Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 23hb Syawal 1435 @ 20hb Ogos 2014, 12:49:39 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Hiasan Tudung Kepala : Cara-cara nak ikat, belit tudung... Nak tukar fesyen tudung...
amalia
Ahli Baru
1. Dihantar pada 18hb Januari 2006, 1:47:19 tghari    [Edit]
Nak mintak pendapat and idea dari kengkawan kat MDC ni. Alhamdulillah tak lama lagi akan mula bertugas di syarikat baru. So, sempena start baru ni... ingatkan nak start lah try fesyen2 tudung yang bermacam2 fesyen skrg ni kan. Dok beli majalah tgk 2 pages jek citer cara2 nak lilit tudung tu rasa mcm tak puas plak. Tak berbaloi pun ye gak.

skrg kan dah ada fesyen yg tudung lilit2 tiba2 jadi segitiga kat bhgn dada tu... lilit2 tiba2 ada bunga kat tepi tengkuk tu... kalo ada kengkawan tau website ke atau bleh paste kat sini a few cara2 menarik utk menggayakan tudung... silalah... amat dialu2kan...

--------------
Kehadiranmu menggamit kecintaan di hatiku...

210.19.76.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 18hb Januari 2006, 4:01:34 ptg    [Edit]
GAYA 1
Langkah Pemakaian:
1. Kenakan ciput dan pastikan tidak ada rambut yang keluar.
2. Siapkan dua kerudung segi empat yang berbeda warna dilipat dua menjadi bentuk segitiga.
3. Kerudung cokelat yang sudah berbentuk segitiga diletakkan di kepala, tarik ke belakang, sematkan peniti agar kuat.
4. Ambil kerudung warna hijau, letakkan di atas kepala. Setelah itu, kerudung cokelat yang telah dililit disematkan dengan peniti ke kerudung hijau.
5. Sisa kerudung warna hijau dibentuk pita. Sempurnakan pita agar rapi.
6. Terakhir, pasang bros di bagian tengah pita akan terlihat semakin cantik





--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

amoi
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 08:28:50 pagi    [Edit]
cantiknyer tgk org lain pakai macam nih...
aku tingin nak pakai gini....
tapi... muka bolat ngat...
kalu pakai dah jadik cam bola lak....
hehehehehe....

kalau tak silap aku....kat kedai magezine kat cm ada jual buku cara pakai tudung gini... tebal gak... so banyak kot info dia...

--------------
ngantuk...!!!

218.111.117.:-)

putryiee
Ahli Baru
4. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 08:33:04 pagi    [Edit]





* Mesej ini telah disunting oleh putryiee pada 19hb Januari 2006, 08:36:20 pagi

--------------
Syafa: PadHerba Avail, Envy, TraceMineral, 0125770106, businessputryiee@yahoo.com

210.187.62.:-)

amalia
Ahli Baru
5. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:34:52 pagi    [Edit]
cik_baru... ada lagi idea2 yg lain ke? yg ni mmg menarik. mana nak dpt link2 ke fesyen mcm ni. kalo ada lagi yg fesyen tudung utk gaya korporat, sila lah paste kat sini.

yg lain2 tu, kalo ada idea mcm cik_baru. meh ler join sekali utk kongsi2 bersama2.

--------------
Kehadiranmu menggamit kecintaan di hatiku...

210.19.76.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 09:47:40 pagi    [Edit]
amalia
jap aa...tgh surf carik˛
yg sesuwei...

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
7. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:14:24 pagi    [Edit]
nah amik fesyen style arabian
ubezekistan..pakistan..turkitan..







Suma tudung cenggini leh
dapat kat BUTIK TURKUAZ
Jalan TAR Kl

* Mesej ini telah disunting oleh cik_baru pada 19hb Januari 2006, 10:17:17 pagi

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

bungabiru
Pengendali
8. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:18:38 pagi    [Edit]
aritu aku g klcc. ada satu minah arab buat tudung style mcm gmbr budak tudung merah ni



yang belah kiri tu panjang sangat smpi lantai..sekali laki dia terpijak. terkebelakang terus kepala bini dia hehehehe..

orang middle east kalau pakai tudung, apa style pun cantik jer..kenapa ek?

* Mesej ini telah disunting oleh bungabiru pada 19hb Januari 2006, 10:20:58 pagi

--------------
FEAR can hold you prisoner, HOPE can set you free

cik_baru
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 10:26:40 pagi    [Edit]
cik rasa la...
sbb kulit derang putih kot..
tpkan mcm bb kata
pakai camna pon cantik
nampak cam simple jek
pakai..x yah pakai
brooch besor bunga˛
x yah pakai jarum peniti
x yah pakai ank cekup..
tp cik ada kwn sorang
dia pakai main tarik˛ terus jadik.
Sonang Bai tu...

