Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 6hb Muharram 1436 @ 30hb Oktober 2014, 11:54:34 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Amway : Pengalaman Menggunakan Barangan Amway
ella973
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 11:04:41 pagi    [Edit]
Kita sambung topik kat sini

mamaboomboom ~ everytime nak sak kunci dia mula la nak masuk tapi nak tutup jer.. la pulak

akukiut ~ meh ler dtg umah I boleh kita kenal2 dan I boleh tunjuk kat u produk amway yg I pakai, nanti kata tak percaya lak..

one thing I nak inform, semua produk amway bukan miracle, just one or two application terus jadi cun, i percaya pada konsistency, so kalau u amalkan terus menerus Insya Allah menjadi,

lagipun supplemen amway bukan diperbuat atau mengandungi drug si mana effectnyer serta merta...

semuanyer diperbuat dr bahan semulajadi, so kalau bahan semulajadi faham2 ler, kena sabar dan gunakan secara terus menerus...

i pun tak minta org percaya produk amway ni bagus, cuma nak share jer ngan org lain pasal produk ni...

kalau ada yg tak puashati atau bila pakai produk ni menimbulkan alahan atau sebagainyer, pihak Amway memang tak teragak2 utk pulangkan semula duit yg u dah laburkan..

* Mesej ini telah disunting oleh pompuan pada 02hb Mac 2005, 09:43:38 pagi

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
2. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 11:07:35 pagi    [Edit]
ella

quote:
mamaboomboom ~ everytime nak sak kunci dia mula la nak masuk tapi nak tutup jer.. la pulak


Kita ni pemerhati aje...tapi kalau ada peluang kunci...memang suka sangat!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.39.:-)

gee67
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 3:59:59 ptg    [Edit]


quote:
Cara engkorang cerita macam bagus produk ni. Apa kata Raihanis, Ella & Shahir paste gambar kat topik ni. Nak juga tengok kulit muka dan bentuk badan kamu semua. Bila dah nampak bukti, barulah orang percaya.



Bila kita nak bercerita satu2 produk tu tentu kita nak cerita daripada pengalamankan? Tak tahulah orang lain yang mungkin bercerita untuk tujuan melakukan produk yang dijualnya.

Macam Kak Gee yang dah gunakan produk Amway ni dah 8 tahun, memang yakin dengan produk ni.


--------------
Amway, Phyto Fiber, Susu IGg, DCL ~ Bidadari & Vinergy, PM/call Kak Gee di 017-3339880

218.208.239.:-)

ella973
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 5:50:43 ptg    [Edit]
Ye la, saya dah pakai serba sedikit poduk amway ni, so saya bercerita dr pengalaman la..mcm kak anis dan kak shahir, saya rasa pun sama, tanya jer kak anis, apa produk nutrilite yg dia belum try, kecuali water treatment ler.. siap tunjuk ngan saya lagi....

tak semestinyer nak kena jaja muka atau badan baru org nak percaya
produk tu bagus atau tidak... btw saya tak was2 nak citer pasal produk amway sebab memang serasi ngan saya. kalau tak serasi, saya pulangkan balik kat amway, dpt duit beli bende lain

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

210.195.96.:-)

shahir
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 00:11:28 pagi    [Edit]
quote:
shahir tu dah melidi la pulak. jangan mare...hakikat jugak kan?


Amboi...Pn Raihanis...
Melidi ya...??? Sejak amalkan Nutrilite, berat I menten 48kg dgn ketinggian 157cm. Mmg now, tak perlu diet lagi...semua I makan dr nasi lemak hinggalah ke roti telur. Mungkin pd sesetengah orang spt makcik-makcik shahir atau yg ala auntie berpendapat I ni makin kurus berbanding dulu 57kg. Tapi kalau ikut BMI, berat dan ketinggian I dalam range ideal...tambahan pula I bukan jenis "tubuh kasar" bak istilah orng Kelate.

