Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 2hb Dzulkaedah 1435 @ 28hb Ogos 2014, 1:16:26 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Pelik!! : Suami merajuk...begitu pelik alam rumahtangga...
adella
Ahli Baru
1. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 11:38:57 pagi    [Edit]
...hai pren..

perkara nie menghantui minda della...boring gak pk sebenarnyer...

gini ah...sebenarnye della ni ader sikit ah krisis ngan hubby dilla...sepatutnya della yang merajuk tapi terbalik plak..hubby yang tarik muka..dah tu guaner?? lucu gak ..

dipendekkan criter....aderler satu problem ngan hubby..memang salah hubby ler...della siap nangis lagi....maser dilla nangis tue..hubby pujuk ler...minta maaf takkan buat lagi..then..ok lah maser tue..mood pun kurang baik jer...cakap yang penting jer...maser tu petang dalam kul 2 ler...pastu dlam kul 6 petnag pas ambik kerje ..hubby plak taknak cakp ngan dilla...dilla tanyer..dia wat bodoh jer..hai..kita yang sepatutnyer merajuk tapi nie sudah terbalik...pening2..

oklah maybe dia ader problem kat opis...ke pape ker..dilla diam jer ler...andthen mser pas mgrib terus tak cakap ngan della sampai pagi nie...dilla puas dah pujuk...dan tanyer naper..tapi hubby dilla wat bodoh jer..macam cakap sorang2 jer...naper ek...?? ker orang laki nie ader "datang bulan" gak ?

tolong ler pren seme..penat dah ler...tapi untuk pengetahuan pren seme bukan nie kali pertama tapi dah bnyak kali dah sejak 2 3 bulan lepas...

pening2...naper ek??aper dilla harus buat?

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.66.:-)

langsuir80
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 11:44:40 pagi    [Edit]
suami pun manusia gak...

--------------
+ cantek menarik tertarik ko mmg babun +

219.95.242.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 11:45:49 pagi    [Edit]
angin kusss² tu...
malam sumaat nie, okey ler nanti ... perghhh

p/s: petua pak sedara.. kalau gado² tungek muntott jerkkk...

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

adella
Ahli Baru
4. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 11:56:30 pagi    [Edit]
abg lang..
yelah...tapi kalo nak ikutkan angin hubby dilla nie..kene tunggu ah dalam 2 atau 3 ari baru baik..boring agk kan?

adikcomelx,
...

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.66.:-)

linot9778
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 12:48:13 tghari    [Edit]
ala... biasak ler tuh. ngada2 terlebih nak bermanja2 ngan ko ler della... aku kalau hubby tanak berckp ngan aku, aku memang diam gak. sampai dier tak thn & tegur aku balik. hehehe... lama mana dier bleh thn tak ckp ngan aku? tuh reverse saiko namanyer

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 12:52:35 tghari    [Edit]

dilla..dia nak ko pujuk dia lak tuh...cuba la pujuk..bg can laaaa..

linot..aku pun buat camtuh..x nak ckp takper..last2 dia gak dtg pujuk!!

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

61.6.35.:-)

linot9778
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 1:12:26 tghari    [Edit]
ngan aku jgn memain. aku bleh je berhari2 dok senyap tak berckp. ckp dlm atie je

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

buazo
Ahli Interaktif
8. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 1:40:50 tghari    [Edit]
dia suh pujuk tu..
suami pun ader dtg bulan agaknya..

linot n adiya..
sama ler kita...hihihi

--------------
mama Afiq Haikal

60.51.208.:-)

Mann70
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 1:51:09 tghari    [Edit]
mlm ni try pujuk dia..mesti ON punya

61.6.163.:-)

linot9778
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 1:58:21 tghari    [Edit]
mann
tak sabor2 ler tuh tunggu mlm jumaat!!! sana sini tak abis2 mlm jumaat

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

Mann70
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:07:13 ptg    [Edit]
quote:
mann
tak sabor2 ler tuh tunggu mlm jumaat!!! sana sini tak abis2 mlm jumaat

dah nama lagi sembang rumahtangga..tak kan sembang automotif masuk mlm jumaat...

61.6.163.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:26:07 ptg    [Edit]
quote:
tak sabor2 ler tuh tunggu mlm jumaat!!! sana sini tak abis2 mlm jumaat

hang kena puasa 99 hari tau..
baru engin mengganas...

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

zurina77
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:28:11 ptg    [Edit]
quote:
ngan aku jgn memain. aku bleh je berhari2 dok senyap tak berckp. ckp dlm atie je


sama mcm aku.. cuma cakap dgn anak je. pastu ada la sikit2 perli2 dia.. hehe..

