Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 8hb Dzulkaedah 1435 @ 03hb September 2014, 12:31:14 tghari
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Resepi , Hiasan & Fesyen  
(Pengendali : LangBuana, harsha)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh BRG ELEKTRIK : KEDAI ELEKTRIK KAT MANA MURAH AREA KL & SELANGOR
mamanabil
Ahli Setia
1. Dihantar pada 15hb September 2005, 04:30:20 pagi    [Edit]
semua..

Dah lama tak posting dalam MDC sejak down itu ari... mamanabil nak beli kipas remote, mesin basuh, televisyen sony & peti ais...

so nak tanya dekat mana yang boleh menawarkan harga yang murah...

tahulah lain kedai lain harganya.. so kalau u all rasa u all beli barang murah informlah mamanabil boleh survey kat sana pulak..

anyway lagi satu which brand yang bagus for the 4 items above..

203.115.226.:-)

cikedis
Ahli Baru
2. Dihantar pada 15hb September 2005, 05:39:42 pagi    [Edit]
Mamanabil dok area mana ?

Kalau dekat ngan kinrara section 1 boleh survey satu kedai tu, namanya Boss.
itu kedai persendirianlah bukan cam HSL ke.
harganya boleh tahan murah.
saya pernah beli fridge samsung 2 pintu kat situ harga RM1,090. kat tempat lain saya tgk dlm 1200 dan ke atas.
pastu saya beli oven ( utk bakar kek-ada fan ) kat situ RM210 kat tempat lain dlm 240.
lain2 brg pun saya tengok harga dia pun murah gak..
kalau beli byk maybe uncle tokei tu bagi murah lagi.
dan yg penting bole pakai kredit kad

--------------
citi tgh buat apa tu hah ?

192.228.129.:-)

tenet_my
Ahli Setia
3. Dihantar pada 15hb September 2005, 08:17:09 pagi    [Edit]
kalo nak instalment g jer Senheng.....
kalu area Cheras kedai 'kawanku' kalu tak silap berhadapan stadium cheras

192.85.47.:-)

mamanabil
Ahli Setia
4. Dihantar pada 16hb September 2005, 08:07:19 pagi    [Edit]
okey.. for info bagi yang nak beli barang elektrik macam saya blehlah gi kat Bandar puteri puchong (tak sure sangat) tapi kedai nie warehouse...
dah tepon tanya ngan salesman tue untuk

mesin basuh samsung (silver nano) 8.5kg RM880
Peti sejuk Panasonic (freezer kat bawah) 421 liter RM1400
Televisyen sony 29" RM1120

Rasanya memang kedai nie murah sangat especially washing machine.. tapi tak gi tengok lagi kedai .. jauh sangat kat PUCHONG.. tengok masa senang dalam minggu nie...

kalau kat tempat lain ada jugak.. tapi tak semurah kedai nie.. kalau kat HLK Balakong

Peti ais Panasonic 421 liter RM1500 (tak boleh kurang lagi) tapi kipas angin kat tempat dia nie murah...

Panasonic 3 blade (putih biasa) RM99
Euro uno 4 blade (remote) RM195 (tempat lain RM198 paling murah)

203.115.226.:-)

maserra
Ahli Baru
5. Dihantar pada 16hb September 2005, 09:02:23 pagi    [Edit]
mamanabil,

saje nak kongsi info. Kalau harga tu tak berapa pasti. Cuma kalau brand dia:

mesin basuh = LG (saya pakai brand nie tapi 11kg punya)

peti sejuk = panasonic (jangan brand samsung, selalu masalah pada pintu. bahagian getah dia. tak ada jual getah, kena tukar dengan pintu sekali. saya dah kena, mahal sangat pintu dekat RM500. sekarang tengah dok survey nak beli yang lain)

tv = samsung, panasonic & sony

kipas euro uno tu kira dah murah la. saya beli yg 5blade, RM299/each. Kedai tu tak ada yg 4blade.