Mai nak habaq kat you...
Last week, staff my husband dtng rumah. Dia tengoklah gambar family yg terpampang kat dinding. Terus dia tanya "...how come you were not in the picture?" Then, I tunjuklah " Tu I..yg duduk tu.." Nak tahu apa dia kata..." God, you were fat...tak eloklah....better maintain your current weight".

Tu lah.....reality..mmg sejak I amalkan supplemen, I menten slim...walaupun ada gak yg kata..."awat hangpa kurus ni". Walau apa pun, I senang dgn penampilan sekarang, tak lagi debab macam dulu...

* Mesej ini telah disunting oleh shahir pada 28hb Februari 2005, 00:54:20 pagi

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.64.:-)

shahir
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 00:32:09 pagi    [Edit]
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Cara engkorang cerita macam bagus produk ni. Apa kata Raihanis, Ella & Shahir paste gambar kat topik ni. Nak juga tengok kulit muka dan bentuk badan kamu semua. Bila dah nampak bukti, barulah orang percaya.
--------------------------------------------------------------------------------



I cuma kongsikan kebaikan product Amway sbb I sendiri dah cuba dan rasai keberkesanannya. I yakin dgn quality pdt Amway. Pd I kalau nak tahu kebaikan sesuatu pdt tu, kita sendiri kena cuba...dan itulah yg I lakukan sebelum I menjadi pengguna pdt Amway ni. Sbb ianya sesuai dan serasi dgn diri I dan juga keluarga I, maka I confident share ttng kebaikan pdt Amway ni. Nak percaya ttng apa yg dikongsikan atau sebaliknya terpulanglah. tepuk dada tanya minda... mungkin ada ant. mereka yg heboh2 pasal sesuatu pdt cuma bertujuan melakukan pdt yg dijual shj...wallahualam.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.64.:-)

shahir
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 00:44:17 pagi    [Edit]
quote:
Macam Kak Gee yang dah gunakan produk Amway ni dah 8 tahun, memang yakin dengan produk ni.

Gee...dah 8 thn ya? Masih setia lg dgn Amway...mesti istimewa pdt Amway ni sbb 8 thn pd Shahir bukan satu jangka waktu yg singkat utk membuatkan seseorang tu setia dgn satu pdt.

Cuma, shahir nak beritahu gee...setiap kali ke RDC, mesti shahir akan renung "Iron Lady - network XX" sbb orng nya...walaupun dah menjangkau 40an tapi masih menten slim dgn complexion yg sihat, lantaran mengamalkan pdt Amway ni. Terdetik hati ni...naklah nampak awet muda cam dia. Pd shahir, she's gorgeous...tambahan kalau berpeluang tengok dia in person.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.64.:-)

aku_kiut
Ahli Baru
8. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 01:36:19 pagi    [Edit]
Bukan apa, aku pernah jumpa dengan ahli MDC ni yang jual produk yang kononnya boleh kuruskan badan, tapi bila jumpa orang yang promote tu badan dia - Nau zubillah, besar gedabak. Kalau tak sebab aku dah order barang tu, nak je aku pulangkan balik.


quote:
I cuma kongsikan kebaikan product Amway sbb I sendiri dah cuba dan rasai keberkesanannya. I yakin dgn quality pdt Amway. Pd I kalau nak tahu kebaikan sesuatu pdt tu, kita sendiri kena cuba...dan itulah yg I lakukan sebelum I menjadi pengguna pdt Amway ni. Sbb ianya sesuai dan serasi dgn diri I dan juga keluarga I, maka I confident share ttng kebaikan pdt Amway ni. Nak percaya ttng apa yg dikongsikan atau sebaliknya terpulanglah. tepuk dada tanya minda... mungkin ada ant. mereka yg heboh2 pasal sesuatu pdt cuma bertujuan melakukan pdt yg dijual shj...wallahualam.



Aku suka cara engkau explain. Eh, Shahir, engkau ajar Ella tu cara PR ye. Aku bagi cadangan aje, jawablah baik-baik. Kalau aku nak beli produk Amway ni pun, gerenti aku tak order dengan Ella. Nanti aku cari kau ye Shahir.

