Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 24hb JamadilAkhir 1435 @ 25hb April 2014, 02:40:52 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Produk Kecantikan & Kesihatan  
(Pengendali : eyzlyn)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Duromine & kroni2nya : Pil Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat - Bincang & kongsi pengalaman
mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
1. Dihantar pada 07hb Januari 2006, 10:37:39 pagi    [Edit]


Oleh kerana topik udah terkunci....kita sambung citer kat sini aje...

PESANAN :mama bukan tukang jual....mama cuma tukang buka topik aje..

Jika berhajat untuk mendapatkan produk

Sila hubungi - 012- 3758489 - Brother privilige



Meh kongsikan pengalaman.......jangan simpan2 pengalaman anda.

Boleh juga singgah di :-

http://groups.yahoo.com/group/myduromine

Ni mama kasi copy aje ayat orang yg buka topik ni...



quote:
Salam saya kepada anda semua..

Rasa-rasanya ramai dah tahu kelebihan pil Duromine nih. Kepada yang belum tahu: Duromine adalah pil penahan selera makan. Sudah lama berada di pasaran antarabangsa dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Mereka yang memakannya akan mengalami penurunan berat badan yang cepat; ada yang turun 3kg seminggu, ada yang turun 5kg dalam seminggu dan ada yang turun berat badan sehingga 15 kg dalam masa dua minggu.

Selama ini saya menjualnya diklinik saja, tetapi atas cadangan seorang kawan rapat yang juga patient saya, kini saya buka order untuk warga dan pembaca MDC untuk order direct ngan saya.


Sila pm atau call/sms sya di 0123758489 sekiranya berminat.


Pil ini tiada di jual di farmasi sebab controlled item. Hanya didapati diklinik sahaja. untuk pemeriksaan doktor, anda boleh ke klinik saya di Taman Sri Sinar, Segambut.

tkasih.

Bob


quote:
okay lah.. here's the price list.. semua harga ni untuk supply sebulan.

Untuk control appetite:

1) Duromine 30 mg each (30 pills) - RM 50

2) Reductil 15 mg each (28 pills) - RM 270

3) Ionamin 30 mg each - tengah tunggu harga 2006

Untuk kurangkan kolesterol/lemak:

1) Mediaxal 150 mg each - RM 50

2) Lovastatin - RM 40

3) Xenical - tengah tunggu harga 2006

Untuk senang buang air besar sbb bila makan ubat kat atas selera makan takde, so takde makanan masuk dalam badan..

1) Senokot (bukan soneto) - RM 40

2) Dulcolax - tengah tunggu harga 2006

Harga poslaju, tolong tambah RM 5 per type..

Package:

1) Duromine - makan waktu pagi
2) Mediaxal - makan waktu malam
3) Senokot - makan waktu malam

Kalau harga asing-asing, jumlah harga adalah RM 140 + RM 10 harga poslaju = RM 150.. tetapi untuk package ni, harganya adalah RM 130 (termasuk harga pos)



Sebarang kemusykilan sila sms / call - 012-3758489


oops........Ini topik yg baru di kunci:-

http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=13906

* Mesej ini telah disunting oleh mamaboomboom pada 07hb Januari 2006, 10:39:08 pagi

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

60.48.37.:-)

privilege
Ahli Setia
2. Dihantar pada 07hb Januari 2006, 6:59:12 ptg    [Edit]
mama...

tima kacih..

lapuran saya hari ini:

1) average penurunan kengkawan kat sini adalah antara 5 kg ke 7 kg.. ramai yg dah boleh pakai seluar jeans yg lama2 tuh.. setelah tiga minggu ambil pil ini..

2) dah ramai jugak telah buat second order. ada gak order untuk kengkawan..

makan duromine makan jugak.. tapi, jangan lupa heavy breakfast dan at least 7 hingga 8 gelas air kosong/air suam setiap hari..untuk cepat lagi turun, eloklah naik turun opis pejabat tuh naik tangga je..

To PB... tahniah..u r on the right path to your target of 50 kg...solid molid le lepas ni..

bila sampai target nnti, kena maintain.. ini boleh share nanti...

terimakasih... semua..

kalau ada apa2, jangan lupa nombor ini 012-3758489..

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

218.111.183.:-)

putribunian
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 07hb Januari 2006, 11:12:05 mlm    [Edit]
Privilege

Tima kacih pada awak juga yg telah beri dorongan dan membakar semangat yang telah hilang nih. Harap2 target tu akan tercapai tak lama lagi yewaahhhh. Kalau 50 tu memang jauh sangat.... tapi 55 tu rasanya tak mustahil.. hehehehe PB kena usaha keras nak capai target tu.

