Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 20hb JamadilAkhir 1435 @ 21hb April 2014, 07:45:38 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Keluarga & Rumahtangga  
(Pengendali : usoPkuChai)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Tolong : Tolong bagi idea nak bagi hadiah harijadi untuk suami
Ayzan
Ahli Aktif
1. Dihantar pada 09hb November 2005, 2:02:35 ptg    [Edit]


Tolong, tolong, kakak, abang,adik sumer dah nak pecah kepala nih, memikirkan nya.. harijadi dia lagi 6 hari..
Tolong bagi idea nak kasi apa kat suami.. hadiah hari jadi selain dari barang2 dibawah:-

- Wallet
- Jam
- Handphone
- Spek mata hitam
- stokin
- baju seluar
- tali pinggang
- Perfume

sebab sumer barang diatas baru jer dia dapat masa bagi hantaran hari tu..
TOlong ek korang kasi ek idea ok ...


--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

pikin
Ahli Baru
2. Dihantar pada 09hb November 2005, 2:16:25 ptg    [Edit]
Kalau semua sudah diberi. Buat suprise party untuk dia sama ada kat ofis dia atau kat rumah. Kalau buat kat office .. pakat dengan office mate dia just beli kek dan goodies.. Kalau buat kat rumah ... pakat dengan adik beradik.... mesti dia suka potong kek surprise...

Selamat Hari Lahir Untuk Hubby Azyan!...

61.6.163.:-)

senyum007
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 09hb November 2005, 3:43:37 ptg    [Edit]
kain pelekat laa laa laa laa...

--------------
||::: http://www.biztet.com :::|| ---> sebarang komen sila email biztet@gmail.com...terima kasih...

60.48.187.:-)

ceroi
Ahli Setia
4. Dihantar pada 09hb November 2005, 3:55:32 ptg    [Edit]
Kasut tak tersenarai pun....
beli sejadah...muahahaha.....

buat la msakan istimewa kat dia, pastu hanya hang ngan dia....
buat suasana romantikkkk habis......

ajak dia pegi mlancong, msa melancong tu buat la apa2 yang bleh buat dia bahagia n terasa disayangiiiii.....

--------------
.....HiDuP PeNuh DeNgAn CaBaRan DaN DuGaAn.....

61.6.35.:-)

Ayzan
Ahli Aktif
5. Dihantar pada 09hb November 2005, 4:05:41 ptg    [Edit]
pikin - Ayzan lah bukan azyan.. lain makna tu , hmm nak wat suprise party masalah nya.. nnti macam tak der benda lak dia nk tengnok ..

senyum007 - kain pelikat hmm bleh gak tu

ceroi - kasut bukan tak tersenarai baru jer lepas raya hari tu dh beli kasut, pehtu kasut hantaran pun ada lagi tak sentuh pun, kasut masa sanding pakai dua kali jer masa sanding tu n nikah tu

Yang paling pening pala.. nextmonth anniversary lak..

dalam otak ni dok pikiaq nk kasi :-

- Digital Camera (vcam dah ada bleh tangkap still picture) tapi masalahnya dia x suka bergambar, tapi ayzan ni yang terlebih over suker bergambar kat rumah album penuh ngan gambar ayzan jer.KAng balik2 dapat kat ayzan..hehehehe

- Nak bagi cincin pehtu ukir nama dia ngan ayzan tapi ..tu idea utk next month..


--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

acen1010
Ahli Aktif
6. Dihantar pada 09hb November 2005, 4:16:14 ptg    [Edit]
might as well tanya directly.. lagi senang..

192.91.75.:-)

BoyLoCo
Ahli Produktif
7. Dihantar pada 09hb November 2005, 5:58:08 ptg    [Edit]
ayzan,
hubby awak tuh minat kereta tak?? kasi je menda menda berkaitan kereta... seat recaro/bride ke, stereng nardi/momo ke, microtech ke....

--------------
Hey Ho Let's Go !!

