Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 20hb JamadilAkhir 1435 @ 21hb April 2014, 04:56:42 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Iklan & Niaga  
(Pengendali : Krew)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh LELONG : Barang kemas Zulian utk di lelong
PuanMega
Ahli Baru
1. Dihantar pada 20hb September 2005, 05:41:35 pagi    [Edit]
Assalamualaikum…

Sempena nak raya ni kan, saya nak buat jualan murah (lelong) utk barang kemas Zhulian. Sebelum tu saya nak bagitau harga yg saya tawarkan ni adalah harga dealer.

Sebelum tu nak cita sikit pasal emas Zhulian .

“Emas Zhulian adalah lebih berquality dari emas 916 (sbb emas Zulian ialah emas 10). Yg buat emas Zhulian murah sbb emas 10 tu cuma di luar sahaja (bukan emas padu)…tapi buat apa nak risau sbb setiap tahun kawan2 boleh kilatkan balik emas tu (sadur) dengan percuma…kalau beli emas 916 pun lama2 akan pudar jugak…tapi kalau kawan2 nak cuci..bukan percuma kan..kena bayar…tapi emas zulian kilat tiap tahun..FREEEEE…..”

So kepada sesiapa berminat boleh tengok gambo…tapi tak clear sangat tang harga…boleh inform sy…(harga yg tertera tu harga end user…inform sy nak yg mana…sy boleh bagitau harga dealer….utk pembelian RM 100 ke atas..free delivery….nak raya ni kan…buat pengetahuan anda jugak…harag emas Zhulian adalah 10 x ganda murah dari emas 916….


Mona (012-3626594)

(note : kalau gambar tak keluor, boleh email sy utk gambor2 tu sbb tak pandai sangat nak paste kat sini...gambar cantik2 tau....cepat...nak raya ni kan...mesti lah nak berhias sakan....)
mona@dcsm.com

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
2. Dihantar pada 20hb September 2005, 05:44:56 pagi    [Edit]
la gambar tak kuar la...cam ne ni...cek tak pandai la....email jer la utk tengok gambar ya...

[imgF:\DCIM\101MSDCF\zulian35][/img]

210.19.194.:-)

jeen
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 20hb September 2005, 05:46:29 pagi    [Edit]
save ler dulu kat photobucket ker

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.93.226.:-)

PuanMega
Ahli Baru
4. Dihantar pada 20hb September 2005, 05:50:43 pagi    [Edit]
[img]F:\DCIM\101MSDCF\zulian35.jpg[/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
5. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:10:44 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

jeen
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:18:59 pagi    [Edit]
ha, kan dah pandai ..

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.93.226.:-)

PuanMega
Ahli Baru
7. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:23:46 pagi    [Edit]
tima kasih banyak jeen...jasa mu ku kenang...hehehe..

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
8. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:25:08 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
9. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:26:06 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
10. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:26:48 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
11. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:28:48 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
12. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:32:28 pagi    [Edit]
[img][/img]

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
13. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:33:26 pagi    [Edit]
byk lagi gambar...lain kali lak ya...penat cek ..1st time la katakan...

210.19.194.:-)

kizz
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 20hb September 2005, 06:57:13 pagi    [Edit]
wow ! mega-mega semuanya......!! dulu ada gak beli........

tapi kizz ni pakai tak suka tanggalkan.....

sebab nak harap tunggu kenduri....hmmmm......bilalah nak merasa pakai !!

--------------
www.cybershop2u.net?member=zetty, pra daftar free...marila jenguk2...

219.93.247.:-)

PuanMega
Ahli Baru
15. Dihantar pada 20hb September 2005, 07:35:51 pagi    [Edit]
kalau beli/pakai tak payah la nak tunggu kenduri ker hapa ker...sbb emas zulian kan boleh free kilat tiap tahun....tapi guarantee card jgn hilang la..kalau tak tak dapek nak nolong

210.19.194.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
16. Dihantar pada 20hb September 2005, 07:54:24 pagi    [Edit]
PuanMega,

nak tanya, kalau nak hantar celup balik zhulian tu...berapa lama ambik masa baru siap?

