Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 30hb Ramadhan 1435 @ 28hb Julai 2014, 6:18:06 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Iklan & Niaga  
(Pengendali : Krew)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Tengok katalog : Tempah/Beli Gubahan Bunga Tiruan
HoneyB
Ahli Setia
1. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 10:16:06 mlm    [Edit]


Honey baru jerr nak start bisnes ni... nak try market... kalau ok maybe nak bukak kedai.. at this time buat secara kecilan di rumah jerr dulu... so kalau kawan-kawan ada yang minat nak tempah/beli gubahan bunga dari honey bolehla contact.
Cara bayaran, honey buat cash and ansuran (2 kali). Penghantaran percuma untuk area KL dan Selangor (yg berdekatan).

Kat sini Honey kasik beberapa sample dan harga. Selain dari tempahan atau beli terus, Honey jugak amik upah untuk gubah sahaja. bunga u all beli sendiri.

no.1

Harga cash : RM120.00
Ansuran : RM160.00
Yang ni mahal skit sebab saiz besar

no.2

Harga cash : RM65.00
Ansuran : RM95.00

no.3

Harga cash : RM 70.00
Ansuran : RM100.00

no.4

Harga cash : RM75.00
Ansuran : RM105.00

no.5

Harga cash : RM 65.00
Ansuran : RM95.00

setakat ni honey kasik contoh yang ni dulu... nanti honey buat katalog yang proper sikit. harga tu still negotiable..

so, kalau minat bolehla contact honey. 019-3627149/79558343 (r) 0r email alongtl02@yahoo.com

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 03hb Januari 2005, 10:19:35 mlm

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
2. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 08:39:39 pagi    [Edit]
hari ni honey masukkan lagi beberaa samlpe bunga yang ada. Harap2 ada yang berkenan nak order...hehehe


no.6

harga cash : RM70.00
ansuran : RM100.00

no.7

Harga cash : RM55.00
Ansuran : RM85.00

no.8

Harga cash : RM45.00
Ansuran : RM75.00

ok, cukup dulu untuk hari ni... nanti honey tambah lagi..jgn lupa contact honey kalau berminat... ataupun maybe u all boleh rekemen pada kengkawan atau maybe opis u nak tukar bunga2 yang dah lama.

honeyB 019-3627149/0379558343 or email alongtl02@yahoo.com

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 04hb Januari 2005, 08:40:47 pagi

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

mleo
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 08:57:31 pagi    [Edit]
assalamualaikum wbt..


wahh.. kak honey ..
bisnes bunga plak..
nanti saya warwarkan pada rakan2 kat opis..
kut2 ada yg berkenan..


202.185.107.:-)

ilinas
Ahli Baru
4. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 09:02:14 pagi    [Edit]


nak tanya gambar yang no 8 tu, besar ke kecik? dia pakai pasu yang besar ke? Yg org letak kat tepi sudut dinding tu ke? saya tenagh nak cari utk sudut tepi bilik saya. Kalau besar berapa ?

219.94.116.:-)

HoneyB
Ahli Setia
5. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 09:36:43 pagi    [Edit]
mleo
alahaiii... nak carik makan dik non oiitt... bukan senang nak senang kan...!!
kalau mleo tolong rekemen kat memember, nanti bleh la honey belanja makan kat rahman cafe....sambil bisnes, sambil mengeratkan silaturrahim..

ilinas
gambar yang no.8 tu yang paling kecik antara semua dalam katalog tu... tu sebab murah sikit... tapi kecik-kecik pun rasanya dalam 2 kaki jugakla ukuran tinggi dia....memang sesuai untuk bahagian sudut atau dinding sebab honey gubah ikut bentuk 3 segi. yang no.3,4,5 tu pun untuk sudut tepi dan saiznyer lebih besar... kalau nak lagi cantik boleh guna stand yang sederhana tinggi...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

yazreina
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 10:10:47 pagi    [Edit]
honey..

lambat sangat bagitau ar.. ofis yaz aritu dok mencarik org nak gubah bunga utk bilik meeting... kalau tau, mmg ambik dah...

