Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 22hb Dzulkaedah 1435 @ 17hb September 2014, 5:33:39 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Jerawat : Non Stop..Tolong
nughul
Ahli Baru
1. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:09:22 pagi    [Edit]
hai...everybody...nak mintak tolong kalau ade sape2 yg tau mcm mana nak ilangkan jerawat yg non stop...kering satu..naik lagi ..mcm2 produk nughul dah cuba tapi jerawat kering sekejap je..then naik balik..mungkin sebab hormon atau lain2? perlu ke nughul jumpa pakar..atau ke klinik2 mane? i need advice dan pendapat..please

218.208.239.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:19:18 pagi    [Edit]
kalau masalah mcm ni, its better utk u try buat internal treatment dulu..
means, u boleh try mkn pil2 untuk cuci dalaman such as produk sendayu tinggi and etc...ada special pil utk tujuan ni and at last, insyaallah u akan dpt kulit yg glowing and bersih..

sbb mslh pimples yg berterusan mcm ni memang sesuai utk rawatan dari dlm..if just concentrate pada external treatment such as skincare, its not enough for long term result..

ni my opinion la..

* Mesej ini telah disunting oleh emy_aina pada 05hb Januari 2005, 11:19:54 pagi

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:22:47 pagi    [Edit]
boleh try visit http://sendayutinggi.com/

* Mesej ini telah disunting oleh emy_aina pada 05hb Januari 2005, 11:23:48 pagi

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

nughul
Ahli Baru
4. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:24:35 pagi    [Edit]
produk sendayu tinggi? clean internal...ok ker? ade sape2 pernah cuba ke? sebab my fren pernah cuba..tapi dia kuarkan lagi bnyk? mmg mcm tu ker?

ade ape2 lagi supplement yg boleh di cadangkan utk jerawat? i punya jerawat..jenis yg bermata besar..then kuar cecair putih tu yg tak tahan tu..muka jadi benjol2..merah2

218.208.239.:-)

salsham
Ahli Setia
5. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:24:53 pagi    [Edit]
nughul
rilek aa.. jgn risau, setiap penyakit mesti ade ubatnyer.
ni mungkin sbb darah kotor ni, maksudnyer banyak toksin. dah ader mkn ape2 utk buang tak? kalau x der ni sy syorkan minum la Debella Aloe Vera Gel, dpt bersihkan saluran darah. kemudian sapu Debella Aloe Jelly, tapi yg paling utama bersihkan darah dulu. nanti sy ltk testimoni kat sini pasal pengguna yg dh gunakan produk ni utk masalah jerawat, siap ngan nombor pon lagi. tapi x leh la nak ltk sini.

Aloe Gel - RM50 (RM38 utk ahli)
Aloe Jelly - RM38 (RM28.5 utk ahli)

kalau nak cuba dulu dan baru yakin bila berkesan, sy bagi ngan harga ahli jer.

ape2 email: salma_1509@hotmail.com

--------------
diammmmmmm......Barisan depan!!!

202.190.184.:-)

RedTomato
RedTomato
Pengendali
6. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:27:00 pagi    [Edit]
pegi checking kat pakar kulit arr.....
mane tau kot silap dari pemakanan awak ker.....

--------------
ezrinjamil.multiply.com

eynda
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:27:41 pagi    [Edit]
Eynda ada petua tradisional...eynda dah buat, alhamdulillah muka eynda sampai sekarang jerawat takut nak menempek .

Ambik daun semambu (org buat mandi masa demam campak). Tumbuk dgn sedikit air. Ambik air tu campur ngan bedak sejuk. Pakai malam2. Eynda dulu pakai tiap2 malam. Kita akan rasa gatal sikit muka sebelum bedak tu kering kat muka. Insyaallah muka akan licin.....

Eynda dulu muka memang banyak jerawat nasi, jerawat besar tu yg bengkak & sakit....tapi sekarang dah takde. Petua ni diberi oleh sorang kakak yg mengalami masalah jerawat batu. Muka dia dah licin, sebab tu eynda ambik petua ni dari dia .

Kalau rajin cuba la... .

219.95.93.:-)

nughul
Ahli Baru
8. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:33:02 pagi    [Edit]
quote:
rilek aa.. jgn risau, setiap penyakit mesti ade ubatnyer.
ni mungkin sbb darah kotor ni, maksudnyer banyak toksin. dah ader mkn ape2 utk buang tak? kalau x der ni sy syorkan minum la Debella Aloe Vera Gel, dpt bersihkan saluran darah. kemudian sapu Debella Aloe Jelly, tapi yg paling utama bersihkan darah dulu. nanti sy ltk testimoni kat sini pasal pengguna yg dh gunakan produk ni utk masalah jerawat, siap ngan nombor pon lagi. tapi x leh la nak ltk sini.

ok nanti kita pm awak...
quote:
pegi checking kat pakar kulit arr.....
mane tau kot silap dari pemakanan awak ker.....


mm i jaga makan semua...sebab tau kulit masalah..sensitive..mungkin dalaman i hormon tak stabil ke atau darah kotor ...


eynda..petua tu nanti nughul try...thankssss...