Berapa lama maksimum kita boleh ambik pil nih... 2 atau 3 bulan berturut-turut ke? Apa kata dalam tempoh tu berat masih tahap BMI yang merbahaya. Rasa macam takde konfiden leerrrr brother..

Harap dapatkan pandangan yg jelasssss pd pb yg berpandangan kabur nih

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

218.111.171.:-)

atiqah_hazir
Ahli Produktif
4. Dihantar pada 08hb Januari 2006, 00:25:08 pagi    [Edit]
soalan yang bagus tu pb..bro privilege..hehehe..sori la tak memperkenalkan diri..hehehe..

harini masuk hari kedua makan, so far tak de lak kena effect2 sampingan tu...cuma lepas makan tu rasa degupan jantung mcm cepat sikit je. dan tekak lak rasa pahit je mcm org demam. rasa lapar tapi tak rasa mcm nak makan. makan ala kadar tapi still makan jugak.

--------------
http://www.kedai-e.net, http://www.kmj-edar.com, ym kmj5284, 03-87376510

60.50.206.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 08hb Januari 2006, 11:10:31 pagi    [Edit]
hubby cerita...

setelah 18 hari hubby makan....

pinggang dari 37 cm dah 33 cm..uiksss 4cm hilang!!!seluar keje (slack),jeans,short pants semua dah longgar...dia dok pikir..nmpk gayanya kena tempah seluar keje baru,beli jeans baru...

baju kemeja pulak, dari saiz XL bertukar L.. bila pakai saiz XL tu,gedebeh semcm..banyak baki..

berat badan dah semakin menurun..hingga 5kg..hooreyyyy...

alhamdulillah..nmpknya ubat duromine ni berkesan kat hubby..

privilege..stock yg ada tinggal 12 biji lagi..dah abih nanti,sha order lagi ye..thank you so much

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

60.51.34.:-)

putribunian
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 08hb Januari 2006, 11:18:05 pagi    [Edit]
Asha

PB terharu dengan perkembangan hubby sha. Sekalung tahniah dari PB . PB rasa sungguh bersemangat dengan perkembangan tu..

Seluar PB yg ketat dan tak boleh masuk dulupun dah lancar je sekarang.. nampaknya memang pil ni banyak membantu...

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

60.49.120.:-)

Ashsha
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 08hb Januari 2006, 11:47:37 pagi    [Edit]
pb..
itulah..hubby sanggup buat apa saje asalkan dia dpt balik berat badan masa dia bertunang dan awal perkawinan kami dulu...akhirnya..dapat juga w/pn blm 100%..tinggal 20% saje nak mencapai target...

pola pemakanan hubby skrg dh byk berubah...breakfast mkn..lunch tak mkn kecuali keluar dgn clien sebab dorg dah book meja kat restoren / hotel..tak kena pulak kalau tak mkn...pastu..mkn mlm sedikit sgttttt..anak sha mkn lagi byk dari ayah dia.. harap hubby leh maintain mkn mcm ni klu dah tak amik duromine satu ketika nanti..insya'allah...

--------------
aiyarkk!!! tu laaa pasalllll !!!! :-0

60.51.34.:-)

privilege
Ahli Setia
8. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 05:55:46 pagi    [Edit]
alhamdulillah...

perkembangan yang baik dan menggembirakan untuk PB dan hubby ashsha.. pada yg lain2 tu, begitu juga saya harapkan...

untuk menjawab pertanyaan PB tu, ini yang saya cadangkan...

1) Begin with end in mind.. apa target kita.. berapa nak diturunkan... 55 kg tu dah elok sangat tu..

2) Ambil duromine ni selama 3 bulan setiap hari..dosnya 30 mg ni tinggi..sebab tu nampak perubahan within 14 days.. at the end of 3 months, you may lose between 10 kg to 15 kg.. depend kat body kita... seeloknya buat senaman sikit...lagi cepat turun...

3) Selepas 3 bulan, makan sebiji every 2 days untuk maintenance dan kurangkan dos..

4) Lepas bulan ke 4, boleh stop sebulan, tengok macam mana adjustment dan berat kita..

5) Untuk pemakanan selepas stop duromine, disiplin sikit. Kurangkan makan nasi pada malam hari... seeloknya tidak makan lagi selepas pukul 8 malam... banyakkan minum air kosong...

berusahalah kita untuk mencapai target yang disasarkan tadi.. train our sub-conscious mind setiap hari sebelum tidor dengan mengatakan kita dapat berat badan ideal....

terimakasih.. Selamat Hari Raya Aidil Adha dan Selamat Bercuti..

