Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 29hb Ramadhan 1435 @ 27hb Julai 2014, 01:12:07 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Period : kalau terlewat..
arniesha
Ahli Setia
1. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 4:10:52 ptg    [Edit]
,

ade sesaper dlm group ni yg boleh tolong tak..

klu kita terlewat period..ada cara dia tak boleh kasi dia turun.. harap dpt membantu..tq..

takut jugak ni sbb termengandung plak ni sbb baby baru je umur 5 bulan....

--------------
trimz & klenz , phyto fiber, kopi spirulina & Double SS - 012-2599304, ym=kzie77

61.6.64.:-)

jijiaiman
Ahli Setia
2. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 4:14:54 ptg    [Edit]
g buat pemeriksaan doktor la kot

--------------
B a t m a n B e g i n s. W a r O f T h e W o r l d s

60.49.7.:-)

atoncute
Ahli Interaktif
3. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 4:25:55 ptg    [Edit]
arniesha..

kalo BF mmg lambat skit sampai sethn pun ada..kalo buazo msk sini tanya dia cause dia BF anak dia..period dia pun lambak...tp kalo tak BF cam aton period mmg regular 2 bln bersalin dah dtg..and kedatangannyer juga puntual...so senang nak calculate... ala kalo tak puashati beliler pregnancy test tu..

--------------
~AyEN, AtOn & ALySHa FoREVer~

210.19.203.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 11:01:28 mlm    [Edit]
pi klinik.....minta ubat.....sure kuar.......

60.48.176.:-)

eidadara
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 20hb Februari 2005, 00:58:27 pagi    [Edit]


Selain ambik ubat, boleh bersenam, minum air kacip fatimah.

--------------
aqilah zulaikha kesayangan mama!

210.187.7.:-)

ani7
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 20hb Februari 2005, 12:25:53 tghari    [Edit]
arniesha

Stress jugak boleh membawa masalah haid jugak tau sebab adakalanya kalau saya stress dengan kerja dan belajar selalu lewat . Biasa lah kita ni tak boleh stress sangat. Kalau bersenam bawa suami jangan pergi satu orang sebab di singapura ini ada kes perempuan kena rogol bila dia bersenam pada jam 8.00 pagi.

Kalau tak nak keluar rumah bersenam depan tv. Kalau tak awak jumpa doktor tanya dengan doktor sendiri.

165.21.83.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 20hb Februari 2005, 6:16:53 ptg    [Edit]
kalau dah termengandung, terima aje lah...nak buat camana lagi..takkan nak kasik kuar kot...rezeki jgn ditolak..

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
8. Dihantar pada 20hb Februari 2005, 6:55:21 ptg    [Edit]
Kalau terlewat............pastikan periksa dulu..mengandung atau tidak?
Kalau udah termengandung.........terima ajelah.

Nak buat lagu mana?

jangan kasi makan ubat macam2...entah2 ada zuriat

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.183.:-)

buazo
Ahli Interaktif
9. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 08:52:41 pagi    [Edit]
tul tu..
mana tahu awak pegnent..
baik check nga doktor..
pasal yg aton kata..
saya mmg BF..jd period tak dtg dlm 6 bulan...
lps dtg..tak tentu pulak..skrg nie alhamdulillah dh ok..
apa2 pun nk tanya dh wat 'pap smear'
saya InsyaAllah bulan 4 nnt nk buat..

--------------
mama Afiq Haikal

218.111.101.:-)

daun
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 09:18:34 pagi    [Edit]
mama..
betul ker kalau lambat tu maknanya pregnant lagi?
daun.......

--------------
WELCOME 2 MY LIFE!!

202.186.187.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
11. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 09:28:39 pagi    [Edit]
daun

kalau pusingan tu sentiasa sama....kalau mama...memang sah 'ada isi".

