Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 18hb JamadilAkhir 1435 @ 19hb April 2014, 7:56:28 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Kesihatan : Herbal Maharani Te Zhi Bai Feng Wan
riss_1688
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:41:39 pagi    [Edit]
Bai feng wan ni skrg lebih dikenali sebagai Herbal Maharani, sejenis herba cina yg dibuat dr ginseng dan akar2 kayu..dan telah memperolehi sijil halal dan diluluskan oleh kementerian kesihatan malaysia..sekarang ni kira baru lagi di pasaran orang melayu kita di malaysia ni...

antara kebaikan dan kebaikannya:
- bagi yg susah utk pregnant; dapat meningkatkan dan mengaktifkan hormon progesteron dalam badan, menyuburkan rahim, stabilkan mestruation, memanaskan badan

- atasi senggugut
- atasi keputihan
- membetulkan period yg tak tetap
- melambatkan menopous
- mencantikkan kulit
- awet muda
- melegakan lenguh2 sendi/sakit pinggang
- atasi lemah2 badan
- atasi masalah berpeluh waktu malam
- sesuai bagi yg tak tahan sejuk/dalam aircon
- bagi yg lepas bersalin dan dalam pantang...
- dan lain2 lagi...


dlm sekotak tu ada 6 biji lilin putih bulat.
dlm sebiji lilin putih tu ada 50 kecil (mcm lada hitam rupa dia)
so 6 X 50= 300biji.
1 biji putih divide into 2. so 25 biji pagi, 25 biji mlm.
so 6 biji lilin putih tu akan habis in 6 days la..(sebula sekotak tu je..kiranya sebulan hanya makan 6 hari je)
waktu makan dia pulak, makan right after habis period. bila dah cukup 6 hari, tunggu bulan depan pulak baru makan.
makanla dgn warm water before meal. to those yg tak biasa ambik supplement before meal bolehla makan after meal.

harga baru RM 58.00 sekotak..

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:46:53 pagi    [Edit]
ttg ke'halal'an bai feng wan

utk pengetahuan semua, BFW dicertified HALAL oleh IFANCA, sebuah agensi antarabangsa (for muslim) yg keluarkan certificate halal utk semua product yg disahkan halal utk pasaran antarabangsa. bukan JAKIM sebab BFW ni product antarabangsa dan dikilang di luar negara. fungsi IFANCA sama spt JAKIM, cuma IFANCA utk international.

maklumat mengenai IFANCA dan product2 halal lain, boleh belek2 sini:

http://www.ifanca.org/newsletter/

http://www.ifanca.org/products/

-atas usaha dan inisiatif kawan/forumer kt sini jugak, dpt feedback dr IFANCA.

quote:
hai..

Kita dah tanya tentang halal atau haram product ni pada IFANCA ni jawapan dia...

Assalamualaikum,

I am from malaysia. I am Muslim. I just want to know about Tong Ren Te Zhi Bai Feng Wan product?
is this product halal?this product marketed by Hai-O Enterprise because it contains part of chicken which i don\'t know wether it proper slaughtered or not. I\'m waiting for your explanation. Thank You in advance.


Answer:
Assalamualaikum.

With best regard on the issue mentioned in your email, pertaining the halal status of the product manufactured by Tong Ren Tang, China, I hereby verify that the product had been fully inspected and certified halal by IFANCA International, SEA. The chicken is slaughtered by muslims in the compound of a mosque nearby the factory, in accordance to islamic law and syariah. Photos had also been taken during the slaughtering ceremony. Therefore, the product is safe for muslim consumption.

Thank you.

Yours sincerely,

Hj. Abdullah Fahim Ab. Rahman

Director, IFANCA SEA & Asia Region

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:48:11 pagi    [Edit]
testimoni

qoute 1:
i baru try ari tuh... lam bula pose ari tuh i dtg bulan dua kali tak tau kenapa lah... mula saya mkn saya rasa pening2 n sakit kepala pastu saya berenti sebab dtg bulan balik ... baru sebelas ari lepas period saya period balik....

tapi mkn bai feng wan ni mmg best bdn rasa sedap ringan jer sebab dia keluarkan angin, senggugut pun takde..... ingat lepas period ni nak mkn balik, saya pun sebenarnya nak try concieve jugak sebab dah lima thn ni takde lagik...

quote 2:
cincin nak share satu benda happy with all forumners..

hmm.. first time cincin pegi seminar nak dengar pasal produk bai feng wan nih (masa tu belumlagik jadi member).. abg tu ada cakap yg org makan supplement ni boleh mengaktifkan hormon.. dan ada kes org yg dah lama wanting to get pregnant mengandung lepas few months makan bai feng wan (BFW) nih..