211.24.144.:-)

ani7
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 09hb November 2005, 9:38:11 mlm    [Edit]
Ayzan

Susah sangat awak beli kan dia alquran atau pun buku agama ... Kalau dia rajin membaca kalau tidak beli kan t shirt pasukan bola yang dia minat dari negeri mana mana lah ... Tapi ingat kena pandai cari sorry ye kat singapura man u punya kedai dah tutup tinggal kat queensway shopping centre aje jual tapi mahal di sini dari malaysia..

Kalau dia bangsa suka barang electronic beli kan PDA atau pun remote control car biar besar sikit... Orang lelaki walaupun mereka dah dewasa tapi mereka ni masih minat remote control car... Mereka selalu cakap "Tak dapat ferrari betul mainan pun jadi lah asal ada remote control !!"

* Mesej ini telah disunting oleh ani7 pada 09hb November 2005, 9:40:13 mlm

165.21.154.:-)

rockgirl
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 10hb November 2005, 00:09:00 pagi    [Edit]
quote:
awak beli kan dia alquran


--------------
Biru yang cumil...

60.48.104.:-)

Ayzan
Ahli Aktif
10. Dihantar pada 10hb November 2005, 09:41:26 pagi    [Edit]
Nak dengar citer tak?
Sepanjang sepuluh tahun kenal, 11 bulan kawin. tahun nih la yang paling biol sekali kepala otak.. pening nak memikirkannya..selalunya senang sangat nak beli apa apa kat dia.. mencabar minda tul..

semalam buat pertama kali nyer ajak dia gi KLCC.. pehtu cakap ngan dia... "Ayang.. kat KLCC ni ayang suka kedai apa.?" pehtu dia macam tau tau lak.. dia kata..sumer kedai dia tak suker.. pehtu dia kata.. dia suka katil kat umah.. , nyampah ...
pehtu bawa dia tgk kedai elektrik..tgk sound speaker dia suka.. pehtu dia kata.. tak best arr kedai nih, pehtu bawa dia tengok kedai henpon.. (dah tak der idea ni) pehtu dia kata kedai henpon ni sumer underwater nyer, pehtu bawa dia gi kedai kereta menan tuh.. dia kata..tak der model yang dia berkenan, peht bawa dia gi kedai baju , dia kata almari kat umah dah penuh.. nyampah tauu... pehtu terus aku merajuk..

susah arr.. pehtu dia kata.. sayang nak beli bday present ekk.. pehtu dia kata .. Ayang tak minta apa apa yang mahal, cukup sekadar kasih sayang dan cinta sayang yang ikhlas dunia dan akhirat dan jaga diri untuk ayang..sebagai isteri yang solehah. itu hadiah yang paling berharga.. buat ayang..Sayang dah jadi isteri ayang ,, pun benda yang paling bernilai dalam diri ayang..waaaa dan dan tu rasa nak menangis. ...

Jadi...close cases.. hadiah dia untuk tahun ni .... hanya kenangan..sampai mati.. nak book PGH pehtu adegan seterusnya.. doakan kami..

Thanks Pada sumer yang memberi cadangan..

--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

langsuir80
Ahli Produktif
11. Dihantar pada 10hb November 2005, 11:25:35 pagi    [Edit]
alah dah kes closed plak...
baru nak bagi cadangan kasi

madu.......lebah....

baik untuk kesihatan....

--------------
+ cantek menarik tertarik ko mmg babun +

219.95.242.:-)

senyum007
Ahli Produktif
12. Dihantar pada 10hb November 2005, 11:55:50 pagi    [Edit]
hakikatnye org lelaki tak macam pompuan...
asal ade pape ulang tahun ke...hape ke...
mesti ade mende utk kasi sbg hadiah...
org laki ni simple thinker...bukan free thinker yek...
lain laa org pompuan suke pk mende kompleks...
aku sendiri tak penah nak selebet besday aku ke...
besday mak bapak aku ke...besday abg adik aku ke...
huhu...sape jadi bini aku kompem merajuk...wakakaka!!!

