Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 24hb JamadilAkhir 1435 @ 25hb April 2014, 10:25:15 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh KITCHEN CABINET : Braper budget kitchen cabinet korang????
nurafieza
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 10:34:59 pagi    [Edit]


Eiza nak tanya korang yg dah penah buat kitchen cabinet... Braper korang dah berhabis untuk kitchen kabinet korang tuh???

Skrang ni Eiza tgh buat survey untuk kitchen cabinet.. tapi budget Eiza ciput jer... kalo bley nak bawah 6 ribu.. ini termasuk set dapur..kira termasuk hud ler...Bley dapat ker

Pastu plaster ceiling pulak camner... Eiza tak suka plaster ceiling yg berbunga2... suka yg simple jer...tak terlalu sarat...

korang yg penah buat plaster ceiling..braper yg korang abihkan untuk plaster ceiling...

For your info. umah eiza double storey jer.....

Ader tak yg penah pasang carpet... eiza ingat untuk tingkat atas nak pasang wall to wall carpet.... biasa braper rega per sq feet.. untuk carpet yg sederhana tebal...

sesaper yg penah buat renovation citer ler skit kat sini.....

219.95.128.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
2. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 11:07:38 pagi    [Edit]
Eiza, liz pun tak buat kit-cab lagi..
Let say u ada budget RM6k bgtau contractor tu nanti dia akan buatkan dan bg tau jenis apa kayu dan jenis around yr budget

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

maizana
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 11:09:42 pagi    [Edit]
ieza

Kak Zana pun sedang nak buat kitchen cabinet. Tak nak survey.. sebab Kak zana dah ada tempat yang rasanya paling murah... kalau setakat budget eiza tu memang dapatlah sangat2.

Plaster ceilling.. nak buat the whole house ke.. biasanya orang buat area hall/dining jer.. budget 2000 pun dah dapat.

Carpet... dia ada banyak range.. ada yang mahal dan ada yang murah.. Kenapa nak guna carpet?. Pendapat Kak Zana kalau nak.. lebih bak guna timber strip atau tiles jer... carpet susah sikit nak jaga.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 11:45:30 pagi    [Edit]
Kat atas umah tu memang tiles... tapi tgk showhouse guna carpet.. tringin gak.... bawah memang guna tiles...sbb kat bawah kalo carpet memang leceh ler..takut makanan tumpah ker.....

Carpet tu tengah memikir lagi..sbb skrang ni ok ler tak der anak lagi... nanti ada anak takut susah nak jaga carpet tuh...

Kak zana amik kat ner kit cab tuh..... murah ker... bila tgk dlm anjung seri tuh semua mesti 5000 ke atas.... takut 5000 tu tak termasuk dapur...

Tgk kak zana renovate toilet tringin ler.. tapi takut budget tak cukup....

219.95.128.:-)

risam
Ahli Baru
5. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 11:47:34 pagi    [Edit]

apa labar semua?
dah lama tak join, selalu baca aje sembang org lain.
tapi topik ni paling risam suka pasal ada plan nak renovate kitchen + Kitchen cabinet.

203.106.136.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 11:54:56 pagi    [Edit]
Plaster ceiling yg kak zana cakap tu.. yg biasa jer ker....eiza nak yg dua lapis jer tuh....tak suka bunga2 cornice ... ingat nak letak plaster ceiling tu untuk living,dining & masterbed.... umah eiza tu living&dining..memanjang jer....

Braper budget kak zana untuk kit cab.... eiza suka signature kitchen punya design...kaler merah/silver.... nak guna nyatoh mahal sangat ler....

pastu ari tu bukak tread pasal iron grill... wrought iron grill kalo untuk sliding 4 panel baper yer... ari tuh tunjukkan pada hubby, grill kat umah kak zana tuh....bila dia baca rega grill tu terus jer eiza kena pulas telinga... mahal sangat kata dia....tapi tringin ler... grill biasa tu tak cantik....

219.95.128.:-)

risam
Ahli Baru
7. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:11:08 tghari    [Edit]
mana kak zana ni..
nak tengok ulasan kak zanan yang pakar ni.. boleh risam tumpang membaca dan dpt knowledge skit.

eiza, umah awak jenis teres ke?