masa tu memang my sis in law dah mencari2 byk benda utk pregnant.. dia dah try fertility pills from dr for few years tapi tak menjadi.. masa seminar tu cincin pun tanya la few things pasal BFW ni..

and lepas tu terus cincin join and syorkan dekat sis in law..
and semalam.. tetiba my sis in law call... dia dah pregnant 7 weeks! dia makan BFW ni for 4 months!!! amazing right.. i feel happy for her.. dia lagila happy sebab dah tunggu for 4 years utk pregnant! walaupun cincin tak jamin org yg makan supplement ni akan pregnant (tu kuasa Tuhan kan) tapi supplement ni really helps.. :bg: cincin sendiri makan dan rasa perbezaan dia..

quote 3:
lagi satu respond dari customer cincin..

kakak ni umur 29.. dah few months tak datang period.. lepas makan sekotak, she got her menses backk... dia ni kira besar la jugak badan.. pernah ambik fertility pills from dr to get pregnant tpi so far katanya tak menjadik pun..

too bad kakak ni tak join forum2 ni.. kalau tak boleh la dia share experience dia with all forumners...

quote 4:
June nak update sikit topik ni...bukan apa, saja nak kongsi pengalaman... saya pernah ambik fertility pills dari doktor untuk pregnant tapi so far tak ada apa2..June juga pernah buat operation for PCOS...tapi hampa. Cian!. Period tak teratur adalah masalah utama. So Riss suggest utk try bfw sebelum topik ni dibuka. Last period saya pada bulan Jun..so julai dan ogos takde..dah buat pregnant test, tapi kosong laa...then sept. cincin suruh try makan..1 minggu pastu period ada semula...masa makan ubat tu..macam2 rasa badan ni...mungkin byk penyakit kot!!..angin je memanjang..bukan angin yg keluar je..angin yg pusing satu badan pun ada..kesian hubby saya melayan tengah-tengah malam..picit-picit sikit..
Now saya rasa nak makan lagi bfw lepas habis period nie..nak try utk aturkan period dan Insya-Allah kalau ada rezeki yg diberi...June teramatlah bersyukur..Amin...

quote 5:
hmm.. ni la herbs yg kawan cincin syorkan.. kalau tak tiap2 bulan la sakit.. lagi satu dulu tak tahan stay dalam tempat air-cond.. skarang nih tak la risau nak bawak jacket tebal bila gi cinema..

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:50:25 pagi    [Edit]
testimoni terbaru:

1) 'Dear kengkawan....

sut nak berkongsi pengalaman sut setelah memakan ubat ni (BFW)... sebelum tu nak bagitau, sut tak dipengaruhi oleh sesapa untuk buat posting ni.... saje je nak syer pengalaman...

sut kawin lebih dari 6 tahun... dan masih tak dikurniakan cahayamata.
Sut dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali...

Dalam masa yg sama, sut pun ada buat posting juga pasal masalah sut ni, kemudian sut terima pm dari riss mengenai BFW ni, then sut pon order, ecceli untuk sahabat sut yg sehingga kini pon belum ada cahayamata, konon-kononnya nak soh dia jadi experimental laa....., oleh kerana nak dijadikan cerita, sahabat sut ni tak dapat menerima BFW ni, kerana beliau sedang menjalani treatment dan katanya tak moh campur ubat... nak tak nak, sut sendiri makan BFW ni... tu pon lepas 1-2 bulan terbiar kat rumah.... then lepas suami sut bising-bising pasal beli BFW tapi tak makan-makan..., then sut pon makan...., nampaknya Al-Hamdulillah, lepas makan BFW ni..., rasa badan makin cerdas & cergas plak.....

Tapi sebelum puasa hari tu,.., sut ada pergi sengseh kat tempat sut..., konon-konon nak try tradisional cina punya cara gak... tapi ubat cina tu tak makan sampai sekarang pasal suami dan ada sorang porumer namanya virgomal tanya... halal ke ubat tu???? memandangkan sut pon ragu-ragu kandungan ubat singseh tu..., sut tak makan... just continue makan BFW ni...

Nak dijadikan cite lagi.... hari isnin lepas sut berconfy ngan virgomal, sut bagitau pasal period sut yg sepatutnya dah datang tapi tak datang-datang lagi... then sut decide, nak buat urine test..., semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.... hati ni berdebar plak... maklumlah.... tak sangka positive....
then tengahri semalam, sut pegi klinik nak double confirm betul ke sut pregnant.....
Al-Hamdulillah..... dokter mengesahkan sut pregnant dah 5 minggu....

