Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 7hb Dzulhijjah 1435 @ 02hb Oktober 2014, 02:16:54 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh KONKRIT TABLE : BAGI PENDAPAT TILES CAMNER??
zamniza
Ahli Baru
51. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 3:25:38 ptg    [Edit]
ooo bleh tahan gak harga granite ni yek .emm tak pe...nanti nak survey2 n tgk budget kalau ok blh pasang kalau x, x de le...

kak zana, apa beza cultured ngan natural granite...jauh ke reganya...ketahanannya plak camna

219.93.56.:-)

mamanabil
Ahli Setia
52. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 3:33:29 ptg    [Edit]
mamanabil dah pernah kedai kat nilai 1 tue.. memang murah tapi semuanya jenis gred B dari china.. takut tak kuatlah.. cepat pecah...

tapi mamanabil ada berkenan ngan satu jubin nie warna hijau gelap 2 x 2 harga RM16.00 nak tanya okey tak kalau jubin dari china buat konkrit table...

lagi satu lantai dapur warna hijau lumut then dinding nak buat warna hijau seakan-2 putih... konkrit table warna hijau gelap atau coklat tanah atau hitam. Mana satu lagi cantik dan sepadan...

sinki, pintu dan toilet kat kedai tue memang murah. sinki 2 bowl rm120, 21.2 bowl RM150..

pintu tandas lipat RM55, pintu bilik solid nyatoh gred B RM90

murahkan.. Tiles dari china okey tak ketahannya.. takut cepat pecah..

203.115.226.:-)

puanseri
Ahli Baru
53. Dihantar pada 15hb Januari 2005, 11:23:01 pagi    [Edit]
mamanabil,

hood nih kalau harganya murah, functionnya kurengggg...lebih baik tak yah pakai,jadi perhiasan jerk la...cuba tengok spek utk hood sblm beli...hood yang elok dia punya daya serapan mesti 900 ke atas, dan harganya selalu mencecah rm1500++...so better you tengok daya serapan dia camner dan bunyi berapa db...

202.188.63.:-)

alieyah
Ahli Baru
54. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 10:55:36 pagi    [Edit]
Sarzana,

Bleh bg contact no. kontraktor tu x.
Yg rega tu termasuk raw materials x?
atau pun cume upah saje...

bleh YM alieyah_mysara / email kat alieyah_mysara@yahoo.com

--------------
Mummy Danish Rafiqi

202.75.177.:-)

Sarzanaj04
Ahli Baru
55. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 12:32:19 tghari    [Edit]


Pn.Alieyah,

all material on kontactor......... just pilih U nak spec mana....... U nak yg mahal ke or yg murah ?

Suhaimi-012 5094423

202.188.127.:-)

alieyah
Ahli Baru
56. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 1:40:26 tghari    [Edit]
Sarzana,

Tq. Kontraktor ni org mane?
Co. dia kat mane?
u selalu ker berurusan ngan dia.
Yg u renovate cost = RM15K tu dah siap lum?

Kalau bleh nak gak tgk hasil keja dia.
lg satu brape lama dia amik utk renovate umah u.

timer kasih

--------------
Mummy Danish Rafiqi

202.75.177.:-)

cikon
Ahli Setia
57. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 2:26:44 ptg    [Edit]
mamanabil,

sori ler lambat reply. last week cikon cuti. u gi beli tile kat nilai ker.kedai yg kat r/about tue ker.ari tue cikon beli kat nilai ler. tue yg dapat murah. yg rege rm12 tue yg kaler cerah. kaler gelap memang mahal skit.tile dr china pun ok jugak. ade quality jugak. bukan macam dulu2.establish kompani pun dah banyak bukak bisnes kat sana.
kan cikon dah kate tile 2' x 2' tue cantik. tak rugi ler cikon rekomen.
u punya dapur keluasannye besar tak? kalau agak sempit, potong ler 4" lebar tiles tue. nanti dapur nampak luas.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cha
Ahli Produktif
58. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 2:32:29 ptg    [Edit]
kak zana/puanseri
thanks for info yg diberi..

cikon
bila nak paste gambar kc u kat sini... tak sabar nak cuci mata...

jamd
masih menanti jamd pastekan gambar kc jamd kat sini...

sarzanaj
tak sabar nak tengok hasil kerja en suhaimi tuh... thanks..

