Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 1hb Safar 1436 @ 24hb November 2014, 3:54:01 ptg
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2
Dihantar oleh Tiles Murah?? : Korang tahu tak kedai tiles yang murah..
DeenaSarah
Ahli Setia
1. Dihantar pada 29hb November 2005, 1:04:56 tghari    [Edit]


Aku bercadang nak pasang tiles kat car porch aku. Tapi memandangkan aku belum sempat membuat survey kat mana2 jadi memang mengharap geng MDC dapat memberi input. Kat mana kedai tiles yang aku boleh dapat dengan harga murah dan banyak pilihan. Aku memang nak carik tiles murah sebab nak pasangnya pun kat luar rumah aje kan...


Tolong ye

nak bunga tanda terima kasih

202.157.192.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 29hb November 2005, 2:53:56 ptg    [Edit]
Ni ada sikit info....
Mari kita usha weekend nih!

http://www.seacera.com.my/

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

jen
Ahli Baru
3. Dihantar pada 29hb November 2005, 3:36:18 ptg    [Edit]
pi area depan balai polis sentul. situ byk kedai tiles, harga kompetitif n byk choices.

60.48.155.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
4. Dihantar pada 29hb November 2005, 4:40:03 ptg    [Edit]
insyaALLAH this friday gi seacara ni...lokasinyer dkat dengan white horse...jom beramai-rami kita serbu...

61.6.163.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 29hb November 2005, 5:05:03 ptg    [Edit]
woo dekat˛ ya?

Deena u beli then upah org buat ker? Kalau cam tu cemana nak tau berapa byk kena beli? Kena ukur keluasan kan? Lebar X panjang ker?

Kita ni saja aja..! Ingat nak tukar tuk toilet. Kalau beli sendiri rasa murah plak ye!

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

cikedis
Ahli Baru
6. Dihantar pada 29hb November 2005, 5:05:26 ptg    [Edit]
kalau beli, kita kena bawak balik sendiri ke ?
berat jugak kalu beli bykkan ?

--------------
citi tgh buat apa tu hah ?

192.228.137.:-)

cha
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 29hb November 2005, 5:34:34 ptg    [Edit]
deena
tiles paling murah kat jalan ipoh.. tapi kalau area kajang... tiles paling murah kat jalan reko.

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

202.185.243.:-)

aisyatin
Ahli Setia
8. Dihantar pada 29hb November 2005, 11:18:04 mlm    [Edit]
yess....kat jalan ipoh leh dpt rega rendah gitu..

kita punya contractor pon amik dari kedai kat jln ipoh...tapi wa tak tau kedai mana satu daa....yg wa tahu, dia asyik dok ulang alik pi jln ipoh jeee spjg buat reno umah wa.

144.199.176.:-)

tenet_my
Ahli Setia
9. Dihantar pada 30hb November 2005, 2:32:51 ptg    [Edit]
makcik tenet bgtau kat White horse Puchong mmg murah gila.....

192.85.47.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
10. Dihantar pada 30hb November 2005, 3:00:28 ptg    [Edit]
babyhubby
saya upah indon pasang. Dia ambik sekeping RM1.50. Porch saya 24 x 20. So kalau guna tiles 1 kaki dalam 480 keping. Tapi beli lebih sikit dlm 500 keping.

Cikedis..
kalau beli sure kena bawak balik sendiri kan..uisshhh goboh kete aku camni

Cha
Jalan Reko tu kat mana yang murah. Boleh gak pergi survey sebelum pi yang Jln Ipoh ni

Tenet
bukan ke white horse punya tiles mahal2 belaka. pernah pi white horse selayang memang diluar kemampuan.

61.6.163.:-)

Mrs_Red
Ahli Aktif
11. Dihantar pada 30hb November 2005, 3:28:19 ptg    [Edit]
white horse nih tak stendet ke harga?? lain kedai lain harga ka??? last time MR tengok kat bukit angerik cheras.. tp lom pegik lagik kat tpt lain.. macam MR, hubby nak beli tiles pastu DIY jer...

cha jln reko kat mana ye??

--------------
~ The strong must protect the sweet...d'oh!!!

202.188.127.:-)

erizz
Ahli Baru
12. Dihantar pada 30hb November 2005, 11:44:13 mlm    [Edit]
MrsRed,

Jln Reko tu kalu dr Pekan Kajang ikut jalan menghala ke BB Bangi bile naik flyover sebelah kiri tu Metro Kajang kedai tiles tuh just opposite Metro Kajang jer........ situ lah tempatnyer... Saya baru pi bile tiles bulan lepas...situ memang murah ada buat sale tahunan nak perabih stock...moh ler lekas kang kempunan lak...

