Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 25hb Ramadhan 1435 @ 23hb Julai 2014, 5:51:08 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Evening Primrose Oil : Untuk Kesihatan dan Kecantikan
Yus02
Ahli Baru
1. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 5:08:49 ptg    [Edit]
Assalamualaikum....

Just nak share:

Supplement yg mempunyai pelbagai keistimewaan.


Fungsi:
~Melegakan sindrom sebelum haid-kemurungan, iritasi, sakit payudara, kesembapan dan sengugut.
~Mengurangkan simptom2 putus haid-panas badan, kemurungan dan kekeringan faraj.
~Mengurangkan artritis dan sengal2 sendi.
!Menguatkan kuku yg mengelupas.
~Menggalakkan kulit yg sihat-memperbaiki kelicinan dan tekstur kulit.
~Melegakan ekzema dan tumit merekah.
~Memperbaiki rambut yg kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yg gatal.

--------------
E-Cosway dan DCL: ym~ayie_nun @ sms~019-2921623

219.95.253.:-)

ella973
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 5:21:19 ptg    [Edit]
memang bagus pun amik EPO nih, sesuai utk wanita semua usia

sehari seelok-eloknya amik 1000mg

byk jenama ada kat pasaran nih

amway pun ada cosway pun ada

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
3. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 8:56:08 mlm    [Edit]
EPO....salah satu produk yg sesuai itu memantapkan payudara anda jugak..
Sesiapa yg mengamalkan Bust Serum...akan dapat kesan yg lebih ngam dgn pemakanan dalaman spt EPO.

Antara testimoni pengguna EPO:-

TESTIMONI :-

" Saya mengalami masalah kesakitan ketika datang haid selama 10 tahun dan perlukan bergantung kepada ubat penahan sakit.Dengan EPO 1000,saya tidak lagi mengalami masalah kekejangan, kesembapan dan kemurungan pada waktu kedatangan haid - Vivian - 24 tahun- Cheras

Sejak saya mengalami menopous satu tahun yang lalu.Saya mula mengalami kepanasan melampau dan masalah tidur.Dengan EPO 1000,saya tidak mengalami masalah ini lagi.Kini, kulit saya juga lebih lembab dan licin - Madam Yong ,47 tahun,Kuala Lumpur


* Mesej ini telah disunting oleh mamaboomboom pada 16hb Mac 2005, 9:18:14 mlm

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.221.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
4. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 07:59:38 pagi    [Edit]
Mama nak share pengalaman....

orang promote aje EPO...mama pun try test satu benda kat mama sendiri.
Ni pasal rambut...dulu kalau cuit sket aje..mesti gugur .Sikat aje..mesti penuh kat sikat tu .Mandi aje....kalau bershampoo....kekadang risau botak aje sbb sepah2 rambut kat bilik air. Suami bising apasai rambut byk sangat... .

Sekarang ni...kalau mama pegang kuat2 dan tarik pun tak tercabut...
Cam tak percaya plak....tapi KENA PERCAYA laaa..Mama amalkan Supa EPA dan EPO lebih 3 bulan..Hasil nya memang berbaloi...

Moral nya ...kala makan benda2 begini...jangan le makan sebotol terus nak hasil yg terlalu boom boom!!!!Kena byk sabar...Kekadang tu suka banding2 plak dgn produk lain...makan baru secoet...dah kata tak bagus..Tambah2 kalau harga lebih rendah dari brand lain...cam was2 plak nak makan takut tak berkesan.Maklum rege murah...

Kalau di beri pilihan....Harga berpatutan....kualiti sama.Mana nak pilih? Harga mahal...nak beli lagi pun menggigil..Yang mahal pun tak berkesan...sbb tak makan berterusan..Ni amalan iaitu cuma makanan kesihatan...bukan ubat magic ...



Info pasal Supa EPA:-

Minyak ikan Omega 3 dari perairan dalam yang telah dipekatkan dengan kandungan EPA dan DHA yang tinggi. Supa EPA untuk kesihatan jantung, badan dan minda.

