Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 23hb JamadilAkhir 1435 @ 24hb April 2014, 3:07:56 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh HIASAN: : WALLPAPER: sapa pernah cuba di rumah? tolong bg tips
Liz_Dee
Ahli Interaktif
1. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 10:57:18 pagi    [Edit]


Liz bercadang nak letak wallpaper di rumah.. Ada sesiapa yg pernah cuba.. Kalau kita guna gam yg diberi.. khas utk wallpaper punya tu.. kalau next time nak buka balik, adakah akan terkopek cat dinding sekali?

Atau ada alat khas utk buka semula.?
Setahu liz ada wallpaper yg khas utk bilik mandi.. waterproof dan ada yang boleh cuci..

Kat mana ada jual murah sikit wallpaper ni.. ?



* Mesej ini telah disunting oleh Liz_Dee pada 26hb Januari 2005, 11:24:26 pagi

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 11:11:03 pagi    [Edit]
liz

kalau kat dlm ruangan iklaneka paper BH ada satu kedai kat cheras jual wallpaper n border murah..tapi tak tau le murah betul ke idak..tak penah pegi..tengok iklan jer..

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
3. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 11:23:46 pagi    [Edit]
Cheras? Kat ne tu? BH kat internet ada tulis ke? Atau kena beli paper BH?
Every day ada kuar iklan dia ke fadzreen.. Cheras dah dkt rumah la tu..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 11:28:13 pagi    [Edit]
liz : nanti reen cari kan ye... saboo..jap jer

ni hah addressnye

no. 24 jalan jejaka 7
taman maluri

* Mesej ini telah disunting oleh fadzreen pada 26hb Januari 2005, 11:30:12 pagi

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
5. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 12:47:40 tghari    [Edit]
Thanks fadzreen. Itu kedaikan?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 1:10:59 tghari    [Edit]
liz

rasanye kedai le le kot.. tak le kalau dia jual dari rumah dia ke.. ? tak penah pegi punn.. liz ckp dkt ngan tempat liz kan?? kalau liz dah pegi..citer le kat sni ekk

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

OoooD
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 1:23:03 tghari    [Edit]
nak nyampuk gak...
ogos last yr pernah pusing nak carik kedai tu...time tu hujan lebat + anak nangis langsung patah balik...
alih2 singgah kedai hardware depan umah..beli eazy roll from lamex..yg ni self adhesive 5meter for rm29.90...cina tu bagi diskaun rm27..grab 7 gulung...
bln posa ari tu lamex ada bukan branch kat alamanda putrajaya...ada offer..3 gulung rm30 w/o gam...gam beli sendiri sebotol rm10...grab 9 gulung..ni nak letak kat bilik2...
last week gi, masih ada lagi tapi dah tak cantik...takde lagi yg floral...mungkin stock clearance...

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
8. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 1:30:21 tghari    [Edit]
oooD... cantik tak? kedai mana tu?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

sitislam
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 1:39:58 tghari    [Edit]


sitislam baru ni beli kat alamanda tengah offer 1/2 price..la ni dapur sitislam lagi lawo dari ruang tamu..sitislam beli yang dah siap gam..buka terus tampal..masa kat ruang tamu hari tu beli yang kena bubuh gam sendiri leceh..

--------------
SAYANG DIA...RINDU DIA....SAYANG DIRI SENDIRI LAGI..

202.188.115.:-)

OoooD
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 1:40:37 tghari    [Edit]
apa yg cantik liz...
sumer border/wall paper cantik cuma duit aje yg tak elok nak kuar

nanti kalo ada gambor kite pastekan border yg kite beli tu yerk...

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

PnAnn
PnAnn
Pengendali
11. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 2:43:29 ptg    [Edit]
rasanya dah cerita pasal Wall Paper ni...

Kedai kat Maluri..jenis TIRUAN...maksudnya dia photocopy design...kalo beli boleh lihat sendiri paten dan warnanya...tak sharp...

--------------
~PnAnn~

Liz_Dee
Ahli Interaktif
12. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 2:57:21 ptg    [Edit]
Oh ye ke Pn Ann patutla .. So Pn Ann ada nak suggest mana2 kedai?

Liz dah beli wallpaper di Puchong masa join make up Lynnda those days..
Tapi pakai amik jer sbb time tu hubby dah sampai kat parking.. Balik rumah, pendek.. so tampal kat bilik no 3 jer.
Tapi mmg cantika, bunga dia kilat dan nampak tebal serta timbul..



