Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 6hb Muharram 1436 @ 30hb Oktober 2014, 8:12:37 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Diari Masakan 21 : Jom tulis resepi/menu harian
hazdi
Ahli Produktif
51. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 09:24:00 pagi    [Edit]
semlm mak kita masak simple but menyelerakan(selera saya la)

sambal belimbing buluh
kentang goreng 'ala mexico'
ikan haruan kering goreng.

dalam2 tak nak makan lepas jam 8pm tapi tergoda tgk sambal belimbing tu makan la skit....

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

202.157.215.:-)

mas5780
Ahli Baru
52. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 09:28:19 pagi    [Edit]
...NoorMasri n Hanieliza timo kasih atas website resepi tu.. respect korang coz hang memang terer bab masakČ nie...sume tu telah membukakan mata saya utk berusaha lebih gigih lagi menjadi ibu dan isteri yg disayangi.....bak kata hubby kNoor " Abang x cari lain dah "....

--------------
*Sabar dalam melepaskan sesuatu yang disukai lebih berat drpd sabar menahan sesuatu yg dibenci*

218.208.3.:-)

buazo
Ahli Interaktif
53. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 11:29:52 pagi    [Edit]
menu kita..

nasi putih
roti gardenia
sup ayam
sambal kicap..

--------------
mama Afiq Haikal

218.111.101.:-)

balqis78
Ahli Aktif
54. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 12:12:14 tghari    [Edit]
kak noor,
mcm mana cara masak nasi kuning tu?

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.252.:-)

March95
Ahli Produktif
55. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 12:44:00 tghari    [Edit]
kak noor
kasi la resepi nasi kuning tu, saya pun nak tau jugak .

Sejak masuk sembang resepi ni dah banyak resepi yg saya dah cuba & dulu tak berapa pandai sangat masak tapi sekrang ni alhamdulliah dah banyak improve w/pun setiap kali mencuba resepi baru dkt MDC ni masih kena tengok kertas lagi

Terima Kasih Kak Liza & Kak Noor, serta kawan2 yg lain yg sudi bagi resepi2 baru yg boleh saya belajar, kalau tidak sampai skrg la saya tak pandai masak

--------------
~~Hidup Mesti Ceria Selalu~~

61.6.54.:-)

ngah_2
Ahli Aktif
56. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 6:46:46 ptg    [Edit]


K.Noor- minta tlg boleh tak ? tlg....jgn kasi gambo menu canggih2 tu ...he..he...x de la...kasi gambo, baru semangat nak try....

donut ngah menjadi !!!...ngah guna resepi 1 yg K.Noor kasi...resepi donat yg ngah cari2...lembut & lembap g2...t/you K.Noor...nah munge...

hari ni ngah masak...
b/fast- apam pisang ...resepi sitislam...tapi kureng rasa pisang pasal mmg ngah letak kurang pisang...sbb dah x sabau nak wat...byk tu yg ada...
lunch/dinner- ayam bam2 resepi K.Noor
sayur salad je...stok sayur tinggal itu je...

nak tanya le sapa2 yg tahu, biasa org wat salad buah/sayur ...letak mayonis ke apa aa...yg warna putih2 tu...pasal biasa ngah beli mayonis tu masam tapi ni x rasa masam lak...yogurt pun rasa masam gak....hubby ngah suka makan mende cam ni...baru2 ni beli salad sayur campur udang kat supermarket...x rasa masam pun...

--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
57. Dihantar pada 23hb Februari 2005, 7:12:29 mlm    [Edit]
balqis78 & March95 , nanti kak Noor tepek..ok..selamat mencuba

ngah , cian ngah..klu gambo2 akak menggoda kalbu ngah.. bukan apa tak ada gambo susah org nak bayangkan mende tuh..wah ngah dah berjaya wat donut yg lembut, tahniah tahniah.. ..terliur akak dengor..nasib ngah tak tepek gamboo..klu idak dang2 ni gak akak gi buat donut...

ngah..salad kat sini depa campur cream samada single or double cream,
kalau salad sayur bahan asas nya mayonis + cream kalau salad buah bahan asasnya yogurt + cream baru lah salad tu tak masam kalu guna mayonis/yogurt saja mmg masam

* Mesej ini telah disunting oleh NoorMasri pada 23hb Februari 2005, 7:13:57 mlm

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

maria03
Ahli Produktif
58. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 10:04:37 pagi    [Edit]
malam tadi masak:

bendi masak asam rebus
sambal belacan
ikan kembung kecil goreng

dessert:

buah mangga siam..nampak cam sedap and manis..sekali masam beb! tapi cik abe hentam sampai habis..

breakfast:

nasi goreng cina..

