Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 21hb Dzulkaedah 1435 @ 16hb September 2014, 12:52:39 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Problem sex : suami isteri
maz3d
Ahli Produktif
51. Dihantar pada 05hb Mei 2005, 11:55:51 pagi    [Edit]
....byk info kat sini...

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.106.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
52. Dihantar pada 05hb Mei 2005, 2:00:23 ptg    [Edit]
Hebatnya Islam........semua lengkap....... tapi yg kita tahu hanya berkisar bab sembahyang, puasa, zakat, haji je...........

ok.....ni masa yg paling sesuai......

Masa Yang Sesuai Untuk Suami Isteri

Di dalam Islam telah digariskan ketika-ketika yang sesuai untuk melakukan jima' sekiranya ingin mendapat anak yang cemerlang dan semoga ketika-ketika ini dijadikan panduan praktis oleh suami isteri:

1.Menurut Imam Syafie r.a, waktu yang paling baik untuk jima' ialah pada malam Jumaat, malam Isnin dan malam Khamis. Kerana mengikut sunnah Nabi saw. Faedahnya, jima' pada malam Khamis menyebabkan anak itu menjadi mukmin yang baik.

Selanjutnya..

2.Rasulullah saw. berpesan bahawa jika jima' pada malam Isnin, anak yang bakal lahir akan menjadi seorang yang berpegang teguh dengan kitab Allah dan redha terhadap segala pemberian Allah swt.

3.Rasulullah saw. berpesan bahawa jika jima' pada malam Selasa, anak itu akan mendapat nikmat syahid sesudah syahadah, dan Allah tidak akan mengazabnya bersama orang musyrikin, mulutnya berbau harum dan akan melembutkan hati orang, bersih lidahnya dari mengumpat, berdusta dan mengadu domba.

4.Pesanan Rasulullah, jika berjima' pada malam Khamis, anak yang bakal lahir itu adalah yang bijaksana di kalangan orang yang bijaksana, atau seorang alim di kalangan orang alim.

5.Berjima' semasa matahari di tengah langit, anak yang bakal lahir tidak akan dihampiri syaitan sehingga dia beruban, dan menjadi seorang faqih dan mendapat rezeki keselamatan agama dan dunia.

6.Dari pesanan Rasullullah saw. jika jima' pada malam Jumaat, anak yang bakal lahir dari jima' itu akan menjadi pemidato yang berwibawa dan petah. Jika berjima' pada hari Jumaat lepas Asar, anak akan menjadi terkenal, masyhur alim. Jika berjima' pada malam Jumaat selepas Isyak, anak nanti akan menjadi seorang yang abdal (terkemuka).

Eloklah kita fikir-fikir sejenak, kemudian memperhatikan manusia-manusia yang terdaya diperhatikan. Sekiranya dia lahir dari kalangan ibu bapa yang mengetahui mengenai pentingnya memilih ketika yang sesuai untuk pembentukan janin yang cemerlang, tentulah ibu bapanya telah merancang agar melakukannya di hari-hari dan masa-masa yang tertentu. Kemudian perhatikan pula manusia-manusia yang pincang hidupnya. Dalam suasana manakah agaknya janinnya terbentuk?

60.48.177.:-)

allyssa
Ahli Baru
53. Dihantar pada 05hb Mei 2005, 3:47:39 ptg    [Edit]


copy dari emel yg diterima semalam

1.Lelaki patut lebih ceria semasa melakukan seks.

2.Makan malam bersama dan bersuap-suapan makan ke mulut pasangan sebelum melakukannya.

3.Tidak suka lelaki menghimpit kerana sukar bernafas.

4.Gembira jika inzal tapi tak perlu inzal untuk merasa puas, asalkan suami dapat beri kemesraan.

5.Tidak suka lelaki yang pentingkan dir sendiri. Suka lelaki yang ambil berat tentang kehendak
pasangan.

6.Gembira jika lelaki dapat menenangkan hatinya sebelum melakukannya.

7.Suka jika lelaki melayaninya seolah-olah mereka melakukannya buat pertama kali. Lelaki itu patut mengasihi serta lemah-lembut.

8.Lebih suka disentuh dan dirangkul berbanding inzal bila melakukannya.

9.Gembira jika boleh memberitahu lelaki apakah perasaannya bila melakukannya dan lelaki itu
memahaminya.

10.Suka hatinya bila lelaki berkata bahawa dirinya cantik menawan.

11.Perlukan masa untuk menyegarkan badan serta berdandan sebelum melakukannya.

12.Tidak suka melakukannya dalam keadaan yang tergopoh-gapah.

13.Suka jika lelaki mengejutkannya dari tidur dengan cara mencium tubuhnya.

14.Merasa gembira bila lelaki memuji bahagian demi bahagian dari tubuhnya.

15.Gemar melakukan diwaktu pagi.

16.Suka berendam dalam air sebelum melakukannya.

17.Gemar jika lelaki bergilir-gilir melakukannya sekali untuk pasangannya, kemudian untuk dirinya pula.

18.Gembira jika dipanggil dengan nama-nama manja sebelum melakukannya.

19.Benci bila melakukannya setelah selesai saja makan malam.

20.Tidak suka lelaki yang gelojoh di atas ranjang, sepatutnya bertenang dan jangan terkejar-kejar tidak tentu hala.

21.Tidak akan merasa jemu mendengar lelaki memuji betapa jelitanya dia.

22.Gembira jika lelaki menumpukan perhatian pada dirinya bila melakukannya, bukan pada benda
lain.

23.Tidak suka jika lelaki memakai minyak wangi yang tidak sedap baunya.

24.Suka jika lelaki memberitahunya apakah yang telah dilakukannya dengan betul, bukan hanya
kesalahannya.

25.Gemar jika lelaki yang membukakan pakaiannya.

26.Suka berjanji dulu pada hari bila dan waktu bila mahu melakukannya, dan janji itu perlu ditunaikan.

27.Gembira jika lelaki menunjukkan kasih sayang setelah melakukannya melebihi masa sebelumnya.

28.Suka melakukannya dalam suasana udara yang hangat.

29.Gemar hanya melakukan di atas ranjang.

30.Tidak gemar bila lelaki menunjukkan kegagahan dan kekerasan semasa melakukannya.

31.Gembira mendengar sesuatu yang menghairahkan dikatakan oleh lelaki sebelum melakukannya.

32.Tidak suka jika lelaki membawa makanan ke ranjang.

33.Tidak suka melakukannya jika malam sudah terlalu lewat.

34.Tidak gemar bila lelaki melakukan cara yang sama saja setiap kali bersama.

35.Gemar jika lelaki membelai-belai rambutnya sebelum melakukannya.

36.Benci bila lelaki terus mencabut keluar zakarnya sebaik saja inzal.

37.Gembira jika lelaki berkata dengannya pada masa itu dengan nada suara yang rendah dan dalam.

38.Tidak suka pada lelaki yang memaksa.

39.Suka jika lelaki meniup-niupkan nafas yang hangat ke telinganya.

40.Suka lelaki yang berterus-terang apakah kelemahan lelaki itu dari sudut seks.

41.Tidak suka lelaki yang serta-merta mahu memulakannya tanpa ringan-ringan.

42.Gembira jika jari kakinya diurut terlebih dahulu.

43.Tidak suka lelaki yang melakukannya sebelum lelaki itu mandi.

44.Tidak suka lelaki yang mencakar-cakar tubuhnya dengan rakus.

45.Gemar jika lelaki berada di atas dan mengawal aktiviti.

46.Tidak suka melakukannya bila anak-anak masih jaga atau ada di rumah.

47.Suka dan akan melayani sepenuh hati lelaki yang kuat bekerja mencari nafkah utnuk keluarga.

48.Gemar menunggu melakukannya dalam keadaan cahaya terang.

49.Gembira melakukannya sambil muzik lembut berkumandang.

50.Gemar jika lelaki melakukannya dengan lemah-lembut dan perlahan.

51.Suka jika lelaki menghadiahkan padanya bunga.

52.Gemar jika lelaki tunjukkan kasih sayang yang tinggi semasa melakukannya.

53.Menganggap rahsia seks ialah kejujuran.

54.Sama ada inzal atau tidak dan berapa kali inzal tidak penting.

55.Adakalanya mahu memberi, adakalanya hanya mahu menerima.

56.Gemar disentuh sebelum, ketika, setelah dan luar masa melakukan seks.

57.Gembira jika lelaki menjilat sekitar payudara kemudian meniupnya dengan lembut.

58.Suka jika lelaki itu merasa bangga ketika bersamanya.

59.Perlukan perhatian dan masa.

60.Suka jika ia dapat berterusan sepanjang malam.

61.Gembira sekiranya lelaki menyatakan perasaan nikmatnya bila melakukannya.

62.Suka jika zakar disorong lambat dan ditarik dengan cepat semasa dayungan.

63.Gemar jika lelaki peka kepada kehendak dan perasaannya.

64.Suka jika berpegangan dan berpimpin tangan.

65.Suka sekiranya seks itu menjadi menifestasi cinta.

66.Gembira diperlakukan dengan kasar.

67.Tidak gemar jika seks di anggap oleh lelaki sebagai rutin kerana itu tidak menyeronokkan.

68.Gemar meraba dan diraba hingga tidak tertahan lagi kegelian.

