Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 1hb Muharram 1436 @ 25hb Oktober 2014, 5:27:50 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Kelas Menjahit : Nak tanya Kelas Menjahit area Shah Alam..
Shamz
Ahli Setia
1. Dihantar pada 16hb Disember 2004, 09:38:24 pagi    [Edit]

nak tanya nih.. kat mana ada belajar menjahit kat area Shah Alam...
Isteri kesayangan saya teringin nak belajar menjahit... Boleh tak bagitau
berapa kosnya sekali... pendaftaran, yuran dan sebagainya...

terima kasih kepada yang respon... love you all..

--------------
sapa ada lobang-lobang keje graphic designer p/time, bgtau aku...hisza03@gmail.com.. tq..

202.186.111.:-)

eicha
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 16hb Disember 2004, 09:52:38 pagi    [Edit]
Shamz,

Saya dah survey few places yg ada kursus menjahit ni. ada byk tempat... mungkin awak boleh survey kat sec 17, 18, 24. memang confirm ada..sebab saya dah pegi.

Dari segi bayaran, bermacam˛ bergantung kepada kemampuan. contohnya kat sec24:
Pendaftaran : rm20
Bulanan : rm120 (16 jam)

sec 18
Pendaftaran : rm150
Bulanan : rm 150 (tak ingat berapa jam sbln)

berapa lama nak belajar? bergantung pada berapa cepat pick up wife awak. kalau jahit lurus pun fail...alamatnya lama la nak abiskan module yg diorg sediakan.

pegi la survey˛ kat shop lots di section yg sebutkan di atas.

--------------
I'm Knackered

202.58.80.:-)

muhibahnet
Ahli Baru
3. Dihantar pada 17hb Disember 2004, 08:37:03 pagi    [Edit]


Boleh cuba kat Seksyen 6. Berhampiran Restoran Dawood, tingkat atas tu. Dia punya, kalau dah cekap menjahit, dibagi upah sekali. Lumayan jugak. Kat-kat nak raya dulu berat jugak poket orang-orang.

http://www.mysureco.com


--------------
http://www.mysureco.com

202.190.27.:-)

Shamz
Ahli Setia
4. Dihantar pada 17hb Disember 2004, 11:19:43 pagi    [Edit]
kat sek 6 tu berapa kos yang diperlukan?
apa nama kedai tuh... tak sempat la lagi nak gi survey...

--------------
sapa ada lobang-lobang keje graphic designer p/time, bgtau aku...hisza03@gmail.com.. tq..

202.186.111.:-)

maisarazai
Ahli Baru
5. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 1:35:31 tghari    [Edit]
kalau ada yg sudi nak bagitau kelas menjahit kat damansara ni. kalau org perseorangan yg nak ajar pun boleh ga. memang berminat tapi tak larat nak gi tempat jauh2.

--------------
smariah

61.6.65.:-)

maizana
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 11hb Februari 2005, 10:53:49 pagi    [Edit]
Kak Zana nak survey sikitlah.. ada tak yang berminat untuk mempelajari jahitan secara on line?. Maksudnya menerusi internet. Bagi Kak Zana menerusi internet seumpama ' two way comunication'.. kalau tak faham.. boleh tanya directly...

Benda2 macamni dah banyak kat luar negara.. cuma kat sini Kak Zana belum jumpa... kalau gaya pos banyaklah.. macam Noriza Fesyen.. Kak Zana pernah joint Noriza Fesyen (waktu dulu-dulu) tapi kurang faham.. dan baru2 ni Kak Zana mendaftar belajar menjahit langsir secara online.. alhamdulillah.. mudah faham.. kerana penerangan rajah yang diberi amat membantu.

Kak Zana ke arah untuk merealisasikan benda sebegini.. tetapi banyak lagi yang perlu dipelajari..

