Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 28hb Dzulkaedah 1435 @ 23hb September 2014, 02:15:31 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh ARGHHHH GEMUK!!! : cam ner nak turun kan berat badan?
faraqlick
Ahli Baru
1. Dihantar pada 07hb April 2005, 12:46:16 tghari    [Edit]


aku dalam dilema nih. sebenarnyer aku nih kire dikurniakan dengan saiz badan yang besar. orang cakap pasal genetik. abis tu, aku tak de ler pantang sangat pasal makan minum nih.

last year berat aku dah mencapai 120+ KG. abis tu, bebaru nih aku gi wat medical untuk assurance. bile check, berat dah turun 11 KG. tapi yg problem nyer skang nih, doktor cakap aku ader high BP. adus... pening!

so, sekarang nih dia suggest kan suruh turunkan ke 75 KG. ha... cam ner nak buat tu? bukan aper, dr tu suspek aku nih ader bp sebab aku gemuk ajer.

the main problemnyer, aku nih keje malam. 7 malam sampai 7 pagi. balik tu mata dah masuk ketegori rabak lah jugakkan? nak diet? dah try tapi tak menjadi. turun 11 KG tu pun sebab keje kat kilang tu berat giler siot....

--------------
kalau mahu, seribu cara, kalau tak mahu, SUDAH!!!

219.95.146.:-)

aneesa
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 07hb April 2005, 12:56:19 tghari    [Edit]
memula ko kena kurang makan benda2 yang berlemak,manis dan berminyak...
keta buat bebetul...
sambil diet makanan tu amek ler ubatan utk bantu buang lemak...cam pil2 yang dililuskan oleh KKM...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

aramai_tii
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 07hb April 2005, 1:00:02 tghari    [Edit]
aku setuju macam aneesa cakap tu...

lagi satu...awak kena buat detox dulu sebelum consume any slimming product supaya proses penurunan berat badan lebih efektif lagi...

Semoga berjaya!

--------------
http://www.dcl.com.my / E-mail: aramaii_tii@yahoo.com / SMS: 019 - 5381650

218.208.233.:-)

eynda
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 07hb April 2005, 1:42:41 tghari    [Edit]
Kalau boleh makan jamu, boleh try makan nona roguy. Eynda akan jelaskan kalau berminat .

219.95.92.:-)

faraqlick
Ahli Baru
5. Dihantar pada 07hb April 2005, 1:52:00 tghari    [Edit]
cantik gak tu eynda,

xplain skit plzssssss

--------------
kalau mahu, seribu cara, kalau tak mahu, SUDAH!!!

219.95.146.:-)

LeiLa04
Ahli Interaktif
6. Dihantar pada 07hb April 2005, 1:55:44 tghari    [Edit]
jika nak cuba NUFERA...bleh klik sini http://nufera-vco.blogdrive.com/ ...rasa kenyang & kurang selera nak makan...tapi tiada mudarat sbb kandungan adalah organik buah kelapa yg dicompress dgn cara saintifik...

pertanyaan lanjut boleh PM/YM....

Dalam mingguan wanita ada menjelaskan untuk menguruskan bdan bersama NUFERA juga Majalah IBU...

--------------
PSD~DCL,SaLinDah, Examo, Jamu MakDara~0133838444~/YM:leilasamad~www.eKedai2u.com~PJ/Shah Alam~

202.188.127.:-)

eynda
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 07hb April 2005, 2:07:47 ptg    [Edit]
Ok...

Buat sesiapa yg baru mula nak makan jamu nona roguy, diwajibkan makan mustajab 3 beradik :-

1) Mustajab lawas angin utk membuang angin2 kotor dlm badan, keluarkan lendir2 kotor, membantu menyingkirkan keracunan usus yg boleh sebabkan penyumbatan najis.

2) Mustajab lawas kencang utk membersih & membongkar penyumbatan lemak degil seperti lemak, lendir & kekotoran dalaman. Boleh atasi sembelit & migrain. Boleh menurunkan berat badan...banyak lagi la...

3) Mustajab lawas segar utk awet muda, memperbetulkan aliran darah serta menyerikan seri muka & lagi & lagi.....

Dlm masa mengamalkan jamu ni, akan berlaku krisis pemulihan bergantung kepada badan individu gak. Contoh seperti kerap membuang angin, rasa meloya & kerap ke toilet. Ini berlaku sebab inilah caranya badan kita membuang keracunan keluar dari sistem badan kita & memberi peluang badan utk sembuh dgn sendiri. Krisis ini berlaku akibat peningkatan aktiviti sistem pembuangan semulajadi badan kita seperti paru2, buah pinggang, usus & kulit. Kebiasaannya krisis pemulihan ni berlaku 1 minggu - sebulan. Digalakkan jgn stop makan jamu ni tetapi terus amalkan utk mempercepatkan proses pemulihan.

219.95.92.:-)

ct_arter
Ahli Setia
8. Dihantar pada 07hb April 2005, 2:24:56 ptg    [Edit]
camna nak consume ketiga2 jamunie?berapa harga kalau nak beli satu set..?berkesan ker?

