Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 21hb Dzulkaedah 1435 @ 16hb September 2014, 12:52:33 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Pregnant : Hospital Mana yg ok?
ngah_2
Ahli Aktif
51. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 6:38:30 ptg    [Edit]


mom- Dr yg Ngah biasa kat Ampang Putri, Dr Fauziah...kecik je orgnya tapi baik & selesa sgt dgn dia...tanya la apa pun...dia x kisah...sekrg ngah x tahu la prosedur dia mcmana...tapi dulu hubby ngah call Ampang Putri & minta terus sambung ke klinik Dr Fauziah...nanti staf Dr tu akan set appoinment utk kita...O & G yg lain ada gak tapi ngah x pernah lagi dgn yg lain...lagipun kalo direct call klinik Dr Fauziah, mom akan dpt Dr Fauziah utk bersalin itupun kalo dia x g mana2 le pasal dia salah sorang ahli mercy ....pakej sekrg ngah tgk kat Ampang Putri ..utk bersalin...3 hari 2 mlm, bilik share 4 org...salin normal ...RM 1700...dulu time ngah RM 1300...2-3 thn lps ...selesa ??? mmg sgt2 selesa, sgt2 best ...masuk labour room je...mcm best je..bersih, kemas...ada tv, bilik air lagi...hubby leh masuk sekali...hubby nak solat, nak baca yasin ke apa ke apa pun boleh...nurse2 baik2 belaka....kita mcm x la rasa takut sgt nak bersalin...kat dlm wad pun ok juga...ada bilik rehat utk tamu...hubby leh tido kat situ @ pun tido dgn kita tapi tido kat kerusi yg disediakan la...tapi hubby ngah tido kat lantai je...berlapik le ...

-ngah pun pasal company hubby bayo ...nak murah better g HUKM....GH ???? terus-terang ngah cakap....ngeri...kalo dah x de pilihan sgt...terpaksa la...mmg la x semua kat GH tu x baik tapi kalo kena kat kita yg x baik , yg suka maki2 tu...selesa ke kita nak bersalin....dah byk sgt ceta kita dgr....mmg la koyak kat bawah tu sama je....ada pengalaman sorang kawan ngah...kat GH le...Dr praktikal salah benang masa jahit tut....kena buka balik, jahit lain...x leh bius dah ??? korang bayangkan la ?????

website APSH....http://www.apsh.kpj.com.my/....hubby ngah cakap tawakal tu sama company dgn ampang putri...dia cakap better g ampang puteri pasal tawakal tu mcm kedai, parking susah...a.puteri mmg hospital....harga ? sama la kot pasal sama company...tah le....

mom balik M'sia utk bersalin @ terus balik M'sia...mom kat mana sekrg ?

--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

harsha
harsha
Pengendali
52. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 8:24:30 mlm    [Edit]
tuler.. nasihat aku, kalau nak selesa, bayar ler lebih. kesian kat nurse spital kerajaan tu.. kalau mampu apa salahnya bayar, pi spital swasta..

kalau depa tengking, complaint. sebab perkhidmatan berbayar.. takleh suka hati nak tengking. senyum tu mmg sentiasa lerr kat bibir


--------------
I wanna be inside your heaven. . Take me to the place you cry from. . Where the storm blows you away

aysar_naylah
Ahli Produktif
53. Dihantar pada 08hb Januari 2005, 09:05:04 pagi    [Edit]


naylah pun dgn dr. fauziah....mmg ok..... yup maternity package AP...RM1700...mcm naylah sebut kat thread atas....mcm naylah terus sunatkan baby masa tu...plus RM300...baby boy.... dgn dr amin thai... senang je jaga kalau sunat masih baby...

--------------
Someone to Watch over Me.... @-@

210.195.72.:-)

mom_2kids
Ahli Baru
54. Dihantar pada 08hb Januari 2005, 11:35:09 pagi    [Edit]
ngah
thanks for info.. rasa semangat skit bila dah dengar citer dari Ngah tu.. Mom memang nak doctor pompuan kalau ada choice, Ngah dah recommend Dr. Fauziah, rasanyer nak cuba jugak la Dr. Fauziah tu. Thanks a lot. Mom balik Malaysia balik terus n sekarang nie ada kat Jepun. Tak sabar nak balik.. rindu sgt ngan masakan malaysia.

221.83.231.:-)

Alg
Ahli Interaktif
55. Dihantar pada 09hb Januari 2005, 1:33:39 tghari    [Edit]
mom,

Masa alg balik bersalin baru ni pun dah 28 weeks, klinik still accept lagi utk check up cuma nak kena ada surat dari last hospital yg check kita, senang nak monitor kan? Kalut jugak nak cari hospital/klinik yg sesuai tapi sbb nakkan dr perempuan, alhamdulillah ada kawan abah yg suggest. So baru ni alg bersalin di Kohilal Medical Centre kat Tmn Melawati. Kat situ mmg dr perempuan dan islamic. Kiranya ok lah service dia. harga pun dlm 1k. Depends berapa hari kita duduk.

