Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 22hb JamadilAkhir 1435 @ 23hb April 2014, 5:35:05 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Skincare : Skincare apa yg anda guna....
eynda
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 10:54:46 pagi    [Edit]
Kawan-kawan semua..... .

Jom le kita cerita sesama, skincare apa yg kita pakai sekarang. Ok ke tak ok? Cemana pengalaman guna skincare tu? Ada yg guna produk dari syarikat mlm, ada yg beli kat kaunter...pasti yg branded-branded gitu cth: SKII, Clinique etc.

Macam eynda sekarang guna Olay Total Effects. Dah lebih setahun setia ngan produk tu. Tapi biasa le manusia tak pernah puas hati....dugaan iklan-iklan kecantikan pun banyak . Rasa-rasa......macam nak tukar skincare lain .

So, meh le cerita tentang produk skincare yg u all guna....

Sekadar berkongsi pengalaman....mana la tahu ada yg boleh dapat idea dari perbincangan kita .

219.95.16.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
2. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 11:04:20 pagi    [Edit]
liz pun mcm enyda, suka tukar2 sbb nak tgk mana yg suitable ..

That day liz ada pakai Cellex C toner. dah abis nak beli baklik mahal gak.. hehe.. so tukar neutrogena tone.. alamakk jerawat la pulak.. now stop sedang consider neostrata.

Temporary guna yg murah iaitu BML.

Olay liz takleh pakai sbb oily sgt. dah la liz ni muka jenis oily..
Sensitive.
So hati2 beli brg..

Essence liz masih pakai Neutrogena.. bagus sgt..
Sabun liz pakai murad.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jamd
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 11:29:49 pagi    [Edit]
jamd lak essence je pakai sk2...pastu malam pakai biomedic retinol 30....lain2 cam cleanser pakai marthina tilahar scrub cleanser, toner pakai reflexion

my husband guna toner neutroggena...tak sesuai dgn kulit muka dia ...naik bintik2 kecil....dia tak nak pakai reflexion sebab tak tahan bau

my maid lak pakai olay...baru je try coz dia terpengaruh kat iklan kat TV...yet tak sesuai gak dgn dia...B4 this dia guna safi & apa satu jenama tu yg utk putihkan kulit...yg colour pink tu...lupa lak nama dia

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.201.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
4. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 12:36:16 tghari    [Edit]
jamd, refexions tu kan wangi mcm buah..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jamd
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 12:40:12 tghari    [Edit]
liz,

sebab bau epal masam tu yg dia tak suka kot...dia cakap cam bau cuka

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.201.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
6. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 12:51:14 tghari    [Edit]
hahaha

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

eynda
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:37:06 pagi    [Edit]
Nak tanya ada tak sesiapa yg pakai produk skincare MARY KAY? Ok ke produk ni?

218.111.160.:-)

acen1010
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:40:41 pagi    [Edit]
Dah pernah di-introducekan dengan produk MaryKay. Pernah attend one-to-one facial session dengan the beauty consultant. Memang pohati tetapi.... at that moment tengah expecting my baby, so, terus padamkan niat tu....

Tapi skrg dah tak minat ngan MaryKay... nak try something better...

192.91.75.:-)

eynda
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:56:43 pagi    [Edit]
Thanks acen1010 ....

Eynda tanya sebab MARY KAY punya beauty consultant tengah suruh eynda try pakai produk ni. Tapi eynda tak berani...nak tanya orang yg pernah guna dulu...Ada lagi sapa-sapa yg pakai atau pernah pakai??

218.111.160.:-)

RedTomato
RedTomato
Pengendali
10. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:58:50 pagi    [Edit]
facial wash, toner & moist. loreal.....
so far takde masalah arr.....

yang beshnyer bila pi outdoor aku guna brand lain.....
aku bawak nivea coz murah sket.....
hahahaha.....ini kes kengkawan suka pow laa.....
malas nau bawak facial wash sendirik

--------------
ezrinjamil.multiply.com

Ashsha
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 01:38:35 pagi    [Edit]
sha sama cam eynda..OLAY TOTAL EFFECT..masih tak terpedaya lagi dgn iklan2 kat mana2 pun.dah sesuai dan serasi dgn kulit.jumpa dgn member2,depa kata kulit makin mulus.bekas2 jerawat dah kurenggg sgt...suke nyer....