Akhir kata, sut nak ucapkan terima kasih pada riss kerana memperkenalkan BFW ni serta rakan-rakan yg memberi sokongan kepada sut.... terutama kepada virgomal...

Walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah....

2) ' quote:
kita la tu yang Riss maksudkan...kita baru disahkan pregnant 5 minggu...mungkin penangan herbal ni. kot...kita sempat makan herbal ni sekotak je...lepas tu terus lekat...Allah nak bagi rezeki...kita terima je...:-). Ni anak yang kedua....hehe

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:51:03 pagi    [Edit]

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

cikon
Ahli Setia
6. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:59:38 pagi    [Edit]
riss,

kalau ambik bfw nie, bole makan vict. lain ker?
kalau utk org yg nak pegnen tue, yg pompuan aje kene makan atau
lelaki pun kene jugak.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 11:07:27 pagi    [Edit]
cikon..kalau sekadar vitamin je..boleh ambil juga..tak de masalah. tapi kalau EPO, atau jamu utk sengugut..elok hentikan dulu kalau nk ambil pil herba ni...

pil ni lebih utk org pompuan. lelaki tak perlu ambil.

* Mesej ini telah disunting oleh riss_1688 pada 07hb Februari 2005, 11:08:06 pagi

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

babyviva
Ahli Baru
8. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 12:29:05 tghari    [Edit]


viva nak tanya.... kalau ibu yg menyusu bayi boleh makan tak BFW nie...

219.95.101.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 12:48:08 tghari    [Edit]
kalau menyusu..boleh, tak de masalah..jgn tgh peknen atau period je..

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

angah04
Ahli Baru
10. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 1:30:47 tghari    [Edit]
assalamualaikum sumer

saya pun nak citer gak pengalaman makan BFW ni...saya dari anak dara sampai la jadik ibu orang mmg tiap2 bulan akan kena senggugut.Sakit tuhan jek yg tahu,org kata dah beranak tak kena lagi senggugut tapi tak juga.Lepas bersalin anak kedua saya cuba la makan BFW ni 2 kotak,itupun tahu melalui internet ni la........yg kagum tu dah dua kali saya period tapi saya tak kena senggugut langsung,suami pun hairan.Sedar2 jek warna merah dah ader kat under****.Mungkin sbb makan BFW ni dan dgn izin Allah juga.

So sesiapa yg senggugut tu ..cubalah makan BFW ni.Insyaallah akan ok.Saya bukan dealer la.Saya pun beli kat org gak.

Selamat jalan senggugut.

161.142.112.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 1:48:03 tghari    [Edit]
angah..thanks sebab bagi testimoni/feedback selepas gunakan BFW. ye..utk senggugut mmg berkesan..sekurang2nya 2 kotak penggunaan dah dpt rasainya kesannya.

kawan saya sorang pun gitu le..sejak zaman anak dara, dia roomate saya kt ipt..kalau time nk period tu..kesian le menengok..sampai berguling2..kdg2 tak bangun..terpaksa mc..sampai dia dah kawin pun, senggugut tak hilang2...hb dia pun dah merungut2..tension tengok dia menahan sakit..pastu..dia jugak ada masalah nk mengandung..usaha macam2 gak..umur dia 29thn..dia kawin sejak thn 2000..

last year la..dia try BFW..4 kotak dia try..alhamdulillah..senggugut yg mengganggu hidup dia selama berbelas tahun tu..hilang begitu saja..., cuma bab peknen je belum lagi...masih diusahakan..

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.24.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
12. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 12:57:53 tghari    [Edit]
tadi baru dapat cerita dr geng forumer gak...

dia kata selepas sebulan amalkan herbal maharani bai feng wan ni..ada rasa kelainan kt breast..makin tegang dan lebih menarik. kulit badan jugak bersih, halus dan cantik...

p/s: tuanpunya diri..kalau nk tambah atau nk betulkan citer ni..sila tampil ye...

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.12.:-)

babyviva
Ahli Baru
13. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 1:30:00 tghari    [Edit]
itu viva akui...... viva baru try sekotak, breast mmg makin menarik.... yg lain lain tu viva tak perasan lagi... tunggu viva try second kotak plakk ye...

219.95.99.:-)

sidah2275
Ahli Baru
14. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 1:53:51 tghari    [Edit]


saya belum berkahwin , tapi saya memang makan Herbal Maharani nie.
Saya makan hanya waktu pagi sebelum makan nasi sebanyak 10 biji sahaja. Adakah aturan makan saya nie betul? Untuk pengetahuan puan 10 biji nie pun dah terasa panas. Pada mula2 saya makan , badan saya sangat lah letih dan sentiasa mahu tidur. Tolong beri penjelasan.

