Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 25hb Ramadhan 1435 @ 23hb Julai 2014, 1:26:52 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Rumah baru : nak pasang grill, awning dan kitchen kabinet
suriapagi
Ahli Baru
1. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:12:02 tghari    [Edit]
Assalamualaikum..

sue nak tanya...agak2 berapa kos untuk pemasangan grill, awning dan kitchen kabinet bagi apartment yg square fit 800. sebab nak buat budget..
boleh tak sesiapa letak gambar dan berapa kosnya..

gambar kitchen kabinet ke...contoh awning ke...dan grill.
tq.....apartment tu kat kota damansara...

202.157.192.:-)

Imann
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:19:13 tghari    [Edit]
[suria/b]
grill ni ikut paten apa yg u nak....anggaran rm800-rm1500

kalau kitchen cabinet camni....lebih kureng rm2000


--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

suriapagi
Ahli Baru
3. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:22:49 tghari    [Edit]
RM 2000 tu termasuk dapur dan sinki tu sekali ke??

kalau budget RM 3000 untuk pasang grill, awning dan kitchen kabinet...cukup tak? sebab nak buat untuk rumah sewa je...duduk situ sekejap je and lepas tu nak sewa kat orang.

* Mesej ini telah disunting oleh suriapagi pada 15hb Disember 2004, 12:24:40 tghari

202.157.192.:-)

Imann
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:25:46 tghari    [Edit]
suria
RM2000 tu kire cabinet + dapur+hud+sinki....but barang beli sendiri....murah sikit...kalau semua suh org beli...dia cas mahai.....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

Imann
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:29:09 tghari    [Edit]
suria
cari quatation dulu....baru tau bajet....

grill - buleh ctc ZUL - 012-3216095
cabinet - ctc abg samad - 017-3102402

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:45:13 tghari    [Edit]
hamboi Imann kencang hang bab˛ nih nyek...

suriapagi kalau sewa wat apa payah nak buat kitchen kabinet semua?.. kitchen kabinet bukan murah˛... aku hari tu kena gak la 4k..
Tapi kalau grill tu wajib arr... aku wat ari tu rm1200.. + awning sekali..
ni quotation tuk apt la ye..

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

jeen
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:50:31 tghari    [Edit]
Bes jugak topik ni. Jeen pun tercari2 kitchen kabinet yg murah skit + Grill + awning sekali. Kalau ada rakan2 yg boleh bagi idea, kat mana boleh dapat, bagilah tau yer..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

cha
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 12:58:06 tghari    [Edit]
cha pun nak join the club, boleh??? tengah survey gak nih... khabar2kan la yer mana2 contactor yg hasil kerjanya memuaskan tapi boleh bagi reasonable price utk kc dan sumer2 tuh...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:01:09 tghari    [Edit]
saiz dapur 800sqf ekk?

harga utk awning, grill dan cabinet tu sebenar berubah bergantung kepada kualiti bahan, charge kontraktor, lokasi kediaman (kat damansara, paham2 je la.. konpem mahal kalau amik local contractor)..

plan dulu macamana nak buat mende2 tu pastu cari 2 3 quotation baru buat.. compare quotation diorang tu nanti dari segi harga, kualiti, finishing macamana..

203.106.245.:-)

Imann
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:08:44 tghari    [Edit]
baby
per salah nye membantu....cam imann dulu..terkial2 semua cari sendiri...sekse wooo...bila dah siap...rasenya tak salah share ngan kawan2....bukan dapat komisen pun....just want to share....

jeen
kena rajin survey darling...baru puas hati.....cam imann dulu...tuk grill 5 org kasi kotation...kitchen...4 org....w'drobe....4 org......plaster ceiling 6 org..wooo...pastu...baru pilih yg mana murah dan kerja tangan puas hati....setakat ni alhamdulillah.....


apa2 pun terpulang pada tahap kerajinan & kesabaran masing2.....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:29:13 tghari    [Edit]
quote:
terkial2 semua cari sendiri...sekse wooo...
tu dulu.. skang sume dah siap.. seksi la pulak...

203.106.245.:-)

cha
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:34:54 tghari    [Edit]
iman
tul tu iman, tang survey2 ni yg siksa... tu pasal nak mintak tolong kengkawan yg arif kat sini... thanks to iman dan yg lelain

lagi satu, concreate top utk kitchen cabinet (KC) tu pun abg samad gak yg buat ke?

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

ashra
Ahli Interaktif
13. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:47:13 tghari    [Edit]
haritu abg ash buat kitchen cabinet RM3000..L shape..dia amik kontrator dari meru..kat meru mmg murah2 tempat jauh kan mesti kasi diskaun

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

jeen
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:52:32 tghari    [Edit]
samabil survey harge..kita cuci mata dulu..kot2 ada idea menarik selepas ini..












ygni rasanya untuk rumah aprtment ok kot..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

jeen
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:56:06 tghari    [Edit]
untuk wardrobe plak..ni tuk nak duduk rumah sendiri ok la ni..