--------------
mari kite carik duit!!! http://4daily.com/?ref=87512

219.93.57.:-)

HoneyB
Ahli Setia
7. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 10:20:25 pagi    [Edit]
ala yaz.. no hal la tu.. itu namanya takde rezeki honey... maybe ada rezeki kat lain... think positip maa... hehehe

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
8. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 11:39:44 pagi    [Edit]
kasi up sikit.....

terima kasih pada yang sudi menjenguk katalog honey ni... ni hanya sebahagian jerr.. nanti honey tambah lagi gambar2 bunga yang cun2...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
9. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 3:10:54 ptg    [Edit]
nak tambah gambar lagi....

no.9

Harga cash : RM60.00
Ansuran : RM90.00


no.10

Harga cash: RM75.00
Ansuran : RM105.00


no.11

Harga cash : RM80.00
Ansuran : RM110.00


no.12

Harga cash :RM50.00
Ansuran : RM80.00

Jangan malu-malu nak order. Berbaloi tau beli sebab tahan lama. Kalau agak2 dah berabuk, just rendam dalam air sabun jerr...

jika berminat, contact lerr.. 019-3627149/03-79558343 or email alongttl02@yahoo.com

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 04hb Januari 2005, 3:11:58 ptg

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
10. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 5:07:10 ptg    [Edit]
kasi up sikit....

maila rmai2 tgk katalog bunga ni.. klu tak minat untuk sendiri pun mybe boleh buat hadiah or rekemen kat bos untuk cantikkan opis..

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
11. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 7:55:42 mlm    [Edit]
nak upkan jerr...

nah mungerr untuk semua....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
12. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 00:24:09 pagi    [Edit]
up sikitttt.....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

jamd
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 08:25:44 pagi    [Edit]
honey B,

kalau nak tolong gubah...berap upahnya & apa bahan2 yg diperlukan selain bunga & daun

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

61.6.163.:-)

ilinas
Ahli Baru
14. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 08:42:06 pagi    [Edit]
HoneyB

Kalau nak gubahan bunga untuk sudut tepi tinggi dia dlm paras ketiak org dewasa berapa?

219.95.46.:-)

Baiduri79
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 09:28:59 pagi    [Edit]
HoneyB,
kalau saya nak tempah bunga utk bilik meeting berapa ek?
sekarang ni tengah cari bunga utk hias office ni
banyaklah juga kiranya
kalau boleh nak dapatkan harga dan contoh bunga...
boleh kan???

--------------
Slimming Coffee / Halle ? 012 2619547

210.19.204.:-)

HoneyB
Ahli Setia
16. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 10:45:48 pagi    [Edit]


Terima kasih atas respon u all

jamd
cerita pasal upah menggubah ni, honey ikut jenis gubahan yang u nak... kalau hiasan sudut, mudah sikit so upah pun murah la sikit. kalau jambangan besar yang macam stail kat lobi hotel tu mahal la sikit. so, tak leh nak kata berapa harga yang tetap sebab kena tengok jugak tahap kesukaran nak gubah tu n jenis bunga yang u nak guna... tapi kalau setakat upah jerr honey takla charge mahal sangat. cuma kalau boleh honey nak bawak balik material tu.... selalunya honey menggubah sorang2 time anak dah tidur.... masa tu baru kreatif sikit.

selain bunga dan daun, paling asas misti ada span n pasu. then maybe perlukan dawai dan pembalut dawai (yang kaler hijau tu)

ilinas
kalau nak gubahan sudut yang tinggi, tak semestinya bergantung pada bunga tu semata2. boleh guna stand besi atau pasu seramik yang tinggi.
honey bagi 2 anggaran ok.
kalau u nak gubahan yang jenis guna banyak bunga untuk kasik tinggi, mahal sikit. maybe dalam RM250 - RM300.00
tapi kalau guna stand, boleh cut cost. Dalam RM150 - RM200.

Honey kasi idea sikit ek... cuba rujuk gambar no.1. yang ni kalau tanpa stand pun dah dekat tinggi pinggang dah. Kalau tambah stand besi yang ada kerawang sikit, u just tambah dalam RM60 jerr... So, kiranya harga satu set dgn stand dalam RM180.00. ok tak..??