--------------
1- Nureen Saffiya 2- ? 3- ? 4-?

219.95.242.:-)

shaliana
Ahli Setia
59. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 11:08:17 pagi    [Edit]
malam tadi masak

nasi goreng kampung
telur bungkus
kangkung goreng belacan
tomyam campur

minum orange juice

--------------
hidup mesti berani

219.95.1.:-)

aysar_naylah
Ahli Produktif
60. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 2:40:12 ptg    [Edit]

smlm kat sembang isteri ada sebut pasal sup sayur, so mlm tadi kat umah teringat nak masak sup sayur for dinner

bahan2:
sayur campur (carrot,cauliflower,baby corn,brocolli, green beans, baby sawi etc)
bawang putih/halia
fish ball / crab stick (utk rencah)
macaroni (yg kecil2)-di rebus dahulu
telur
tumiskan bawang & halia, masukkan sayur2.... letak air/stok daging...masukkan sos tiram/sos ikan sikit....kiub pati ikan bilis sikit, masukkan fish ball,crab stick.... bila dah nak angkat tu, masukkan macaroni yg dah direbus & masukkan telur yg dipecahkan....tuang rata2 (jgn kacau)...biar sekejap pastu tutup api...

--------------
Someone to Watch over Me.... @-@

202.190.184.:-)

sofiaaliya
Ahli Setia
61. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 3:24:37 ptg    [Edit]
menu semalam:
breakfast:croissant
teh tarik

lunch:sup ayam

dinner:masak lemak telur itik
sambal kering ikan bilis+kentang+kacang
cabbage goreng

supper:hubby mintak teh tarik nak mkn dgn roti manis



today:
breakfast:mee goreng mamak
burger,cheese and chips utk daughter
teh tarik

lunch:maybe tak masak coz nak gi shopping.plan nak beli briyani je utk dinner coz slalu lps jln2 penat nak masak dah.

--------------
~sofia~

83.71.82.:-)

ngah_2
Ahli Aktif
62. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 00:28:02 pagi    [Edit]


K.Noor- t/you...ngah terpk gak letak cream ni tapi tgk dlm resepi letak mayonis...yg ngah pk mungkin mayonis ngah beli tu mmg jenis masam, ada yg x masam ...ok leh le try lps ni...

hari ni
b/fast- nasi goreng
lunch/dinner- masak asam sardin, telur dadar, green leaf masak air...stok ikan dah habis...jemu makan ayam ...

--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
63. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 04:30:33 pagi    [Edit]
ngah , lawak lah ngah ni..

menu semlm:

telur mata lembu separuh masak
sosej rebus
baked beans
ikan mackerel bakar
sambal belacan
sayur air green leaf
pan pizza utk anak2 sbb depa tak suka makan ikan bakar..

menu hari ni,

Fish n Chips
Cekodok bilis cicah kuah kacang } hubby masak
Sambal tumis udang (pedah desit)
Ulam timun
sate donut } buat sbb teruja dgn ulasan ngah...mekasih ngah...disebabkan ngah akak cuba resepi tu, mmg best

* Mesej ini telah disunting oleh NoorMasri pada 25hb Februari 2005, 06:04:17 pagi

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
64. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 06:10:32 pagi    [Edit]
quote:
bahan2:
sayur campur (carrot,cauliflower,baby corn,brocolli, green beans, baby sawi etc)
bawang putih/halia
fish ball / crab stick (utk rencah)
macaroni (yg kecil2)-di rebus dahulu
telur
tumiskan bawang & halia, masukkan sayur2.... letak air/stok daging...masukkan sos tiram/sos ikan sikit....kiub pati ikan bilis sikit, masukkan fish ball,crab stick.... bila dah nak angkat tu, masukkan macaroni yg dah direbus & masukkan telur yg dipecahkan....tuang rata2 (jgn kacau)...biar sekejap pastu tutup api...


naylah, sedap ni..akak suka..tak yah makan nasi pun tak apa ratah ni sajer..bilalah dpt merasa masakan naylah ni..balik M'sia nanti akak nak wat muker tak malu nak gi makan umah naylah buleh..