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

210.186.82.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 09:24:29 pagi    [Edit]
eynda,

Kita sekarang ni tak guna apa-apa skincare...kecuali moisturizer dari loreal...pencuci muka pun tak..toner pun tak...sebab hari tu beli brand loreal(ingat lepas ni nak guna artistry). Pakai je mesti kulit tak smooth...naik merah-merah ...kalau tak pakai langsung tak pe...kulit ok je...pi facial pun sama...lepas pakai je kulit merah-merah...jadi kesimpulannya kulit kita tak boleh pakai skincare kalau pakai jadi merah-merah tak kisah mana-mana brand pun....

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

pompuan
pompuan
Pengendali
13. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 09:40:17 pagi    [Edit]
skrg dok tengah try Nivea Visage - Vit C
penangan orang2 dok kata pasal vit c la .. hehehehee
baru 2 hari, so tak perasan effect sangat ..

sambil tuh, pakai OLAY Total White, sedap bau dia ..
pencuci plak, dah biasa pakai Clean and Clear ..
so tak tukau2 dah ...

as long as jerawat tak naik .. itu dah kira best dah ..

--------------
CNI - 019-5050558

yatie28
Ahli Setia
14. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 10:38:49 pagi    [Edit]
Saya guna produk Evolusi Anggun .. one set ...

Deep Clearly Gel : Membersih, menaggalkan sel mati, mencerahkan dan meningkatkan keanjalan kulit.
* mmg deep dia bersihkan kulit muka*

White Super Toner - Mencerahkan tompok hitam, memudarkan jeragat, mengecutkan serta menghilangkan kesan jerawat dan memadatkan kulit.
* Ha yang ni mmg super ... really love it *

White Plus SPF 25 - melindungi kulit dari sinaran matahari, mencerahkan kulit, dan membuat wajah berseri tanpa makeup yg tebal.
* bagusnya dia tak berminya .. pakai sikit jer .. nampak very natural * muka nampak shining dan glowing .. best sangat ...

Intensif Night Cream : memudarkan tompok hitam , jeragat dan kesan jerawat, mengecutkan jerawat serta mencerahkan kulit. Biarkan overnight kat muka.kalau ada jerawat nak tumbuh atau merah .. pagi bangun mesti jerawat tu kecut or merah tu dah hilang... best giler

Botox Cosmetic : "Bertindak seperti "botox" , sungguh berkesan, kulit kelihatan lebih remaja, gebu, berseri, padat dan menghalang kedutan dan menambah antioksidan.
* Yg ni lebih pada nak nampak muda ... tak mahu ada kedut kedut kat muka .. bagi tegang gitu ...

--------------
B-Nice/Krim Natasya/Herba Dara/TRIMZ&KLENZ/Ladiva/ pelbagai.. tanya je HP 0123883240 YM- yatie_1598

203.106.52.:-)

Cintamanis
Ahli Setia
15. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 11:34:34 pagi    [Edit]


Yatie,

Skincare set nie tahan brapa lama?

--------------
Hidup Berlandaskan realiti

60.48.156.:-)

yatie28
Ahli Setia
16. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 11:51:35 pagi    [Edit]
cintamanis,

tahan lebih sebulan lah ... now ni dah over sebulan .. tapi tak habis lagi pun .. kalau habis pun tak habis serentak.. then boleh beli satu satu ...

--------------
B-Nice/Krim Natasya/Herba Dara/TRIMZ&KLENZ/Ladiva/ pelbagai.. tanya je HP 0123883240 YM- yatie_1598

203.106.52.:-)

shurie
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:05:40 tghari    [Edit]
shurie ingatkan nak tukar gak...adik shurie pakai de wajah..kulit dia cerah dan
licin....bekas parut accident motor kat pipi pon dah tak nampak...produk dia pon tak
mahal sgt..utk trial rm75...sapa ada guna produk ni?

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

210.187.119.:-)

normazira
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:14:18 tghari    [Edit]
Shurie,
adik saya pun guna de wajah. baru nak abiskan trial pack. mmg nampak ler kesannya.. dulu muka dia mmg kusam. sekarang dah ok! tu la pasal, ingat nak try gak... skang ni saya guna Artistry set.