69.Selepas melakukannya suka tidur di dalam rangkulan lelaki.

70.Suka jika lelaki melakukan sesuatu yang memeranjatkan di ranjang.

71.Gembira kerana lelaki melakukannya bersamanya setiap hari dengan kata dan layanan yang baik.

72.Suka jika lelaki menggunakan tangannya untuk menjelajah ke seluruh tubuhnya dan betisnya
dibelai.

73.Tidak pernah masuk tidur dengan keadaan marah atau bosan, semua masalah diselaiskan dahulu.

74.Gemar jari-jarinya disedut oleh lelaki.

75.Seks patut mengembirakan bukan sesuatu yang menyedihkan hati.

76.Mesti mahukan inzal bila melakukannya.

77.Suka meletak bantal di bawah pinggul bila melakukannya dalam keadaan lelaki di atas dan dia
baring terlentang.

78.Gemarkan posisi-posisi baru.

79.Suka jika payudara diramas dengan lemah-lembut seolah-olah menjaganya jangan pecah.

80.Rasa istimewa bila lelaki memberikan perhatian yang tidak berbelah bagi.

81.Tidak sudi kepada lelaki yang tidak mempunyai perasaan kepadanya.

82.Semasa di ranjang mahu dianggap sebagai wanita sempurna segala segi.

83.Lelaki yang lemah-lembut dan baik hati menjadi idaman.

84.Melakukannya di tempat ganjil menjadi hobi.

85.Sanggup menjadi hamba seks lelaki asalkan lelaki pun begitu.

86.Lebih lama lelaki bersabar sebelum memulakannya, lebih cepat wanita inzal.

87.Mahu tahu apa yang lelaki tertarik dengan dirinya.

88.Suka lelaki yang bersopan.

89.Lebih suka jika lelaki tunjukkan kasih sayang dengan cara bukan seksual.

90.Suka jika dapat tentukan sendiri masa untuk melakukannya, tidak hanya lelaki sahaja.

91.Saya tidak mahu seks, saya mahu memadu cinta.

92.Gembira jika lelaki menyuruhnya memainkan peranan aktif sekali-sekala.

93.Suka lelaki yang bersabar.

94.Gemar bergurau senda selepas melakukannya dan anggap itulah paduan cinta yang sebenar.

95.Suka cara yang berbeza-beza.

96.Gemar jika dicium lembut sambil masuk ke kamar.

97.Rasa selesa dan selamat melakukannya dengan lelaki yang setia.

98.Benci bila lelaki menolak ajakannya.

99.Gemar jika lelaki memegang tangannya sambil masuk ke kamar.

202.185.85.:-)

maz3d
Ahli Produktif
54. Dihantar pada 05hb Mei 2005, 5:14:13 ptg    [Edit]
...ehmm..mak aiii...penat baca...tapi semuannya bernilai ...tq..

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.106.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
55. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 01:55:57 pagi    [Edit]
allyssa....

aku kurang faham kat sini...

quote:
17.Gemar jika lelaki bergilir-gilir melakukannya sekali untuk pasangannya, kemudian untuk dirinya pula.


* macam ada 3 org kat sini.... ni dah lari "topik........"


quote:
48.Gemar menunggu melakukannya dalam keadaan cahaya terang.


* kalau ada yg intai, pastu take rakaman.......naya beb....
* abis la anak nampak....wakaka...

quote:
60.Suka jika ia dapat berterusan sepanjang malam.


* mau tak bangun pagi esoh weh....

quote:
66.Gembira diperlakukan dengan kasar.
88.Suka lelaki yang bersopan.
93.Suka lelaki yang bersabar.


* yg mana betul ni.....mula nak kasar, pastu nak sopan....pastu la nak sabar....
boleh ke.........gunung dah nak meletop beb....mana boleh tahan....

quote:
71.Gembira kerana lelaki melakukannya bersamanya setiap hari dengan kata dan layanan yang baik.


* boleh ke tetiap hari.....baru kawin boleh la....5-9 x pun tak per .... kereta baru....masuk hari ke 3.....mau cabut kepala lutut......

* Mesej ini telah disunting oleh azlalchedin pada 06hb Mei 2005, 01:58:06 pagi

60.48.177.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
56. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 02:14:08 pagi    [Edit]
Seks..Ubat Sakit Kepala dan Multivitamin Sejati

Bila Anda enggan melakukan hubungan seks karena sedang sakit kepala, maka segeralah mencari alasan lain yang lebih masuk akal. Perlu diketahui bahwa melakukan hubungan seks itu justru bisa menghilangkan sakit kepala.

Mari kita berbicara sedikit ilmiah bagaimana seks bisa menghilangkan sakit kepala. Sesaat setelah orgasme, otak akan memerintahkan tubuh untuk mengeluarkan hormon pembunuh rasa sakit. Hormon itu adalah hormon yang bekerja dan memiliki efek seperti morfin. Secara awam mungkin bisa diartikan bahwa semakin banyak orgasme, maka semakin banyak "obat sakit kepala" yang dikeluarkan.

Hubungan seks juga bisa membuat Anda lebih peka. Daya cium Anda akan meningkat seiring frekuensi hubungan seks. Perlu diketahui bahwa saraf-saraf penciuman dalam hidung, akan dipacu bekerja ganda ketika Anda sedang bergairah. Hal ini terjadi karena aliran darah menuju ke hidung meningkat.

Bukan rahasia lagi apabila melakukan hubungan seks secara rutin terbukti dapat meningkatkan kualitas kesehatan Anda.

Dalam Secret of the Superyoung, penulis yang juga Ahli Saraf di Royal Edinburgh Hospital, David Weeks, mengatakan bahwa melakukan hubungan seks dalam porsi cukup, bisa membuat Anda tampil 10 tahun lebih muda.

Oh ya, seks juga mujarab sebagai obat stres. Bila merasa tegang, maka seks bisa membantu Anda menjadi lebih rileks dan mengurangi beban akibat rutinitas pekerjaan kantor.

Selama melakukan hubungan seks, tubuh akan mengeluarkan endorphin, yakni hormon yang bisa menciptakan perasaan enak dalam otak.

Perlu diketahui pula, berdasarkan sebuah penelitian, melakukan seks secara teratur ternyata bisa meningkatkan sistem kekebalan tubuh sampai 30%. Hubungan seks menghasilkan hormon melatonin, yang baik untuk melawan bakteri dalam darah, menghindari efek-efek penuaan dan memberi efek mengantuk. Dengan demikian, Anda bisa terhindar dari penyakit flu dan masuk angin tanpa harus tergantung pada obat dan jamu-jamuan.

Dengan takdir Tuhan, Anda bisa panjang umur berkat hubungan seks. Percaya atau tidak, setelah melakukan studi lebih dari 10 tahun di negara bagian Welsh, Inggris, Profesor dari Bristol University, Shah Ebrahim, mengatakan bahwa seks dapat mengurangi risiko terkena serangan jantung atau stroke.

Menurut Embarhim, melakukan hubungan seks itu lebih sehat daripada jogging. Dengan melakukan seks sebanyak tiga kali seminggu, berarti Anda memperoleh ekstra pembakaran kalori hingga 8.000 kalori per tahun. Bila tubuh melakukan pembakaran kalori yang mendekati sempurna ini, Anda akan merasa lebih sehat dan bahagia.

Mungkin Anda belum mengetahui bahwa setiap 100 kali orgasme, berarti Anda terhindar dari kematian prematur hingga 36% karena darah bisa menembus daerah-daerah "mati" ketika malakukan seks, sehingga daerah-daerah itu bisa diperbarui.

Dengan melakukan hubungan seks, berarti Anda merangsang regenerasi sel-sel dalam tubuh Anda sendiri.

Namun yang paling utama dan penting dari itu semua adalah,semakin sering melakukan hubungan seks, maka Anda akan semakin romantis. Hormon oxytocin yang dikeluarkan setiap kali orgasme, bisa meningkatkan daya romantisme, seperti selalu ingin memeluk dan mencium, atau sebaliknya. Dengan demikian, hubungan cinta Anda bisa dikatakan relatif aman.


eh....malam jumaat la........

60.48.177.:-)

tepungjagung
Ahli Setia
57. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 07:43:44 pagi    [Edit]
untuk pengetahuan jer..sok-sok bila dah kawin boleh la praktik kan...

Ciuman memang bukan tindakan yang bisa diatur-atur, keinginan untuk mencium seringkali timbul begitu saja karana anda begitu menyayangi seseorang. Tapi jika ada gaya ciuman tertentu yang dapat membuatnya amat nyaman sehingga ia begitu dapat menikmatinya sampai meninggalkan kesan yang mendalam, boleh-boleh saja jika anda praktikkan. Mudah-mudahan dia semakin sayang pada anda…

Butterfly Kiss: Mencium bagian tubuh si dia dengan mengedip-ngedipkan bulu mata hingga pasangan terasa geli. Ciuman ini bisa diberikan di pipi, ujung bibir, dahi atau perut.

Cheek Kiss: Biasanya ciuman ini diberikan pada saat kencan pertama sebagai tanda "aku suka padamu". Ciuman pipi ini bisa semakin mesra jika Anda tahu caranya, letakkan tangan Anda di pundaknya lalu sebelum mencium usap dulu pipinya dengan bibir Anda, lakukan dengan penuh kelembutan.