--------------
cobalah untuk mencinta...

218.208.250.:-)

mamanabil
Ahli Setia
13. Dihantar pada 01hb Disember 2005, 09:59:00 pagi    [Edit]
deena..

kalau area kajang.. u gi kat kedai Shenion... tiles dia lebih murah compare ngan jalan reko tue.. coz i memang compare price.. then baru tahu yg kat shenion nie lagi murah.. then dia hantar kat rumah pun tak charge.. kalau kat jalan reko dia charge RM40 for transport...

kedai shenion nie sebelum sek. teknik kajang.. atas bukit... jalan nak ke semenyih ikut jalan lama..

203.115.226.:-)

tenet_my
Ahli Setia
14. Dihantar pada 01hb Disember 2005, 10:49:48 pagi    [Edit]
mama,

tak blh nak describe ler mamanya direction....


deena,
tak pasti ler plak coz mcik tenet ni mmg cerewet skit tp dia kata dlm byk2 kedai yg dah dia g survey kat white horse ni kata paling murah...x tahu ler plak murah camner

192.85.47.:-)

cikciti
Ahli Aktif
15. Dihantar pada 01hb Disember 2005, 11:32:00 pagi    [Edit]
kaat cheras baru ada byk kedai tiles..tapi tak pernah tanya plak...cuba korang gi tanya

202.184.211.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
16. Dihantar pada 02hb Disember 2005, 08:07:17 pagi    [Edit]
Erizz
kalau jalan reko tu white horse punya kedai lah kan..kat bawah flyover sebelum metro kajang. Memang ada nampak banner dioarang buat clearence sales. InsyaALLAHH sabtu ni pergi situ. Awak beli tiles apa dan berapa harga boleh bagitahu tak.

Mamanabil
bagi direction untuk kedai Shenion tu..kalau ada phone number lagi bagus. Berapa harga tiles kat situ.

Kita ni budget ciout aje..nak beli pun tiles yang murah sebab nak letak kat porch kete aje..anak-anak pun boleh main kat luar tu nanti

202.157.192.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
17. Dihantar pada 05hb Disember 2005, 11:07:00 pagi    [Edit]


Brand nie okay ke?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
18. Dihantar pada 06hb Disember 2005, 11:03:10 pagi    [Edit]
liz-dee

mana brand nyer...

Anywak kengkawan setelah seminggu membuat survey akhir saya dah beli tiles 500 keping di jalan Reko.

Harga offer di Shineon, Seacera, Jalan Reko dan Sungai Chua beza dalam 10-20sen. Tapi jalan Reko offer banyak pilihan.

Saya beli tiles made in China dengan kelulusan SIRIM. harga RM1.60 sekeping bercorak siput dan tumbuhan laut. Warna coklat gelap

202.157.192.:-)

Babyhubby
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 06hb Disember 2005, 12:12:50 tghari    [Edit]
tunjuk arr gambar!

--------------
Silver l o v e r !

203.106.1.:-)

Liz_Dee
Ahli Interaktif
20. Dihantar pada 06hb Disember 2005, 12:24:37 tghari    [Edit]
Maksud liz, brand yang ada sale tu la. Apa nama tu .... sEACERA?

--------------
Pembekal: Perfume/make up/accesori wanita/crystal/ jam tgn/handbag/OSH KOSH dan byk lagi-012-3172101

202.75.160.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
21. Dihantar pada 08hb Disember 2005, 5:00:22 ptg    [Edit]
Liz_Dee
Semua brand ada sale termasuk seacera, MML, white horse

ini gambar tiles umah kita yang baru beli tu
harga RM1.60 sekeping.

