Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 7hb Dzulkaedah 1435 @ 02hb September 2014, 12:14:30 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Bimbingan & Kaunseling  
(Pengendali : pompuan)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh tafsir mimpi : mimpi bersalin apa maksudnya???
ikuya
Ahli Baru
1. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 10:46:09 pagi    [Edit]
salamz kenkawan MDC...nie nak ikuya nak tanya pasal mimpi ikuya nie...sekarang nie ikuya tengah mengandung anak sulung....tapi semenjak dua tiga menjak nie ikuya selalu mimpi bersalin....ada sekali tuh 3 hari berturut-turut mimpi bersalin anak lelaki tapi kelmarin ikuya mimpi bersalin jugak tapi anak kembar memula bersalin anak perempuan lima belas minit kemudian anak lelaki pula...apa maksud tafsiran mimpi bersalin nie yea....adakah dia mimpi baik atau sebaliknya???

--------------
e-za

219.94.100.:-)

jijiaiman
Ahli Setia
2. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 11:17:04 pagi    [Edit]
hehehhe awk suka tengok baby kot sampai terbawa...

--------------
B a t m a n B e g i n s. W a r O f T h e W o r l d s

60.49.7.:-)

ikuya
Ahli Baru
3. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 11:24:34 pagi    [Edit]
sabar jelah...kalau suka tengok baby takpe...suka tu memang la suka.....sebab bila jumpa adik sepupu ke rajin la menyakat

--------------
e-za

219.94.100.:-)

fadizh
Ahli Setia
4. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 3:54:22 ptg    [Edit]
selalu nyer kalau mimpi mcm tu jgn beritahu sesapa sampai lepas waktu zohor ....sbb kalau kita beritahu somebody mesti benda tu jadi betul ...saya pernah mengalami nyer..masa saya mengandung anak kedua ...memang masa tu saya memang teringin nak anak ..so saya mengandung..masa kandungan saya umur 2 bulan nak masuk tiga ..saya bermimpi macam tu. Saya mimpi saya beranak .Pagi tu terus saya beritahu suami saya yg saya mimpi beranak.dua tiga hari lapas tu saya rasa sakit perut ..lepas tu turun darah. bila gi hospital doktor mengesahkan baby saya dah meninggal masa umur 2 bulan setengah...patutlah sebelum saya turun darah ..sebelum tidur saya mesti tekan perut saya sbb nak rasa nadi dia ..tp sejak menjak sebelum turun darah saya dapat rasakan nadinye dah x de ..sedihhh

219.95.111.:-)

ikuya
Ahli Baru
5. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 4:43:12 ptg    [Edit]
actually saya cerita benda nie dah seharian dok pk sensorang esok tu baru ikuya bagitau hubby pasal mimpi.....yg mimpi 3 kali berturut tuh dah dekat seminggu baru cerita kat org takut la....memula ada org kata mimpi bersalin nie nak dapat rezeki tapi bila dah kerap sangat jadi takut lak.....tu yg risau jerk....ada jugak la dua tiga pendapat mengatakan "anggap la kalau ada rezeki ada..dan kalau takde rezeki tu bukan rezeki kita maybe next time lagi la risau jadinya...tapi sekarang nie nak sedapkan hati cuma kata mimpi tu mainan tido

--------------
e-za

161.142.112.:-)

fadizh
Ahli Setia
6. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 5:13:30 ptg    [Edit]
masa saya mengandung yang ke ketiga(selepas gugur) saya selalu jugak mimpi beranak ..banyak kali ..lebh kurang mcm awak lah ..tp saya buat ignore je ..saya x beritahu sesapa pun ....simpan sendiri...syukur alhamdulillah ..selamat segalanya..saya rasa awak xperlu risau lah ...buat biasa je ..