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

219.95.36.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
9. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 11:39:18 pagi    [Edit]
Tolong upkan.........

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.111.27.:-)

putribunian
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 1:39:24 tghari    [Edit]
Mama

TQ tolong upkan.

Privilege,

quote:
Ambil duromine ni selama 3 bulan setiap hari..dosnya 30 mg ni tinggi..sebab tu nampak perubahan within 14 days.. at the end of 3 months, you may lose between 10 kg to 15 kg.. depend kat body kita... seeloknya buat senaman sikit...lagi cepat turun...


Seronoknya kalau impian jadi kenyataan...memang dinanti-nantikan. PB akan ikut apa yg brother sarankan...dan akan maintain selepas dah turun tu..

Ati dan P9 amacam taknak citer2 kat kitorang ke???

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

atiqah_hazir
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 09hb Januari 2006, 1:48:47 tghari    [Edit]
semalam seharian di kl, tak sempat breakfast..jadi tak makan la duromine tu takut nanti ada apa2 kesan lak kalau tak ambik breakfast. so, harini continue makan. baru 3 biji, tak leh nak citer apa2 laa..heheh..

--------------
http://www.kedai-e.net, http://www.kmj-edar.com, ym kmj5284, 03-87376510

60.50.206.:-)

hazdi
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 10hb Januari 2006, 2:43:17 ptg    [Edit]
bro,

edipax u ada jual tak???
brp RM utk 15mg

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

60.51.94.:-)

privilege
Ahli Setia
13. Dihantar pada 10hb Januari 2006, 6:14:54 ptg    [Edit]
hazdi,

ada. harga esok baru ada.. nnti saya inform.

ini harga ionamin untuk 30 biji:

15 mg - RM 40

30 mg - RM 55

pada yg nak order ionamin, sila call/sms 012-3758489

tkasih

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

60.48.38.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
14. Dihantar pada 10hb Januari 2006, 8:36:15 mlm    [Edit]
Bro Privilige

selamat hari raya......

Mesti ramai permintaan pil kurus ek...

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.221.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
15. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 08:24:02 pagi    [Edit]
privilige..
I amik dorumine mula pada hari rabu (4.1.2006)..
berat dah mula turun 3 kg dah... tadi dah dua hari tak amik sebab i demam.. hari ni nak sambung balik...

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
16. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 08:26:13 pagi    [Edit]
quote:
I amik dorumine mula pada hari rabu (4.1.2006)..
berat dah mula turun 3 kg dah... tadi dah dua hari tak amik sebab i demam.. hari ni nak sambung balik...


wowwww!!!!!! Tahniah.....tumpang suka plak!!

Tak ada pening2 ke.....?

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.39.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
17. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 08:38:25 pagi    [Edit]
mamaboomboom...
memang ade pening-pening sikit sebab tak makan.. jadi i amiklah spirulina.. tulah terus demam tu.. ari ni i cuba tak nak amik sprulina.. kita tengok apa bakal jadi..

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
18. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 08:48:13 pagi    [Edit]
quote:
memang ade pening-pening sikit sebab tak makan.. jadi i amiklah spirulina.. tulah terus demam tu.. ari ni i cuba tak nak amik sprulina.. kita tengok apa bakal jadi..


Itu macam ke?
Mungkin sbb kekosangan terlampau....demam plak ek?

Mama tak sesuai ambil sbb pening terlampau...tapi teringin gak lagi ni!!
Ambil Reductil pun tak tahan.....kalau duromine...tak tau lah plak jadi
cam mana ek??

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.39.:-)

putribunian
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 09:04:26 pagi    [Edit]
Bonda muda

Tahniah... PB tumpang suka juga...seronok kann bila kita dah ada penurunan..rasa macam tak terkata ...

Semalamm hari raya.. semuanya memaksa kita makan walaupun takde berapa selera..tp jamah juga lahh..macam dah biasa pulakk tak makan nasi nii. Kalau bukak baju tuuu tulang selangka pun dah timbulll kalau dulu tu ntah tak nampak langsung besstnya.. ini bermakna lemak kat badan dah makin berkurangan lah kottttt...

Pakai T-shirt pun dah tak sendat macam sebelum nihh.. wow ini petanda positif nih . Mari kita tengok apa jadi setelah sebulan ambik pil ni.. semakin slim lah nampaknya. Rasa macam PB jadi bahan uji kaji pulak heheheh

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
20. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 09:21:41 pagi    [Edit]
PB,
Dah berapa kg dah turun ni sampai tulang pun nampak... mesti bestkan kalau naik kat mesin timbang tu.. kalau dulu nak jejak mesin tu pun menyampah... BM masih lum nampak lagi tulang yang timbul.. cuma kat muka dah cengkung sikit.... tak lah tembam cam dulu...