* Mesej ini telah disunting oleh zurina77 pada 09hb Februari 2006, 2:29:33 ptg

--------------
aisyah..aisyah..si merah..

58.26.136.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:34:28 ptg    [Edit]
quote:
ngan aku jgn memain. aku bleh je berhari2 dok senyap tak berckp. ckp dlm atie je

uiskkhh.. aku kekadang jer..
bleh tahan satu ari.. paling lama 2 ari jerkk...

kalo ikut pengalaman global..
tak elok di amalkan berhari².. berpada² tu okey..
takut menjangkit jadi penyakit jiwa.. ungkit².. lama² diri sendiri tersungkit..
takut korang gak makan ati...

menda kechik kalau di kumpul menggunung²..
lama² meletus macam gunung berapi karakoata.. hehhhehee


seposen jerr..

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

zurina77
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:41:55 ptg    [Edit]
betul tu adik.. tapi kena make sure dulu yang asben kita tu jenis yg tak boleh duduk kalau kita buat derk.. kalau dia pun jenis yg sama, abis la.. seminggu la tak cakap sementara nak sampai malam jumaat..

--------------
aisyah..aisyah..si merah..

58.26.136.:-)

kni_03
Ahli Produktif
16. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 2:54:11 ptg    [Edit]
quote:
hang kena puasa 99 hari tau..
baru engin mengganas...


betul la.. en MAN kena puasa....
so kalendar en man skang ni.. lepas malam khamis... terus malam sabtu pastu malam ahad...pas tu pas tu....

--------------
nak memilik kereta NAZA/KIA? cari saya.. 016-9134778

219.93.56.:-)

adella
Ahli Baru
17. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 3:13:50 ptg    [Edit]
yealah pren,
kalo ikutkan ati nie malas nak cakap tapi mikir 44 x......kang berpanjangan...

so sekrang nie dilla pun wat tak tau jer..nak ego gak ah..
cakap yang penting jer...

malam nie..malam aper ek??

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.70.:-)

zurina77
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 3:21:07 ptg    [Edit]
quote:
malam nie..malam aper ek??

ntah lah ye..

malam ni cuba buat ala2 jual mahal skit..

--------------
aisyah..aisyah..si merah..

58.26.136.:-)

adella
Ahli Baru
19. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 3:28:11 ptg    [Edit]
yealah...jual mahal ler skit...

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.70.:-)

Arman754
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 3:40:31 ptg    [Edit]
ugut malam jumaat lak. Dia pegi rumah satu lagi baru hangpa tau

210.187.95.:-)

Diana_ros
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:02:48 ptg    [Edit]
apa hal kauorg cerita malam jumaat ni.............setahu akulah malam jumaat hantu-hantu banyak keluar.

adella,
ko ni pun tak reti nak pujuk ke? kalau dia majuk macam tu cuba komenyanyi satu lagu, lagu hindustan ke, lagu elegi sepi........kompem dia akan gelaknya kalau dia buat tak tahu, ko gi masuk bawah meja le malu ooo dia buat tak layan .

--------------
jadi ahli DXN call atau sms, no lama prepad hilang ni no baru 0132550879 / YM diana_tajuddin

60.50.223.:-)

adella
Ahli Baru
22. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:08:21 ptg    [Edit]
diana ros,
bgus gak idea tue...benarnyer della dah penat ah nak pujuk...mcm della cakap ler bukan kali pertama ...tapi della tak pernah ah lagi nak nyayi2 ker kat hubby..bleh gak try nie...he..he..

sambil nyanyi tue pegang penyapu orait gak kan?

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.70.:-)

adikcomelx
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:48:45 ptg    [Edit]
quote:
abis la.. seminggu la tak cakap sementara nak sampai malam jumaat..

adeh².. last²
dua² kempunan..meleh aiq liorr...


quote:
ugut malam jumaat lak. Dia pegi rumah satu lagi baru hangpa tau

mai la buat pangai..
nak dengor BOM Hiroshima meletup wat kali ke-2..ekkkekkee


quote:
malam nie..malam aper ek??

malam nie malam jumaat.. afdhol baca surah Yassin..


quote:
benarnyer della dah penat ah nak pujuk

tak main lerr pujuk²..
kalau brani FACE 2 FACE... kalau dia lari.. ikat kaki dia kat tiang katil..
ngko serang jer teruss.. kebababommm
kekehkehkehkehhh.. lawak jerr

--------------
~:terbang tinggi:~

219.93.33.:-)

linot9778
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:58:33 ptg    [Edit]
aku nih ckp je bleh thn berhari2... tp sebenornyer tak penah pun. tak sampai sehari pun... cuma aku je yg rasa aku ader kebolehan tuh...

mann
a'ah la... aku lupa ko kena poser

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:58:51 ptg    [Edit]
quote:
sama mcm aku.. cuma cakap dgn anak je. pastu ada la sikit2 perli2 dia.. hehe..



zu..ko guna tektik nih eh masa CNY ari tuh??