--------------
||::: http://www.biztet.com :::|| ---> sebarang komen sila email biztet@gmail.com...terima kasih...

219.95.19.:-)

langsuir80
Ahli Produktif
13. Dihantar pada 10hb November 2005, 12:10:40 tghari    [Edit]
ye...betui tu senyumm..aku setuju tuh...
laki mmg simple...cam aku gak la..

masa jamanē aku ade makwe dulu kekadang
sampai dia merajuk tanya aku nak hadiah ape masa besday aku/
aku cakap tak yah lah...aku dah ade dia pun dah cukup...

aku yg taknak hadiah dia plak majuk...isk...kompius...

tapi kena paham...
tu le membezakan laki ngan pompan...
jiwa mereka halus.....eceh...terpuji la plaks.

--------------
+ cantek menarik tertarik ko mmg babun +

219.95.242.:-)

laylyza
Ahli Aktif
14. Dihantar pada 10hb November 2005, 12:15:57 tghari    [Edit]
idea aku selalunya mahal. emm bawak dia bercuti, dah abis citer. gi le mana2 yg agak2 romantik sikit. hadianya ialah, percutian tu, dia tak kuar satu sen pun. hihihikkkkk. itu la angan2 aku utk b'day tapi emmm somi aku cam tak tau je apa aku nak.

--------------
pedulilah apa org nak kata... susah ke senang ke, sendiri yg tanggung kan?

210.187.119.:-)

pogolix
Ahli Produktif
15. Dihantar pada 10hb November 2005, 12:28:04 tghari    [Edit]
bagi buku pun dah ok..

--------------
.:: BLaNk ::.

202.188.127.:-)

PnAnn
PnAnn
Pengendali
16. Dihantar pada 10hb November 2005, 12:30:02 tghari    [Edit]
Klik topik oleh eynda "Hadiah Harijadi : Apa yang sesuai utk husband?"


http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=184

--------------
~PnAnn~

Ayzan
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 10hb November 2005, 1:25:17 tghari    [Edit]
Lang- takper bagi jer idea..kut2 orang lain boleh ar buat pedoman.. tahun depan bleh ar amik idea nih

senyum and pogo - lelaki mmg tak sensitip.. tapi kalo lelaki yg sensitip tu kira bonus ar bagi pasangan dia.. pompuan senang jer nk kasi hadiah kasi jer emas.. dari hujung rambut sampai hujung kaki bleh pakai emas.. woooo ..

lalyza-holiday.. nak wat bulan depan..sebab bulan depan anniversary.. lagipun setiap tahun since seblum kawin dulu ..memang ada peruntukkan untuk bercuti..

pn ann - tenkiu..dh check dah thread tu..t api sumer benda seperti yang tertera diatas.. anyway thanks

--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

OoooD
Ahli Aktif
18. Dihantar pada 10hb November 2005, 1:47:19 tghari    [Edit]
ayzan
bagi aje kerepek lada hitam tu ha...wakkkakkka
anyway, selamat harijadi unt hubby ayzan...

senyum007
ni peel laki aku le...bab2 hari lahir ke, anniversary perkahwinan ke, hari lahir anak2 dia ker..langsung tak sensitif..hok tu je yg dia sensitip...
nasib baik aku ni jenis terlebih memahami... kalo idak manjang muncungggg....
alkisah senin baru ni 'seven eleven' hari lahir aku...
nyanyian je dia hadiahkan unt aku...dan dah 3 hari aku pencen ke dapur...
senin tu hubby aku sediakan makan malam..oleh kerna baru balik dr kg..maka hidangan sadin & telur goreng je...
selasa plak hubby aku masak kari telur + kobis goreng + kembung goreng..
rabu plak masak lemak kuning ayam + kentang + kangkung belacan..

hari ni tak pasti plak ape menu dia...kalo bertahan lama dia ke dapur...senangggg aku...