* menggalakkan jantung yang sihat-mengurangkan paras LDL "KOLESTEROL MUDARAT" dan meningkatkan paras HDL "KOLESTEROL BAIK"
* Mengurangkan tekanan darah tinggi - menggalakkan peredaran, mengurangkan kelekitan darah dan mengendurkan salur darah
* Melegakan sendi yang sakit dan radang
* Menggalakkan daya ingatan dan daya penglihatan
* Mengurangkan tekanan dan melegakan sakit kepala
* Meningkatkan daya imun-tubuh badan

* Mesej ini telah disunting oleh mamaboomboom pada 17hb Mac 2005, 08:20:40 pagi

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
5. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 08:07:28 pagi    [Edit]
Elok di makan utk menghadapi hari2 mendatang....terutama menopous.
Makan lebih awal...terbaik dari dah dekat baru nak makan.

Simptom-simptom Perubahan Hidup

* Simbahan rasa panas
* Pendarahan faraj yang tidak tetap
* Sakit kepala
* Sakit-sakit otot
* Mudah marah
* Bulu baru tumbuh di muka
* Kemurungan
* Kulit terlalu kering
* Kurang dorongan seks
* Rasa tidak dicintai
* Faraj menjadi kering
* Kurang minat seks
* Sakit belakang
* Susah tidur
* Sakit sendi
* Keletihan luar biasa
* Peluh malam
* Sakit ketika hubungan seks

Sekiranya kita mengamalkan EPO, simpton2 diatas boleh di kurangkan.

Jadi nya....kita2 yg masih lambat lagi tu...elok lah bersedia dgn EPO.

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

monica
Ahli Setia
6. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 08:13:08 pagi    [Edit]
ella,

if amway nyer supplement yg seangkatan dgn evening promise ni, EPO plus ker???? so far i dah amik LE, daily, Cal & mag, natural b com & bio c plus mcm dah byk jer, if nak tambah x cukup anak tekak rasa nya.

218.208.18.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
7. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 08:22:27 pagi    [Edit]
Untuk penjimatan berganda, nak kasi tau jee....tak nak tau jgn le tatap lebih dari 2 saat.

Ada berani boleh cuba....bukan semua orang dapat harga murah gilos tu...
murah bukan bererti kualiti di turun taraf nya....

Normal Price

EPO 1000mg - RM 48.00

Supa EPA - RM 45.00

Pilihan Pakej Kesihatan dan Kecantikan:-

EPO 1000mg - 4 unit
Normal Price - RM 192.00
Harga menggunakan voucher diskaun - RM 85.00

Supa EPA- 4 unit
Normal Price - RM 180.00
Harga menggunakan voucher diskaun - RM 85.00

EPO 1000mg (2 unit)
Supa EPA (2 unit)
Normal Price - RM186.00
Harga menggunakan voucher diskaun - 85.00

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

ella973
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 08:58:04 pagi    [Edit]
monica

yup, that's right, yer la kan dah terlampau byk nak amik memang dah tak tau time bila nak makan, try ler squeeze kat time mana yg masih tak cukup kuota tu




Hindarkan ketidakselesaan


EPO PLUS memberi sokongan pemakanan untuk kesejahteraan wanita semasa pusingan haid mereka.
Satu gel lembut memberi 125mg Minyak Evening Primrose, 125mg Minyak Borage Oil, 50mg ekstrak Halia, 25mg ekstrak Chasteberry, 20mg ekstrak Dong Quai, serta Bioflavonoid Sitrus.
Mengandungi campuran unik GLA (asid gamma-linolenik) daripada minyak Evening Primrose dan Borage untuk membantu mengurangkan simptom-simptom yang dikaitkan dengan PMS (Sindrom Sebelum Haid).
Evening Primrose, Borage dan Chasteberry telah diguna sejak dulu untuk membantu mengawal tahap hormon, oleh itu mengurangkan simptom-simptom PMS.
Dong Quai, satu herba traditional Cina (atau dikenali sebagai "ginseng wanita") telah diguna untuk kesan penyeimbangan terhadap sistem hormon wanita dan melegakan ketidakselesaan dalam jangka masa pendek.
Halia mempunyai kesan menenang terhadap sistem gastrousus yang membantu melegakan rasa loya dan simptom-simptom biasa PMS.
Bioflavonoid Sitrus ditambah untuk memberi perlindungan antioksidan terhadap radikal bebas.
Ekstrak distandardkan untuk memberi kekonsistenan dan kualiti sebatian yang aktif.
Makanlah 1-4 gel lembut setiap hari, seeloknya bersama sajian.
60 gel lembut.

