Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 1hb Muharram 1436 @ 25hb Oktober 2014, 7:54:25 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh plaster ceiling : kat mana yang cantik, murah dan berkualiti
relax123
Ahli Baru
1. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:57:48 pagi    [Edit]
hai warga MDC,

sekarang ni relax tengah survey plaster ceiling pulak.. sape yang ada kenal contractor yang buat murah dan cantik.... relax ingat nak letak dekat living hall dan dining...

rumah relax kat klang..

terima kasih ye..

218.208.96.:-)

Imann
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 06hb April 2005, 12:08:36 tghari    [Edit]
leh call 016-6909010 (yus)...kalau call cakap kawan kak shima...insyallah harga berpatutan...

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

Farzana
Ahli Setia
3. Dihantar pada 06hb April 2005, 12:34:49 tghari    [Edit]
aku suka topik ni....aku nak tanyalah kalau modal sendiri murah tak aku suka layari web ni..............

baileyplaster.com

banyak contoh plaster ceiling yang cantik2

202.95.80.:-)

relax123
Ahli Baru
4. Dihantar pada 06hb April 2005, 1:18:04 tghari    [Edit]
terima kasih ye Imann...

yus tu tinggal dekat mana?.. selangor or luar selangor?

218.208.96.:-)

Imann
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 06hb April 2005, 3:03:24 ptg    [Edit]
u dok mana?...yus ni wat rata2..nilai..seremban...sg buluh...Kl..semua dia sapu....

ini cth yg yus buat


* Mesej ini telah disunting oleh Imann pada 06hb April 2005, 3:05:09 ptg

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

relax123
Ahli Baru
6. Dihantar pada 06hb April 2005, 3:08:57 ptg    [Edit]
rumah baru relax dekat bandar puteri klang....

cantiknya gambar tu.. simple dan menarik.. tak sabar nya nak buat cenggitu.. thanks ye iman..

218.208.96.:-)

Imann
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 06hb April 2005, 3:17:20 ptg    [Edit]
relax
woooo..klang jerk...wokay le tuh....jgn luper sebut nama shima yek... ..itu pasword nya nak bodek yus suh dia kasih murah....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

relax123
Ahli Baru
8. Dihantar pada 06hb April 2005, 3:41:48 ptg    [Edit]
thanks ye iman...

nanti relax cakap shima yang introducekan.. under nama iman tu, ada no untuk buat grill ngan plaster siling sekali kan.. yang tu lain ke... bukan yus ke... kalau leh but grill sekali pun cun jugak..

218.208.96.:-)

ery5103
Ahli Baru
9. Dihantar pada 06hb April 2005, 4:59:25 ptg    [Edit]
relax123,

nie actually off topic sikit...nak tanya kat dlm topik kc dah kena kunci..you dah dapatke alamat dan phone no kc yg your friend recommend tu?kalau dah dapat tolongla bagitau asap yer...

202.188.115.:-)

Imann
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 06hb April 2005, 5:17:36 ptg    [Edit]
relax
yus wat palster ceiling & wiring jerk...yg grill tu nama zul...no hp012-3216095...jgn lupe sebut password wokay... ..kalau tak sebut..dia kasi harga pasaran...

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

relax123
Ahli Baru
11. Dihantar pada 06hb April 2005, 5:55:19 ptg    [Edit]
iman

tq.. jasamu ku kenang.. hehehe.. nanti relax cakap.. nama shima tu.. thanks yer..

ery

member relax lupalah alamatnya.. tempatnya dia tahulah.. kat sg besi.. nanti sabtu ni dia ajak relax pegi.. nanti relax bagi alamat dia ye...

* Mesej ini telah disunting oleh relax123 pada 06hb April 2005, 5:56:28 ptg

218.208.96.:-)

Imann
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 07hb April 2005, 12:12:42 tghari    [Edit]
relax
hehehe...majulah sukan tuok negare...wakakakak....call dia suh ukur ler...tak charge pun...pehtu leh survey ngan yg lelain plak...kot2 dapat yg lagik murah....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

eicha
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 07hb April 2005, 12:27:27 tghari    [Edit]
smlm pi OU, ada byk cornice. pastu ada jgk contoh design˛. sekeping panjang dia jual ikut ketebalan bunga dia. ada berbelas je sekeping. ada sesapa tau tak, camne nak pasang sendiri? teringin plak cam nak pasang sendiri utk umah yg cenonet cam apartment eicha..