219.95.111.:-)

ikuya
Ahli Baru
7. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 5:18:24 ptg    [Edit]
ikuya pun harap la macam gitu sebab ikuya mengandungkan anak sulungkan tu yang jadi susah hati tapi buat masa nie ignorekan jerk....hubby ikuya pun selalu kata mimpi tu mainan tido so kalau betul tak leh nak buat apa bukan rezeki hopefully semuanya ok sebab ikuya sekarang dah 5 bulan setengah dah...kenkawan doakan la yea...sebab 2 3 hari nie ikuya ada sakit sakit jugak tapi selalu baca ayat lailahailanta subhanakaintu kuntm minazzolimi.....

--------------
e-za

161.142.112.:-)

shasha13
Ahli Setia
8. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 6:47:48 ptg    [Edit]
ikuya,
org kalau mimpi bersalin ka, pregnant ka, org bagi baby ka...tu tanda nak dapat rezeki lebih tu...baru jer berlaku kat opis ni. nak kata kebetulan...tak taulah...

kawan I yg satu opis ni mimpi yg boss kitaorg (sekarang ni still anak dara) pregnant. I siap bagi tau eehhh Kak X (boss yg anak dara tu lah) nak dapek rezeki besau. Rupa2nya sebulan lepas mimpi tu boss terus dapat promotion! Dah ler susah co. I nak promote org ni. REZEKI dia murah...

masa i pregnant pun selalu jugak mimpi dapat baby (bukan mimpi bersalin). Bukannya apa kita dok teringat bilakah detik2 manis tu akan tiba tu jer yg dok bermain di fikiran kita.

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

219.94.100.:-)

ikuya
Ahli Baru
9. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 08:36:43 pagi    [Edit]
shasha13 terima kasih banyak-banyak harap-harap la betul maybe betul la kot nak dapat rezeki sebab anak itukan rezeki dari tuhan...........insyallah so kenkawan lain yang boleh memberi maksud tafsiran mimpi mana nak tau boleh kongsi untuk masa akan datang

--------------
e-za

161.142.112.:-)

shasha13
Ahli Setia
10. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 6:02:41 ptg    [Edit]
ikuya,

semalam kita mimpi adik kita (anak dara lagi, la ni dok buat praktikal dekat area ofis ) bersalin...

bila shasha dah sedar dr mimpi nak tergelak pun ada. nampaknya ada rezeki besar menanti adik shasha ni. bukannya apa dia tipon kita kelmarin pun tanya pasal biz yg shasha dok buat nii...jual pampers...

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

219.94.100.:-)

ikuya
Ahli Baru
11. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 07:44:45 pagi    [Edit]
shasha13 sure la nak dapat pulangan yanga besar tuh nanti kalau ada cerita yang menarik bagitau kat ikuya tau boleh la kita share sesama.....tapi malam tadi ikuya mimpi tapi tak tahu mimpi apa tapi tiba-tiba je ikuya menangis...confuse jugak mula-mula tuh sebab dok pk balik apa yang ikuya mimpi tapi tak boleh nak ingat apa mimpi tuh

--------------
e-za

161.142.112.:-)

moshi
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 23hb April 2005, 3:41:22 ptg    [Edit]

Salam.


Bagi SOLEHA,
bersalin @ melahirkan bayi adalah JIHAD,
sekiranya menemui maut ketika melahirkan bayi,
adalah 'AUTO' sebagai syahid diJalanNya.

ia adalah SOLEHA, bukan lak melahirkan bayi luar nikah

Mudah-mudahan anda teramsuk yang pertama.
InsyaAllah.

--------------
ISLAM AL HAQ adalah DARI AL QURAN DAN SUNNAH SAW. ITULAH AS SUNNAH.

60.49.4.:-)

rockgirl
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 23hb April 2005, 4:32:17 ptg    [Edit]
quote:
ia adalah SOLEHA, bukan lak melahirkan bayi luar nikah



x paham...2X

--------------
Biru yang cumil...

218.208.251.:-)

pisces1978
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 23hb April 2005, 4:45:34 ptg    [Edit]
kalo org bujang mimpi bersalin mcm mana plak....