203.106.133.:-)

sriputri
Ahli Setia
8. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:11:45 tghari    [Edit]
ieza... RM6k untuk kitchen cabinet tu dah cukup sangat dah tu... provided that dapur you tak besar sangat la... rumah sri pun teres double storey jugak... dapur kat rumah sri... 12 kaki L-shape bawah+hanging cabinet atas 8 kaki+granite top+hob+hood= RM6500.. actually kalau sri tak buat granite top tu RM5k je dah boleh dapat sumer tu... heheh... saje je gatal nak buat granite top... pas tu hob & hood tu kalau nak beli yg lagi murah tak sampai RM1k pun boleh dapat 2 bende tu... so semuanya bergantung pada kreativiti dan ongkos kita sendiri.... pandai2 la memilih...

* Mesej ini telah disunting oleh sriputri pada 18hb Mac 2005, 12:12:53 tghari

--------------
~~ Kita hanya mampu merancang... ~~

202.188.139.:-)

risam
Ahli Baru
9. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:14:00 tghari    [Edit]
nak tanya sikit kat kawan2 ni. boleh tak eh kita nak buat table top dulu, kit cab kemudian? rm5k cukup tak untuk 10feet?

203.106.133.:-)

sriputri
Ahli Setia
10. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:23:33 tghari    [Edit]
risam.. rasanya mmg diorang kena buat table top dulu baru letak pintu2 utk kitchen cabinet nyer.... 10 feet budget RM5k cukup dah tu... tapi tokleh la amik material cam kayu2 padu cam nyatuh ke merbau ke apa.... yg biasa cam nyatoh ply ke ABS ke ok dah tu... rasanya la... hehehe... tunggu komen k zana....

--------------
~~ Kita hanya mampu merancang... ~~

202.188.139.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:24:41 tghari    [Edit]
sriputri,

eiza pun minat granite gak....memang nak bercadang nak guna granite... tapi ingatkan tak bley dapat dengna rega tuh.... sebenarnya badget my hubby dlm 8k untuk kit cab.... tapi kalo eiza bley dapat yg lebih murah.. eiza bley guna duit selebih tu untuk langsir & hiasan lain...

219.95.128.:-)

risam
Ahli Baru
12. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:27:22 tghari    [Edit]
TQ Sriputri,

ye la mana k.zana ni... nak tunggu apa gambar kitchen cab dia ni..
tapi kan kat paper ada promo kitch cab cume rm2.5k je,, betul ke? apa material yang di buat agaknyer.

203.106.133.:-)

sufiku
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:29:31 tghari    [Edit]
nurafieza

... kebetulan sy baru jerr buat kitch cab. Kos keseluruhan RM7.5k++ ~> table top - solid surface (11'), wall cab + breakfast table (4'). Sy amik melamine abs jerr. RM7.5k tuh tmasuk hob & hood ... hob & hood tuh beli sendiri amik brand panasonic RM1.3k.

Kalau nak pasang plaster ceiling / cornice, blh tgk website nih :

http://www.baileyplaster.com

Cuma, scr peribadi sy lbh suka just pasang cornice ... lemas rasanya pasang plaster ceiling coz makan space drp aras ceiling 1'. Hall kat umah sy 9' lantai-siling. Baru nak cari org pasang cornice.

* Mesej ini telah disunting oleh sufiku pada 18hb Mac 2005, 12:34:13 tghari

--------------
`DalamHatiAdaChenta`

219.95.153.:-)

noghoy
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:31:55 tghari    [Edit]
risam

Mmg lah u kena buat dulu table top tu..dan kemudian baru pasang kabinet..tapi kalau u nak buat konkrit(batu) la...tapi kalau u nak buat kabinet melamine..tak perlu la.

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

risam
Ahli Baru
15. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:35:26 tghari    [Edit]
o..gi tu tq noghoy... nh amik
saya ni baru nak survey.... budget paling banyak pun rm15k tapi belum pecah lagi dapur nak besarkan.
Kalu buat Top konkrit dulu boleh la yek.. ada budget lain bi\oleh psg cabinetnyer.. tak sabor nak buat ...

