Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 27hb Ramadhan 1435 @ 25hb Julai 2014, 2:43:18 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Produk Kecantikan & Kesihatan  
(Pengendali : eyzlyn)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Natasya : Istimewa untuk Pengguna Natasya
yatie28
Ahli Setia
1. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 11:12:22 mlm    [Edit]


Sesiapa yg mempunyai Jeragat dan parut Jerawat tetapi tiada budgect untuk membeli produk yang mahal... bolehlah mencuba Produk Natasya ..

Sedikit info tentang produk Natsya ni :-

Gabungan formulasi terkini dan herba semulajadi khusus untuk perawatan kulit Asia. Berkesan untuk menghilangkan Jeragat, Jerawat dan bintik hitam diwajah dan mencerahkan kulit muka.

Cara penggunaan : Bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan selama 3 minit, bilas bersih. Untuk keberkesanan boleh digunakan 2 kali sehari.

Siang : Gunakanlah day cream yg mampu menghalang daripada pancaran matahari..

Malam : Gunakan krim malam untuk kesan yg maksimum.

Produk Natasya terdiri daripada 3 barang sahaja :
1. Sabun Jeragat & Jerawat Herba
2. Krim Malam ( memudarkan jeragat hitam dan parut jerawat yg degil )
3. Krim SPF (siang)

Kesan dapat dilihat dlm 2 minggu ..

--------------
B-Nice/Krim Natasya/Herba Dara/TRIMZ&KLENZ/Ladiva/ pelbagai.. tanya je HP 0123883240 YM- yatie_1598

211.24.8.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 05hb Januari 2006, 00:32:38 pagi    [Edit]
topik ni dah jauhhhhh sgtttttt kebelakang...

so,sha nak tanya la kat yatie...

berapa RM set2 natasya tu???

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

60.51.33.:-)

nabilanajwa
Ahli Setia
3. Dihantar pada 05hb Januari 2006, 3:25:12 ptg    [Edit]
Dulu ada set natasya sabun ngan krim malam...rege RM32 - 35
skang nie ada set sabun, krim malam ngan alas bedak rege promotion tempohari RM90+++...harga sebenar RM100+++
Tengok dalam Metro ada produk terbaru lagi keluaran natasya tapi lom tengok lagik.

--------------
Apalah ada padaku...hanya nyanyian dalam sepi...

202.188.163.:-)

spice07
Ahli Setia
4. Dihantar pada 06hb Januari 2006, 1:02:34 tghari    [Edit]
nabilanajwa..

tengok2 le apa produk yg ada.. buleh syer..

--------------
http://www.freewebs.com/mummyfiqah/ ~ jumpa saya di 0195642140~ym/emel-spicy07_mum@yahoo.com

60.49.95.:-)

eynda
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 06hb Januari 2006, 1:07:44 tghari    [Edit]
Masuk je kat website Natasya.....

http://natasya.com.my/main.html

219.95.23.:-)

suzismi
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 07hb Januari 2006, 02:27:04 pagi    [Edit]
natasya dah keluarkan produk baru...toner natasya..

--------------
Salindah/Examo/Revell/Cosway/DCL/mawar9774@yahoo.com/sms~0127526483

210.186.172.:-)

monie747
Ahli Setia
7. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 12:27:02 tghari    [Edit]
Ada sapa kat sini pakai natasya?

Saya pakai sabun dia aje..
so far, tak de perubahan sangat pun pasal jerawat and parut jerawat yg bertompok kat muka nih..

may be kena pakai satu set kot..

--------------
Saya budak baru blajar.. :-)

203.106.157.:-)

WHR
Ahli Baru
8. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 2:28:40 ptg    [Edit]
Hai Suzismi,

Masa memula guna Natasya sy cuma guna sabunnya saja.
Lepas 2mggu baru pakai complete set. Sekrg, kulit sy jadi
elok dr sebelum ni. Muka sy bersih jer. Sekali-sekala tu sy
tak pakai day & night cream pun kulit sy still cantik. Mungkin
produk ni tak sesuai dgn Suzismi aganya. Dan mesti berhati2
dgn produk ni kerna adany tiruan. Mula tak percaya, tapi sy terjumpa
semasa mencari sesuatu di Pasar Mlm. Dan atas sebab itu
kini kita kena beli 1set (sama ada 2in1 or 3in1).

Thanks.

--------------
HiDuP BiOr JuJuR, BaRu RaSa NiKmAtNyA !