--------------
http://jajancrispy.blogspot.com ~~teh_bunga2002@yahoo.com / 013-2040120

192.228.129.:-)

nurin78
Ahli Setia
19. Dihantar pada 10hb November 2005, 3:34:30 ptg    [Edit]


slamat hari raya....

nak suprise lagi ada......balut diri ngan wrapping paper jer....pastu ikat reben besar2 for every part.....hehehehe nyorok dlm slimut...& call hubby for sleep...than....SUPRISEEEEE!!!

--------------
~nurinz~012-2727312 / 014-2204497<nurinz03@yahoo.com>/<nurin78@hotmail.com>

218.208.229.:-)

balqis78
Ahli Aktif
20. Dihantar pada 10hb November 2005, 3:45:20 ptg    [Edit]
quote:
slamat hari raya....

nak suprise lagi ada......balut diri ngan wrapping paper jer....pastu ikat reben besar2 for every part.....hehehehe nyorok dlm slimut...& call hubby for sleep...than....SUPRISEEEEE!!!



...

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.169.:-)

balqis78
Ahli Aktif
21. Dihantar pada 10hb November 2005, 3:47:15 ptg    [Edit]
wlpun tuan umah dh kes closed sapa ada idea lg tu bolehlah curah kat sini..sy pun tengah pening ni nk cari hadiah utk 8/12 ni...nk bt surprise tapi tak tau...

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.169.:-)

ceroi
Ahli Setia
22. Dihantar pada 10hb November 2005, 4:50:24 ptg    [Edit]
bagi madu dua kat dia....
hahahahahah
gurau aja......

tak semestinya hadiah saja dapat mengeratkan kasih kan?

--------------
.....HiDuP PeNuh DeNgAn CaBaRan DaN DuGaAn.....

61.6.35.:-)

putraselatan
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 10hb November 2005, 5:52:58 ptg    [Edit]
Assalamualaikum

ceroi

atau dalam kata lain..
bagi borang kahwin dua yang siap ditandatangan kepada suami..
siap buat macam sijil gitu..


--------------
-| Suami Fazzlin | Ayah kepada Muhammad Amar Iskandar |-

202.190.116.:-)

balqis78
Ahli Aktif
24. Dihantar pada 11hb November 2005, 4:36:49 ptg    [Edit]
dah dpt idea birthday hubby bulan depan ingat nk beli ps2..sbb sibuk sgt nk benda alah tu..tapi sy tak tau nk beli ps2 tu...ker asal nama ps2 tu sama jer atau ada mcm2 jenis dan sebagainya..atau main hentam beli jer..nk bagi enpon, bajet lak tak mengizinkan....

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.169.:-)

senyum007
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 11hb November 2005, 6:14:30 ptg    [Edit]
huhu...ps2 lagi murah dari henpon yek...

--------------
||::: http://www.biztet.com :::|| ---> sebarang komen sila email biztet@gmail.com...terima kasih...

60.48.191.:-)

daketor
Ahli Aktif
26. Dihantar pada 11hb November 2005, 9:22:00 mlm    [Edit]
aku setuju la ngan senyum laki ni lain sket, tak pentingkan brg2 semua neh..aku pompuan ekk BTW..

memula kenal dulu, sakit ati gak..skang dah pahammmmmmm..so no problem nya la...yg penting..INGATAN...wish je pun cukup...


ekceli, kalau dah kawen ni...laaaaaaaaaaaagi senang nak kasik adiah spesel la..baik laki to pompuan or sebaliknya..aku kena tulis ke?? ishhh kang kena censored lak..aku kasik idea yg ringan2 le dah le aaa...

buat voucher sendiri..kasik kat hubby/wife, tulis la atas tu..this voucher entitled you for bla bla la....ha..masak for seminggu ke, massage ke..hapa ke...tak ke lomantik tu...pandai2 la fill in the blank


banyak gila servis yg boleh offer..se sen tak yah bayo..

banyak g la contoh2 adiah yg takyah kuar duit, candle light dinner, wife masak power2 etc..