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

60.48.35.:-)

Diana_ros
Ahli Produktif
26. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 4:59:00 ptg    [Edit]
adella

cubalah cara kompem dia tergelaknya, kalau lagu elegi sepi lagi best.
part maafkanlah kesilapan ku aku tahu kau dan aku tidak mungkin akan menyatu ( dengan penuh perasaan) ko pegang penyapu alamatnya dia lari le, dia ingat ko nak pukul dia

--------------
jadi ahli DXN call atau sms, no lama prepad hilang ni no baru 0132550879 / YM diana_tajuddin

60.50.223.:-)

linot9778
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 5:07:21 ptg    [Edit]
adiya...
4.58pm??? di manakah ko berada? sudah sampai umah ka

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

Mann70
Ahli Produktif
28. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 5:30:07 ptg    [Edit]
oo hangpa kutuk aku yek...
hehehe..
tak pe..sat lagi balik nak main dgn Humairah...tak sabar tunggu dia bercakap...hehehhe

61.6.163.:-)

zurina77
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 09hb Februari 2006, 8:20:08 mlm    [Edit]
quote:
zu..ko guna tektik nih eh masa CNY ari tuh??


mmg taktik tu yg aku pakai CNY ari tu.
Kalau dia salah berani arr aku nak eksyen tak cakap gitu. Kalau aku salah takkan nak buat gitu. Sendiri mau ingat la.. lembut gigi dari gusi..

--------------
aisyah..aisyah..si merah..

60.48.180.:-)

linot9778
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 10hb Februari 2006, 12:32:31 tghari    [Edit]
quote:
oo hangpa kutuk aku yek...
hehehe..
tak pe..sat lagi balik nak main dgn Humairah...tak sabar tunggu dia bercakap...hehehhe

tak sabor ye... kang dah bleh ckp sok, tak larat nak layan... anak linot pun dah nak dekat2 bleh ckp dah nih. tp ckp bahasa dier ler... kalau masuk lif skit punyer bising... ntah aper2 bebel...

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

ani7
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 10hb Februari 2006, 3:32:39 ptg    [Edit]


Kalau suami merajuk senang aje masak sedap sedap dah tu bila dia nak tidur awak buat tak tau aje ... Nanti bila time subuh tau tau aje tangan dia kat pinggang awak

202.156.6.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 10hb Februari 2006, 7:39:21 mlm    [Edit]
linot...
biasak la tuh...di waktu2 begituh..aku ada di mana..

zu..
ekekek..sendiri mau ingat ya!!!! kalu x ingat....sendiri majuk..sendiri pujuk la...

ani..
mmg subuh2 tuh...mmg itu yg dicari..sejuk kot??

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

60.48.249.:-)

ani7
Ahli Produktif
33. Dihantar pada 11hb Februari 2006, 10:14:10 pagi    [Edit]
aDiYa

quote:
mmg subuh2 tuh...mmg itu yg dicari..sejuk kot??


Bukan sejuk dia nak ehem ehem dah tu nak bermanja ada lah sebab nya tak kan nak cerita kat sini faham faham dah lah

Kalau tak jalan jugak goda suami sampai dia dah tak boleh tahan gerenti mengalah punya .. Kalau tak bila nak keluar tu pakai lawa-lawa nanti dia nak ikut atau dia cakap "Tak payah keluar lah sayang... kita gurau dalam bilik aje !!!"

202.156.6.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 11hb Februari 2006, 10:17:37 pagi    [Edit]
ani...
malu I tau!!!!!

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

61.6.35.:-)

ani7
Ahli Produktif
35. Dihantar pada 11hb Februari 2006, 10:31:32 pagi    [Edit]
aidya

Apa nak malu kita berdua dah lebih 21 tahun perkara macam gini kena open sikit tapi kena tapis jugak nanti encik usopkuchai banned kita berdua

Ini berdasarkan pengalaman sepupu saya dia yang selalu cerita kat saya ... Tapi ada kalanya dia cakap malas nak layan suami dia kalau merajuk buat don't know aje ... Berapa lama suami nak mogok tak mau cakap dengan isteri ??? Awak relax tengok tv gerenti suami awak nak bermanja dengan awak tak percaya try sendiri

202.156.6.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 11hb Februari 2006, 4:24:02 ptg    [Edit]
ani..bkn setakat lebih 21thn..aku nih hah..dah 32 pun..
tp mmg laaa...dia mana buleh nengok tv saja2...mesti nak dekat2 jek..hehehemanja2 gituh!!

