Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 7hb Dzulkaedah 1435 @ 02hb September 2014, 05:02:34 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh R/TANGGA: : ZURIAT YG DITUNGGU : Petua & Rawatan Untuk Hamil (Part 3)
Liz_Dee
Ahli Interaktif
1. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 4:31:24 ptg    [Edit]
Sambung part 3..

Ada sesiapa tahu apa beza EPO dan Vitamin E...


What it does:

Evening Primrose Oil 1000mg is a supplement rich in essential fatty acids (EFAs), gamma-linolenic acid (GLA) and linolenic acid (LA) for the relief of PMS symptoms such as bloating, breast tenderness, sugar cravings, cramping, mood swings and irritability. Evening primrose oil can also assist in the relief of the symptoms of minor skin disorders such as eczema and dry skin.

What is in it?

Evening primrose oil (EPO)

Vitamin E

Evening Primrose Oil (EPO) contains the essential fatty acids gamma-linolenic acid (GLA) and linoleic acid (LA) and influences prostaglandin activity leading to a reduction of cramping pain and other symptoms associated with premenstrual syndrome, including cyclic mastalgia. Lifestyle factors such as excess saturated fats in the diet, ongoing high stress levels, alcohol consumption, and smoking may all affect GLA metabolism, leading to the need for dietary supplementation. Other uses for EPO include relief of symptoms of rheumatism and arthritis as well as psoriasis and atopic eczema.

* Mesej ini telah disunting oleh Liz_Dee pada 02hb Mac 2005, 4:34:35 ptg

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
2. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 4:43:51 ptg    [Edit]
alaaamaaak kak liz.. bukan part 3 aa ... part 12 ler..

by the way... thanx bukakkan topik.. nah ni

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 02hb Mac 2005, 4:57:46 ptg

--------------
...the strength to stand today...

161.142.112.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
3. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 5:47:21 ptg    [Edit]
Halluuuuu... maner sumer pg ni ekkk... dah balik ker?

--------------
...the strength to stand today...

161.142.112.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 5:56:34 ptg    [Edit]
adalah.... takleh kasi dlm bm ke..english ni yang malas ni...

* Mesej ini telah disunting oleh icecreamgirl pada 02hb Mac 2005, 5:57:14 ptg

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

161.142.112.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
5. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:30:34 pagi    [Edit]
Ice, tanya liz ke? apa2 pun boleh ice..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

SITI7677
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:37:37 pagi    [Edit]


EPO nie memang elok to regulate period and overcome period pain tapi bukanlah dan2 tu makan terus elok EPO ni herbs so it take time ...and EPO ni juga elok tuk org yg ade asthma, EPO ni menguatkan anti bodi badan kita... sy makan brand KORDEL 1000mg baru berkesan since kat farmasi tpt sy beli tu suggest the best EPO is from KORDEL'S

slmt pagi semua..dah lama tak posting yer..bz sikit..

--------------
*Semalam Adalah Sejarah..Hari Ini Adalah Kenyataan..Dan Esok Adalah Harapan*

210.195.24.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
7. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:41:11 pagi    [Edit]
errr..u all amik2 pil ni x yah consult doktor ke?...ni yg musykil nih...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
8. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:53:03 pagi    [Edit]
Jumpa pharmacy consultant pun boleh. Yang kat counter belakang tu.. Bukan SA dia..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:59:03 pagi    [Edit]
liz.... boleh terangkan lagi tak kebaikan EPO...yang kat atas in english..malas aaa...otak beku.... kalau bm ...senang...main lompat2 jerk..

teringin gak nak makn.... mmg takde efeks apa2 kan..dia cam vitamin je kan....

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
10. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:12:19 pagi    [Edit]
oooo...kalau jumpa pharmacyst tu mmg dah biasa buat la..tp kenkadang dorang ni ckp sbb nak lakukan barang dorang je.....

EPO ni just macam food supplement je eskrem

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
11. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:18:41 pagi    [Edit]
Melegakan sindrom sebelum haid (pms)- kemurungan, iritasi, sakit payudara, kesembapan dan senggugut.
Mengurangkan simptom putus haid- panas badan, dan kekeringan faraj
mengurangkan sengal sendi.