* Mesej ini telah disunting oleh nughul pada 05hb Januari 2005, 11:35:42 pagi

218.208.239.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:35:58 pagi    [Edit]
mm..adik lelaki saya muka dia jerawat batu. Baru umur 14 tahun. Kesian kat dia. Minggu lepas saya kasi dia pakai olay total effect cleanser ngan olay total effect moisturizer . So sekrang ni dah kurang dah sikit. Dia pun dah tak rasa malu ngan member. Kalau tidak... mak nak cium pipi dia pun geli.

tapi kalau kritikal sangat, jumpa ngan doktor pakar kulit kat hospital kerajaan/swasta. Jgn terus p butik kecantikan, takut melarat.

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

161.142.112.:-)

nughul
Ahli Baru
10. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:39:43 pagi    [Edit]
nughul dah try olay nyer produk...tapi kan berminyak la..tak leh pakai...haha muke jadi cam berkilat...

tu la ice cream girl..nughul tak berani dah nak cuba produk2..kat butik2 kecantikan ni..serik la...muke jadi teruk..permulaan pakai ok la..then lepas 3/4 bulan...jadi naik milea..bintik2 yg kecik2 tu..huh serik...

kalau hospital kerajaan tu murah skit la eh...kalau swasta mahal sgt ke?

218.208.239.:-)

raihanis
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:41:07 pagi    [Edit]
kalau jerawat jadi besar2 dan bengkak2, yg tu dipanggil akne. elok pegi
jumpa pakar kulit. biasanya kalau kat klinik, doktor akakn suggest produk
Neostrata tu. tapi kesannya memang lambat la. kena banyak sabar.

dari segi rawatan dalaman, i suggest u amalkan Multi Carotene, Bio-C Plus
dengan Lecithin E yang mana supplemen ni adalah base on vitamin A,C & E
yang paling bagus utk kecantikan kulit. jerawat batu i dah kurang sejak makan
Multi Carotene tu dgn Bio-C PLus. parut pun cepat pudar hasil gabungan Lecithin
E yg i amalkan tiap2 hari selama 3 bulan lebih dah.

cuba gi jumpa doktor pakar dan dengar dulu apa nasihat dia. kalau buat detox,
cuci usus ke cuci darah ke, memang makin meriah jerawat tu tumbuh.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.193.:-)

jen
Ahli Baru
12. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:41:46 pagi    [Edit]
apa tunggu lagi..... tu dlm thread lain org dok ckp injection vitamin C boleh tolong masalah ni. give it a trylah.

219.93.99.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
13. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:43:26 pagi    [Edit]
jumpa doktor...anak sedara mama lelaki...dulu muka berserabai jerawat...sekarang dah hemsem giler...muda lagi..

dia ada kasi satu produk penjagaan kulit..memang berkesan!!

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.36.:-)

nughul
Ahli Baru
14. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:44:02 pagi    [Edit]
produk ape tu mama? share la...

218.208.239.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
15. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:46:25 pagi    [Edit]
Neo Strata.......betui ke eja gitu...
tapi dia akan kasi sample kalau kita pergi jumpa doktor......

ada gak nampak kat klinik2...cuma yg ni doktor nak periksa jenis kulit kita tu .

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.36.:-)

nughul
Ahli Baru
16. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 11:48:33 pagi    [Edit]
quote:
dari segi rawatan dalaman, i suggest u amalkan Multi Carotene, Bio-C Plus dengan Lecithin E yang mana supplemen ni adalah base on vitamin A,C & E yang paling bagus utk kecantikan kulit. jerawat batu i dah kurang sejak makan Multi Carotene tu dgn Bio-C PLus. parut pun cepat pudar hasil gabungan Lecithin E yg i amalkan tiap2 hari selama 3 bulan lebih dah.

kat mane nak dpt tu?? brapa rm?

218.208.239.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:04:00 tghari    [Edit]
bg emy...

kalau nughul ada budget, boleh try la skincare yg forumer suggestkan tu..but fikir betul2, jgn nti, tak sesuai..membazir..sbb tak smestinya skincare yg sesuai utk org lain akan sesuai utk kita..

so, if nughul nak try rawatan dr dalam tu..bagus..yg penting pilih betul2 cara and produk yg sesuai and takde side effect...and paling penting bersesuaian dgn budget..sbb nti susah nak maintain, kalau budget lari..tak sempat nak cure, budget kering..

so, fikir and renung..jgn ikut nafsu...rawatan dalaman ni penting untuk jangka masa panjang..

ni just pendpt emy secara jujur, takde niat nak komen sesape tau..