* Mesej ini telah disunting oleh pompuan pada 02hb Mac 2005, 09:45:23 pagi

--------------
bizi body

61.6.100.:-)

raihanis
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 02:29:29 pagi    [Edit]
shahir, i setuju dgn staff husband u tu. u skrg ni kurus sgt. nak isi i sikit?

quote:
Bukan apa, aku pernah jumpa dengan ahli MDC ni yang jual produk yang kononnya boleh kuruskan badan, tapi bila jumpa orang yang promote tu badan dia - Nau zubillah, besar gedabak. Kalau tak sebab aku dah order barang tu, nak je aku pulangkan balik.



i pernah juga alami keadaan mcm ni masa anak dara dulu. i pegi kedai yg
jual produk kecantikan sbb nak beli bedak utk hindarkan jerawat. salesgirl
yg promote brg kat i tu, mak aiii bukan nak kutuk...tapi muka dia mmg penuh
dgn nanah jerawat batu. merah sana sini, acne agaknya. dalam hati mmg
rasa mcm nak kansel je beli bedak tu. tapi disebabkan kedai dia je yg ada
jual produk tu, i terpaksa la beli jugak.

lepas abis sebotol bedak tu i pakai, ada kawan rekmen 'cuba beli kat kedai
makcik XXX'. tapi muka jadi tak elok mcm guna bedak yg pertama tadi.
kawan i cakap mungkin yg tu produk tiruan. so i pergi semula ke kedai yg
mula2 i beli brg tu.

waahhhh!! licin dah muka salesgirl tu. cerah putih berseri2, mmg cantik...
tapi puji dlm hati je la. masuk je kedai tu, tokey dia bagitau la, dia ambik
pekerja mcm tu sbb nak test produk samada sesuai dgn kulit org malaysia
atau tidak. lagipun yg tu anak sedara dia. tak lama lps tu i pegi lagi nak tgk
akak salesgirl yg lawa tadi, tapi dah tak keje situ. org dah bawa 'lari' gi honeymoon.

i rasa org yg jual brg kat u tu pun mungkin baru guna ubat yg dia jual.
atau mungkin dia saja2 je promote utk dapatkan customer.

mcm i sendiri pun, ada gak jual produk DCL. mula2 tu, mmg tersangat ok.
berat badan turun gak 3kg dlm masa tak sampai 2 minggu. tapi bila dah lama2
i rasa tak serasi sbb penyakit yg i ada ni, tak boleh makan/minum sebarangan,
nanti lagi bertambah sakit. so, terpaksa la i berhenti ambil produk DCL. tapi
kalau ada yg oder, i jual jugak sbb ada sesetengah org tu mmg sesuai.

pun begitu, berat badan i tetap gak menten walaupun tak makan biodex
atau buat apa2 diet. semua tu dek penangan Lecithin E, Bio C Plus dan juga
supplemen2 yg lain. kalau takde semua tu, dah tentu makin debab i skrg
ni. paling kurang pun, dlm setahun berat badan mesti naik 5kg. tiap2
tahun kena tempah baju baru. nak gemuk bukan main cepat, tapi nak slim
ya rabbi punya la siksa.

skrg ni doktor suruh makan supplemen aje, jangan ambik ubat2 kuruskan
badan sbb semua tu blh effect kepada penyakit yg i tanggung ni. kena la
diet sendiri kalau nak slim mcm anak dara dulu, 160cm tinggi dgn berat 58kg.
tapi mustahil la boleh slim sampai mcm tu....sbb malas. biar je la
macam ni. mcm kata shahir, I senang dgn penampilan sekarang. sbb berat
badan dah tak naik mcm dulu. syukurlah.