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

attyra
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:16:14 pagi    [Edit]
mcm mana nak lilit or pakai tudung mcm gambar ke 3 yg tudung kaler merah tuh

--------------
It takes an hour to like someone, a day to love someone - but it takes a lifetime to forget someone

219.93.88.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:27:54 pagi    [Edit]

yg ni ker??

rasa cik la kan...
yg ni x yah belit˛
pakai cam besa
pastu ikat @ simpul
kt bakang.
yg lebihan tu biar mengurai
kt sisi

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

amalia
Ahli Baru
12. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:45:56 pagi    [Edit]
hahahah... best2 gak yg ni suma.. tapi macam tak praktikal la kalo labuh smpy ke lantai. satgi balik umah tgk2 ujung tudung tu mcm2 ada.. jd dbkl lah plak.

mana cik_baru dapat fesyen2 ni suma? paste lah link... senang skit nak surf sendiri nnt.

minah2 arab ni cantik coz dorang ada dagu runcing tu. pastu putih semacam jek. tu yg nmpk cantik walaupun apa pesen pun...

--------------
Kehadiranmu menggamit kecintaan di hatiku...

210.19.76.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
13. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:52:58 pagi    [Edit]
a,ah..
cik pon kalu org
pakai rambu ke tanah
sampai
nk pyh nk gerak
nmpak rimas jek..

http://forum.cari.com.my
amik kt bahagian fashion..
tp kena selak byk page..

kalu nk gi kelas
utk bajo memacam
style ikat tudung bulih ke:-
Sri Munawarrah Design
33 Jln Tun Mohamad Fuad 3
Tmn Tun Dr Ismail
60000 KL

tp kena bayo...mueheheh

* Mesej ini telah disunting oleh cik_baru pada 19hb Januari 2006, 11:57:23 pagi

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

amalia
Ahli Baru
14. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 1:57:36 tghari    [Edit]
cik_baru... takleh nak bukak lah link tu kat opis... nanti kat umah baru bukak lah. tapi kalo ada link2 lain... sila lah paste lg kat sini. takpun... gambo2 terus ke...

--------------
Kehadiranmu menggamit kecintaan di hatiku...

210.19.76.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 2:48:52 ptg    [Edit]
okeh...style gini laks...






--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

manchai
Ahli Baru
16. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 5:09:46 ptg    [Edit]
*ditulis oleh isteri manchai

Cik Baru dan kawan-kawan semua

untuk pengetahuan semua awal dan petengahan tahun ni Sri Munawarrah tidak akan mengadakan kelas belajar ikat tudung kerana ownernye serta pengajarnya Puan Ina Ali sedang pregnant dan tak larat nak buat kelas.

Berita baik:

Untuk pengetahuan semua juga, sesiapa yang nak cuba membeli tudung Munawarrah atau menambah koleksi tudung Munawarrah atau baju Munawarrah boleh lah serbu outlet Munawarrah tersebut sekarang kerana sedang ada Sale dari 17.01.2006 hingga 19.02.2006.

--------------
MaNcHai ®

60.49.189.:-)

daketor
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 19hb Januari 2006, 11:12:05 mlm    [Edit]
quote:
rasa cik la kan...
yg ni x yah belit˛
pakai cam besa
pastu ikat @ simpul
kt bakang.
yg lebihan tu biar mengurai
kt sisi





masuk sini baru tngat..ada beli tudung kat the hijabshop pesen camni...tapi tak reti nak pakai camna ..igtkan dia akan bg ngn instruction sekali..

tudung dia pesen lain sket, bukan 4 segi mcm kita

nak kena korek2 lemari balik la cari tudung tu..

* Mesej ini telah disunting oleh daketor pada 19hb Januari 2006, 11:13:29 mlm

--------------
**Lily Bumbleroot of Fair Downs**

84.203.1.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
18. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 02:57:58 pagi    [Edit]
lawak ler kak bb ni..tersedak biskut sha mkn ni
terkebelakang terus kepala bini dia..

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

60.51.38.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 09:37:49 pagi    [Edit]


gini..simple jek..pakai cekup dlm
pastu amik selendang boh kat luar..
tp kalu nk gi opis sesuwei ker..

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
20. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 10:03:22 pagi    [Edit]
Qb teringin gak nak pakai tudung lilit fesyen yg mama BB kata laki terpijak.. tu tapi macam tak sesuai dengan muka..

