Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 8hb Muharram 1436 @ 01hb November 2014, 6:15:31 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Tilam : Mencari tilam terhebat
Que
Ahli Setia
1. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:21:24 pagi    [Edit]
Hye all
Que nak mintak pendapat cik kak cik kak dan dik dik cik dik kat sini, que nak beli tilam yang besar dan best!! agaknye lah, jenis tilam apa yang u all rasa best di gunakan.

yang murah yang mahal yang berkualiti, kasilah cadangan skit, slumberland ker dunlopillo ker or simmons.

jum jum kasi cadangan

--------------
Q

219.93.220.:-)

Ayuk
Ahli Baru
2. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:43:03 pagi    [Edit]
heheheh... gi lah kat ikea kat situ banyak tilam mcm jenis nak yang lembut.. keras.. yang spring.. foam..pastu leh test lagi...

tang rega tu..gi tengok sendirilah...okie dokie..

--------------
Mamipoko (80pcs): S-rm32, M-rm34, L-rm36, XL-rm38 Mamipoko Pull-up Pants (40pcs): M-rm28, L-rm29

202.185.196.:-)

relax123
Ahli Baru
3. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:46:38 pagi    [Edit]
que,

relax baru je order tilam.. dekat bandar sunway.. sekarang ni diaorang tengah buat jualan murah...

pastu orang kat kedai tu ada propose tilam dari Jepun... dia ada 8 ciri2 yang baguslah.. tilam tu best seller in Japan.. tak sampai 2 tahun masuk market malaysia ni..

yang getha, slumberland, dreamland, king koil pun ada offer jugak... dia tunjuklah jugak harga yang lelain tu.. tapi still suggest tilam from Japan tu.. memang bestlah masa test baring atas dia...

try lah tengok.. Price dia RM 1730 (king size).. ada discount.. tinggal RM 699 je... warranty 10 tahun... cubalah tengok...

sofa pun dia orang ada buat diskaun..

* Mesej ini telah disunting oleh relax123 pada 06hb April 2005, 11:49:19 pagi

218.208.96.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:48:53 pagi    [Edit]
VONO pun best gak.
takat main henjut2 ngan anak isteri takde apa2 kot.
Tilam tu ada jaminan 10 tahun.
Selesa, best dan mm.... menyejuknya...

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

Que
Ahli Setia
5. Dihantar pada 06hb April 2005, 11:53:38 pagi    [Edit]
relax, nama kedai dia apa? will try to go this weekend.

Hari tu Q dah survey tilam serta & slumberland. nak try survey brand lain plak.

--------------
Q

202.157.192.:-)

arenum
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 06hb April 2005, 12:53:25 tghari    [Edit]
kalau tilam utk penjagaan tulang belakang lak apa ekk ??

yg VONO tu brp rega ?

210.186.119.:-)

relax123
Ahli Baru
7. Dihantar pada 06hb April 2005, 1:16:11 tghari    [Edit]
Que,

nama kedai tu Weng Hong furniture.. ala, kalau u lalu area Sunway, kat tiang2 lampu tu kan dia ada letak banner kecil tu... LELONG TILAM DAN SOFA... pastu dia bagi arah camner nak ke situ....

senang aje nak peginya...

tak tahulah sampai bila dia buat offer ni.. sebab rasanya dah dekat 1 bulan lebih dah offer ni..

trylah pegi..

tilam vono pun ada..

218.208.96.:-)

nafizah
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 06hb April 2005, 5:04:04 ptg    [Edit]
saya pakai VONO~ KING size...
rega dlm RM 2000++...
mmg sedap tilam ni.. tak sakit belakang.. nak bgn pagi liat jerr...

--------------
~puteriku balqis.......~

218.111.69.:-)

maria03
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 06hb April 2005, 5:19:22 ptg    [Edit]
saya pakai tilam foam biasa jek buat masa ni..beli rm350 kot..masa memula kawen..hik hik..tapi itulah penyedap tdo..mmg plan nak tukar lain yg lebih selesa dan sedap dan nak tranfer yg sekarang ke rumah mertua sana sebab tilam sana dah rasa sgt springnya..
kalo dapat rega 500-600 bolehla..lelebih rasa cam tak baloi lak utk sekeping tilam...hikhik..

tapi teringat dulu masa dok survey tilam..kebanyakan kedai tak suggest pon Vono..kalo maria sebut Vono muka die cam lain dah..apsal ntah..komisen kurang kot..

--------------
1- Nureen Saffiya 2- ? 3- ? 4-?

219.95.211.:-)

relax123
Ahli Baru
10. Dihantar pada 06hb April 2005, 5:58:28 ptg    [Edit]
member relax cakap.. kalau nak elok.. baik beli tilam yang pocket spring tu.. tapi entahlah..

cam relax tu, promoter tu cakap.. tilam yang elok.. structure berbeza antara atas, tengah dan bawah... sebab tengah badan kita kan agak berat compare kepala dan kaki...

218.208.96.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
11. Dihantar pada 06hb April 2005, 6:04:50 ptg    [Edit]
Que...
tak cukup empukkah tilam budak debab darjah enam tuh? ( tulung sampaikan kat guli) hahahhahaha...


Masa aku sajek2 sebut tilam vono kat tukey tilam dia gelak-gelak...
itu tilam pasal Ziana Zain sajaaaaaaaaaa .... cari tilam yg bagus bukan ziana zain...