Eskimo Kiss: Ciuman dengan cara saling menggosokkan hidung Anda dengan pasangan. Biar lebih seru dan seperti di Eskimo, lakukan di depan kulkas yang terbuka!

Eyelid Kiss: Sementara pasangan Anda sedang tidur, ciumlah kelopak matanya yang tertutup dengan sangat perlahan dan mesra. Ciuman yang sederhana tetapi bisa bererti sangat mendalam bagi si dia…

Freeze Kiss: Ciuman yang dilakukan setelah bibir ditempeli ais batu. Dingin tapi menyenangkan! Ada cara lain yang tak kalah serunya, Anda dan pasangan berciuman sambil memainkan ais batu dengan lidah di dalam mulut.

Earlobe Kiss: Ciumlah pasangan Anda tepat di telinganya, tapi jangan bersuara! Cukup dengan hembusan nafas saja karena suara Anda akan membuatnya terperanjat.

The Whipped Cream Kiss: Merupakan jenis ciuman yang menggairahkan dan penuh nafsu. Celupkan jari Anda ke dalam whipped cream, lalu jilat jari Anda secara perlahan-lahan. Selanjutnya Anda dan pasangan saling berpelukan dan berciuman, ciuman yang manis karena di mulut Anda masih tersisa citarasa whipped cream.

Foot Kiss: Ciuman romantis yang penuh ‘isyarat’. Mungkin pasangan Anda akan sedikit geli, jadi buatlah si dia merasa lebih rileks dan menikmati setiap ciuman Anda. Caranya, pijat-pijat dulu kakinya sembari dielus lalu mulailah aksi ciuman Anda dari bawah ke atas.

Quickie Kiss: Ciuman singkat yang dapat Anda berikan di saat Anda benar-benar sibuk. Kecup hidungnya lalu kecup bibirnya. Ciuman ini hanya membutuhkan waktu detik!

Forehead Kiss: Disebut ciuman ibu karena ciuman ini bersifat menenangkan bagi siapa saja. Tak ada ciuman di dahi yang dapat membangkitkan nafsu.

French Kiss: Bisa juga disebut The English Kiss atau Soul Kiss, gaya ciuman yang membutuhkan keahlian Anda dan pasangan memainkan lidah.

Fruit Kiss: Ciuman yang menggunakan potongan buah (anggur, stroberi, atau potongan apel). Caranya: Letakkan buah di antara mulut Anda lalu dekatkan mulut Anda padanya. Gigit buah setengahnya sampai bibir Anda dan pasangan saling menempel, lalu silahkan berciuman dengan berghairah.

Hand Kiss: Mencium punggung tangan pasangan dengan mesra lalu merambat ke bahagian atas.

Lick Kiss: Sebelum ciuman berlangsung, mainkan lidah Anda pada bibir pasangan. Jika suasana makin ‘memanas’ barulah lidah Anda masuk ke dalam mulutnya. Wow!

Talking Kiss: Sesekali saat berciuman tak ada salahnya Anda mengucapkan I love you di dalam mulutnya. Hmm…suasana berciuman semakin terasa romantis.

Nip Kiss: Ciuman yang erotis dan penuh sensasi. Saat berciuman, sesekali gigitlah bibirnya. Lakukan dengan benar dan jangan membuatnya menjerit kesakitan.

Sip Kiss: Sebelum mencium si dia, teguk sedikit minuman favorit Anda. Lalu tumpahkan di dalam mulutnya. Selanjutnya lumat bibirnya dengan perlahan dan biarkan si dia menikmati ciuman Anda.

The Buzzing Kiss: Ciumlah belakang telingannya dengan perlahan lalu dengan suara geraman dan dengungan mesra menuju ke lehernya. Gigit-gigit lehernya dengan perlahan sampai Anda menemukan mulutnya.

Vacuum Kiss: Ciuman yang dilakukan sambil meniup mulut pasangan sampai pipi mengembang. Lalu kempiskan sehingga ada angin bertiup bolak-balik dari mulut Anda ke mulut pasangan. Tapi hati-hati masuk angin!

Tongue Sucking: Merupakan variasi dari French Kiss, ketika Anda dan pasangan saling memainkan lidah, sesekali hisaplah lidahnya. Pasti si dia akan merasa lebih seksi

Aku tolong paste aje

--------------
Aku terlalu merinduimu....

219.93.8.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
58. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 1:15:21 tghari    [Edit]
.....ok la .....dah byk ilmu dapat ......
skang...macam mana pula nak layan suami kalau time period atau lepas melahirkan baby............

cemana nak gitu-gitu........
ada yg sudi share.........
or paste info tu kat sini ke ?

60.48.182.:-)

maizana
Ahli Produktif
59. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 1:36:47 tghari    [Edit]
TERER jugak orang-orang MDC (MELAYU.com) ni ya... Inilah dikatakan PERTUKARAN BUDAYA .. dari budaya sorok2.. jadi budaya buka membuka... open minded...


bab ni...aku jadi orang yang conservative

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

maz3d
Ahli Produktif
60. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 10:43:34 mlm    [Edit]
...tak reti nak citer...

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.106.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
61. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 10:53:41 mlm    [Edit]
sebab-2 lelaki dingin seks


Tindak balas seksual bagi lelaki nampaknya menurun apabila meningkatnya umur seseorang lelaki itu. Semasa remaja, sistem saraf seksual lelaki amat mudah terangsang, hal-hal yang kecil boleh menyebabkan zakar menegang. Apabila lelaki bertambah dewasa mekanisme ketegangan kurang terangsang, ini disebabkan oleh beberapa faktor. Untuk membolehkan lelaki bertindak balas kepada seks dengan baik, syarat-syaratnya adalah seperti berikut:

* Tidak terlalu letih. Kalau terlalu letih, nafsu untuk melakukan hubugan seks akan terbantut. Oleh itu untuk mendapatkan kenikmatan dalam hubungan seks, pastikan tubuh berada dalam keadaan relaks.

* Tidak wujud ketidakselesaan fizikal yang berat seperti rasa bersalah, kecewa, marah, risau atau fikiran kacau atau rasa rendah diri.

* Emosi tidak terganggu seperti wujudnya rasa bersalah, kecewa, marah, risau atau fikiran kacau atau rasa rendah diri.

* Wujudnya dorongan atau minat untuk melakukan seks. Sepatutnya lelaki bergantung kepada perasaan sendiri, bukan kepada situasi. Jika isteri mahu jimak dan suami tidak bersedia, suami boleh membantu isteri untuk inzal dengan cara selain daripada jimak

* Lelaki yang ingin melakukan hubungan seks perlu berminat untuk melakukannya serta tertarik dengan pasangannya.

* Sebagai lelaki, tidak sepatutnya wujud perasaan risau mengenai betapa baguskah mereka ketika di ranjang dan sepatutnya tidak memikirkan apakah perasaan isteri mengenai dirinya dalam jimak.

* Sebelum melakukan hubungan intim, pastikan tidak wujud tekanan dalam perhubungan tersebut . Sebagai contoh, wujudnya perselisihan antara suami dan isteri.

* Semasa di usia tua, lelaki perlu lebih banyak rang-sangan fizikal terhadap zakar. Oleh itu, sebelum memulakan hubungan seks, rangsangan mental dan fizikal perlu dilakukan lebih kerap dan bersungguh-sungguh.

* Di samping itu, keadaan persekitaran fizikal yang baik seperti tiada gangguan, tidak diketahui atau di dengari oleh orang yang berhampiran, tiada gangguan telefon, atau cuaca tidak terlalu panas atau sejuk.

* Tidak minum arak atau mengambil dadah. Lelaki yang mempunyai masalah zakar tidak tegang perlu menjauhi arak dan dadah.

Manafaat seks pada lelaki

Selain daripada memenuhi keperluan batin dan memuaskan nafsu, seks mempunyai banyak kelebihan untuk lelaki dalam menjalani kehidupan seharian.

Antaranya, seks dikatakan;

?Menguatkan sistem ketahanan tubuh badan dimana dengan adanya orgasma ia akan meningkatkan pengeluran sel-sel darah putih yang akan menentang kesakitan dan penyakit.

?Memperbaiki tubuh badan melalui regangan dan pergerakan yang terlibat ketika melakukan hubungan kelamin merupakan senaman untuk tubuh badan. la berkesan terutamanya pada otot-otot perut, paha dan punggung.

?Menurunkan berat badan kerana seks yang bertenaga adalah satu bentuk senaman yang hebat. Dalam satu sessi, kamu boleh membakar kira-kira 200 kalori, yang bersamaan 25 minit di atas Stairmaster, 45 minit berbasikal atau setengah jam berjoging.

?Membuat wajah berseri-seri dimana kehidupan seks yang hebat akan menjadikan kulit lebih cantik berbanding menggunakan sebarang losen atau ubat. Apabila rang yang kamu sayangi menyentuh dirimu, ia akan kelihatan di wajah. Anak mata kamu membesar dan rona merah kelihatan pada pipi kamu. Ini akan membuatkan wajah kamu kelihatan berseri-seri.

tu pasal bila tak dapat........@#$%^^^^^


Petua Agar dikasihi Suami

1. Bagi seorang isteri, anda perlulah menjamu mata suami anda. Lelaki mudah terangsang oleh penglihatan matanya. Pakailah pakaian yang menarik perhatiannya. Lemparkan senyuman yang bermakna. Berdandanlah dengan sempurna.. selitkan jelingan-jelingan manja.