Liz dgr beberapa doctor kata semasa mengandung tak galakkan makan EPO sbb takur effect baby

* Mesej ini telah disunting oleh Liz_Dee pada 03hb Mac 2005, 10:50:08 pagi

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:27:54 pagi    [Edit]
oo.. gitu...
so boleh ler mkn...
lelaki pun boleh mkn gak ke a..
tq for info....

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
13. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:13:13 pagi    [Edit]
oh x sesuai utk org pregnant......good info...
kang dah pregnant main taram je makan...heheheh

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
14. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:27:26 pagi    [Edit]
Ya betul tu .. jgn pakai makan je.. Mcm kawan liz office lama dia umur dalam early 40.. Dia makan vitamin calcium.. pastu dia minum susu anlene high kalsium....
badan dia jadik shaking.. menggigil.. rupanya bila jumpa doc. diorang kata terlebih kalsium.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

acen1010
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:50:58 pagi    [Edit]
EPO ada ELA + GLA + E-vits lebih kurang macam Omega-3 jugak. But then, kalau tak silap kalau amik Omega-3 is OK for women yang nak get pregnant, dan sangat OK bg yang tgh pregnant pasal bleh develop great brain for the baby.

Kalau salah .. harap diperbetulkan ya...

192.91.75.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
16. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:56:40 pagi    [Edit]
PrincessLea ng SITI7677..
uitsss.. lamer tak nampak korang... ssenyap jer.... any news?


eskrem.. ng Lea..
aper yg fieda tahu... EPO is e very good dlm membantu in getting pregnant...

sbbnyer EPO leh produce lebih banyak cecairan faraj yg subur dan berkualiti.. so as dalam faraj kiter ni kan ader cecair yg di sebut cecairan faraj (cervical fluid) atau (egg white cervical mucus).. mmm banyok no terms nyer...

jd subur ni in terms of dia agak thin, berair, jernih n strechy sket... so benda alah ni ler, (cecairan td tu) yg membantu para askar2 (sperm) tu, utk berenang melalui uterus menuju ke fallopian tube dan terus ke telur (egg). Pastu cecairan tu jugak membantu utk askar2 td tu stay alive for up to 5 days dlm falopian tube tu.. ( dan memboleh kan conception tu berlaku w/pun kiter tak wat intercourse dlm waktu subur..)

Kalau kiters nyer cecairan faraj tu tebal, brown n kering... dia akan menghalang kesuburan sbb ader stgh wanita tu dia agak kering dan menghadapi masalah utk produce cecairan faraj yg berkualiti... JADI dgn meminum banyak air dan mengambil EPO boleh membantu utk produce cecairan faraj yg subur dan berkualiti pd wanita ini tadi...

tp fieda tak sure lak org pregnant boleh makan ke idak... nak kena surf lagi ni


p/s: sorrie ler kalao berbelit cos fieda tolong mentranslate kan dr laman web BI .. ni eskrem punyer pasal laa ni... kui kui kui

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 03hb Mac 2005, 12:02:16 tghari

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
17. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 12:11:12 tghari    [Edit]
Kak Liz...
nak tanyer... and so as mungkin menjawab naper doktor tak kasi amik EPO masa pregnant..

quote:
"Evening Primrose Oil or EPO should only be taken from menstruation to ovulation. This is because EPO can cause uterine contractions in pregnancy"

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
18. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 12:12:21 tghari    [Edit]
fieda

kita ade je kat sini...tgk2 n salin2 petua heheeh...x de ape2 news pun...tgh berusaha kerass... bulan ni lum period lagi...tp rase cam x menjadi lagi..xpela try lagi..

anyway TQ for ur info..xtau la EPO ni mmg sesuai utk org2 cam kita...ingatkan EPO just utk regular kan period n legakan simptom2 PMS ni...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
19. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 12:30:44 tghari    [Edit]
Fieda, maybe ianya membantu for those yang nak pregnant but during pregnancy maybe tak digalakkan. Consult doctor.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:59:51 ptg    [Edit]
so....boleh ler p beli EPO skerang.... betul aa....takde efeks..
cuma bila tak peknen jerk takleh mkan kan..
hehehe..... bila lah nak merasa jadi mak yong...