--------------
I'm Knackered

202.58.86.:-)

aneesa
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 07hb April 2005, 12:41:18 tghari    [Edit]
eicha

ha`ah..emamng pun murah...kita tau ni sebab ada INDON bagitau ngan kita masa kita nak tukar buat plaster siling kat umah tu..nak upah sorang melayu tu mulanya dia caj sampai RM1800K...
pastu cari orang lain cina,dia nak RM1050K..kiranya suka benarlah saya..sebab murah tul...

Pastu,bila kenal INDON ni,dia ketawakan suami saya,katanya...kalau beli kat kedai dan buat sendiri lagiler save bajet..jadi kitorang upah dia...dia ni memang serba boleh...ahai..tak sia2 suami kenal dia..ekeke
kalau nak tau,dinding2 rumah kita yang retak pun dia boleh buat nampak licin semula

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

eicha
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 07hb April 2005, 1:12:40 tghari    [Edit]
aneesa,

nanti umah eicha dah buley masuk, eicha nak suh indon ni pasang table top bley la kot yer. dapo eicha tak besar.. hopefully takde la kena charge byk. apartment eicha kat shah alam.

pastu baper total harga pasang plaster ceiling kat umah aneesa? eicha takde rasa nak pasang kat ceiling, tapi saja ngengader nak pasang kat frame pintu atau tingkap... ehehehe. eicha memang suka buat benda˛ DIY dengan bantuan kawan. suka buat experiment. cuma tatau cara yg kita buat ni betul ke tak. pastu skrg otak ni tgh pikir cara nak pasang feature wall yg letak batu˛.

--------------
I'm Knackered

202.58.86.:-)

sitimania
Ahli Setia
16. Dihantar pada 07hb April 2005, 2:42:16 ptg    [Edit]
neesa,

Citer le lebih lanjut psl plaster ceiling tu....cam berminat. Berapa keping u beli utk ruang tamu rumah u, dimana kedai u beli & brp harga utk plaster siling saje (termasuk upah org INDON tu)....bagitau la ye in detail sbb mmg tgh nak kena save budget ni sbb nak masuk rumah baru la katakan!

202.188.115.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 07hb April 2005, 3:04:17 ptg    [Edit]
siti

kalau nak survey cornice and plaster ceilling kat main road semenyih pun ada , sebelum sampai trafik light kat masjid kedai tu sebelah kanan kalau dari kajang.. ari tu ada dpt flyers pasal offer dari kedai tu..tapi reen tak pegi pun..sebb tak cadang nak buat lagi

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

sitimania
Ahli Setia
18. Dihantar pada 07hb April 2005, 3:20:51 ptg    [Edit]
iye ke reen.

mmg tgh survey pun. Tapi tak tentu nak wat lagi sbb kena tengok budget dulu. anyway...thks for the info...........anak u cute la reen. I tengok kt dlm galeri.....ikut mak nye ye.....

202.188.115.:-)

aneesa
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 07hb April 2005, 3:51:27 ptg    [Edit]
eicha
quote:
pastu baper total harga pasang plaster ceiling kat umah aneesa?

total plaster siling kat umah kita..jangan tak caya..cuma RM500 saje...


sitimania..
dah reply pm..check k..tq
bab baper keping tu..tak tau lak,,sebab suami yang pegi ngan INDON tu..ekeke..sekarang masih dlm pembinaan lagi
p/s:dorang buat,malam..sebab siang keja...nak cepat terpaksa buat malam...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

eicha
Ahli Aktif
20. Dihantar pada 07hb April 2005, 4:38:24 ptg    [Edit]
aneesa,

keja indon ni bagus tak? kalau kat area shah alam, depa nak buat ke? barang˛ depa belikan ke...atau beli sendiri?

