Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 1hb Safar 1436 @ 24hb November 2014, 04:54:02 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Diskusi  
(Pengendali : abe)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh MEDAN INDONESIA : Siapa pernah ke Medan? Bagi tips skit pasal mkn, hotel & shopping yg murah
sapiens5
Ahli Baru
1. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 4:39:26 ptg    [Edit]
assalmualaikum..nak tanya ni...nak kena outstation ke Medan, Indonesia.
Tolong bagi tips or cerita skit tentang kat mana boleh shopping ...tmpt mkn yg murah ...tmpt best yg perlu dilawati.....

Senang ker nak cari tempat makanan halal kat sana? penduduk kat sana friendly ker tak?

Apa jenis buah tangan yang spesel kat sana ?

--------------
EDGE LANE STORE

219.93.229.:-)

Imann
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 4:55:55 ptg    [Edit]
perghhh..syok nye gi medan...to be safe..makan je kat hotel...byk gerai2 tepi jalan jual nasi padang...tp kebersihan kuragui ..selalunya..makan je kat hotel...lepas tu tanya kat pekerja hotel tu..kat mana restoran nasi padang yg best...(restoran tu kire org kaya2 punya tempat aarrr)...but don't worry...harga murah-murah bu....

nak soping pulak..pergi kat 'matahari'..ini soping mall sebenarnya...kalau naik beca tu..cakap je matahari....ground floor..byk kedai2 bazaar...atas tu soping complex lah...lebih kureng macam PKNS shah alam lah....bazaar tu jual kristal (kaca)...baju2 blouse...suar...kain langsir...lace...macam2 lah..

kalau rajin...gi kat pasar ikan...(ini bukan pasar juai ikan tau...ini bazaar jugak...tp dia panggil pasar ikan)....kat ini pun best jugak....telekung...baju kebaya indon tu...blouse..langsir...cadar...barang2 kayu...ish...tak tersebut rasanya...

majority derang tu friendly ler jugak...speceilly bila dia tahu kita org luar...hikhikhik...kena pandai nego bila beli barang yek...kdg2 derang ni mencekik...kena pulak sapa2 yg tak pernah beli barang kat sana...actually..leh tawar almost 1/2 the price....kalau dia tak kasi...blah jerk...muahahahha....

buah tgn tu....terpulang lah...beli tudung ke..brg kayu ke...byk lah barang kat sana....kek lapis pun ado...

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

sapiens5
Ahli Baru
3. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:02:39 ptg    [Edit]
terima kasihhh imannn ...

ni first time nak menjejak kaki ke sana ....mcm ceriat dok ada ...tu la kalu murah boleh ler bershopping skit22..tak lama pun pi..cuma 3 hari jer ....

dengaq imann cerita tak sabaq rasanya nak pi sana ....

--------------
EDGE LANE STORE

219.93.229.:-)

sapiens5
Ahli Baru
4. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:05:20 ptg    [Edit]
medan tu area luas ker .... ? nak travel dari satu tmpt ke tmpt lain ...mcm matahri ngan pasar ikan tu berapa jauh ....

Ada sapa2 lagi nak bagi tips ?

--------------
EDGE LANE STORE

219.93.229.:-)

Imann
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:10:42 ptg    [Edit]
sama2....tak salah share info....kan..kan..kan...imann pun almost every mth turun sana...skrg je slow down skit...hikhikhik...beralih arah ke vietnam pulak....

kalau beli barang tu...kire duit tu bebetui...takut terkonpius plak...muahahah..maklumlah..duit dia ribu riban....juta pun buleh weiii....tp bila convert duit kita..alahai...2-3 hengget jerk....so pandai2 ler kire jumlah kosong kat rupiah tu tau ..

kalau tmpt melawat tu...adedeh...den kureng pasti...coz mmg tak gi jenjalan pun...imann gi sana beli barang jerk...so nak sajeskan pun tak tahu ler....

infact...kalau lelaki nak tempah suar slack pun...within 2hari leh siap...langsir pun buleh..amik ukuran kat umah...pehtu pilih kain kat sana...suh dia jahit peten yg kita nak (dia ada cth paten..or leh bwk peten yg kita suke..tunjjuk kat dia)...dalam 2hari leh siap... ..mmg efisen...

erkkk..apa lagi nak kasi tahu yek....jap nak ingat balik...

* Mesej ini telah disunting oleh Imann pada 16hb Jun 2005, 5:16:35 ptg

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

Imann
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:15:04 ptg    [Edit]
tak jauh ler.....naik beca jerk...jimat & murah....kalau jalan kaki tu jauh ler...ponek aarrr...

cam imann slalu wat...book 1 beca...suh dia anta gi matahari..suh tggu..abih soping...naik beca..balik hotel anta barang..turun balik...naik the same beca gi pasar ikan...suh beca tggu....abih soping...naik beca...balik hotel...muahhahaha....cas dia tak sampai 10hengget ...tp selalunya den kasi lebih...sebab kesian....suka dia kalau kita kasi extra...siap tanya esok nak booking tak lagik

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

sapiens5
Ahli Baru
7. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:20:44 ptg    [Edit]
oooo...iman pi sana cari barnag yekk....murah benor ker barang dia ....

kek lapis banyakkan kat sana ? sedap tak ?