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
21. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:06:46 ptg    [Edit]
Beli la.. kordel la bagus. Nak rekomen shaklee, dia takde EPO.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

cikwan
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:14:01 ptg    [Edit]


lama cikwan tak masuk. baru balik btn. penat betul la... . ni pun tunggu husband mai amik kat opis.

pasal EPO ni, dulu cikwan amik gak sebelom kawin sebab x tahan kalau peod cik sensungut tu datang. so, kwn2 suggestkan EPO tu. masa tu cikwan amik yang murah jer. xder budget. alhamdulillah, pas makan EPO tu sesungut takder, peod pun ok. kekadang tu miss jugak makan, sakit tu datang baliklaaaa.... pastu, bila dah kawian ni, still amik gak, tukar Cosway plak, tak lekat2 jugak. along la.. soh tukar pil manjakani sarapat tu.. yerla... nak makan dua2 supplement ni, budget ciput. pastu takut campur2 pening plak kat dalam tu. so, cikwan continue ngan manjakani sarapat tu la plus asid folic untuk merancang pregnant. bila tukar manjakani tu, lain sikitla peod, lagi power dia kuar, banyak pun banyak sikit banding masa anak dara dulu. tanya doktr pun dia x kata apa. so continuela sampai skrg.

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:18:50 ptg    [Edit]
ehehehhe.. ok... sat lagi p beli...

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
24. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:21:56 ptg    [Edit]
Kak Liz

EPO tu yg bape mg elok?...penah nampak ade yg 500mg la, 1000mg la...so which one yg ok ek?...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

cikwan
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:25:05 ptg    [Edit]
Lea

boleh jer tanya pharmacyst tu. kalau kena pompuan lagi bagus sebab xderla segan silu nak tanya. cam kes cikwan dulu dia tanya gak keadaan peod kita. pastu dia bagi cdgn memangla yang mahal. cakap jerla terus terang xder budget. so, dia cdgla yang reasonable price sikit. last2 dia ngakula sbnrnya isi dia benda sama jer cuma brand dia jer mahal.

* Mesej ini telah disunting oleh cikwan pada 03hb Mac 2005, 5:25:41 ptg

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
26. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:30:32 ptg    [Edit]
Setahu liz 1000mg.. kalau ita beli bottle kecil (yang each 500mg tu, kita kena amik 2 kapsul) kalau big bottle bermakna 1 capsule la..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
27. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 5:44:20 ptg    [Edit]
eskrem..
ko nak pg beli... ko juper dlu ng pharmacist kat belakang nu... aper yg dia rekomen... cam aku dia memang rekomen Efamol.. jgn pg tanya kat SA depan tu... nanti dia mesti cakap ni best... tu ok... yg ni pun ngam...


cikwan..
patut le lama tak nampak... g kusus ropenye... camne? any gud news to share?
nak tanyer... manjakani dan kacip si kak timah tu tak panas ker utk org2 cam kiter ni?


Lea...
Kerja keras... jgn tak kerja... .. Fieda ader baca one website tu dia kater... masa make love tu jgn pk langsung pasal nak getting pregnant.. or baby but think of relationship..


Kak Liz..
Yup betul... selain drpd org pregnant tokleh amik (sbb may be harmful to the fetus and induce early labor.. unless consult ng doktor).. Org2 yg ader penyakit lain kena consult gak ... cth cam yg ade sawan, diabetis dan yg pernah mengalami masalah kesihatan..

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 03hb Mac 2005, 5:45:29 ptg

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 07:35:25 pagi    [Edit]
hehehe..dah beli dah...
brand kordel's.. beli yang 500mg punyer... kat gurdian offer rm33++ gitu.
ada yang twin pack 100kapsul*2 botol + 30kapsul milk ...(apa ntah,...tak ingat..tapi orang tu kata utk hati)..harga rm79.90.
ingat nak beli terus yang tu... tapi pikir..ni baru 1st time nak makan, so try yang kecik je lah... tapi saya mkn sebiji je lah.... malas nak mkn 2 biji..

eh..nak tanya.. kalau 500mg tu ...sebetulnya kene mkn 2 biji kn.... 2 biji tu sekali mkn ke..atau sehari mkan 2 biji? konpius aa...

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

wanli
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 07:37:43 pagi    [Edit]
morning sumer...