* Mesej ini telah disunting oleh raihanis pada 28hb Februari 2005, 02:31:20 pagi

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.62.:-)

ella973
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 08:40:10 pagi    [Edit]
quote:
Aku suka cara engkau explain. Eh, Shahir, engkau ajar Ella tu cara PR ye. Aku bagi cadangan aje, jawablah baik-baik. Kalau aku nak beli produk Amway ni pun, gerenti aku tak order dengan Ella. Nanti aku cari kau ye Shahir.



tak pe la, bukan rezeki saya.

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

jamd
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 09:06:38 pagi    [Edit]
ella,

betul tu rezeki ada dimana2

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

anis_baihaqi
Ahli Baru
12. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 10:56:45 pagi    [Edit]
aku_kiut

quote:
Kesian orang yang paste gambar kat topik Diet & Berjaya ke apa tu. Kiranya diorang tu jaja muka kat dalam MDC ni lah ye. Kalau budak-budak tu baca mesti kecil hati.


setuju tu..kalau saya,saya akan kecik hati..bukan nak jaja badan
ttp sebagai prove dan pembakar semangat.bukan semua orang
tinggal satu tempat shj so agak mustahil nak jumpa


quote:
, aku pernah jumpa dengan ahli MDC ni yang jual produk yang kononnya boleh kuruskan badan, tapi bila jumpa orang yang promote tu badan dia - Nau zubillah, besar gedabak.


agaknya sebab badan dia pun gedabak lagi kot itu pasal la taknak
paste gambar dan bagi alasan macam tu,kalau
taknak letak gambar jangan cakap macam tu..sorry no offense!

219.95.199.:-)

shahir
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:01:11 pagi    [Edit]
aku_kiut,

Terima kasih kerana ingin hubungi I jika nak dpt kan pdt Amway.

quote:
Bukan apa, aku pernah jumpa dengan ahli MDC ni yang jual produk yang kononnya boleh kuruskan badan, tapi bila jumpa orang yang promote tu badan dia - Nau zubillah, besar gedabak.

I faham...sbb I pun pernah alami situasi begini masa nak beli satu pdt tu dulu.

Raihanis
quote:
shahir, i setuju dgn staff husband u tu. u skrg ni kurus sgt. nak isi i sikit?

Tapi staff tu cakap cam ni lah...
quote:
.." Nak tahu apa dia kata..." God, you were fat...tak eloklah....better maintain your current weight".


s0Raihanis...tak kisahlah.. cam you debab dan pd you cam I ni kurus plak...tak pe lah kan...asalkan kita senang dgn penampilan kita. Walau apa pun janji kita sihat.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.65.:-)

ella973
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:10:27 ptg    [Edit]
tak kisah ler, nak kutuk ker, nak fitnah ker...janji bahagia...

saya pun bahagia gak, maklumla... bila byk org buat fitnah, byk org mengumpati, byk ler kita dpt pahala

jom ler kita sambung balik pengalaman kita guna brg amway, sape yg suka brg amway, meh ler join, sape yg rasa menyampah tak yah ler... nukan satu paksaan pun utk beli atau guna brg amway nie..

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

raihanis
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:11:50 ptg    [Edit]


Minuman Campuran Ceri Aserola NUTRILITE

masa peknen dulu, DD dtg rumah bawak buah tangan sekotak Ceri Aserola
nih. lps je diaorg balik, i minum segelas. masa tu nak beli mmg tak reti sbb
tak penah pegi ware house pun.

esok paginya...selepas 3 hari tak ke tandas, fuhhhh rasa legaaa sangat.
abis semua saving kat dalam dibuang.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.197.:-)

ella973
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:16:54 ptg    [Edit]
berselera nengok gambo tu kak anis... sedap ker...
yg ni jenis meal replacement ker atau minum sajer2

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

raihanis
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:37:26 ptg    [Edit]
shahir, kul 2.29 pagi reply msg u. tengah mamai agaknya.

semlm anak2 tak jaga minta susu, so takde la bangun online. kdg2 ngantuk
gak. tapi saja digagahi mata ni baca mesej2 hangat dan sensasi tuh.

ella, jangan la ambik hati. pi ambik ayaq semayang banyak2. cool sikit hati
tu. kalau ikutkan panas kepala, semua org mmg panas sekarang ni. luaq
dalam panas nih. pantang cuit aje, sure melenting.

jangan lupa minum ayaq nyioq 3 jaq.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.197.:-)

raihanis
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:40:44 ptg    [Edit]
ella,

Satu sajian 180 ml memberi 100% AS RDI vitamin C, dari Pekatan Ceri Aserola NUTRILITE yang eksklusif.

