Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 28hb Muharram 1436 @ 21hb November 2014, 04:36:17 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kerjaya  
(Pengendali : abe)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh pertukaran : surat pertukaran
vogue2704
Ahli Produktif
1. Dihantar pada 07hb Januari 2006, 8:34:34 mlm    [Edit]
a'kum..

Nak tanya pada sesapa yang bekerja di perkhidmatan Awam...kita ni staff guna sama...kita rasa nak bertukar kat tempat lain..tapi kita tak tahu nak draft surat camne..sapa2 ade pengalaman atau contoh surat yang boleh dijadikan sebagai reference..ingat nak buat surat tukarla..bosanla dengan tempat kerja sekarang..tak de motivasi...kurang kursus..hmmm....

--------------
Life must Go On

219.93.153.:-)

dorina_00
Ahli Baru
2. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 07:59:43 pagi    [Edit]
w'salam, vogue

kalau staff gunasama, alamatkan surat tu pada JPA le. Then dalam surat tu mention la, nama, jawatan, tarikh mula berkhidmat dan tarikh mula berkhidmat di tempat sekarang dan tempat kerja sekarang. Kalau boleh nyatakan la, ngapa nak tukar..tapi kalau kerja baru 1-2 tahun di tempat asal...saya cadangkan lah jangan lah guna alasan "mencari pengalaman baru"...kalau saya baca..sure saya tolak... dah berbagai bentuk surat tukar saya dah baca..jadi mcm2 alasan lah yang pernah saya baca, even ada yang tulis alasan "menjaga datuk dan nenek saya yang baru berkahwin" ...tapi saya ni bukan la deal dengan yang jawatan gunasama ni...saya banyak deal dengan yang close service. Harap info ni berguna utk vogue.

--------------
Sane person trapped in the body of a lunatic

219.94.101.:-)

vogue2704
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 09:49:46 pagi    [Edit]
Thanks Dorina,

kita dah nak masuk 4 tahun berkhidmat...dah sah jawatan semua...hmm....
tak dela sebab nak jaga datuk nenek tu hehehe....ade la sebab lain...tula cuma nak mintak contoh surat kalau ade,...hmmm

--------------
Life must Go On

202.190.64.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005