Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 28hb Dzulhijjah 1435 @ 23hb Oktober 2014, 1:52:38 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Negeri , Kelab & Jejak Kasih  
(Pengendali : UGLY)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh KELAB FIAT : MEH SINI JOIN KELAB FIAT
nuralisha
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 11hb Januari 2005, 4:19:28 ptg    [Edit]
hai kawan- kawan meh la sini join kelab fiat

kita buat macam man70 buat kelab waja dia

sorry man tiru kau punya

sila berikan butir-butir :

1. Nama
2. No contact
3. no plate keta
4. Auto/manual
5. Model thn bila
6. dah berapa lama pakai


ok

Nie kete lisha
manual
1998
4 tahun dah pakai nya--- memang sedappppppppp




202.75.44.:-)

Mann70
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 08:46:16 pagi    [Edit]
heheh...best best..
tahniah Lisha...
pinjam keta boleh...
nak pi picnic..

192.228.129.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 09:01:01 pagi    [Edit]
eh boleh tapi kenalah picnic kat kuantan.....ni kita pi ramai2

kirim salam kat jahhhhhhhhhh sayang tu...
cakap dengan dia dah lama dia tak email saya

202.75.44.:-)

Mann70
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 09:26:52 pagi    [Edit]
Raya aji kami balik kelantan..lepas tu maybe singgah kuantan kot..
nanti kami contact kalau jadi pi..

jah ada tu..

192.228.129.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 09:35:12 pagi    [Edit]
ok nanti contact yer kami balik muar je raya haji- balik muar hari jumaat lepas keja dan balik kuantan hari ahad petang....

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
6. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 12:15:07 tghari    [Edit]
semua

bole join sekaki ni

saya skrg ni tgh mncari fiat punto..berkenan betul tgk model ni

cuma yg lecehnya apasal susah sgt nk cari kete ni..smlm abis ronda2 sekitar jalan kuching & batu caves,tp tak jumpa pulak..ada kt sentul 2 bijik tp dh ada org beli
so kalau ada sape2 kt sini yg tau kt mana @ member2 nk jual punto bole bgtau saya
ok
bye2

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 1:22:29 tghari    [Edit]
oic sendip nanti saya tanya hubby kot kat wshop fiat tu ada tak punto nak jual tapi hari tu brava ada orang jual

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
8. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 1:30:52 tghari    [Edit]
tenkiu lisha
saya tnggu
specialist wrkshop fiat u kt mane?

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 1:31:43 tghari    [Edit]
kat kuantan sebab saya tinggal di kuantan.. nak contact no dia ke nanti saya kasi

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
10. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 1:41:31 tghari    [Edit]
fuyyo...kuantan..jauhnye..
tp tak kisah
kalau ada nombornya bole la..nnt saya call

dah pusing2 sekitar kl ni susah nk jumpa
kbnyakan used car tak amik kete fiat,susah nk jual katanya

u biasa pakai fiat kan lisha..apa komen u?last week saya ada try punto kawan saya,enjin 1.3 je..tp kalau nk bnding ngn 1.5wira sy sebelum ni..memang tak trbanding ler

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 1:51:48 tghari    [Edit]
dulu i pakai proton saga 1.5 tapi bila pakai fiat marea ni jauh bezanya... saya dah biasa guna honda tapi tak sama macam fiat... kereta mat salih tak sama macam keta orang jepun rasa selesa dia lain tapi keta fiat kalau nak pakai better cari yang manual kalau auto selalu gear box dia selalu masalah...

kawan saya haru pakai marea sedan 1.6 auto tapi tak lama gear box dia rosak kena tukar baru.... pastu dia jual beli nissan sentra ... dia cakap wpun nissan u baru tapi tak sama macam fiat dia dulu....

spare part memang mahal sikit fiat nie dah bila rosak rasa macam nak jual tapi bila fikir keselesaannya langsung tak jagi........

nanti saya tanya hubby no tel mekanik tu

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
12. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:05:34 ptg    [Edit]
ic...yg saya dpt tau aotogearbox fiat jarang bermasalah,tak seperti renault/alfa..lg pun saya plan nk amik auto je..tak larat nk meredah trafik kl ngn kete manual..
driving plesure..memang tak trnafi lg dah kete continental nk compare ngn kete japan,prnah br ni test bawak citroen zx 16v,kete trbaik saya rasa..exp time cornering..mmg best giler..rs mcm kita dh sebati ngn mesin tu..tp ingatkn sparepart yg susah nk dpt, specialist servicecnter tak byk..rasa tak mmpu nk pakai..ikutkan rega mmg murah..dlm RM26 RM27k tu senang2 bole dpt
then minat kete continntal ni brterusn..smpai br ni test punto..lebih kurang mcm citroen..tp citroen lg best..mmg jauh lg best..tp kalo nk bnding punto ngn wira ibarat lngit ngn bumi le..hehee...hakikatnya..