--------------
I'm Knackered

202.58.86.:-)

aneesa
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 07hb April 2005, 5:42:03 ptg    [Edit]
eica...
kalau nak tau indon ni memang jadi rebutan kat tempat keja suami saya...kebanyakan yang guna khidmatnya ialah big boss dorang yang gaji puluhan ribu tu....sampaikan dorang taknak orang lain buat rumah dorang dah...nak cari indon ni jer...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

relax123
Ahli Baru
22. Dihantar pada 08hb April 2005, 08:46:49 pagi    [Edit]
warga MDC sekalian,

ni info terbaru yang relax dapat.. member relax ada bestfriend yang buat plaster ceiling ni... dia tak suggest kita buat plaster ceiling dekat bilik tidur.. sebab, lama2.. plaster siling ni akan menghasilkan debu2 halus.. tak elok untuk pernafasan kita...

pastu dia cakap lagi.. tak bagus sebenarnya plaster ceiling ni....
relax ni dahlah ada asthma, lepas citer kat hubby, terus hubby kata tak payah pasang even dekat ruang tamu pun.. alahai... melepaslah ...

218.208.96.:-)

eicha
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 08hb April 2005, 09:15:48 pagi    [Edit]
relax,

kalau teringin sgt nak plaster.. pasang cornice je la. nampak jgk kemas.

--------------
I'm Knackered

202.58.86.:-)

Imann
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 08hb April 2005, 09:41:31 pagi    [Edit]
relax
imann dah lama tau...sebab tu wat kat ruang tamu jek...dolu2 berangan nak buh 1 umah...bila dah tau camtu...tak yah lah...wat kat depan je....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 08hb April 2005, 09:51:56 pagi    [Edit]
harap korang tak konfius antara cornice dan plaster ceiling (PC). kalau nak buat PC kena amikkira ketinggian siling dan lantai.. takut nanti bila buat pc rasa macam ada benda nak hempap kepala sbb jarak antara pc ngan kepala dekat sangat..kalau siling tinggi sesuai le kalau siling rendah better pasang cornice jer.. aku nak pasang jugak... pasang angan angan

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

aneesa
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 08hb April 2005, 10:26:38 pagi    [Edit]
relax...
kita pun tahu gak...tapi sebab kat ruang tamu tu ada sambungan batang paip dan tandas sikit punya besar dan terserlah kewujudannya tu...terpaksa gak pasang PC ni...utk menutup bebenda tu sebenarnya....

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

relax123
Ahli Baru
27. Dihantar pada 08hb April 2005, 10:37:03 pagi    [Edit]
hem.. ye ker...

kalau cenggitu.. nanti tanya husbandlah.. suruh dia pasang cornicelah... hem.. yelah.. tak dapat PC.. dapat cornice pun jadilah.. kan..hehhehe..

thanks ye semua.. bagi pendapat dan pandangan yang bernas.... nah munger..

218.208.96.:-)

Imann
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 08hb April 2005, 10:51:30 pagi    [Edit]
aneesa
umah imann pun batang paip tu 'terserlah keayuan' nya kat ruang tamu tuh...sebab tuh kena kasi sorok dalam plaster ceiling.... ....dalam bilik semua bogel jerk.... ....takpelah..asalkan kat depan lawo....

relax
hehehe..cornice pun wokay gak....takpelah...buat yg mana elok tuk sekorga....

errkk.. ..tu satu je ker?....kasi le sepasu...

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

aneesa
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 08hb April 2005, 11:00:25 pagi    [Edit]
Iman...
quote:
umah imann pun batang paip tu 'terserlah keayuan' nya kat ruang tamu tuh...sebab tuh kena kasi sorok dalam plaster ceiling..



nampaknya samalah umah kita yer..kalau tak sorokkan ngan PC tu sure nak makan pun takde selera asyik dok terpandang `keayuan ` benda tu...ekeke

p/s:kat bilik pun togel gak..tapi dek kerana selalu tengok anjung seri..kita pun tiru ler sesikit ...kat syiling tu warna putih(cam biasa lah kan)..tapi kat batang2 kayu kat syiling tu kita cat warna koko(warna kayu)...cantik gak...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

mamanabil
Ahli Setia
30. Dihantar pada 08hb April 2005, 12:01:58 tghari    [Edit]
aneesa,

bleh tak u bagi no. tepon indon tue.. i ingat nak touch up my house... nak kasi plaster dinding kasi lagi smooth.. skrg nie dinding my room tak cantiklah ..