Jepun bhg mana? Dah berapa lama kat sana? Alg kat Iwate. Skrg kat m'sia lagi.. insya Allah lepas habis pantang baru balik sana.

* Mesej ini telah disunting oleh Alg pada 09hb Januari 2005, 1:35:10 tghari

--------------
~A'isyah & Daniel: Permata hatiku~

218.111.27.:-)

azlalchedin
Ahli Produktif
56. Dihantar pada 09hb Januari 2005, 5:53:11 ptg    [Edit]
hospital swasta .....

60.48.179.:-)

ashra
Ahli Interaktif
57. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 09:19:11 pagi    [Edit]
ngah
lor siap ckp spital tawakal cam kedai??isk tak baik ngah nih duk kondem camtu ..cam harsha ckp tu kalau ade budget byk boleh le pergi spital yg mahal2..kalau harap company support tu ckp pon beragak lah..semua org kalau ade budget byk memang nak pergi spital yg bagus..mahal2 gitu tui dak?sape yg tak nak..so fikirlah mane yang baik

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

ngah_2
Ahli Aktif
58. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 2:55:47 ptg    [Edit]


ashra- alamak ! jgn salah faham lak...tawakal dgn ampang putri tu 1 group...tapi nak lbh selesa....nak lbh rupa hospital...ampang putri le...ngah nengok tawakal ni dr luar je...hubby yg pernah g c2 pasal masa mula2 arwah bapak hubby sakit g c2, lps tu dia org rekomen ke amp.putri pasal ada pakar kat c2 pasal penyakit arwah...sbb tu la hubby tahu ....lagipun mom kat u.perdana, amp.putri lbh dekat ....ngah g c2 pun pasal company hubby bayo tapi ada limit la...tapi hubby ngah yg nak...dia cakap biar habis duit, semuanya selamat...puas hati, idok la berputih mata...pasal ngah ada pengalaman baby ninggal ...masa tu 1st baby, x dak experience....g pusat perubatan biasa, so x cukup alat...bila ada emergency terpaksa g GH gak...so sejak tu hubby x nak lagi g klinik/pusat perubatan...hubby cakap biar g hospital...x kisah la gomen/private asalkan lengkap....mmg itu semua takdir Allah swt...tapi kita sbg manusia selagi boleh berusaha, berusaha la kan...so apa2 dah terjadi x le rasa ralat sangat....trauma ooo...ngah dah pernah rasa so ngah cuma nak tlg org lain dr merasakan apa yg ngah rasa ....

mom- best aaa...dah dpt balik M'sia terus...dpt lak bersalin kat M'sia...pandai punya timing ....ngah pun bakal dpt lagi sorang...insyaAllah...mak suruh gak bersalin kat M'sia tapi x dapat la rasanya pasal kena balik at least 3 bulan...hubby mana leh cuti lama2 camtu...sebulan boleh le...hubby ngah tu x leh pisah dgn anak2 ...ngah doakan mom selamat ...selamat sampai ke M'sia, selamat melahirkan....amin...

--------------
Yg baik itu dr Allah ,yg buruk itu dr kelemahan diri ini.

82.3.32.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
59. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 3:25:04 ptg    [Edit]
quote:
pasal ngah ada pengalaman baby ninggal ...masa tu 1st baby, x dak experience....g pusat perubatan biasa, so x cukup alat...bila ada emergency terpaksa g GH gak...so sejak tu hubby x nak lagi g klinik/pusat perubatan...hubby cakap biar g hospital...x kisah la gomen/private asalkan lengkap

dengarČ jugak citer member yang ada kes macam Ngah nie..
kalu dah kita check up kat klinik/spital swasta dari awal pregnant, time nak bersalin baby ada problem kat spital/klinik swasta .. doktor swasta tadi akan push/request ker hospital gomen.. sebab mungkin faciliti tak lengkap/kepakaran tiada/ kebarangkalian lain depa tak mahu amik risiko kematian pesakit ada rekod dalam perkhidmatan mereka.... jika berlaku..

bila dah sampai kat hospital gomen.. lagi la pulak kes kita nie ibarat dilayan cam derk jerr laa.. nie my friend citer.. tak tau la pulak.. siap kena perli-perli lagi ngan nurseČ ... 'kalau dah banyak duit pergi swasta buat apa refer balik kat spital kerajaan niee. nyusahkan orang jer la.. '

mungkin skrang dah berubah agaknya..
entahlah.. macam-macam jer perangai manusia yea

--------------
~:terbang tinggi:~

161.142.112.:-)

ashra
Ahli Interaktif
60. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 3:41:51 ptg    [Edit]
adik
camtu punya laser nurse ek ..kalau ash amik nama nurse tu lepas tu wat report..masok surat khabat ker hehehe

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005