Cara berkhasiat, enak dan mudah untuk terus memberi vitamin C - satu Antioksidan untuk menentang Radikal bebas .

Pengganti minuman berkalori tinggi yang bagus.

4 peket / kotak.


bukan meal replacement, cuma minuman berkhasiat utk seisi keluarga.
sekotak tu akak minum sorang2 je, tahan la 2 bulan. bancuh sikit je campur
dgn air.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.197.:-)

raihanis
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 3:45:46 ptg    [Edit]

PRINCESS VACUUM CLEANER

bulan ni mmg nak oder banyak nutrilite product. boleh la beli vakum tu sebiji.
dah lama berkenan. jumpa kat Giant batu caves aritu, diaorg jual RM160.
yang smartshop punya lagi mahal.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.197.:-)

shahir
Ahli Aktif
20. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 4:28:09 ptg    [Edit]
Sib baik Ella bg tahu pasal Vacum tu. This month kak shahir bnyk nak borong Nutrilite...jd bolehlah beli sekali. Senang skit kalau nak vacum seat kereta...maklumlah anak2 ramai, suka mengunyah dlm keta.

Raihanis,
I ada Active 8 yg ni...hari tuh CNY dpt hamper. Bukak hamper nampak yg ni. Sukanya hati...sbb tak yah beli. Yg ni pun sodapp.

NUTRILITE Active 8* Perisa Tangerin/Oren

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.49.69.:-)

cipin
Ahli Baru
21. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 5:49:51 ptg    [Edit]
lazatnya tgk minuman tu... raihanis u cakap masa ngandung u minum yer.... boleh yer.. mana yang you rasa lebih berkesan untuk proses pembuangan yang lebih kerap.. maklum jelah.. masa pregnant ni susah beno nak pi melabur.... kekadang tu sampai 3-4 hari stok dok simpan dalam perut....

minum yang tu ker or ambik fiber vitamin???

202.185.105.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
22. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 6:03:56 ptg    [Edit]
nak share skit NP sendiri tak perasan, husband lar dok cakap! tak tau lar betul atau tidak!

Sejak amalkan protein & daily, skin complexion makin cantik! smooth & cerah skit (perasan ke aku ni? ) tapi, memang betul! ramai yg tegur...

kak raihanis boleh komen besok, bila jumpa nanti!

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

jamd
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 3:13:57 ptg    [Edit]
jamd baru je borong nutrilite...tapi bila klik kat payment...offer vaccum tu tak keluar ...kenapa eh...

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.149.:-)

ella973
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 3:14:27 ptg    [Edit]
semalam dah beli Deodoren amway nih... apa kebende nama dia ntah..ari ni sampai ler kot..

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

raihanis
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 3:31:21 ptg    [Edit]
jamd, bukan ke offer tu bermula 6hb mac? akak pun tak sure sgt. ingat2 lupa.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.32.:-)

raihanis
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 3:33:25 ptg    [Edit]
Promosi ini berlangsung mulai 6 Mac 2005 dan sah di bulan Mac 2005 sahaja, sementara stok masih ada.


kan dah kata.

akak duk tunggu 6hb ni, baru nak submit oder. sape oder awal rugi la. takleh
beli vakum tu.

laju pulak sales bulan nih. baru masuk 2hb, pv dah separuh dari bln lepas.
apa brg korang beli ek?