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:10:50 ptg    [Edit]
auto ok tapi yang cc nya 1.8 ke atas, cubalah kalau u dah pakai mesti tak nak tukar dengan keta lain. percayalah bak kata siti nurhaliza

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
14. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:25:11 ptg    [Edit]
stkt yg u pakai mcmmana? ape prblem yg biasa brlaku..mantain service cmne, tiap2 5000km ke 10000km
biasa utk regular service brapa kos

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:32:47 ptg    [Edit]
i dulu pakai enjin disel memang wegon tu pakai disel ... last year enjin rosak kena tukar semua... sekarang ni dah tukar enjin petrol..... memang terasa duit minyak banyak.. dulu satu minggu gi kerja RM20 tapi petro ni Rm65 seminggu memang terasa.. nak buat macam mana dah sayang sangat kat fiat ni hubby aku tak nak tukar.......


202.75.44.:-)

akulah
Ahli Setia
16. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 10:03:11 mlm    [Edit]
Aku pon pakai fiat.

Model: Coupe, 2000cc, 16V, Turbo.
Tahun : 1997
Warna: Kuning
Aku dah pakai setahun lebih, beli second hand. Nak beli baru tak mampu.

Cam ni ler kete aku (walaupun bukan kete aku betul, amik dai website)








--------------
786 - AKULAH lelaki itu.

218.208.192.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 08:15:22 pagi    [Edit]
aku pun dulu ingat nak tukar enjin coupe jugak tapi mahal sangat tak mampu so tukarlah enjin brava saja

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
18. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 08:40:16 pagi    [Edit]
akulah
ko kt area mana
masa ko beli fiat coupe ari tu brapa rega?
aku skrg tgh mncari punto, apasal ye susah sgt nk cari model ni..
tp kalau ada brava/marea yg rega ok aku amik kot..bajet dlm RM35k ke bwh

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 08:52:05 pagi    [Edit]
sendip

ko contact mekanik fiat nie kat kuantan kot kot dia dapat beri pertolongan pada kamu.. kat workshop dia pun ada keta nak jual...

hamdah fiat : 0139371277

hari tu lisha tengok brava yang nak dijual....

202.75.44.:-)

Mann70
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 10:01:09 pagi    [Edit]
sendipo,
kawan aku pakai Punto...nanti aku tanya dia kalau di anak jual

192.228.129.:-)

kakisamun
Ahli Hiperaktif
21. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 5:05:29 ptg    [Edit]
quote:
ermm.. aku suka sgt kat model Fiat nih.. kalau pergi jalan2 kat utara2 tanah air dgn pantai timur.. mesti nampaknya model2 lama Fiat.. yg paling aku tak tahan tgk ialah Fiat Supermirafiori 131 tc.. "twin cam" siol..



ermm.. Fiat nih stim jugak aku tgk.. tapi masih geramkan model2 Fiat lama.. "Fiat Hammer Head" pon sempoi gak.. tapi "Supermirafiori" la.. walaupun tak pakai kereta.. tapi minat Fiat lama.. hehehe..

--------------
we support anti zionist movement

218.111.187.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 08:56:25 pagi    [Edit]
kakisamun


insya allah satuhari kamu mesti boleh pakai fiat jika niat mu gitu.....

syabas kerana minat sama fiat.........

202.75.44.:-)

Aubryzal
Ahli Setia
23. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 11:30:00 pagi    [Edit]
lisha....

aku minat fiat punto yg boleh bukak atap tu la.... tapi tu patern lama kan..?
tak kiralah..... yg penting aku suka kete bukak atap...... berapa ringgit ar.. kalo baru.. kalo sekend hen baper plak..? ada lagik ke jual..? senang rosak ke..? spare part mahal ke..?

kalo jalan2 tepi pantai naik kete tu mesti syok kan..!

kete2 bukak atap yg lain2 mahal.... macam SAAB , boleh cecah ratus ribu kot...