203.106.229.:-)

moshi
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 23hb April 2005, 9:14:09 mlm    [Edit]

salam.

rockgirl dan netters yang dihurmati.

harus kerana wajah senyum tu telah merenggangkan perenggan ayat-ayat tersebut.

Saya kena ulang lak:

Bagi SOLEHA,
bersalin @ melahirkan bayi adalah JIHAD,
sekiranya menemui maut ketika melahirkan bayi,
adalah 'AUTO' sebagai syahid diJalanNya.
ia adalah SOLEHA, bukan lak melahirkan bayi luar nikah.



ia adalah SOLEHA,
bukan lak melahirkan bayi luar nikah.

maksud saya:
SOLEHA tidaklah sebagai wanita yang berzina,
lalu melahirkan anak luar nikah. JKKK.

WA.

--------------
ISLAM AL HAQ adalah DARI AL QURAN DAN SUNNAH SAW. ITULAH AS SUNNAH.

60.49.4.:-)

WADIJA
Ahli Setia
16. Dihantar pada 25hb April 2005, 10:31:13 pagi    [Edit]
WADIJA JUGA MASA MENGANDUNG DULU KERAP MIMPI BERSALIN.AGAKNYA SEMUA ORG GITU KOT....
WADIJA TELAH ADA ANAK LELAKI 2 ORG DAN TAK FIKIR UNTUK MENGANDUNG LAGI SEBAB KATA HUBBY 2 PUN CUKUPLAH TAK MAU RAMAI RAMAI.ANAK PUN DAH BESAR.
SETELAH 6 TAHUN BERLALU.TAHUN 2004 WADIJA ASYIK BERMIMPI BERSALIN DAN DAPAT ANAK POMPUAN.(WADIJA MEMANG TERINGIN ANAK POMPUAN).TAPI WADIJA MEMANG TAK FIKIR UTK MENGANDUNG LAGI.TAPI....THN 2005 NI DESAKAN YG KUAT TENTANG MIMPI TERSEBUT WADIJA TELAH MEMUJUK HUBBY UTK ADA ANAK LAGI.KINI WADIJA MENGANDUNG...HARAP MIMPI WADIJA MENJADI KENYATAAN MENDAPAT ANAK POMPUAN.ITULAH YG DIHARAP HARAPKAN....

--------------
kalau ingin membina rumah carilah batu dan kayu yg baik....

218.208.39.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
17. Dihantar pada 25hb April 2005, 10:39:27 pagi    [Edit]
Mengikut org tua2 dulu2 kalau mimpi bersalin tu maksudnya kalau org tu ada penyakit, semua penyakit akan keluar dr badan.. akan dapat rezeki

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.21.:-)

bungabiru
Pengendali
18. Dihantar pada 25hb April 2005, 1:13:27 tghari    [Edit]
qb

mama mimpi mama ada satu kebun bunga ros..masa tu bunga ros tu semuanya tengah bekembang. mcm2 kaler ada..tak pasal2 mama gi carrefour beli bunge ros semalam..heheh. pengaruh mimpi tol!

--------------
FEAR can hold you prisoner, HOPE can set you free

shasha13
Ahli Setia
19. Dihantar pada 25hb April 2005, 5:13:36 ptg    [Edit]
wadija,

sekarang tengah preggie ek....org kata kalau mimpi (masa sedang mengandung ni la) ada berkaitan dgn bunga ka, tak kisahlah sama ada siram bunga, petik bunga, dapat bunga ...alaa...yg ada bunga lah...maksudnya nak dapat anak pompuan. cam shasha lak masa dapat anak kedu, boy ni first tu mimpi singa jantan, busut jantan. lepas tu kengkawan kat opis pun mimpi kita bersalin anak lelaki. Kebetulan kot kan? ha, baru ingat budak opis yg mimpikan shasha bersalin tu dah dipromote last year jugak (masa shasha dapat baby).

La ni hang dok mimpi apa sekarng nih?

--------------
Ira Balm,Gel Dolla Cantik,Voucher Hotel/Apt murah;susu IgG 6pcs=RM25;call/sms 013-3696540

61.6.35.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005