Baiduri79
Kalau nak tgk contoh, rujuk pada katalog tu la... nanti ada masa lapang skit honey tambah gambar lagi...
Biasanya untuk meja meeting cantik kalau letak bunga yang melintang atau melebar di bawah. Yang ni tgk jenis bunga la.... biasanya orang suka ros atau daisy. So, honey anggarkan dalam RM60 - RM80 satu.
Kalau untuk sudut, ada banyak contoh tu kan.... pasal harga tu kita boleh runding lagi... takkan la honey kedekut sangat nak kasik kurang kalau u amik banyak kan....kdg2 orang suka yang eksotik sikit, macam letak buah teratai kering la....bunga rumput la, batang kayu buruk dan macam2. kalau yang jenis ni mahal la sikit sebab materialnyer tu memang mahal.

harap penjelasan honey ni dapat membantu u all ok...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

HoneyB
Ahli Setia
17. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:41:34 tghari    [Edit]
Hmm.. yang lain2 tu macam mana...??? tak berminat ke..

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

HoneyB
Ahli Setia
18. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 2:00:22 ptg    [Edit]
up lagi....

kalau 3 kuntum tandanya i love u
kalau 5 tandanya apa ye...
cuba fikir

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

Baiduri79
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 2:27:16 ptg    [Edit]
HOneyB,
u boleh hantar ke office tak?
saya nak utk meja meeting yg melebar ke bawah.
then nak letak kat meja lagi...
dlm 3-4 pokok juga lah
lagi bagus kalau ada gambarnya sekali

--------------
Slimming Coffee / Halle ? 012 2619547

210.19.204.:-)

Baiduri79
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 2:28:35 ptg    [Edit]
saya berminat dgn bunga yg no 4, 6 & 7. Kalau tambah utk meja meeting tu agak2nya berapa

--------------
Slimming Coffee / Halle ? 012 2619547

210.19.204.:-)

HoneyB
Ahli Setia
21. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 4:27:10 ptg    [Edit]
baiduri, tq sebab sudi order.... nanti honey tambah gambar lagi dalam katalog tu... boleh u diskas dgn member nak yang mana satu untuk order akan datang. Harga dalam katalog tu sebenarnya dah berpatutan dah, tapi untuk u bolehla honey bagi kurang sikit2 lagi. Bila hantar bunga nanti kita diskas ok....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
22. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 01:56:30 pagi    [Edit]
sapa yang takleh tidor tu, mehla kita jamu mata kat sini....tengok bunga cantik2....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
23. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 02:11:24 pagi    [Edit]
nanti honey carikan contoh2 gubahan dari internet. ada macam2 gaya... lebih variety.

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 06hb Januari 2005, 02:13:24 pagi

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

Baiduri79
Ahli Produktif
24. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 09:16:37 pagi    [Edit]
ok Honey.... kalau menarik lagi boleh rokemen kat member2

--------------
Slimming Coffee / Halle ? 012 2619547

210.19.204.:-)

HoneyB
Ahli Setia
25. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 7:59:39 mlm    [Edit]
Baiduri, hari ni honey dah siapkan gubahan untuk meeting table tu....warna biru n putih... yang kecik belum buat lagi.... maybe dalm isnin atau selasa honey akan hantar ok...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
26. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 00:25:56 pagi    [Edit]
anak2 dah tidur, so terasa seperti nak tambah gambar dalam katalog honey ni.... yang ni honey ambik dari internet. kalau berminat insyaallan boleh honey tolong buat.

no.13

Harga cash : RM90.00
Ansuran : RM120.00


no.14

Harga cash : RM 90.00
Ansuran : RM120.00

no.15

Harga cash : RM75.00
Ansuran : RM105.00

n0.16

Harga cash : RM80.00
Ansuran : RM110.00

No.17

Harga cash : RM55.00
Ansuran : RM85.00

NO.18

Harga cash : RM100.00
Ansuran : RM130.00


Mana-mana opis yang sibuk nak tukar bunga untuk tahun ni bolehla contact honey. KAlau amik banyak insyaallah boleh kurang lagi harga tu....