219.94.50.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
19. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:27:38 tghari    [Edit]
Vogue, dah terima perfume?

errr. kalau tak pakai pencuci abis tu lepas bedak pakai apa nak tanggalkan dan bersihkan?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
20. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:29:41 tghari    [Edit]
Vogue, dah terima perfume?

errr. kalau tak pakai pencuci abis tu lepas bedak pakai apa nak tanggalkan dan bersihkan?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:30:25 tghari    [Edit]
off topic:
kak Liz, dapat dah....thanks hari tu dah hantar email kat akak ..tak dapat ek...nak bagitahu sampai ..

akak tanya kita ke tu...kita tak pakai apa-apa basuh muka camtu je...bila nak gi kerja je pakai moist , bedak and lipstik...tu je

* Mesej ini telah disunting oleh vogue2704 pada 01hb Mac 2005, 12:33:24 tghari

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
22. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:35:24 tghari    [Edit]
ishh akak rasa kalau basuh mcm tu jer mcm tak bersih la.. Sbb kalau dah cuci pun bila pakai toner tu masih ada kekotoran melekat.. hehe.. bedak pun tak ilang

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

shurie
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:48:43 tghari    [Edit]
normazira..kulit adik u makin cerah tak? u pakai produk tu camana kesannya?

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

210.187.119.:-)

pompuan
pompuan
Pengendali
24. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:53:34 tghari    [Edit]
lupa lak nak bgtau ...
saya jugak ambik jamu Alur Ayu ... utk kulit dari dalam ..


--------------
CNI - 019-5050558

normazira
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 1:01:06 tghari    [Edit]
Shurie, sekarang muka dia mmg cerah & licin...
I pakai product tu ok, tapi kalau bleh i nak mencerahkan kulit muka. i ada juga beli Pure White Essence tapi masih belum nampak keberkesanannya...

219.94.50.:-)

dee2004
Ahli Baru
26. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 1:04:58 tghari    [Edit]
hai, semua saya nak share jugak ...la ni guna total effect, pencuci pun total effect, cuma waktu malam guna dermwhite ...kulit i kusam gak tapi dah 2 minggu guna total effect so kesannya alhamdullillah...

219.94.32.:-)

kaklonglin
Ahli Setia
27. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 1:47:09 tghari    [Edit]
kak long lin guna Pure White Set dari ARTISTRY, Artistry adalah antara 5 jenama berprestij dalam penjagaan kulit muka dan kosmetik warna yang terlaris di dunia dan Jenama ARTISTRY adalah jenama penjagaan kulit muka dan kosmetik warna berprestij yang paling laris di Malaysia

--------------
Nuraslindah - AmWay/TransferFactor -017-3218365 lindasof@yahoo.com

210.186.217.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 1:55:25 tghari    [Edit]
setia dengan OLAY TOTAL EFFECT..
dan berjaya jugak akhirnya apabila seisi rumah pakai produk tu...
mmg bagus...
tapi pelik a.... TONER OLAY jarang2 jumpa...
kalau sesapa ada maklumat yang mana2 tinggal kat kl..bagitau kat ner ada jual TONER OLAY ni....
kat gurdian offer rm38.88 bagi OLAY TOTAL EFFECT.

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

161.142.112.:-)

zamna
Ahli Baru
29. Dihantar pada 12hb Mac 2005, 03:03:05 pagi    [Edit]


zamna pun suka tukar2 produk....
la ni dah 2 bln lebih guna produk bsb... alah... kalau bukak mjalah m.wanita mesti jumpa iklan produk ni...

murah2 pun murah... zamna pakai clarifying cleanser, clarifying astringent, exfoliant toner, day crean, nite crean n sunblock... harga dlm rm 90.

kulit mengelupas masa mula2 je.. tupun x byk n tak sakit mcm produk lain... kulit tak nampak fake.... nak menten senang... murah... cleanser tu zamna pakai sbln lebih.... harga cleanser tu rm 12... zamna pakai utk oily face... kalau whitening cleanser x silap rm10 je...

masa mula2 pakai cam tak yakin jek... pasal packing pun nampak biasa sgt2.... tapi alhamdulillah ok... muka cerah semulajadi... parut2 berkurangan.....

ada tak yg pakai produk ni gak?
klu ada n yg penah pakai citerlah pengalaman u all...