* Mesej ini telah disunting oleh ella973 pada 17hb Mac 2005, 09:01:19 pagi

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

Yus02
Ahli Baru
9. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 09:17:04 pagi    [Edit]
Meriah gak topik ni. Jom pakat share pengalaman mereka yg dah mengamalkan EPO. Nanti dapat dibuat panduan dan pertimbangan utk memilih produk kesihatan.

--------------
E-Cosway dan DCL: ym~ayie_nun @ sms~019-2921623

219.95.253.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:12:47 pagi    [Edit]
hehehehe..
baru beli sebotol bulan ni.. tu pun nak menelannya... rasa cam tersangkut kat btg leher... besar giler..

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
11. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:14:53 pagi    [Edit]
quote:
hehehehe..
baru beli sebotol bulan ni.. tu pun nak menelannya... rasa cam tersangkut kat btg leher... besar giler..


Boleh telan apa..?Tak ada lagi testimoni orang masuk sepital akibat tercekik !

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

ella973
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:29:11 pagi    [Edit]
quote:
Boleh telan apa..?Tak ada lagi testimoni orang masuk sepital akibat tercekik




--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
13. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:31:34 pagi    [Edit]
amboi gelak sakan......nanti ada plak testimoni orang terlebih gelak masuk sepital Putrajaya....

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.222.:-)

relax123
Ahli Baru
14. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:36:53 pagi    [Edit]
dr kat klinik yang i pegi pun.. selalu pesan suruh makan EPO ni.. elok untuk period pain.. cantikkan kulit.. tapi dekat sini EPO mahallah..

i ada pesan dekat kawan I yang keje dekat Australia.. dekat sana, EPO yang 250 tablets tu.. RM 40 je duit kita.. puaslah makan.. siap kakak pun tumpang makan..

last week pesan lagi sebab parents dia nak melawat dia.. satu botol tu.. stock utk 2 tahun..

218.208.96.:-)

Yus02
Ahli Baru
15. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 10:55:58 pagi    [Edit]
Biasa la tu...dah mmg produk asal sana...harga pon murah kat sana la kalau nak compare kat sini. Masuk sini dah kena cukai tu, cover kos lg....naik sket la harganya.

Bulan ni offer price cuma RM36/bottle. Tak mahal....

* Mesej ini telah disunting oleh Yus02 pada 17hb Mac 2005, 2:26:41 ptg

--------------
E-Cosway dan DCL: ym~ayie_nun @ sms~019-2921623

219.95.253.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
16. Dihantar pada 25hb April 2005, 11:43:55 mlm    [Edit]
saja tolong up kan....

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.223.:-)

yana2006
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 27hb April 2005, 6:05:33 ptg    [Edit]
saya join cosway oktober 2004...dari situ saya start mkn EPO cosway...yg bestnya....

- saya dah tak senggugut sangat bila period
- org kata kulit muka saya lebih berseri
- saya punya migrain dah hilang

220.128.49.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
18. Dihantar pada 27hb April 2005, 11:28:32 mlm    [Edit]
quote:
saya join cosway oktober 2004...dari situ saya start mkn EPO cosway...yg bestnya....

- saya dah tak senggugut sangat bila period
- org kata kulit muka saya lebih berseri
- saya punya migrain dah hilang


Testimoni yg berguna utk panduan mereka yg masih TAKUT sangat nak makan
EPO..Kena makan berterusan...dan bukan makan 2 biji terus berkesan

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.223.:-)

buazo
Ahli Interaktif
19. Dihantar pada 28hb April 2005, 09:38:32 pagi    [Edit]
semua..
kita ader nk tanya sikit..

apa yg membezakan antara 500mg dgn 1000mg

--------------
mama Afiq Haikal

210.19.203.:-)

acen1010
Ahli Aktif
20. Dihantar pada 28hb April 2005, 10:30:41 pagi    [Edit]
Most common dosage needed for GLA is between 500mg to 1000mg daily (Ini based on Shaklee punya info). Common selalunya maybe EPO is more popular to overcome PMS on women. Berdasarkan pada garis panduan yang ditetapkan on US.RDA (Recommended Daily Allowance). Keperluan bergantung pada keadaan seseorang.