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.211.:-)

Lynnda
Lynnda
Pengendali
7. Dihantar pada 11hb Februari 2005, 11:06:48 pagi    [Edit]


Lynnda belajar menjahit kat Bandar Sri Permaisuri

RM 680 - belajar 4 teknik baju
masa - ikut suka hati nak belajar bila
per session patut 2 jam setengah tapi Lynnda mesti cecah 4 jam sbb lembab sangat.. mujur la cikgu ni penyabar orangnyer

belajar one to one.... mmg berbaloi sbb Lynnda ni nama jer mak dan semua makcik tokey kedai jahit.... tapi Lynnda tak reti langsung even nak jahit lurus... pegang mesin jahit pun terketar2.... ehhehehe

sekarang baru tamat buat baju kurung.. Alhamdulillah reti la nak potong pola dan potong kain... ehehehheheh... lom test lagik

tengah nak masuk baju kebaya, lynnda pulak sibuk giler dgn event.... mmmm terpaksa bodek cikgu utk stop kelas seketika... tensen la terpaksa stop kelas sementara...

then, dalam pada tu, sempat join kelas scallop PnAnn.... yg rasa seronok sgt sbb Lynnda reti pakai mesin jahit sendirian tanpa bantuan cikgu.... masa dlm kelas tu Lynnda la yg plg bengap sekali sbb tak reti menjahit dan datang lenggang kangkung tak bawak satu benda pun.... Alhamdulillah, Lynnda mampu memahami apa yg dipelajari dlm kelas PnAnn.. kalau Lynnda tak start kelas menjahit baju ni, dah tentu Lynnda mmg blur giler.... ehehehhe

panjang stori .. sori ekkk....

saja jer sbb tgh excited giler dah reti buat baju kurung.... dan dah tak takut dgn mesin jahit... ehhehehehe

semoga leh jumpa kelas yg berkenan di hati

--------------
http://pengantin.fotopages.com-012-2399629,KRYOLAN Supplier,YM:yarntz, nlynnda@yahoo.co.uk

bini_orang
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 3:01:19 ptg    [Edit]
Gie kat SNS Jaya Enterprise (Kompleks PKNS), Tingkat 1. Kat situ ada diajar jahitan langsir, baju. Kedai dia tersorok skett.

--------------
Menerima tempahan langsir, sarung kerusi makan, jual railing & rod dll: 017-3140657 (Sha)

61.6.65.:-)

eicha
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 6:20:13 ptg    [Edit]
eicha dah survey byk.. skrg ni eicha belaja kat umah sorang akak ni kat sec 17 shah alam. murah sgt. pastu masa akak ni tetapkan flexible sebab eicha ni selalu outstation.

--------------
I'm Knackered

202.58.80.:-)

arkina78
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 18hb November 2005, 11:21:54 pagi    [Edit]
Lynda..

ada tak no contact kelas yang Lynda belajar tuh..

--------------
Hari Yang Ceria Bermula Dengan Minda Yang Ceria

210.187.40.:-)

afrina04
Ahli Baru
11. Dihantar pada 20hb Februari 2006, 08:51:11 pagi    [Edit]

Saya tgh mencari kawan utk bg cukup korum belajar menjahit.Belajar di rumah tukang jahit yg mahir.Boleh dikatakan semua ex-student dia dah buleh menjahit (menerima tempahan/buka kedai menjahit sendiri)

Dia sudi utk mengajar tapi dia minta saya cari beberapa org lagi coz tak berbaloi masa dia spending utk ajar saya seorang saja.ok dibawah ni butir mengenai kelas menjahit ni.Sesiapa berminat buleh la call saya secepat mungkin kerana kelas akan start bulan Mac 2006

Tempat belajar: Bandar Baru Sentul
Tempoh belajar: minimum 3 bln
Hari/waktu: Setiap Sabtu (petang).
Kandungan pelajaran:Baju kurung,Blouse,baju kebaya (etc bergantung kpd kecepatan kita menguasai skill,kalau lagi cepat lagi bnyk paterm dia akan ajar)
Bayaran:Secara bulanan (RM100/bln)

Berminat,hubungi afrina:013-3471008

219.93.153.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005