Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 2hb Dzulkaedah 1435 @ 28hb Ogos 2014, 05:11:56 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Hiasan Dalaman : Bagaimana Nak Beli Tiles Murah dan Berkualiti.
maizana
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 3:05:25 ptg    [Edit]
Sekarang ni Kak zana sedang buat ubahsuai rumah. So semua bilik air.. nak tukar floor tiles dan wall tiles, sanitary fitting pun tukar baru, kitchen pun tukar tiles..


Untuk bilik air.. Kak Zana rendahkan siling ke 9 kaki tinggi dan buat wall tiles up to ceiling height. Kira2.. banyak jugak nak guna tiles... Tadi pergilah tengok2 tiles kat Jalan Ipoh... I minat dengan white horse tiles...

I minat trend baru.. yang border dia ada 3 piece tu.. but 8" jer dah RM 13.50.. itu baru border.. belum lagi wall tiles dan floor tiles... floor tile..nak guna homogenius 200 x 200 (RM 1.20) dan wall tiles 250 x 200 ( RM 1.40 - for light colour dan RM 1.60 for dark colour)...

Itulah harga yang paling kurang dia boleh bagi.. if I beli dari sana (retailer). Baru jap.. I cuba contact manager White Horse.. I nak minta architect price... dia kata ' should be no problem .. ask me to take the code number... dan dia akan bagi harga retail... seronok jugak dengar ni..

Nanti I akan bagitau.. berapa harga yang dia boleh bagi untuk I.. kalau murah.. bolehlah i tolong kawan2 belikan...

Lagi satu.. siapa boleh bagi tau harga yang termurah boleh dapat.. dan tempatnya dimana?.. .

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

noghoy
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 4:27:33 ptg    [Edit]
kak zana

bagus lah kalau dia boleh bg harga architect tu...Nog ni baru lepas buat renovation rumah dah duduk pun.Dulu nog beli kat White Horse jugak..mmg menarik tiles kat situ dan tempat paling murah la yg nog dpt..tempat lain semua nye mahal...

off topic
thanks a lot atas bantuan akak,saya on the way dpt balik deposit renovation tu..

--------------
Akojaya Discount 5%,Halle Nano 0192711525/ainulsyaira@hotmail.com

202.144.205.:-)

jamd
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 08:12:06 pagi    [Edit]
jamd ada nampak promotion white horse kat kedai kat sri damansara 24" x 24" RM10.90...jamd tak masuk pun kedai tu cuma nampak masa pass by jalan tu je...murah ke

* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 21hb Februari 2005, 08:12:47 pagi

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.239.:-)

cikciti
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 1:07:53 tghari    [Edit]
ye la...kita pun dlm proses nak renovate rumah...nak tukar tiles bilik air...ruang tamu....dan nak buat kat laman...sesapa yg boleh dpt murah boleh la share kat sini

202.184.211.:-)

orang_melayu
Ahli Baru
5. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 5:17:25 ptg    [Edit]
Lantai rumah saya pon dari white horse..bila siap cantik sebab white horse ada range yg bermacam-macam warnanya juga menarik..da masuk 3 tahun tapi warnanya masih tak berubah..contractor saya nasihat jika cuci cukup sekadar pakai vim jgn pakai pencuci yg keras sangat!

210.193.15.:-)

cha
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 10:52:43 pagi    [Edit]
kak zana
cha tak sempat lagi nak gi survey harga tiles nih... ingat hari sabtu ni baru nak gi survey harga kat kedai...

selama ni baru survey kat website
http://www.whitehorse.com.my
cantik bilik air nih

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 22hb Februari 2005, 11:43:05 pagi

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

AADC
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 11:58:08 pagi    [Edit]
kak mai,
dah siap nanti jgn lupa paste gambo kat sini. teringin nak tengok.

219.93.8.:-)

jamd
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 1:09:33 tghari    [Edit]
cha

nie gambar bathroom jamd kat master bedroom....bukan pakai white horse le...tapi jadi le tu....


* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 22hb Februari 2005, 1:11:01 tghari

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.243.:-)

MakUsu
Ahli Setia
9. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 1:14:22 tghari    [Edit]
Kak Maizana,
off topik jap ... kalau tak keberatan nanti boleh tak singgah kat ruangan Keluarga dan Rumahtangga (Tajuk: House Renovation)... Mak Usu nak mintak advise sikit .. thnks

202.187.231.:-)

maizana
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 1:14:40 tghari    [Edit]
Cha.. Kak Zana ingat nak pakai jenis yang tu lah untuk master bathroom.. nak tengok budget.. kalau beli kat retailer.. harganya RM 13.50 untuk setiap 200mm.



AADC

Insyallah.. akak bagi tengok gambar sebelum dan selepas... kalau dah siap nanti jemputlah datang ke sana.. ini pun beli melalui AADC.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

cha
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 4:38:38 ptg    [Edit]
jamd
cantik gak tuh... singkinya pun cantik... cha ni cuci mata jerk dulu... sumer tengok sumer berkenan... tapi RMnya lom berkenan lagi...

kak zana
rate tu sama utk sumer jenis ke?

jom cuci mata lagi


--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

aneesa
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 4:49:46 ptg    [Edit]
cha...
cantiknya...
kalau ler bilik air kita camtu....nampaknya satu ari mau 100x masuk mandi

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

cha
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 5:14:32 ptg    [Edit]
bukan takat mandi jek aneesa... siap terlena kat bilik air kot... berendam sakan...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

jamd
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 5:16:49 ptg    [Edit]
cha,

insyallah kalau ada rezeki lebih nak gak buat camtu ...cam tu kena padankan dgn rumah le...kalau rumah besar okay kot...rumah kecik cam rumah jamd tak sesuai

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.243.:-)

Mann70
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 3:12:32 ptg    [Edit]
kak zana, nak renovate rumah Rinching yek...hehe
ok akak pegi ke Nilai...kat situ mmg murah nak mampusss...

heavy duty kedai biasa RM3.00 kat situ RM1.50 aje..

ramai org pi sana...

kalau dari tol nilai, belok kanan..jumpa round abauk..terus lagi jumpa round abauk lagi, pusing balik arah nilai..
sebelum tu dah nampak Esso..dia sebelum esso kalau lepas pusingan U

tak jumpa call saya..

192.228.129.:-)

PnAnn
PnAnn
Pengendali
16. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 3:18:29 ptg    [Edit]
Mann

Saya kerja di Construction company...depa kata Quality tak bagus untuk long term...berkulat dan mudah pecah...bahan buatannya tak dak kualiti...

--------------
~PnAnn~

maizana
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 6:09:46 ptg    [Edit]
Hari ni Kak Zana ambil cuti.. pergi showroom White Horse kat Selayang.. memang besttt.. So ingat nak buat macam dalam gambar yang Cha paste kan tu... malam ni baru nak LAYOUT BATHROOM.. nak kira berapa banyak tiles yang diperlukan.

Mann

Yang kat Nilai tu akak dah pergi... tapi dia tal pandai nak buat show unit.. tu yang kurang berkenan. Nanti kalau dah siap bilik air tu.. Kak Zana paste kan kat sini.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

60.48.86.:-)

maizana
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 11:55:43 mlm    [Edit]


BISANZIO


Wall (WIS25609L) - above border 200 x 250 (RM 1.53 per pcs)
Wall (WIS25609D) - below border 200 x 250 (RM 1.76 per pcs)
Floor (HIS25609) - 200 x 200 (RM 1.41 per pcs)
Border (XIS 20609, LIS 20609, PIS 20609 - 3 pcs) - RM 13.50 per 200mm run

Budget untuk 7' x 8 ' bilik air = RM 1166.

* Mesej ini telah disunting oleh maizana pada 25hb Februari 2005, 00:12:17 pagi

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

60.48.86.:-)

sufiku
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 07:47:29 pagi    [Edit]
kak zana

Any suggestion homogenous / heavy duty tiles utk carporch tak?
Biasanya harga utk hmgenous tile nih lbh mahal kerr dgn tile
yg biasa ..?

--------------
`DalamHatiAdaChenta`

219.95.159.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 09:57:38 pagi    [Edit]
mak aih maizana, bilik air punye budget jek dah 1k++, tu belum pasang tile kat dapur lagik...

203.106.245.:-)

maizana
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 10:18:15 pagi    [Edit]
quote:
mak aih maizana, bilik air punye budget jek dah 1k++, tu belum pasang tile kat dapur lagik...