219.93.8.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
21. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 09:24:30 pagi    [Edit]
putribunian

dah nampak tulang selangka.........POSITIF le tu..

Teruskan..

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

219.95.39.:-)

putribunian
Ahli Aktif
22. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 09:43:28 pagi    [Edit]
Bonda muda/mama

Memang positiff...kalau dulu pakai T-shirt sendat semacam jee... sekarang ni pakai T-Shirt yg sama dah loggar skett.. bestnya.... Kalau tak memang fobia nak tengok penimbang tu. Semalam mak mertua tegur PB dah kurus sket.. ntah betul ke perli (sbb anak dia kurus je). Tp sekurang2nya ada gak yg perasan kannn

Harap lepas ni ramai lagi yg menegur kurussssssss

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

putribunian
Ahli Aktif
23. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 10:34:15 pagi    [Edit]
Baru kejap ni ada sorang lagi tegur PB katanya... PB sekarang ni nampak dah lain sket lahhh... agaknya dah semakin slim lah tu..tp dia tak sempat habis cakap sbb boss dia panggil...yuhuuuuu

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

tia75
Ahli Aktif
24. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 11:15:17 pagi    [Edit]
nak tanya ni kat privelege...

sya makan duramin ni (tp saya pegi klnik terus..jumpa doc sbb ikut member..dah terlanjur dia pegi sbb masuk diet program,,,saya pun join le).
Saya dapat 3 jenis ubat. Duramin...ducolex...satu lagi tak tau...tp makan waktu malam kaler oren. Doc ni bg ubat ni untuk 2 minggu dulu.
Saya baru makan 3 hari. Tp saya tengok cam biasa je.

Saya penah makan adipex 3 thn lepas. Berat saya turun 10kg selama 2 bulan saya makan. Masa makan adipex tu (makan waktu pagi) memang selera saya tak de langsung...nafsu makan tak de langsung..tengok makanan pun tak lalu. Tp saya paksa jugak makan sbb takut perut masuk angin. Tp beza pulak dengan duramin ni...saya dah 3 hari makan saya rasa selera nak makan ada jugak. Saya makan jugak..tp tak le byk macam selalu. Saya makan sikit aje. Tp nafsu nak makan masih ada..tak macam masa makan adipex. Kenapa yerk cam tu.?? adipex ni lagi kuat dr duramin ke??? Boleh ke jawab soalan saya? Sorrylah sbb saya beli dr doc tp tanya dari privelege pulak. Insya-Allah kalau dah abih nanti boleh saya oder dr privilage pulak.

--------------
cAyaNg SeLaLu

192.228.129.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
25. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 11:20:33 pagi    [Edit]
TAHNIAH PB....
Sejak makan doromine PB dah berapa kilo turun..???

219.93.8.:-)

privilege
Ahli Setia
26. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 11:31:30 pagi    [Edit]
pb,

anda gembira, saya tumpang gembira sama..

mama,

boleh ler try lak duromine nih..

bonda_muda,

teruskan usaha anda. btw, yg mana satu nih? kekadang tu saya lupa nak tanya nick kat mdc..

tia,

saya rasa yg 3 jenis ubat tu adalah duromin, ducolax n mediaxal.. duromin utk control appetite, mediaxal utk kurangkan kolesterol, ducolax utk memudahkan dating ngan Mr T.

Duromine ni ada 2 type; either 15 mg or 30 mg.. tengok kat kotak tu.. yang saya supply adalah 30 mg.. so, kesannya nampak cepat..

kesannya depend berapa dos yang kita ambil dan juga badan kita.. actually adipex ngan duromine ngan ionamin dalam kategori yang sama.. bezanya manufacturer dan harga serta dosnya..

saya harap and puashati ngan jawapan saya tu..

tkasih
0123758489

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

218.111.25.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
27. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 12:44:06 tghari    [Edit]
privilige,
i yang u hantarkan stok kat Putrajaya Parcel D... tempoh harii...

219.93.8.:-)

putribunian
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 12:49:12 tghari    [Edit]
Bonda Muda

PB dah turun 3 kg. sejak 21/12/05 sehingga ke hari ini. Maknanya dalam 16 hari lebih kurang termasuk ada yg tak makan..hehehe.