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
65. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 11:25:31 pagi    [Edit]
semua....

Hai... semalam baru masak pulak.. hari sebelum alaČ malas gitu!!
Smalam punya menu:

Nasik panas
Ikan masak cili
Sup sayur (jugak... )
Cendawan goreng tiram
Air strawberi

Pagi:
Milo (jerss... )

* Mesej ini telah disunting oleh Babyhubby pada 25hb Februari 2005, 12:41:29 tghari

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

March95
Ahli Produktif
66. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 12:49:13 tghari    [Edit]
, semalam punya menu

Breakfast
Nasi Lemak (beli aja)
Milo Panas

Lunch
Nasi Ayam
Air Kosong

Dinner
Maggie goreng - utk hubby
Hot choclate

--------------
~~Hidup Mesti Ceria Selalu~~

61.6.54.:-)

balqis78
Ahli Aktif
67. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 1:09:35 tghari    [Edit]
kak noor
lagi bagus kak noor letak gambor walaupun menggoda kalbu gambor tu... senang skit kl ada gambor tu..

March
betul ckp awk..sib baik kat MDC ni ada ruangan ni..mcm2 resepi adaaa...kat umah tu dah nak penuh satu buku saya print resepi dr MDC ni...mekasih bebanyak..nah munge....

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.252.:-)

March95
Ahli Produktif
68. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 1:17:25 tghari    [Edit]
balqis
saya pun kat rumah 3"file dah hampir penuh dgn resepi print out dkt MDC aja tu pun ada lagi yg tak print, tak dak masa lagi.

Weekend ni nak cuba buat pizza pulak ari tu dah buat & janji dgn kawan2 nak kasi dkt diaorang sikit tapi tak sempat dah habis dimakan oleh hubby & adik

Pagi tadi diaorang tuntut bila nak kasi diaorang rasa pizza kalau sedap, kawan nak salin resepi nak cuba dkt rumah .

Ptg ni balik dari office nak gi shopping beli bahan2 utk buat pizza.

--------------
~~Hidup Mesti Ceria Selalu~~

61.6.54.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
69. Dihantar pada 25hb Februari 2005, 3:18:34 ptg    [Edit]
menu kak liza arini..

breakfast...tunjuk2 food jer]
nasi kerabu
pau ayam & pau kacang merah
lepat pisang
kueh koci
donut
tapai
kak liza goreng roti canai [frozen] cicah ngan madu/susu
milo ais

lunch...
sotong goreng kunyit
ikan goreng
tumis sawi bilis
tembikai
air rootbir

dinner..
wat ever yg ada..
tak cukup kalu baru masak lagi...

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.95.96.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
70. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 01:51:20 pagi    [Edit]
Menu hari ni:

Nasi lemak + sambal tumis udang (belen semlm ) + telur mata lembu separuh masak + ulam timun

Ikan mackerel masak asam pedas ala nyonya



Salad buah



balqis78 , tu akak dah tepek gamboo...hehehe silalah jamu mata..sowi ler ngah kalau terliur..

march dgn balqis , alang2 dah print resepi macam2 tu praktikkan lah jgn simpan resepi tu wat pekasam lak..

kak Liza meriahnya kuih tunjuk2 akak..macam2 ada,

* Mesej ini telah disunting oleh NoorMasri pada 26hb Februari 2005, 01:55:54 pagi

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

sofiaaliya
Ahli Setia
71. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 03:36:31 pagi    [Edit]
kak Noor,

Emm yummy,asam pedas tu betul2 buat terliur.Besok nak buat gak lah,hubby saya pun mmg suka asam pedas and boleh tambah sampai 3 kali kalau saya msk asam pedas.
Oh ye,kak noor punya resepi camne?

Menu harini:

Breakfast:frozen karipap
cereal
sausage and roti utk daughter
fresh milk


Lunch:today gi shopping lagi,so mkn berdua dgn daughter kat luar.We all mkn vegetarian burger,chips and minum hot chocolate.

Dinner:bubur ayam and sayur utk daughter
saya mkn salad and minum soyabean je and hubby pun x balik coz
oncall.