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

61.6.35.:-)

maz3d
Ahli Produktif
37. Dihantar pada 12hb Februari 2006, 8:41:46 mlm    [Edit]
quote:
tp mmg laaa...dia mana buleh nengok tv saja2...mesti nak dekat2 jek..hehehemanja2 gituh!!

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.106.:-)

linot9778
Ahli Produktif
38. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 1:08:20 tghari    [Edit]
kalau aku & hubby bermanja2... alih2 si kecik tuh pun dtg nyelit sama... peluk kaki kitorg sambil tepuk2... takut benor kitorg pinggirkan dier...

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
39. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 4:24:43 ptg    [Edit]
not..yaya pun sama..dr dia start pandai jeles2....sampai la nih..pantang aku nak manja skit..adaaaa jek dia.tgh tgk barneys pun..sanggup tinggal..

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

60.49.113.:-)

linot9778
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 5:00:58 ptg    [Edit]
tuh la pasal. sebab tuh ler nak kena soh dier tido cepat je...

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

aDiYa
Ahli Produktif
41. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 9:17:14 mlm    [Edit]
x baik ko not..dah la masa dia ngan kita..kejap jek.biar la zafri main2 ngan mama ngan babah dia dolu..baru tdo.pastuh baru mama ngan babah main laks..ekekeke

--------------
aku la ibu YaYa..binik aDieY

60.49.113.:-)

mizana
Ahli Baru
42. Dihantar pada 15hb Februari 2006, 12:29:07 tghari    [Edit]
aku klu asben mrajuk.. aku pun tumpang mrajuk sama.... 2 hari dia x ckp dgn aku... 5 ari aku x ckp dgn dia.. ini bukan olok2.. mmg btul2 nyer.. baru2 ni blaku..... last2 dia yg x thn... dgn muka malu2 kucing piq teguq aku 'dah siap solat ke?'.. - saja la tu, nak mulakan topik berbaik....

klu ko tahan try la della... tp klu x thn.. pujuk jer la.. nyanyi lagu mawi.. kian tu...kwang..kwang...

--------------
i love Adriana and Haziq so much

203.106.242.:-)

linot9778
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 15hb Februari 2006, 12:47:48 tghari    [Edit]
adiya...
eh... main... main sgt la ngan zafri tuh. ngan babah dier pun main

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

adella
Ahli Baru
44. Dihantar pada 15hb Februari 2006, 2:38:20 ptg    [Edit]
semer,
mizana,
dilla nie bleh gak tahan tapi macam xbest ah..dah ler duk kat umah 2orang jer...balik kerjer jer...xcakap paper..boring betul..dilla plak sensitip skit..kang nak nangis... tapi kali nie dilla dah penat ah...malas ah nak pujuk...dilla balik kerje wat paper yang patut..siap kemas paper..dan malam tidor jer ler...(tanpa sebarang gangguan ) nak ego gak...hehhee

dan yang bestnyer...maser dilla gaduh baru ni bendera tengah merah... ..he...he..pa lagi...bertambah ler ego aku..pastu dilla wat tak tau jer...dah leh smbahyang...hubby muler ler wat muker seposen..nak baik ler kononnyer...tido malam muler ler nampak orang disebelah....kuang..kuang..kuang...aper lagi kiter ler plak balas dendam... jual mahal..

orang laki memang cam tu kot?

--------------
Senyum Itu Satu Sedekah...

60.48.64.:-)

ani7
Ahli Produktif
45. Dihantar pada 15hb Februari 2006, 9:31:10 mlm    [Edit]


Saya nak cerita sikit tentang rumahtangga mak saya pulak. Kalau arwah bapa saya merajuk mak saya tak layan ada dia buat tak tau aje. Kalau mak saya merajuk pulak arwah bapa saya pujuk "Nah buat kan abang air kopi haus ni !!!"

Mak saya memang kuat merajuk kalau saya pulak kalau tak berkenaan dengan apa yang orang itu buat saya tegur dulu kalau dia tak boleh terima buat tak tau sudah. Tak ada masa nak merajuk banyak lagi kerja lain yang saya boleh buat... Kalau saya sibuk saya selalu cakap " Shhhh pls keep quiet ...syoh syoh go somewhere !!!"

202.156.6.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005