Harapan besar agar berat tu akan turun dan turun dan turunnnnnnn

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

fluffy_nani
Ahli Baru
29. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 1:37:40 tghari    [Edit]
privillage,
nani pun ada soklan...
1. apa perbezaan antara duromine ngan reductil?

dulu nani pnh ambil reductil 10mg utk sebulan, tp lps tu involve nganc ar accident langsung tak makan dah....

sekarang ni ingat nak start balik..lgpun yg u supply 15mg..tp i need more explaination perbezaan reductil n duromine...n apa yg u rasa lebih baik or sesuai...

berat nani skrg 80kg tinggi 145 cm.....bm1 38 kot..lupa...lama dah x kira...

nani tunggu ur reply ye...

--------------
MungkinkutemuicintasejatiSaatakuhembusknnafasterakhirkuMungkincintasejatimmgxadaDlmceritakhidupnini

161.142.87.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
30. Dihantar pada 11hb Januari 2006, 6:51:04 ptg    [Edit]
quote:
mama,

boleh ler try lak duromine nih..



Tak berani lee.......

nampak gaya nya kena cari altenatif lain utk kurus...
cari tempat jogging byk anjing giler......mesti lari lagi laju..
peluh lagi byk kuar....harap2 lemak yg degil ketegak turut cair..

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

60.48.249.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
31. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 08:43:05 pagi    [Edit]
yahooo..... berat turun lagi 1/2 kg jadi sekarang dah 31/2kg dah turun dalam masa 1 minggu....
turun.. turun... dan turunnnnnnnn

219.93.8.:-)

Mrs.Noris
Ahli Setia
32. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 08:49:36 pagi    [Edit]
terangkan cara pengambilan?
Apa pil yang patut diambil?
Apa yg boleh dan tak boleh?
Camne nak order?
kita berminat nak tauuu

202.186.16.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
33. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 08:57:28 pagi    [Edit]
Oleh kerana topik ini ......antara yg terhangat di klik..
mama harap boleh singgah di sini gak.


Singgah sebentar : Al-Fatihah : Kepada Allahyarhamah edinamaya - Warga MDC
http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=14548

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.223.:-)

Mrs.Noris
Ahli Setia
34. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:29:16 pagi    [Edit]
Just share info, hope dun mind,

Consumer Medicine Information
Duromine™
Phentermine capsules 15mg and 30mg
What is in this leaflet
This leaflet answers some common questions about Duromine. It does not contain all the available information. It does not take the place of talking to your doctor or pharmacist. If you need any more information about Duromine please ask your doctor or pharmacist.
All medicines have risks and benefits. Your doctor has weighed the risk of your taking Duromine against the benefits it can have for you. If you have any concerns about taking this medicine, ask your doctor or pharmacist. Keep this leaflet with the medicine. You may want to read it again.

Your medicine
The name of your medicine is Duromine. Duromine capsules contain the active ingredient, phentermine. Phentermine is combined with
a resin which slowly releases the phentermine so the effect of Duromine lasts all day.

What Duromine is used for
Duromine is used to reduce body weight in obese or overweight patients. Your doctor will determine if you are overweight enough to use Duromine. Duromine works by directly affecting the area of the brain that controls your appetite making you feel less hungry.
Duromine should be used as a part of an overall weight management plan which should include a medically controlled diet and exercise program.
Duromine is only available with a doctor's prescription. It has been prescribed for you only. Do not give it to anyone else even if their condition is the same as yours. Your doctor may prescribe Duromine for another purpose. If you are not sure why you are taking this medicine ask

Before using Duromine
When you must not use Duromine
if you have any of the following medical conditions:
very high blood pressure;
high blood pressure in the lung;
problems with the valves in your heart
disease related to blood vessels in the brain;
severe heart disease including changes in the rhythm or rate of the heart beat;
narrowing of the blood vessels due to thickening or hardening of the blood vessel wall;
overactive thyroid gland;

psychiatric illness including anorexia nervosa (loss of appetite) and depression;