SITI

lama btol x nampak... amacam??? ader ke xde??? nak gaks tau.. kalu ader...isk.. sonot nyerrrr... kira salah sorang ahli kiter dah naik pangkat dah ni... kena jadik ajk club ibu mengandung lakss...

fieda

sehari x chit chat ngan kau.. windu oooo...

--------------
mimpi yang tak pasti... akan jadi nyata atau sebaliknya.... http://wanina.fotopages.com/

219.93.8.:-)

cikwan
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 08:55:18 pagi    [Edit]
fieda
hmm...itu cikwan tak tau pulak. kacip fatimah tu cikwan minum air keluaran orang kampun jer. tu pun masa nak try2. kalau yang pior tu tak penahla pulak rasa. kalau kandungan cosway tu rasanya tak berat. so far cikwan amalkan berbeza sangat kesannya banding makan EPO. sambil tu cikwan ader gak minum kopi habbatus sauda. masa anak dara dulu kalau satu hari tak menggelupur tak sah lam sebulan. sekolah pun mesti ponteng sebab senggugut kuat sangat. kalau x silap dah 4 kali kena suntik. tu yang risau bila nak kawinn... takut nanti kang takleh bagi abang baby. bila dah stat makan EPO dan manjakani tu baru rasa yakin sikitla.. peod pun x senggugut, kecuali kalau miss makan, darah pun banyak siktla kuar.

semalam gi klinik. malangnyer doktor tu malas sikit. check tak teliti. dia buat scanning, tp katanya rahim cikwan kosong... agaknya betul kata mak, family cikwan ni jenis payah nak kesan. nampak tak nampak, perut dah besar.. harap2 aderla... kan. cuma dia ader wat kiraan semalam, kalau x silap dalam 9 minggu la... . konpius betul......

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
31. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 09:18:49 pagi    [Edit]
semua!

Lama giler tak masuk sini... ada masuk time part 2 ke 3 dulu tah..
nak join balik leh?...
Ha pasal EPO ni dulu saya pun ada makan cz masalah senggugut jugak lah.. ok tu mmg ok tapi la ni dah tak makan cz dah habis..

cikwan thanks balas pm... saja je tanya cz wondering jugak....
icecream dah pergi urut tu ker? Hari nampak cam beriya nak pegi?..

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
32. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 09:25:18 pagi    [Edit]
Good Morning semua...

break nanti boleh la pjg2kan kaki pegi beli EPO....yeyyeye...

Fieda

tu le len kali pk camtu la....tp kitorang xdela pk teruk2 sgt....xmo stresss...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

manis26
Ahli Baru
33. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 09:52:06 pagi    [Edit]


hai apa kabar semua.....i betul2 tersentuh hati baca kat ruangan nie....tentang orang yang belum ada anak...tak pe laa nie ujian tuhan kannn....cuba makan asid folik.....untuk pregnant.....i sekarang pregnanti dah 6 bulan.....kekadang tu tak sampai hati nak baca kat ruangan nie..i paham perasaan org yang teringin sangat menimbang cahayamata...i pun nie first baby harap2 segalanya selamat.....Good Luck

61.6.39.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
34. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 09:52:30 pagi    [Edit]
sumer...

PrincessLea.. beli jgn tak beli... habih le farmasi penuh ng bebudak MDC kang. ekekeke. Nanti makan EPO.. pastu amalkan teknik2 yg telah ko tulis selama ni tu ... Ader rezeki .. Insya-Allah .. oh yer ari tu aku dengo ceramah dr Ust Siti Norbahyah... fulfill ur relationship with love.. salah satunya.. petua nak menambat hati suami.. buat laa urutan cakar harimau dan labah-labah naikk

babyhubby.. mmm lama tak nampak... taper lepaih ni moh le slalu ke sini k..


cikwan.. ntah aa.. fida dengo org kater ler... kacip kak timah ng manjakani tu panes sket.. ari tu amik gak sbb kononnya nak menambah 3x ganda tenaga .. kui kui kui.. tp bila mak tgk dia kater tak yah laa makan dulu sbb panas..

ape daa punyer dr .. kiter dah bayo die.. kena la wat betul2 kan.. aper2 pun fieda doakan utk kesihatan cik wan dan bakal baby... Insya-Allah.. kesihatan dan pemakanan tu kena jaga jugak tau...