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

202.184.114.:-)

raihanis
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 06hb April 2005, 6:10:52 ptg    [Edit]
relax, tilam tu tebal brapa inci? my mom beli tilam harga RM1,800 tapi tebal
1 kaki. bila nak duduk atas katil tu rasa mcm duduk atas kerusi, sbb tinggi
sikit dari tilam2 biasa.

sebulan lps tu, i pun cari tilam yg sama tebal gak tapi brand lain. harga
lebih kurang sama jer, tapi lagi mantap la. yg iklan kat kedai2 perabot tu ada
tulis chiropratic ke kebenda ntah. mmg best tido atas tilam ni. bangun pagi
takde la rasa sakit belakang lagi.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.241.:-)

Que
Ahli Setia
13. Dihantar pada 06hb April 2005, 6:13:02 ptg    [Edit]
whitecabai..hehe tilam tu empuk giler!

tilam nie ada byk jenis. chiropractic tu recommended for org yg sakit belakang. then ada pocket spring, spring, foam, latex dan sebagainya.

hari tu Que rasa latex mattress brand Serta. cam best, harga pun best gak!

--------------
Q

202.157.192.:-)

harsha
harsha
Pengendali
14. Dihantar pada 06hb April 2005, 7:08:03 mlm    [Edit]
tilam dak guly lah best sekali eh Que

aku pakai tilam Simespring..

--------------
I wanna be inside your heaven. . Take me to the place you cry from. . Where the storm blows you away

relax123
Ahli Baru
15. Dihantar pada 07hb April 2005, 08:19:43 pagi    [Edit]
raihanis

tilam tu, 8 inci je kot... sebab masa dia tunjuk tilam tu, ada tilam sebelah tu memang tinggi gila... 15 inci agak2nya.... tapi yang 15 inci ni, cadarnya kalau yang jenis fitted tu, tak susah ke nak cari?... kalau yang 8 inci tu... cadar fitted yang Jean Perry, Akemi atau Aussino tu... memang standard size kan?... entahlah.. konpius jap..

218.208.96.:-)

raihanis
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 07hb April 2005, 9:46:10 mlm    [Edit]
tu la pasal. beli tilam tebal, masalah nak cari cadar pulak. skrg ni kena
tempah cadar fitted tu sbb nampak tak sesuai sgt. mcm sarung nangka jer.

tapi harga RM699 tu mmg murah giler.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.246.:-)

cats75
Ahli Setia
17. Dihantar pada 08hb April 2005, 10:55:32 pagi    [Edit]
sebut pasal tilam2 ni.. cats pun tgh servey gak tilam.. tapi hati ni dok tingin nak beli tilam kat ikea jer. sbb waranty dia pun 20thn .. baring pun macam best jer.. tapi kalau ada temapt yang lagi elok dan murah .. lagi baik kann

--------------
leno,serunding zera cosmetic, B-Nice, Biodex, LAX 5

192.228.129.:-)

relax123
Ahli Baru
18. Dihantar pada 11hb April 2005, 4:54:09 ptg    [Edit]
hai sumer,

sebelum ni kan relax cakap relax beli tilam yang buatan jepun tu.. tapi ramai member2 suggest beli tilam yang pocket spring tu... so, relax pun pegilah cancel order tilam jepun tu..

beli yang pocket spring tu (warranty 16 years).... RM 1099... after discount.. relax beli dekat Cavenzi Outlet, Sg Besi tu.. tapi memang sedap giler bila test tidur atas tu...

promoter tu cakap, kalau nak cek tilam yang bagus.. cuba tampar tilam tu kuat2.. rasa dia gegar ke tak.. kalau gegar maksudnya dia guna spring boniel.. kalau tak gegar.. baru pocket spring... memang best..

218.208.96.:-)

Que
Ahli Setia
19. Dihantar pada 12hb April 2005, 1:56:36 tghari    [Edit]
relax,
tilam pocket spring mmg lagi elok compared to tilam yg spring biasa jer. Nampaknya lepas nie Q kena gi survey kat kedai perabot Sg Besi plak.

--------------
Q

202.157.192.:-)

relax123
Ahli Baru
20. Dihantar pada 12hb April 2005, 2:37:37 ptg    [Edit]
yelah Que,

memang best... tilam pocket spring tu...

Furniture world sg besi memang best... design dia pun cantik2.. tapi ada jugak furniture world yang baru.. dekat desa petaling tu... MEI namanya kot.. malas dah nak singgah situ.. yelah.. kang terberkenan .. susah.. nak kena cancel lagi.. dah lah kalau cancel, kita kena burn duit tu.. sabar ajelah..

218.208.96.:-)

sufiku
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 10:11:53 pagi    [Edit]
Baru beli tilam sebulan lalu (beli sekalik ngan set divan). Chiropractic king koil warranty 20 yrs. Complete dia bg mattress protector, 2 bantal + 1 bantal golek + satu set vacuum). Mmg lena dan bangun pg rasa puas jerr tido. Cuba lahhh ... hubby kata nyesal tak beli sejak dulu.

Skang nih tgh dok tunggu sogo buat sale bebarang bilik tido lagiks ... nak beli set cadar/comforter embroidery (betul ke spelling nih ..?). Yg ada skang kaler biru, nak beli kaler popol plak pas ni.

--------------
`DalamHatiAdaChenta`

219.95.167.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005