Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 23hb JamadilAkhir 1435 @ 24hb April 2014, 03:30:42 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Automotif  
(Pengendali : zacks)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Bengkel : Senarai Bengkel kereta/kenderaan bumiputra seluruh negara
zacks
zacks
Pengendali
1. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 9:31:18 mlm    [Edit]



Marilah kita berkongsi dan senaraikan bengkel-bengkel membaiki ataupun ubahsuai kenderaan milik bumiputera yg ada, dikenali,diketahui di seluruh negara. kalau boleh sertakan nama bengkel, skop kerja bengkel ( cthnya : mengecat, hawa dingin dll ), lokasi dan sebagainya. Selain drpd itu, kalau ada cadangan-cadangan ataupun komen yg berkaitan bengkel terb a b i t amatlah dialu2kan.

Sila bagi skor kpd bengkel tersebut dgn mengambil kira servis, harga,peralatan yg digunakan,tenaga kerja di bengkel tersebut.

skor :

5 bintang - Luar Biasa Bagus
4 bintang - Amat Memuaskan
3 bintang - Memuaskan
2 bintang - Tidak memuaskan
1 bintang - langsung tak memuaskan...perlukan motivasi dan bantuan


terima kasih.

cik_donna
Ahli Interaktif
2. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 09:57:28 pagi    [Edit]
Bagus arr topik nih zacks.. Tapi aku takda info.. sebab yg gi baiki keta cik abe aku je.. menyibuk je kat sini boleh? hehehe.. Nak amek tau je...


--------------
Apa pandang-pandang?? Nak kena tala??

219.93.8.:-)

Crazyman
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 10:50:49 pagi    [Edit]
emm.. bagus jugak ni...

1. Workshop Lee - Klang
-> utk convert engin, masalah engin( Turbo, N/a) seting...etc

2. AVO Flywork - Tampoi Johor ( heheh )
-> Engin Problem, tuka enjin( convert ) Turbo, N/A, V-tec, MIVEC( semua engin )

thanks & Cheers

--------------
Get Back!!...Get Back!!...You Know Me LIke That..!!

202.129.171.:-)

AhmadRazin
Ahli Baru
4. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 12:19:59 tghari    [Edit]
,

Tuan Zacks, ingatkan dah ade senarainya tadi... salam

quote:
2. AVO Flywork - Tampoi Johor ( heheh )


crazyman, kenapa ada ' heheh ' tu... bengkel sendiri ke bagi le alamat penuh.

219.95.195.:-)

cik_donna
Ahli Interaktif
5. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 1:20:34 tghari    [Edit]
aku rasa dia gelak sebab bengkel tuh kat Tampoi kot. Asalkan Tampoi je mesti org gelak..


--------------
Apa pandang-pandang?? Nak kena tala??

219.93.8.:-)

Crazyman
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 1:58:54 tghari    [Edit]
hehhe..workshop abang aku lah..kekekek!!

--------------
Get Back!!...Get Back!!...You Know Me LIke That..!!

202.129.171.:-)

tuanSENTANG
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 3:02:54 ptg    [Edit]
kalau blah2 kulim nihh,,,aku selalu antar servis/repair keter aku..kat kedai Din simpang 4 trafic light kg keladi....upah murah kerja pon ok..

dan sapa2 yg duduk area sungkai...mungkin leh antar kereta utk repair kat kedai Din jugak nama dia...bengkel dia sebelah sek agama abaisyiah..
mamat nihh cermat bila wat kerja tapi lambat skit laa....upah pon murah..

192.55.6.:-)

ajib
Ahli Interaktif
8. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 3:06:18 ptg    [Edit]
hm...

wokshop Lee?
macam apek punya plaks

--------------
So What NiGGaH??

218.111.181.:-)

kudean
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 7:02:37 mlm    [Edit]


quote:
aku rasa dia gelak sebab bengkel tuh kat Tampoi kot. Asalkan Tampoi je mesti org gelak


aku ingat dah gillerrrrr .... jgn mare yer ....

highway master, no3, tmn industri bt 3, shah alam
auto service and consultation - bintang 3

seksyen 24 and seksyen 27 pun ada ..

* Mesej ini telah disunting oleh kudean pada 04hb Januari 2005, 7:06:39 mlm

202.188.246.:-)

zacks
zacks
Pengendali
10. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 8:35:48 mlm    [Edit]


donna...balik nanti ko tanya sani lepas tu esok up date kat sini ok..

crazyman...klang & tampoi tu kawasan,jln mana bang ?

