Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 28hb Dzulhijjah 1435 @ 23hb Oktober 2014, 12:28:26 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Iklan & Niaga  
(Pengendali : Krew)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh nak tanya : blacklist
norza
Ahli Setia
1. Dihantar pada 28hb September 2005, 05:52:08 pagi    [Edit]


Kita nak tanya kat sini..macam mana ya kita nak tahu samada nama kita dah di blacklist ke belum...ada tak sesiapa yang tahu kat mana boleh check..

144.199.176.:-)

me2u
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:05:38 pagi    [Edit]
kalau ada caranyer aku pun nak check gak...

--------------
Barangan BALI... ikan kering pelbagai jenis... ctc 012 2275306

60.49.38.:-)

wan_grunge
Ahli Aktif
3. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:07:29 pagi    [Edit]
norza nama dah blacklist ke? Masa apply credit card kalo reject leh tanya kenapa... anyway pm awak dah penuh.. x leh nak reply dah ..

* Mesej ini telah disunting oleh wan_grunge pada 28hb September 2005, 06:08:28 pagi

192.228.129.:-)

Qyrana_Biru
Ahli Interaktif
4. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:08:51 pagi    [Edit]
atau apply pinjaman kete..

--------------
Satinni:Cadar/Pinggan Mangkuk/IgG X-Tra / 012-6074206, email: qyrana_fdr@yahoo.com YM: Qyrana_Biru

219.95.95.:-)

lazey
Ahli Baru
5. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:31:30 pagi    [Edit]
1. goto http://www.myeg.com.my
2. E-services
3. Insolvensi

192.228.129.:-)

fadzreen
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 28hb September 2005, 06:39:39 pagi    [Edit]
quote:
macam mana ya kita nak tahu samada nama kita dah di blacklist ke belum...ada tak sesiapa yang tahu kat mana boleh check..


ya Allah..iye iye aku ingat nak check blacklist dlm MDC.. kalau blacklist dlm mdc mmg takleh anta msg ekk

--------------
gelang kristal swarovski - YM fadz_reen/SMS/CALL 019-3921151

202.185.243.:-)

atizar_nim
Ahli Baru
7. Dihantar pada 28hb September 2005, 07:05:10 pagi    [Edit]
norza
ni pasal diblacklist oleh bank ker? bukan by JPJ ek

-kita tak boleh tiba-tiba diblack list begitu sahaja. sebelum diblacklist mesti dah dapat byk surat-surat warning / call atau apa-apa dari bank.. sama ada berkaitan dengan org yg kita jamin atau pinjaman sendiri yg tak settle. kalo terasa ada yg tak settle, cuba check kat bank berkenaan, kat sistem mana nama kita sangkut.. bank ada memacam sistem - Ctos,Ccris & FIS . berlainan sebab dan hal..

-antara simptomē blacklist adalah semua application credit card, loan dan sebagainya ditolak

* Mesej ini telah disunting oleh atizar_nim pada 28hb September 2005, 07:05:52 pagi

202.185.40.:-)

norza
Ahli Setia
8. Dihantar pada 28hb September 2005, 07:13:07 pagi    [Edit]
wan....dah clear dah pm tu..hantar ya macam mana caranya...

144.199.176.:-)

wan_grunge
Ahli Aktif
9. Dihantar pada 28hb September 2005, 07:14:20 pagi    [Edit]
tol ke dah clear? Still x leh lagi hantar mesej kat awak

192.228.129.:-)

cash4u
Ahli Baru
10. Dihantar pada 28hb September 2005, 07:28:54 pagi    [Edit]
PM dia dah kena blacklist la tuh....

203.115.230.:-)

norza
Ahli Setia
11. Dihantar pada 29hb September 2005, 00:26:35 pagi    [Edit]
Wan.....check massage peribadi...saya ada hantar

144.199.176.:-)

abirr
Ahli Setia
12. Dihantar pada 29hb September 2005, 2:22:46 ptg    [Edit]
erm dulu abirr kerja bahagian likuidasi ni(check nama org yg black list) kat jabatan pemegang harta. yg abirr tau kalo nak sama ada kita pos permohonan tu atau gi kat situ trus..kalo rate dulu individu rm3 syarikat rm5..tp skang dah naik harga..yela minyak pon naik hargakan..

tp pengalaman kerja kat situ result mmg lambat kluar 3/4 bulan la gak..melainkan guna org dlm.. ..
wan_grunge kerja kat situ ker?

keterangan lanjut gi kat sini http://www.bheuu.gov.my/jim/index.shtml

semoga anda semua tidak diisytihar bankrup?

erk topik blacklist..aku cite pasal bankrup erm samer ker ek?

--------------
abirr1437..:D

60.50.221.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005