glaucoma (high pressure in the eye)
if you are currently taking, or have taken within the last 14 days, antidepressant medicines from the mono-amine oxidase inhibitor (MAOI) class such as phenelzine (eg Nardil) or tranylcypromine (eg Parnate).
if you are allergi
to phentermine or to any of the ingredients listed under "Product Description".
if you have previously misused drugs or alcohol
after the "use by" date on the box.
Before you start to use Duromine
Tell your doctor if you are taking any of these medicines:
any medicines for weight reduction
any medicines for depression or obsessive compulsive disorder such as fluoxetine (eg Prozac, Erocap, Lovan, Zactin); sertraline (eg, Zoloft); paroxetine (eg Aropax); clomipramine (eg Anafranil, Placil).
ergot-like medicines for migraine such as ergotamine (eg Cafergot, Ergodryl, Migral)
any cough and cold remedies containing pseudoephedrine, phenylpropanolamine or phenylephrine.
thyroid hormones.
any medication for mental illness
medicines for lowering high blood pressure including clonidine, methyldopa or guanethidine.
any medicines that you buy without a prescription.
Tell your doctor if you:
are pregnant or intending to become pregnant
are breastfeeding
have high blood pressure
have heart disease such as angina (chest pain)
have diabetes
have epilepsy.
How to take Duromine
In adults and children over 12 years, the usual dose of Duromine is one capsule every day. However, your doctor will prescribe the right dose for you.
Take Duromine first thing in the morning, at breakfast time so that it does not keep you awake at night.
Swallow Duromine capsules with plenty of water. Do not chew or open the capsules.
Follow your doctor's instructions exactly and never change the dose yourself. Increasing the dose may not necessarily make you lose more weight or make you lose weight faster. However you will most likely experience more side effects. Your doctor will tell you how long you are to take Duromine for.
Duromine is not recommended for elderly patients or for children younger than twelve years.
While you are using Duromine
You should regularly visit your doctor for a medical check up.
Tell your doctor immediately if you experience sudden or rapid weight loss, difficulty breathing, chest pain, fainting, swelling of the lower limbs and if you can not exercise as much as you usually can.
Be careful driving or operating machinery until you know how Duromine affects you.
DO NOT drink alcohol whilst taking Duromine.
Check with your doctor or pharmacist before you start to take any cough or cold medication
Side Effects
All medicines can have side effects and this may occur with the normal use of Duromine. Tell your doctor or pharmacist as soon as possible if you do not feel well while you are taking Duromine.
Tell your doctor immediately if you experience sudden or rapid weight loss, difficulty breathing, chest pain, fainting, swelling of the lower limbs and if you can not exercise as much as you usually can.
Duromine may make you feel more awake than usual. You may have trouble sleeping.
Duromine can have some effects on the heart. You may notice your heart seems to beat faster and harder, and your blood pressure may be raised slightly.
Other side effects you may notice include irregular heart beats, chest pain, feeling restless, feelings of extreme happiness followed by depression and tire
tiredness, nervousness, tremor (shaking), headache, dizziness, nausea, vomiting, diarrhoea or constipation, stomach cramps, dry mouth or an unpleasant taste in your mouth, difficulty passing urine, skin rashes, impotence and changes in sexual drive, swelling of the face.
If you have any side effect whether it is listed above or not, please tell your doctor.
If you take too much Duromine
If you think that you (or anyone else) may have taken too much Duromine, contact your doctor or Poisons Information Centre (in Australia call 131126; in New Zealand call toll free 0800 POISON or 0800 764 766) or go to the Accident and Emergency department at the nearest hospital.

Storage Conditions
Please keep Duromine in a cool dry place where the temperature stays below 30°C. Keep Duromine capsules in the blister-foil in the carton until it is time to take them. Keep Duromine capsules where children cannot reach them.

Product Description
What Duromine looks like
Duromine capsules are available in Australia in three strengths, 15mg, 30mg or 40mg, in packs of 30 capsules.

Duromine capsules are available in New Zealand in two strengths, 15mg or 30mg, in packs of 30 capsules.

Duromine 15mg capsules:
grey and green and marked DUROMINE 15
AUST R 10941
Duromine 30mg capsules:
grey and reddish brown and marked DUROMINE 30
AUST R 76680
Duromine 40mg capsules:
Grey and orange and marked DUROMINE 40
AUST R 10942

202.186.16.:-)

Revlon
Ahli Baru
35. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 1:12:41 tghari    [Edit]
ehem..helo semua..he..he..he.. lama dah tak mengjenguk disini.. okay di sini kita nak bagi testimoni cikit..

Kiter..... berjaya turunkan berat badan dari 65kg ker 60 kg..seteleh mkn duromine...yahooooo!!!! tinggal lagi 10kg utk di singkirkan...

kembang kuncup la kejap diri nir... revlon rasa best lak... mulu2 mkn ada sikit pening... tak revlon make sure yg revlon mkn heavy breakfast..takut3 tumbang lak ... minum air bergelen-gelen... malam tido ok jugak la... apa pun ku berjaya turun kan berat..

219.93.222.:-)

mamaboomboom
Ahli Hiperaktif
36. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 1:14:45 tghari    [Edit]
Revlon

Tahniah......

Heavy Breakfast??

contoh menu??

Mama ni part breakfast tu tak makan.......tu pasal kantoi agak nya....
pening golek2...