Ahmad....sedang mengemaskini senarai yg ada tp senarai yg lama takut kedai pun dah tak wujud..

sentang...suruh dia buat kerja cermat dan cepat sikit..eheh

kudean..area shah alam tau ke ?



Ni ada sorang lagi di shah alam..kedai baru bukak

-TKS Khalid Auto Trading
No.1, Seksyen 17/58C,Jln Toman Dua, Shah Alam...


Prkhidmatan bateri,servising,overhaul dll

3 Bintang - cepat dan berpatutan

kudean
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 10:34:00 mlm    [Edit]


quote:
...area shah alam tau ke ?



bukan takkat area shah alam .. abg pun saya tau ...

* Mesej ini telah disunting oleh zacks pada 12hb Januari 2005, 12:03:18 tghari

202.188.246.:-)

Crazyman
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 06hb Januari 2005, 08:22:55 pagi    [Edit]
ade info sikit..
hehehe marilah race haram..

http://www.ultimaterally.com

--------------
Get Back!!...Get Back!!...You Know Me LIke That..!!

202.129.171.:-)

zacks
zacks
Pengendali
13. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 12:05:16 tghari    [Edit]


kudean.....ko sapa sebenarnya ha ? eheh

webweb
Pengendali
14. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 8:06:04 mlm    [Edit]
hai zacks main kose veto nampak nak mengedit msg org

--------------
~why don't you worry about yourself instead~when there is a will, there is a way~

azfa_510
Ahli Baru
15. Dihantar pada 08hb April 2005, 12:13:56 tghari    [Edit]
ADVANCED TYRE & SERVICES

No. 6, Jalan Juruodit U1/76,
Batu 3 Industrial Park,
40150 Shah Alam, Selangor.

-> tgh buat promosi harge...
-> alignment rm10 je untuk depan
-> balancing rm5 sebijik
-> chamber kit rm30 je...
-> customer service diaorg mmg best, dpt khidmat nasihat percuma..
-> khidmat yg diberikan mmg best, takde tipu2 punye..

202.184.38.:-)

nor_irnasz
Ahli Aktif
16. Dihantar pada 08hb April 2005, 12:48:45 tghari    [Edit]
azfa
betul ke ni?tyre aje ke? servis takdek?

--------------
@---;IRNASZ---'-;----

202.184.106.:-)

Puterilily
Ahli Produktif
17. Dihantar pada 08hb April 2005, 2:05:54 ptg    [Edit]
kat area puchong :-

S&O Automobile Services - baru bukak..
nanti lily compom dia nyer alamat..

--------------
::AkUxDeRkIjEr::

202.157.192.:-)

azfa_510
Ahli Baru
18. Dihantar pada 08hb April 2005, 2:48:20 ptg    [Edit]
nor_irnasz,

kat situ bengkel melayu.. siap ade laman web lagik.. www.oilyman.com.my
kat situ buat service kete pun boley.. tade hal punye.. abg2 mekanik kat situ ckp promosi sampai akhir bulan 5 je..

202.184.38.:-)

ghoststalker
Ahli Produktif
19. Dihantar pada 11hb April 2005, 9:56:53 mlm    [Edit]
Kidin Autospray
Kawasan Industri Kecil Salak Jaya
Taman Salak Jaya
Salak Selatan
Kuala Lumpur (dekat sg. besi)

Workshop ketuk cat ketuk dan spray
pakai oven
5 bintang

... zek... kemaskini laa directory...
ko ada info kat mana specialist bikin custom suspension
untuk kete klasik

--------------
Stalker's Last Stand

219.93.207.:-)

d_putra98
Ahli Baru
20. Dihantar pada 18hb April 2005, 11:15:39 pagi    [Edit]
CUBA LAYARI ..
www.bengkelkita.com...

--------------
meh laa join i ..http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=620699

210.19.40.:-)

jarummas
Ahli Setia
21. Dihantar pada 18hb April 2005, 11:18:08 pagi    [Edit]


sapa nak servis kete citroen leh pm saya... ..

* Mesej ini telah disunting oleh jarummas pada 19hb April 2005, 08:58:33 pagi

--------------
Pakej perkahwinan RM600jer,gubahan hantaran,hiasan bilik pengantin...jarummas2004@yahoo.com...

219.93.214.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005