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

raihanis
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:05:22 tghari    [Edit]
boleh dapatkan dari dealer2 amway . harga tak la mahal sangat, dan
memang berbaloi utk masalah kulit cthnya jerawat dan parut2.

harga mcm kat bawah ni.

NUTRILITE Multi Carotene 150 biji - RM 69.00 (dealer) RM 86.30 (retail)
makan sehari sebiji je.

NUTRILITE Lecithin-E 150 biji - RM 57.00 (dealer) RM 71.30 (retail)
makan sebiji 3 x sehari.

NUTRILITE Bio C Plus 100 biji - RM 41.00 (dealer) RM 51.30 (retail)
makan sebiji 4 x sehari.

NUTRILITE Bio-C Plus 200 biji- RM 73.00 (dealer) RM 91.30 (retail)
sama mcm di atas.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.193.:-)

nughul
Ahli Baru
19. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:06:22 tghari    [Edit]
thanks emy

mmg betul pun cakap emy tu...nughul tak nak terburu nak try semua...yg penting sekarang..kena wat rawatan dalaman..sebab rasanya punca dr situ...nak kata resdung ke ape ..tak tau ..sebab tak de tanda2..gatal2..bersin2 pagi...cuma jerawat je keluar besar2... pada forumer...thanks sebab share informations....luv u all..tak sia2 join mdc ni

218.208.239.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
20. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:07:58 tghari    [Edit]
ikut bajet laa....

kekadang belanja besor tak berkesan.....geram gak.

rasa2 sesuai........buat la mana2 yg patut

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.36.:-)

raihanis
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:11:22 tghari    [Edit]
quote:
Neo Strata.......betui ke eja gitu...
tapi dia akan kasi sample kalau kita pergi jumpa doktor......

ada gak nampak kat klinik2...cuma yg ni doktor nak periksa jenis kulit kita tu .



betul la kot tu. kalau gi klinik kulit, biasanya akan nampak poster kat dinding2
klinik tu. produk ni memang berkesan tapi hasilnya memang lambat sikit. my friend
pun guna produk ni. dlm masa 3 bulan lebih baru nampak hasilnya. itu pun dia
ambik supplemen mcm i xplain kat atas tu. skrg ni tatau la produk apa dia guna
sbb aritu dia cakap dia dah fed-up....slow sgt. nak cantik, kena banyak sabar
dan banyak usaha dan juga banyak keluar duit. kdg2 org pakai olay, kulit makin
licin dan lawa. bila kita lak guna, kulit muka jadi ampeh. berminyak la, berjerawat la.
kena ikut kesesuaian kulit masing2.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.193.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
22. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:13:26 tghari    [Edit]
raihanis

aje betul...........pakai/makan apa2 pun kena sabar.

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.36.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
23. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:20:00 tghari    [Edit]
nughul, cuba product ni.. Yang ni kalau u jumpa specialist kulit pun dia akan suggest antara prod2 berikut.. Biomedic, Neostrata. Lain2 pun ada juga.

Noesrata anti-acne skincare system.


1.Neostrata Neoceuticals Clarifying Cleanser
2.Neostrata Oil Control Gel
3.Neostrata Oil-Free Lotion SPF 15
4.Neostrata Neoceuticals Acne Spot Treatment Gel

Market Price: RM 313
Harga BP RM288

Free delivery.

atau boleh cuba DERMALOGICA skincare basic- acne-prone skin.

RM131
dlm kit tu ada mengandungi

Anti-bac Skin Wash (2 fl oz)
Multi-active Toner (2 fl oz)
Oil Control Lotion (.75 fl oz)
Medicated Clearing Gel (.30 fl oz)

Samples Included:
Anti-bac Cooling Masque
Gentle Cream Exfoliant



selain tua da juga Dr Murad, OBAGI dll.. tapi up to u nak pilih mana.

* Mesej ini telah disunting oleh Liz_Dee pada 05hb Januari 2005, 12:32:39 tghari

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nughul
Ahli Baru
24. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:26:04 tghari    [Edit]
Liz_Dee

rasanya mane produk yg sesuai..lagi satu...nughul ade prob ngan scar..bleh ke produk ilangkan jerawat..ngan scar sekali...ade jugak scar yg lobang2...tension betul...

dhermalogica tu mmg bagus kan?? satu set RM131 je ke? ingatkan mahal sangat...