203.115.226.:-)

aneesa
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 08hb April 2005, 2:59:43 ptg    [Edit]
mamanabil...
pm kita...ekeke

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

mamanabil
Ahli Setia
32. Dihantar pada 08hb April 2005, 5:02:18 ptg    [Edit]
aneesa...

i dah pm .. u

203.115.226.:-)

firdaaa
Ahli Baru
33. Dihantar pada 09hb April 2005, 11:20:32 pagi    [Edit]
Aneesa I pun nak buat ler kat umah....bole bagi nombor Indon tu tak? Indon tu duduk mana Yek

219.93.8.:-)

mickey_honey
Ahli Baru
34. Dihantar pada 09hb April 2005, 11:38:00 pagi    [Edit]
aneesa, gave me more info about this indon guy... area keramat ble ker???

210.19.80.:-)

aneesa
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 09hb April 2005, 7:36:05 mlm    [Edit]
mamanabil,firdaa,mickey...

kalau bebetul minat sila pm saya alamat dan apa yang nak dibuat...serta no.phone...tq

p/s:area kl ngan selangor jer...mekasihhh

* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 09hb April 2005, 7:36:39 mlm

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

manchai
Ahli Baru
36. Dihantar pada 12hb April 2005, 10:06:24 pagi    [Edit]
a'kum...

sape sape nak cari orang buat plaster ceiling ker.. grille...renovation. rewiring ker..

please call member aku... ah cai... dia buat rumah aku punya murah & cantik giler..

ah cai - 016-3611156 !

no harm trying kan..

jangan lupa sebut aku bagi number ok !

MaNcHai ®

* Mesej ini telah disunting oleh manchai pada 12hb April 2005, 10:27:19 pagi

--------------
MaNcHai ®

202.188.157.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 12hb April 2005, 10:10:48 pagi    [Edit]
azman,

baper dia charge ko untuk plaster ceiling.... per sq ft

219.94.118.:-)

manchai
Ahli Baru
38. Dihantar pada 12hb April 2005, 10:13:12 pagi    [Edit]
per sq ft i tak sure tapi...

for the whole dining & ruang tamu..kalau kontractor kat housing area situ charge RM 1000 keatas.. dia charged aku RM 500 jer...

* Mesej ini telah disunting oleh manchai pada 12hb April 2005, 10:30:05 pagi

--------------
MaNcHai ®

202.188.157.:-)

relax123
Ahli Baru
39. Dihantar pada 12hb April 2005, 11:26:38 pagi    [Edit]
manchai,

kalau grill.. satu rumah teres 2 storey.. intermediate lot... anggaran ada 17 tingkap.. termasuk tingkap kat toilet tu... berapa yek anggaran dia.. and.. ah chai ni dekat mana.. area kl ke.. mana?...

ada 1 sliding door...

218.208.96.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 12hb April 2005, 11:45:00 pagi    [Edit]
Plaster ceiling memang dah murah giler tuh....

Kalo wrought iron grill lak baper ha design yg simple... untuk sliding 4 panel & 2 panel tingkap kira anggaran ler

219.94.118.:-)

sitimania
Ahli Setia
41. Dihantar pada 12hb April 2005, 12:55:11 tghari    [Edit]
kita pun nak tanya la.....

kalau rumah double storey....ada 2 pintu masuk (ukuran biasa), 4 tingkap 2 panel, 2 tingkap 4 panel.....brp anggaran untuk psg grill? Kalau guna wrought iron lak camne harganya? Boleh tak manchai tolong tanya dia...just anggaran dulu.

Lagi satu...ah chai ni apa nama company dia? Ingat nak try tanya dia psl plaster ceiling la...nak hntr floor plan rumah kat dia so dia boleh ukur estimate keluasan dining & tamu utk kira buat pc. Agak-agak dpt tak bawah RM1000.00. Budget byk tu je.....