--------------
~sofia~

83.71.82.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
72. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 05:06:05 pagi    [Edit]
sofia , asam pedas tu kak Noor buat ala nyonya, my hubby suka sgt sbb rasanya lebih umpphh dr asam pedas biasa. Menambah2 dia makan hari ni. Cuba lah, rasa perbezaannya. Resepinya akak dah tepek kat thread ikan

Rajinnya sofia kuar shopping, byk ke membeli belah..akak dah lama tak shopping sejak boxing day tu ari..lening sejuk sgt, malas kuar umah, kuar hanya antor/amik anak ke sek pastu gi tesco....jari kaki akak sumer sakit2..macam pecah darah..apsal eh..sejuk sgt ke

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
73. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 10:10:40 pagi    [Edit]
arini menu kak liza...

bunch...[breakfas merangkap lunch]


nasi dagang
gulai nasi dagang [gulai tganu ikan aya itam/tongkol isi putih]
acar mentah [timun + carrot + bawang + cili merah + cuka]
ayam goreng berempah [tambahan sajer]
karipap inti ikan
roti bakar
air milo
buah mangga siam [sekali adap jer 1.5 kg..6 biji]

dinner
bihun sup
keropok leko
air soya sejuk

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.199.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
74. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 10:13:13 pagi    [Edit]
Noor... sekali sekala kak liza teringin gak nak makan masakan orang lain..
kasi jari jemari ni rehat dari pegang kuali dan sudip... lagipun p Pasar Tani ..macam2 ada..so tunjuk jerlah..
lagi pun makanan disini kira okeylah..murah dan sedap..
kalau nak buat..aduhai tak berbaloi...

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.199.:-)

sufiku
Ahli Produktif
75. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 10:27:36 pagi    [Edit]
kak liza

... manyaknyeee menu breakfast akak almost tetiap hari ... daya kerr makan memacam jenis cam tuh ..? (may be akak makan itu sikit, ini sikit kottt ... tu yg blh rasa semua jenis tuhh). Uihh ... mangga 1.5 kg tu ngadap sesorg jerr kerr ..? Kalau sy, mau jd cam ulau sawa pas tu ... boncet semacam.

Hmm ... kat umah ada lagi kopok lekor beli kat psr tani Medan Mara. Blh buat minum petang karang ...

(T`ingat nasi berlauk masa dok Kelate - Nilam Puri dulu ... 5 posen jerrr sepinggan! ehehh ... t`ingat la plak pd mok heng, pok heng [ibrahim], mok ... )

* Mesej ini telah disunting oleh sufiku pada 26hb Februari 2005, 10:36:05 pagi

--------------
`DalamHatiAdaChenta`

219.95.159.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
76. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 12:06:33 tghari    [Edit]
sufiku...
breakfast dan buah mangga atau makanan tu bukan makan kak liza sorang yang makan..
tapi semua anggota keluarga laaa..
anak2 kak liza ni jenis makan berangkut..
ader je nak dimakan..

asben pun macam tu.. makan sikit2,..tapi keraap..tambah Jumaat dan Sabtu cuti kat Tganu...

ini tak masuk 2 anak yg duduk hostel tu..
kalau balik depa tu lagilah banyak masak..
tak jadi ngan secoet nasi atau lauk..
penat jer asik nak kedapur...semua kak liza buat sorang sebab anak akk liza 5 orang..1 jer ppuan...

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.199.:-)

sufiku
Ahli Produktif
77. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 12:17:20 tghari    [Edit]
kak liza

seronoknya laa mkn satu family, kan ..? Hilang rasa letih kalau
yg dimasak tuh abis licin.

Nak tanya kak liza,

... pernah dgr "som tam" tak ..? Cara nak buat sama cam salad betik ke?

--------------
`DalamHatiAdaChenta`

219.95.159.:-)

fazyan_77
Ahli Produktif
78. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 2:10:23 ptg    [Edit]
kak liza ...

nasi kerabu cam na nak buat...yg paling simple laaa...

--------------
kHiDmAt wIriNg..