219.95.99.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 3:21:42 ptg    [Edit]
sidah...
tak pe, kalau badan awak rasa panas dan tak tahan, tak mengapa awak ambil 10 biji tu..tapi kalau rasa panas dan letih makin kurang..tambahkan skit lagi..sehingga badan awak boleh terima.

tindak balas badan tu..letih dan mengantuk..may be buat permulaan..awak bykkan minum air kosong ye...sekurang2nya 8 gelas sehari. ini dpt bantu.

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.12.:-)

ixora22
Ahli Setia
16. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 3:33:29 ptg    [Edit]
kiter ader herba neee ket rumah tapi lom makan

161.142.141.:-)

cik_dee_76
Ahli Baru
17. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 3:35:11 ptg    [Edit]
kak riss

ni nak bagitau... belum la lagi berita gembira, tapi cik dee doa la kawan cik dee ni dimurahkan rezeki untuk dapat anak.

feedback positif from my friend - badan dia tak letih, senang bangun pepagi and rasa lebih segar sepanjang hari. dia baru makan "teloq naga" ni start jumaat lepas.

cik dee pun tumpang doa. dia lebih cool sekarang, kurang sikit tension dia... hopefully dia lebih mudah nak dikurniakan zuriat. masuk tahun ni dah 6 tahun kawin... insyaAllah.... alhadulillah dia ni memang minum banyak air so symptom panas badan tu tak rasa sangat...

i pray for you girl... insyaAllah....

210.19.106.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 3:56:59 ptg    [Edit]
cik_dee..bagus le...teruskan bagi support utk kawan awak tu..

saya pun doakan dia akan berhasil nnt...

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.12.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
19. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 6:28:51 ptg    [Edit]
riss..
ni fieda tolong up kan topic... sesamping tu nak tanya...

Actually dulu fieda ada pm riss pasal BFW ng EPO tu kan.. Leh tak kalau camni... BFW ni waktu makan dia masa period enam hari tu jer kan... pastu lepas period tu... fieda makan le EPO tu plak... bukannye aper... dah le EPO tu baru ajer beli.. so kena kasi habih le jugak-jugak... Kalau tidak nanti hubby semelih...

* Mesej ini telah disunting oleh Fiedariza7 pada 14hb Februari 2005, 6:31:01 ptg

--------------
...the strength to stand today...

161.142.112.:-)

syikin72
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 6:59:07 ptg    [Edit]
rasa cam nak try je la... tapi taku plaks terngandung nanti.. sian baby baru 6 bulan... tapi bila tengok testimoni babyviva, nak gak try.. hehhehe.. maklumlah, bila diet nih, ada gak part yang tak sepatutnya susut pun ikut susut gak... hehehehe... aku ni tang nak menyapu gel ke, cream ke, maleh sket...

riss,
sekotak bfw ni tahan brapa lama yek... story skets...

--------------
www.kedai2ekin.com ~DCL~Trimz&Klenz~PhytoFiber~Be-Nice ~ 0123838018~ ym:syikin72~ syikin72@yahoo.com

161.142.112.:-)

kamar401
Ahli Aktif
21. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 9:50:48 mlm    [Edit]
Fieda,
rasanye u silap paham kot, sebenarnye pil BFW ni makan lepas
period. bila tengah period tak boleh makan.

--------------
bersama HERBALIFE - membina keyakinan diri....ctc wan 019-2776889

219.95.22.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
22. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 10:09:09 mlm    [Edit]
hehehe...hati-hati kepada sesapa yang tak de masalah..sebab ubat ni boleh menyuburkan rahim...contohnya kita la...ambik sekotak je...terus disahkan pregnant hehe

--------------
Life must Go On

210.186.16.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 09:53:38 pagi    [Edit]
fiedariza...
boleh rasanya..ambil EPO..selepas awak habiskan BFW. eh..jgn silap tau...start BFW SELEPAS period..bukan time period ye!..

kin...
sekotak tu, mengikut aturan yg biasanya..hanya utk 6 hari sahaja. tapi..jgn silap lak..sebulan hanya perlu ambil selama 6 hari je...so..dlm kata lainnya..sekotak tu cukup utk sebulan.
kin..ko try le dulu sekotak...mana tahu..makin power 'part' tu...ehhehe...cuma..beringat le..macam vogue cakap tu..ehhehe..

