Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 15hb JamadilAkhir 1435 @ 16hb April 2014, 6:27:23 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh LEMAK : Pecahkan lemak secara semulajadi atau dgn bantuan ubatan?
Nur_Putri
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 04hb April 2005, 10:24:30 pagi    [Edit]
Jom kita bincang bincangkan...

Lemak!!!!
Tengok perkataan ni je, ramai yg fobia (termasuklah NP sendiri)

Setakat ni, bermacam2 jenis ubat / supplement / bantuan yg ada dlm pasaran. Apa kata kita bincangkan, yg mana yg best & sesuai utk diri masing2 (sebab, sistem badan kita kan tak serupa!)

Mcm NP sendiri, utk sekatkan selera makan tu, no problemo... tapi, utk pembakaran lemak tu, memang slow!!! Slow gilossss.... yg lelain pulak, camner?


* Mesej ini telah disunting oleh Nur_Putri pada 04hb April 2005, 10:32:17 pagi

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
2. Dihantar pada 04hb April 2005, 10:41:41 pagi    [Edit]
sedut lemakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 04hb April 2005, 10:44:55 pagi    [Edit]
uish mama! tu mahal tu! tak berbaloiiii langsung (kalo suami pangkat dato tu lain lar cerita!)

cam NP, np nak jugak carik produk yg memang betul2 buat lemak tu cair (alah, cam slimming centre kan ada, cairkan lemak) tapi, kat slimming centre tu, lainlah! beribussss ribusss inggit! tu, tok sah lar cerita!

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

eynda
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 04hb April 2005, 10:50:56 pagi    [Edit]
Nak sedut lemak kena la sedia RM15-20K hehehehe...lepas tu kalau tak reti menten body sedia la lagi RM15-20K . Kalau mampu boleh ajeee.... .

219.95.95.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
5. Dihantar pada 04hb April 2005, 10:56:08 pagi    [Edit]
Apa kata kita jadi artis dulu...mesti ada orang nak taja

Takut le kes sedut2 ni...dulu pernah tengok kat tv..orang buat sedut lemak kat HUKM...geli ...seram!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

eynda
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:00:44 pagi    [Edit]
Dulu pernah tengok discovery channel....pasal sedut lemak ni la....salah satu risikonya adalah lemak2 tu akan masuk ke saluran darah & menyebabkan kematian......kononnya nak cantik, tetiba datang ajal..tak ke naya... .

219.95.95.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:04:20 pagi    [Edit]
erk! tak mo ler sampai cam tu! anak2 kecik lagi woooo!!! (ajal bukannya kira anak kecik ke, anak besar ke ye tak!)

mama, mama ceritakanlah papain cosway tu! mama dah try... cerita lah sedikit kat np!

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

azna
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:08:14 pagi    [Edit]
Saya ada petua untuk cairkan lemak.....

Rebus 3 btg serai bersama 2 cwn air, biar mendidih hingga tinggal 1 cwn,
minum semasa masih panas.... tapi jgn le hingga melecur pulak ye...

Rebus segengam ketumbar kering bersama 2 cwn air, biar mendidih
hingga tinggal 1 cwn, minum semasa masih panas.. Klu nak buang angin
leh tambah halia semasa merebus.

Amalan nie dilakukan seminggu sekali sahaja..... insysallah akan dpt
lihat hasilnya....

Jangan takut saya tengah amalkan.... perut rasa ringan je.....
asyik buang angin.....
Rasa payau je.... tax pahit pun.....
Biasanya saya buat hari sabtu & ahad je......
Klu hari sabtu minum air serai, hari ahad air ketumbar pulak.....

Selamat Mencuba.....

219.95.30.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:11:33 pagi    [Edit]
azna
apa result dia azna? berak2 ke.. atau keluar angin je ke... timbang tak? ada perubahan tak?

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
10. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:14:27 pagi    [Edit]
bagus gak tip dari azna tu...Ada berani boleh cuba.Masalah nya takut tak tertelan aje.

Terbelahak2 nak ngabih kan nya...

apa2 pun..nak try gak!!

Rajin ke pun??