219.93.8.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
79. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 4:53:02 ptg    [Edit]
fazyan

kak liza dah tuliskan nasi kerabu di...

http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=3849

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.199.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
80. Dihantar pada 26hb Februari 2005, 5:08:17 ptg    [Edit]
sufiku...

kak liza telah tuliskan resepi som tam ni di.....

http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=1868

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.199.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
81. Dihantar pada 27hb Februari 2005, 01:09:46 pagi    [Edit]
Menu hari ni:

Roti John (apasal nama John )



Sambal tumis sardin

Goreng sayur kobis cina (apasal cina lak dpt nama )

Pizza udang


--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

eyzlyn
Pengendali
82. Dihantar pada 27hb Februari 2005, 06:18:19 pagi    [Edit]
alamak kak noor, teruja lin melihat udang atas pizza tu.. tapi apakan daya, udang mahal ma...

hari ni buat muffin ( tepung instat dalam kotak, taruk air dan telur jer)


* Mesej ini telah disunting oleh eyzlyn pada 27hb Februari 2005, 08:53:19 pagi

--------------
I miss you Edinamaya... Al Fatihah buat arwah....

sofiaaliya
Ahli Setia
83. Dihantar pada 27hb Februari 2005, 11:32:31 pagi    [Edit]
Menu hari ni:

Pagi x breakfast coz bangun lambat weekend mcm ni,so terus mask utk lunch je.So menunya:

Lunch:
ayam masak madu
hati ayam goreng
sayur campur ala thai
air fresh orange

teatime:
keledek goreng
caramel puding

Dinner:
i mkn buah2 and minum soyabean je but hubby mkn nasi lauk tadi.
Than we all mkn popcorn sambil tengok dvd.

--------------
~sofia~

83.71.82.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
84. Dihantar pada 27hb Februari 2005, 1:44:10 tghari    [Edit]
aduhai Noorrrr....

PIZZA tu..kalaulah bulan posa..mahu meleleh ayor lioq ni....
tak tahannnnn...menggoda abisss....

anyway pagi ni kak liza dijemput untuk breakfast kat umah kawan...
makan..

nasi impit dan kuah lodeh
teh tarik

arini menu kak liza...
lunch..
sup ayam
salad
acar buah
nasi putih
buah betik exotica

minum petang..[anak no4 request..]


pulut kuning


rendang daging


chilled fruit cocktail



buah mangga pipi merah

air rutbir

dinner...
kita tenguk apa yg adaaaaa..
kalau tak cukup baru kasi top-upppp...

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.95.101.:-)

nafizah
Ahli Produktif
85. Dihantar pada 27hb Februari 2005, 3:55:25 ptg    [Edit]
menu semalam..

breakfast

nasi lemak (beli)
teh o

lunch

nasi
terubuk bakar
air asam
gulai lemak ketam
kubis goreng

teatime

kuih asyura
milo

dinner

nasi & lauk siang td..

--------------
~puteriku balqis.......~

218.208.224.:-)

ngah_2
Ahli Aktif
86. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 00:52:09 pagi    [Edit]


nafizah- menu kita sama la hari ni...ikan terubuk bakar

b/fast- ngah wat mcm2 roti/bun...inti sardin, custard & kacang merah


--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

sofiaaliya
Ahli Setia
87. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 09:07:59 pagi    [Edit]
Lawa roti2 ngah tu,rajinnya buat mcm2 roti ye.

Oklah menu hari ni:
breakfast:
nasi lemak sambal sotong
roti inti cheese and telur utk my daughter
teh tarik and fresh milk

lunch+teatime:
lunch lewat dlm pukul 4++p.m coz tadi msh kenyang mkn nasi lemak.
So,buat mee bandung muar
air cincau

dinner:
just ambik buah2an
soyabean

--------------
~sofia~

83.71.82.:-)

balqis78
Ahli Aktif
88. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 10:40:56 pagi    [Edit]
kak noor,
salad buah tu dah ader resepi dia ker?takpe saya cuba cari..banyak yg terlepas ni..nak print lagi...dah lama tak masuk sini..

bukan setakat print jer, memang dibuat sbb sume resepi mengancam...terlior..maunya tak nak mencuba..

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.252.:-)

maria03
Ahli Produktif
89. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 11:49:48 pagi    [Edit]
menu jumaat:

sambal sotong
bendi goreng
ikan kembung goreng
ikan pekasam goreng ngan cili+bawang

sabtu:
sup ayam+kobis
ayam goreng
sambal kicap
keli masak kencur

ahad:
sambal sotong
tempe+bilis goreng garing bersama bawang+ciliapi
sayur bening kobis

hari ni:
breakfast = nugget tempura+french fries.

--------------
1- Nureen Saffiya 2- ? 3- ? 4-?

219.95.59.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
90. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 1:05:24 tghari    [Edit]
balqis...
resepi ti memang kak liza punya..
so boleh lihat di ...
http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=3881

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.196.:-)

aysar_naylah
Ahli Produktif
91. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 1:06:10 tghari    [Edit]
quote:
naylah, sedap ni..akak suka..tak yah makan nasi pun tak apa ratah ni sajer..bilalah dpt merasa masakan naylah ni..balik M'sia nanti akak nak wat muker tak malu nak gi makan umah naylah buleh..