* Mesej ini telah disunting oleh raihanis pada 02hb Mac 2005, 3:34:58 ptg

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.32.:-)

jamd
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 3:43:15 ptg    [Edit]
baru je call HQ...from 1-5 March hanya utk DD...6 march onwards baru leh ambik...so rugi le jamd camnie...tapi diorg kata jamd leh ambik kat HQ on 6 march onwards...bayar RM35.00 ...kak anis nak pi HQ tak ?

otherwise jamd buat second order through phone suh diorg add vakum cleaner tu , then diorg leh hantar sekali dgn brg2...

sib baik guna credit card...so main belasah je nie

kak anis saya le borong banyak...hehehhe..next order nak order artistry set....tu pun sebab ada CC

* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 02hb Mac 2005, 3:44:52 ptg

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.149.:-)

shahir
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 6:22:40 ptg    [Edit]
Promosi vacuum tu starts 6 March onwards ya...

Haiya...kenalah tunggu nampaknya. Sib baik Raihanis habaq...kalu idak melepas.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

60.48.216.:-)

jamd
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 6:49:22 ptg    [Edit]
tu le shahir jamd dgn confident nye memborong hari nie...sib baik leh hantar next order...kira kena order lagi le on 6 march semata2 nak beli vakum tu

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.149.:-)

gadis_aries
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:20:10 pagi    [Edit]
Inah nak tanya ni....Tropikal Herbs for women brapa harganya eh? Boleh kasi dealer price & non-dealer price tak? Ada org PM dari M'sia lah

--------------
Missing u very much..cause you're not here...And nothing feels like the same...Without u being near

203.126.11.:-)

jamd
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:22:56 pagi    [Edit]
inah

tropikal herbs for women

DP : RM 42.00
CP : RM 52.50

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

gadis_aries
Ahli Aktif
32. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 09:47:38 pagi    [Edit]
Jamd

Thks for the info

--------------
Missing u very much..cause you're not here...And nothing feels like the same...Without u being near

203.126.11.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
33. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:03:16 pagi    [Edit]
Kak Jamd,

boleh guna credit card ke beli barang amway?
sebab kita nih tak bukak-bukak lagi akaun maybank camnela kita nak order..terpikir nak amik artistry set ni..alahai....bulan 3 offer dia abis. Nape amway tak buat BCB jugak...kalau BCB adela...senang sket...

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

ella973
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:15:11 pagi    [Edit]
vogue

itu kat kredit standard chartered yg memang khas utk ahli amway, rasanyer vogue leh apply tu, cuba jengah website amway tgk camne nak apply, tak pun tunggu jamd explain camne nak apply

minggu depan rasanyer ella nak pi amway, kalau vogue nak beli brg boleh order, then ella tlg pick up and bayarkan kat kaunter.. ella pun lepas pi amway hari tu kena pi Jab. Imigresen sebab nak renew permit maid. boleh ler kita jumpa..

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:23:50 pagi    [Edit]
ella,

boleh gak tu...camne nak order tu...order cam biasa ek...cuba terangkan sket heheh.....

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

jamd
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:41:17 pagi    [Edit]
Vogue

credit card standard chartered tu kak jamd apply masa pi HQ...ada booth Std Chartered...so apply jelah...pastu bila dah approve & dapat kad nie....isi form & hantar kat amway...so bila nak beli brg...masa payment akan keluar 3 method of payment....for those tak de CC akan keluar dua le...either...pay through e-banking maybank/public bank/credit card..

so kalau pakai cc leh le belanja lebih sikit

maybank leh buat application through online nak bukak a/c...so seminggu je kad siap...leh pi maybank collect card

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 11:52:16 pagi    [Edit]
oo ye ke?

boleh apply through online ek...
oo ok...nak bukak laman web dia jap hehehe

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

ella973
Ahli Produktif
38. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 1:38:59 tghari    [Edit]
vogue

kalau nak order kena pi kat troli Membeli belah..

ish jgn order hari ni, aku nak pi hari selasa, so isnin baru kau leh order, kalau pi order hari ni, kang kena denda lak...

sorry lambat inform sebab server kat opis ni tak bagus...