Belum pasang lagi ni...insyaLLAH weekend ni start le memasang tiles

61.6.163.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
22. Dihantar pada 08hb Disember 2005, 5:04:17 ptg    [Edit]


Kotaknyer


tilesnyer bila disusun


corak-corak pada tiles

* Mesej ini telah disunting oleh DeenaSarah pada 08hb Disember 2005, 5:08:59 ptg

61.6.163.:-)

mamanabil
Ahli Setia
23. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 11:05:27 pagi    [Edit]
yr tiles samalah cam my tiles i letak kat balkony.. but then i tak beli banyak i cuma jadikan dia for border... i beli kat nilai 1... dapat dalam RM1.30

203.115.226.:-)

WADIJA
Ahli Setia
24. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 11:25:11 pagi    [Edit]
HARI SABTU NI WADIJA nak gi beli tiles kat luar car porch jugak.tempatnya kat kilang SEA CERA TILES BERHAD.DEKAT PASAR BORONG SELAYANG.ini alamatnya.:_LOT 16428,14 KM JLN IPOH,KAW PERINDUSTRIAN SELAYANG.68100 BATU CAVES SELANGOR.kilang tu buat jualan gudang dari 26/11-16/12/05.murah -murah ada yg sekeping 50 sen punnnnn.. ada.tak kisahlah jenisnya dari china ke taiwan ker...kannn

--------------
kalau ingin membina rumah carilah batu dan kayu yg baik....

219.93.35.:-)

WADIJA
Ahli Setia
25. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 11:34:13 pagi    [Edit]
DEENA u dah beli dah yer...u punya porch lebih kurang wadija jugak.rm160.00 tu murahhh..lawa tiles tu.tapi wadija tanya upah rm1000+++.pasir dan simen org tu beli.mana untung yer.wadija beli sendiri ker atau dia.pasir pun nak kena beli sebab depan rumah ija ada tanah sekankang kera dan longkang.dia kena korek semua tu.bubuh bata balikkk.

--------------
kalau ingin membina rumah carilah batu dan kayu yg baik....

219.93.35.:-)

cikciti
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 1:11:50 tghari    [Edit]
wadija....tapi kena tgk gak tiles tu..takut quality tak bagus...

202.184.211.:-)

Aien
Ahli Setia
27. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 1:15:20 tghari    [Edit]
korang nak tanya...
jenis lantai / tiles mana elok nak letak di dapur dan bilik air...bukan ape...jubin seramik cepat kotor...

--------------
I love to dream

203.92.154.:-)

mamanabil
Ahli Setia
28. Dihantar pada 09hb Disember 2005, 4:36:34 ptg    [Edit]
wadija...

u kena betul-2 tengok kalau keluaran china.... ambil gred A... kalau gred B.. memanglah murah .. tapi finishing dia tak cantik.. nak potong nanti susah.. tak sama.. then dia punya colour (permukaan licin) tue senang tanggal....

better becareful... mamanabil dah kena.. terpaksa tukar balik... "sayang.. tapi nasib baik tak banyak beli...

203.115.226.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
29. Dihantar pada 12hb Disember 2005, 1:36:07 tghari    [Edit]
mamanabil
tak sangka sama tapi yang saya punya tu first gred kat kotak belah tepi ada tulis gred berapa. Second gred ada gak lebih murah. Saya pasang kat porch gak.

wadija saya dah pergi dah Seacera tu. Indah khabar dari rupa. tiles yang sama kat seacera harga 2.50 tapi kat kajang 2.10 aje.

ini cost saya untuk pasang tiles
keluasan porch 24 x 20
tiles 500 keping - 1.60/sekeping
pasir dua lori - RM150
Simen - 21 kampit - 11.50 sekampit
upah buat masa sekarang ni 1400 termasuk simen belakang rumah saya (9 x 20) tapi saya nak nego lagi. Mungkin nak mintak upah 1000 aje

pasir dan simen banyak pakai kalau porch tak rata dan ada longkang mcm rumah saya.

61.6.163.:-)

WADIJA
Ahli Setia
30. Dihantar pada 13hb Disember 2005, 09:48:56 pagi    [Edit]
DEENA yelah..hari sabtu tu pergi kebanyakannya rm2.50.tapi wadija jumpa gak yg rm1.70 lawa jugak gambar daun warna hijau.wadija beli 416 keping.sekarang ni tengah renavation rumah.tak sabar nak tengok hasilnya.tapikan wadija upah rm 700.pasir,simen beli sendiri.car porch wadija dah ada simen dah cuma kasi renda kan je.budget tak sampai rm2000 lah. tapi kat SERA tu made in malaysia.

--------------
kalau ingin membina rumah carilah batu dan kayu yg baik....

218.208.39.:-)

jen
Ahli Baru
31. Dihantar pada 13hb Disember 2005, 10:19:50 pagi    [Edit]
bukan apa lah, saya skrg ni kalau tengok tile siput mesti tak pijak. tak kira lah brand apa.

a month or so ago kan ke ada keluar news pasal tiles (white horse) yg pattern siput tu sebenarnya ada ayat Quran.