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:17:03 pagi    [Edit]
NP pernah try halia & lengkuas! tumbuk & minum airnya time nak tido! itu utk melancarkan peredaran darah (terutama time period) Panasnya, ya Rabbi!

Tapi, tak boleh buat selalu, takut luka dlm perut! Perubahan ketara, turun gak lar 1kg dlm 3 hari. Yg tak tahan, panas sesangatttt

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

azna
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:17:50 pagi    [Edit]
NP - Saya baru je cuba... minggu lepas ngan minggu nie....
Masa minum tu x rasa apa2 cuma banyak buang angin je.....
X berak2 pun..... cuma badan rasa ringan......
sebab angin banyak kluar kot.....

Insyaallah nanti klu ada perubahan saya beritahu ye....

Petua nie tukang urut yang bagi....... badan dia slim je.. sebab katanya
dia amalkan minum air serai & ketumbar nie le.....disamping tu kena
rajin buat senaman le..... baru pecah lemak2 kat badan tu....

219.95.30.:-)

azni5266
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:19:09 pagi    [Edit]
azna... boleh pecahkan lemak ke.... kita pun nak try lah...

219.94.82.:-)

azna
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:21:20 pagi    [Edit]
Mama - cuba le..... jgn takut sebab tak rasa pahit pun.....
Klu air serai tu rasa cam masak pindang je......
air ketumbar pun x rasa apa2 cuma payau je...
sebab tu le saya leh minum..... klu rasa lain macam memang le x minum...

219.95.30.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
15. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:22:32 pagi    [Edit]
iye ke?

nak gak buat cara yg tak guna byk kos...
kot2 leh ilang lagi 3 kg ni..

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

azni5266
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:36:27 pagi    [Edit]
mama...takat 3 kg tu sekelip mata aje boleh hilang.... ni dah hilangkan 10 kg ni.... nagis di buat nyer...

P/S : mama banyak dapat gaji ST ke.... boleh lah blanja...

219.94.82.:-)

eynda
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:40:06 pagi    [Edit]
Ini ada satu petua lagi utk turunkan berat badan. Terbaca dlm majalah....

Setiap pagi kira-kira setengah jam sebelum sarapan, minum air campuran madu & serbuk kayu manis, dipercayai boleh turunkan berat badan. Caranya, tambahkan 2 sudu besar madu & satu sudu besar serbuk kayu manis dlm setengah gelas air suam. Minum setiap pagi & malam sebelum tidur.

Nampak mudah tapi ada yg berani cuba??

219.95.95.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
18. Dihantar pada 04hb April 2005, 11:41:31 pagi    [Edit]
quote:
mama...takat 3 kg tu sekelip mata aje boleh hilang.... ni dah hilangkan 10 kg ni.... nagis di buat nyer...

P/S : mama banyak dapat gaji ST ke.... boleh lah blanja...


3kg tu........lemak degil piang..Memang ketegak punya lemak..Paling susah tu.
Dulu dah turun lebih kurang 10kg...yg 3kg ni memang ketegak...liat banget!!

psst..gaji ST..mama cuma level 200 aje.Sendiri kira laa dapat berapa!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 04hb April 2005, 3:03:10 ptg    [Edit]
NP terbaca pasal Oriyen Papain Berry Diet. Tapi, tak pernah pulak nak cuba!


Oriyen Papain Berry Diet
Papain Berry Diet turns your body into a fat-burning furnace to shed unwanted kilos more easily and quickly, and keeps them off.
* Removes toxin and waste to fire up the metabolism and accelerate fat burning.
* Breaks down existing stubborn fat to be used for energy.
* Reduces water retention.
* Reduces the appearance of cellulite or orange-peel skin.
* Prepared wholly from cranberry and unripe green papaya which are rich in enzymes such as papain and lipase.


Green unripe papaya in Papain Berry Diet is rich in enzymes, especially papain and lipase. It has been traditionally used for centuries to reduce the appearance of cellulite and promote a slimmer, healthier body.

Lipase plays a major role in the burning of fat for fuel in the body. Without sufficient lipase, fat stagnates and accumulates in the abdomen, upper arms, thighs, hips, and buttocks. Lipase helps to break down fat and burn it off as energy.