wanli... miss u too.. three.. four... patut le aku nengok ko tadak smlm... cuti ghopenyer. Selalu ko kan ng mmg suka bertenggek kat sini soghe dah ok?

eskrem..
ko dah beli... syabas beeete... oits ko baca aaa kat botol tu dia tulis aper... cam aku dia kater 6 biji sehari (500mg for each capsule) .. so takkan aku nak telan sumer2 tu kan .. so aku dgn relanya makan 2 pagi, 2 tgh dan 2 mlm... ekekeke.. ikut suka akuu je kan

edit balik - manis.. thanx cos sudi gak jenguk sini.. first baby ker.. tahniah .. kitorang dah besa ng perasaan camtu.. cuma laaa nii bile join thread ni.. sentiasa positif... Satu hari rezeki kami akan tiba jua..

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 04hb Mac 2005, 10:03:34 pagi

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 10:17:47 pagi    [Edit]
baby hubby..
tak jadi p lah...sb mak saya kata nanti takut jadi lain.... dan lagi bila dengar ada tukang urut guna batu (bertungku) takut gak... takut uri pecah..
lagipun tunggu lah dulu... mkn ubat2 dulu...kalau dah takleh baru p....

EPO tu kalau makan sehari sebiji jerk tak bleh ke... byk aa nak kene mkn..
asid folic, minyak ikan scout emulsion lagi.... EPO lagi... letih mak..

ya allah..besarnya pil ni...baru jerk telan..sebiji je lah...gedabak giler.. tersangkut ni hah..hampeh tol.... raso tocokek den...

* Mesej ini telah disunting oleh icecreamgirl pada 04hb Mac 2005, 10:22:21 pagi

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
36. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 10:41:22 pagi    [Edit]
eskrem

ko ni kelako la...

fieda

cakar harimau tau lerrr....
labah-labah naik tu cam ne plak....

cakar harimau ni pun nak kena bukak buku balik ni...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
37. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 10:41:52 pagi    [Edit]
Teringat liz masa makan pil/ubat/vitamin byk2 sekaligus... Buang air pun bau ubat jer..

Kalau makan jamu, air kencing akan jadik kekuningan.

Lepas tu kalau sedawa, bau jamu/ubat..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

cikwan
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 11:58:58 pagi    [Edit]
ari ni xder mood tul nak wat keja. dahla badan letih balik btn x sempat nak rehat, g klinik doktor wat bih kurang jer. lepak sini pun x ader plak yang menarik.....

--------------
Hmm.... berdebar-debar menanti kehadiran orang baru.......

211.25.50.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
39. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:21:05 tghari    [Edit]
cikwan..
quote:
lepak sini pun x ader plak yang menarik

jgn aaa buring2... meh kiter menarik2kan thread ni...

Lea..
urutan cakar harimau.. ko buat jejari kedua2 tangan macam harimau nak mencakar tu, pastu ko urut dari leher ke bawah.. pastu ko nak naik..buat 2-2 tangan ko macam nak buat jemput-jemput tu.. pehtu picit naik ke ateh.. tu laa nama dia urutan labah-labah menaik..... tp dia ader le gaks step2 lain... nanti aku pm ko eksss...

ustazah tu kater... kalo kiter yg offer husband utk urut badan dia, (tak kira la kiter guna cakar harimau ke.. cakar buaya ke... cakar musang berjanggut ke...ekekek). Kita akan dapat 7 ketul emas... tp kalau husband yg minta ngurut.. kiter dapat 7 ketul perak... So balik kang... offer jangan tak offer.


eskrem..
quote:
ya allah..besarnya pil ni...baru jerk telan..sebiji je lah...gedabak giler.. tersangkut ni hah..hampeh tol.... raso tocokek den.
kelakos laa ko ni... tp nasib baik ko mengingatkan aku... kalo tidak aku pun hampir2 lupa td nak makan...

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 04hb Mac 2005, 12:21:49 tghari

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:30:16 tghari    [Edit]
Tak sanggup lagi aku
menelan EPO itu
hampir tercekik batang leherku

aku rasa benda ni still ada kat tekak lagi aa....

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
41. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:35:01 tghari    [Edit]
La icecream.. tak sudah˛ lagi ke makan EPO nya? Dah masuk tengah hari dah nih....