218.208.239.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:46:15 tghari    [Edit]
its better kalau nughul serentakkan treatment internal and external..tp jgn plak mixkan smua benda, nti ntah apa2 plak jadinya...

means, nughul boleh try supply vit2 or supplement2 lain and at the same time, boleh try skincare yg di fikirkan sesuai..tang skincare ni la yg mencabar..kang beli beratus2 tp tak sesuai, mau nyesal...

supplement plak, bagus nya vitamin c and also epo pills..cuba maintain supplement ni, lebih kurang 6 bulan je, insyaallah..kulit maintain glowing..

utk skincare, kalau budget tak mengizinkan, boleh try je produk2 dermatology tested yg ada kat pharmacy tu..yg khas utk acne and scar..

maintenance bulan2 pun takde la melampau sgt..but if nughul tak kisah tentang budget, boleh le try skincare mcm2..yg kemungkinan akan berbaloi dengan harganya tu..supplement pun tak payah mkn, boleh trus suntik vit c..

saje je bg idea...release tension kat office nih..

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:49:54 tghari    [Edit]
mmmm dermalogica tu pun ok..my fren ada pakai..dr segi maintenance bulan2 tak tau la, tanya pakar nye (liz)

SK2 pun ok...dah dkt setahun lebih emy pakai, sama umur dgn perkahwinan ku..hihi...

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

Rosniena
Ahli Setia
27. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:55:28 tghari    [Edit]
liz..ros nak beli neostara punya pencuci muka dan ubat jerawat jek bole tak?byk2 tu mahal ler..tapi dermalogica ok ker.takut plak tak sesuai

--------------
B-nice, Bidadari,Pengedar Sah Aura Seri call me 019-2562460-shah alam,selayang,ipoh,B.Phat

192.228.219.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
28. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:59:48 tghari    [Edit]
Nughul, itu trial set. Dlm 1 month to 2 mths akan abis.

Selalunya cust yang beli kalau tak larat beli bottle besar mereka akan beli trial set ni every time diorang punya abis.

tentang maintainence tu liz tak pandai sgt secara accurate.
Cthnya, cleanser di pakai setiap kali cuci,, so maybe cpt abis.. yg serum atau nite cream atau spesific skincare, so lambat la abis..

Sbg cth Liz pernah pakai Toner Cellex C complexion mist berharga RM158 tapi tahan 6 bulan.. Berbaloi la walaupun mahal. Tahan lama. Sampai jemu hehe


--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

noerall
Ahli Setia
29. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:35:03 tghari    [Edit]
nughul

Ish..awak ni...nampak sangat awak tgh blur...
saya penah ade pengalaman mcm awak..awak tak bole cube sesuke ati ape yang orang syorkan, sebab awak tak tau ape masalah sebenar kulit awak..bukan saya nak halang, tapi dr pengalaman saya, bile kite cube, then effect die nanti kite yg kene tanggung...kalo ok, alhamdulillah, kalo tak..sapa nak tanggung, kite jugak...naya je...
Macam ni, saya syorkan awak pegi klinik pakar kulit, sebab dulu pun saya buat mcm ni, die bagi saya clean kan jerawat dulu, same kan ton kulit so effect die dlm masa 2 minggu je ok..pastu datang lagi untuk rawatan seterusnya..2 kali rawatan cukup la.. mmg clear abis jerawat tu..so bile da clear jerawat, baru die syorkan gune ape2 produk..same ade try sendiri, atau die bole syorkan produk die...kalo nughul tgh gune produk lain masa tu, die akan tgk kandungan die, samade sesuai atau tak...hmmm memang puas ati laaa...
Tapi klinik pakar ni kat seremban. Awak maybe bole cube kat mane2 klinik pakar kulit...
anyway..gut luck...

--------------
okk aaaaaloh! guuuuuaaanooo gitu??

203.106.9.:-)

icecreamgirl
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:45:37 tghari    [Edit]
nughul..
jalan yang paling selamat, awak p dulu check kulit kat pakar kulit di hospital kerajaan. Murah pun murah. Diorang akan rawat awak sampai kulit awak jadi licin.
Lepas kulit muka clear, baru dia rekemenkan produk muka yang boleh dibeli di farmasi kat awak. Tu jer jln yg paling selamat.

Saya cadangkan pakai olay total effect, sb pengalaman saya sendiri. Dulu muka saya mmg teruk penuh ngan jerawat dan parut. Sekarang ok. Tu yang suruh adik lelaki saya pakai lak. tgk dia pun ok.

* Mesej ini telah disunting oleh icecreamgirl pada 05hb Januari 2005, 1:46:42 tghari

--------------
Tak henti hati ini menyebut namamu, tak henti jua degupan rindu memalu jantungku....