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.3.:-)

teletubis76
Ahli Baru
24. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 10:05:29 pagi    [Edit]
quote:
Sut, Congratulations...saya pun tgh mencuba ni, anak dah besar tapi masih tak dpt adik.. saya ada mendengar khasiat BFW ni dari kawan2, & nak dijadikan cerita bulan lepas saya & member2 pun mengordernyer
Tapi apa2 pun,Minta maaf ye kawan2, saya ada berita kurang menarik pasal ubat ni.
hari tu saya & member dah start makan, tapi since ada org meragui halal nye BFW ni, saya pun menalipon JAKIM- bahagian pengesahan halal. saya bercakap dgn En Amri, bila saya sebut nama BFW ni dia tak terperanjat pun(mcm dah biasa dengar). Dia kata mereka dah buat kajian & pemeriksaan..BFW ni ada mengandungi animal fat iaiatu ayam hitam. Since kita tak tahu samada ayam tu di sembelih secara islam atau tidak, makanye mereka tidak mengeluarkan sijil halal. dan juga dia kata, kelulusan halal bagi barangan yg di edarkan oleh Hai-O marketing tu dah ditarik balik kerana mereka ada mengedarkan/menghasilkan brgan berunsur b a b i ..So, sejak dari itu kami semua telah berhenti makan ubat ini.

Itu yg saya tahu dari JAKIM lah, tanda halal yg diletakkan dikotak tu pun sebenarnye bukan tanda halal jakim. So kalau kawan2 nak kepastian , boleh tipon sendiri JAKIM ..soriler nombornyer dah hilang, tapi boleh dapat di www.islam.gov.my


buat pengetahuan kenkawan saya dah call pihak Jakim tadi utk dpt kepastian halal produk herba bai feng wan dan menurut kata cik Najibah, produk ini di buat di china. ia belum lagi mendapat kelulusan halal dari badan yg diberikan kuasa oleh Jakim di China. Badan ini yg sepatutnya melakukan pemeriksaan ke atas bahan yg digunakan terutamanya kandungan ayam hitam yg digunakan. Dan setrusnya memberikan sijil halal kepada produk tersebut.kelulusan yg diberi hanyalah dikeluarkan oleh Ifanca yg beribu pejabat di US yg mana kehalalan samada ayam hitam (ramuan dlm herba tersebut) disembelih secara sah adalah tidak pasti. Utk keterangan lanjut anda boleh hubungi pihak Jakim di talian 03-88864000 cik Najibah /encikAmri

218.208.238.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 10:21:32 pagi    [Edit]
aik macam pernah baca kat forum cari...je....

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

syikin72
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 10:25:40 pagi    [Edit]
oh... vouge peknen sebab penangan bfw ke... hehehehe.. bahaya nih... kut nak naikkan part lain, perut plaks yang naik nanti.. haru...

--------------
www.kedai2ekin.com ~DCL~Trimz&Klenz~PhytoFiber~Be-Nice ~ 0123838018~ ym:syikin72~ syikin72@yahoo.com

161.142.183.:-)

Fiedariza7
Ahli Setia
27. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 12:44:34 tghari    [Edit]
kamar dan riss

trima kasih kerana perbetulkan... Fieda mmg sebenarnye dah maklum BFW ni jgn dimakan waktu haid atau peknen.. hari tu riss dah bgtau... ntah semalam terlupa la tu kot... otak dah miung skett..

riss..
camner ng posting teletubis tu.. any komen?

--------------
...the strength to stand today...

161.142.112.:-)

riss_1688
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 15hb Februari 2005, 1:11:52 tghari    [Edit]
persoalan oleh teletubis tu..rasanya dah penah jawap dulu...

saya paste skit ye...

************************************************************
utk pengetahuan semua, BFW dicertified HALAL oleh IFANCA, sebuah agensi antarabangsa (for muslim) yg keluarkan certificate halal utk semua product yg disahkan halal utk pasaran antarabangsa. bukan JAKIM sebab BFW ni product antarabangsa dan dikilang di luar negara. fungsi IFANCA sama spt JAKIM, cuma IFANCA utk international.

bagi saya, terpulang pada keyakinan kita..bukti mmg ada (sijil halal)..kalau tak yakin, atau was2..jgn teruskan, stop dulu sehinggan dpt confirmation.

maklumat mengenai IFANCA dan product2 halal lain, boleh belek2 sini:

http://www.ifanca.org/newsletter/

http://www.ifanca.org/products/

kt atas..di awal thread ni saya pun dah pastekan pertanyaan kawan kita vogue ke pihak IFANCA...

skrg terpulang kepada diri masing2...kalau masih ragu2..elok jgn ambil.

--------------
Guara Cafe/Bidadari/Herba Dara Semula/NP Trimz & Klenz/Perfect Body...sms 016-4997313

219.95.3.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005