Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 30hb Muharram 1436 @ 23hb November 2014, 05:06:42 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Dinner dressess : Yang mana jadi pilihan???
doda_doda
Ahli Baru
1. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 08:34:01 pagi    [Edit]

Tak lama lagi office nak adakan dinner, susah betul nak cari baju yang sesuai untuk pakai malam nanti. Agak-agaknya ada sesiapa yang boleh beri cadangan pakaian yg sesuai dipakai untuk malam itu?

Berkebaya, kurung (selalu pakai kat office) atau lain dari yang lain!!

202.188.130.:-)

eyzlyn
Pengendali
2. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 09:10:38 pagi    [Edit]
doda, awak patut pergi ke sembang resepi, feshen. nanti saya minta pengendali alihkan tajuk ini ke sana yer...

--------------
I miss you Edinamaya... Al Fatihah buat arwah....

jawabanting
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 10:13:51 pagi    [Edit]
aku suka pakai gi dinner mcm the matrix...

--------------
019-220 6789-achikdeen@yahoo.com ikuti siri->http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=9685

203.121.36.:-)

Melayu04
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 11:53:29 pagi    [Edit]
ko pakai jer baju renang............pasti ko akan mendpaat perhatian

--------------
Hidup mesti mau.............melayu hari2 mau.......

218.208.224.:-)

salsham
Ahli Setia
5. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 2:21:40 ptg    [Edit]

aku tak setuju, x setuju... nanti semua org kenyang x jadi makan.

cari la jubah yg ala2 zaman skrg ni, mcm2 jenis fesyen ader, pas tu jgn luper belit tudung tu lawa2, kalau kat opis belit 5 pusingan, tem ni ko belit 10 pusingan.

--------------
diammmmmmm......Barisan depan!!!

202.190.186.:-)

ArWEeNa
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 4:06:22 ptg    [Edit]
lerr...
apa susah...
baju kurung & baju kebaya kita tu versatile apa...
mana2 majlis pun sesuai jer...
aku rasa bertuah sungguh jadi melayu nie..tak payah pening2 pasal nak pakai baju apa kalau kena attend dinner or luncheon nie..

tak payah la nak ikut omputih or chinese..pakai gaun or dress...
dah tu mmg pakaian depa...
lagipun org pi dinner nak mkn jer...

huhuuuh

just my 2cent opinion!

--------------
:~Cinta datang dari mata, Benci datang dari hati~:

218.208.211.:-)

reshma
Ahli Setia
7. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 4:56:15 ptg    [Edit]
doda-doda

klu awak bertudung kan... saya cadangkan awak..... penah tengok tak pakaian yg siti nurhaliza suka pakai dress labuh tuh kan setiap kali anugerah dia pakai tuh... tapi yg siti pakai tu memang ikut ship badan kan....lebih kurang mcm tuh laa...

haaaaa ada jual di kedai jubah ...tapi yg nie memang iku ship.. tetapi masih longgar ada pelbagai corak bunga awak boleh pilih....pakai ngan tudung lilit waheeda/wardina & kasut tutup penuh lebih kurang macam boot yg ader zip...

nie saya cakap ngan awakkk memang cantikkkkk, saya pakai g offf semua pandang bila jlnnn..... x derlah nak riakkk. nak toolong awak jer

pakaian tu pon sopan tutup aurat...klu nak gambor detail lagi pegi kat tajuk camner nak pakai tudung,, situ lagi ade gambar wardina pakai dreess yg color purple ttuh..mcm tuuu lah gayanyer..

--------------
PHYTO FIBER 012-9326588 /012-6228058

218.111.64.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
8. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 5:31:18 ptg    [Edit]
apapun yg dipakai utk dinner yang penting ialah.. Glitter.


boleh cuba gak mcm ni diikuti dgn selendang..



--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

eicha
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 08hb Februari 2005, 11:26:18 pagi    [Edit]
dulu saya selalu jgk kena pi dinner... usually saya selalu pilih dress (black is my fav color for dress). nak bagi menyerlah, pakai la cardigan yg sedikt fancy pada bahagian atas. fungsi cardigan ni... utk tutup bahagian lengan yg terbukak (kalau dress tu sleeveless la). cam saya, cardigan ni takde la ketat sgt, tapi saya pentingkan tutup aurat, pastu hujung tangan tu, cam berlekuk² skit utk nampak menarik. ada masa saya pakai dress yang sama, cuma saya ubah tops sahaja, tukar ngan blause dr kain opal silk so nampak lain. kadang warna tops saya pakai berdasar pada theme dinner tu.

tips dr saya yg tak seberapa tau sgt ni ialah, kita nampak menarik kalau kita pakai simple n smart. tak perlu berkelip²penuh satu baju. kalau dress tu, jgn la pakai yg kembang (kekunun nak jadi cinderella), nampak cam kampung skit la nanti.

--------------
I'm Knackered

202.58.80.:-)

ani7
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 11hb Februari 2005, 11:27:18 pagi    [Edit]
eicha

Kalau tak nak pakai cardigan senang aje beli shawl atau selendang murah jangan terlalu mahal sangat tengok budget awak tapi hati hati bila makan sebab takut tertumpah dan nak bersihkan nya alahai kena pakai cuka atau lemon baru hilang. Beli baju biar jangan terlalu mahal sangat paling senang bulan depan kan Malaysia ada Mega Sales bawak lah suami jadi tukang angkat shopping bag tapi ingat suruh suami duduk dikedai buku jadi dia tak lekas bosan sebab banyak buku dia boleh baca. Saya dah pernah buat cara gini dengan adik angkat saya dan cik abang saya

165.21.83.:-)

maizana
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 04:27:01 pagi    [Edit]
Dah pergi ke belum dinner nya?. Bagaimana fesyen baju pilihan.. ceritalah sikit.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.149.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005