161.142.112.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
31. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:52:41 tghari    [Edit]
jerawat ni terjadi disebabkan pemakanan kita......... jerwat juga disebabkan oleh resdung.......

kalau dibiarkan lama nanti bahaya........ nughul cuba minum NutriBlend1000 dia merupakan makanan tambahan untuk membersih toksik dalam badan..... u jangan takut NB1000 diperbuat daripada beras pendek, beras perang, oat, jagung, spirulina daripada kulit beras.

kalau u berminat boleh telefon saya punya master mind ok

Konsep Kesihatan NUTRIblend

Sel adalah kehidupaan yang asas dan manusia serta lain-lain kehidupan berasal dari satu sel. Sel ini akan berganda berjuta-juta kali dengan berbagai saiz dan bentuk dan mempunyai berbagai fungsi. Secara amnya, fungsi sel adalah membina dan membaiki tisu dan menjana tenaga.

Sel akan berkumpul menjadi organ seperti jantung, hati, otak, pankreas dan lain-lain dengan setiap mereka mempunyai fungsi yang tertentu. Beberapa organ pula akan berkumpul menjadi berbagai sistem seperti sistem pernafasan, pencernaan, pertahanan, kekebalan dan sebagainya.



Sel adalah kehidupaan yang asas dan manusia serta lain-lain kehidupan berasal dari satu sel. Sel ini akan berganda berjuta-juta kali dengan berbagai saiz dan bentuk dan mempunyai berbagai fungsi. Secara amnya, fungsi sel adalah membina dan membaiki tisu dan menjana tenaga.

Sel akan berkumpul menjadi organ seperti jantung, hati, otak, pankreas dan lain-lain dengan setiap mereka mempunyai fungsi yang tertentu. Beberapa organ pula akan berkumpul menjadi berbagai sistem seperti sistem pernafasan, pencernaan, pertahanan, kekebalan dan sebagainya.

Apakah itu NUTRIblend-1000

NUTRIblend-1000 adalah polisakaridapeptida (PSP) yang telah diproses secara hidrolisis dari bijiran terpilih yang ditanam di Lembah Siam di Thailand, satu kawasan yang dikenali sebagai ladang organik semulajadi terbesar di dunia.

NUTRIblend-1000 mengandungi 17 asid amino termasuk asid amino yang diperlukan di mana tubuh kita mesti memperolehinya dari sumber luar. Ia juga mengandungi galian dan vitamin.


Satu Makanan Tambahan Yang Unggul
Bukan-GMO:100% makanan sampingan semula jadi

Tidak mengandungi gula

Tiada bahan isian dan pengawet

Meningkatkan kesihatan, keceriaan dan kekuatan

Nutrien yang telah dipra-hadam untuk penyerapan dan metabolisme yang optimum bagi meningkatkan tahap kekebalan tubuh badan


Kandungan


Beras pendek
(30%)

Beras kargo
(30%)

Jagung
(30%)

Kacang soya
(9.98%)

Spirulina
(0.02%)


Polisakaridpeptida (PSP) = polsakarida + polipeptida
PSP (juga dikenali dengan nama alpha-PSP atau alpha-oryzanan) adalah nutrien berfungsi yang diambil dari bijirin terpilih. Ia di simpan di dalam bentuk serbuk.


Beberapa Kebaikan PSP
Meningkatkan penyerapan glukosa di paras sel

Mempertingkatkan pencernaan, penyerapan dan metabolisme nutrien

Merangsangkan proses detoksifikasi dalam tubuh badan

Menguatkan sistem kekebalan



Kesan Utama

Memperbaiki sistem pencernaan dan meningkatkan penghadaman dan penyerapan

Memperbaiki pengedaran nutrien di dalam tubuh badan

Meningkatkan proses gantian semula dan pembaikan sel

Membantu proses detoksifikasi, dengan itu menguatkan sistem kekebalan

Menguatkan fungsi sistem saraf

Mengimbangkan fungsi endokrin

Mengimbangkan metabolisme, memberi nutrien yang diperlukan kepada sel

Menguatkan sel otak dan peparu

Mengimbangkan kepekatan PH dalaman

Meningkatkan penghasilan dan pengeluaran enzim


Tindakbalas Yang Lazim Selepas Mengambil NUTRIblend-1000
10 minit Lebih bertenaga dan keselesaan pergerakan usus.

3~5 hari Kurang mendapat sembelit.

5~7 hari Tidur lebih nyenyak. Lebih bertenaga pada siang hari.

7~10 hari Selera bertambah. Otot mendapat keselesaan .