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.88.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
21. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 10:06:46 pagi    [Edit]
perhatian!!!
gambo˛ nih ehsan dari porem sblah
tadak ketan gan aku...

ala˛ bienda





yg ni senag jek...pakai cekup
yg lawa kt dalam pestu
pakai tudung cam besa..
tudung 4 segi tp TIDAK di 3 segikan

* Mesej ini telah disunting oleh cik_baru pada 20hb Januari 2006, 10:08:52 pagi

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

arenum
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 2:06:22 ptg    [Edit]
cik....

camne ekk nk pakai style yg kedua tu..aku suka cenggitu sbb tutup dada...
dr aritu lagik dok eksperimen ngan adik kat umah ...x jadik2.....

210.187.228.:-)

mazuriah
Ahli Baru
23. Dihantar pada 20hb Januari 2006, 8:13:11 mlm    [Edit]
apsal model pakai lawa....bila aku pakai nampak tak lawa?

219.95.23.:-)

batagolek
Ahli Setia
24. Dihantar pada 21hb Januari 2006, 10:45:28 pagi    [Edit]


" Saya amat perlukan lilitan tudung yang susuai, any suggestion ??"

--------------
You cannot teach a man anything,you can only help him discover it within himself

219.95.12.:-)

izzah_nur
Ahli Setia
25. Dihantar pada 21hb Januari 2006, 5:28:22 ptg    [Edit]
aduhhh...

terkejut di buatnyaaaa....

60.50.207.:-)

cik_baru
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 23hb Januari 2006, 09:00:48 pagi    [Edit]
arenum

camner nak terangkan ek..
nnti cik soh kwn cik jadik model
cik amik gambo step by step k..

mazuriah
biasa˛kan pasti lawo..

batagolek
antu jepon pon nak
pakai tudung

--------------
sembang kasi bimbang

210.187.66.:-)

linot9778
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 23hb Januari 2006, 5:02:42 ptg    [Edit]
biler tgk org pakai mcm cantik & kemas je... tp kalau aku nak try pesen2 nih tak pandai. mcm pelik lak rasa. aku tak ikut pesen sgt. so, pakai cam biasa & buat tonjet mcm wardina punyer style

batagolek
hantu ko!!! tergezut aku wey

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

saniy
Ahli Setia
28. Dihantar pada 23hb Januari 2006, 5:13:59 ptg    [Edit]
quote:
" Saya amat perlukan lilitan tudung yang susuai, any suggestion ??"


Aku pun reti gak pakai lilit kat kepala nih...belajar ngan pak imam masa kecik-kecik dulu.....belakang kena lebih satu jengkal dan tak leh lebih sehasta.....

--------------
z/OS

202.185.196.:-)

miminurain
Ahli Aktif
29. Dihantar pada 24hb Januari 2006, 09:57:17 pagi    [Edit]
yang pakai baju coklat ngan tudung wana cream tu sapa?

cam aku kenal je dia ni................muka dia cam muka kwn mi.....nama dia yun.........tapi ni maybe telanduk 2 supa kot hehehehee

* Mesej ini telah disunting oleh miminurain pada 24hb Januari 2006, 09:59:40 pagi

--------------
menunggu waktu dan ketika .........terasa lambat masa berlalu.........

219.95.254.:-)

linot9778
Ahli Produktif
30. Dihantar pada 10hb Februari 2006, 2:04:19 ptg    [Edit]
aku pun mcm penah nampak. mcm muka bini sepupu aku

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

maz3d
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 11hb Februari 2006, 10:17:10 mlm    [Edit]
cantiknya ......suka tgk gaya tudung2 nih tapi x reti la nak cuba..pakai simple jek..

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.104.:-)

linot9778
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 1:36:01 tghari    [Edit]
maz
sama ler mcm aku... tgk org pakai memang cantik, nak wat sendiri tak tergamak

--------------
premium beautiful/mahkota beautiful/maharani... linot9778@yahoo.com/012-9429992/03-91702201

61.6.35.:-)

norza
Ahli Setia
33. Dihantar pada 13hb Februari 2006, 2:59:02 ptg    [Edit]
linot,

kalau pakai tudung buat gaya macam macam pi opis mulalah orang tengok semacam je...dah tu siap perli lagi..nak pi makan kenduri ke...ada parti ke...ada ka patut pakai tudung bagi lawa sikit dah kena perli....last last sekali pakai macam biasa jelah...tapi memang lah kan tengok orang pakai tudung ni ada tu tengok simple je tapi manis je...agaknya ikut muka kut...macam I kalau pakai color cream langsung tak sesuai...

144.199.176.:-)

ainaleeya
Ahli Baru
34. Dihantar pada 07hb Mac 2006, 09:54:00 pagi    [Edit]
camne nak pakai tudung macam minah arab tu yang berjurai kat tepi tu ye?(the 2nd picture)

218.111.168.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005