....tulah kak noor, bila org ajak mai umah,juai mahalll..hehehehe.... jgn risau..once you back in malaysia... pasti naylah ajak dtg umah makan2...

--------------
Someone to Watch over Me.... @-@

202.190.181.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
92. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 1:06:40 tghari    [Edit]
menu ari ahad..

sambal sotong
petai goreng bersama ikan bilis tumbuk
telur dadar
air ribena (nak kasi subur suami isteri) kui kui kui....

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

161.142.112.:-)

hanieliza
Ahli Produktif
93. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 3:36:02 ptg    [Edit]
arini menu kak liza..

lunch...makan sorang
nasi putih
rendang daging semalam
air masak jer

minum petang ...
pengat pisang
karipap inti ikan [kueh tunjuk2 jer]
buah mangga

dinner..
lempeng kelapa muda
gulai ikan
buah betik exotica
jus markisa cosway

* Mesej ini telah disunting oleh hanieliza pada 28hb Februari 2005, 3:45:17 ptg

--------------
SenTiasA SenYum...JOM MASAK--->http://www.hanieliza.tk

219.93.196.:-)

March95
Ahli Produktif
94. Dihantar pada 28hb Februari 2005, 4:06:27 ptg    [Edit]
semalam masak

Breakfast
Roti gardenia
Air Kopi

Lunch
Sup Ayam
Goreng Kobis
Goreng Nugget
Nasi putih

Dinner
Bihun Sup (beli dkt pasar malam)
Satey Ayam (beli dkt pasar malam juga)
Air Kosong

Kak Noor
Memang tengah mencuba pun semua resepi tapi resepi nasi kak noor tak sempat lagi cuba sebab dah print out dah resepi tapi tertinggal dkt office, mungkin weekend ni nak cuba masak

Amboi mak terliur la tengok gambar2 dkt sini

* Mesej ini telah disunting oleh March95 pada 28hb Februari 2005, 4:07:19 ptg

--------------
~~Hidup Mesti Ceria Selalu~~

61.6.54.:-)

NoorMasri
Ahli Produktif
95. Dihantar pada 01hb Mac 2005, 11:51:51 mlm    [Edit]
march & balqis , semoga berjaya setiap kali mencuba resepi baru

ngah , wau comelnya roti macam2 btk.., mesti sedap ni makan panas2...

naylah , bukan juai mahal...tapi masa tak mengizinkan...sesekali balik M'sia byk betul program yg dibuat..hehehe

Menu hari ni:

Cucur udang (hubby masak)

Ayam golek

Ulam timun dan cili padi

Buah honey dew


ayam tengah posing gaya kuak kupu-kupu


ayam tengah posing gaya kuak lentang

--------------
Jana duit di http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=9828 , Dapur ku http://www.noormasri.tk/

195.92.67.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
96. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 10:23:46 pagi    [Edit]
amboi kak noor..kesian ayam jadi mangsa model kak noor

tapi mmg nak

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
97. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 10:25:23 pagi    [Edit]
Masyaallah!! Ayam tu menarik sungguh kak noor !!
Taknak share ke cam ner nak wat?

Anyway semalam masak:
ikan siakap stim
Sambal telur
Nasik panas
Air strawberi

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

hazdina
Ahli Baru
98. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 11:19:47 pagi    [Edit]
semlm mak masak.

masak lemak cili api ikan kering + nenas
daging masak kicap
air soya (beli jer)
satay (additional beli kat pasar malam).

202.157.192.:-)

ngah_2
Ahli Aktif
99. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 4:23:45 ptg    [Edit]


2,3 hari ni malas jek nak balas mesej ...

semlm ngah masak nasi daging + air asam + sayur campur...

sofia- buat mcm2 bentuk2, mcm2 inti supaya x jemu makan
K.Noor- mmm...mmg best...berbau roti 1 rmh...bahaya gak...berbiji2 roti leh masuk sekaligus dlm perut ni...makan tgh panas2

--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
100. Dihantar pada 02hb Mac 2005, 4:40:01 ptg    [Edit]
Apa plak nak masak ari ni......

Takpe lah kita jumpa selepas ini....

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005