Pn Ann, liz cari topic wallpaper tak jumpa..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
13. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 3:11:11 ptg    [Edit]
Pn Ann dah jumpa dah.. tentang wallpaper dlm sembang lama..

http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?12.0000001123

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

mamarafiq
Ahli Setia
14. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 3:17:07 ptg    [Edit]


liz... kat ALamanda Putrajaya ada jual wallpaper yang cantik2... tgh ada promosi..... 3 gulung cuma RM30 jer...... saya pun dah beli....dah lekat kat dinding umah tu..... sebab selalunyer satu gulung pun dah rm20 lebih kan.... so kalau nak yg cantik dan murah... pegilah Alamanda....banyak sangat pilihan....

--------------
MuHaMmAd RaFiQ sYaHmI

219.93.8.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
15. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 3:41:53 ptg    [Edit]
Alamanda tu kat KL tak ada ke?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

mamarafiq
Ahli Setia
16. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 3:45:49 ptg    [Edit]
kat KL tak ada..... sebab Alamanda ni pun baru buka kat Putrajaya ni.... tak pun cuba nak kedai ni tak silap saya..."Lamex" atau "Lanex"...tak berapa ingat... kedai ni dlm Shopping Complex Alamanda.... ko2 ada cawangan kat area KL...

--------------
MuHaMmAd RaFiQ sYaHmI

219.93.8.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 4:11:45 ptg    [Edit]
mamarafiq : lamex kat alamanda tingkat berapa..? boleh bagi landmark tak..bersebelahan dengan kedai apa..senang nak cari nanti.. alamanda tu besar bangets.. thanks

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
18. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 4:35:38 ptg    [Edit]
Fadzreen.. mentang2 skrg tgh hot cerita LESTARI.. masing2 ckp indon.. hehehe

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

sitislam
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:12:14 ptg    [Edit]


meh sitislam tolong jawabkan


lamex ni kat ampang pun ada

kalau kat alamanda rasanya bawah sekali kat bahagian furniture...wassalam

--------------
SAYANG DIA...RINDU DIA....SAYANG DIRI SENDIRI LAGI..

202.188.115.:-)

nrrshahirah
Ahli Setia
20. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:42:05 ptg    [Edit]
nak wallpaper??? lamex sekarang dok tengah promotion wallpaper...
nak tahu detail korang pegi kat sini. aku pun dah borong border kat lamex...pasang aje lom....

http://www.lamex.com.my

219.95.95.:-)

ashra
Ahli Interaktif
21. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 6:18:34 ptg    [Edit]
Liz

Alamanda tu ade satu je kat Malaysia..Kat Putrajaya..tempat lain tarak

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

nrrshahirah
Ahli Setia
22. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 7:07:00 mlm    [Edit]
lamex kat alamanda....tersorok sikit lah. hujung dunia gitu....
dari carre4 tu...terus sampai jumpa T..then belok kiri....jalan terus belah kiri....
opsss lupa plak...lamex di level LG

219.95.95.:-)

mamarafiq
Ahli Setia
23. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 08:35:50 pagi    [Edit]
terima kasih kawan2 kerana sudi menjawab pertanyaan fadzreen tu....
sebab saya terlambat..baru pagi ni buka.....

--------------
MuHaMmAd RaFiQ sYaHmI

219.93.8.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
24. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 10:11:26 pagi    [Edit]
Dah tgk dah Lamex.com tu.. hmm tak tahan la... cantik2....

Rupanya ada kat Pyramid.. Nak pegi lah lunch time nanti..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:33:55 pagi    [Edit]
liz : biasa le tuh.. rasa lambat je nak ari selasa

sitislam : thanks

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
26. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:40:47 pagi    [Edit]
Ye la.. Selangor selasa lepas dah cuti, then WP pulak selasa depan..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
27. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 3:12:24 ptg    [Edit]
Nak tanya semua.. antara 2 ni mana cun?