--------------
*Pakej perkahwinan mengikut budget anda*

192.228.129.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
24. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 12:03:07 tghari    [Edit]
kalau yang sunroof tu aku suka peaqot 206 tu wauuuuuu best nyaaaaaaa

202.75.44.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 08:20:24 pagi    [Edit]
mana sendip ni hai cuti ker

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
26. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 11:04:51 pagi    [Edit]

lama tak menjenguk masuk mdc
bz sikit..
terima kasih berbnyak2 utk lisha
nnt saya call ok
dlm masa trdekat ni pulak sy tak smpat nk turun kuantan, tp kalau ada..insyaallah saya turun.kira on the way balik kg ler kot..ry nnt

* Mesej ini telah disunting oleh sEnDipO pada 17hb Januari 2005, 11:11:22 pagi

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
27. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 09:23:54 pagi    [Edit]
sendip aku gerenti bila kau pakai kereta continental pasti kau tak menyesal.... member aku tu dulu pakai wira pastu tukar ambil fiat marea sedan... pastu ada masalah gear box.... dia jual... then beli kereta nissan sentra rm98k kau tau apa dia komen memang tak berbaloi beli sentra dah lah mahal pastu seat keras... dan dia nie selalu berulang alik kuantan to kl dia cakap apa dulu masa bawa fiat tak de sakit2 badan pi kl bawa sentra nie terasa lenguhnnyaaaaaaaa...... dia macam frust dia nak tukar ambil fiat manual tapi wife dia pula tak pandai bawa manual.........

keta aku kalau breakdown dan order sparepart memang lah lambat kena order kat singapore baru ada.. tapi tak pe mekanik hubby aku to ok dia selalu buat cepat......

so kalau nak beli fiat nie belilah yang manual kalau yang model 1998 ok kalau beli autooooooooooo skit info yang aku tahu.... minyak enjin pun 1 liter RM60 tapi berbaloi......
lampu keta kalau kita tak off tapi bila kita offkan sius enjin lampu pun ikut off sekali... then nak dengar radio tak perlu onkan enjin...best tak.....

aku ni mengidam nak pakai pegout pulak,,, cantik 407 dia tapi tunggulah bila dah balik kg nanti......

202.75.44.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 12:15:03 tghari    [Edit]
ni nak pi servis jap kat tanah putih esok petang nak balik muar raya katakannnnnnnnn


selamat hari raya berhati-hati memandu..... hidup fiatkuuuu

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
29. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 1:45:15 tghari    [Edit]
u orang muar ye lisha..jauh tu dr kuantan ke muar

anyway selamat hari raya kpd semua
hati-hati memandu
semoga selamat segala2nya...............hidup fiat


--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 20hb Januari 2005, 07:48:30 pagi    [Edit]
hubby saya orang muar saya lak orang langkawi sendippppppppppo

202.75.44.:-)

daketor
Ahli Aktif
31. Dihantar pada 22hb Januari 2005, 05:09:47 pagi    [Edit]
Saya pakai punto, ok la..tak tau nak compare sbb this is my 1st car.seblom ni pakai keta parents jer..so tak tahu la nak compare....

so far my only complaint is wheel dia, mudah karat..mmg mechanic cakap,mmg common problem for punto...bila wheel karat selalu la slow puncture..ari tu flat terus...tensen betul..dah la aritu saya baru 2/3 hari pindah tempat kja baru...malu betul........dah tu..terkial2 nak tuko tayar tu sendiri hehheheh..naseb baik ada org tolong....

--------------
**Lily Bumbleroot of Fair Downs**

83.141.72.:-)

kakisamun
Ahli Hiperaktif
32. Dihantar pada 22hb Januari 2005, 10:12:19 mlm    [Edit]
nura - ermm.. mudah2an.. AMIN..

--------------
we support anti zionist movement

219.92.203.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 25hb Januari 2005, 08:17:41 pagi    [Edit]
apa yang selamat tu kakisamun

202.75.44.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 10:51:01 pagi    [Edit]
nak tukar tayar lah tayar apa yang baguuuuuuuuuuuuuuu please tell meeeeeeeee

202.75.44.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
35. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 3:38:45 ptg    [Edit]
nak beli 2nd car apa yang bagus yer

202.75.44.:-)

Tuk_Gawo
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 4:36:20 ptg    [Edit]
Nurhalisa
maner ler Tuk mampu pakai keter FIAT tue...