203.106.133.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:35:31 tghari    [Edit]
quote:
sebab Kak zana dah ada tempat yang rasanya paling murah..


kak zana bagi tau le reen apa nama tempat tu..kalau area kajang or semenyih baguih sangat le tuh.. reen pun nak buat KC jugak ni..tapi budget dlm 3-4K jer lahh..

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

noghoy
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:45:02 tghari    [Edit]
risam---->Tips bila nak masuk rumah baru ni..Kena berhati2 semasa memilih,tak kira la apa bende yg nak beli or ubahsuai ke...yg penting bila dah ada bajet tu..cari dulu dan mintak quatation(byk pun tak per)...jgn nak harga murah je tp kualiti hancussss....Kalau mahal skit puntak per.. kualiti tip top..tak rugi rasanya..

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

sriputri
Ahli Setia
18. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:48:46 tghari    [Edit]
ieza,

minat granite jugak ke? sri dulu survey byk tpt jugak la utk granite ni... tp yg ni sri amik granite tpt lain, cabinet tpt lain... tak tau la pulak kalau amik dua2 sekali kat satu tpt dpt harga cemaner... sri amik granite tu dari dealer granite yg ada kilang batu tu sendiri kat t'ganu... harga dia ok jugak la... siap boleh dapat diskaun sket2... dapat buat back splash 4" dgn harga utk 2" dan riser sepanjang2 cabinet tu dia bagi complimentary.... free... heheh... best la... tapi pasang dia org lain.. upah pasang ni mmg tokleh kurang la... kalau tak silap... RM35 per foot run... tapi ok la... dia pasang kemas dan cantik... emak sri datang dia kata " huh! macam kat hotel2 " heheh... berbaloi ler...

--------------
~~ Kita hanya mampu merancang... ~~

202.188.139.:-)

risam
Ahli Baru
19. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:53:15 tghari    [Edit]
betul tu noghoy.. kata org puas hati beli benda bkualiti ni.
ingat nak survey amik quot, pastu beli barang sendiri, upah pasang aje..kan. lagi save tak?

203.106.133.:-)

cha
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 12:58:28 tghari    [Edit]
Kat paper The Star ada iklan sale marble/granite up to 60%. Tak silap nama kilang tu Prostone Industry Sdn Bhd. Sesapa rajin, bleh ler gi survey...

quote:
mak sri datang dia kata " huh! macam kat hotel2 " heheh... berbaloi ler...
sriputri
bleh ler pastekan gambar kc sri kat sini.. bleh kengkawan lain jadikan panduan... if ada contact no kedai/contractor tu bagus gak.

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 18hb Mac 2005, 1:36:52 tghari

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

risam
Ahli Baru
21. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 1:03:13 tghari    [Edit]
yang murah2 byk kat area kl, sgor je ye.. kat Jb ni sapa tau ekhh?

203.106.133.:-)

noghoy
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 1:06:25 tghari    [Edit]
risam---->Yes,btui tu..mcm nog la...beli brg2 dah upah pakcik sbb dia boleh buat ...mmg byk save..Tapi kalau nak save lagi...buat sendiri je la...

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

risam
Ahli Baru
23. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 1:09:26 tghari    [Edit]
noghoy nak buat sendirik belum amik course lagik..
ni tengah pinin2 carik org buat. kalu boleh sbelum raya dah ada dapur baru... yea..bestnyer

203.106.133.:-)

avanza
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 1:26:13 tghari    [Edit]
korang pernah dengar DIWANI tak..kalu kat JB ni popular cabinet dari DIWANI ni..pembuatannyer pun kemas..harga mahal sikit tapi berkualiti..sekaki berapa ringgit ek..aku pun dah lupa..dah buat dah kat rumah aku..

--------------
~nak seribu daya..tak nak seribu dalih~

211.24.145.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 1:56:38 tghari    [Edit]
DIWANI, penah dengar tuh...dlm anjung seri feb 05 pun ada gambar cabinet dia... cantik... tapi kat jb lak... kat sini tak der ker....

sriputri,

btul cakap cha... paste ler gambar cabinet tuh kat cni...

* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 18hb Mac 2005, 2:06:34 ptg

219.95.128.:-)

sriputri
Ahli Setia
26. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:27:04 ptg    [Edit]
ieza, cha...

nak paste kat sini ke... heheh.. malu ler pulak... dapur tak habih kemas lagi... baru pindah je... tapi takpe la... nanti sri tolak2 sket barang2 yg nyebok tu boleh le tangkap gambar.... tapi nanti korang kena ajar pulak camner nak paste gambar tu... bukannye reti... takpe la... nanti2 la... dah ada gambar nanti sri inform....

cha nak contact kedai granite tu ke... EB GRANITE & MARBLE SDN BHD kat Kota Damansara... ctc no 03-61578524... try la tgk...

--------------
~~ Kita hanya mampu merancang... ~~

202.188.139.:-)

risam
Ahli Baru
27. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:42:04 ptg    [Edit]

hai... semua dah lunch?

risam baru siap.

DAWANI? ke DIWANI? yang ada opis kat tmn teratai kan? Avanza berapa kos kena dia buat. ari tu ada jugak g nengok showroom dia.. memang ok..kemas and pro..tapi $$$$$ kena kira2 dulu la..

203.106.136.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:49:01 ptg    [Edit]
risam... ha ah... bukan diwani ler... Dawani... hehehehe silap ler pulak.. marah tuan punyer kedai... baru check dlm anjung seri tadi..

219.95.128.:-)

noghoy
Ahli Aktif
29. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:52:13 ptg    [Edit]
risam----->cuba la ngan p'cik nog ni..013 6412467 hassanuddin..try call tanya dia..awak nak renovate apa?

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:54:02 ptg    [Edit]
Kitchen Cabinet cam ni ler yg eiza suker..... tapi bley dapat ker dengan budget eiza....!!!!


* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 18hb Mac 2005, 2:54:54 ptg

219.95.128.:-)

risam
Ahli Baru
31. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:55:33 ptg    [Edit]

noghoy...kita kat jb ni..pakcik awak kat area kl ke?

jauhnyer la..kalu kat kl kan...

fieza.. famous yer Dawani tuh..ada installment kan..emmm carik dekat2 jugakla.. sini..skarang byk yang buat umah problem pasal selama ni pekerja di org indon, skrg dah ramai balik..tak de sapa nak buat umah ni..

203.106.136.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
32. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:55:56 ptg    [Edit]

* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 18hb Mac 2005, 2:56:43 ptg

219.95.128.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 2:58:54 ptg    [Edit]
Gambar yg eiza paste ni semua signature kitchen... harga tak tau ler...


219.95.128.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:00:43 ptg    [Edit]


cuci mata.....

219.95.128.:-)

avanza
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:01:21 ptg    [Edit]
risam
awak kat jb ek..area mana?..kita pun kat JB gak..

geng
yelah DAWANI..DIWANI pulak..sorry tersasul...kat KL tak de ke?ye ke?

--------------
~nak seribu daya..tak nak seribu dalih~

211.24.145.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
36. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:02:07 ptg    [Edit]

219.95.128.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:05:59 ptg    [Edit]
Ni untuk org yg suker brangan cam eiza..

* Mesej ini telah disunting oleh nurafieza pada 18hb Mac 2005, 3:07:11 ptg

219.95.128.:-)

noghoy
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:06:46 ptg    [Edit]
risam---->kalau kat JB tak dapek le den nak nolong..hehehehehe..

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
39. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:16:49 ptg    [Edit]
Emmm sukanya merahhh...


219.95.128.:-)

issey
Ahli Baru
40. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:33:59 ptg    [Edit]
nurafiza.. budget awak sama dgn saya.. samalh tgk fikir fikir nak stail cam na, hob n hood cap apa.. sebab nak allocate untuk langsir, grill, plaster ceilings..(plaster ceilings kalau tak jadi buat cornice jerlah, kaki lantai dan tepi ceiling.. kena tgk budget)..

tapi priority mmg kat kitchen cabinet lengkap with micorwave, built in oven, stove n hood. Tapiiii taktaulah budget cemana. Nak tengok finishing touch rumah dulu, tgk cemana ceiling dia, kalau tak elok sangat kena buat plaster ceiling n takleh beli set lengkap kitchen cabinet lah nampaknya..

counter top mmg nak granite, tahan lasak sikit, sebab situlah dry, situlah wet kitchen..

tapi gambar awak tempek tu.. semuaaaaaaaa lawa!