Tolong ye manchai......tq

* Mesej ini telah disunting oleh sitimania pada 12hb April 2005, 1:04:00 tghari

202.188.115.:-)

OoooD
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 12hb April 2005, 1:27:59 tghari    [Edit]
nak tanya kat sesapa yg reno rumah beli barang sendiri, cuma upah indon je...cam aneesa tu..
semlm kite gi a beli barang2 untuk buat store bawah tangga & tembok...
ingat nak upah mat indon buat aa...
cuma kite nak tahu kat mane bleh dapat decoration frame/block (bunga2, ukir2) tu..kita nak letak kat tengah2 tembok tu....
dapat beli dua keping cukup a...bleh letak kiri & kanan.

lagi satu, kat mane saya bleh dapat glass block dgn harga murah..sbb ingat nak letak kat dinding store tu...
semlm saya dah beli glass block tu dgn rege rm7.50 satu...
kalo bleh dapat harga lagik murah, ingat nak beli banyak lagik...
tolong yer...
gambor takde nak paste, harap kengkawan perasaan ape yg dimaksudkan dgn glass block & decorative frame tu...
untuk yg sudi menolonggg..

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

manchai
Ahli Baru
43. Dihantar pada 12hb April 2005, 2:03:57 ptg    [Edit]
sape yg nak quotations tu please call dia direct :

at 016-3611156

cakap jer MaNcHai kasi number ok !

--------------
MaNcHai ®

202.188.157.:-)

cha
Ahli Produktif
44. Dihantar pada 12hb April 2005, 2:04:59 ptg    [Edit]
quote:
harap kengkawan perasaan ape yg dimaksudkan dgn glass block
Contoh design umah yg guna glass blocks



* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 12hb April 2005, 2:06:02 ptg

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

OoooD
Ahli Aktif
45. Dihantar pada 12hb April 2005, 2:13:25 ptg    [Edit]
thanks cha
cukup dah munger tu...
tu le kita ingat nak letak glass block tu kat dinding store kite sbb store tu facing main living hall..saje nak try something new daripada kite letak cement block or bata merah tu...


tengah nak surf decoration frame untuk letak kat tembok batu tu plak..
kalo sesiapa tahu ape yg kita maksudkan tu, bleh paste gambor kat sini...
thanks.

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

sitimania
Ahli Setia
46. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:57:07 pagi    [Edit]
Manchai,

Kita dah call ah chai & dia suruh I fax my floor plan kat u. Brp u punya fax number?

202.188.115.:-)

cha
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 25hb April 2005, 4:55:43 ptg    [Edit]
cha dah dpt quotation utk pasang cornice

panel contractor charge RM1500 utk living + dining + kitchen areas

tapi dgn Ah Chai (contractor yg manchai recommended) charge RM1250 utk living + dining + kitchen + 3 bedrooms

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

zamniza
Ahli Baru
48. Dihantar pada 26hb April 2005, 11:02:10 pagi    [Edit]
wah murah gak le tu cha... rega 2 skali ngan brg ke cha

219.93.56.:-)

cha
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 26hb April 2005, 11:14:20 pagi    [Edit]
zamniza
aah skali ngan barang... pagi semalm dia start wat kerja... tghari cha datang tengok dah siap pasang kat living, dining, kitchen.. tinggal bilik2 jek dorang tengah buat.. dia kata pagi ni dorang akan cat.

umah cha cinonet jek kan... so 2 hari dah siap...

semalam dia pujuk kami pasang flower panel kat tempat kipas ngan buat manhole box utk tutup salur air kat kitchen area... mula2 dia quote RM500 utk 2 item tuh... tawar2 finally dia bagi rm370.. tambah lagi bajet...

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 26hb April 2005, 11:20:03 pagi

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

zamniza
Ahli Baru
50. Dihantar pada 26hb April 2005, 11:32:37 pagi    [Edit]
wah cepatnya cha dia buat.
cha ada letak lampu tak kat tepi2/penjuru ....
hehehe ini ada harapan masukkan balik conice dlm senarai reno. umah niza ni

219.93.56.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005