Tapi kalau selalu stress......pun dia lewat nak keluar...tak jumpa jalan

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.220.:-)

seri79
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 12:59:11 tghari    [Edit]
arniesa
kita serupa lerrr
takut lekat pulak
baby baru 6 bln..
husb seri tak bagi mkn ubat
seri pun bf ...selalu org ckp kalu bf
lambat sket kan
tapi bln lepas period dah marii..
kalu ada alamat trisya ada adik dah leeeee

--------------
Sayang Trisya muahhhhh..

210.187.28.:-)

unna
Ahli Baru
13. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 9:24:51 mlm    [Edit]
"kita serupa lerrr
takut lekat pulak
baby baru 6 bln..
husb seri tak bagi mkn ubat
seri pun bf ...selalu org ckp kalu bf
lambat sket kan
tapi bln lepas period dah marii..
kalu ada alamat trisya ada adik dah leeeee"

boley tahu nama penuh anak u?cam nama anak member kita...u keje kat mana?

202.185.68.:-)

cikni
Ahli Baru
14. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 10:20:35 mlm    [Edit]
mmg ketinggalan zaman sket...bf tu mende?

ada sesetengah org kalau dah 'berisi' mkn apa pun tak akan kuor punya....
ada sesetengah org tu pulak, baru tergezut sikit dah kuor, kesian, dah tak ada rezki.....

--------------
dari dulu 'Ahli Baru'

210.195.25.:-)

buazo
Ahli Interaktif
15. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 10:37:21 pagi    [Edit]
cikni.
bf tu Breast Feed...

--------------
mama Afiq Haikal

218.111.101.:-)

seri79
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 1:24:19 tghari    [Edit]
unna

nama anak seri Nur Batrisya..
keje kat Cheras kl

* Mesej ini telah disunting oleh seri79 pada 23hb Februari 2005, 1:25:15 tghari

--------------
Sayang Trisya muahhhhh..

210.187.28.:-)

unna
Ahli Baru
17. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 8:06:21 mlm    [Edit]
emmmm..kebetulan nama sama tapi ejaan lain.member duk d cheras gak..nama anak member tu : beatrisya..pun panggil trisya..ni sbb lama dah x contact ngan dia dia...thanks...

202.185.68.:-)

cikni
Ahli Baru
18. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 00:00:34 pagi    [Edit]
thanks buazo

walaupun ada org kata relevan (breastfeed boleh menjarakkan kehamilan) tapi tak applicable pada semua orang...... ada yang 'sangkut' jugak.....

arniesha

dah try ubat sensei?
syaratnya pun kalu berisi x kuor, kalau kosong lps 3 hari 'hujan' akan turun

--------------
dari dulu 'Ahli Baru'

210.195.24.:-)

pylink
Ahli Baru
19. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 1:05:59 tghari    [Edit]

kalau anak tu masih menyusu badan, jangan takut...itu perkara biasa bagi ibu yg menyusukan baby...ada setengah org sampai 3 bulan tak datang period...kalau anak tak menyusu...tu pahamē lah...

--------------
ikatan paling kental bertemu & berpisah kerana Allah

60.48.9.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 2:25:33 ptg    [Edit]
quote:
kalau anak tu masih menyusu badan, jangan takut...

ekkkekkee... gue takut whoo tarak jalan full BF.. lekat juga.. itulah, rezeki jangan ditolak.. but partner kena berikan full intenction/support pada mother..

--------------
~:terbang tinggi:~

161.142.112.:-)

kontena
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:37:27 pagi    [Edit]
selamat pagi semua para ibu.....

* Mesej ini telah disunting oleh kontena pada 03hb Mac 2005, 10:39:47 pagi

--------------
a$ L0ng a$ u Luv mE.....