HoneyB 019-3627149 or email alongtl02@yahoo.com

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 07hb Januari 2005, 00:28:51 pagi

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

gee67
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 00:40:18 pagi    [Edit]


HoneyB,

Kalau meja half moon, gubahan bunga yang macamana sesuai? Kalau meja full moon pulak gubahan bunga macamana sesuai dan kalau meja empat segi (coffee table) gubahan bunga macamana sesuai?

Sorry ye banyak tanya. Maybe Honey boleh bagi idea sebab Honey pandai gubah bungakan.


--------------
Amway, Phyto Fiber, Susu IGg, DCL ~ Bidadari & Vinergy, PM/call Kak Gee di 017-3339880

219.95.149.:-)

HoneyB
Ahli Setia
28. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 00:48:19 pagi    [Edit]
gee, mintak mahap manyak2, honey pas bab gubah bunga jerr... itupun ikut kretiviti sendirik, takde ikut teknik betoi-betoi.... bab meja ni tak pandai.... boleh citer dulu, camne half moon n full moon. Kalau meja empat segi, untuk 4 seat rasanya cantik guna yang kecik dan bulat sikit atau kecik tapi tinggi sikit n guna pasu yang simple jerr... makin pnjang meja, panjangkan juga saiznya secara horizontal...kalau boleh biar daunnya melimbai ke bawah sikit. guna pasu yang flat sikit....

rasanya camtula kalau ikut pandangan honey... sorila yea... honey ni budak baru belajar, kalau salah tolong bagitau...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

gee67
Ahli Produktif
29. Dihantar pada 07hb Januari 2005, 01:01:19 pagi    [Edit]
HoneyB,

Meja halfmoon meja yang separuh bulat dan fullmoon meja yang bulat tu la. HoneyB kat mana? Gee kat Kelana Jaya. Berminat gak dengan gubahan2 bunga yang HoneyB buat tu.


--------------
Amway, Phyto Fiber, Susu IGg, DCL ~ Bidadari & Vinergy, PM/call Kak Gee di 017-3339880

219.95.149.:-)

HoneyB
Ahli Setia
30. Dihantar pada 09hb Januari 2005, 11:59:38 mlm    [Edit]
sorila gee...lambat sangat honey reply. pi kursus kat PD jumaat sampai ahad. ni pun, bru je smpai rumah... hmm dah agak dah sebenarnya psal half moon n full moon tu, cuma takut salah tafsiran lak. anyway, honey ni kira dekat jugakla dengan u, kat area pj jerr... kata minta tu, minat nak beli ke atau nak honey gubahkan... nanti call la yerr bila perlu.

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

ananipa
Ahli Baru
31. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 09:31:34 pagi    [Edit]
honey,

Minta maaf, off topik kejap. Terlebih dulu nak minta maaf sekiranya mengganggu tapi sebagai sesama Islam saya cuma nak bagi tahu je. Mak saya ada dengar Ustaz kata dlm perniagaan kalau kita jual cash harganya RM 100, harga ansuran pun mesti macam tu. Kalau tidak dikira riba. Mak saya ni pun bussiness women jadi dia kena ambil tahu semua tu.

Kalau nak confirm, cubalah check dgn mana-mana ustaz pulak. Jgn marah ye, saya cuma nak inform apa yang saya tahu.

--------------
Hidup kerana Allah

219.94.53.:-)

HoneyB
Ahli Setia
32. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:49:38 ptg    [Edit]
ananipa, terima kasih atas maklumat u tu... actually, honey pun ada jugak mintak pandangan orang2 tertentu berkenaan hal ni sebab kalau kita tengok banyak perniagaan yang buat macam ni kan... dari yang sekecil sampai sebesarnya. jawpan yang honey terima, boleh asalkan tidak memudaratkan kedua-dua pihak. maksudnya, pembeli diberi PILIHAN cara bagaimana yang dia nak... dan penjual juga ada risiko kerana dalam tempoh dari ansuran pertama dan kedua tu ada kemungkinan dia akan menghadapi masalah pusingan modal kerana bayaran setiap kali ansuran itu jadi berkurangan. Wllahualam.... Apapun, Honey akan tanya lagi supaya perkara ni betul2 jelas. terima kasih yerr..