..mau mahal rege ni..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

jeen
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 1:58:28 tghari    [Edit]
untuk sink system








* Mesej ini telah disunting oleh jeen pada 15hb Disember 2004, 1:59:26 tghari

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

suriapagi
Ahli Baru
17. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:00:46 ptg    [Edit]
sue dah cakap ngan hubby...tak yah buat kitchen kabinet..tapi dia nak buat jugak. Nanti kalau nak pindah ke rumah satu lagi...rasenye dia banyak nak tinggalkan barang kat apartment tu. Macam peti sejuk, almari baju cam tulah....sofa. Emm...so siapa boleh kasik quotation kat sini. Boleh lah sue buat budget. tak nak yg mahal sangat. tapi husband kata dia nak budget 5000. Macam mahal sangat lah pulak.

202.157.192.:-)

ezzy
Ahli Baru
18. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:06:00 ptg    [Edit]
wooww
bestnyer kat sini bleh cuci mata.......
kena suruh hubby tengok ni....

ezzy pon insyaallah tahun depan masuk umah baru....
eeee.... bestnyer ... x sabar rasanyer.....

203.106.134.:-)

cha
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:06:35 ptg    [Edit]
jeen
memang santikkk.... tergoda mata den.... tapi... mata jer la yg tergoda... poket den tak tergoda la... sure mahal tuh...

ashra
cantik tak contactor tu buat... if cantik, bagi ler contact no contractor tu.. melayu ker chayanunalif..

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

Imann
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:07:38 ptg    [Edit]
poyak
seksi tu dah lama aarrr....baru tau ker?...

Top dapur tu INDON yg buat....top dapur + lantai dapur + lantai & dinding balconi belakang...dia amik uaph rm500....barang beli sendiri.....

suria
kat sini...kami hanya buleh kasi cadangan...pasal harga tu...sendiri kena tanya...calling and mintak quatation lah....lain rumah lain harga...lain kontraktor...lain charge nye.....so kena usaha sikit....call suh dtg umah dulu...mintak dia ukur...dan kasi price....tak semestinye panggil ukur misti jadi.....so from that baru leh tahu baget nye braper......

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

jeen
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:10:35 ptg    [Edit]
cha, macamtulah kita ni..memang tergoda di buatnya..tapi sekadar curik idea skit apasalahnya..tapi tang barang tu amik yg mampu dibeli la..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

suriapagi
Ahli Baru
22. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:13:18 ptg    [Edit]
imann..
terima kasih bebanyak atas info yg you kasik..besok nak ambik kunci rumahhhhh....

202.157.192.:-)

Imann
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:17:15 ptg    [Edit]
cth w'drobe yg abg samad buat.......

umah cikon..





umah imann






--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

jeen
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:20:14 ptg    [Edit]
imann

cantik juga abg samad buat wardrobe ni..

Terimaksih sebab kongsi bersama..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

Imann
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:21:29 ptg    [Edit]
jeen
adedeh...cam gambar yg jeen paste tu....mau telan ribu riban wooooo ..tak mampu den....

suria
no hal...apa2 pun..jgn takut suh org dtg umah ukur kasi kotation...derang takde hak nak marah...kalau derang marah...cantas je paler sekor2

tuk plaster ceiling...


--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:31:59 ptg    [Edit]
Eh Imann tak siapa kata salah lah... Kita pun tau cam mana rasa nak pindah umah baru ni... mmg excited gilos!

rasanya mmg tul lah kena byk amik quotation dulu then compare... cam saya ari tu umah kat damansara, cari contractor dari pj sampai sg buloh the klang pun gak... tapi depa as long klang valley sama aja. suriapagi, kalau quotation diorang tak charge so no prob!
Tapi kalau ikut kabinet jeen upload tu mahai tau.. busuk˛ 5k...

Anyway keluasan kitchen berapa kaki? awning plak berapa tingkap?

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

Imann
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:43:55 ptg    [Edit]
baby
tu larr...kena rajin survey..baru puas hati..... ..kakak imann ada mintak kotation w'drobe cam jeen paste tu...4 pintu jerk dah 3.5k ...pensan imann dengar.....imann punya 8 pintu...baru 2.3k ....apa2 pun..survey...jgn tak survey......ahaksss....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

cha
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:46:13 ptg    [Edit]
tuk plaster ceiling ngan cornice tu iman amik contractor mana lak?

lagi satu nak tanya, berapa ketinggian umah yg sesuai utk wat plaster ceiling ni ek... if 10 kaki jer, sesuai tak?

abang samad ada wat sliding wardrobe tak? lebih kureng cam ni..


almaklum umah cinonet, space pun limited..