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

yatie75
Ahli Aktif
17. Dihantar pada 20hb September 2005, 08:54:00 pagi    [Edit]
putri, meh tolong jawabkan..

ambik masa dekat-dekat sebulan lah jugak...

lagi2 nak raya nih, ramai yg celup barang, mungkin lambat sikit. baik hantar sekarang.. sempatlah siap sebelum raya menjelang...


ehehehe

--------------
Kain Pasang, Baju Siap, Telekung, Tudung dll. : 019-5180210 - Maybank2u : 107117344643

60.48.94.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
18. Dihantar pada 20hb September 2005, 09:07:50 pagi    [Edit]
tima acih yatiee..

kalau nak hantar boleh terus pegi sendiri stokis ke atau kena melalui dealer ????

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

yatie75
Ahli Aktif
19. Dihantar pada 20hb September 2005, 12:50:39 tghari    [Edit]
antar melalui dealer pon boleh. antar sendiri ke agensi pon boleh. boleh tengok barang2 kat agensi. ehekssss

--------------
Kain Pasang, Baju Siap, Telekung, Tudung dll. : 019-5180210 - Maybank2u : 107117344643

60.48.93.:-)

PuanMega
Ahli Baru
20. Dihantar pada 21hb September 2005, 01:24:37 pagi    [Edit]


tima kasih yatie, jawab on behalf..sy ni jarang masuk mdc...kalau free baru masuk....tu yg leceh tu...kalau emails boleh jawab on the sport...

putri..kalau nak celup free pastikan bawak sekali dia nya card tau...kalau tak mmg sah2 kena bayo

210.19.194.:-)

hazdi
Ahli Produktif
21. Dihantar pada 21hb September 2005, 01:28:32 pagi    [Edit]
PuanMega

saya ada hantar PM, pls check

--------------
Diapers => MAMAN, USA, MAMY POKO, HUGGIES....019-2607811

202.157.192.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
22. Dihantar pada 21hb September 2005, 01:54:31 pagi    [Edit]
THANKS YATIE DAN PUANMEGA...

BOLEH HANTAR SENDIRI KE SUNWAY DAMANSARA...HARI2 LALU SITU...
SETAKAT JAMU MATA TAK PE...NANTI JAMU SEKALI DENGAN PURSE..TU YANG TAK TAHAN TU...

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

Mawarku
Ahli Baru
23. Dihantar pada 21hb September 2005, 02:05:04 pagi    [Edit]
Brg kemas niih .... harga dealer untuk semua jenis ker ?? Atau brg kemas yang tertentu sahaja.....

--------------
-----,-'-<@

203.121.44.:-)

PuanMega
Ahli Baru
24. Dihantar pada 21hb September 2005, 04:49:53 pagi    [Edit]
mawarku...
harga dealer utk semua jenis barang.....tapi sempena nak menyambut lebaran ni ajer la....

210.19.194.:-)

yatie75
Ahli Aktif
25. Dihantar pada 21hb September 2005, 04:54:49 pagi    [Edit]
pn. mega, letaklah gambar dari katalog utk hari raya tu. lagi elok-elok kann??? murah-murah plak tu.. memang berbaloiiiii

--------------
Kain Pasang, Baju Siap, Telekung, Tudung dll. : 019-5180210 - Maybank2u : 107117344643

60.48.89.:-)

PuanMega
Ahli Baru
26. Dihantar pada 21hb September 2005, 06:22:31 pagi    [Edit]
yatie...tima kasih ya...
ok nanti i letak gambo baru tu sbb tak ambik lagi katalog nya...tapi kalau ada sesiapa yg dok dekat ngan stokis boleh ambik no. dealer sy dan pergi kat sana..boleh tengok life....

210.19.194.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
27. Dihantar pada 21hb September 2005, 06:29:20 pagi    [Edit]
PuanMega,

berapa no dealer tu? saya memang hari2 lalu stokis zhulian kota damansara...

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

tunjuklangit
Ahli Baru
28. Dihantar pada 21hb September 2005, 06:33:03 pagi    [Edit]
stokis kat semenyih ade ke....?