--------------
EDGE LANE STORE

219.93.229.:-)

Imann
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 5:22:42 ptg    [Edit]
murah2 lah jugak...wat biss...beli byk2 ... ...kek lapis tu...ada yg kata sedap..ada yg kata tak sedap...ikut tekak memasing lah...but imann tak suke...selalu beli coz org kirim jer lah....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

Hana_Iylia
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 16hb Jun 2005, 6:50:59 ptg    [Edit]
jgn bawak RM2000 utk shopping... sbb terlalu byk sgt..

--------------
I hate myself the fact I dont hate you at all!

219.95.249.:-)

Imann
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 09:09:58 pagi    [Edit]
hehehe..tul tu....rm500 pun dah cukup....itu pun dah kire...juta-juta rupiah dah tuh.... ...merasa lah jd jutawan rupiah

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

ashra
Ahli Interaktif
11. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 09:28:23 pagi    [Edit]
fuh imannn ligatttt tuh..leh jadi tourist guide nih..sunguh jelas penerangan mu wahai ibuk iman

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

shasha13
Ahli Setia
12. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 10:50:03 pagi    [Edit]
sapiens5,

ko beli jek buah salak..sedap oooo...manis nye...taklah rasa kelat sikit macam salak kat Mesia nih...Pesan bleh?

iman...

teringin la nak jalan kat Medan...lain kali tumpang sekaki bleh?

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

61.6.35.:-)

Imann
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 12:20:35 tghari    [Edit]
asha

heheheh..makasih... ..ibu sekadar membantu

shasha..
buleh..buleh...tp skrg dah slow dik ooi...den poei vietnam plak...nak ikut?...

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
14. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 12:31:52 tghari    [Edit]
Minggu lepas pegi Indon..

RM402 = 1 Juta rupiah

RM2000 ? waUUu!! nak soping apo nih... tehehehhehehe


Aku bawak satu JUta rupiah POn dah cukup.... siap dengan Kos 7 hari XPDC + makan + minum + penginapan + dan buleh bersoping sakan lagikkkkkkkkk .....

yg penting... NEGO .... depa tengok muka pon dah kenal org luar dan pancung kepala dr harga biasa....

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

202.184.114.:-)

eicha
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 17hb Jun 2005, 1:10:35 tghari    [Edit]
dah sampai kat medan tu.. pegi la lake toba. cun ooo.. romantik je rasa naik bot keliling tasik tu. ada rasa cam kat europe plak. pastu bley pi brastagi... tempat dia sejuk skit. tatau la kot sekarang ni dah panas cam cameron tu. eicha pi dulu guna tourist guide pun.

masa nak shopping kat matahari tu... memang terkialē nak kira duit yg selambak. lastē org kedai yg kirakan...

dulu masa belajar pi sana.. eicha beli branded t shirt, barang perhiasan, souvenir pen kayu utk kengkawan, jeruk buah salak...

--------------
I'm Knackered

202.58.85.:-)

Hana_Iylia
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 18hb Jun 2005, 7:44:21 mlm    [Edit]
quote:
hehehe..tul tu....rm500 pun dah cukup....itu pun dah kire...juta-juta rupiah dah tuh.... ...merasa lah jd jutawan rupiah



bukan ape...duit bath pun murah gak..tapi... rm2000 utk shopping kat thailand mmg tak cukup...gilaaaaa shopping hana kat sana...

imann..sori.. hang dah kawin ke blum?? hang dah gi gold coast?? teringin nak gi sana..tapi, takder member la...

--------------
I hate myself the fact I dont hate you at all!

219.95.171.:-)

Imann
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 29hb Jun 2005, 11:26:34 pagi    [Edit]
hana..


den dah kawen lah...anak 2 lagik...goldcoast lom pernah gi....ada gak plan..my daughter nak thk dolphin... ..tp lom ada kesempatan pergi lah...maybe next year kot....u pergi bila?

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

Hana_Iylia
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 03hb Julai 2005, 9:14:51 mlm    [Edit]
blum lagi...

kawan2 yg single simpan duit utk kawin..tapi..entah bila diorg nak kawin pun tak tahu...
pada pandangan hana..lebih baik la enjoy dulu..kemudian..kumpul la balik..
tak kan la umur lebih 30thn (single) baru nak enjoy melancong..tak best arr..

--------------
I hate myself the fact I dont hate you at all!

219.95.168.:-)

Imann
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 04hb Julai 2005, 09:43:50 pagi    [Edit]
hana

hihihihi..yr prinsip like mine... ..time kawen buat yg afdal jerk...simple but nice...yg penting buat yg wajib jerk...

enjoy jerk...dah kawen esok...ada anak2 kecik..payah sikit nak travel...imann ni sebab anak dah besar...and derang dah biasa kena hangkut ke hulur ke hilir...muahahah..so tak kisah kalau travel....ada jugak perancangan cuti skulah nnt....antara nak ke glasgow or goldcost....heheheh...kena bajet ni....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

Mann70
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 05hb Julai 2005, 2:38:57 ptg    [Edit]
sapa2 nak pi medan aku nak tumpang boleh..
aku nak pi rumah ex-maid aku kat sana..
byk kali dia ajak kami pi...huhuhuhu

192.228.129.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005