Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 25hb Ramadhan 1435 @ 23hb Julai 2014, 11:42:01 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Automotif  
(Pengendali : zacks)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh KETE SMBG BAYAR : Nama blacklist tapi nak beli kete
suniza
Ahli Baru
1. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 6:30:19 ptg    [Edit]
..

Saya nak beli kereta tetapi nama blacklist kat bank.. saya pikir satu je cara kalau nak pakai keter dengan ambik kete yang sambung bayar je.. ada tak sape2 yg nak jual keter sambung bayar.. kalau boleh nak perdana atau waja..

tima kacih

202.188.182.:-)

Mann70
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 7:24:29 mlm    [Edit]
susah kalau sambung bayar..kalau awak tak bayar nanti, apa akan jadi dgn owner keta tu la..dia nanti kena black list..

napa nama black list ?

192.228.129.:-)

hyppo
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 23hb Disember 2005, 07:42:41 pagi    [Edit]
dulu pokcik aku ada buat sambung bayar untuk kancil dier...
tapi orang yang beli tu pun dok kat depan rumah.. kire dah bertaun kenal..
la ni dah abish bayar dan orang yang beli tu pun lebau sbb keta dah jadi hakmilik sendiri!
masa jual tu ada la buat black & white.. tapi kire black & white sedara seIslam jer..
jadi kalau nak carik yang sambung bayar, cari la orang yang percaya kat ko.. kalau idak jawabnyer seperti Mann70 kata,
quote:
kalau awak tak bayar nanti, apa akan jadi dgn owner keta tu la..dia nanti kena black list..

tak kena NAYA jer tu!

--------------
Presiden, MyMatrixClub.net (MyMC)

61.6.163.:-)

mrs_crx
Ahli Setia
4. Dihantar pada 23hb Disember 2005, 09:32:39 pagi    [Edit]
ooo.,.. kalau dah blacklist...kene la whitelist kan dia dulu...
selesaikan hutang-hutang yg ade..
bayar la payment ikut waktu...
haha
baru leh buat loan.. haha


--------------
https://www.easypay80.com/register.php?r=2311

60.49.140.:-)

TJ_04
Ahli Setia
5. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 3:08:06 ptg    [Edit]
honda tak nak ke?

budget sebulan bape?

--------------
be yourself!

12.40.40.:-)

suniza
Ahli Baru
6. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 5:44:38 ptg    [Edit]
sambung bayar ke apa.. honda apa tu

210.186.40.:-)

TJ_04
Ahli Setia
7. Dihantar pada 03hb Januari 2006, 10:28:29 pagi    [Edit]
yela................kata nak cari yg sambung bayar........

--------------
be yourself!

219.95.168.:-)

TJ_04
Ahli Setia
8. Dihantar pada 03hb Januari 2006, 10:29:19 pagi    [Edit]
honda ferio....1.5..warna dark green.................Auto

--------------
be yourself!

219.95.168.:-)

suniza
Ahli Baru
9. Dihantar pada 04hb Januari 2006, 09:05:44 pagi    [Edit]
TJ.. email kat saya no hp awak boleh tak.. sue7274@tm.net.my.. minat jugak hehehe tq

203.106.116.:-)

TJ_04
Ahli Setia
10. Dihantar pada 04hb Januari 2006, 11:23:50 pagi    [Edit]
saya ada pm awak..............

--------------
be yourself!

219.95.172.:-)

myra_ixorra
Ahli Baru
11. Dihantar pada 07hb Februari 2006, 10:55:54 pagi    [Edit]
saper nak jual keter kancil 850ex.. saya nak sambung bayar....

211.25.50.:-)

petai1
Ahli Baru
12. Dihantar pada 07hb Februari 2006, 1:20:26 tghari    [Edit]
nama dah blacklist ada hati nak beli keta lain.......hutang lama tu kasi langsai dulu baru ambik keta lain.....

192.228.129.:-)

zil2512
Ahli Baru
13. Dihantar pada 07hb Februari 2006, 1:39:16 tghari    [Edit]
petai....apa salahnya kalau dah blacklist tapi nak beli keta lain. tak semestinya kalau blacklist tu salah orang tu..entah2 salah orang lain...tapi dia terkena...hmmm....

kat mdc ni ramai yg baik hati...ramai yg sudi menolong...bukannya utk kondem. kecik hati orang awak tak tau.

suniza....pasti ada yg sudi menolong...sabar jelah.

--------------
kebahagian itu milik ku jua.....

192.88.167.:-)

me2u
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 07hb Februari 2006, 2:35:48 ptg    [Edit]
entahnyer petai nie...
blacklist x semestinyer sbb dia..
kkdg berpunca sbb jadi 'guantor'...

cess.. nak kondem org je kejenyer...
kena batang idung sendiri baru tau...

--------------
Barangan BALI... ikan kering pelbagai jenis... ctc 012 2275306

60.48.104.:-)

abede
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 07hb Februari 2006, 10:51:19 mlm    [Edit]
bahaya beli kereta jenis yang sambung bayar nih...orang yang beli pun bahaya orang yang jual pun bahaya...risiko beb..

-yang jual..kalu si pembeli tak bayar..nama kena black list..keta kena tarik..rugii...
-Kalau pembeli kena saman ekor..si penjual tak pasal-pasal yang dapat saman free..kalau tak bayar buta-buta lesen kena black list sebab mata kejara...
-Kalau pembeli bawak kereta pi buat jenayah..macam rompak bank ka apa ka...silap-silap buta-buta si penjual kena tahan ngan polis kerana disyaki..


-bagi si pembeli pulak ...baekk punya dok kontinue bayar..alih-alih tuan kereta mati..terus kereta tak boleh ditukar hak milik bila abis bayar..dapat plak waris yang banyak songeh.....perghh rugi..
-Atau pun dah bayar habis..baek punya si penjual tu mai ambik balik ketanya....masuk mahkamah lawan pun tak leh menang.

dan macam-macam lagi la seribu satu masalah kalau jenis kontinue bayar nih...baik tak usah la...

--------------
Jangan jadi JEBON arrr..

192.198.147.:-)

SaripDol
Ahli Baru
16. Dihantar pada 08hb Februari 2006, 09:10:14 pagi    [Edit]
aku pon nak pakai keter sambung bayar jugak la...
walaupun aku tak cat itam....

kalau boleh nak perdana V6 ke... Altis ke....

nama owner masih nama korang..

aku pakai keter dan sambung bayar kat bank..

esok2 aku tak bayar.. keter kene tarik.. aku letgo je laa kat mamat repo tu...
esok2 ada saman pun.. bukan atas nama aku...

sapa yang sudi nak kasik aku tolong sambung bayar...??
aku sambung bayar... kete tu aku pakai lee...

besh gak idea beras cap bernas nih....

202.162.26.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005