--------------
www.netbiz2u.net/?ref=4267 malaysian auto-surf

211.25.177.:-)

PuanMega
Ahli Baru
29. Dihantar pada 21hb September 2005, 06:54:20 pagi    [Edit]
ni no dealer sy : 28-1460191....so sapa nak beli boleh la present no nih k..
kat semenyih tu sy tak pasti..nanti sy cek dulu...

210.19.194.:-)

PutriAntasha
Ahli Setia
30. Dihantar pada 21hb September 2005, 07:06:54 pagi    [Edit]
PuanMega,

namanya siapa dong ????

--------------
ctc no : 019-203 3937

203.106.229.:-)

raihanis
Ahli Produktif
31. Dihantar pada 21hb September 2005, 07:51:16 pagi    [Edit]
baru je dpt katalog brg kemas zhulian utk aidilfitri ni. lawaaaaaa2.

esok i nak pi stokis zhulian. kalau ada sapa2 yg malas nak ke stokis tu,
atau takdak masa nak pi sana, atau taktau kat mana stokis2 zhulian....
blh kirimkan dgn i. tapi kena bank in duit kat maybank dulu la. tadak modai
skrg ni.

poslaju free je. kalau dekat2 kl ni, i blh antar by hand terus. lagi senang.

tumpang sekaki ye PuanMega.

* Mesej ini telah disunting oleh raihanis pada 21hb September 2005, 07:56:10 pagi

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.63.:-)

kni_03
Ahli Produktif
32. Dihantar pada 21hb September 2005, 07:56:06 pagi    [Edit]
quote:
stokis kat semenyih ade ke....?


setahu saya.... TAKDE.

yg terdekat pun kat umah saya.. KAJANG. kat jalan bukit hala ke komuter kajang dekat ngan ambank.

--------------
nak memilik kereta NAZA/KIA? cari saya.. 016-9134778

219.93.56.:-)

PuanMega
Ahli Baru
33. Dihantar pada 21hb September 2005, 08:29:48 pagi    [Edit]
nak tau nama PM sy ya...

210.19.194.:-)

cikpa
Ahli Setia
34. Dihantar pada 21hb September 2005, 08:43:56 pagi    [Edit]
puanmega, pm cikpa nama you..

--------------
h/p: 012-5901227 cikpa77@yahoo.com.my ym: cikpa77

218.111.10.:-)

yatie75
Ahli Aktif
35. Dihantar pada 21hb September 2005, 08:54:26 pagi    [Edit]
aik.. korang baru dapat katalog? saya dah dapat dari awal bulan 8 hari tu rasanya. mungkin lokasi kot kan?

kat penang ni dekat HQ, tu yg dapat cepat. ehekssss

--------------
Kain Pasang, Baju Siap, Telekung, Tudung dll. : 019-5180210 - Maybank2u : 107117344643

60.48.89.:-)

raihanis
Ahli Produktif
36. Dihantar pada 21hb September 2005, 09:21:20 pagi    [Edit]
ramai sgt dealer zhulian ni. sbb tu la lambat sampai agaknya.

nak scan pun, malas la pulak.

--------------
Amway / Smart Naco / ~ SMS 012-265 7525 YM raihanees

219.95.63.:-)

PuanMega
Ahli Baru
37. Dihantar pada 22hb September 2005, 01:22:19 pagi    [Edit]
cik pa...sy dah pm nama, nanti cek ya...

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
38. Dihantar pada 22hb September 2005, 08:33:55 pagi    [Edit]
raya katalog masih belum ambik....tungguuuuuuu...

210.19.194.:-)

PuanMega
Ahli Baru
39. Dihantar pada 28hb September 2005, 03:56:32 pagi    [Edit]
sorry, katalog baru masih belum dapat....lambat tulllll...

So sesapa yg teringin nak melaram raya ni dengan barang kemas yg lip lap2....boleh la pergi sendiri ke Zulian stokis yg terhampir dengan tempat anda.....boleh tengok secara life.....

BELI DENGAN HARGA DEALER....SAPA NAK NO DEALER & NAMA SAYA SILA PM YA....

210.19.194.:-)

jeen
Ahli Produktif
40. Dihantar pada 28hb September 2005, 04:05:38 pagi    [Edit]
lama2 duit pun kering nak tunggu raya punyer...

--------------
noorize@yahoo.com/016 6727 661

219.93.226.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005