Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 25hb Dzulkaedah 1435 @ 20hb September 2014, 09:52:50 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh pil ikan haruan : sesiapa tahu macam mana nak dapat
erlena
Ahli Baru
1. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 10:19:22 pagi    [Edit]
saya sedang mencari pil ikan haruan, ada tak sesiapa yg tahu bagaimana nak dapatkan. kalau ada dealer dlm MDC ni bleh lah share ngan kengkawan lain.

utk dalam pantang, orang kata bagus makan utk penyembuhan luka


kalau ada sesiapa tahu bagitau saya ye

202.188.130.:-)

syikin72
Ahli Produktif
2. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 10:34:37 pagi    [Edit]
Klu produk Leesa Formula..


TABLET HARUAN OMEGA

Ikan haruan mengandungi semua jenis asid amino dan asid lemak yang penting dalam kolagen kulit manusia untuk proses menyembuhkan luka luar dan dalam terutama luka akibat proses bersalin. Dari segi terma perubatan, ikan haruan mempunyai asid arachidonik. Ia akan bergabung dengan asid amino, alanine, proline, argine, serine, leucine dan phenylalanine. Kesemuanya bergabung untuk membantu polypeptide yang bertanggungjawab menyembuh penyakit dan luka.

Kegunaan :

Mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam (terutamanya wanita yang bersalin secara caesarian atau pembedahan.

Melegakan luka-luka kecil atau luka jahitan faraj akibat melahirkan

Mengandungi semua jenis asid amino dan asid lemak yang penting dalam kolagen kulit manusia

Boleh diambil bukan yanya untuk wanita lepas bersalin, malah kanak-kanak, wanita atau lelaki untuk kesihatan badan terutama untuk luka-luka dan selepas pembedahan.


Aturan makan :
Sehari sekali 2 biji selepas sarapan pagi.

Larangan :
Jika penyakit berulang, dapatkan nasihat doktor.
Wanita hamil di larang makan
Simpan di tempat kering pada suhu bilik

Keluaran ini mengandungi ikan haruan
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak)
50 tablet
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20032525T)

--------------
www.kedai2ekin.com ~DCL~Trimz&Klenz~PhytoFiber~Be-Nice ~ 0123838018~ ym:syikin72~ syikin72@yahoo.com

60.50.197.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
3. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 1:10:44 tghari    [Edit]
Masa liz after deliver.. Liz amalkan makan Pati ikan haruan.
beli di sengseh

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

erlena
Ahli Baru
4. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 4:56:48 ptg    [Edit]
syikin ada ke jual satu-satu, atau kene beli satu set?

202.188.130.:-)

syikin72
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 17hb Disember 2005, 09:03:29 pagi    [Edit]
erlena,
beli satu-satu pun boley.... kalau nak, bgtau syikin ye.. syikin sedia mensupplykan...


--------------
www.kedai2ekin.com ~DCL~Trimz&Klenz~PhytoFiber~Be-Nice ~ 0123838018~ ym:syikin72~ syikin72@yahoo.com

60.50.193.:-)

waha7475
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 23hb Disember 2005, 4:14:53 ptg    [Edit]
masa waha dulu beli kat kedai jamu... tak ada brand... botol colo pink...

--------------
~~* UmmiImran *~~

60.49.109.:-)

putryiee
Ahli Baru
7. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 09:03:36 pagi    [Edit]
aritu gi Mydin ada pil ikan haruan ni...tapi tak tgk harga dia...

i prefer minum pati ikan haruan poleney tu..ala2 fear factor gitu...

--------------
Syafa: PadHerba Avail, Envy, TraceMineral, 0125770106, businessputryiee@yahoo.com

210.187.62.:-)

waha7475
Ahli Aktif
8. Dihantar pada 27hb Disember 2005, 11:19:39 pagi    [Edit]
tak sanggupnya nak minum air pati ikan haruan tu...

--------------
~~* UmmiImran *~~

60.49.111.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
9. Dihantar pada 31hb Disember 2005, 10:57:48 pagi    [Edit]
Knp fear factor.? bau dia okay la.. sedap..

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005