--------------
YM-mamaboomboom123|013-3546429/03-42806428~ www.mamaboomboom.com

218.208.223.:-)

putribunian
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 2:39:07 ptg    [Edit]
Revlon

Tahniah PB ucapkan. Berapa lama makan dapat turun 5kg tu? Seronoknya dengor...

Mama

Memang kena heavy breakfast lahhh. PB dulu pun takut nak ambik heavy b/fast... tapi sbb amik duramine PB paksa makan yg heavy tu... lepas tu tak makan sangat sepanjang hari. Takde pening dan tidor sekarang pun dah lena sampai ke pagiii..taklah jaga pk 4.00 pagi macam dedulu

Sekurang-kurangnya ada penurunan...walaupun sikit..tak naklah drastik sangat

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

219.93.8.:-)

nurafieza
Ahli Aktif
38. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 5:12:26 ptg    [Edit]
privilege,

Eiza dah transfer duit & dah pm address.... dapat tak???... wokeh tq

219.95.133.:-)

nrrshahirah
Ahli Setia
39. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 7:15:59 mlm    [Edit]
quote:
Kiter..... berjaya turunkan berat badan dari 65kg ker 60 kg..seteleh mkn duromine...yahooooo!!!! tinggal lagi 10kg utk di singkirkan...


ish revlon...ko nih bio betul. kita ni cam kembar plak...hahahahhha
saya pun baru je turun 5 kg setelah 14 hari makan duromine. ada 10kg lagi nak buang... . Alhamdulillah takde simpton2 yg pelik2.

pagi biasanya saya makan 2 keping roti ngan 2 biji telur masak separuh + nescafe ( wajib!!). lepas tu baru makan duromine. selalunya routine dlm jam 9.00 pagi. minum air...4 liter 1 hari. disiplin kan diri utk habiskan air dlm waktu2 tertentu. kalo tak nanti tekak kering dan perit!!.

tido pun takde masalah, takde tgn menggeletar, rasa berdebar pun takde.
semoga boleh mencapai berat impian....

202.190.116.:-)

privilege
Ahli Setia
40. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 10:58:10 mlm    [Edit]
salam semua...

tahniah kepada Revlon and shahirah.. tak lupa juga pada PB...

pelan makan shahirah tu memang bagus dan hasilnya seperti yang dinyatakan.. kalau ada yg lapar hari malam, jangan makan nasi.. makan roti je ngan buah...

fieza,

saya dah baca pm.. terimakasih..

mrs. noris,

terimakasih kerana sudi meletakkan pamphlet Duromine tu.. the same one dalam kotak duromine yg anda semua terima..

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

60.48.37.:-)

privilege
Ahli Setia
41. Dihantar pada 12hb Januari 2006, 11:38:34 mlm    [Edit]
mrs noris..

cara pengambilan pil Duromine adalah sebiji sehari..
makan pada waktu pagi selepas heavy breakfast..
yang tak boleh makan sekiranya anda mengidap darah tinggi, diabetes, heart problem and chronic migraine..
nak order, sila call / sms saya di 012-3758489. harga duromine 30 pill and 30mg each adalah RM 55 termasuk kos pos..

bonda-muda..

tahniah.. dah ingat dah.. tapi kat D1, D4 or D6 ??

nani..

beza reductil ngan duromine adalah pada side effectny dan harga..
side effect reductil secara dasarnya kurang.. duromine plak possible takleh tido, pening2, dada berdebar2..

seperti yang diceritakan oleh kengkawan di sini yg ambil duromine, penurunannya dalam masa seminggu dah nampak.. kalau exercise sket turun naik tangga, tentu lagi ketara...

jangan give-up.. teruskan usaha anda.. tanamkan difikiran anda bahawa anda akan dapat capai berat ideal anda... macam ada sorang tu kata, kalau boleh saya nak dapatkan kembali waktu pakai jeans saiz 26...

terimakasih semua..pagi esok saya kat Putrajaya, klu ada yang nak by hand, sila fone 012-3758489...

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

60.48.37.:-)

fluffy_nani
Ahli Baru
42. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 07:58:32 pagi    [Edit]
privilege,
i've make up up my mind. This time i nak try duromine pula..lgpun price dia mmg jauh gila bezanya dengan reductil, x rugi mencuba...selama ni dah mcm2 benda yg nani cuba pun....i pernah terfikir utk give up...tp bila fikir balik apa yg i dapat kalau give up.....i percaya, gagal setelah mencuba adalah lebih baik kerana ianya boleh menjadi pengalaman daripada tidak mencuba langsung....

i will bank in the money most prob dlm seminggu 2 lagi...

tp ada satu yg nani risaukan...sbb nani pernah terbaca di mana ntah mengenai kesan sampingan duromine ni yg menyatakan akan mengakibatkan kemandulan....betul ke?? nani x kawin lg ni.....

eniwei....tq very much for the feedback....

