Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 23hb Dzulkaedah 1435 @ 18hb September 2014, 11:39:01 mlm
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh mesin : dough mixer: jenama apa yg bagus
kida
Ahli Baru
1. Dihantar pada 28hb Oktober 2005, 11:39:03 pagi    [Edit]
Emm pening kepala memikirkan nk beli mesin jenis apa? Ada sesiapa pernah membeli mesin tersebut. Tak kiralah sama ada yg jenis mcm Kenwood tu ke atau mesin dough yg slalu digunakan di kedaiČ kek tu.Sbb kwn saya sarankan jika nk nguli tepung utk roti baik kita gunakan mesin yg "heavy" skit sbb mmg ia tahan lasak.Jika dibandingkan dgn mixer biasa harganya lebih kurang sama jea (lingkung $1500-$2000)

agaknya brapa harganya.Boleh sesiapa tlg rekemen dn bg ctc# kedai terserbut?

219.94.73.:-)

LeiLa04
Ahli Interaktif
2. Dihantar pada 28hb Oktober 2005, 11:41:46 pagi    [Edit]
ari tu rendemp Bread Maker kat Cosway..setelah kumpul kupon banyak.....memang boleh buat doh sekali, senang tak yah uli dgn tangan, ok sbb dia uli roti pun elok je, janji betul bahan2 yg diberikan dalam resepi...


Empress Stainless Steel Bread Maker
Code: R9081






Uli untuk doh sekejap je...

* Mesej ini telah disunting oleh LeiLa04 pada 28hb Oktober 2005, 11:46:36 pagi

--------------
PSD~DCL,SaLinDah, Examo, Jamu MakDara~0133838444~/YM:leilasamad~www.eKedai2u.com~PJ/Shah Alam~

202.188.127.:-)

kida
Ahli Baru
3. Dihantar pada 28hb Oktober 2005, 11:59:36 pagi    [Edit]
Leila04,
Mesin tu jenis ok ke? Sbb saya cadang dalam satu hari saya bajet nak buat roti bun sebanyak 50 biji gituČ. Tak rosak ke iya?

219.94.73.:-)

cikciti
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 28hb Oktober 2005, 1:20:39 tghari    [Edit]
kida

klau nak buat bisnes, elok beli heavy duty machine...dulu sy beli kenwood yg sederhana besar (tak ingat model apa) dlm rm3000 tapi tak dpt la nak buat bun dlm 50 bijik tu...maybe awk kena beli yg besar lagi

202.184.211.:-)

maizana
Ahli Produktif
5. Dihantar pada 09hb November 2005, 09:25:58 pagi    [Edit]
kida,

I beli mesin tu tahun 2002.. I beli dari chef tempat I belajar cookies... harganya dalam RM 1500.. dan Alhamdulillah.. memang berbaloi.. tak susah nak menguli.. boleh uli tepung sehingga 3kg...

--------------
Arkitektur Makeup, Jahitan dan Masakan 012-3817292

203.121.44.:-)

nizzl
Ahli Baru
6. Dihantar pada 09hb November 2005, 3:42:20 ptg    [Edit]
A'kum Kida

Saya strongly recommend Kitchen Aid - mesin heavy duty. Memang nak buat kek, biscuit, roti semua elok. Kalau you nak bisnes, then you kena beli yang had besar jenis Taiwan. Nama brang - tak ingat tapi harga lebih kurang sama dengan Kitchen Aid ~ RM 2000.00 Try log in to www.kitchenaid.com
Kat KL banyak agent jual brand ini. 3kg ke, 5 kg ke pun ada.

Maizana
Apa brand yang you beli kat tmpt you belajar tu? Murah juga RM 1500

--------------
Izzati Lau - Penang

219.95.25.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005