Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 28hb Dzulkaedah 1435 @ 23hb September 2014, 04:14:35 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Diskusi  
(Pengendali : abe)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Langsir : Kedai Langsir di Nilai 3: Mana yg bagus
teletubis76
Ahli Baru
1. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 08:32:16 pagi    [Edit]
assalamualaikum,

Ada sesiapa forumer di sini yang dah biasa beli & buat langsir di Nilai 3? Boleh tolong rekomen kedai mana yang bagus dari segi harga & jahitannya? saya ingat nak ke situ petang ni untuk cari langsir..

144.199.176.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 08:40:35 pagi    [Edit]
rasanya .. kat nilai 1/nilai square lagik byk choice kot ..
nilai 3 dah mcm² kedai ada ..
nilai 1 ni byk kedai kain je ...

stakat ni .. saya suka beli kain kat bunga raya ngan seng huat ..
kedai lain pun ok gak .. kena rajin survey ... tanya² dulu ...

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

qudex
Ahli Setia
3. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 08:49:21 pagi    [Edit]
betullah, nilai 3 tak byk sgt kedai kain.
nilai 1 oklah. harga pun lebih kurang je.

--------------
tak percaya...nape?

219.93.96.:-)

teletubis76
Ahli Baru
4. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:10:27 pagi    [Edit]
sorry..saya tersilap..maksud saya nilai 1 deretan kedai yg byk kain langsir tu...camne nak edit tajuk diatas ?

144.199.176.:-)

qudex
Ahli Setia
5. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:12:11 pagi    [Edit]
klik je kat edit..
peh tu editlah..pehtu klik edit msg..

--------------
tak percaya...nape?

219.93.96.:-)

langsuir80
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:19:26 pagi    [Edit]
quote:
camne nak edit tajuk diatas ?

quote:
klik je kat edit.. peh tu editlah..pehtu klik edit msg..

tertinggal silibus...

--------------
+ cantek menarik tertarik ko mmg babun +

219.95.59.:-)

qudex
Ahli Setia
7. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:21:17 pagi    [Edit]
quote:
tertinggal silibus...


ait...sini ye... ada yang mengajak smbg bimbingan kaunseling tu...

--------------
tak percaya...nape?

219.93.96.:-)

yoda
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:21:53 pagi    [Edit]
salam

langsir ke langsuir??

YNWA

* Mesej ini telah disunting oleh yoda pada 19hb Januari 2006, 09:22:51 pagi

--------------
booo

60.48.34.:-)

langsuir80
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:23:31 pagi    [Edit]
quote:
sorry..saya tersilap..maksud saya nilai 1 deretan kedai yg byk kain langsir tu...camne nak edit tajuk diatas ?
tajuk takleh edit...mesej leh.

quote:
ait...sini ye... ada yang mengajak smbg bimbingan kaunseling tu...
taknak ah.

okeh tajuk pasal langsir...bukan pasal langsuir...
kembali pada tajuk.

//-->patut gi sembang hiasan nih..baru cun...

* Mesej ini telah disunting oleh langsuir80 pada 19hb Januari 2006, 09:30:39 pagi

--------------
+ cantek menarik tertarik ko mmg babun +

219.95.59.:-)

qudex
Ahli Setia
10. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:27:11 pagi    [Edit]
oo..tajuk..silap baca..mahap..mahap..
langsir apa nak beli? nak tempah tuk raya thn ni ke?

--------------
tak percaya...nape?

219.93.96.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:27:51 pagi    [Edit]
tak pe ...
tak yah edit ..
nilai 1 ni .. byk sgt kedai kain ..
nak kata kedai tu murah kedai ni mahal tak leh gak ..
kena rajin survey la ..
bukan apa .. kekadang kedai tu offer kain langsir ..
kedai sebelah offer silk .. kedai lagi satu offer kain lain ..

minggu ni pegi harga lain .. minggu depan lak harga lain ...

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

teletubis76
Ahli Baru
12. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:29:03 pagi    [Edit]
tak boleh edit ye..takpelah...harap2 forumers lain dpt beri info kalau ada...

kekwa..kedai bunga raya dan senghuat tu kat nilai 1 ye..awak biasa beli kain di situ ke?

gudex...saya nak pakai utk rumah baru..nak pindah next week..