60.48.155.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
32. Dihantar pada 13hb Disember 2005, 2:24:40 ptg    [Edit]
jen
dah telek dah betul2..yang ni memang gambo siput..hmm yang tu white horse punya pattern.

uishh risau teman dibuatnyer

61.6.163.:-)

eicha
Ahli Aktif
33. Dihantar pada 13hb Disember 2005, 5:38:46 ptg    [Edit]
nak tanya la kengkawan. kalau kita beli tiles, pasir etc utk upah org buatkan.. camne tranport utk hantar barang˛ tu? kita angkut sendiri ke tiles yg byk tu? atau diorg boleh hantarkan?

--------------
I'm Knackered

202.58.85.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
34. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 3:03:36 ptg    [Edit]
eicha
Selalunya ada transport cahrges. Haritu hantar tikes kat umah yang jarak tak sampai 10KM pun kna charge RM25

mamanabil
Ada member mintak address kedai tiles yang kat nilai tu. Dia pun nak beli mcm I punya tapi dia nak beli kat nilai pada harga RM1.30 tu...boleh bagi tak

thank you

202.157.192.:-)

maserra
Ahli Baru
35. Dihantar pada 16hb Disember 2005, 5:01:35 ptg    [Edit]

kalau kedai kat nilai, maserra dah pergi. dia dekat dengan nilai international college (dekat nilai 2/nilai square). tapi tak banyak sangat pilihan. harga dia memang murah la. tapi itu gred B punyer white horse.

ala, sekarang nie, gred A atau B white horse tak ada beza. maserra beli yg gred A pun, potongan ada yg tak sama.

219.94.114.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
36. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 3:05:24 ptg    [Edit]
mamanabil boleh bagi nama kesdai kat nilai 1 yang you beli tiles RM1.30 tu tak

maserra boleh bagi direction atau sign apa yang dekat dengan white horse kat nilai tu. Nak pergi weekend ni..

61.6.163.:-)

OoooD
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 21hb Disember 2005, 3:50:02 ptg    [Edit]
saya pasang tiles kat porch, guna tiles brand kimgress..
cost sumer skali rm1500 aje...

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
38. Dihantar pada 22hb Disember 2005, 09:39:54 pagi    [Edit]
ooood
Berapa size porch hang...murah lah kalau 1500 ikut size porch aku. Pakai kimgress lagi plak tu. Berapa ringgit hang beli kimgress sekeping

porch aku 20 x 24 - full tiles sampai kat pagar.
Landering tanah untuk ratakan simen jadi satu level.
kalau 1500 untuk kerja mcm ni..memang boleh rekemen kat geng2 lain

202.157.192.:-)

blossom
Ahli Baru
39. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 09:53:06 pagi    [Edit]


Lamanya tak join MDC ni.....

Ni nak tanya lah kat kawan2 sume.....saya nak tukar tiles bilik air....skang ni tgh survey tiles.....sabtu lepas gi tengok2 tiles pastu tertarik lak kat tiles brand Johan....ok ker brand Johan ni?...takut gak nanti lama2 kaler luntur ke apa ker......

218.111.162.:-)

cikciti
Ahli Aktif
40. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 09:57:50 pagi    [Edit]
sabtu lepas gi kedai kat cheras baru SUCCESS TILEs...tgk tiles utk dinidng harga sekaeping RM1.20...made in malaysia...kedia tu semua jual grade A...kata nya kalau ada yg rosak boleh pulangkan...ok ke?

202.184.211.:-)

blossom
Ahli Baru
41. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 10:11:13 pagi    [Edit]
tiles made in M'sia ni ada grade gak ker...lupa plak nak tanya grade A ke B...

tokei kedai tu kata tiles made in M'sia spt brand Johan, Kimgress, Alpha, Prestige, Perangsang Dagang....then dia bgtau kualiti tile White horse sama jer ngan brand2 yg kat atas tu....yg buat tile white horse ni mahal sbb dia dah lama terkenal.....& satu lagi white horse ni kadang2 size tile dia banyak lari......tak tau lah betul ke tak kenyataan toke kedai ni...