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

farhanah
Ahli Baru
33. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 4:42:07 ptg    [Edit]
Honey,
ada tak jual pokok orkid tiruan? Saya tengah dok cari orkid tiruan tapi kat market skrg mahal sket reganya. Lepas tu ada tak jual pokok jenis dedaun cthnya macam daun lidah buaya ker, pokok yg besar2 dlm pasu yg org letak dlm opis ker...ada tak?

210.19.241.:-)

gee67
Ahli Produktif
34. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 5:01:56 ptg    [Edit]


HoneyB,

Minat nak beli pun ada, minat nak mintak gubahkan pun ada. Tapi kalau nak minta gubahkan Gee ni tak tahu nak memilih bunga2nya.

Nanti bila Gee nak beli atau nak mintak gubahkan Gee akan call Honey. Honey PJ kat mana?


--------------
Amway, Phyto Fiber, Susu IGg, DCL ~ Bidadari & Vinergy, PM/call Kak Gee di 017-3339880

218.111.155.:-)

reshma
Ahli Setia
35. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 5:53:34 ptg    [Edit]
honey

bunga2 nie dan material tambahan tu boleh dapatkan di mana murah sedikit, & harganya brp? (cth; kayu2, pasu, span dll)saya memang suka gubah mengubah. boleh juga buat sendiri.

(cth no.1) tu klu siap span dan kayu menjalar tu sahaja brp serta pasu ker? tanpa bunga, bunga saya gubah sendiri.

bunga-bunga semua didlm nie cantik2 belaka honey gubah ya.pandai gitu


byeee

* Mesej ini telah disunting oleh reshma pada 12hb Januari 2005, 5:56:17 ptg

--------------
PHYTO FIBER 012-9326588 /012-6228058

218.111.65.:-)

HoneyB
Ahli Setia
36. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 10:26:26 pagi    [Edit]
terima kasih ats respon u all sumerr... sori lambat reply... balik kampung, ada kematian..

Reshma,
honey bagi harga brg2 yang u tanya tu ek..
pasu - ikut saiz. Dalam RM25.00 - RM40.00
kalau nak guna stand besi dalam RM50++
span - honey guna 2. satu RM1.50
kayu tu tengok tempat jugak... dekat SSF murah sikit. dalam RM9 jer rasanyer..

selamat menggubah. kalau dah siap, tunjukla gambar kat sini ok...

Gee,
bila2 rasa nak beli atau gubah, just call ok. honey pj kat dalam UM. jadi penyelia kat sini.

farhanah.
Sori sangat, honey tak de jual bunga orkid tu. tapi so far rasanya kat SSF yang banyak. harga tu mmg tinggi sikit.. kalau u nak, honey boleh gubahkan tapi memang mahal sikit sebab materialnyer pun memang mahal banding dengan bunga tiruan lain. yang kata pokok jenis dedaun tu honey tak pandai buat. susah sikit yang tu...siap kena bancuh simen lagi..

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.111.:-)

shambiz118
Ahli Baru
37. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 11:10:01 pagi    [Edit]
honey,

mintak tolong tambahkan koleksi jenis2 no 1 & no 2.tq

203.106.1.:-)

HoneyB
Ahli Setia
38. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 1:00:46 tghari    [Edit]
shambiz,
buat masa ni itu je yang ade kalau pesen bulat2 gebu tu..nanti kalau ada lagi honey kasi tunjuk ek...

yang lain2 tak nak order kerr...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.111.:-)

balqis78
Ahli Aktif
39. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 2:58:12 ptg    [Edit]
HoneyB
geramnya tengok bunga2 tu...kalaulah saya ada umah sendiri, saya borong bunga tu sume...hehehehe...tingin gak nak utk opis..nanti saya confirm ngan bos..