--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nrrshahirah
Ahli Setia
28. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 9:33:33 mlm    [Edit]
Liz, pendapat aku bergantung pada warna wall ko.
kalau wall ko kaler coklat or oren2 coklat, better ko pilih yang first tu. sebab wall ko kaler gelap so memang nampak cun kalau border tu warna lembut.

hall umah aku plak, aku cat wall pakai 2 tones kaler. 1 warna coklat and 1 lagi warna light yellow. So aku pilih border nih untuk rumah aku...



bilik anak dara aku plak warna pink...so apa pilih yang ini..kira kontra sikit lah warna dia...mula2 aku takut plak nampak pelik, tp bila dah pasang nampak sweet sangat..


ko dah pegi tengok sendiri kat lamex lom? aku cadangkan better ko pegi sana...selamat rambang mata....aku lebih sejam dok pilih border...semua cantik2....

219.95.88.:-)

mamarafiq
Ahli Setia
29. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 10:28:37 pagi    [Edit]
nrrshahirah...

yg pertama tu sama jer border ngan umah saya....tapi wall umah warna oren.... ala2 zahid orangeee...hehehhehe

--------------
MuHaMmAd RaFiQ sYaHmI

219.93.8.:-)

arzeck63
Ahli Baru
30. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 10:07:57 pagi    [Edit]


Nak tumpang sikit boleh tak ?

Kalau guna border biasanya orang akan cat dinding dengan warna 2 tones...kalau cat satu warna je, cantik tak tampal boeder ? Atau orang tak buat macam tu ? Macam mana pulak kalau nak tampal border kat bahagian atas sekali dinding tu...saiz berapa inci pulak yang sesuai ?

Maaf ya menumpang...kalau agak2 mengganggu...ketepikan je soalan ni.

210.187.156.:-)

nrrshahirah
Ahli Setia
31. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 10:22:53 pagi    [Edit]
arzeck63, saya memang tampal border tu kat bhg atas. tapi kerja remeh sangat lah sebab kena ada orang pegang the other side. Nampak cantik macam pakai plaster syiling plak. Sebenonya saya pasang kat atas sebab anak2 kecik2..depa nih suka menggutil...takmo rosakkan border tu. Bila dah apply nampak campak cantik. sebelum tu pun saya ada tengok dalam casa impian...

kalau 1 tone kaler pun boleh pasang border apa. tak kisah yang penting kita pilih tema yang sesuai sure nampak cun....

202.190.116.:-)

Crazyman
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 1:33:12 tghari    [Edit]


kalau nak exsen ngan jiran seblah ke

--------------
Get Back!!...Get Back!!...You Know Me LIke That..!!

202.129.171.:-)

arzeck63
Ahli Baru
33. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 3:23:01 ptg    [Edit]
Crazyman

Amboi besornya ruang untuk tampal gambar tu je....rumah kita kecik comel je....tampal yang lebar 2" , 4" ,5" boleh le.

Anyway...cantik...boleh menarik perhatian bukan je jiran sebelah tapi siapa je yang lalu depannya.

nrrshahirah

Ya tak ye jugak...kalau tampal kat atas tu rumit sikit le kejenya...mesti panjat tangga kan ? Lepas tu kena bantuan orang lain...asyik dok turun naik tangga lah jawabnya. Tapi mesti cantik...ingat tak nak semua ruang pasang border kat tengah2 je...

210.187.156.:-)

aneesa
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 13hb Februari 2005, 1:25:14 tghari    [Edit]
tolong up jer...hehehhe

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

aneesa
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 13hb Februari 2005, 1:55:16 tghari    [Edit]

minat tul ngan corak ni...romantik kalu letak dlm bilik kan...


dalam toiet okey gak..baru syok nak masuk toilet

* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 13hb Februari 2005, 3:30:52 ptg

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

maizana
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 13hb Februari 2005, 2:15:33 ptg    [Edit]
Tapi Kak Zana rasa.. zaman border ni semakin berlalu.. sekarang trend guna striking colour dengan features wall...

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

60.48.219.:-)

aneesa
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 13hb Februari 2005, 3:34:11 ptg    [Edit]
kak zana
ahai...kita ni baru jer plan nak letak wallpaper kat umah.....rupanya sekarang ni dah ader yang terkini lagi ekkk
quote:
sekarang trend guna striking colour dengan features wall...


yang tu camner lak ekk?...ada gambor tak ?
meh ler paste kat sini ....hehhe


p/s:maklumlah ketinggalan skit kita ni

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

zurina77
Ahli Produktif
38. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 4:07:17 ptg    [Edit]
Saya lak mmg suka kalau hias rumah letak wallpaper dan border ni..
Tapi budget kena tinggi la..
So, sbb tu saya TERPAKSA wat feature wall je.

Kalau nak letak wallpaper dan border kena plan betul2, takut nampak serabut lak nanti..