2. Sambutlah kepulangan suami anda dengan gembira dan hantarlah pemergiannya dengan hati yang sedih dan mengharapkan kesetiaan. Jangan lupa untuk bersalaman dan berciuman apabila dia pulang dan apabila dia mahu meninggalkan rumah. Uruskan perihal suami anda dari segi makanan dan pakaiannya. Isteri yang bijak menjaga suami akan mengambil berat mengenai dua perkara penting, pertama zakar suaminya
dan kedua perut suaminya.


3. Banyak membantu suami anda. Terutamanya apabila suami anda bermasaalah. Jangan banyak meminta-minta kerana ini akan menyebabkan suami anda berdukacita. Walaupun anda bekerja, usah boros dalam berbelanja, sama-samalah merancang masa depan bersama suami anda. Rujuklah kepada suami anda dalam hal-hal yang mana anda sendiri kurang yakin atau perkara yang melibatkan kesan terhadap ekonomi rumahtangga.

4. Nyatakan sayang anda kepada suami anda. Ia patut dilakukan setiap hari, walaupun setelah anda beranak cucu. Jangan anggap diri anda terlalu tua untuk itu semua.


5. Apabila berkesempatan, sentuh dan belailah suami anda selalu. Anda boleh mencuri-curi menciumnya ketika tidak dilihat oleh orang lain. Anda boleh memegang tangannya atau bahunya bila berjalan-jalan.

6. Jadikan amalan untuk menidurkan anak-anak anda lebih awal dari masa anda hendak masuk tidur. Amalkan juga masuk tidur bersama suami anda. Inilah antara masa yang paling manis dalam kehidupan berumahtangga.


7. Jika anda meminta pertolongan dari suami anda dan suami anda membantu tetapi tidak sempuna perbuatannya, jauhilah dari berleter atau marah kepadanya. Ini akan hanya menyebabkannya berjauh hati dan merajuk.

8. Jagalah anak-anak anda dengan baik dari segala segi. Elakkan dari sentiasa memarahi anak-anak anda, gunakan strategi memujuk dan mendorong. Jika anda selalu marahkan anak-anak anda di depan suami anda, suami anda mungkin merasa kurang senang, lagipun anak anda adalah anaknya yang disayanginnya.

9. Selalulah memicit-micit dan mengurut suami anda. Amalkan mandi bersamanya dan menggosok-gosok badannya. Jangan sekali mengatakan, busuk, pengotor, selekeh atau kata2 yg tidak sepatutnya dilemparkan, kerana hati suami akan tersentuh apabila isteri berkata2 demikian.

10. Apabila anda masuk tidur bersama suami anda, bukalah segala pakaian anda dan berselimut bersama suami anda. Ciumlah dengan ciuman yang hangat, iaitu ciuman yang memberikan pengertian bahawa "hanya kaulah satu-satunya kekasihku".

11. Bila anda tidur, sentiasalah mengadap suami anda. Jika pun anda hendak membelakanginya minta izin darinya atau anda berpusing sambil menyentuhnya. Cubalah tidur berbantalkan bahu suami anda, anda akan merasakan kenikmatannya.


12. Elakkan bercerita mengenai suami anda kepada orang lain, terutama sekali perkara yg boleh menjatuhkan air muka suami anda. Jika perlu pun, ceritalah perkara-perkara yang baik sahaja. Itulah tanda anda benar-benar mengasihi suami anda.

13. Sekiranya suami anda berhajat untuk "bersama" anda, layanilah ia dengan baik walau bagaimanapun kesibukan dan keletihan anda. Banyak perceraian atau kes poligami berpunca dari isteri yang kurang faham dengan keperluan suaminya di sudut seks. Kurangnya layanan dan banyaknya alasan menyebabkan suami berasa bosan terhadap anda.

14. Sesekali, ajaklah pula suami anda berjima'. Jika anda merasa malu untuk menyatakannya, lakukan godaan dengan halus. Biasanya seorang lelaki akan memahami tanda-tanda anda memerlukan jima'. Ini akan membuatkan suami anda merasa bahawa dia diperlukan.

15. Apabila anda bersetubuh dengan suami anda, janganlah biarkan dia bersendirian melayarkan bahtera, sedangkan anda cuma menyuakan tubuh anda untuk disetubuhi dalam keadaan mahu tidak mahu. Hal ini akan sungguh mengecewakan suami anda. Dia akan merasa bahawa dirinya tidak dihargai, sedangkan pada fikirannya persetubuhan itu ialah jalinan kasih dua jiwa yang memanisfitasikan cintanya.

16. Ketika suami anda sakit, tunjukkanlah kesungguhan anda untuk merawatnya dan membangkitkan semula semangatnya, melahirkan kesedihan anda dan harapan anda agar dia lekas sembuh. Dia akan ingat kepada anda dan begitu mengasihi anda kerana dia tahu bahawa anda bukan saja mengasihinya sewaktu dia sihat. Ingat wahai isteri jgn biarkan suami anda kesakitan sendiri, sesungguhnya dalam keadaannya sakit dan anda pula tidak sikit pun menghiraukannya, hati lelaki mudah berkata 'inginkan seseorang yg dapat membantu', jgn la hanya ingin senang bersama, bila susah tidak hiraukan. Pemikiran
lelaki tak dapat di baca apabila umurnya 40 an.


17. Selalu la memasak utk suami terutama bagi wanita yg berkerjaya. Elakkan suami anda dari selalu makan di luar, kerana air tangan seorang isteri juga dapat mengeratkan kasih sayang terhadap sesebuah keluarga.

18. Apabila suami anda meninggal dunia, jagalah anak-anak anda dengan baik serta berterusanlah menjaga silaturrahim bersama keluarga suami anda. Mudah-mudahan nanti, anda akan menemui suami anda disyurga.

Kepada isteri, jika anda berlakukan demikian, teruskan la, kepada yg tidak melakukan salah satu darinya, cuba la baiki diri anda. Sesungguhnya yg paling penting, hormat la suami anda, jangan sekali dicaci. ...ubahlah sebelum terlambat. Sekian

* Mesej ini telah disunting oleh azlalchedin pada 07hb Mei 2005, 01:44:05 pagi

60.48.182.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
62. Dihantar pada 07hb Mei 2005, 03:03:17 pagi    [Edit]
Perbezaan warna air mani perempuan dan air mani lelaki...

Dari Anas bin Malik r.a. katanya Ummu Sulaim bercerita bahawa dia bertanya kepada Nabi s.a.w tentang perempuan yang bermimpi ketika tidur seper lelaki bermimpi keluar mani. Jawab Rasullulah s.a.w.: "Apabila perempuan itu memang keluar air maninya maka hendaklah dia mandi" Kata Ummu Sulaim, "Aku sebenarnya malu menanyakan masalh itu kepada baginda. Apakah mani itu memang ada?" jawab Nabi s.a.w.:" Ya, ada!" mani laki-laki kental dan berwarna putih dan air mani perempuan pula berwarna kekuningkuningan. kalau tidak ada , kenapa seorang anak boleh serupa dengan orang tuanya. Siapa yang maninya lebih unggul, maka anaknya serupa dengan dia.




APABILA BERMIMPI TETAPI TIDAK MENEMUKAN AIR MANI


Bila seseorang itu bemimpi tetapi tidak menemukan air mani, maka ia tidak wajib mandi. Berkata Ibnu Mudzir; "menurut ingatan saya, hal ini disepakati oleh ahli-ahli ilmu. Dan dalam hadis Ummu Sulaim yang lalu; Wajibkah perempuan itu mandi bila ia bermimpi?" Ujar Nabi Muhammad s.a.w: "ya, bila ia melihat air", ada petunjuk bahawa jika ia tidak melihatnya, maka tidaklah wajib. Tetapi seandainya mani itu keluar setelah bangun, maka wajib ia mandi. Bila seseorang itu bangun dari tidur Ialu ia menemukan basah tetapi ia tidak ingat bahawa ia bemimpi, maka wajiblah ia mandi jika ia yakin yang keluar itu air mani. Kerana pada lahirnya keluamya itu adalah disebabkan mimpi yang tidak diingatnya. Dan jika ia bimbang apakah itu mani atau bukan, ia wajib mandi demi untuk ihtiyath atau berjaga did. Bila seorang merasakan hendak keluarnya mani di waktu syahwat, Ialu menahan kemaluannya hingga tak jadi keluar, maka tidak wajib ia mandi, kerana hadis nabi yang lalu di mana kewajipan mandi itu disangkut- pautkan dengan melihat air. Maka tanpa itu, hukum juga tidak berlaku. Tetapi seandainya ia berjalan Ialu keluar mani, maka wajiblah ia mandi. Bila ia melihat mani pada kainnya, tetapi tidak mengetahui saat keluarnya dan kebetulan sudah shalat, maka wajiblah mengulangi sembahyang dari waktu tidurnya yang terakhir, kecuali ada petunjuk bahawa yang keluarnya sebelum itu, hingga ia harus mengulangi dari tidur terdekat di mana mani itu mungkin keluar.