218.111.235.:-)

WHR
Ahli Baru
9. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 3:26:06 ptg    [Edit]
Geng !

Silap aarr bukan Suzismi, tapi Monie747 !
Segala kesilapan amat dikesali !

--------------
HiDuP BiOr JuJuR, BaRu RaSa NiKmAtNyA !

218.111.235.:-)

izzarra
Ahli Baru
10. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 08:27:01 pagi    [Edit]
Natasya ni ada pengelupasan tak?
Muka ni, kalau mengelupas, tak reti2 nak stop..sebab tu kalau boleh nak avoid produk2 gini..tapi dengar org cakap, produk nih bagus..tapi takut mengelupas lagi..malas betul kalau camtu...
Any comments from penguna2 natasya..positive or negative?

210.187.77.:-)

WHR
Ahli Baru
11. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 09:19:01 pagi    [Edit]
Hai Izzarra, fuhhhh sedap nick you mcm novel yg I penah baca....
Ok, sy dah pakai produk ni agak lama la. Buat masa ni takde lah
pulak pengelupasan. Tapi tak tau lah utk kulit Izzarra.

Semlm dlm Harian Metro ada produk baru, Natasya Gold. Tapi mahal banget deh ! Sampai $238. Tapi tu menggunakan teknologi Nano.
Dan 1 lagi keluaran Natasya, toner. Ni baru ler lengkap produk penjagaan
muka. Nnt nak cari, beli & try. Maybe lepas ni skin tambah cantik.

--------------
HiDuP BiOr JuJuR, BaRu RaSa NiKmAtNyA !

218.111.235.:-)

shurie
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:33:53 pagi    [Edit]
Adik shurie pakai natasha mmg cantik...ramai yg dah pakai...murah dan berkesan....pastu nak pakai pon tak leceh....tak yah toner, dsb..muka tetap cantik....

lagi satu...nak pakai produk ni..kena satu set...takleh pakai sabun jer..nanti tak der kesan...so MESTI PAKAI satu set......tu adik yg bagitau...

* Mesej ini telah disunting oleh shurie pada 12hb Januari 2006, 10:36:01 pagi

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

Ngel83
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:41:38 pagi    [Edit]
Ngel dulu penah pakai kejap..
beli set yg ada sabun ngan krim malam tuh.
tp bile pakai muka ngel jadi merah sgt.. smpai opismate tegur nape merah
kat area pp tu..
pastu kulit jadi bminyak.. jerawat ada naik skit...
tp bile pakai krim malam dia mmg mcm ada pudar skit parut jerawat ni..
bile dah baca ramai yg pakai ok, ingatkn nak try pakai blk la...
hopefully ok ler lps ni..

--------------
L.I.B.Y.A <LoVe iS bEautiFuL.. yOu aLsO!>

219.94.125.:-)

Pu3Nasya
Ahli Baru
14. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:48:27 pagi    [Edit]
kite tgh cari produk sesuai utk muka....tak tau la produk ni sesuai ke tak.....

219.93.204.:-)

shurie
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:51:59 pagi    [Edit]
nak tanya...masa muka jadi merah tu hari ke berapa? ingatkan nak cuba gak.....sebab harga tak mahal sgt...muka adik pon ok jer...hari ke berapa merah? dulu shurie pakai rizreni....mula pakai merah kat pipi mcm pakai blusher...pastu muka mmg putih......

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

izzarra
Ahli Baru
16. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 12:20:33 tghari    [Edit]
Set lengkap natasya ada apa ek? yang 3 in 1 tu apa dia?
Tgk iklan macam murah, tapi botol dia besar mana?

Lagi satu, teknologi nano tu camner ek?

* Mesej ini telah disunting oleh izzarra pada 12hb Januari 2006, 12:21:47 tghari

210.187.77.:-)

Ngel83
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 12:48:21 tghari    [Edit]
tak ingat ler plak ari keberapa muka jadi merah.. lps 2-3 ari pakai kot..

--------------
L.I.B.Y.A <LoVe iS bEautiFuL.. yOu aLsO!>

219.94.125.:-)

WHR
Ahli Baru
18. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 11:14:45 pagi    [Edit]
Izzarra....

Byk soklan. Tak sure masaada kita boleh jwp.

3in1 = Sabun+Daycream+Nightcream
2in1 = Sabun+Daycream

Day cream tu cepat abis..... paling cepat pun 3minggu ler,
mana tak instruction 1x sehari, kita bantai 2x sebab
lepas solat Zuhur, tenyeh balik.