15~30 hari Mungkin mengalami kesakitan sementara akibat proses pembaikan oleh NUTRIblend-1000. Keletihan mungkin dialami. Anda dinasihatkan minum banyak air dan berihat dengan banyak .

30 hari Kulit bertambah licin. Lebih bertenaga dan lebih ceria.

30~60 hari Paras glukosa, kolestrol dan trigliserida kembali normal, mengurangkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar. Glukosa darah menjadi normal apabila makan bersama ubat klinik. Lebih bertenaga. Struktur kulit meningkat.

60~180 hari Simptom penyakit kronik berkurangan tetapi dinasihatkan mengikut nasihat doktor. Ambil NUTRblend-1000 sebagai makanan tambahan bersama dengan perubatan klinik kerana ia akan mempercepatkan proses pemulihan.


Keberkesanan
Walaupun NUTRIblend-1000 satu makanan tambahan dan dipromosikan demikian, orang yang mengambilnya telah pulih jika tidak, mendapat kelegaan dari berbagai penyakit. Ini adalah kerana NUTRIblend-1000 menyinkirkan toksin dari sel dan memberi tenaga untuk membolehkan gantian semula dan pembaikan sel.

Anda boleh membaca testimoni dari orang yang telah mencuba NUTRIblend-1000 dan mendapat keselesaan dari berbagai penyakit di bahagian Testimoni Pilihan.



Kesesuaian

NUTRIblend-1000 sesuai bagi bayi, kanak-kanak, remaja, orang dewasa, orang tua, sama ada sakit atau sihat.



Cara Makan Yang Disyorkan

Bagi orang dewasa, campur satu (1) sudu (5 gram) NUTRIblend-1000 ke dalam cawan (4~5 oz atau 150 ml) air suam atau panas. Biarkan ia mendap, kacaukan dan minum semasa suam dengan perut yang kosong, setengah jam sebelum mengambil makanan lain.

Bagi orang yang bepenyakit kronik, mereka dinasihatkan mengambil tiga (3) hingga (6) kali sehari. Bagi orang yang tidak berpenyakit pula, mereka bolehlah mengambilnya dua (2) atau tiga (3) kali sehari untuk memlihara kesihatan.

Kanak-kanak boleh mengambil setengah () sudu atau kuantiti yang berpatutan dengan saiz mereka.

Menjerang semasa menyediakan NUTRIblend-1000 tidak digalakkan kerana ini akan memusnahkan kandungan nutriennya.

Cara yang lain adalah dengan menambah NUTRIblend-1000 ke dalam teh atau kopi atau ke dalam makanan panas yang keras atau cair.


Krisis Pemulihan
Anda mungkin rasa lebih teruk sebelum anda mula rasa lebih sihat!

Krisis pemulihan adalah akibat dari semua sistem tubuh badan bekerjasama menyingkirkan toksin bagi menyediakan badan dalam proses gantian semula dan pembaikan sel. Sebaliknya, krisis penyakit bukanlah sesuatu yang semulajadi dan bertentangan dengan proses semulajadi badan. Simptom bagi krisis pemulihan mungkin sama dengan simptom bagi penyakit tetapi terdapat satu perbezaan yang penting penyingkiran toksin.

Seseorang mungkin berasa kurang selesa seperti dalam penyakit kronik. Reaksi mungkin termasuk: kecetusan sakit kulit, rasa loya, sakit kepala, rasa mengantuk, keletihan yang berlebihan, cirit-birit, infeksi telinga, bisul atau cara lain badan menyingkirkan toksin. Krisis biasanya berlanjut selama tiga (3) hari tetapi juga mungkin berlanjut selama seminggu atau lebih.

Pada waktu ini, badan memerlukan air untuk menyingkirkan toksin jadi minumlah banyak air dan dapatkan rehat yang mencukupi untuk mengatasi proses detoksifikasi.


Sijil Halal
NUTRIblend-1000 telah disahkan Halal oleh Jabatan Agama Islam Melaka, Malaysia dan oleh itu ia sesuai digunakan oleh pengguna yang beragama Islam.

202.75.44.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
32. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:59:26 tghari    [Edit]
setuju. nughul pergi dulu specialist. Tgk apa yg diorang kata.
kalau diorang suggest antara skincare di bawah ni, you let me know.
I can get u cheaper than market.

okay..

ini listnya


BioMedic
C Factor
Cellex-C
Dermalogica
Exuviance by Neostrata
Jan Marini
June Jacobs
La Roche-Posay
MD Formulations
Neostrata
Obagi
Peter Thomas Roth
Reflexions
SKII
SkinCeuticals
Sothys

anorlizd@maxis.com.my

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 2:35:43 ptg    [Edit]
nughul


sebelum kita bersihkan bahagian luar kita kena pastikan dalaman kita bersih dulu.... so kita kena buang toksik dan kotoran dalam badan dulu sebelum kita pakai kosmetik kalau tak, rugilah duit kita....