MENGELUARKAN KEMALUAN SUAMI DARI KEMALUAN ISTERI TANPA MELEPASKAN AIR MANI KE DALAM (AZL) KETIKA BERSETUBUH

Dari Abu Sa'id AI Khudri r.a. berkata; Masalah 'azl pernah dibicarakan orang dekat Nabi s.a.w. lalu beliau bertanya: "Apa itu azl'?"

Jawab para sahabat, "Seseorang laki-laki penyetubuhi isterinya yang sedang menyusui anaknya, tetapi dia tidak ingin isterinya itu hamil. Atau seorang laki-laki menyetubuhi hamba sahaya itu hamil kerananya."

Jawab Nabi s.a.w., "Tidak ada gunanya kalian semua buat seperti itu. Kerana kehamilan itu termasuk qadar", kata Ibnu 'Aun, "Setelah hal itu kukhabarkan kepada Hasan, maka kata Hasan, ?Demi Allah, sesungguhnya yang demikian adalah teguran dari Allah.? "

Dari Abu Sa'id AI Kudri r.a. katanya: "Rasulullah s.a.w. ditanya orang perihal azl. Jawab beliau, "Tidak semua air mani langsung menjadi anak. Tetapi apabila Allah menghendaki menjadikan sesuatu, tidak satu pun yang dapat menghalanginya. "

Kedua-dua hadis ini menerangkan tidak digalakkan untuk melakukan azl, namun begitu hadis diriwayatkan dari Jabir r.a. menerangkan katanya: "Kami pemah melakukan azl, pada hal pada masa itu qur'an masih turun. Ishak menambahkan ucapan Sufyan, "Kalau perbuatan azl itu terlarang, tentu qur'an telah melarang perbuatan kami itu. Dengan keterangan hadis ini bermakna azl boleh dilakukan, tetapi sekiranya Allah s.w.t. menghendaki sesuatu tidak ada apa-apa yang boleh menghalangnya.

Hadis diriwatkan dari Jabir r.a. menerangkan katanya: "Seorang laki-laki datang kepada Rasulullah s.a.w. lalu dia bertanya: "Aku mempunyai seorang sahaya perempuan yang bekerja melayani dan menyiram tanaman karni. Aku sering ketiduran dengannya, tetapi aku tidak mahu dia hamil. Bagaimana itu, ya Rasulullah?" jawab Rasulullah s.a.w.: "Jika engkau mau, lakukanlah azl. Namun begitu sekali pun, apa yang telah ditetapkan Allah pasti akan berlaku." Tidak berapa lama kemudian, laki-laki itu datang pula kepada Nabi s.a.w., katanya: "Sahaya perempuan yang ku ceritakan dulu telah hamil."

Jawab Rasulullah s.a.w.: "Bukankah aku telah mengatakan bahawa apa yang telah ditetapkan oleh Allah pasti akan berlaku"

Lagi hadis menerangkan membolehkan melakukan azl. Dari Jabir r.a. katanya: "Kami pernah melakukan azl pada masa Rasulullah s.a.w. dan berita perbuatan kami sampai pula kepada Rasulullah s.a.w., tetapi beliau tidak melarang kami melakukannya.

Dengan hadis yang diterangkan maka melakukan azl tidaklah salah asalkan dapat persetujuan dari isterinya terlebih dahulu, kiranya si isteri tidak mengizinkan maka tidak boleh melakukan azl.






HUKUM DAN CARA MENCUCINYA AIR MANI


Mani, sebahagian para ulama berpendapat bahawa ia najis. Pendapat yang kuat ia adalah suci, tetapi disunatkan mencuci bila ia basah, dan mengereknya bila ia kering. Berkata Aisyah r.a.: "Kukerek mani itu dari kain Rasullulah s.a.w. bila ia kering, dan kucuci bila ia basah". (D.r. Daruquthni, Abu Uwanah dan AI-Bazzar)

Dari 'Aisyah, katanya: "Aku mandi junub dari pakaian Nabi s.a.w., kemudian beliau s.a.w. keluar untuk mengerjakan sholat, sedangkan beberapa kelompok tempat bekas terkena air mani masih nampak pada pakaiannya".

Dari 'Amr bin Maimun katanya: "Aku bertanya kepada Sulaiman bin Yasar mengenai pakaian yang terkena junub yakni terkena air mani, katanya: "Aisyah r.a. berkata: "Aku pernah membasuh yakni membersihkan dengan menggunakan dari pakaian Rasulullah s.a.w., kemudian beliau s.a.w. keluar untuk mengerjakan shalat sedang bekas air basuhan masih ada di situ, nampak beberapa kelompok tempat yaitu bekas yang terkena air tersebut.

Dari Aisyah bahawasanya ia pernah membasuh mani dari pakaian Rasulullah s.a.w. kemudian aku dapat melihat masih ada tempat bekas air sebuah atau beberapa buah pada pakaiannya itu.

Dari Ummu Salamah r.a.: "Bahawa Ummu Sulaim berkata: "Ya Rasulullah, sesungguhnya Allah tidak malu mengenai kebenaran. Wajibkah perempuan itu mandi bila ia bermimpi?" sabda Nabi: "Ya, bila ia melihat air." (H.r. Bukhari dan Muslim serta lain-lainnya)

Dari Ali r.a. disebut; Bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: "Bila air itu terpancut keras, maka mandilah". (H.r. Abu Daud)

Berkata Mujahid: "sementara kami: sahabat-sahabat Ibnu Abbas, yakni Thawus, Sa'id bin Jubeir dan Ikrimah duduk melingkar dalam mesjid, sementara Ibnu Abbas sedang berdiri sembahyang, tiba-tiba munculah di hadapan kami seorang laki-laki yang bertanya; Adakah di antara tuan-tuan yang dapat memberi fatwa?"

"Silakan tanya!" ujar kami.

Katanya: "Setiap kali saya kencing selalu diiringi oleh air yang terpancar".

"Apakah air yang menjadi asal kejadian anak?" tanya kami pula.

"Benar", ujarya.

"Kalau demikian Anda wajib mandi" ujar kami. Demikianlah laki-laki itu berpaling sedang rupanya ia tidak puas. Sementara itu Ibnu Abbas menyegerakan shalatnya Ialu mengatakan kepada lkrimah supaya memanggil orang itu kernbali. Ketika orang itu sedang berbalik.

Ibnu Abbas pun bertanya kepada kami: "Apakah fatwa yang tuan-tuan berikan kepada laki-laki ini berlandaskan kitabullah?"

Ujar kami: "Tidak".

"Atau mungkin dari Rasulullah s.a.w.?" tanyanya pula

"Tidak" Ujar kami.

"Ataukah dari sahabat Rasulullah s.a.w.?"

"Juga tidak"

"Kalau begitu dari mana?"

"Dari fikiran kami sendiri"

Maka katanya lagi: "Itulah sebabnya Rasulullah s.a.w. bersabda: 'Seorang ahli hukum, lebih berat bagi setan daripada seribu orang ahli ibadat'. Dalam pada itu laki-laki tadi pun kembali, maka Ibnu Abbas pun mengajukan pertanyaan kepadanya

"Bagaimana perasaanmu bila demikian itu terjadi, apakah disertai oleh syahwat pada kemaluanmu?"

Ujarnya: "Tidak"

Tanya Ibnu Abbas pula. "Apakah kau merasakan kelesuan pada tubuhmu?"

"Tidak", ujarnya.

"Kalau begitu itu hanya kerana pengaruh dingin", kata Ibnu Abbas pula.

"Cukuplah bila anda berwudhuk saja".




Mandi Junub...



Di sunatkan bagi yang mandi memperhatikan perbuatan Rasulluluah s.a.w. ketika mandi itu, hingga ia akan mengerjakan sebagai berikut:

1. Mulai dengan mencuci kedua tangan tiga kali

2. Kemudian membasuh kemaluan

3. Lalu berwudhu secara sempurna seperti halnya wudhu sholat dan ia boleh menangguhkan membasuh kedua kaki sampai selesai mandi

4. kemudian menuangkan air keatas kepala sebanyak tiga kali sambil menyelangi rambut agar air sampai membasahi urat uratnya

5. lalu mengalirkan air ke seluruh badan dengan memulai sebelah kanan lalu ke sebelah kiri tanpa mengabaikan dua ketiak, bahagian dalam telinga, pusat, dan jari-jari kaki serta menggosok anggota tubuh yang dapat digosok.

* Mesej ini telah disunting oleh azlalchedin pada 07hb Mei 2005, 03:08:29 pagi

60.48.182.:-)

usoPkuChai
usoPkuChai
Pengendali
63. Dihantar pada 07hb Mei 2005, 12:21:10 tghari    [Edit]
quote:
TERER jugak orang-orang MDC (MELAYU.com) ni ya... Inilah dikatakan PERTUKARAN BUDAYA .. dari budaya sorok2.. jadi budaya buka membuka... open minded...

bab ni...aku jadi orang yang conservative

maizana..
cakap siang pandang2.. cakap malam dengar2..

--------------
~;]usoP..

azlalchedin
Ahli Produktif
64. Dihantar pada 07hb Mei 2005, 12:49:05 tghari    [Edit]
quote:
skang...macam mana pula nak layan suami kalau time period
cemana nak gitu-gitu........