Bukan apa.. asalkan puas hati.. sekali jer, sebab upah hack tiles yang asal dan pasang baru jer dan RM 3.50 sekaki persegi.. kalau beli yang murah.. tak berbaloi lah upahnya.... tapi bilik air anak.. I gunakan yang murah sikit lah..

Tadi I dah call manager dia.. so dia bagi I.. 20% less from market price.. kalau macam tu.. RM 1166 akan jadi.. RM 933..

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

kamar401
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 3:58:08 ptg    [Edit]
mai kita tengok2 design bilik air, kot2 berkenan boleh buat kat rumah...





--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.88.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
23. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 4:14:23 ptg    [Edit]
wow, cantik bilik mandi.. mcm sayang nak mandi lah..

Jamd, cermin tu beli kat IKEA ke? Pasang guna drill ek?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

jamd
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 4:28:32 ptg    [Edit]
liz,

a'ah beli kat ikea...drill sendiri le...my husband le drill..pastu pasang sendiri...cermin tu murah je dlm RM50....tapi nak pasang...ya rabbi...punya leceh...senang beli cermin sekeping tu...drill 4 penjuru je

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.111.23.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
25. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 4:35:46 ptg    [Edit]
Tu la.. liz dah aim lama tapi tak pergi2 lagi IKEA...
Msalah drill.. Liz tak ada.. tu pasal kena fikir byk kali bila nak beli..
Aritu beli lampun pun sama.. susah la..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

kamar401
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:44:36 mlm    [Edit]
cantik tak?




--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.16.:-)

aneesa
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 00:21:36 pagi    [Edit]
kamar...
memang cantik pun....
tapi kita ni kan,lebih suka tandas dan bilik air diasingkan...kira tak sekali lah...
dari kecik lagi rasa lain macam kalau tandas ngan bilik air sekali...bila dah dok kl ni,mana nak cari cenggitu...
takpelah,tunggu rumah sendiri nanti baru leh buat kot...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

kamar401
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 12:58:53 tghari    [Edit]
aneesa,

tu la pasal....nak bagi idea kat semua....maklum le kita dok rumah teres je..
dah disedikan bilik air ngan toilet skali, nak buat cam ne...

kalau lah dapat buat rumah sendiri nanti kita buat bilik air asing2.

--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.88.:-)

aneesa
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 2:10:31 ptg    [Edit]
kamar...
yalah...tambah lak kalau bilik air dan tandas tu dalam bilik tidur...
lagi ler kita kurenggg...
rasa cam tak bersih jer bila nak tidor..itu bagi sayalah....
orang lain mungkin biasa....
kalau bilik air jer dlm bilik tidur,tak kisahler...

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 2:11:25 ptg    [Edit]
kalao cantik camni, tidur dalam bilik air pun takper... hahahah

203.106.245.:-)

maizana
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 04:04:57 pagi    [Edit]
Survey punya survey.at last.. dapat satu kedai kat Jalan Ipoh.. the price quite reasonable.. Nama kedainya KAMPAR MARKETING SDN. BHD. ..Kedai Sheng Bee tu.. jangan beli.. mahal.

Kak Zana beli jenis White Horse... kedai ni yang bagi best price compared to others.

Ingatkan upah orang.. tiles kita beli sendiri.. jimat.. sebenarnya tak.. upang pasang jer.. RM 3.50/kaki persegi.. dan mana nak beli tiles lagi..

Tapi kalau beli tiles sendiri.. puas hati.. sebab kita tau kualiti tiles yang kita beli. Kalau nak yang kualiti.. spend slightly more. Kalau kontraktor pasang dan beli tiles.. dia bagi 2nd grade pun kita tak tau.

Tapi kalau upang pasang dan RM 3.50 sekaki persegi.. then kita beli 2nd grade punya.. rugi.. sebab upah pasang lebih mahal dari tiles. Dan kontraktor ni pandai.. kalau kita bagi dia beli.. dia akan beli yang 2nd grade (claim 1st grade).. masa pasang.. dia carefull pasang... so kita tak boleh kesan yang tu 2nd grade. Tapi kalau kita bagi dia pasang jer dan kita nak murah.. beli 2nd grade.. kontraktor akan pasang lebihkurang.. kalau kesan tak cantik.. dia kata.. TU LAH.. U BELI 2ND GRADE PUNYA.. SAYA CUMA PASANG SAJA... apa kita nak kata..