--------------
**Lily Bumbleroot of Fair Downs**

84.203.0.:-)

krismann
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 11hb November 2005, 11:39:10 mlm    [Edit]
Aku setuju ngan cadangan Nuurin: hadiahkan diri ko. Nak pasang riben ke, lilin ke, coklat ke, whipped cream ke, pandai-pandai ko ler...

--------------
Falling into you...

218.111.185.:-)

Ayzan
Ahli Aktif
28. Dihantar pada 14hb November 2005, 09:22:26 pagi    [Edit]
Hari Ni b'day dia...

- Jumaat.. wat bday party ngan famili
- Sabtu.. wat suprise party ngan kengkawan dia.. jenuh arr bill tepon bulan nih..
- Ahad.. Emm emmm ehem ehemm... (hehehe org dh kawin jer bleh)

- Isnin.. delivery coklat n kek dari www.noel.com.my

Hope dia suka arr.. tapi hari ni "Benda" tu mai lak dah.. sib baik semalam dah bagi.. kena postpone arr nk pi hotel..

Tapi suker..biler dia heppy..rasa lain arr sambut hari jadi sebelum kawin ngan selepas kawin.. heppy sangat... iskkk

--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

acun
Ahli Baru
29. Dihantar pada 15hb November 2005, 5:08:20 ptg    [Edit]
Hadiah harijadi paling sempoi yg pernah bagi kat hubby ialah Fax mesin ...tak tau lah orang lain pernah wat ke tidak.

219.93.239.:-)

susu
Ahli Aktif
30. Dihantar pada 15hb November 2005, 5:15:08 ptg    [Edit]
kalau para suami dah kata tak kisah tentang adiah h/jadi......jamu je la cekodok cicah cili sos ngan air kopi sambil tengok cd citer katun ke.....citer antu keee.....

--------------
isap lagi bess...

219.95.81.:-)

ashra
Ahli Interaktif
31. Dihantar pada 15hb November 2005, 6:42:13 ptg    [Edit]
quote:
slamat hari raya....

nak suprise lagi ada......balut diri ngan wrapping paper jer....pastu ikat reben besar2 for every part.....hehehehe nyorok dlm slimut...& call hubby for sleep...than....SUPRISEEEEE!!!



gelak beso aku baca..sampai budak opis pelik tgk aku..lawak la ko ni nurin

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

maz3d
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 15hb November 2005, 10:12:25 mlm    [Edit]
tgk arr dia minat apa.........mcm hubby maz senang jek nak tau apa yg dia minat..cuma $$$$$$$$$ tu yg x sanggup nak beli hehehe

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.106.:-)

chenan
Ahli Baru
33. Dihantar pada 16hb November 2005, 02:05:03 pagi    [Edit]
satu set pakaian dalam untuk anda dan suami anda cukup membuat hati tertawan pastinya!

60.237.122.:-)

spice07
Ahli Setia
34. Dihantar pada 16hb November 2005, 09:18:21 pagi    [Edit]
tie pin.. kad ucapan pun sudah memadai..


kak spice suka bagi husband baju kemeja berlengan panjang siap ngan talileher ataupun kemeja berlengan pendek sbb kak spice tahu itu adalah keperluannya.

--------------
http://www.freewebs.com/mummyfiqah/ ~ jumpa saya di 0195642140~ym/emel-spicy07_mum@yahoo.com

61.6.54.:-)

aliyna
Ahli Aktif
35. Dihantar pada 16hb November 2005, 09:57:59 pagi    [Edit]
antara menda yg lain liyna pernah buat utk hubby is

1. Delivery of cake to his office dgn balloons
2. Surprise besday gathering at his office jugak, pakat ngan his dept
3. Surprise vacation - nih challenging sket

finally last year dah ketandusan idea.. tanye la dia nak apa thn nih
jawapan nye

Abg nak set complete siri cerita GUNDAM!!
asuran zala!!!! RM200 lebey tuh set vcd sabo jekla..
belikan gaks..

tapi berbaloi gileh this time around...
darik bulan 7 sampai sekarang takleh miss...
hari2 pun tgk VCD tuh ulang dah braper kali pun acik tak tau ler....

tapi rasa happy sgt....
nih ler besday present yg dia paling treasure rasanye....