* Mesej ini telah disunting oleh cha pada 17hb Januari 2005, 3:00:46 ptg

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

cikon
Ahli Setia
59. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 4:25:23 ptg    [Edit]
cha,

cikon beluim buat lagi kc sebab bajet dah habis. banyak sgt spend duit masa pindah umah baru ari tue. tunggu ler sebulan dua lagi. cikon hanya buat table top aje n x'stand dapur. cikon saparate wet n dry kitchen.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

cha
Ahli Produktif
60. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 4:52:20 ptg    [Edit]
cikon
takpa arr if belum buat lagi.. man-man eh..

pindah umah baru memang banyak nak guna duit... haritu cha survey grill yg paling sempoi utk apt pun dah dekat 1.8k...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

jamd
Ahli Produktif
61. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 5:17:49 ptg    [Edit]
cha

tulah dari sehari ke sehari nak ambik gambar tak dan2 lagi...insyallah jamd usahakan sabar ye...nah bunga

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

cha
Ahli Produktif
62. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 5:39:42 ptg    [Edit]
jamd
ok jamd, thanks i advance... cayang awak

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

mamanabil
Ahli Setia
63. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:12:59 pagi    [Edit]
tq semua yang bagi pendapat... cikon, cha, sitipah, noghoy, jamd, seri putri, dan yang lain.. sorry kalau tak sebut nama tau..

203.115.226.:-)

mamanabil
Ahli Setia
64. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 11:17:59 pagi    [Edit]
mamanabil ada kemusykilan nak tanya pendapat lagi nie... (tak habis-2 menyusahkan org aje kan mamanabil nie)..

skrg nie bab hiasan dalaman .. bab dapur dah settle cina tue dah start ketuk dinding pagi nie... yang nie bab hiasan living hall..

sesuai tak kalau mamanabil nak cat / wall paper warna light gold kat feature wall then dinding yang lain tue warna cream .. 4 info tingkap rumah mamanabil nie jenis melengkung tak tahu nak panggil apa.. so tgh ada 3 panel + kiri kanan ada 5 panel semuanya.. so ingat yang top tue nak guna box split atau scallop cantik tak??? nak guna langsir ellysa yang corak rose besar-2 then kain tengah guna warna merah rose.. then yang belakang tue kain sheer polos.. warna cream.. what do u think... berserabut tak untuk jenis tingkap mamanabil..

203.115.226.:-)

MakUsu
Ahli Setia
65. Dihantar pada 25hb Januari 2005, 4:56:47 ptg    [Edit]
mamanabil,
tumpang sekaki ... . mamanabil tgh buat renovation dapur ke...atau renovate the whole house .. rumah mamanabil kat Fasa berapa ... Mak Usu ingat nak jalan2 buat survey...

* Mesej ini telah disunting oleh MakUsu pada 25hb Januari 2005, 5:01:51 ptg

161.142.112.:-)

maizana
Ahli Produktif
66. Dihantar pada 25hb Januari 2005, 7:29:28 mlm    [Edit]
Kak Zana pun sedang nak renovate rumah... tengah nak survey jugak (tapi dah ada kontraktor).. nak survey tiles... kat nilai (whitehorse) tu memang murah.. tapi bila tengok2 macam kurang mutu... serba salah jugak...

Kak Zana specify kat kontraktor tu macam i...

1. Bilik air 1, 2 dan 3... To hack existing wall, cart away and to lay new tiles up to ceiling height (9'). To hack hand wash basin, wc and to install the new one. To lay new floor tiles and skirting. To fixed new ceiling.

2. Living, dining and master bedroom, To fix marble skirting and to polish existing marble floor.

3. To supply and fixed new plaster ceiling and cornice.

4. To lay new tiles for bedroom 2, 3 and 4.

5. To hack existing wall tiles for kitchen, cart away and to fixed new wall tiles up to 6' height.

6. To build new concrete top at 100mm thk. and lay tiles on top of it.

7. To lay new floor tiles for kitchen.

8. To do new additional wiring as marked in the drawing

9. To do new cooper plumbing for all bathrooms from new central water heater.

Semua kerja-kerja ni Chinese tu bagi sebut harga RM 14,500.00 (tiles and fittings Kak Zana beli.. kecuali marble skirting).. sebelum ni Kak Zana dah dapat a few quotation dari Indon.. dan ada yang nak sampai 16K without wiring, plumbing and plaster ceiling.

Ada tu makita cutter pun tak ada.. nak charge mahal2...

kalau u all nak buat renovation.. must specify in detail.. if not segala yang tambahan akan dikira VO.