Contohnya, pesakit yang mengalami gastric teruk mungkin hanya memerlukan 100mg Vita-C setiap kali consume kerana jika terlebih menyebabkan perut menjadi terlalu acidic. Compare to normal person may take 500mg each consumption dan boleh mencapai sehingga 1000mg intake daily.

Bagi wanita mengandung 1200mg keperluan calcium based on US.RDA. Dan wanita yang tidak minum susu mungkin memerlukan 600mg calcium intake perday.

sumber2 dari internet/pembacaan - harap menjawab persoalan buazo


* Mesej ini telah disunting oleh acen1010 pada 28hb April 2005, 10:40:36 pagi

192.94.94.:-)

buazo
Ahli Interaktif
21. Dihantar pada 28hb April 2005, 10:54:10 pagi    [Edit]
acen..
tima kasih bg info tu...
sbb ingat nk guna 500mg

--------------
mama Afiq Haikal

210.19.203.:-)

acen1010
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 28hb April 2005, 11:37:00 pagi    [Edit]
Precaution :-
Pregnant women and nursing mothers should avoid EPO supplements.

kindly read http://www.pdrhealth.com/drug_info/nmdrugprofiles/nutsupdrugs/eve_0291.shtml

IMHO, 500mg/daily is better than 1000mg in single serving.

192.94.94.:-)

maz3d
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 28hb April 2005, 10:46:40 mlm    [Edit]
alamak.....saya dah beli blackmores dari farmasi........1 biji 1000mg makan 1biji sehari jer....

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.107.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 29hb April 2005, 01:05:51 pagi    [Edit]
mama..patutlah rambut sha asik gugur.kena makan EPO nampak gayanya.kang botak,terkejut hubby

kalau planning nak pregnant,masih boleh makan???tak tahu,elok bertanya..betul tak??

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

219.92.122.:-)

acen1010
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 29hb April 2005, 10:08:09 pagi    [Edit]
maz3d,

quote:
alamak.....saya dah beli blackmores dari farmasi........1 biji 1000mg makan 1biji sehari jer..

Takde paper ehh.. kalo makan dan takde timbulkan komplikasi -eve. No hal punya.

quote:
kalau planning nak pregnant,masih boleh makan???tak tahu,elok bertanya..betul tak??


Nak planning pun leh makan, tak salah... tapi bab rambut gugur tu tak pasti. Mostly kalau rambut gugur, zinc + calcium magnesium is always the better choice. Not to forget, syampu yang sesuai la kan...

* Mesej ini telah disunting oleh acen1010 pada 29hb April 2005, 10:10:49 pagi

192.94.94.:-)

shahir
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 29hb April 2005, 10:53:48 pagi    [Edit]
EPO mmg bagus....

Shahir masih setia dgn EPO Plus...

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.87.:-)

buazo
Ahli Interaktif
27. Dihantar pada 29hb April 2005, 11:22:29 pagi    [Edit]
quote:
alamak.....saya dah beli blackmores dari farmasi........1 biji 1000mg makan 1biji sehari jer....


saya pun cadang nk beli blackmores 500mg..
maz..awak nursing mother ker..

--------------
mama Afiq Haikal

218.111.101.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 29hb April 2005, 4:41:01 ptg    [Edit]
shahir,...
berapa ye harga EPO Plus yg awak makan tu?tgh survey ni...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

210.186.82.:-)

suria3975
Ahli Baru
29. Dihantar pada 29hb April 2005, 4:54:13 ptg    [Edit]


Hai Sha....meh su tolong jawab..rega EPO tu adalah RM 23.50, tapi ni dari produk cosway tau, yang shahrir punya su tak tau dari cosway atau amway...kalau sha nak su boleh tlg orderkan dan siap antar kt umah lagi tu....