218.111.162.:-)

cikciti
Ahli Aktif
42. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 10:18:08 pagi    [Edit]
tah ler blossom...........i baru nak survey sbb next mth nak renovate umah...dah call 3 kontraktor dpt dari MDC ...so far cuaca constr bagi murah

202.184.211.:-)

OoooD
Ahli Aktif
43. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 10:23:05 pagi    [Edit]
DeenaSarah
rumah aku bukak 20 x 65..so aku tak pasti porch baper panjang, lebar for sure 20' kan..hee
tapi aku tak letak full tiles...tanah depan sliding tu aku kekalkan...half aje le...
cost aku buat reno :-
1) Tiles kat porch (cam yg aku sebut awal tadik)
2) Mini pond size 3 x 2 complete dgn pump ikan tu..
3) cornice unt 3 area, living, dining & family hall + 2 center panel
4) ketuk utility room yg asalnya ada disebelah living hall
5) dapur fully extended 13' x 20 '
6 ) 8 ft concrete cabinet kat dapur
7) tiles sumer area yg extended

mmg serah sumer contractor buat, cost 20k...
we all cuma pilih kaler/material ape yg we all nak..contractor yg pi beli..

cuma now hubby cam nyesal tak buat concrete kat atas..so that kalo nak sambung bhg atas senang...tunggu le lagik 3 thn, installment kereta dah abis, baru sambung atas plak

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

blossom
Ahli Baru
44. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 10:36:50 pagi    [Edit]
Oood

Berpatutan gak awak buat reno dlm 20K....yg awak extend tu ada buat concrete beam tak mcm kalu future plan nak extend bilik atas ker?

Sbb saya pun ada niat gak nak extend dapur dulu buat atap concrete so in future kalu ada duit lebih ingat nak extend bilik atas plak....

dah try tanya kontraktor roughly dia bgtau dlm 20K ++ .....

* Mesej ini telah disunting oleh blossom pada 28hb Disember 2005, 10:37:49 pagi

218.111.162.:-)

OoooD
Ahli Aktif
45. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 12:48:57 tghari    [Edit]
blossom
saya tak pasti ada beam ke idak...
tapi hubby pernah mentioned kat contractor abt our future plan..
nak buat skali time tu budget dah over...
+ kitchen cabinet, grill, lighting..dah 31k+++

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
46. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 4:06:45 ptg    [Edit]
OoooD patut lah murah... kita buat penuh laaa tu yang mahal...tiles aku aje 500 keping...tapi aku rasa renovation umah hang tu memang murah...aku pun ada plan nak extend dapur 9 x 20 nak pasang slab sekali kat atas bumbung untuk future extention. tapi insyaALLAH lagi 5 tahun kot..
anyway tang kolam tu yang mahal. Umah aku letak kolam cengal aje kat luar umah tu

blossom lantai umah aku pakai tiles Johan...ok aje..cun dan berkilat.
Cikciti murah lah kalau tiles 1.20 malaysia gred A lagi...boleh bagi address kedai tiles tu tak?

202.157.192.:-)

hazdi
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 4:49:56 ptg    [Edit]
deensarah.

dapat nego ke upah pasang tile kat porch u tu...
asal u mention RM 1400....

saja nak tahu....indon ke?????

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

202.157.192.:-)

blossom
Ahli Baru
48. Dihantar pada 28hb Disember 2005, 5:03:50 ptg    [Edit]
DeenaSarah

ohh ok ek tiles Johan...kalu mcm tu rasa2nya memang confirm lah nak beli tiles Johan tu utk bilik air.....lagipun harga dia murah lagi compared to white horse punya tiles....

p/s: Tiles Johan ni ada grade gak ker...lupa plak nak tanya toke kedai tu...

* Mesej ini telah disunting oleh blossom pada 28hb Disember 2005, 5:05:57 ptg

218.111.162.:-)

cikciti
Ahli Aktif
49. Dihantar pada 29hb Disember 2005, 1:02:17 tghari    [Edit]
deena
add kedai tu:
success tiling & hardware ent
lot 4,jln kuari kg cheras baru k.l

202.184.211.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
50. Dihantar pada 29hb Disember 2005, 4:11:45 ptg    [Edit]
Hazdi,
aku dapat nego sikit lah so total upah dia aku bayar RM1200 untuk tiles dan simen belakang rumah. Kira murah banget pasal landering tanah tu yang payah sebab nak bagi rata. Overall win-win situation.

boleh check kat fotopages aku
http://deenasarah.fotopages.com

cikciti thank you...
saya tahu kat mana tu....jalan kuari dah biasa sangat laaa..

202.157.192.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru Muka 1 | Muka 2

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005