Layan suami ketika haid


MELAKUKAN persetubuhan ketika dalam haid dan belum mandi hadas besar adalah berdosa. Walaupun sudah kering dan sudah lima hari (maybe lebih) tetapi hukum menetapkan isteri mestilah mandi wajib dulu sebelum boleh melayan kehendak seksual suami.

Jika sudah terlanjur hendaklah segera bertaubat pada Allah dan jangan diulang lagi. Adalah dilarang bersetubuh ketika haid tetapi Islam tidak melarang bercumbu dan perbuatan lain.

Aisyah ra menceritakan ketika dalam haid, Rasullah menutup bahagian kemaluan dan melakukan aksi lain terhadap isterinya. Dengan cara demikian sedikit sebanyak kehendak seksual suami dapat dipenuhi isteri yang dalam haid.

so.....pepandai la cemana nak buat aksi dan perbuatan lain tu........

Bapak tiri ta'nak peturun ilmu ke.....

* Mesej ini telah disunting oleh azlalchedin pada 07hb Mei 2005, 12:56:11 tghari

60.48.178.:-)

IRONMAN
Ahli Interaktif
65. Dihantar pada 07hb Mei 2005, 8:38:20 mlm    [Edit]
pening aku ....
pening kerana terlalu panjang skripnye

--------------
IRONMAN berehat panjang...kita jumpa lagi bila ada masa

219.95.150.:-)

abede
Ahli Produktif
66. Dihantar pada 08hb Mei 2005, 03:33:36 pagi    [Edit]
maka dengan itu...mari makan nasi hari-hari...

--------------
Jangan jadi JEBON arrr..

192.198.147.:-)

HeMoi
Ahli Baru
67. Dihantar pada 08hb Mei 2005, 10:54:51 pagi    [Edit]
memang le hari hari makan nasik bang abede

--------------
..::RinDu itu senTiasa MenJadi MiLik Ku::..

219.95.1.:-)

weird
Ahli Produktif
68. Dihantar pada 08hb Mei 2005, 11:26:15 pagi    [Edit]
salam..

aku tumpang baca jerk...

hehehee...


weird!!kuang3x

--------------
** lihat apa Yg ada di sekeliling ...** cahaya itu ...**

218.208.203.:-)

Nikmaya
Ahli Aktif
69. Dihantar pada 08hb Mei 2005, 9:27:13 mlm    [Edit]
encik azlal,

soalanmu di 55, maksud kak allyssa yang no.17 tuh, hari nih untuk isteri yang dapat kepuasan, hari esok suami pulak gitulah

* Mesej ini telah disunting oleh Nikmaya pada 08hb Mei 2005, 9:28:35 mlm

--------------
Sekali Jatuh Tidak Bererti Jatuh Selama-lamanya!

60.48.109.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
70. Dihantar pada 08hb Mei 2005, 11:46:32 mlm    [Edit]


IRONMAN

quote:
pening aku ....
pening kerana terlalu panjang skripnye


pendek mana best......panjang la syok......

abede
quote:
maka dengan itu...mari makan nasi hari-hari...


boring arr , hari -2 makan nasi........nak tuko selera pula.......

nikmaya
quote:
encik azlal,

soalanmu di 55, maksud kak allyssa yang no.17 tuh, hari nih untuk isteri yang dapat kepuasan, hari esok suami pulak gitulah


hmmmmm.........aku kalau boleh ...biar la , sama2 puas.........
bukan apa......kang ada yg merajuk pula.......

* Mesej ini telah disunting oleh azlalchedin pada 09hb Mei 2005, 12:03:23 tghari

60.48.181.:-)

arz
Ahli Baru
71. Dihantar pada 15hb Mei 2005, 11:36:01 mlm    [Edit]
nak tanya boleh terjadi tak suami jadi dingin utk bersama bila isteri tgh mengandung?

Ada akena mengena ngan hormon ke tak? Sebab sebelah isteri ok je, tapi suami plak yg rasa dingin ngan isteri?

ada sapa2 tahu pasal ni dan cara2 nak atasi?

219.95.45.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
72. Dihantar pada 17hb Mei 2005, 00:26:48 pagi    [Edit]
quote:
nak tanya boleh terjadi tak suami jadi dingin utk bersama bila isteri tgh mengandung?


boleh........

quote:
Ada akena mengena ngan hormon ke tak? Sebab sebelah isteri ok je, tapi suami plak yg rasa dingin ngan isteri?


mungkin sebab pembawa budak.....
ada kawan aku, dia pulak yg lebih-2......
patut isteri dia yg muntah-2.....makan asam dsb.......
ini tidak.....isteri dia ok....dia pulak yg K.O
pasal hormon tu....kena refer ngan boboiz..

quote:
ada sapa2 tahu pasal ni dan cara2 nak atasi?

aku tak tahu......mungkin boboiz tahu.........

60.48.178.:-)

arz
Ahli Baru
73. Dihantar pada 17hb Mei 2005, 00:40:09 pagi    [Edit]
tq Azlal. Mana boboiz ni?

kalau ada kaitan ngan hormon oklah, maknanya, lepas bersalin akan normal balik, kalau bukan sbb hormon tu yg risau tu...tang pembawa budak tu, mmg byk kes si suami teruk muntah2, tapi tak tau ler pulak kalau ada kes suami jadi dingin dgn isteri time pregnant ni, sbb cam tiba2 je si suami rasa mcm tu...sampai jadi buntu apa puncanya...sblm ni tak pernah plak....

Tapi kalau isteri jadi dingin suami tu normal gak kan...sbb ada isteri sampai tak boleh bau suami pun time pregnant....apatah lagi nak bersama ngan suami....

219.95.45.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
74. Dihantar pada 17hb Mei 2005, 01:32:37 pagi    [Edit]
PETUA MENINGKATKAN TENAGA BATIN

Amalkan petua ini selepas bersolat.
1. Duduk bersila, letak kedua tapak tangan kepinggang bacalah Surah al-Fatihah 10 kali, kemudian alihkan kedua tapak tangan ke bawah pusat.
2. Bacalah al-Fatihah 10 kali, kemudian ke pinggang semula 10 kali, kemudian ke depan pula (bawah pusat)

Selanjutnya..

3. bacalah surah al-Ikhlas 10 kali, ulangi dengan kaedah yang sama seperti diatas, ini bermakna membaca surah al-Fatihah 30 kali, surah al-Ikhlas 30 kali.

4. Selepas itu tangan hendaklah diletakkan kebahagian depan, bacalah ayat terakhir dari surah Yasin.

5. Ambil air panas suam, baca doa itu ke dalam air sebanyak 7 kali dan disapu pada zakar sebelum melakukukan jimak. Bacalah zikir : ya Qahar Ya Qahar, La La ilaha ilahu wa hidul Qahar.

Lemah tenaga batin kerana disihir, urut dan tepuk bahagian pinggang membawa ke zakar dengan membaca Surah Al-fatihah dan diulangi bacaan sebanyak 3 kali.

60.48.178.:-)

just4fun
Ahli Produktif
75. Dihantar pada 17hb Mei 2005, 09:52:22 pagi    [Edit]
arz,

bagus la tu kalau suami yg muntah2...sekurang2nya dia tahu camna perasaan seorang isteri yg mengandung... kiranya isteri dia boleh la rilek sikit...

suami dingin mungkin sebab terkejut ngan perubahan badan si isteri atau dia takut kandungan isteri akan terjejas...mungkin jerr...

tapi masa mengandung ni anytime boleh...takde gangguan dari "tentera jepun"....

--------------
http://biosegar.blogdrive.com

219.95.230.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
76. Dihantar pada 19hb Mei 2005, 02:28:30 pagi    [Edit]
PETUA KESIHATAN TENAGA BATIN LELAKI

Dalam penjagaan kesihatan, terutama berkenaan tenaga batin, masih terdapat segelintir lelaki yg tidak mengambil berat dan memandang remeh perkara ini. Mungkin ramai lelaki yg tidak mengetahui bahawa tabiat biasa yg sering. Di lakukan memberi kesan terhadap keupayaan mereka. Sesetengah membawa kesan serta merta dan ada yg mengambil masa panjang.

Pelbagai petua dan pantang larang telah diajarkan oleh orang2 tua Melayu bagi menjaga kesihatan batin ini. Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil
dari pengalaman orang-orang terdahulu.Di sini diperturunkan beberapa petua lama yg berguna.

* Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik. Akibatnya zakar ngilu apabila bersama dengan isteri. Batang zakar harus sentiasa panas.

* Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan dibekukan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

* Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

* Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

* Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas. Ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika bersama isteri (jimak).

* Elakkan amalan mel*nc*p/onani/dsb kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

* Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

* Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yg sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar. Tindihan dari paha dan lutut yg sejuk embantutkan aliran.

* Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.

* Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

* Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima' lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

* Kurangkan dari memakan pisang Embun.

* Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

* Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar

* Tidak digalakkan mengadakan hubungan kelamin di dalam air.

* Selepas melakukan hubungan kelamin, rehat dulu 15 minit. Kemudian barulah minum air.

* Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

* Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

* Jangan melakukan hubungan kelamin ketika isteri sedang haid kerana ia bukan saja haram di sisi agama Islam tetapi juga boleh mendatangkan penyakit.

* Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

* Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.

* Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.