* Mesej ini telah disunting oleh teletubis76 pada 19hb Januari 2006, 09:30:01 pagi

144.199.176.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:38:29 pagi    [Edit]
a'ah ..
saya selalu beli kain kat situ ..
seng huat kaler biru sign dia .. bunga raya yg depan ni ..
lat seng huat tu sebab ada kenal sorang budak tu ..
so leh nego² harga la ..

kekadang beli 10 pasang .. rega mcm² .. 45 la .. 50 la .. 30 la ..
dia main kira 30 jer sumer ... tapi bila taim bayar .. dia letak siap² lam paper bag .. pastu cakap kat cashier .. 10 pasang yg 30 inggit .. heheh ..

tapi langsir .. kat bunga raya kot byk choice ..
ari tu .. kakak beli kain kat bunga raya ni .. 8 inggit sepasang ..
pastu .. gi minggu depan dah jadik 25 inggit ..

ari tu beli kain harga 15 inggit sepasang .. beli 20 pasang dia bagi 14 inggit sepasang .. makcik beli kedai lain harga dia 35 inggit .. sebijik ....

kesimpulan nya .. kat nilai 1 kena rajin jln jln .. baru beli ... jgn nampak cantik je terus beli ... pastu pakai je ayat ni .. minggu lepas saya dtg bkn harga ni ..
heheh .. pepandai la ...

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:42:11 pagi    [Edit]
ermm langsir pun byk jenis ..
kena pandai tgk gak ..
kekadang bunga mcm sama ..
tapi kain jenis yg lain² ...

ari tu saya beli kain langsir .. rm1 je semeter ..
tapi bila nak jahit tu .. susah sgt .. ada lagi 8 meter tak jahit ...


tapi bila gi sana .. teletabis tgk je la ..
langsir mana yg berkenan ..
nanti dia org bagi la contoh kain yg sesuai ...

budak situ rajin je layan org .... jgn gi ari minggu belah ptg dah la ..
dia org penat .. lagipun customer ramai .. dia org kerek sket ..
saya biasa gi ptg² .. balik keje ... org tak ramai ..

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

teletubis76
Ahli Baru
15. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:43:26 pagi    [Edit]
ooh macam tu ekk.....saya dah pegi 2-3 kedai last week sbb nak balik cepat so x sempat jalan semua kedai...dr segi upah langsir berbeza2 ..ada 10 , 9 , 8..kalau kain murah upahnya mahal...kedai kat situ tutup pukul brp?

144.199.176.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:49:19 pagi    [Edit]
9 - 10 mlm ...
kekadang customer ramai .. lewat la dia org tutup ..
ada tu .. kul 7 dah tutup .. kedai yg tak berapa laku la ni ...

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

moktih
Ahli Baru
17. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:12:42 pagi    [Edit]

nak tahu arga kat Tangkak & Nilai 1 ni mana lebih murah?

203.121.44.:-)

kekwa_04
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:27:31 pagi    [Edit]
kalau tgk pada plastik bag ..
kedai ni sume kedai dr tangkak ..

dulu pernah la tanya sorang akak tu ..
kira dia cam tokey kedai la ..
dia kata .. dia org leh kasi rega murah kat nilai 1 dr tangkak ..
masa tu kedai yg belah bawah .. pasal kat situ dia org tak yah bayar sewa kedai ..
empunya kedai tu .. bg dia org bukak kedai pree je .. utk 2 thn ..

datuk tu .. nak majukan tempat tu ..
bila org dah kenal tempat tu .. ramai kot nak berniaga lepas ni ..

bila tanya bebudak kat situ .. dia org ckp lebih kurang je kak tangkak ngan sini ... saya dulu keje kat tanggak .. boss ajak keje sini ..

tapi saya tak pernah pun gi tangkak .. sepupu sepapat kata tangkak murah ...

--------------
better to have loved & lost, than to have never loved at all

61.6.38.:-)

qudex
Ahli Setia
19. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:39:51 pagi    [Edit]


tak reti nak celah...
psal langsir ni..tak pernah pun beli.
usha langsir pun tak penah..
sume mak kita wat..kita baca jelah...
cari panduan..nanti raya taun ni..mana tau kite lak kene cr..

--------------
tak percaya...nape?

219.93.96.:-)

maizana
Ahli Produktif
20. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:38:28 pagi    [Edit]
teletubis76

Kak Zana ada hantar PM.

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

203.121.44.:-)

teletubis76
Ahli Baru
21. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:49:53 pagi    [Edit]
kak zana pls check PM.thanks

144.199.176.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005