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.160.:-)

HoneyB
Ahli Setia
40. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 11:55:45 pagi    [Edit]
hmm.. lamanyer tak jengah kat sini. hari ni nak bagitau, sapa-sapa yang minat dengan gubahan bunga ni, bolehla datang ke tapak gerai kat Dewan Tunku Canselor Universiti Malaya. Jualan tamat jam 7.00 petang ni... maila tengok. banyak design2 terkini tau.. harga pun takde la mahal sangat honey letak. asal boleh cover kos n bayar upah budak jaga gerai dah la...jangan tak datang pulak yerr... ajak la kwan-kawan sekali...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.111.:-)

HoneyB
Ahli Setia
41. Dihantar pada 14hb Februari 2005, 3:59:32 ptg    [Edit]
kasyi up syikitttt....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

HoneyB
Ahli Setia
42. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 00:02:12 pagi    [Edit]
hmm.. tengah free ni... honey masukkan lagi beberapa jenis gubahan baru ek.... ada yang buat sendiri, ada yang amik design from internet. jangan risau, kalau nak hasilnya nanti insyaallah sama macam tu jugak.

no.19

harga: RM35.00

no.20

HArga: RM95.00


No.21

HArga : RM80.00

cukup dululah.. nanti tambah lagi. kalu ada yang minat, jangan la segan2 tipon honey ok...

* Mesej ini telah disunting oleh HoneyB pada 17hb Februari 2005, 00:14:32 pagi

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

HoneyB
Ahli Setia
43. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 09:10:15 pagi    [Edit]
selamat gi sumerrr..
meh kita segarkan mata dengan melihat benda-benda cantik pepagi hari ni

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

Mawarku
Ahli Baru
44. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 10:04:12 pagi    [Edit]
Canteeekk ler gubahan honeyB .... belajabr dari mana ?? Kalau sungguh2 ader peluang bukak kedai tau. hang tinggal kat mana ??

--------------
-----,-'-<@

202.190.80.:-)

HoneyB
Ahli Setia
45. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 1:51:11 tghari    [Edit]
hai mawarku,

actually tak belajar kat mana-mana pun...tapi memang minat dengan benda2 kraf ni... lately ni jer bila dah start menggubah baru saya baca buku sikit2 tentang gubahan. takut nanti org tanya macam-macam saya langsung tak tau pulak. cadangan nak bukak kedai tu memang ada tapi disebabkan baru jer nak ceburkan diri so buat kat rumah dulula... lagipun modal tu tak cukup lagi... saya kat PJ.. mawarku ada peluang bisnes ker...

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

HoneyB
Ahli Setia
46. Dihantar pada 17hb Februari 2005, 5:31:16 ptg    [Edit]
bunga...bunga...bunga.....

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.84.:-)

HoneyB
Ahli Setia
47. Dihantar pada 18hb Februari 2005, 10:41:07 pagi    [Edit]

nak upkan jer....
nah mungerr untuk sumerr

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.111.:-)

HoneyB
Ahli Setia
48. Dihantar pada 08hb Mac 2005, 00:14:40 pagi    [Edit]


lama tak jengah sini...kasi uppp syikittt

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

sriputri
Ahli Setia
49. Dihantar pada 10hb Mac 2005, 4:48:54 ptg    [Edit]
Honey.. sri suka gubahan bunga yang pakai bunga2 kering macam yg buat daripada sabut tu... yang keras2 tu la... ada tak contoh2 gubahan? boleh buat cuci2 mata.. mana tau kot terberkenan boleh la tempah pulak....

--------------
~~ Kita hanya mampu merancang... ~~

202.188.139.:-)

HoneyB
Ahli Setia
50. Dihantar pada 10hb Mac 2005, 8:20:15 mlm    [Edit]
sriputri, sorila...honey tak gheti buat yang tu....yang honey buat gubah ni sumer guna bunga tiruan. yang jenis sabut ke, daun getah ke...memang tak pandai....i mean tak pandai buat, tapi kalau ada materialnyer dan suruh honey gubah, insyallah boleh kott

--------------
AGI IDUP AGI NGELABAN

202.185.68.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005