--------------
http://www.ecosway.com/home/X517060 & http://www.mysmsprepaid.ilchwan.com/index.php?id_penaja=shila

218.111.80.:-)

ella973
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 29hb April 2005, 4:58:09 ptg    [Edit]
EPO Plus yg kak shahir amik tu dr Amway

60 biji RP RM75.00/DP RM60.00



EPO PLUS memberi sokongan pemakanan untuk kesejahteraan wanita semasa pusingan haid mereka.
Satu gel lembut memberi 125mg Minyak Evening Primrose, 125mg Minyak Borage Oil, 50mg ekstrak Halia, 25mg ekstrak Chasteberry, 20mg ekstrak Dong Quai, serta Bioflavonoid Sitrus.
Mengandungi campuran unik GLA (asid gamma-linolenik) daripada minyak Evening Primrose dan Borage untuk membantu mengurangkan simptom-simptom yang dikaitkan dengan PMS (Sindrom Sebelum Haid).
Evening Primrose, Borage dan Chasteberry telah diguna sejak dulu untuk membantu mengawal tahap hormon, oleh itu mengurangkan simptom-simptom PMS.
Dong Quai, satu herba traditional Cina (atau dikenali sebagai "ginseng wanita") telah diguna untuk kesan penyeimbangan terhadap sistem hormon wanita dan melegakan ketidakselesaan dalam jangka masa pendek.
Halia mempunyai kesan menenang terhadap sistem gastrousus yang membantu melegakan rasa loya dan simptom-simptom biasa PMS.
Bioflavonoid Sitrus ditambah untuk memberi perlindungan antioksidan terhadap radikal bebas.
Ekstrak distandardkan untuk memberi kekonsistenan dan kualiti sebatian yang aktif.

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 29hb April 2005, 4:58:43 ptg    [Edit]
amboi su.rajinnyer nak tlg hantarkan sampai kat umah....

sha nak tunggu hubby balik dari oversea dulu..tu yg dok survey dulu...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

210.186.82.:-)

suria3975
Ahli Baru
32. Dihantar pada 29hb April 2005, 5:01:46 ptg    [Edit]


tengah rajin ni...tolong kengkawan...xpecially utk area senawang...

--------------
http://www.ecosway.com/home/X517060 & http://www.mysmsprepaid.ilchwan.com/index.php?id_penaja=shila

218.111.80.:-)

cikwan
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 29hb April 2005, 5:04:46 ptg    [Edit]
dulu cikwan makan epo cosway gak... pastu stop jap sebab x cukup budget.,. pastu malas nak beli sampai la ni.. memang ada beza... senggugut pun ilang bila makan epo.... tempoh period pun lama...

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
34. Dihantar pada 29hb April 2005, 11:36:31 mlm    [Edit]
sebelum makan EPO...kalau nak datang period....boring sangat...dgn sakit pinggang lee..sakit pala lee...

Sekarang ni...kekadang tak sedar..tiba2 aje dah kuar.

Itulah perbezaan paling ketara..

Masa dulu2...zaman anak dara ...kalau period ..siap dpt MC...kes tak tahan senggugut..Kini dah tak ada...Apasai lah time dulu tak tau pasai EPO..

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.223.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 30hb April 2005, 9:54:29 mlm    [Edit]
nampak gayanya memang kena beli EPO ni...laril ah bajet bulan mei ni..jgn miss soru udah ler...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

shahir
Ahli Aktif
36. Dihantar pada 01hb Mei 2005, 12:26:02 tghari    [Edit]
quote:
shahir,...
berapa ye harga EPO Plus yg awak makan tu?tgh survey ni...


Spt yg di pastekan... EPO Plus drp Amway dan harganya RM60.00 aje sbb Shahir member. Ada 60 biji.

Secara peribadi, Shahir lebih prefer EPO Plus ni berbanding drp EPO yg lain sbb kandungannya dimana ia terdapat herba spt Dong Quai, halia dan yg paling Shahir suka ada kandungan sitrus yg antioksidan.