Lipase melts away stubborn fat
BEFORE


AFTER


Dead tissues are wastes with toxic effects if allowed to remain in the body. Toxins slow down metabolism, causing weight loss to become increasingly difficult. Papain “digests” these dead tissues to prevent toxic build up. This boosts the metabolic rate, turning the body into a fat-burning furnace for more visible weight loss and inches off your waist and other areas.

Papain Berry Diet also contains cranberry to reduce water retention, remove toxins and boost metabolism to encourage weight loss.

Erm! Saper pernah try?

* Mesej ini telah disunting oleh Nur_Putri pada 04hb April 2005, 3:04:03 ptg

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
20. Dihantar pada 04hb April 2005, 3:31:20 ptg    [Edit]
Papain Berry Diet ( Green Papaya & Cranberry Blend)
30 sachet x 1 gm

Membakar lemak badan dan mengurangkan selulit

Papain Berry Diet menjadikan badan anda bagaikan mesin pembakar lemak untuk menghilangkan berat badan berlebihan dengan lebih mudah dan cepat.

-Menyingkirkan bahan buangan dan toksin untuk meningkatkan metabolisma dan melancarkan pembakaran lemak.
-Memecahkan lemak yang degil untuk di gunakan dlm penghasilan tenaga
-Mengurangkan selulit
-Di sediakan daripada ekstrak betik hijau belum masak dan buah kranberi

Ambil 1 peket 2- 3 jam selepas makan ketika perut kosong, sekurang-kurang nya 1 –2 jam sebelum makan yg berikut nya. Di sarankan 2 – 3 kali sehari

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.37.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 04hb April 2005, 3:52:05 ptg    [Edit]


yg ni, utk pejalkan punggung, tapi, nak buat tu yg malas tu!

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
22. Dihantar pada 04hb April 2005, 4:00:19 ptg    [Edit]
Yg ni pulak, utk bahagian kaki... aduih! rajin menengok, nak buat, skit punya malas!!!


--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

raihanis
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 15hb April 2005, 3:53:49 ptg    [Edit]
di samping tu, telan lecithin sekali. sbb lecithin la paling byk
membantu mengurai lemak tu jadi kecik2 dan juga boleh
diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.210.:-)

arejue01
Ahli Baru
24. Dihantar pada 15hb April 2005, 4:30:07 ptg    [Edit]
telan lecithin......tulah yang saya dok buat lecithin + bio-c.....tapi
lately nih....badan macam dah berat baliklah...ahhhh tolong tanak
gemuk balik!!!!!!!!perut pun macam dah buncit balik.............
tolong bagi nasihat kat saya....

--------------
ju'a

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
25. Dihantar pada 15hb April 2005, 4:33:49 ptg    [Edit]
quote:
telan lecithin......tulah yang saya dok buat lecithin + bio-c.....tapi
lately nih....badan macam dah berat baliklah...ahhhh tolong tanak
gemuk balik!!!!!!!!perut pun macam dah buncit balik.............
tolong bagi nasihat kat saya...


Itu petanda...toksin telah melanda badan anda.

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

60.48.250.:-)

ommi
Ahli Baru
26. Dihantar pada 15hb April 2005, 5:20:50 ptg    [Edit]
petua nak pecah kan lemak...memang berkesan

ambik anak lesung batu pehtu kasi tumbuk kat bahagian yg byk lemak....sure gerenti nyer lemak2 tu akan pecah

jgn mareeeeee....

202.75.182.:-)

buazo
Ahli Interaktif
27. Dihantar pada 15hb April 2005, 5:47:06 ptg    [Edit]
quote:
Setiap pagi kira-kira setengah jam sebelum sarapan, minum air campuran madu & serbuk kayu manis, dipercayai boleh turunkan berat badan. Caranya, tambahkan 2 sudu besar madu & satu sudu besar serbuk kayu manis dlm setengah gelas air suam. Minum setiap pagi & malam sebelum tidur.



nie member tgh amalkan skrg..
baru lg..
dia mkn tuk ilangkan rasa sakit bdn..
tp dia tak campur air..sbb tak sedap..
dia cuma bancuh serbuk kayu manis n madu saje

--------------
mama Afiq Haikal

218.111.101.:-)

raihanis
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 17hb April 2005, 10:45:48 pagi    [Edit]
arejue01,

u ada ambik protein sekali tak?