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 15hb Disember 2004, 2:54:00 ptg

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

jeen
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:52:38 ptg    [Edit]
imann, babyhubby ,

Gambar tu cuma cuci mata jer..jeen pun tak mampu beli yg camtu, tapi design nya boleh kita copy dan mana tau , kot2 dapat yg camtu tapi rege murah skit..yg mahal tu disebabkan bahan dan caj yg dorang kenakan..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

Imann
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 2:56:03 ptg    [Edit]
jeen
tak per...cuci mata.....mata pun dah kelabu asap

cha
plaster ceiling tu leh call YUS - 012-3711308...10kaki ok kot....jgn amik paten yg tebal....amik yg nipis sikit...& simple...so tak makan space....semua w'drobe yg imann wat & cikon wat...semua sampai siling...

* Mesej ini telah disunting oleh Imann pada 15hb Disember 2004, 2:57:00 ptg

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

jamd
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:02:05 ptg    [Edit]
cam rumah jamd hari tu ...grill keliling rumah termasuk 3 pintu cost me RM3K...tapi kalau apartment murah sikit....

nanti jamd pastekan gambar kat sini....

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

suriapagi
Ahli Baru
32. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:09:31 ptg    [Edit]
jamd..

nanti paste kan gambar ye..nak tengok..

202.157.192.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:22:24 ptg    [Edit]
Nak tgk gaks....

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

jamd
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:22:31 ptg    [Edit]
suriapagi....nie design arkitek rumah jamd...gambar betul.....esok lusa jamd download eh


--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

suriapagi
Ahli Baru
35. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:23:32 ptg    [Edit]
rumah jamd kat mana?

202.157.192.:-)

Imann
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:25:21 ptg    [Edit]
bile ler nak dapat bangelor camtu........

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

jamd
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:31:24 ptg    [Edit]
rumah jamd kat country homes rawang....

masa beli in package....free renovation concept...cam gambar nie le







so jamd tak yah buat plaster ceiling, kabinet...tu semua dlm package

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:32:01 ptg    [Edit]
apasal nampak 'X' jer....

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

jamd
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:35:24 ptg    [Edit]
babyhubby

jamd tengok okay je...tak de tanda "x"

iman

bukan bangelor....kira rumah lot...bilik 3, 2 bilik air tapi cukup le utk jamd sekeluarga

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
40. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:42:51 ptg    [Edit]
sorry liz carik topic kit-cab tak jumpa..
enjin carian takleh pakai lak tu..

cuma bagitau cab liz suka yg mcm ni.. so aganya berapa budget.. tapi liz punya kecik sikit dr ni..



--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jeen
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:51:49 ptg    [Edit]
kalau rumah jeen bangelow macma rumah jamd, beshhh

nak kitchen kabinet camni..



or camni pun ok gak..



bilakah agaknya tu

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.94.77.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
42. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 3:57:04 ptg    [Edit]
jamd, cun rmh tu berapa harga tu..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jamd
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:07:48 ptg    [Edit]
liz,

tanah RM89,900, rumah RM151,000...total RM240,900.00

okay nanti jamd ambil gambar satu rumah dgn kitchen kabinet sekali...pastu jamd paste kat sini....

off topic,
so far jamd baru buat sheers utk rumah tu...kain jamd beli kat tangkak...semeter RM15.00...harga asal dkm RM30+++...tawar punya tawar dapat RM15 semeter...pastu upah jahit lak pinch pleat RM10.00 satu panel......b4 this guna langsir yg kain tebal...kira satu rumah kat RM2500 termasuk railing

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
44. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:10:19 ptg    [Edit]
cantik rumah tu.....

203.106.245.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
45. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:10:59 ptg    [Edit]
Ish peliks la... gambar jamd je ada tanda 'X'

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

Imann
Ahli Produktif
46. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:13:16 ptg    [Edit]
jamd
kire bangelor ler tu.....banding ngan umah imann ni....JJJJAAAUUUUHHHH ....beza.... .....

baby
elok jer nampak......ok jer gambar tu....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

202.188.246.:-)

cikon
Ahli Setia
47. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:19:42 ptg    [Edit]
cikon nak mencelah gak. memang seronok bincang topik nie.
baru nie cikon buat grill utk d/store house.complete satu umah regenye 3.7k. pintu depan, sliding door, tingkap m.bed n toilet guna wrought iron. yg lain guna grill biasa.nanti cikon pastekan.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
48. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 5:42:13 ptg    [Edit]
jamd, country homes? beli tanah then buat rumah? yang package tu apa? dr developer ke?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jamd
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 5:52:48 ptg    [Edit]
liz dee

kira choose kena beli tanah & kena choose design from developer...so kena sign 2 agreement...satu tanah, satu lagi rumah....so package tu memang dari developer le....

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
50. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 6:03:10 ptg    [Edit]
jamd, syoknya. country home rawang tu cool jer tpt nya kan. ada ala2 resort tak tpt dia. That day pergi templer gold club ada team building... bestnyer tpt tu.. coooll jer.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005