60.48.94.:-)

avanza
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:35:07 ptg    [Edit]
eiza
cabinet kat rumah aku taklah seeklusif mcm gambar kat atas tu..cuma ada sink...ada tempat letak pinggan..cooker hook...tu ajek..kayu guna nyatoh tepi ikat dengan alluminium..satu kaki RM280..macam tulah..lebih kurang

--------------
~nak seribu daya..tak nak seribu dalih~

211.24.145.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 3:55:32 ptg    [Edit]
avanza,

eiza rasa tak mampu nak pakai kayu nyatoh.... mahal skit ... tapi tahan kan???

eiza pun priority memang kitchen & toilet cabinet, sbb toilet tu agak besar muat untuk letak bath tub atau kalo ongkos lebih buat jacuzzi.hehehe cam tak mampu jek... ... tapi eiza cuma nak buat cermin untuk hadang wash basin dgn tempat mandi..kalo tak nanti abih basah.... pastu baru ler.. plaster ceiling.. eiza memang suker plaster ceiling... tak baper suka cornice... plaster ceiling yg tak der corak ler... tak der bunga2 ... plain jer.. buat dua tingkat... pastu letak lampu.. tu jer lah...

last skali baru pikir nak letak carpet & built in wardrobe

219.95.128.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
43. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:00:18 ptg    [Edit]

219.95.128.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
44. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:05:04 ptg    [Edit]

219.95.128.:-)

avanza
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:07:11 ptg    [Edit]
eiza
besar angan-angan ko tuh...siap jakuzzi lagi..mahal tu
tapi tak pe..duitkan boleh kumpul..buat sikit-sikit dulu..yang penting skali dapur..sebab kita yang ada kat situ 24 jam..eh tak lah 24 jam..menipulah tu tapi banyak masa kita spent kat dapur so naklah yang sejuk mata memandang...lagi satu syiling kalau plaster dah cantik tak yah nak pasang konis..macam rumah aku bim punyalah banyak..so terpaksalah pasang jugak...kalau tak perlu..tak payahlah...

--------------
~nak seribu daya..tak nak seribu dalih~

211.24.145.:-)

issey
Ahli Baru
46. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:13:42 ptg    [Edit]
haah mahal tu siap jakuzzi lagi, issey ni, dalan angan2 pun tak nampak jakuzzi sebab mahal

signature kitchen mahal kan?? issey dapur agak besar.. ingat nak bentuk L, pas tu tempat makan.. ehh bentuk U lah.. dapur keluarsan 12' x 10'.. entah berapa lahhh... tapi igt nak buat biar puas hati..

berkenan dgn KB signature kitchen yg ni



tapi nak panjangkan sikit dan nak tempa tboh sinki jugak.. hmmmmmm panjangnya aku berangan

insyaAllah harap cukup budget

60.48.94.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
47. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:14:27 ptg    [Edit]
avanza....

jakuzzi tu garau jer.... cam rajin sangat nak berendam... hari2 mandi ingat nak cepat sudah jer..... rasanya kalo ada duit pun memang takkan buat ... dari pasang jacuzzi yg mahal giler tu baik beli benda lain yg berpekdah....hehehe... besarkan dapur ker.... kan...sbb dapur tu memang tempat kita... hari2 balik umah kat situ ler tempat yg kita tuju.... nak pulak dapat hubby cam eiza... hari2 nak makan kat umah... dia memang tak suka makan kat luar.. goreng telur makan dengan kicap pun jadik ler...

219.95.128.:-)

issey
Ahli Baru
48. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:15:21 ptg    [Edit]


yang ni pun berkenan

60.48.94.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:18:37 ptg    [Edit]
lawanya KC kaler merah tuu..

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
50. Dihantar pada 18hb Mac 2005, 4:20:10 ptg    [Edit]
Btul ler issey... beh juga tempat makan cam kaunter gitu hehehe... nak camtu gak ler.... tapi nak kaler merah...& silver....bod MDF.. tapi mahal ler...

219.95.128.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005