219.92.237.:-)

suzismi
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 19hb Disember 2005, 2:00:19 ptg    [Edit]
Su pun suka tukar2 juga...
sekrg ni pakai campur2..so far takde problem..
cleanser~Bio Whitening DCL
toner~True Revell
pelembap~Olay Total Effect
foundation~mustika ratu(kalau gi jln je baru pakai)..
night krim~True Revell

kulit su ni tak bermasalah sgt...
cuma yg su perasan kalau tido tak basuh muka(letih...terus tertido)..
mesti naik jerawat...
moral~...nak kulit cantik kenalah rajinnnnn

--------------
Salindah/Examo/Revell/Cosway/DCL/mawar9774@yahoo.com/sms~0127526483

210.186.172.:-)

moktih
Ahli Baru
31. Dihantar pada 19hb Disember 2005, 3:36:09 ptg    [Edit]

akak pun suka bertukar2 produk..........la ni dah
tiga minggu guna produk Zai Beauty Formula satu
set .....puas ati semua problem yg. ada dah mula ilang

203.121.44.:-)

Rosniena
Ahli Setia
32. Dihantar pada 19hb Disember 2005, 5:23:35 ptg    [Edit]
moktih..set jerawat bagus tak brand Zai Formula tu

--------------
B-nice, Bidadari,Pengedar Sah Aura Seri call me 019-2562460-shah alam,selayang,ipoh,B.Phat

219.94.112.:-)

moktih
Ahli Baru
33. Dihantar pada 20hb Disember 2005, 09:16:44 pagi    [Edit]
Rosniena i tak pastilah pasal set jerawat tu coz my skin oily & berpigmentasi......tapi lah ni pakai tak ada satupun jerawat yg. timbul & pigmentasi dah mula ilang & skin makin gebu klu u nak info lanjut nanti
i bagi no. to contact..

* Mesej ini telah disunting oleh moktih pada 20hb Disember 2005, 09:17:46 pagi

203.121.44.:-)

amoi
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 20hb Disember 2005, 2:04:07 ptg    [Edit]


aku guna clinique....nombot 2....
memula takut gak nak try..
sebab ramai yg aku dengar tak rasi ngan clinique...
pastu lak mahal...
aku try starter.....
sampai skang beshh pakai...
so far tadak prob...
moist dia tak berminyak dan jimat betul pakai...
sedara mara ngan amak mertua aku pong kata muka aku licin tak berminyak...
jerawat cuma naik masa nak period...
hehehehehe...itu dah memang wajib tapi naik 1 jek...
banding ngan dulu macam bleh beranak˛ lak....

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
35. Dihantar pada 20hb Disember 2005, 3:43:14 ptg    [Edit]
Amoi punya kulit dah licin dah.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

March95
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 20hb Disember 2005, 4:39:02 ptg    [Edit]
march dulu guna Moist hingga ke Night Cream brand loreal
pencuci guna Eversoft tapi dah 2 week cuba produk simple sebab tengok muka kawan cantik, licin & bersih aje dia pun pakai produk simple jugak atas nasihat doc

--------------
~~Hidup Mesti Ceria Selalu~~

61.6.54.:-)

b_e_g
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 11:56:32 pagi    [Edit]
aku nye sama ngan amoi..

CLINIQUE....NOMBOR 2
Dah 2 tahun pakai,takde masalah, pori2 pun dah tutup,balckhead takde..jerawat ade bila period jer..tu pun beautician clinique kat the mall KL yg baik hati tu bagi freegift krim jerawat..so bila bubuh,jerawat cepat kering...
cuma time peknen nih ade jerawat kecik,alahai..banyak lak tu..kat tepi dahi, kata org sbb perubahan hormon..
sape yg berminat guna clinique, produk ni mmg bagus,chemical free..beautician akan cek kulit kita dulu baru dia suggest guna set nombor berapa..bagi aku mmg jimatla sbb walaupun korang tgk kos dia cam mahal tapi tahan lama
ni bajet utk set nombor 2
sabun=RM60 (boleh kerat kecik2)
toner sederhana(tak ingat la bape ml)=rm75
moisturizer besar =rm90 (tak ingat harga yg kecik,sbb terus beli yg besar..tahan hampir sethn,penggunaan 2 kali sehari)

tambahan macam scrub, beg beli jgk,setakat ni scrub dia best,muka rasa berangin je sbb ade mint,dah 2 thn,masih tak abih lagi..kulit muka tak cekang..so produk ni sesuai dgn kulit aku la
disamping tu byk lagi produk clinique yg aku beli sbb aku satisfied dgn skincare dier...mmg nampak perbezaan sejak aku pakai produk ni..makcik aku yg suggest..bila pakai produk kena continues, effect mmg lambat sket sbbnya chemical free kan..tapi berkesan kat aku...