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
42. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:42:33 tghari    [Edit]
eskrem... aku sambung...
biarkan ia pergi...
melalui batang lehermu...
bagaikan tiada orang yg peduli...

Perlukah aku makan lagi ..
apa yg telah ku telani...
Oh EPOOOO


edit balik - babyhubby.. sian si eskrem tu... agaknyer terkulats-kulats muka dia naknelan EPO

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 04hb Mac 2005, 12:43:52 tghari

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:57:41 tghari    [Edit]
aku bukan apa..ngeri giler..
dulu pun aku takdelah takut sangat mkn pil..takat panadol ngan antibiotik tu no hal....
tapi EPO ni cam cantik gitu.... lut sinar lagi.... licin.... ee... tapi dah berjaya... tunggu kol 2 lak..

dia 3 kali sehari kan...

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

lobakbiru
Ahli Interaktif
44. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 1:28:36 tghari    [Edit]
curik sket tips untuk masa depan!
errr...aku nak beli gak ler EPO tu!

--------------
seringkali perasaan ini terkait dengan rindu...seperti angin yang menderu...

219.95.175.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
45. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 2:02:27 ptg    [Edit]
eskrem.. oit..oit.. time makan ubat yesyes..


lobak.. beli le... selain dr mengatasi PMS (pre-menstrual symptoms), suburkan rahim.. elok gaks utk kulit... maknenye kalau selama ni ko pakai skincare utkk mencantikkan kulit... so EPO ni treatment from inside...

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 04hb Mac 2005, 2:03:40 ptg

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
46. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 3:48:29 ptg    [Edit]
fieda

Tenkiu...tenkiu...4 the tips...balik ni kena praktis2...
mesti hubby pelik...apsal bini aku ni rajin semacam offer urut ni...dulu kena mintak... heheheh..gara2 nak 7 ketul emas...

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 4:14:56 ptg    [Edit]
mm..urut labah2 iye..
aku suka... my hubby pandai buat...best... bukan stim aa...
lega.... rasa hilang lenguh..... kadang2 kalau nak tido tu..dia buat labah2..
labah2 best lagi dari harimau...
kalau cakar rimau tu... kira signal hijau.. hehehehe... ..

aku tak pandai buat benda tu..sb jari jemari ku halus... so nak buat labah2 takleh nak cekup belakang dia... hehehe....

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

202.185.247.:-)

lobakbiru
Ahli Interaktif
48. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 4:17:44 ptg    [Edit]
apa korang citer ni? rimaulah...labah2lah...
tak paham aku!

p/s:-fiedariza...memang elok ek EPO tu?nanti aku pi carik!

--------------
seringkali perasaan ini terkait dengan rindu...seperti angin yang menderu...

219.95.253.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
49. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 4:34:05 ptg    [Edit]
lobak..
rimau ng labah2 tu teknik urutan utk suami... si Lea ng eskrem tu paham ler... ko nak tau ker? (dengan suara penuh keikhlasan).. kalo ko nak tau aku pm ko... kan aper.. masukk aaa dlm notes ko yg ntah page keberapa tuhh..

eskrem..
waa beszzz nye hubby ko yg ngurut ko... kalo kiter ngurut hubby dpt 7 ketul emas/ perak... kalo hubby ngurut ko dapat aper ekkk... haaa aku tau... keh keh keh.. rahsia

Lea..
quote:
mesti hubby pelik...apsal bini aku ni rajin semacam offer urut ni...dulu kena mintak... heheheh..gara2 nak 7 ketul emas...


takper ko diam jer... jgn bgtau paper.. nanti mesti perasaan akan bertambah2 lagi kat ko... kalo dier tanyer.. ko jawab aaa... sajer jer.. paling2 kurang pun mesti dia kate... dah buat tebiat agaknye si Lea ni

--------------
...the strength to stand today...

202.185.247.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
50. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 4:57:11 ptg    [Edit]
fieda, eskrem

hubby aku pun spesis suka urut2 ni...aku lak geli gelemen kalau kena urut..mau tegak sume bulu roma aku ni.....

ooo...dia x kata aku buang tebiat...mesti dia ingat aku nak mintak something...hei...aku buat baik mesti dia ingat aku ade udang balik mee... ...tp kompem makin sbb dulu liat je nak urut dia....

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005