* Mesej ini telah disunting oleh maizana pada 25hb Januari 2005, 7:30:10 mlm

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.211.:-)

mamanabil
Ahli Setia
67. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 09:00:19 pagi    [Edit]
mak usu..

rumah mamanabil kat fasa 1... No. 17 Jalan 9D... kalau nak datang tengok dialu-alukan..

203.115.226.:-)

Imann
Ahli Produktif
68. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 10:21:46 pagi    [Edit]
mama
maaf lama tak keudara...ahakss.... ..ada bz urusin org haji deh....
kedai tiles kat nilai tu...senang jer...nak map email kat imann imanumayra@yahoo.co.uk

Tiles yg besar2 tu...utk top...kalau amik yg 16inc x 16inc..rega rm5 sekeping...kalau nak besar lagik...kalau tak silap 30inc x 30inc rega rm15...jenis kilat...nampak mcm granit tu ler jugak... ...but version murah ler...heheheheh....kalau yg mcm dalam gambor kat ataih tu...eerkkk...rabak poket wooooo.....imann siap guna kan yg rm5 sekeping tuk lantai umah....pergghh...mmg besa ngan tiles biasa yg rm1 sekeping....lit lap lit lap lantai....

--------------
grill,w'drobe,p'ceiling,bidadari,bj kurung,telekung,jubah,gaun smocking - 016-2370406

219.93.6.:-)

zamniza
Ahli Baru
69. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:06:50 ptg    [Edit]
imann
bleh tak tunjuk gambar lantai umah iman tu...nak gak tgk lit lap2 tu
niza pun br survey2 kitchen cabinet smlm.kalo lebar table top 2 kaki elok pakai yg tiles 30inc (2.5kaki) la kan...tp kena potong.tiles tu imann beli kat mana yek...nak tgk le tiles yg cam granite tu....

219.93.56.:-)

cikon
Ahli Setia
70. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:09:26 ptg    [Edit]
zamniza,

tak yak potong. beli aje tile yg 2kaki(24inci).
umah cikon pun tiles yg macam tue gak.

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

zamniza
Ahli Baru
71. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:22:07 ptg    [Edit]
oooo camtu..yg 2 kaki tu ada yg cam granite ke cikon...brp biasanya rega tiles camtu ye

219.93.56.:-)

mamanabil
Ahli Setia
72. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 10:01:13 pagi    [Edit]
zamniza betul kata cikon beli aje tiles 2' x 2'.. rumah mamanabil pun guna tiles 2'.. memang betul kata diaorang semua guna 2' nie tak nampak banyak line.. nampak cam granite.. tapi make sure u beli colour tiles yang dark.. mamanabil beli warna hijau gelap ala-2 granite hijau gitu..

Mamanabil nak rekomen satu kedai tiles baru - Shenion kat Kawasan perniagaan Nilam, Kajang.. kedai nie senang nak cari ikut jalan lama nak pergi semenyih..

so far mamanabil survey banyak kedai tiles kat area kajang & nilai kedai yang nielah paling murah & kalau ada tiles lebih boleh pulangkan balik.. money back guarantee.. jubin whitehorse yang jenis heavy duty 1' x 1' mamanabil dapat RM1.80 kalau kat tempat lain tak dapat punya paling murah pun RM2.00.. kalau jenis biasa RM1.50 ...

jubin johan 8' x 10' dapat 75sen.. murahkan.. kat tempat lain paling murah pun 90 sen.. tak boleh kurang lagi..

203.115.226.:-)

mamanabil
Ahli Setia
73. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 10:03:13 pagi    [Edit]
tiles 2' tue ada banyak jenis kalau china gred A murah sikit RM19.00 warna gelap.. kalau terang (cam coklat cair) kat kedai shenion tue bleh dapat RM9.50.. kalau whitehorse RM26 @ RM29 kalau tak silap..

203.115.226.:-)

cikon
Ahli Setia
74. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 10:42:41 pagi    [Edit]
zamniza,

kalau keluasan dapur u agak terhad, potong ler 4inci lebar tile tue. jadikan 20inci aje. tak ler makan ruang sangat.kawan cikon buat cam tue, memang nampak luas. dapur cikon agak luas, so takyak ler potong.u pilih kaler gelap memang nampak cam granite.selain cantik, guna tile nie senang nak jaga - lasak.sesipa yg dah buat, pasti puas ati punye. tak gitu???.....