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.242.:-)

shahir
Ahli Aktif
29. Dihantar pada 17hb April 2005, 1:29:40 tghari    [Edit]
Ada macam2 cara utk Detox.

Ni yg shahir dpt melalui pembacaan :

Ambil makanan berFIBER atau pun pemakanan tambahan yg
ada FIBER. Minum air 8 gelas sehari, bnykkan sayur, dan jika
mengambil makanan yg berat sewaktu lunch, digalakkan
minum Green Tea. Serta pastikan anda ke tandas setiap hari.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.19.:-)

raihanis
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 30hb April 2005, 02:01:29 pagi    [Edit]
boleh juga buat detox dgn amalkan Fruit & Vegetable Fibre. dan banyakkan
minum air kosong sekurang2nya 8 gelas sehari.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.63.:-)

avrillavigne
Ahli Baru
31. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 11:57:19 pagi    [Edit]
quote:
Petua nie tukang urut yang bagi....... badan dia slim je.. sebab katanya
dia amalkan minum air serai & ketumbar


Azna dok kat mana ek.. kot ler tukang urut tu dekat ngan kawasan aku ker..?

--------------
luka di hati tiada siapa yg tahu

218.111.235.:-)

cikwan
Ahli Aktif
32. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 12:16:23 tghari    [Edit]
quote:
petua nak pecah kan lemak...memang berkesan

ambik anak lesung batu pehtu kasi tumbuk kat bahagian yg byk lemak....sure gerenti nyer lemak2 tu akan pecah


weh ommi, seriusla sikit.......

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

by_n_gelz
Ahli Baru
33. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 12:26:49 tghari    [Edit]
hah...ckp sedut lemak tingat kt paper mega utusan ader pic zizie ezzatte...langsingkan tp smpai RM10K..byknyer.....tpi jeles la tgk dia

--------------
aku tanpa cintamu

219.92.170.:-)

azna
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 12:44:55 tghari    [Edit]
Avril - saya kat area pandan jaya.

219.95.160.:-)

pearlsweets
Ahli Baru
35. Dihantar pada 06hb Jun 2005, 2:16:46 ptg    [Edit]
Azna,


kalau kita merancang nak pregnant, boleh ker buat petua yang azna cakap tu?

nanti, nak buang lemak, terbuang yang lain lak...

--------------
pearlsweets@yahoo.com/0196369534/ym-pearlsweets

202.75.44.:-)

pearlsweets
Ahli Baru
36. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 09:03:09 pagi    [Edit]
Assalamualaikum semua....

selamat pagi....

upkan sikit topik nih....

macam tak dapat tempat jer dihati semua....

kedah semulajadi ni kekadang lebih menjamin keberkesanan daripada kaedah moden....

--------------
pearlsweets@yahoo.com/0196369534/ym-pearlsweets

202.75.44.:-)

azna
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 09:32:13 pagi    [Edit]
Pearls - klu merancang nak pregnant jangan cuba minum apa2
untk kurus.... bahaya.....

219.95.164.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 12:25:41 tghari    [Edit]
Nak tanya korang.... ada tak sesapre yg tahu dimana nak dapatkan duromine tanpa preskripsi dari doktor.... malas nak pegi klinik... kalo tak dapat terpaksa jugak la jumpa doktor mintak preskripsi.....

219.94.62.:-)

pearlsweets
Ahli Baru
39. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 2:59:32 ptg    [Edit]
Assalamualaikum semua....

nurafieza,
bahaya tau kalau nak makan ubat tanpa perskripsi dari doktor... tambah2 duramine lak tu...

saya pernah makan duramine masa study dulu, memang turun mendadak berat badan, dalam sehari, boleh tu turun 2 kilo...

cuma pening kepala la...nak tidur tak mau sebab tak mengantuk langsung...

lepas tu saya makan duramine masa nak exam jer sebab boleh berjaga 2 hari berturut2 tu...