60.48.180.:-)

faent
Pengendali
77. Dihantar pada 19hb Mei 2005, 09:51:50 pagi    [Edit]


saya anak dara..xtau pape

* Mesej ini telah disunting oleh faent pada 19hb Mei 2005, 11:39:15 pagi

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

azlalchedin
Ahli Produktif
78. Dihantar pada 19hb Mei 2005, 11:24:20 pagi    [Edit]
faent

quote:
kalau nak sentiasa panas..aci tak nak nyalakan mancis ke penunu bunsen ke bawah tu


ngko tu anak dara lagi....ambik la apa yg patut.....
jangan nak buat lawak pulak... ( jangan marah noe )
bukan apa.....esok terkena kat batang hidung sendiri.....
sekurang-kurang tahu apa punca, apa nak buat ..........


untuk ngko ...... cukup ke.... kalau nak lebih, gi beli kat kedai

60.48.178.:-)

faent
Pengendali
79. Dihantar pada 19hb Mei 2005, 11:38:28 pagi    [Edit]
baik pakcik..
ambik apa yg patut...print kasik org yg sepatutnya baca

edit balik la msg..

--------------
Cuba bertanya pada manusia, Tak ada jawabnya. Cuba bertanya pada langit tua, Langit tak mendengar

azlalchedin
Ahli Produktif
80. Dihantar pada 29hb Mei 2005, 02:07:38 pagi    [Edit]


Wanita dan Seks:
Wanita pramenopaus perlu tambahan hormon
Bersama Dr Mohd Ismail Tambi

SAYA seorang wanita berusia 45 tahun dan mempunyai seorang anak. Saya adalah isteri kedua. Apabila suami saya pulang ke rumah, saya berasa gembira tetapi terasa cepat penat apabila melakukan hubungan kelamin. Saya terpaksa memenuhi kemahuannya walaupun pada hakikatnya saya tidak begitu bernafsu dan kurang berselera untuk melakukan hubungan seks.

Oleh kerana menghormatinya dan bimbang dia enggan berkunjung lagi ke rumah, saya terpaksa melayan kehendaknya walaupun tidak berasa nikmat untuk melakukan hubungan kelamin. Bagaimanakah caranya untuk memastikan saya tidak mudah penat melakukan hubungan seks dengan suami untuk membolehkan saya melayannya dengan ikhlas?

ISTERI DILEMA
Kota Bharu, Kelantan

JAWAPAN: HUBUNGAN seks memang keperluan naluri dan batin manusia selain mengeratkan hubungan silaturahim antara pasangan. Pasangan muda berkemampuan untuk menikmatinya kerana tahap kecergasan dan kesihatan mereka yang optimum. Memandangkan hubungan seks memerlukan daya tenaga dan tahap kesihatan yang baik, maka perlu untuk pasangan memastikan mereka dalam keadaan bertenaga dan sihat.

Jadi untuk pasangan kelamin yang kurang bertenaga, mereka mungkin tiada daya dan upaya untuk melakukan hubungan seksual mengikut kemampuan dulu jika mereka tidak berusaha menjaga tahap kesihatan dan kecergasan badan.

Cara yang berkesan untuk menjaga tahap kecergasan dan kesihatan fizikal ialah mengamalkan gaya hidup sihat. Jaga berat badan dan pastikan berat badan dalam tahap yang unggul. Kurangkan makanan berlemak dan lebihkan bijirin, sayur-sayuran dan buah-buahan. Ambil makanan tambahan seperti multivitamin dan zat galian yang sesuai untuk orang yang berumur.

Lakukan senaman secara berkala untuk daya kecergasan badan atau 'stamina'. Pastikan menjalani pemeriksaan kesihatan secara berkala kerana penyakit kronik boleh muncul bila-bila masa dan jika terkena penyakit kronik seperti kencing manis, tekanan darah tinggi, sakit jantung, gout dan sakit sendi, sudah tentu akan menjejaskan kemampuan dan keselesaan hubungan seks.

Wanita yang masuk di ambang putus haid perlu tahu yang tahap hormon estrogen akan berkurangan dan termasuk juga hormon testosterone dan DHEA yang juga akan berkurang. Jika tahap hormon tersebut kurang mereka akan mengalami simptom seperti kelesuan, keletihan, tidak bermaya, sakit sendi dan otot dan emosi meragam dan kurang minat kepada hubungan seksual.

Mereka boleh berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan dan bimbingan tentang masalah tersebut dan mungkin dengan rawatan alternatif atau dengan pengambilan hormon, kesihatan mereka akan sempurna kembali.

Tidak salah jika wanita itu hendak mencuba makanan tambahan yang dapat membantu mengurangkan simptom pramenopaus yang merunsingkan mereka. Mereka boleh bercakap dengan ahli farmasi di mana-mana kedai farmasi untuk maklumat dan mungkin ahli farmasi dapat membantu. Herba seperti Remifemin.Fem-E dan Phyto Oestro Kacip Fatimah dapat membantu dan boleh dibeli tanpa preskripsi.

Apa yang penting ialah wanita itu berusaha membina keluarga yang harmoni dan hubungan seks yang dapat merapatkan kemesraan antara pasangan dan perlu dijaga supaya kekal mengikut kemampuan dan keselesaan kedua-duanya.



Isteri gugup buat nafsu suami menurun


SOALAN: SAYA baru lapan bulan berkahwin. Dalam usia perkahwinan yang baru itu saya berdepan dengan masalah isteri takut untuk bersama.

Akibat kegugupannya itu membuat nafsu saya menurun. Doktor, jika saya memancutkan air mani di luar adakah isteri saya boleh hamil?

SUAMI KASIHAN,


JAWAPAN: DALAM keadaan terangsang pasangan lelaki akan mencapai ereksi yang mana dia akan mendekatkan ereksinya ke paras anggota sulit pasangannya dan pasangannya akan menyalurkan ereksi suami ke dalam pembukaan farajnya kerana dia tahu di mana letaknya pembukaan faraj.

Sambil dia halakan ereksi ke paras pembukaan faraj dia akan longgarkan pembukaan faraj dengan tidak mengemut atau melonggarkan pembukaan otot lubang najis dan otot lubang kencing supaya otot pembukaan farajnya lega dan mudah untuknya salurkan ereksi suami ke dalam farajnya.

Jika dia kemut dia akan rasa sakit kerana pergerakan zakar ketika faraj dicengkamkan akan memberi kesakitan kepada wanita. Jika wanita itu rasa seriau dan tidak dapat membantu menyalurkan zakar ke dalam faraj dan si suami yang melakukannya maka dalam keadaan hendak menyalurkan ereksi ke dalam faraj, otot faraj boleh mencengkam tanpa kawalan wanita itu dan dalam keadaan ini memang sukar untuk suami meneruskan pergerakan ke dalam faraj kerana sukar untuk melakukannya dan jika dipaksa isteri akan rasa sakit!

Jika pancutan berlaku di bahagian pembukaan kemaluan, air mani itu boleh masuk dan berkemungkinan kehamilan boleh berlaku jika wanita itu tidak bergerak atau membersihkan kemaluannya.

Mungkin sebagai permulaan suami perlu melakukan sentuhan dan belaian intim dan memberi keyakinan kepada isteri. Suami boleh cuba memasukkan satu jari secara perlahan dengan izin isteri dan bantu isteri menerima kemasukan jari itu dan tahu cara untuk melegakan kemutan dan kemudiannya suami boleh cuba memasukkan ereksi dengan bantuan isteri dengan menggunakan bahan pelicin.

Apabila keadaan menjadi biasa, gel pelicin tidak perlu lagi digunakan kerana boleh menjejas sperma dan mengganggu pencapaian kehamilan. Jika wanita itu hamil dengan pancutan air mani di depan pintu pembukaan faraj dan kehamilan itu berjalan lancar tidak ada sebab kenapa wanita itu tidak boleh melahirkan anak secara biasa.


Semoaga ada yg mendapat manfaat ……..aminnnnn

60.48.182.:-)

baby6538
Ahli Setia
81. Dihantar pada 03hb Jun 2005, 5:20:17 ptg    [Edit]
saya pun nak tanye,macamane ek kalau masa period,tapi husband bernafsu jugak...

203.82.66.:-)

adeena2000
Ahli Baru
82. Dihantar pada 03hb Jun 2005, 6:10:49 ptg    [Edit]
tertarik dengan bab jika isteri sedang hamil..masa hamil dah tentu body tak cantik ..nak pakai yg daring˛ pun banyak bonjol timbul..masa awal kandungan tak leh nak ekstrim sangat pun.. bahaya..nak makan jamu kasik rapat ke... hangat ke pun tak bleh..so mmg tak heran kalo suami senang dingin..lagik˛ kalo isteri banyak pe'el time tgh bawak budak..

saya penah dengar pasangan yang langsung tidak melakukan jimak selama 9 bulan isterinya hamil..haru.. patutnya 2 bulan peringkat akhir kandungan faraj isteri memerlukan air mani suami yg mempunyai khasiat untuk menolong senangkan proses bersalin..(disahkan oleh pakar)..

mmg takleh salahkan suami kalo takde selera kalo isterinye hamil..isteri pun takleh salah sbb mengandung..so dua˛ kene cari inisiatif lain..sbb ade sesetengah isteri nafsunya untuk berjimak tinggi apabila hamil...