--------------
YA ALLAH... permudahkanlah hidup kami dunia & akhirat...

218.217.249.:-)

OoooD
Ahli Aktif
75. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 11:19:06 pagi    [Edit]
dulu buat concrete top tiles 1', tak cantik banyak line...
nyesal pun ada..warna coklat lak...kuhnun nak match ngan kabinet....
pi umah kawan nengok kaler gelap nampak clasic sgt especially kalo ambik pintu glass...
lagi 5 thn leh le merenggek kat hubby tukau tiles baru...

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

cha
Ahli Produktif
76. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 12:01:10 tghari    [Edit]
quote:
pi umah kawan nengok kaler gelap nampak clasic sgt especially kalo ambik pintu glass...

pilih kaler gelap memang nampak cam granite.selain cantik, guna tile nie senang nak jaga - lasak.sesipa yg dah buat, pasti puas ati punye. tak gitu???.....

guna 2' nie tak nampak banyak line.. nampak cam granite.. tapi make sure u beli colour tiles yang dark.. ala-2 granite hijau gitu..

mamanabil/cikon/ooood

syoknyerr dengar... nih yg tak sabar nak ada kc idaman... thanks to all of you... nah munga...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

mamanabil
Ahli Setia
77. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 12:23:45 tghari    [Edit]
mamanabil memang puas hati ngan konkrit table.. warna hijau gelap.. semalam dah siap.. cuma tunggu nak pasang pintu aje.. (lum order lagi).. nanti dulu coz tak duduk lagi..

memang tak rugi kalau kita pasang tiles 2' .. kalau lebih mampu ambillah solid surface lagi cantik... tapi harganya pun cantik gitu...

mula tue nak ambil warna hitam campur-2 cam marble.. tapi untuk 2' tak de colour tue... hitam kilat biasa adalah tak cantik...

203.115.226.:-)

MakUsu
Ahli Setia
78. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 5:02:14 ptg    [Edit]
mamanabil,
nanti bila Mak Usu free, Mak Usu lalu depan rumah .. nak singgah tu seganlah pulak.. mamanabil buat major renovation ke ... kalau tak keberatan, berapa anggaran cost untuk renovation tu.. tengah dok kira bajet .. Mak Usu nak extend rumah dlm bulan 3 ni ..

* Mesej ini telah disunting oleh MakUsu pada 27hb Januari 2005, 5:03:57 ptg

202.187.231.:-)

arzeck63
Ahli Baru
79. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 7:44:49 mlm    [Edit]


mamanabil...

Akak pun tengah dok pikir nak pakai apa untuk table top...bila tenguk web site granite....mak oi berkenan betul tapi harganya pun mesti banyak cantik. Lepas tu turun ke tingkat bawah sikit...guna marble yang warna gelap mcm granite tapi itu imported punya...so harganya pun boleh tahan jugak. Turun setingkat lagi...guna marble tempatan...warna paling gelap yang akak jumpa ialah kelabu...ingat nak tempah ikut size kabinet akak...harganya rm 1000 lebih...tapi kurang berkenan pulak dengan warnanya. Pilihan terakhir...pilih tiles yang warna gelap...size 2' x 2'.

So kalau tak keberatan, mamanabil paste la gambar kitchen tu...sekurang2nya boleh juga dapat gambaran macam mana rupanya.
Sebab akak tak pernah tenguk lagi...yang guna tile saiz biasa ada la.

Lagi satu akak nak tanya...mamanabil beli tile 2x2' tu berapa harga sekeping dan jenis apa? Bukan apa...sekurang2nya boleh dibuat perbandingan. Hari tu akak p beli sendiri marble size 1' x 2' warna perang gitu...harganya rm 8 sekeping...bila kontraktor cina tu p beli tambah sebab tak cukup...dia dapat beli dengan harga lebih murah...rm 7.50 kalau tak silap.Dia cerita dengan akak sebab dah baik dengan kita orang. Hai tak habis2 kena tipu dengan cina...tapi yang cerita tu pun cina jugak...

Lagi satu mamanabil....dekat sambungan tu mereka guna simen hitam ke? Biasa orang guna simen putih buat sambungan antara tile kan...