--------------
...fOrGivEn bUt Not fOrgoTteN...

202.184.60.:-)

capricorn
Ahli Baru
38. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 2:48:39 ptg    [Edit]
kalo antara BIOTHERM, clinique dgn SK II mana lg ok?
mana satu lebih murah?
ada sesapa pnh guna tak?

61.6.35.:-)

b_e_g
Ahli Aktif
39. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 2:58:43 ptg    [Edit]
mmm...setakat ni beg tak pernah try biotherm n skII sbb skII mahal sgt..tak mampu la, biotherm tak pernah tanya user dier..clinique ramai sedara beg pakai..

--------------
...fOrGivEn bUt Not fOrgoTteN...

202.184.60.:-)

amoi
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 4:16:09 ptg    [Edit]

bioterm....
member aku ada pakai...tapi tak lama...
dia cakap tak beshh dan muka jadik gatal˛...

SKII....
kawan gak pakai...
dia kata KO....
sebab muka jadik naik berkulat...
ye arrr SK II base on yeast kan...
so muka dia jadik roti expired....

clinique....
cam beg cakap...
so far tok kitaorg ok sesangat....
skang nih ada facial foam...
harga sama jek...
tapi cam lagik beshh sebab tak leceh nak jaga sabun buku...

lagi 1 aku suka clinique sebab...
tiap kali ada event atau promo mesti dorang sms atau call...
so kita akan tau bila sale ngan promo...
memang jaga customer bebetul dorang nih...

pasal rega lak...

bioterm...mahal..member aku tu beli satu basic set dekat 3++ gak...

SKII..aku rasa seme tau mahal kan...1 mask tepek tu pun ada dekat puluh inggit...

liz....
licin...hehehehe....
skang nih sejak balik dari liang...
muka aku berbintat sebab kena gigit dek agas...
skang ngah tunggu heal...
tapi licin tetap licin....
syiom skek kat mija...
kehkehkeh...kelako lak sebut nama anak ko yg sama ngan aku...

* Mesej ini telah disunting oleh amoi pada 21hb Disember 2005, 4:47:36 ptg

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 11:04:09 pagi    [Edit]
quote:
SKII....
kawan gak pakai...
dia kata KO....
sebab muka jadik naik berkulat...
ye arrr SK II base on yeast kan...
so muka dia jadik roti expired....

kelaka la amoi ni....biar betul....
roti expired tu..

sampai sekarang kita tak guna skincare...
aritu guna reflexions...tak tahan bau..tak best....
last2 try guna temulawak..(skincare paling murah) nak tengok keberkesanan dia camne hehe

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

amoi
Ahli Produktif
42. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 11:27:10 pagi    [Edit]


quote:
kelaka la amoi ni....biar betul....
roti expired tu..



lorr...betul arrr...cuma kurang skek jek....

member aku ada pakai temulawak...
memula aku dengar dia ckp dia guna temulawak...
aku igt dia wat lawak....
hehehehe....
rasanyer dia dah pakai 2 thn lebih kot...
apa jenih aku tak pasti....
ok kot dia pakai...
sebab tadak lak aku dengar dia merungut apa˛....

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 11:52:12 pagi    [Edit]
amoi,

ok ..ok...kesian ek..kalau dah jadi camtu rupanye...
harga clinique tu range dia bape ek?
dalam rm100-300 ke..heheh..saje nak survey,,

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
44. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 12:00:05 tghari    [Edit]
quote:
kalo antara BIOTHERM, clinique dgn SK II mana lg ok?
mana satu lebih murah?
ada sesapa pnh guna tak?


Rasa2nya SKII lagi mahai.

Clinique liz pernah la beli 1 set (tahun 1997) dlm RM300+ jer.
Biotherm, opismate ada guna. Muka mereka sesuai pakai.

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

amoi
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 2:06:25 ptg    [Edit]


vogue....

emmm...kalu facial foam rm76 baper ml lupa lak arrr...
kalau sabun buku sama rega cuma ada 2 size...
1 box ada 3 kecik (skang dia dah besokan so naik singgit)
1 box lagik 1 beso....

toner...pun tak igt baper ml...rega rm75...

moist...aku tak penah beli lagik sebab yg trial pek punya pun tak abih lagik...next year baru beli kot....tapi rega dia lebih kurang cam gitu...

ada gak yg dorang jual 1 pek yg ada memacam lam tuh...
selalunyer kalau packing cam gitu dapat arr murah skek..
cuma barang yg kita tanak pun adalah...
aku tak penah arr beli packing cam gitu lagik...