--------------
tanpa keberanian hidup tak bermakna

202.185.193.:-)

eynda
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 07hb April 2005, 2:49:15 ptg    [Edit]
PEMBERSIHAN DALAMAN SELAMA 2 MINGGU

Penting bagi sesiapa hendak mula amal Herba NR

a) Bagi jenis buang air besar sehari sekali

Hari 1 - 1 pkt lawas kencang
Hari 2 - 1-2 pkt lawas angin
Hari 3 - 1-2 pkt lawas segar
Hari 4 - rehat tanpa herba
Hari 5 - Ulangi cara di atas & seterusnya

atau

Hari 1 - 1/2 pkt lawas kencang + 1-2 peket lawas angin
Hari 2 - Rehat tanpa herba
Hari 3 - 1/2 pkt Lawas kencang + 1 pkt lawas segar
Hari 4 - Rehat tanpa herba
Hari 5 - 1 pkt lawas segar + 1 pkt lawas angin
Hari 6 - rehat tanpa herba
Hari 7 - Ulangi cara 1 di atas & seterusnya


PENTING!!
Jikalau terlalu lawas, kurangkan sukatannya
Jikalau tidak lawas, tambahkan sukatannya


b) Bagi jenis tidak lawas buang air besar

Hari 1 - 1-3 pkt lawas kencang + 1-3 pkt lawas angin
Hari 2 - 1-3 pkt lawas kencang + 1-3 pkt lawas segar
Hari 3 - rehat tanpa herba
Hari 4 - Ulangi seperti hari 1 & hari berikutnya


PENTING!!
Jikalau terlampau lawas, kurangkan sukatan herba
Jikalau tidak lawas tambahkan sukatan herba
Amalan 2 minggu lawas pembersih dalaman sebelum memulakan herba yg lain adalah diwajibkan utk proses pembersihan
Jika sistem buangan anda sesuai dgn 3 lawas anda boleh campurkan kesemua sekali mengikut sukatan sendiri.
Semasa mengamalkan herba pembersih dalaman, perlu juga mengamal rawatan sampingan seperti Resepi Uncang Cuci.

Nota Penting !!
Bagi yang bermasalah atau berpenyakit sila hubungi pakar perunding di Pusat Rawatan Nona Roguy atau stokis terdekat untuk khidmat nasihat serta cara pemakanan yang betul mengikut penyakit yang dihidapi.



Alternatif buat mereka yg tak lalu telan jamu serbuk, boleh ambik Phytocleanse atau Phytocleanse Plus (Plus utk mereka yg terlalu sembelit).

Harga plak (bukan ahli):-

Mustajab Lawas Kencang - RM45.00 (105gm)
Mustajab Lawas Angin - RM45.00 (105gm)
Mustajab Lawas Segar - RM45.00 (105gm)

PhytoCleanse - RM75 (30 tablet)
PhytoCleanse Plus - RM88 (30 tablet)

Bagi eynda jamu ni memang berkesan. Mereka yg dah makan jamu ni sure tahu. Eynda dah makan jamu nona roguy ni 9 tahun ....dari anak dara sampai le dah jadi mak budak ni...

219.95.92.:-)

raihanis
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 17hb April 2005, 11:04:00 pagi    [Edit]
DIET ! itu je cara paling bagus utk kurus. yg penting sekali, disiplin.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.242.:-)

kamar401
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 17hb April 2005, 11:54:44 pagi    [Edit]
kurangkan makanan berkabohidrat, berlemak dan berminyak....yg penting bersihkan organ dalaman, buat detox dulu....lepas tu barulah cuba slimming produk....baru lah berat boleh turun...

--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.88.:-)

shahir
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 17hb April 2005, 1:18:12 tghari    [Edit]
quote:
DIET ! itu je cara paling bagus utk kurus. yg penting sekali, disiplin.


Setuju...dan mesti Exercise.

Atau pun Puasa... dan pemilihan makanan kena betul.
quote:
kurangkan makanan berkabohidrat, berlemak dan berminyak.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.19.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
13. Dihantar pada 17hb April 2005, 8:58:47 mlm    [Edit]
Masalah berat badan berlebihan berpunca daripada perut. Untuk kekal langsing (dan sihat), sistem gastrointestinal mesti berfungsi dengan sempurna. Usus anda sebagai saluran paip longkang dalam sinki dapor anda. Gris dan lain-lain bahan buangan senantiasa mengalir keluar melaluinya. Jika ianya tidak selalu dibersihkan, bahagian dalam paip itu akan berkekat dan menjadi tersumbat.

Bila ini berlaku, dalam usus, metabolisme anda akan menjadi perlahan dan tubuh akan kehilangan keupayaan untuk menyerap nutrien daripada bahan makanan yang anda makan (jadi ianya akan menghantar isyarat untuk mendapatkan lebih banyak makanan). Anda akan rasa letih dan tidak bermaya dan tubuh anda akan menyimpan air dan anda akan menghadapi masalah berat badan.

Pembersihan saluran gastrointestinal memiliki mempengaruhi kesihatan dan membawa kesan terhadap perubahan berat badan. Jika tubuh anda sihat, sistem anda hanya perlukan masa antara 24 hingga 48 jam untuk mencerna makanan, menyerap nutrien dan mengeluarkan bahan buangan. Pada masa ini kebanyakan orang mengambil 2, 3 atau 5 kali lebih lama daripada ini. Ini bererti bahan buangan berada dalam usus bagi jangkamasa yang amat lama. Bahan buangan menjadi "berlekat" atau "termampat", ini membawa kepada masalah membuang air besar dan masalah berat badan.

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

tenet_my
Ahli Setia
14. Dihantar pada 18hb April 2005, 11:57:08 pagi    [Edit]
hi fara,

utk permulaan diet, cuma elakkan mkn mlm. kalu nak mkn pun ambil dln kuantiti yg skit, lebihkan mkn buah dan air masak...tenet pun dlm proses diet gak..in 1 week turun 1 kg...insya'allah cuba ler

192.85.47.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005