FYI... kat Nilai tu.. kebanyakkan tilesnya memang 2nd. grade..

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.19.:-)

cha
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 4:57:25 ptg    [Edit]
Kak Zana
camtulah nasib kita yg tak tau wat kerja pasang-memasang tiles ni ek...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

maizana
Ahli Produktif
33. Dihantar pada 03hb Mac 2005, 7:24:07 mlm    [Edit]
Lagi satu... kalau nak beli marble top .. dia ada 1st grade dengan 2nd grade. Kalau sekadar untuk kitchen top.. bolehlah guna yang 2nd grade punya.. Kalau 1st grade.. harga dalam RM 30.00 (600 x 600). .. dan 2nd grade punya RM 23.00 (600 x 600). Marble top ni.. cantik.. untuk edging just suruh kontr. tu asah jer..

Harga berbeza.. ikut tone.. more darker... expensive.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.211.:-)

maizana
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 05hb Mac 2005, 6:11:33 ptg    [Edit]
Pagi tadi Shopping Tiles lagi. Untuk cantikan kemasan tiles tu kena pasang curved.. (batu-batu kecil dibahagian tepi tepi tiles). Curved ni ada dua jenis.. local dengan Jepun... kalau local.. 50 sen sekaki.. cuba dapatkan kat Kampar tu.. kedai2 lain semuannya sama ada 60 sen atau 80 sen.. sekaki. Jenis Jepun ni... mahal sikit.. 90 sen sekaki.

Kalau nak cari Marble Skirting .. kat Jalan Ipoh juga boleh dapat RM 1.00 sekeping.. kalau beli banyak.. boleh dapat 90 sen sekeping.

* Mesej ini telah disunting oleh maizana pada 05hb Mac 2005, 6:26:11 ptg

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

60.48.87.:-)

mamanabil
Ahli Setia
35. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 08:59:07 pagi    [Edit]
kak zana,

mamanabil tak tahu ada marble skirting.. kalau tahu mesti dah beli untuk kitchen top.. hari tue kontraktor tue asah tak nampak curve sangat... selalunya berapa price untuk marble skirting nie yeak...

kak zana dah cuba carik kat kajang tak? coz ada 2 kedai jual tiles murah... macam kedai kat jalan Ipoh tue..

203.115.226.:-)

cha
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 11:37:53 pagi    [Edit]
Kak Zana
thanks for your info... marble top ngan marble skirting tu kak zana beli kat Kampar Marketing jugak ke?

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

maizana
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 12:20:19 tghari    [Edit]
mamanabil

Marble Skirting ni.. untuk skirting lantai. Selalunya developer tak letak skirting for marble floor.. tu yang Kak Zana kena tambah tu..

Cha

Marble Skirting Kak Zana beli kat kedai berhampiran Kampar tu.. nanti check bill ehhh

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

mamanabil
Ahli Setia
38. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 2:47:06 ptg    [Edit]
oic.. itulah ingatkan boleh letak kat kitchen top tengok kalau marble curve tue memang cantik.. betul terbentuk...

OFF TOPIC..

bila kak zana nak mula kelas make up... mamanabil nak join...

203.115.226.:-)

maizana
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 09:41:04 pagi    [Edit]
Minggu lepas pegi tengok rumah... 70% siap.. ni lah dia.. pilih punya pilih...


BILIK AIR ANAK LELAKI





BILIK AIR ANAK PEREMPUAN





MASTER BATH




--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

kamar401
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 10:02:05 pagi    [Edit]
amboiiii...! cantiknya bilik air rumah kak zana ni...! bilalah kita nak buat cam tu...berangan je la...

--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.94.:-)

maizana
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 12:27:58 tghari    [Edit]
Cantik ke..., itupun Kak Zana masih tak puas hati.. sebab sink bowl tu tak centre... dan tiles marble top tu tak cukup tinggi... tapi nak buat macam mana... masa dia buat.. Kak Zana tak ada... nak suruh hack balik... maknanya kos akan bertambah...