--------------
*Allah berkati kita semua*

202.186.33.:-)

putraselatan
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 16hb November 2005, 2:56:08 ptg    [Edit]
Assalamualaikum

aliyna

beritahu suami ko aku ucapkan terima kasih kat dier..
dia baru bagi aku satu idea behh untuk hadiah birthday kalau ditanya..

"abang nak satu set lengkap Gundam semua siri dengan satu set lengkap Full Metal Panic edisi pertama dan kedua dalam bentuk DVD gold case"

ps: satu lagi lupa hendak bagitau..yang Asran Zara ngan Kira Yamato tu sikit jerk..kalau dia minta macam yang saya sebut..mahu dekat RM 1000 perbelanjaan..

* Mesej ini telah disunting oleh putraselatan pada 16hb November 2005, 3:01:41 ptg

--------------
-| Suami Fazzlin | Ayah kepada Muhammad Amar Iskandar |-

202.190.116.:-)

aliyna
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 16hb November 2005, 3:04:51 ptg    [Edit]
putraselatan,


Gileh best.. memula bosan gak aku...
tapi lama2 layan okay gak ha...
dia dah mintak in advance dah siri2 lain ...
aku rasa dalam 5 thn nih hadiah besday baik VCD set jek la aku..
senang cerita!!!



So kengkawan... tengok la punye teruja org lelaki yg GUNDAM ni..
hehehehe tapi mmg best belikan.. sebab melekat jek depan tv..
kat computer tgh wat keja.. background GUNDAM gak!!
pergh!!! layaaaaaannnn je

PUtra
Full Metal Panic tuh best lagik darik GUNDAM ke?
pergh leh ler try beli bagik surprise... sebab takat nih takleh nampak CD GUNDAM... belek2 macam nk telan kat kedai VCD tuh...
naik hangin gak aku kdg2 padahal kat umah dah ada 2 kotak dah!

* Mesej ini telah disunting oleh aliyna pada 16hb November 2005, 3:07:52 ptg

--------------
*Allah berkati kita semua*

202.186.33.:-)

putraselatan
Ahli Produktif
38. Dihantar pada 16hb November 2005, 3:19:02 ptg    [Edit]
Assalamualaikum

aliyna

suami ko sama ngan aku..
gila GUNDAM..

dulu kat Opis guna background Gundam gak (kalau tengok citer gundam yang awak bagi pada suami ada satu gundam nama dia Provinence (kalo tak silap) yang tu lah buat backgroud)..
tapi kena tegur..
tukar ke asal ..
pasnie nak pasang balik..
tengah carik yang semua jenis ader..
tetapi tak jumpa..

FMP?..
bergantung..
pasal dia libatkan banyak..
sedih, ganas (sedikit), romance. komedi..
dia ada tiga siri..

1. Full metal Panic
2. Full Metal Panic Fummofu
3. Full Metal Panic The second Raid..

setakat nie ada yang ketiga.. donlot dari intenet..


--------------
-| Suami Fazzlin | Ayah kepada Muhammad Amar Iskandar |-

202.190.116.:-)

Ayzan
Ahli Aktif
39. Dihantar pada 16hb November 2005, 4:28:33 ptg    [Edit]
Err..PUtraselatan

ini ke maksud korang http://www.gundamofficial.com/



Sib baik laki aku tak minat..
aku ngan laki aku minat spongebob

--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

putraselatan
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 16hb November 2005, 5:41:03 ptg    [Edit]
Assalamualaikum

ayzan

itu gundam wing..
yang sekarang tengah tayang kat TV 2 hari sabtu dan Ahad 9.30 pagi..
yang saya dan aliyna maksudkan Gundam Seed



ps: itu muka dua watak utama dah kartun tu..