Set baru tu Kita tak cuba lagi. As per what I read in the
newspaper, Nano tu ialah pengewapan yg berulang
kali. It mean betul2 bersih ler kut. Set ini agak mahal.
Bukan tak mampu tapi takut pisang berbuah kali ke 2.
Dulu Kita pakai produk yg mahal2 tapi takde kesan yg
cantik, yg murah elok plak. So kita stay to this jer la.

--------------
HiDuP BiOr JuJuR, BaRu RaSa NiKmAtNyA !

218.111.235.:-)

izzarra
Ahli Baru
19. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 12:07:23 tghari    [Edit]
WHR,
Thanks...
U dah berapa lama guna set nih?
Berapa lama boleh nampak kesan?
Mengelupas tak? Ada merah2 tak? Ada timbul jerawat kecik2 tak?

Dulu saya penah guna ponds jer, bersih kulit time tu. Tapi produk yang spa tu dah takde jual kan..dok mencari2 produkyang sesuai ngan muka nih..
Macam2 dah beli, yang biasa, yang mahal, tapi kurang licin gak..sabo je la...

210.187.77.:-)

Pu3Nasya
Ahli Baru
20. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 12:36:17 tghari    [Edit]
TONER TAKDE KE?MCM PRODUK2 LAIN..............

218.111.187.:-)

WHR
Ahli Baru
21. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 2:37:51 ptg    [Edit]
Izzarra,

Actually lepas 2mggu nmpk keberkesanannya.
Kulit cantik skit dr sebelum ni.

Mcm Sy kulit jenis hitam manis(cewah2) so,
kemerah2an itu takde lah pulak kecuali klu
sy memakai blusher. Sy still menggunakan
compact powder. Pore pun mengecil.

Sy rasa sesuatu produk kecantikan ni bergantung
pd kulit & kesesuaian seseorg.

Selamat Mencuba.

--------------
HiDuP BiOr JuJuR, BaRu RaSa NiKmAtNyA !

218.111.235.:-)

syikin72
Ahli Produktif
22. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 5:32:15 ptg    [Edit]

--------------
www.kedai2ekin.com ~DCL~Trimz&Klenz~PhytoFiber~Be-Nice ~ 0123838018~ ym:syikin72~ syikin72@yahoo.com

60.50.206.:-)

shurie
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 11:43:56 pagi    [Edit]
kita ingat nak try ar natasha nih...heheh..sejak kena chick. pox beberapa bulan lalu, habih naik kat muka....dah tak licin cam dulu... ...amalkan supplemen, baru ok sikit.... ...ada sesapa yg dah guna produk ni??
Kalau majoriti kata ok, saya sambar satu...

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

maReeyo
Ahli Setia
24. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 12:48:15 tghari    [Edit]
rasanye ok.. try jelah shurie.. kompem leh pudarkan parut2 chicken pox tuh... mareeyo dedulu mmg sesuai pakai.. laa ni tgh tgh hormonal problem.. pakai skincare ape pon xsesuai... so cubalah... xrugi sbb xmahal mana pon...

--------------
http://www.klik4biz.com/?ref=MyVi

219.93.97.:-)

shurie
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 12:57:48 tghari    [Edit]
kalau cenggitu, leh sambar satu pas ni...tapi kena hold dulu sbb produk lama tak habih lg...sebenarnya dah serik nak pakai produk mahal..tapi kalau produk murah tapi berkesan ..apa salahnya mencuba....

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

cikgu_taska
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 1:43:47 tghari    [Edit]
Natasya dah ada toner..harga rm 18 jerk..
Toner dia mcm spray..so jimat arr skit..
spray kat muka..then ratakan..

Semalam jumpa satu akak nie..
muka dia ada jeragat jenis cam aku..
yg macam tahi lalat tu..
tapi mmg nampak kurang dah..
dah nampak pudar..
aku tanya guna apa..
katanya dia guna De wajah..
tapi malam dia guna krim natasya..
then..dia kata kebanyakan customer dia semua dah beralih ke natasya..
akak nie ada bukak butik..

--------------
Mama Nur Iman Irdina

60.49.75.:-)

shurie
Ahli Aktif
27. Dihantar pada 16hb Januari 2006, 1:53:24 tghari    [Edit]
kalau cenggitu..konpem sambar satu..

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005