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

cha
Ahli Produktif
42. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 12:48:53 tghari    [Edit]
hari ahad kelmarin cha and family gi tinjau2 projek rumah semi D kat sebelah flat yg cha duduk nih... semua ruang kami jelajah.... (bpren kata, tak dpt miliki, dpt tengok jadilah... ahaks)

pilihan tiles tuk bilik2 air dia, sama ngan pilihan tiles bilik air kak zana..

tapi kan, cha tak sabar nak tengok kitchen kak zana... esp kitchen table... nanti kak zana pastekan kat sini gak eh gambarnya... thanks a lot...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

maizana
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 1:23:17 tghari    [Edit]
Cha, nanti Kak Zana paste kan... buat masa ni. Kak Zana baru siapkan marbel top jer... kitchen cabinet tunggu next budget... Top dia Kak Zana gunakan 2' x 2'

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

202.190.80.:-)

cha
Ahli Produktif
44. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 10:15:51 pagi    [Edit]
Kak Zana
Gambar marble top jek pun takpa... memang cha nak tengok camna rupanya from the beginning... so cha leh tengok camna rupanya before and after...

nak tunjuk kat bpren... coz dia tak leh nak imagine apa yg cha gambarkan... hehehehe

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

jamd
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 10:46:00 pagi    [Edit]
kak zana,

jamd suka colour bilik air anak lelaki tu...coz jamd suka warna biru...a'ah le...sink bowl bilik air kak zana tak centre...salah dior yet kena tambah kos ke suruh hack balik

nanti jamd paste new launch kat area rumah jamd nie...mmg lawa...duit je tak lawa

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.239.:-)

MakUsu
Ahli Setia
46. Dihantar pada 19hb Mac 2005, 6:44:52 ptg    [Edit]
mamanabil,
apa nama kedai kat Kajang tu .. kalau tak silap Mak Usu salah satu kedai tu namanya Shenion ..

219.92.60.:-)

aiza_as
Ahli Setia
47. Dihantar pada 22hb Mac 2005, 10:14:19 mlm    [Edit]
tumpang sekaki..

sekarang ni memang cantik kalau pasang tiles yang 3 pieces tu....perghhh mau tido dalam bilik air.tapi rega dia pun paham2 je la.....

kalau nak pasang tiles better kita sendiri yang pegi beli.Kalau kontraktor yg beli,dia akan untung dua kali, maksudnya dia akan markup harga utk tiles,lepas tu mintak upah lagi.Ada kedai yg bg harga yg lebih murah pada kontraktor. Lagi satu kontraktor akan pasang tiles yg 2nd grade cam kak zana cakap.Kekadang ada kontraktor yg suka ati pasang jer jenis tiles yg kita tak suka,walaupun colour dia sama.

biasanya orang beli tiles murah kat gudang (tp kat area kl ni saya tak tau la kat mana).saya pun beli direct dari gudang.Kalau diorang ada tiles yg reject,harga dia lebih murah kekadang murah 50% tapi tiles masih elok.
ada satu jenis tiles yang made in indonesia,tiles ni tak berapa bagus kualiti dia,tapi dia cantik..tiles jenis ni kalau boleh tak payah beli,dia cepat kering,so senang terkeluar.Ni kontraktor sendiri bgtau.


sufiku

tolong jawab...
price utk heavy duty memang mahal sket...tapi ada jugak jenis yang murah dalam RM3, kalau yang brandedharga dia lebih kurang RM5 ke atas. Kalau nak jimat kat porch org pasang heavy duty pada tempat yg keta/motor slalu parking pastu campur ngan biasa punya.lagipun nampak lebih cantik.



just share apa yg tau....

* Mesej ini telah disunting oleh aiza_as pada 22hb Mac 2005, 10:22:09 mlm

--------------
yang penting kita hepi

60.48.108.:-)

aneesa
Ahli Produktif
48. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 10:46:18 pagi    [Edit]
kasi up balik...hehehe

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

aneesa
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 11:09:25 pagi    [Edit]



* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 30hb Mac 2005, 11:12:06 pagi

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
50. Dihantar pada 31hb Mac 2005, 09:24:16 pagi    [Edit]


ada tak sesaper yg tau rega tiles nih....

219.95.131.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005