210.187.156.:-)

mamanabil
Ahli Setia
80. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 09:17:42 pagi    [Edit]
arzeck...

nak ambil gambar tue masalah jugak tue coz mamanabil tak de digital camera... mamanabil just gambarkan aje konkrit table boleh yea..

konkrit table mamanabil buat bentuk L.. Lebar 10' panjang 13'.. coz nak pasang sekali ngan KC.. ari tue tanya kat kedai KC dia kata kalau nak cantik & murah guna konkrit top.. so alang-2 cina tue bleh pasang konkrit upah kat dia terus murah sikit.. kalau kat kedai KC tue mahal dia ambil sekali ngan konkrit dekat RM20++.00

203.115.226.:-)

mamanabil
Ahli Setia
81. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 09:25:49 pagi    [Edit]
sorry tak habis tulis dah tersend..

mamanabil beli jubin 2' china punya tapi gred A siap ada jaminan dari SIRIM.. dapat dalam RM19.00 ... kalau nak whitehorse tue mahal sikit.. tapi bila tengok balik colour dia lebih kurang sama aje.. cuma yang jenis china nie colur lebih terpancar...

sambungan pulak kontraktor tue campur colour .. warna hijau lumut + simen sikit.. tak nampak line sangatlah.. tengok cina tue buat kemas... tak sabar nak letak kabinet .. nak tengok keserasian colur camner pulak...

tapi KC tunggu dulu coz belum nak duduk lagi..

203.115.226.:-)

zamniza
Ahli Baru
82. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 3:12:43 ptg    [Edit]
mamanabil...hehehe sure x sabo nak pasang kabinet plakkan...

thanks mamanabil, cikon n kengkawan atas info ni...dah x sabo plak nak pi survey tiles.nak pilih kaler gelap rasanya
luas dapur niza 8 kakix11kaki...so nak buat yg lebar 2 kaki 1 btk L dan straight satu.

219.93.56.:-)

arzeck63
Ahli Baru
83. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 6:14:09 ptg    [Edit]


mamanabil...

Hai frust jugak cos tak dapat tenguk gambarnya....tapi tak apelah....sekurang2nya dapat jugak idea buat pilihan yang cantik tapi dengan kos yang sederhana. Bagi mereka yang budget not limited...sure boleh pilih mana2 je yang berkenan di hati...kan???

Konkrit table saya cuma memanjang saja-26'...so tak remeh untuk kontraktor tu pasang.

Anyway kalau ada apa2 info lagi...jangan segan2 untuk share ya...

Terima kasih....

210.187.156.:-)

cha
Ahli Produktif
84. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 10:03:19 pagi    [Edit]
arzeck63: 26 kaki???? panjangnyerrr

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

arzeck63
Ahli Baru
85. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 6:58:19 ptg    [Edit]
cha

Tak de la panjang sangat....sebenarnya dapur asal memang sempit...tak layak pun untuk buat fix in cabinet. Akak extend kebelakang sampai habis ruang dan ketepi +- 20' sebab rumah corner lot....itulah jadi panjang tapi satu line ajelah...mungkin lain kali buat kabinet untuk dry kitchen di ruang bertentangan dengannya pulak.

Pagi tadi dah p beli tiles 2' x 2' warna hijau gelap untuk pasang atas konkrit table tu...12 keping, extra satu untuk bahagian depan dia....ni pun hasil idea dari ruangan ni gak...

210.187.156.:-)

MakUsu
Ahli Setia
86. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 08:50:36 pagi    [Edit]
mamanabil,
nak tanya .. kedai Shenion yg mamanabil cakap tu kat Taman apa.. ingat nak gi wat survey esok...thks

202.187.231.:-)

mamanabil
Ahli Setia
87. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 09:26:40 pagi    [Edit]
mak usu,

kedai shenion tue baru bukak tau.. ikut jalan lama nak gi ke seremban.. dari penjara jalan terus sikit masuk simpang kiri depan stesen minyak esso.. kedai dia atas bukit.. sonang aje nak mencari.. depan jalan utama nak gi ke semenyih..

203.115.226.:-)

jamd
Ahli Produktif
88. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 09:56:07 pagi    [Edit]
cha

as promise & seperti yg dijanjikan




--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.239.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
89. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 1:58:32 tghari    [Edit]
jamd
dlm gambar tu bukan concrete top kan..

203.106.245.:-)

jamd
Ahli Produktif
90. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 2:02:38 ptg    [Edit]
tempoyak

concrete top tu camna...tak faham....

