulajadi & ramuan terpilih
Berkesan Menghilangkan jerawat, jeragat & bintik hitam
Sesuai digunakan pada waktu malam sahaja

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nr75
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 4:05:07 ptg    [Edit]
maknanya bekas2 jerawat dia leh ilangkan gak lah yek? ...berapa minggu kesan dia yer?

--------------
Kasihnya SyaNor (",)

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
24. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 4:29:41 ptg    [Edit]
1 minggu. 2 minggu.. bergantung pd scar berkenaan.

Mula2 liz tak percaya dan kurang yakin dgn ingredient dia. Takut2 pula acid kojic terlalu kuat.
Now dah terima.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

maisa
Ahli Setia
25. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 5:31:02 ptg    [Edit]
Liz

Natasya ni tak sama ker macam produk pengelupasan lain???
mengelupas, muka merah, pastu kulit jadi nipis.....

--------------
Who loses faith, loses all.

203.106.163.:-)

waz
Ahli Baru
26. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 6:24:18 ptg    [Edit]
ari tu time saye jenjalan kat bandar jb...
ader nampak krim baru natasya...
utk siang punya..
tak tau lar tempat lain ada ke tak...
kat kl tak nampak lak ada...
utk hilang jerawat ok lar kot...
tapi my jeragat takde lak ilang...
produk ape ok eh..
dah memacam try..
susah laaa nak ilang jeragat....

62.173.207.:-)

maisa
Ahli Setia
27. Dihantar pada 30hb Jun 2005, 6:53:06 ptg    [Edit]
waz
maisa penah pakai pigment control cream AG2000 ... hasilnyer ok... cuma sebab maisa ni jenis tak consistent.. so.. kesannya tak abis ler jeragat ni kluar...
but.. my klik.. dah pakai dalam tiga tube... jeragat dia dah totally ilang...
rega dia dlm RM180... tahan tiga bulan.

--------------
Who loses faith, loses all.

210.186.2.:-)

waz
Ahli Baru
28. Dihantar pada 01hb Julai 2005, 11:48:55 pagi    [Edit]
satu tube bley tahan 3 bulan eh...
dah tu awak punye klik pakai tiga tube..
bistu dekat nak setahun la baru ilang eh...
tu yg tak sedap dengar tu...
kalu ari ni pakai esok ilang trus kan besh... ehehehe

62.173.207.:-)

maisa
Ahli Setia
29. Dihantar pada 01hb Julai 2005, 6:33:14 ptg    [Edit]
waz

he he he... jeragat dier tumbuh meliar hari tu sebab pakai produk aper tah... dia hilang sikit2... yer la... rasanyer setahun dah dia pakai....but ok la.takder jeragat baru muncul....

--------------
Who loses faith, loses all.

210.186.1.:-)

yana2006
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 03hb Julai 2005, 10:06:05 pagi    [Edit]
Liz Dee....

mmg macam tu ke rupa packaging natasya?
apesal saya beli, rupa dia lain...

konfius ni.....saya beli produk tiruan ker?

220.128.49.:-)

nr75
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 10:29:10 pagi    [Edit]
tul tuh, nak gak tau camner bentuk produk yang ori dan non ori.. coz ari tu ada gak orang jual kat sini produk tersebut.. tapi takut yang tu tiruan....

--------------
Kasihnya SyaNor (",)

161.142.141.:-)

lemak_manis
Ahli Baru
32. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 3:50:14 ptg    [Edit]
lemak mmg dah cuba produk natasya ni...pakai sabun muka jer....mmg masa mula-mula pakai tu terasa pedih dan perit, lepas tu kulit rasa mcm tegang jer.Tapi lemak rasa puas ati sejak guna sabun ni scar n jeragat makin menipis .Kulit muka nampak cerah dan bersih. Sekarang ni dah tak tukar-tukar brand pencuci lg....Lagi satu ianya mengecilkan pori-pori kulit muka kita. Sememangnya cukup puas ati dan berbaloi walau pun harga tak semahal pencuci muka yang BERJENAMA.....

--------------
ceriakan hari seseorang.......selamat tinggal toot-toot.....

219.95.31.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
33. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 10:52:22 pagi    [Edit]
Yana... ya itu packaging natasya.. cuba lihat dlm

www.natasya.com.my

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

yana2006
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 06hb Julai 2005, 8:09:27 mlm    [Edit]
Liz...
saya silap beli kot...
yg sabun tu dah betul dah.
yg krim malam tu lain sikit..
saya punya krim malam bekas kaca

220.128.49.:-)

mawarrimba
Ahli Aktif
35. Dihantar pada 07hb Julai 2005, 08:52:34 pagi    [Edit]
kat mana nak dapat produk ni ye? tak pernah nampak pun..
kat salon ke?

--------------
** ingin ku tahu sejauh mana kasihmu?

61.14.49.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
36. Dihantar pada 07hb Julai 2005, 09:56:41 pagi    [Edit]
quote:
saya silap beli kot...
yg sabun tu dah betul dah.
yg krim malam tu lain sikit..
saya punya krim malam bekas kaca



Btul ler tuh.... eiza punya pun camtu gak...Eiza dah call Natasya punya distributor & stokist... memng bekas seblah bawah jernih... tudung dier putih...

* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 07hb Julai 2005, 10:10:54 pagi

218.208.206.:-)

yana2006
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 07hb Julai 2005, 11:40:32 pagi    [Edit]
nurafieza
so....yg kita beli ni betul lah
apesal gambar yg liz paste tu lain....
konfius..

p/s:baru belikan utk kawan satu...takut silap beli jer...

220.128.49.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
38. Dihantar pada 07hb Julai 2005, 12:39:52 tghari    [Edit]
ntah la tanya distributor natasya. Sbb liz copy dr natasya punya website.

Kot2 dia tak update packaging baru ke ..mana tau.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
39. Dihantar pada 07hb Julai 2005, 1:01:34 tghari    [Edit]
Btul ler cam Liz Dee kata tu.... maybe dorang tak update packaging baru dlm website..... tapi memang konpem yg kita beli tu ori nyer....

218.208.206.:-)

PUTERIJINGGA
Ahli Setia
40. Dihantar pada 09hb Julai 2005, 3:44:26 ptg    [Edit]


Buat semua teman...
PJ dah masuk minggu yg ke 4 memakai Prod.Natasya
ni. Muka PJ taklah teruk sangat cuma ada sedikit jeragat di kaw. hidung.

Alhamdulillah...sekarang ni jeragat 100% dah hilang.
Cuma apabila memakai prod.ni kita tak boleh kena cahaya matahari terlalu
lama. Kulit muka akan menjadi kemerahan-merahan.

Prod.ini walaupun murah tetapi amat berkesan untuk masalah jeragat.

--------------
... Sebelum kita pergi...Taburlah jasa yang ABADI.

203.106.179.:-)

yana2006
Ahli Aktif
41. Dihantar pada 10hb Julai 2005, 06:05:58 pagi    [Edit]
apesal saya punya jeragat kat atas hidung susah nak hilang erkkk.
degil ker...?dah dekat 2 bulan guna natasya ni....

220.128.49.:-)

PUTERIJINGGA
Ahli Setia
42. Dihantar pada 10hb Julai 2005, 4:22:20 ptg    [Edit]


yana,
bila pakai krim mlm tu banyakkanlah sapu di kaw. yang berjeragat.
Insyaallah...lama-kelamaan jeragat pasti hilang. Dulu PJ malu bila
berhadapan dgn kengkawan. Tetapi skrg ni..PJ dah x spt dulu lagi, malah
semakin yakin. Untuk krim siang pula, elok dicuba memakai krim sunblock
AROMA AYU / Mintalah rawatan Vit. C dari pakar kecantikan.
Hasilnya pasti menakjubkan.

salam dari Sinsuran ,Kinabalu....

--------------
... Sebelum kita pergi...Taburlah jasa yang ABADI.

203.106.178.:-)

yana2006
Ahli Aktif
43. Dihantar pada 11hb Julai 2005, 10:04:06 pagi    [Edit]
apa orang ckp..semua saya buat.
tapi jeragat ni liat betul...


salam dari saya jugak

220.128.49.:-)

waz
Ahli Baru
44. Dihantar pada 26hb September 2005, 03:31:26 pagi    [Edit]
betul tu... dah memacam cuba... tak leh gaks.. isk
nak cuba SKII tapi takot tak menjadik rugi laks pasal mahai.. isk isk
saper2 ader solution lain tak?????????

62.173.207.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
45. Dihantar pada 26hb September 2005, 04:08:54 pagi    [Edit]
JERAGAT? senang jer.. guna la brg dr filifina tu.. gerenti ilang. tapi tak jamin dia punya kesan sampingan.
so kalau nak yg bagus dan diiktiraf doctor sila ke klinik dulu. tgk mereka suggest apa.
kita nak cantik dan sihat.. tapi taknak la cantik jer tapi kesan sampingan takut woo..
Liz dulu pernah paai filifina prod now dah stop....takutt..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

waz
Ahli Baru
46. Dihantar pada 26hb September 2005, 06:59:51 pagi    [Edit]
barang filipina lar takot...
lagi lar biler bacer lam mastika baru2 ni yg suker tukar2 produk muka last2 kena barah kulit... iskh.. takotttt

62.173.207.:-)

yana2006
Ahli Aktif
47. Dihantar pada 26hb September 2005, 12:02:21 tghari    [Edit]
ada kawan tanya.....
jeragat tu rupanya mcm mana?
whitehead/blackhead tu pulak mcm mana rupanya?

219.92.92.:-)

cikgu_taska
Ahli Produktif
48. Dihantar pada 27hb September 2005, 07:34:22 pagi    [Edit]
quote:
jeragat tu rupanya mcm mana


Klu tak silap aku..jeragat nie mcm bintik hitam..ala-ala tahi lalat..kalau biar lelama dia akan menebal..

quote:
whitehead/blackhead tu pulak mcm mana rupanya

Selalunya bantak kat tang hidung..bila dipicit tu keluar benda cam nasi gitu..

Aku la nie tengah cari product untuk hilangkan jeragat nie...insyallah nak start lepas pregnant..muka dah teruk abis..huhuhu..

--------------
Mama Nur Iman Irdina

218.111.164.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005