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

capricorn
Ahli Baru
46. Dihantar pada 23hb Disember 2005, 08:18:55 pagi    [Edit]
mcm mana pulak dgn set penjagaan muka dr body shop?
ok ker?
rega lak camana kalo nak compare dgn quality?
sbb saya tgh mencari 1 set penjagaan khusus utk muka saya..berikutan saya tak pnh amik berat..so skrg ni dh timbul kesedaran utk mencegah sebelum terjadi ler...hehhehee

61.6.35.:-)

amoi
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 23hb Disember 2005, 09:05:35 pagi    [Edit]
capricon....
sebelum guna clinique aku penah guna body shop...
yg kaler pink ada vitamin E tuh...
rega bleh arrr...1 facial foam..tak pasti ml...dalam rm39.90 kot..
kalu silap sorry...
masa kawen beli produk nih wat hantaran...
last˛ bagi kat mak...dia jek pakai sampai skang..
mak aku cakap dia ok pakai produk nih...

aku pakai pun tak lama ngat...kurang sthn...
sebab...bau kureng skek...pastu lak makin lama aku pakai muka aku naik berminyak...
yg aku pakai cuma hand & nail treatment...rm29.90
bau still kureng enak..tapi tangan aku taklah nampak kering ngat..
lagik 1 lepas pakai dia tak terlalu oily...cepat resap...

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

shurie
Ahli Aktif
48. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 2:34:31 ptg    [Edit]
Nak citer pengalaman sikit guna skin care...

Kulit muka shurie asalnya mmg kering, tak bermaya, kusam dsb...mcm2 dah pakai...eversoft, safi, olay, neutrogena dsb...start umur 21 thn, first year masa blaja kat U, Shurie guna BML....kesannya teruk sgt..kulit mcm kena bakar, pedih, dan mengelupas teruk sgt..sampai kena ponteng kuliah sehari sebab malu org tgk muka nih...dah la mahal.....

beberapa bulan pas tu, stop...pakai brand biasa yg ada jual kat kedai..pastu dah start first job, pakai brand Olynn...pon sama....kulit makin teruk..bukan makin putih...mahal lak tuh..pastu try Rizreni..yang ni baru ok..sesuai ngan kulit muka..mmg putih dan tak mengelupas...after bersalin, kulit muka tak mcm dulu...try lain lak..try D'Wajah...ok gak tapi tak suka Sun Blok dia...pakai beberapa bulan, pastu tu tukar produk skincare yg Amber Chia pakai...mmg puas hati walaupun rega mahal la...tapi kandungnnya byk, leh tahan berbulan2...puas hati sebab kulit tak mengelupas, sentiasa lembab(bukan berminyak)...skin care ni anti-ageing..so sesapa nak awet muda, leh pakai....nama skincare Visible Radiance (Made in France)..dah 6 bulan guna.....mg puas hati pakai...

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

219.93.39.:-)

mawarrimba
Ahli Aktif
49. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 5:10:07 ptg    [Edit]
skincare kita guna cam rojak je. suka tukar-tukar, ntah
bile nak hilang tabiat ni ye

pernah guna set Vit E, Body Shop, berminyak dan naik jerawat.
terus stop.

sekarang pencuci muka guna Cosway produk, Kzanah, toner pun
sama gak. moisturiser, guna Olay total efect, pure n mild pun ada,
olay total white pun ada, CNI punya produk pun ada, dan kadang-
kadang tak tahu nak tenyeh apa lagi kat muke ni...
night cream guna produk cosway gak, Bioglo Pore Refiner, Kzanah
night cream pun ada...

--------------
** ingin ku tahu sejauh mana kasihmu?

61.14.49.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
50. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 10:48:50 mlm    [Edit]
Kita pun pernah guna Vit E body shop tu...oily sangat..tapi sesuai ngan cleanser dia je untuk kulit cuma tak sesuai ngan krim dia..pakai cream tu cepat berpeluh muka..hmmm

--------------
Life must Go On

202.188.127.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005