210.187.114.:-)

mamanabil
Ahli Setia
22. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 10:54:15 pagi    [Edit]
arniesha,

kalau period lewat better jumpa dc check either pregnant @ tidak.. if not dc akan bagi ubat turun period. Nama ubat tue 'pregnancy' kalau tak silap.. mamanabil advice jgn makan sebarangan ubat dulu before check.. takut nanti kalau pregnant ada simptom lain pulak timbul

203.115.226.:-)

x_eti007
Ahli Setia
23. Dihantar pada 06hb Mac 2005, 02:25:06 pagi    [Edit]
saya pun dah lama tak period nih..dah dekat 7 bulan...pregnant? ermmm rasanya tidak coz saya pakai implanon utk family planning...ekekeke

219.95.168.:-)

roseum
Ahli Aktif
24. Dihantar pada 06hb Mac 2005, 5:14:57 ptg    [Edit]


jumpa doctor lar... depa lagi arif...


--------------
Sayangi Diri Sendiri Sebelum Anda Disayangi...

218.208.242.:-)

seri79
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 07hb Mac 2005, 11:14:17 pagi    [Edit]
x eti
pakai implan tu mmg tak de period ke
x eti serasi ke ngan implanon ni...

--------------
Sayang Trisya muahhhhh..

210.187.28.:-)

x_eti007
Ahli Setia
26. Dihantar pada 07hb Mac 2005, 8:16:03 mlm    [Edit]
doktor dah bagitau masa mula2 nak pasang dulu..dia kata period memula dtg pastu makin lama makin kurang sampai tak dtg langsung....tak tau la serasi atau tak...ada yang pakai implan nih tak naik berat badan tapi saya pakai naik jerk berat badan...nak kata makan banyak takde pun..makan nasi pun 3,4 sudu jerkk...

* Mesej ini telah disunting oleh x_eti007 pada 07hb Mac 2005, 8:17:15 mlm

219.95.168.:-)

Imah80
Ahli Setia
27. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 2:17:23 ptg    [Edit]


Bab period lambat ni byk sebab. Tapi kalau imah lambat period, confirm mengandung. Lewat 3 hr pun imah dah berani confirm mengandung. Bukan apa dah ada pengalaman anak first baru 6 bln dah lekat lagi, imah punya gabra, baru lewat period 2 hari dah beli pregnancy test...... POSITIF terus. Nangis jugak.

Pas tu anak kedua sekarang baru setahun 11 bulan, imah dah pun mengandung 6 bulan anak ketiga. Itu pun period lewat 3 hari dah test lagi dgn pregnancy test......POSITIF juga.

TAPI SYUKURLAH...ANAK2 TUKAN ANUGERAH ALLAH.

--------------
Free Skincare Class ( Free Facial and Make Up )013-2268902

211.24.0.:-)

Imah80
Ahli Setia
28. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 2:23:31 ptg    [Edit]
Sambung lagi....

Lupa plak, dah sebut bab PERIOD ni, Imah nak juga sarankan pada kengkawan kat sini tentang TUALA WANITA HERBA. Elok untuk dipakai semasa period. TAK BERBAU, SELESA DAN BOLEH MENGELAKKAN KEPUTIHAN. Ada juga PANTILINER HERBA untuk kegunaan harian. Bagi yang ada masalah keputihan memang elok gunakan pad dan pantiliner ni. DIJAMIN MEMUASKAN.

Berminat boleh email kat ema80_waz@yahoo.com. Imah akan terangkan lebih lanjut.

--------------
Free Skincare Class ( Free Facial and Make Up )013-2268902

211.24.0.:-)

zil2512
Ahli Baru
29. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 3:26:29 ptg    [Edit]
hello.....kes dah tutup ke ni??? sudah mari ke belum?

implano tu sakit ke nak buatnya?

--------------
kebahagian itu milik ku jua.....

192.88.167.:-)

x_eti007
Ahli Setia
30. Dihantar pada 10hb Mac 2005, 00:25:22 pagi    [Edit]
implanon tu sakit skit2 jerkk..masa mula2 nak buat tuu doctor toreh skit lengan kita ngan pisau plet tuu..pastu dia bagi kita ubat bius..then baru dia masukkan implan tuu..bila dah siap doctor jahit balik tempat yang dia toreh tuu..

219.95.168.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005