Tuk hanya mampu membasuh keter Nurhalisa dengan Berus Tembaga jer....hehehehe....

--------------
misteri di alam nyata...

202.21.224.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
37. Dihantar pada 16hb Februari 2005, 11:37:55 pagi    [Edit]
lisha

lama tak masuk kelab fiat


sy tak jd amik fiat
insyaallah dlm masa trdekat ni nk bawak keluar merz 190E, tgh cari kaki utk setlekan loan n urusan2 jpj..harap2 tak ada aral yg mnghalang..
tak sabar2 menunggu ni.....

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 10:08:12 pagi    [Edit]
merz lagi bagus sendip... lisha nie berangan nak pakai compresor tu tapi tunggu lah kena kumpul duit dulu... langkawi kang murah sikit

202.75.44.:-)

sEnDipO
Ahli Baru
39. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 11:09:00 pagi    [Edit]
tak semestinya merz lg bagus..yg bagus cuma pd nama..sesetengah model hnya gah pd nama je..mcm c200 nk compare ngn camry..kelas yg sama sedan executive..tp camry lg sedap..enjin lg brkuasa, pmanduan lg mantap..

tp kalau nk bnding secara overall mmg merz yg terbaik la, sy asalnya tak berniat pun nk pakai merz..tgh duk mncari fiat takpun alfa romeo..tp kebetulan ada sorang customer nk jual merz dia..190E, 2.0 kete pun baru lg..92/94..last model la..dan kebetulan pulak dpt rege murah..dlm 38k je..so sy amik la..skrg ni tgh cari kaki utk setlekan loan

compresor..br ni abg nk amik model ni..tp tgk dlm pergerakan hrga model ni cepat sgt bergerak..dlm sbulan turun smpai 3 4 ribu..skrg yg model tahun 2001 pun ada bole dpt dlm 150k je..mgkin hujung tahun ni lg byk kot rege turun kalau turun smpai 40k ingat nk amik 4 bijik...heheheee

--------------
sendipo kuwasutiaiha depo depo negoro ismun krokdi mutalabbin

61.6.39.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 12:54:09 tghari    [Edit]
buat masa ni lisha tetap setia dengan fiat kesayanganku............

202.75.44.:-)

akulah
Ahli Setia
41. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 7:03:58 mlm    [Edit]
Yeah.. betul tuh.
Makin lama makin sayang lak kat Fiat nih walaupun nak maintain susah.

Ari tu aku ada baca majalah Autotrader, dia kata Fiat Coupe Turbo nih dalam dunia ada 200 unit jer, kira collectors car la nih.
Saper yang ada artikel tuh? Lupa ler kat mana letak magazine tuh.

--------------
786 - AKULAH lelaki itu.

218.111.44.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 19hb Februari 2005, 00:01:47 pagi    [Edit]
tak de baca pun akulah

210.186.116.:-)

akulah
Ahli Setia
43. Dihantar pada 19hb Februari 2005, 01:59:43 pagi    [Edit]
Alamak... Bukan Autotrader, tapi autocar ler...

--------------
786 - AKULAH lelaki itu.

218.208.198.:-)

omanis
Ahli Baru
44. Dihantar pada 28hb Mac 2005, 5:42:29 ptg    [Edit]


tengah2 baca kat mdc...ternampak pulak..ader kelab ni..oh ye..sy pakai keta fiat punto..dah lama dah...dah 7 tahun. yela..beli tahun 1998..warna biru, auto..1.3 jer..walaupun dia dah buat macam2 hal tapi sy sayang sgt kat keta ni.......baru2 ni..dah tukar absober (betul ke ejaan ni?) baru..cuma kadang2 tu..lepas tekan brek..dia cam semput lak bila tekan minyak nak teruskan perjalanan..nape ye?

219.93.29.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
45. Dihantar pada 30hb Mei 2005, 09:38:39 pagi    [Edit]
meh kita sambung balik kelab fiat kita..... sekarang ni keta lisha aircond pulak buat hal nak kena tukar aircond compressor betul ke tu tapi kena lah kumpul duit dulu mau tu sampai 1 bulan gaji

202.75.44.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005