--------------
-| Suami Fazzlin | Ayah kepada Muhammad Amar Iskandar |-

202.190.116.:-)

aliyna
Ahli Aktif
41. Dihantar pada 16hb November 2005, 5:53:48 ptg    [Edit]
Putra,

Aku pun dah diterapkan ciri2 GUNDAM gak..
sabo jek la... nak ngutuk pun bahasa jepun la konon
hah! takper pasni bior aku suggest menda nih kat dia...
bior dia lagik sayaaaang kat aku

ge jusco tgk bhg mainan kanak2 tuh pun ada patung GUNDAM kena pasang2 tuh kan? anak aku yg kecik2 tuh pun dia nak terapkan GUNDAM gak.. jgn beli barbie barney tapi beli GUNDAM..
dah ler anak aku 2-2 pompuan.. sabo jek laaa

Pasnih nak beli lemari kaca nak letak seme collection...
bior ler dia kumpul VCD byk2 darik kumpul girlpren or bini byk


hero jiwa aku si asuran zara tuh la.. kiut...

* Mesej ini telah disunting oleh aliyna pada 16hb November 2005, 5:55:35 ptg

--------------
*Allah berkati kita semua*

202.186.33.:-)

putraselatan
Ahli Produktif
42. Dihantar pada 16hb November 2005, 7:23:06 mlm    [Edit]
Assalamualaikum

aliyna



itu hari hendak belikan si Iskandar mainan GUNDAM tu..
tetapi tengok banyak sangat sudut yang tajam..
tak jadilah pulak..

ps: isk.. dah jauh lari tajuk pulak dah..


--------------
-| Suami Fazzlin | Ayah kepada Muhammad Amar Iskandar |-

202.190.116.:-)

Ayzan
Ahli Aktif
43. Dihantar pada 17hb November 2005, 07:51:49 pagi    [Edit]
Iskkk..korang..

Tak dapek den nak nolong der..



--------------
Tidak ada sahabat sejati, yang ada hanya kepentingan..

210.187.114.:-)

SToM
Ahli Baru
44. Dihantar pada 18hb November 2005, 3:45:02 ptg    [Edit]
Bagi la playstation ke..
GOTO telescope ke..
baru la cool..
Sabtu Ahad ni ada Astronomy Fair kat Summit USJ!

--------------
Opinion varies!

202.190.116.:-)

abirr
Ahli Setia
45. Dihantar pada 18hb November 2005, 4:59:04 ptg    [Edit]
abirr penah bagi absonic masa birthday husben..time tu dia dok sebuk perut dia buncit..

--------------
abirr1437..:D

60.49.124.:-)

usoPkuChai
usoPkuChai
Pengendali
46. Dihantar pada 22hb November 2005, 02:01:52 pagi    [Edit]
Ayzan..
ada yang dah suggest tak? ko bagi laa bini baru kat laki ko sebagai hadiah harijadi..mesti dia sayang ko gila babai punya.. boleh gak ko jadikan dia balaci ko suh basuh baju dan kemas rumah.. nak ikat dengan reben dan taruk lilin pun boleh..

--------------
~;]usoP..

Tuk_Gawo
Ahli Produktif
47. Dihantar pada 22hb November 2005, 12:43:08 tghari    [Edit]
kalo dia suka kete :
1) belikan dia Sport Rim...contoh cam ADVAN Sport Rim atau RAYS...5 atau 6 spoke
2) takpun beli jer Sport Absorber...besh gak tue...
3) atau Multimeter...cam Delfi atau GReddy...

kalo dia suka sound system...
1) Harmon Kardon Sound System siap dgn Digital Amplifier with DTS
2) Yamaha Sound Systme pun ok gak...
3) NAD Sound system...nie yang besh nie...

kalo dia suka games plak
1) PS-2 ok dah...siap dengan Grand Turismo...dengan Steering...besh nie...

--------------
misteri di alam nyata...

202.21.224.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005