--------------
pearlsweets@yahoo.com/0196369534/ym-pearlsweets

202.75.44.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 10hb Jun 2005, 4:23:17 ptg    [Edit]
pearlsweets,

Eiza dah pegi jumpa doktor utk consultation, tapi waktu tu tak amik prescription sbb eiza penah amik duromine waktu blajar dulu.. tak tahan sbb rasa berdebar jer.. pastu susah nak tido..tangan lak menggigil.... doktor tu pun cadangkan eiza amik duromine... tapi tak nak so amik xenical jer lah.... tapi xenical ni eiza tak makan pun tak per sbb dia cuma untuk buang lemak... padahal eiza tgh ikut Atkins Diet.. so rasanya tak perlu amik xenical....

Doktor tu cadangkan eiza amik duromine sbb berat eiza naik 23 kg dalam masa 2 thn.. so hormon eiza semua dah berterabur..dah tak betul.. period tak betul.. muka pun suka naik jerawat... dulu waktu berat eiza 48 kg...memang tak der masalah camni...

Lepas ikut Atkins turun ler sket berat badan nih....

* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 10hb Jun 2005, 4:24:33 ptg

219.94.62.:-)

suzismi
Ahli Aktif
41. Dihantar pada 22hb September 2005, 1:06:34 tghari    [Edit]
hai...lemak dah makin bnyk ni....
kena buat sesuatu ni...

--------------
Salindah/Examo/Revell/Cosway/DCL/mawar9774@yahoo.com/sms~0127526483

210.186.176.:-)

edinureen
Ahli Setia
42. Dihantar pada 28hb September 2005, 05:16:15 pagi    [Edit]
meh lerr cuba produk herba pulak....
kat luar negara sekarang penggunaan cuka madu asli(Wild honey vinegar) semakin hangat dipasaran...yelah diorang pun dah sedar tentang bahayanya bahan kimia dan kebaikan produk herba.....sekarang kat malaysia pun dah ada produk berasaskan herba ni iaitu CUKA MADU ASLI DARI BIOFELD. terbukti berkesan meningkatkan metabolisma badan dan membakar lemak sekaligus menurunkan berat badan secara selamat.

--------------
Nusantara Restaurant & Catering- 0192240531

219.93.8.:-)

m_a_y_a_
Ahli Setia
43. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:02:23 pagi    [Edit]
kita pun penah gak makan duromine nih.. sakit nye kepala tuhan je yg tauu... rasa cam nak pecah. tido pulak tak leh coz tak ngantuk langsung.. pejam celik pejam celik tak lena gaksss!! tapi ada kawan kita makan ok pulak, tak tau le kot dia tipu.. tp badan seriously memang kurus. kalau berani cuba le.. ubat tu ada 2 jenis duromine 30g & 15g. beginner cuba le 15g.. kita dulu terus 30g tu gaknye terkezooot kot.
quote:
so amik xenical jer lah.... tapi xenical ni eiza tak makan pun tak per sbb dia cuma untuk buang lemak

fieza, leh tanya apa tuh... leh dapat kat klinik gak ke???

--------------
...somewhere over the rainbow...???

202.184.60.:-)

b_e_g
Ahli Aktif
44. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:33:07 pagi    [Edit]
tumpang lalu jap..
maya
akak tak gemuk la..ok la tu..chubby sket baru cik abg sayang...

--------------
...fOrGivEn bUt Not fOrgoTteN...

202.184.60.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
45. Dihantar pada 30hb September 2005, 02:48:28 pagi    [Edit]
amalkan Pytofiber sekarang ni......alhamdulillah....tak le naik2 lagi!!!

Menten gitu..Mungkin kerana toksin tu semakin hari semakin berkurangan..!!!!