--------------
aisyah..aisyah..si merah..

202.161.129.:-)

KUKRAK
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 5:00:39 ptg    [Edit]
Liz dee,

wallpaper ada 2 jenis satu pakai gam ,satu lagi pakai striker . yg gam nyer banyak choice dan agak murah kalau dapat cari kedai nyer. kat maluri ada banyak kedai jual murah. kat belakang jaya jasco maluri.
kalau nak save budjet buat la sendiri. Do It Yourself .

selamat mencuba

--------------
this is my new number (kukrak) 0192736780 .

203.121.0.:-)

lobakbiru
Ahli Interaktif
40. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 5:01:54 ptg    [Edit]
kohokohokohokohok...

--------------
seringkali perasaan ini terkait dengan rindu...seperti angin yang menderu...

219.95.167.:-)

KUKRAK
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 5:11:00 ptg    [Edit]
wei lobak apesal ngan ko nih. asal aku balas topik jek .ko mesti ada .

apesal ko syok kat aku ek???

--------------
this is my new number (kukrak) 0192736780 .

203.121.0.:-)

lobakbiru
Ahli Interaktif
42. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 5:19:55 ptg    [Edit]
plzzzzzzz...!eeeiii....
i wanna love you forever...but...sorry to say...not you okay!
kohokohokkohok...

--------------
seringkali perasaan ini terkait dengan rindu...seperti angin yang menderu...

219.95.167.:-)

aneesa
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 13hb April 2005, 9:25:37 mlm    [Edit]

saper tau,sekarang ni ader tak offer utk wallpaper LAMEX ni...
selalunya satu gulung tu utk baper kaki?

mekasih

* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 13hb April 2005, 9:26:25 mlm

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

udasri
Ahli Produktif
44. Dihantar pada 14hb April 2005, 10:41:47 pagi    [Edit]
Aneesa..
Uda sedang leka membelek wallpaper lamex ni.
Buka kat lamex.com. macam-macam corak dan size ada. panjang 5 meter, lebar pulak ada yang 2/4/5 inci.
Minggu lepas masa pi beli cat ada jugak uda carik banda ni. kat kedai cat tu memang ada jual (kat serdang). tapi nampaknya kat lamex lebih murah. kat kedai tu, 10 meter 69.90. kat lamex 5 meter baru 25.00 @30.00.

* Mesej ini telah disunting oleh udasri pada 14hb April 2005, 10:42:23 pagi

--------------
..belum ada satu hari pun berlalu tanpa aku mengingatimu.

219.93.8.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:02:10 pagi    [Edit]
uda

lamex kat alamanda area mana ek..boleh bagi landmark tak..senang nak cari nanti..tak le tercari cari..hehehehe

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

aneesa
Ahli Produktif
46. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:04:33 pagi    [Edit]
uda...
yakah...nampakanya nak kena g beli kat LAMEX lah juga...tapi kalau dorang ada offer lagi best....ekeke
memang pun kita ada gak masuk website tu...juling mata melihatnya...tu lom lagi g kedainya

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
47. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:11:05 pagi    [Edit]
wallpaper liz beli di LAMEX tu tak pakai2 lagi.. Cat pun tak buat ..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

bini_orang
Ahli Aktif
48. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:16:40 pagi    [Edit]
Aneesa...

Selalu kalau border segulung (10m) = 33 kaki. Lamex kat Alamanda hari tuh tengok ada promotion.

Fadzreen...

Lamex Alamanda kat sederet dgn Aussino.

Udasri...

Memang border dan wallpaper kat Lamex murah sebab corak dia bukan timbul. Wallpaper dan border lain mahal disebabkan corak yang timbul. Itu jerr different dia.

--------------
Menerima tempahan langsir, sarung kerusi makan, jual railing & rod dll: 017-3140657 (Sha)

61.6.65.:-)

aneesa
Ahli Produktif
49. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:30:26 pagi    [Edit]
BO...
kat Alamanda tu jauh tu...kat area KL takde ker...
segulung 10m=33 kaki sama dengan RM25 kan?...wah ok gak tu

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
50. Dihantar pada 14hb April 2005, 11:54:56 pagi    [Edit]
wallpaper di LAMEX ada juga dijual yg coraknya timbul.

Pilih je mana suka.
Liz beli yg 3 roll ada sale tu. timbul gak coraknya. RM85 jer..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005