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

210.195.96.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 2:15:18 ptg    [Edit]
Ella

Ok, kita order isnin minggu depan ek..beres...
kat shopping cart tu click kat pick up kan...

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

jamd
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 2:19:16 ptg    [Edit]
ella

camtu aku kirim vakum cleaner to kat kau untuk pick up jelah...leh ke

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

ella973
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 2:23:52 ptg    [Edit]
yer, kalau pick up lebih RM150 free so tak yah bayar RM10

before nak submit order conpem ngan org balik yer...

tapi memang nak kena pi sana before 12/03, maidnyer permit mati on 12/03

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

jamd
Ahli Produktif
42. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 2:37:53 ptg    [Edit]
ella...

fomema kau dah siap ke...takes 10 days to process

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

ella973
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 2:52:36 ptg    [Edit]
off-topik

jamd~ dah siap, 7/03 ni cukup 10 hari so boleh proceed dah permit tu

--------------
Amway/DCL/Salindah/T&K/PF/Be-Nice/Tupperware/ANGGUN~ella973@hotmail.com/YM:eljoe73/012-2728944

219.93.8.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
44. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:11:30 ptg    [Edit]
Nak tanya pengedar amway...nak tau bio c tu vitamin c ke?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

raihanis
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:43:31 ptg    [Edit]
Liz, info ttg Nutrilite Bio C.

NUTRILITE BIO-C PLUS ( SUPER VITAMIN )

Anti toksid semulajadi dalam badan.
Apa yang dilakukan pada tubuh anda ?

Mengawal vitamin lain daripada proses pengoksidaan Antioksida
Untuk penyegeraan dalam proses penyembuhan luka.
Mampu mengurangkan kolestrol dalam darah.
Mengelak jangkitan virus dan bakteria dengan menambah sistem immune.
Mengelak daripada agen-agen penyebab kanser ( mengatasi pembentukan Radikal bebas )
Mengurangkan kejadian darah beku dalam salur darah ( melembutkan salur darah )

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.244.:-)

raihanis
Ahli Produktif
46. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:47:26 ptg    [Edit]


NUTRILITE Bio-C Plus

Setiap tablet yang bersalut NUTRILOCK mengandungi 250 mg vitamin C (termasuk vitamin C semula jadi daripada Pekatan Ceri Aserola NUTRILITE yang eksklusif, Kompleks Lemon Bioflavonoid daripada ekstrak kulit dan isi lemon, serta sebatian tumbuhan PHYTONUTRIENT
Vitamin C larut air dan mesti digantikan setiap hari.
Ia adalah antioksidan utama yang diperlukan untuk menentang radikal bebas
Membantu mengekalkan tulang, gigi dan gusi yang sihat.
Membantu dalam penyembuhan luka.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.244.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
47. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:57:15 ptg    [Edit]
Ooo fungsi mcm VIT C la ek.. Tq raihanis..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

shahir
Ahli Aktif
48. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 6:14:32 ptg    [Edit]
Vit C - Bio C
Mengikut seorang pakar epidemiologi di Universiti Carlifornia, ringkasan yg merangkumi lebih 90 kajian menunjukan bahawa pengambilan vit C yg tinggi didapati dgn ketaranya mengurangkan risiko kanser rongga mulut, esofagus, saluran penghadaman, serviks, rektum payu dara dan paru-paru.

Jadi elok bg kita utk ambil vit C setiap hari.

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.148.:-)

arelya
Ahli Baru
49. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 6:21:51 ptg    [Edit]
kalau 1000mg vit c sehari, kira ok ke?
brapa sepatutnya diambl yer vit c ni?

60.48.179.:-)

Cattleya
Ahli Baru
50. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 6:24:47 ptg    [Edit]
saya nak tanya lah pendapat dari yg berpengalaman dgn produk amway ni. saya bercadang nak guna skincare artistry ni. kulit saya dari jenis yg agak berminyak. ada jeragat sikit dan juga parut jerawat. set mana lah yang sesuai? Pure white tu ok tak?

192.228.129.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005