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.239.:-)

aneesa
Ahli Produktif
91. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 3:27:43 ptg    [Edit]
jamd...
baper kos semua yang abis ko buat kitchen cabinet tu?
amek masa baper lama?

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

jamd
Ahli Produktif
92. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 3:59:34 ptg    [Edit]
aneesa

kitchen kabinet tu FOC sebab dah masuk package masa beli rumah...

yg jamd tambah RM400 untuk buat dapur utk pasang hood & hob tu coz yg dapat free design tak cukup nak letak hood & hob sebab kecik sgt...

sib baik dapat sama design

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.239.:-)

maizana
Ahli Produktif
93. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 10:05:51 mlm    [Edit]
Macam ni nak kena ambil gambar sebelum dan selepas renovate lah..., sekarang ni.. Cina tu baru buang tiles..


jamd

Concrete top tu.. table top lah.. (mungkin jamd faham).. kalau buat conc. top.. tahan lama.. dah air tak licking.. nak menumbuk pun senang.

tempoyak ..

Kalau join taman flora (betul ke?).. nanti boleh gotong royonmg buat taman kat rumah Kak zana tak?

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

218.111.65.:-)

jamd
Ahli Produktif
94. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 08:19:15 pagi    [Edit]
kak zana

table top faham le....a'ah bukan conc. top sebab x mampu ...nak tumbuk sambal kat bawah jelah

* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 22hb Februari 2005, 08:20:00 pagi

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

tempoyak
Ahli Produktif
95. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 08:59:38 pagi    [Edit]
maizana
aa.. ajak dorang gotong royong buat taman? boleh aje kot.. join dulu taman flora tu, pastu ajak dorang potluck kat rumah u, pastu cakap la nak gotong royong buat taman sekali, u sediakan la pokok dan perkakasnya.. kalau nak lagi best mintak pendapat member2 taman flora tu ape nak buat..

jamd
alah, concrete top tu saya maksudkan yg body utk cabinet bawah tu guna concrete dgn tiles.. mm mukan pasai mahal ke tak, yg penting boleh guna. cam saya kat rumah memang terus buat concrete table dgn tile 24"x24".
nampak cantik jugak bile dah siap..

203.106.245.:-)

cha
Ahli Produktif
96. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 10:49:26 pagi    [Edit]
jamd
thanks a lot coz sudi upload gambar kc jamd kat sini... cantik... sure ruang dapur jamd luas kan...

jamd... yg concrete top tu, counter top drp concrete... ada org guna TILES, ada gak yg guna GRANITE, MARBLE dan yg berduit guna CORIAN..

tempoyak
kalau body utk base kabinet yg guna concrete tu kita panggil 'concrete table' kan...

cha minat concrete table/top cam dalam majalah anjung seri februari... simple n nice...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

aneesa
Ahli Produktif
97. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 11:49:15 pagi    [Edit]
jamd...
ooo pakej punya...hehehe...
untunglah kan..tak payah susah2 nak pk nak buat dah...
kita ada gak tengok iklan rumah yang ada pakej ni...kat tasik puteri rasanya....yang RM8ribu tu....
awak kat ner?

--------------
menjual,membekal dan mencari pengedar bengkung/REVELL: 012-9762351/YM alin6577

210.186.16.:-)

jamd
Ahli Produktif
98. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 11:57:12 pagi    [Edit]
cha

niat dihati nak gak tukar concrete & counter top guna tiles / granite nie...tapi syg lak...biar le guna yg ada samapi dah tak elok then baru leh ganti

aneesa

jamd duduk country homes rawang...ada new area...dipanggil kota emerald...insyallah highway b4 rawang tol siap ( dlm proses)...org tasik puteri le utg sebab dekat dah nak ke shah alam...for the time being dari tasik puteri nak ke rawang tol..2 x jarak perjalanan dari country homes ke rawang...tu belum masuk dlm lagi.... tak silap tasik puteri most leased hold property ...jamd looking for freehold...

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.111.22.:-)

cha
Ahli Produktif
99. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 12:46:50 tghari    [Edit]
jamd
dah ada pakej lagi senang... tak yah fenin2 nak fikir design kc lagi...

sok2 bila yg ada tu dah rosak dan ada duit lebih, leh ler wat yang baru...

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

161.142.141.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
100. Dihantar pada 24hb Februari 2005, 4:43:04 ptg    [Edit]
best gak topik ni ek..boleh le buat guideline untuk kc kat rumah saye..

kunci

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

161.142.141.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005