--------------
::Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan::

60.49.68.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
83. Dihantar pada 03hb Jun 2005, 8:16:53 mlm    [Edit]
Singgah sekejap..

Kalau yang isteri sedang haid, utk puaskan suami boleh cuba Oral Seks.
Ianya tidak berdosa tapi tak digalakkan sbb
dikhuatiri ada kemudaratan dan juga takut-takut tertelan najis seperti mazi atau air mani.


--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

baby6538
Ahli Setia
84. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 11:52:59 pagi    [Edit]
liz_dee,secara jujurnya saya mmg x tau,boleh bagitau caranya?

203.82.66.:-)

just4fun
Ahli Produktif
85. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 12:14:58 tghari    [Edit]
quote:
tertarik dengan bab jika isteri sedang hamil..masa hamil dah tentu body tak cantik ..nak pakai yg daring˛ pun banyak bonjol timbul..masa awal kandungan tak leh nak ekstrim sangat pun.. bahaya..nak makan jamu kasik rapat ke... hangat ke pun tak bleh..so mmg tak heran kalo suami senang dingin..lagik˛ kalo isteri banyak pe'el time tgh bawak budak..

saya penah dengar pasangan yang langsung tidak melakukan jimak selama 9 bulan isterinya hamil..haru.. patutnya 2 bulan peringkat akhir kandungan faraj isteri memerlukan air mani suami yg mempunyai khasiat untuk menolong senangkan proses bersalin..(disahkan oleh pakar)..

mmg takleh salahkan suami kalo takde selera kalo isterinye hamil..isteri pun takleh salah sbb mengandung..so dua˛ kene cari inisiatif lain..sbb ade sesetengah isteri nafsunya untuk berjimak tinggi apabila hamil...


masa hamillah yg paling digalakkan berjimak...selain utkmemudahkan bersalin, time ni takde nak risau2 pasal datang haid ke...anytime boleh...kecualilah kalau ada sebab2 yg tidak dielakkan...

--------------
http://biosegar.blogdrive.com

219.95.230.:-)

ady1661
Ahli Interaktif
86. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 3:19:22 ptg    [Edit]
tapi ramai juga perempuan hamil yg mengalami alahan dan tidak berkeinginan langsung utk berjimak ketika hamil...
Ada yg lebih teruk, tak boleh langsung nampak dan bau badan suami...

--------------
-errr...??-

203.115.216.:-)

senijuju
Ahli Aktif
87. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 5:13:36 ptg    [Edit]
quote:
takut-takut tertelan najis seperti mazi atau air mani


air mazi yeler najis kut... x leh bawak solat.. rasanya air mani tak... x salah nak telan... bior betul... jgn ler aku salah ajaran... tp surela... ok kalu telan... kan baik ditelan sbg zat tambahan???

--------------
Selagi B sayangkan saya,.... Make the best of our life ...

218.111.180.:-)

mama_picah
Ahli Setia
88. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 5:26:19 ptg    [Edit]
quote:
tp surela... ok kalu telan... kan baik ditelan sbg zat tambahan???


alamakk... sanggup ke??
Buat oral takyah telan pun ok gak... baper ramai isteri kt sini yg sanggup telan??

--------------
Tiada yg lain yg terbaik buatku...hanya dirimu...

218.208.3.:-)

usoPkuChai
usoPkuChai
Pengendali
89. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 00:09:45 pagi    [Edit]
quote:
"Physically, an orgasm for either sex is barely more than a flash in the pants. Averaging out for both men and women, they last around 10 seconds a piece. With median frequency of intercourse standing at once to twice a week, most individuals will experience a mere 20 seconds of orgasm a week, a minutes or so a month, or total of 12 ecstatic minutes a year." -Jonathan Margolis, "O:The Intimate History of Orgasm"


dan kenapa agaknya kita menghabiskan byk waktu dan tenaga utk memikirkannya? just a point to ponder..

ps: Islam tuh sukakan kebersihan dan mengutamakan kebaikan.. maka utamakanlah yg baik dan bersih..

--------------
~;]usoP..

zabat69
Ahli Produktif
90. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 07:25:02 pagi    [Edit]
Azlalchedin

Tahniah, kerana kau rupanya pakar sex .Rupa rupanya ramai peminat bagi topik ni.Baguslah tu kalau kita dapat bincang secara terbuka...........dapat bantu menaikkan semangat.........kuranglah sikit sakit2 kepala (atas? atau bawah?)

Azlal, satu saja aku tak mahu dengar (sebagai pakar sex) bahawa kau belum kahwin lagi atau kau sudah kahwin tetapi tak dapatkan jadah satu orang anak pun.

--------------
Tuhan Tahu Setiap Niat Hati Ku, Manusia Belum Tentu.

219.93.198.:-)

mie_stk00
Ahli Setia
91. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 2:42:05 ptg    [Edit]


azlalchedin poyo

202.188.250.:-)

zabat69
Ahli Produktif
92. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 3:45:43 ptg    [Edit]
Azlalchedin

Where are you? Masih menunggu jawapan kau bagi pertanyaan ku diatas.

--------------
Tuhan Tahu Setiap Niat Hati Ku, Manusia Belum Tentu.

60.48.57.:-)

just4fun
Ahli Produktif
93. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 4:30:43 ptg    [Edit]
quote:
rasanya air mani tak... x salah nak telan... bior betul... jgn ler aku salah ajaran... tp surela... ok kalu telan... kan baik ditelan sbg zat tambahan???

kandungan protein dlm air mani adalah 30% lebih dari kandungan protein dlm susu...

quote:
alamakk... sanggup ke??
Buat oral takyah telan pun ok gak... baper ramai isteri kt sini yg sanggup telan??

berapa ramai isteri yang sanggup buat oral seks?? apatah lagi nak telan...kalau suami paksa...camner?? nak kena telan gak ke?? dah macam dlm blue film pulak...

--------------
http://biosegar.blogdrive.com

218.111.38.:-)

Arman754
Ahli Produktif
94. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 4:47:36 ptg    [Edit]
sampai hati laki suruh bini telan air mani........sungguh kijam

210.187.95.:-)

cikwan
Ahli Aktif
95. Dihantar pada 07hb Jun 2005, 6:03:32 ptg    [Edit]
eiii.....tak sanggupla........

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
96. Dihantar pada 08hb Jun 2005, 02:24:21 pagi    [Edit]
sorry arr geng....lambat reply.........

baby6538
quote:
saya pun nak tanye, macamane ek kalau masa period, tapi husband bernafsu jugak...

belai-belai la Mr. P tu.....gosok-2 kepalanya, urut lehernya.......bla-bla.....
setiap bahagian tubuh wanita boleh memberi ransangan yg tak terperi syoknya pd Mr. P.... kena kreatif la.....tapi jangan sampai langar hukum.....


adeena2000
quote:
saya penah dengar pasangan yang langsung tidak melakukan jimak selama 9 bulan

kuatnya iman depa........


Liz_Dee

Kalau yang isteri sedang haid, utk puaskan suami boleh cuba Oral Seks.
Ianya tidak berdosa tapi tak digalakkan sbb dikhuatiri ada kemudaratan dan juga takut-takut tertelan najis seperti mazi atau air mani.

buat celah-celah .....isk..... banyak bahagian badan wanita yg boleh .......pepandai arr....


usoPkuChai
quote:

dan kenapa agaknya kita menghabiskan byk waktu dan tenaga utk memikirkannya? just a point to ponder..
kena lepak kedai mak limah la.....tanya bro zabat.......


zabat
quote:

Azlal, satu saja aku tak mahu dengar (sebagai pakar sex) bahawa kau belum kahwin lagi atau kau sudah kahwin tetapi tak dapatkan jadah satu orang anak pun.

isk kamu zabat......macam-macam la......
dah 4 anak aku......2 pasang lagi.....
ngko pulak ?

60.48.182.:-)

zabat69
Ahli Produktif
97. Dihantar pada 08hb Jun 2005, 09:32:29 pagi    [Edit]
Azlalchedin

quote:
isk kamu zabat......macam-macam la......
dah 4 anak aku......2 pasang lagi.....
ngko pulak ?



Don't worry brother I got 7 (4 lelaki 3 prempuan).Itu belum jadi pakar sex macam kamu,kalau tidak mau pergi kesedozen.

--------------
Tuhan Tahu Setiap Niat Hati Ku, Manusia Belum Tentu.

218.111.190.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
98. Dihantar pada 08hb Jun 2005, 10:53:03 pagi    [Edit]
Seorang pakar sex tak semestinya boleh produce anak yg ramai. Seseorang yg tidak mengerti sex tidak semestinya tidak boleh produce anak yg ramai.

Ini si pakar sakit puan berkata.

* Mesej ini telah disunting oleh Liz_Dee pada 08hb Jun 2005, 10:53:33 pagi

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

ZEKZEK
Ahli Baru
99. Dihantar pada 08hb Jun 2005, 11:03:35 pagi    [Edit]
Anak ni rezeki dari allah tak kira pandai ker tak pandai .... kalau dah ader terima jer jgn disiaka-siakan ...

--------------
helena@yahoo.com

202.75.160.:-)

nr75
Ahli Produktif
100. Dihantar pada 08hb Jun 2005, 11:29:43 pagi    [Edit]
KONCI.....





--------------
Kasihnya SyaNor (",)

161.142.141.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005