Kelebihan yg Shahir perolehi sejak amalkan EPO plus ni...of course...PMS dan bad mood serta sintom yg seangkatan waktu nak period semua tu dah lenyap. Lebih2 lg period pain....kengkadang tak perasan tetiba dah period jer. Tak de lg rasa "down" tanpa sebab. Kulit plak mmg nampak perubahan.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.67.:-)

shahir
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 01hb Mei 2005, 12:29:41 tghari    [Edit]
quote:
Hai Sha....meh su tolong jawab..rega EPO tu adalah RM 23.50, tapi ni dari produk cosway tau, yang shahrir punya su tak tau dari cosway atau amway..

Shahir ambik yg Amway nyer. Su member Cosway ya...Shahir pun jugak.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.67.:-)

raihanis
Ahli Produktif
38. Dihantar pada 01hb Mei 2005, 6:52:34 ptg    [Edit]
EPO Plus tu kecik comey je soft gel dia. senang nak telan. sebiji je
sehari. harganya mmg tinggi sikit sbb ia bukan semata2 minyak Evening
Primrose, tetapi ada campuran herba2 lain jugak.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.212.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 02hb Mei 2005, 01:52:00 pagi    [Edit]
mama...apa beza EPO Plus 500mg dgn 1000mg??cara pemakannya ker??

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
40. Dihantar pada 02hb Mei 2005, 08:54:19 pagi    [Edit]
quote:
mama...apa beza EPO Plus 500mg dgn 1000mg??cara pemakannya ker??


cuba baca kat atas2 tu....ada member2 lain dah kasi tau beza nya.

mama ni tgh malas nak menaip.......nanti rajin..mama PM ok

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.221.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 04hb Mei 2005, 00:14:11 pagi    [Edit]
tak rajin lagi ke mama???

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

219.92.122.:-)

shahir
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 09:47:19 pagi    [Edit]
Cuma nak sampaikan amanat seseorang yg tak boleh join MDC ni.
Dia suruh letak komen dia pasal EPO ni yg di sms pd Shahir.

Sejak saya makan EPO Plus Amway ni, period pain saya dah tak de lg.
White discharge pun dah ok. Terima kasih sbb kongsi info pasal EPO Plus ni dgn saya.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.86.:-)

gadis_aries
Ahli Aktif
43. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 2:35:26 ptg    [Edit]
Aries selalu dapat migraine sebelum menses....hmm...mcm ni nak kena makan EPO ler nampaknya

--------------
Missing u very much..cause you're not here...And nothing feels like the same...Without u being near

203.126.11.:-)

shahir
Ahli Aktif
44. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 2:44:28 ptg    [Edit]
Aries,

Cuba amalkan EPO Plus. Insyaallah berkesan.
So far EPO Plus ni tak menghampakan I.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.86.:-)

udasri
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 2:57:39 ptg    [Edit]
Setahun dah Uda makan EPO (sejak join cosway).
quote:
- saya dah tak senggugut sangat bila period
- org kata kulit muka saya lebih berseri
- saya punya migrain dah hilang

- rambut tak gugur dengan teruk macam dulu dah
- kulit muka tak berminyak macam dulu
- tak de dah keruping putih yg selalu ada kat tepi kuku (kulit kering)

--------------
..belum ada satu hari pun berlalu tanpa aku mengingatimu.

219.93.8.:-)

gadis_aries
Ahli Aktif
46. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 3:03:51 ptg    [Edit]
Shahir
Yup...mmg intention nak try EPO......itulah tiapē bulan kena migraine....siksa sungguh....kat office ni kawan pun advise makan EPO

--------------
Missing u very much..cause you're not here...And nothing feels like the same...Without u being near

203.126.11.:-)

Lynnda
Lynnda
Pengendali
47. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 3:32:20 ptg    [Edit]


Lynnda mkn EPO Cosway ni

OK la... tapi kena mkn 2 biji sekali makan sbb kalau mkn sebiji jer takde hasil

then sikit yg Lynnda tak gemar.. gel dia keras giler....kalau makan mesti kasi air byk... siap leh luka anak tekak....