202.75.44.:-)

emy_aina
Ahli Aktif
34. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 3:08:31 ptg    [Edit]
btul tu nughul...

hihi mesti nughul pening...rilek rilek...slow2..

fikirkan mana yg terbaik yg u think that u can survive.. gud luck

--------------
Confuse dengan diri sendiri..

203.106.242.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
35. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 3:14:14 ptg    [Edit]
tuan rumah......jangan pening kepala plak..
kang lagi keluar jerawat tu.

Fikir masak2....

sana nak
sini nak
situ nak

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.218.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
36. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 3:21:15 ptg    [Edit]
nughul

30 hari Kulit bertambah licin. Lebih bertenaga dan lebih ceria.
cubalah

202.75.44.:-)

kitty_chan
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 3:23:46 ptg    [Edit]
as'kum...

berat masalah jerawat ni..
paham sgt tahap ketensionan nye..psl dulu2 pun cam tu gak.
kitty guna brg2 luxor- serigama . mmg sesuai, murah,
berkesan lah.. cam iklan lak..

--------------
yang indah hanya seketika...

128.88.255.:-)

kaklonglin
Ahli Setia
38. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 5:51:21 ptg    [Edit]
kalau nak cepat nampak kesannya, kena lah makan transfer factor. memang akan nampak jelas . email kak long lin kalau nak keterangan & testimonials

--------------
Nuraslindah - AmWay/TransferFactor -017-3218365 lindasof@yahoo.com

210.186.217.:-)

salsham
Ahli Setia
39. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 11:57:08 pagi    [Edit]
satu lagi.. jgn lupe pd pembuang toksin yg paling murah... air masak, banyakkan minum air plg kurang 1.5 liter sehari, slalu la bawak air masak/mineral ke maner2 jer nk pegi.

--------------
diammmmmmm......Barisan depan!!!

202.190.181.:-)

nuralisha
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 11:59:19 pagi    [Edit]
ye betul aku pun minum lapan gelas sehari tapi yang tak tahan tu jap jap nak buang air kecil aku dah perasan 1 jam sekali mesti nak pi toilet.

202.75.44.:-)

piqah
piqah
Pengendali
41. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 1:08:40 tghari    [Edit]
Nughul, makan jamu mayang memang berkesan untuk hilangkan jerawat.... dah ramai kawan2 makan jamu ni untuk pembersihan melalui dalaman...

YM: jesscs2u
Email: jessica@cybershop2u.net
Tel: 019 398 6746

--------------
CyberShop2u.net : Memang Hebat! Belanja Dapat Bonus - 0193986746

ketoyong
Ahli Baru
42. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 1:22:22 tghari    [Edit]
emm saya pun ada mlsh jerawat yg tk henti2..adakah disbbkan oelh resdung?kl ye..camne nk buat ek?biasa rwtn resdung bape cas?

202.45.133.:-)

raihanis
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 1:25:05 tghari    [Edit]
i ada masalah resdung. sejak duk amalkan Bio-C Plus, resdung makin kurang.
jerawat pun naik ikut bad mood je atau time dtg bulan.

kalau rajin, buat la facial resdung kat salon2. harga macam2, antara rm25-rm40.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

218.208.194.:-)

mamanisa
Ahli Produktif
44. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 2:47:12 ptg    [Edit]
Nughul,
Cuba buat detox secara semula jadi..Minum air masak sebanyak mungkin untuk membersihkan kotoran dalaman..( yg tentunya berpunca dari pemakanan kita)..Dulu muka saya memang sarang segala jenis jerawat yg ada kat muka dunia ni..hihi Try macam -macam dan mas atu pun tengah muda remaja so ghairah sesangat lah dgn segala iklan-iklan kecantikan..Tak sudah, akhrinya muka saya juga yg rosak..Jerawat bukannya makin pudar malah makin parah!
Lelama saya pun jadi malas nak pikir tapi at the same time saya try petua minum air banyak2 setiap hari..Dan jaga makan jgn mkn mknan yg terlalu berminyak/lemak atau terlalu pedas. Saya ada resdung so memang kena elakkan segala sambal belacan tu..Kalau teringin saya akan cover dgn minum air masak bebanyak.Bagi cuci perut. So far alhamdulillah jerawat semakin surut dan akhirnya hilang..Kira tompok -tompok jerawat yng melata kat muka dan beransur pulih. Barulah nampak kulit muka kalau tidak jerawat tu macam topeng jer ..Serius sgt! La ni cuma tinggal parut-parut kecil dah samar-samar dah pun..baru saya try suppliment.Saya ambil Lecithin E untuk pudarkan parut dan kulit semakin ok cuma kulit saya jenis terlebih oily so kena rajin cuci muka..