--------------
MungkinkutemuicintasejatiSaatakuhembusknnafasterakhirkuMungkincintasejatimmgxadaDlmceritakhidupnini

161.142.87.:-)

hazdi
Ahli Produktif
43. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 08:21:36 pagi    [Edit]
bro,

bila boleh tahu harga adipex????

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

202.157.192.:-)

cikpa
Ahli Setia
44. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 09:41:12 pagi    [Edit]
privillage,

dh 8 hari cikpa amik duromine. selalunya mkn duromine dulu lepas bangun pagi. pegi keje then b/fast dlm pukul 9pg. ok ke cam tu???

cikpa x de masalah nk tidur, makan pun cam biasa je..x de plak rasa x lalu nk makan. just sakit kepala dlm 2-3 hari pertama... risau gak bila x de side effect ni, cam x de kesan je....

berat x timbang lg ni...

--------------
h/p: 012-5901227 cikpa77@yahoo.com.my ym: cikpa77

60.48.50.:-)

maira70
Ahli Aktif
45. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 10:38:28 pagi    [Edit]
quote:
cara pengambilan pil Duromine adalah sebiji sehari..
makan pada waktu pagi selepas heavy breakfast



Biar betul??? . Saya pun amik gak benda nih tapi ngan doktor..dah dua doktor saya g semua kata makan sebelum bfast..

--------------
Bukan Kerana Nama

219.93.33.:-)

eidadara
Ahli Aktif
46. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 12:45:00 tghari    [Edit]


privilege / mama...

Eida nak tanya...

1- Badan eida naik lepas bersalin. Susah nak jaga sebab operet. Masa ngandung sblmb bersalin berat eida 68 dan skrg ni dah turun 55kg. Tapi eida tetap tak puas hati..pinggang lebar, potongan badan tak cantik. So, ubat ni sesuai tak utk eida? Takut efek kat perut yg kena bedah dulu...

2- Apa lagi efek ubat ni?

3- Selera makan eida tak lah banyak. Tapi badan still macam ni. So, kena ambik ubat utk sekat selera makan ke?

Berminat gak ni...privilege kat area mana? kalau dekat, bole pegi ambik je

* Mesej ini telah disunting oleh eidadara pada 13hb Januari 2006, 12:49:17 tghari

--------------
aqilah zulaikha kesayangan mama!

60.50.148.:-)

bonda_muda
Ahli Baru
47. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 3:30:28 ptg    [Edit]
edadara...
berat baru 55 kg pun dah nak risau...
dulu masa lum kawin berat berapa?

219.93.8.:-)

privilege
Ahli Setia
48. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 5:16:30 ptg    [Edit]
cikpa,

cuba timbang tengok result.. take duromine at breakfast time (sila tengok reply by mrs_noris).. terpampang tu do and don't nya..

saya rasa yang beli dari saya semuanya makan with breakfast, bukan sebelum... result mereka memberangsangkan...

nani,

kat mana u baca tu? so far rasanya from feedback yang saya dapat, taklah macam tu..

hazdi,

adipex for 100 pills harganya RM 90..

eidadara,

saya di kawasan bukit antarabangsa.. bila bersalin?

terimakasih..

--------------
Duromine / Ionamin / reductil / xenical / lovastatin / mediaxal / 0123758489 / rbistari@gmail.com

60.48.146.:-)

putribunian
Ahli Aktif
49. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 8:04:54 mlm    [Edit]
Privilege

Hari nih PB terlambat makan pil tuh...pk 11.00. Ntah2 malam ni tak leh tidor tak? Nak skip makan terasa rugi plakkkk. Takut gakkk berjaga sepanjang malam nanti . Hari ni makan pil yang ke 20 hehehe. Setakat ni berat belum timbang lagi....rasanya nak biarkan sampai habis 30 biji kott. Barulah nampak kesan ketara lagi kan?

Pagi tadi brother kat putrajaya ye?... Standby untuk next order yerrrr

--------------
Semakin Hari Semakin Sayang

218.111.169.:-)

eidadara
Ahli Aktif
50. Dihantar pada 13hb Januari 2006, 11:25:26 mlm    [Edit]


bonda_muda
Masa anak dara berat ade la dalam 50kg (time keje) masa blaja berat 47kg.

privilege
Eida bersalin 3 bulan yg lalu...badan tak kecut2 pun....bertungku tak, turut perut pun tak...payah nak jaga bersalin operet nih

--------------
aqilah zulaikha kesayangan mama!

60.49.39.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005