before that Lynnda amik kat klinik..sebutir RM 1.... tapi mkn sebiji sehari jer...
output mmg ok dan gel dia mmg lembut sgt

tengah dok survey EPO yg rega sama cam Cosway atau murah skett dari Csway tapi gel dia lembut skett

Kelebihan makan EPO ni (2 jenis ni):
- kulit licin
- pigmentasi kurang
- tumit tak merekah....
- takde period pain yg teruk
- ada masalah telinga.... Lynnda perasan benda ni, kalau Lynnda stop mkn, telinga takde masalah, tapi kalau makan mmg telinga ada masalah

SOALAN: Lelaki leh mkn EPO tak?

* Mesej ini telah disunting oleh Lynnda pada 16hb Mei 2005, 3:35:04 ptg

--------------
http://pengantin.fotopages.com-012-2399629,KRYOLAN Supplier,YM:yarntz, nlynnda@yahoo.co.uk

cincaugirl
Ahli Baru
48. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 8:57:21 mlm    [Edit]
quote:
i ada pesan dekat kawan I yang keje dekat Australia.. dekat sana, EPO yang 250 tablets tu.. RM 40 je duit kita.. puaslah makan.. siap kakak pun tumpang makan..



gel EPO dari sana halal tak?

mcm2 jenis EPO yg dijual di farmasi skrg ni.cuma kandungan GLAnya tu berbeza ler.

shahir,EPO Plus tu ada campuran herba Dong Quai?susah nak dpt herba tu skrg ni.Dong Quai ni bagus utk kaum wanita sbb kesannya mampu menenangkan sistem saraf,menyuburkan sel-sel otak,juga melicinkan usus dan menyihatkan rahim.

tapi nak tanya sikit,gel dia besar mcm yg cosway punye ker?tekak kecik jer,takut tercekik mcm yg Lynnda citer tu.telan panadol 2 biji pun seksa.

218.208.198.:-)

shahir
Ahli Aktif
49. Dihantar pada 16hb Mei 2005, 9:10:30 mlm    [Edit]
quote:
shahir,EPO Plus tu ada campuran herba Dong Quai?susah nak dpt herba tu skrg ni.Dong Quai ni bagus utk kaum wanita sbb kesannya mampu menenangkan sistem saraf,menyuburkan sel-sel otak,juga melicinkan usus dan menyihatkan rahim.

tapi nak tanya sikit,gel dia besar mcm yg cosway punye ker?tekak kecik jer,takut tercekik mcm yg Lynnda citer tu.telan panadol 2 biji pun seksa.



Cincaugirl,

EPO Plus Amway ni mmg ada campuran Dong Quai.
Taklah besar capsulenya. Boleh telan dan tak akan tercekik, insyaallah.
Ianya tak plak melukakan tekak...Yg Cosway punyer tu, bezanya dgn EPO Plus Amway ni...tak pasti plak. Sbb, Shahir trak pernah ambil yg Cosway punyer.

Apa yg shahir dapati sejak amalkan EPO Plus ni ialah period pain dah hilang. Tak lg moody atau sedih tak tentu pasal kalau nak period. Tektur kulit nampak lebih sihat. Kulit nampak bersih. Jerawat pun tak de. Kalau dulu time period mmg senang naik jerawat tapi kini tak lg. Rambut pun dah kurang gugurnya.

Mmg brand lain pun ada gak EPO tapi hati ni lebih senang kpd EPO Plus sbb shahir yakin yg ianya halal. Lg pun sbb sekali cuba dah rasa keberkesanannya... dan ia ada Dong Quai, halia...jd Shahir teruskan shj ambil yg Amway punyer.

* Mesej ini telah disunting oleh shahir pada 16hb Mei 2005, 9:16:45 mlm

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.220.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
50. Dihantar pada 19hb Mei 2005, 5:26:49 ptg    [Edit]
baru seminggu makan EPO ni.tak de lagi perubaan .kata hubby sha,mana ada ubat yg akan dapat kesannya dgn segera... sabar2 ler...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

61.6.58.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005