Minum air masak banyak2..insya allah!

--------------
Revell/Envy/Set Bersalin sms/call 0173065046/012-3604295

218.208.223.:-)

jamd
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 3:26:50 ptg    [Edit]
sapa2 nak try neostrata starter kit leh inform jamd...RM30.00 only

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

salsham
Ahli Setia
46. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 5:53:09 ptg    [Edit]
betul tu, air masak mmg elok... petua yg slalu sy amalkan... minum air masak segelas sejurus sblm tido, pas tu bile bgn sblm makan ape2 minum air masak segelas. mesti pas tu rasa nak gi tnds, maknanya toksin kuar. ni gak petua yg diajar kalau nk berkawad, berjam2 duk tgh panas sampai otak menggelegak pun tak de hal! insyaallah mmg takkan pitam@pengsan.
kwn pun ckp lps die banyakkan minum air masak, mmg jerawat die makin kurang. tp jgnla minum sampai kembung perut lak....

--------------
diammmmmmm......Barisan depan!!!

202.190.181.:-)

kaklonglin
Ahli Setia
47. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 3:46:54 ptg    [Edit]
nak cerita pasal Transfer & jerawat.. selalu kalau jerawat dah jadi teruk sangat , doktor akan bagi antibiotic. tapi antibiotic tak elok ambil berpanjangan. ada satu case dimana seorang gadis telah ambil antibiotic selama 5 tahun tapi hanya 80% sahaja baik. Dia diperkenalkan dgn TF & 6 minggu, jerawatya kering sama sekali.
cuba lah.. TF bukan ubat tapi pemakanan.

--------------
Nuraslindah - AmWay/TransferFactor -017-3218365 lindasof@yahoo.com

210.186.217.:-)

shahir
Ahli Aktif
48. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 09:12:30 pagi    [Edit]
quote:
nak mintak tolong kalau ade sape2 yg tau mcm mana nak ilangkan jerawat yg non stop...kering satu..naik lagi ..mcm2 produk nughul dah cuba tapi jerawat kering sekejap je..then naik balik..mungkin sebab hormon atau lain2? perlu ke nughul jumpa pakar..atau ke klinik2 mane?

Kalau ke skin care specialist...dia akan beri antibiotik utk kita telan selama
2-4 minggu. Lepas tu suruh kita datang lagi jumpa doktor. Ada plak yg beri antibiotik bersama dgn krim sapuan. Mmg jerawat akan hilang bila kita consume pil2 ni. Tapi ada yg tak bernasib baik, jerawat akan dtng attack semula...
Jagi penjagaan dalaman juga penting utk atasi masalah jerawat ni. Pastikan kita minum air yg secukupnya, amalkan supplemen spt Multi-carotene dan Bio C. Lecithin E juga bagus utk atasi serta pudarkan parut2 jerawat tu. Satu lagi, gunakan skincare yg sesuai.

My cousin pun ada problem cam ni gak. Kesian tengok dia...muka habis tak pernah lekang drp jerawat...Raya hari tuh, shahir berikan dia Multi-carotene, Bio C, Lecithin E dan skin care plak dia gunakan Delicate System -Artistry. Semalam jumpa dia, nampak dah perubahan kat muka..jerawat dah beransur hilang, tinggal parut jer...kulit muka dah tak berminyak lagi. Dan yg pasti..dah tak da lagi jerawat yg baru tumbuh. Tak da langsung jerawat baru. Dia pun happy tengok perubahan kulit muka dia...

--------------
~ Terlalu Sibuk...Sib Baik Ada AMWAY : NUTRILITE 2 A Healthier U ~

218.111.148.:-)

lynn65
Ahli Baru
49. Dihantar pada 01hb Februari 2005, 2:25:04 ptg    [Edit]

Kalau dah cuba bermacam2 produk cuci muka tak berkesan menghilangkan jerawat, saya percaya kalau kita bersihkan usus muka bertambah bersih dan berseri. Mari lah cuba produk phyto fiber, produk pembersih usus yang amat berkesan. Usus bersih, muka menjadi tambah bersih. Kadang2 muka kotor atau berjerawat berpunca dari usus yang kotor. berminat ?? hubungi saya, mobile stokist (salina_mmt@yahoo.com) ada pek percubaan bersih usus utk 3 hari rm20 shj.

--------------
utamakan kesihatan (salina_mmt@yahoo.com)

202.188.7.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
50. Dihantar pada 01hb Februari 2005, 3:29:24 ptg    [Edit]
aikk mana tuan rumah ni.. ?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005