Di samping itu makan gak le suplement lain.......Utk kesihatan!!!!!!!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.24.:-)

Qiena
Ahli Aktif
46. Dihantar pada 02hb Oktober 2005, 02:39:12 pagi    [Edit]
nape ngan duromine? saya makan ok je.. takde sakit kepala sampai berdenyut2... lagi 1, saya tido ok je.. tapi pagi memang bangun awal.. terjaga awal, kekadang x subuh lagi..

cuma apa yg saya rasa, kalo penat, memang leh tdo.. takde masalah tdo.. doc yg sarankan amik duromine ni.. saya amik yg 30g, merah + kelabu kapsul dia.. try u all search kt google, mesti dapat full info..

yg saya faham, ubat ni kalo makan dalam 3 bulan, kena stop 3 4 bulan.. saya dah amik sebulan lebih, alhamdulillah, dari 74 ke 63.. berat memang mcm yo yo.. same je macam ambik slimming combo, pun turun gak, lelama x mkn, naik balik.... tapi x tahan poket je.. harap lepas ni, kalo dah capai target, nk maintain tanpa ubat lah..

--------------
Tuhanku, aku tidak layak masuk syurgaMu, tetapi aku tidak pula sanggup menanggung siksa nerakaMu..

61.6.163.:-)

alina
Ahli Setia
47. Dihantar pada 06hb Oktober 2005, 05:28:27 pagi    [Edit]
ye ke qiena, amik duromine nih leh kurus? alina nih dah overweight. Last week g jumpa doctor kt umah, dia ada advisekan makan duromine nih. Tak tau ler nak amik ke idak, pasal dengar macam2 cth berdebar-debar lah...tak leh tido la...tapi yang ini second optional ler...
Start semalam alina cuba produk sureco yg jus mengkudu ngan kopi cenkudu, kot2 blh pecahkan lemak2 kt badan nih..menurut kata org yg jual produk ni salah satu fungsinyer boleh mengurangkan berat badan....alina cuba produk nih, kalau turun dan serasi nak jadik ahli....pepepun hopefully dlm bulan ramadhan nih berat badan mesti turun ... ...

--------------
hanis & nisa permata hatiku

218.111.30.:-)

maz3d
Ahli Produktif
48. Dihantar pada 08hb Oktober 2005, 12:14:24 tghari    [Edit]
kakak maz3d ada gak dulu amalkan duromine ni....mmg kurus tapi kat punggung
tak kurus cuma kat muka dan pinggang jer....nampak cengkung sikit la...
rasanya kene diet yg betul dan buat senaman sikit.....

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.109.:-)

zaila79
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 10hb Oktober 2005, 11:34:13 pagi    [Edit]
kat mana nak dapat duromine nih ek?
kalau betul2 ok, ingat nak cuba jugaklah....

--------------
bermula sebuah kisah...

202.185.110.:-)

Qiena
Ahli Aktif
50. Dihantar pada 10hb Oktober 2005, 12:22:01 tghari    [Edit]
saya x tau kt farmasi ada ke takde.. saya dapat dari klinik panel dan disarankan oleh doc. doc ada bagitau, kalo ada masalah2 mcm sakit kepala, dia suh dtg balik n doc akan tukarkan pada ubat lain..
menurut doc., ubat ni utk mengurangkan rangsangan makan, tapi saya x rasa pun. saya tetap ambik sarapan (sebelum puasa) biskut hi fibre n milo kosong... tengahari tetap kena ambik tp berpada2 la.. ais masih minum tapi ais kosong..
ada kakak ofis cni, dia rasa dia gemuk, sebenarnya bagi saya dia x gemuk, cuma rendang je.. maklum lah rendah... dia penah gi jumpa doc yg sama, tapi doc tu x bagi dia amik..

kesimpulannya, berjumpalah dengan doc anda utk mengetahui apa yang sesuai.. hihihi..

*saya pun asalnya x berniat nk gi mintak 'ubat kurus', tapi tertengok papan iklan dalam klinik tu ~ rujuklah doktor anda untuk mengetahui cara berkesan menurutkan berat badan dan ke arah hidup yang sihat~

wassalam..

--------------
Tuhanku, aku tidak layak masuk syurgaMu, tetapi aku tidak pula sanggup menanggung siksa nerakaMu..

61.6.163.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005