Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 24hb Dzulkaedah 1435 @ 19hb September 2014, 5:47:26 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Baju mengandung : susahnya nak cari pakaian ngandung
peppermint
Ahli Baru
1. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 10:38:36 pagi    [Edit]
kat mana boleh saya cari pakaian mengandung especially yg jenis seluar sbb wife nak pakai pegi kerja. dah cari tapi jumpa yg tak sesuai, ada tak kedai yang jual pakaian mengandung jer? ada sesapa tahu?

219.93.41.:-)

pisces1978
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 10:45:16 pagi    [Edit]
kalo keje kat area KL, kat semua house byk pilihan, kat kedai top girl tu.... pisces selalu teman kwn gi situ

203.106.229.:-)

nr75
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 10:46:23 pagi    [Edit]
kat area kajang dan bangi dan butik yang menjual pakaian blouse ada jual baju mengandung... kena rajin berjalan le.. setakat pergi 2 3 kedai memang tak jumpa nya..

--------------
Kasihnya SyaNor (",)

161.142.141.:-)

waha7475
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 11:01:16 pagi    [Edit]
peppermint kat area mana? Selain Semua House kat Tang Ling & Maiden pun ada jual pakaian mengandung. Sederet Tang Ling & Globe (jln TAR) ada kedai jual jubah seluar. Sesuai gak pakai masa mengandung. Kat pasar mlm pun ada jual pakaian mengandung. Cuma kena rajin mencari mcm kata NR

--------------
~~* UmmiImran *~~

219.95.152.:-)

ex8ly
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 11:06:13 pagi    [Edit]
PAPPERMIN : byk kedai pakaian mengandung... aku suka kat Modernmom... mcm² ada. Modermom ada kat MidValley dan tak silap JayaJusco byk..

--------------
Sometimes ... what you are looking for is right where you left it ...

218.111.27.:-)

peppermint
Ahli Baru
6. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 11:09:23 pagi    [Edit]
mmm... Jalan TAR, ok minggu ni turun sana... saya kat USJ, taktau bila ada pasar malam kat usj ni. takperlah kat jalan TAR tu banyak pilihan kot... TQ kerana membantu

219.93.41.:-)

avanza
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 11:57:58 pagi    [Edit]
quote:
tak silap JayaJusco byk..


jusco memang banyak...ko nak yang seluar kan..kat situ memang banyak..seluar yang boleh adjust kat pinggang..silap lepas beranak pun boleh pakai baju/seluar patern tu..sesuai gitu..harga pun tak mahal sangat...tak silap brand SCARLET..

--------------
~nak seribu daya..tak nak seribu dalih~

211.24.145.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
8. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 12:52:09 tghari    [Edit]
Peppermint,

kat Tang Ling la...memang 1 level tu semua baju pregnant je...harga pun tak mahal...

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

DeLia75
Ahli Baru
9. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 12:53:29 tghari    [Edit]

betul tu kan jusco memang byk baju prenant /seluar ..brand SCARLET..hrg pun murah desig pun cantik2

219.95.133.:-)

Sirnatinta
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 6:04:13 ptg    [Edit]
peppermint..
ooo kat USJ ye.. carik le kat Carrefour pun ada.. kat Gian tpun ada .. tu kalau nak yg jimat le.. yg tak mahal sgt.. kat Fajar Summit tu pun ada and cuba gi Babyland kat Summit tu.. ada gak kot.

Takpun gi je mana2 Jaya Jusco.. sirna selalu gi Jaya Jusco baju & seluar bnyk and harga berpatutan.. then carik gak kat Subang Parade.. kat butik dkt ngan Nur Butik tu.. kat same level tu pun bnyk kedai lagi cam Mothercare

Kalau nak yg mahal and bermutu.. gi le carik kat Sunway Pyramid kat Modermum, Mothercare, Ibuku dll.. tp tu dlm kategori mahal la.. hehehe

--------------
Pengalaman mendewasakan, yang lepas jadikan panduan

219.94.52.:-)

IRONMAN
Ahli Interaktif
11. Dihantar pada 10hb Mei 2005, 11:45:49 mlm    [Edit]
belambak kat KL ni.....
paling sesuai nko cari yg ada getah pinggang...senang tak terjerut lak anak tu karang....

masa bini aku time mengandung nye... aku gi ampang point complek tingkat satu ..... tak semestinye gi kedai yg jual baju ngandung aje hokeyyy

--------------
IRONMAN berehat panjang...kita jumpa lagi bila ada masa

210.186.38.:-)

maria03
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 11hb Mei 2005, 11:16:16 pagi    [Edit]
Sejak mengandung ni 90% baju dan seluar datangnya dari JUSCO...oklah juga harga die affordable..seluar 49, baju 39 ada 49 ada..oklah kot...tshirt mengandung pon kat Jusco seba ada lengan panjang..susah woo nak cari tshirt lengan panjang...

Maxi lak ada 1 jubah beli kat singapore dah setahun..bila ngandung baru pakai..1 lg beli kat Giant..basuh sekali tros jadi senteng so wat basahan jek...so utk saya mmg laaa tempah jek jawapnya...setakat ni 2 pasang tempah..kena tempah lagi 2 kot sebab seluar sume tu rasanya masuk 8 bulan dah takleh pakai pon...nak tempah lak kain sepasang 20 leh dapat tapi upah jahitnya 40++..huhuhu...
kadang2 rasa nak marah pepagi bila nak pakai baju takde yg sesuai..balik balik yg sama jek..dah lewat2 ni (7bulan+) xder nye nak pikir baju sendiri..dok pikr baju baby jekk

--------------
1- Nureen Saffiya 2- ? 3- ? 4-?

218.208.199.:-)

zbear
Ahli Setia
13. Dihantar pada 11hb Mei 2005, 12:29:39 tghari    [Edit]
Memang susah nak carik baju mengandung yang boleh
menutup aurat. Yang banyak, semua lengan pendek.
Yang banyak, semua yg dedah betis.

Susah nak didik anak tutup aurat krn didikan anak bermula
sejak dia masih janin lagi.

192.228.129.:-)

atoncute
Ahli Interaktif
14. Dihantar pada 11hb Mei 2005, 1:04:17 tghari    [Edit]
quote:
jusco memang banyak...ko nak yang seluar kan..kat situ memang banyak..seluar yang boleh adjust kat pinggang..silap lepas beranak pun boleh pakai baju/seluar patern tu..sesuai gitu..harga pun tak mahal sangat...tak silap brand SCARLET..

ya betul...aton byk beli baju pegnent kat sana..aton beli kat jusco ioi mall...kebetulan masa tu ada carnival sale bykler borong..tu masa twun lepas...aton suka beli suar panjang & blous pegnent...byk gakler..leh ganti2...suar yg jerut punyer...skrg nie pun tgh pakai suar sleg masa gandung punyer..excely...suar nie bukan suar mengandung tp olh kerana kita suka pakai sura sleg beli jugak..tP kita beli saiz xxxl hehehehe...sbb prob tang peyot..bawah ok..besanyer aton pakai xl jer...tp bila pegnent belasah xxxl...tp skrg still boyeh pakai..sbb dia getah punyer...

--------------
~AyEN, AtOn & ALySHa FoREVer~

210.19.203.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005