219.94.114.:-)

jamd
Ahli Produktif
6. Dihantar pada 16hb September 2005, 09:13:56 pagi    [Edit]
last time jamd beli TV sony 29" harga dlm RM1200 ....beli kat bandar rawang coz dah dekat dgn my house...kalau pi jauh2 kena transport charges le unless beli brg byk

but jamd dpt staff price utg brg2 panasonic nie...so pi kedai Eng & Hen kat dgn federal highway tu

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.238.:-)

ashra
Ahli Interaktif
7. Dihantar pada 16hb September 2005, 09:16:25 pagi    [Edit]
betul tu brand samsung mmg tak bagus..tatau le org lain kan..nak beli elok beli brand panasonic atau lg

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

mamanabil
Ahli Setia
8. Dihantar pada 19hb September 2005, 00:38:15 pagi    [Edit]
betul ke samsung tak elok.. baru nak grab for washing machine.. coz dia ada silver nano...

kalau toshiba okey tak ??

jamd.. betul ke boleh dapat harga staf kat kedai tue.. bleh tak bagi direction gi sana??? bleh survey dalam minggu nie..

203.115.226.:-)

jamd
Ahli Produktif
9. Dihantar pada 19hb September 2005, 01:12:59 pagi    [Edit]
mamanabil


actually utk panasonic staff je tapi biasa le kedai tu kena archieve target sales monthly...so kat org luar dia akan bagi staff price gak provided you cakap le nak harga staff price.....kalau dia mintak ID...sms jamd nanti jamd bagi hubby punya ID

direction nak ke sana

yg pasti mmg dekat federal highway...sat jamd cari map

* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 19hb September 2005, 01:13:50 pagi

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.237.:-)

cha
Ahli Produktif
10. Dihantar pada 19hb September 2005, 03:45:10 pagi    [Edit]
washing machine toshiba... ok for me... dah 7 thn pakai, alhamdulillah lom pernah meragam or else... infact, toto, carpet sumer lebur jerk dlm tuh..

--------------
SALINDAH, EXAMO mishaemy@yahoo.com

202.185.243.:-)

tenet_my
Ahli Setia
11. Dihantar pada 19hb September 2005, 03:49:32 pagi    [Edit]
Ye ker jenama Samsung tak ok????so far tenet pakai jenama samsung like peti ais n mesin basuh ok jerkkk....dah 4 thn so far xder masalah pun....minta2 bior ler tahan lamer lagik...

192.85.47.:-)

zapjaya
Ahli Setia
12. Dihantar pada 19hb September 2005, 05:25:33 pagi    [Edit]
ya....my house peti ais jenama samsung. Memang tak elok. Baru lagi rasanya lebih kurang 3 tahun. Ais tu kalau nak suruh jadi beku memang kena tunggu sampai 3-4 hari. Barulah sejuk. Saya beli tu pun sebab design dia cantik. Rupanya tak bagus. Kalau beli ikan n sayur simpan dlm peti tu, 3 hari jer dah busuk semua benda tu......Ingat nak tukar.....menyampah jer pakai samsung. Mesin basuh pun samsung juga auto. Setakat nie, mesin basuh oklah lagi...tapi bab peti ais tu......yg tak ok.
Lagi satu nak tanya....
Microwave , brand apa yer yg elok. Harga jgnlah mahal sgt, dlm lingkungan 300-500. Boleh sesapa bg suggestion?

--------------
~ Aquarius Girl ~

219.94.43.:-)

ashra
Ahli Interaktif
13. Dihantar pada 19hb September 2005, 05:39:33 pagi    [Edit]
saya guna microwave brand panasonic tu pon co bagi hadiah kawen..rasanya kat luar dlm 300++ kot

--------------
Irfan Danish....Permata Hati....

218.208.119.:-)

jamd
Ahli Produktif
14. Dihantar pada 19hb September 2005, 06:03:14 pagi    [Edit]
jamd pun guna brand panasonic - microwave...price RM500++...b'day gift from my hubby

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

218.208.237.:-)

zapjaya
Ahli Setia
15. Dihantar pada 19hb September 2005, 06:38:55 pagi    [Edit]
Jamd,
yg nie ker jamd you punya......


kalau yg nie plak, sharp...ok tak?

--------------
~ Aquarius Girl ~

219.94.43.:-)

maserra
Ahli Baru
16. Dihantar pada 19hb September 2005, 07:03:46 pagi    [Edit]
zapjaya,

microwave Panasonic ok. tapi saya pakai samsung, harga RM800++. So far, alhamdulillah, microwave nie tak ada problem. cuma peti sejuk dia je.

219.94.114.:-)

zapjaya
Ahli Setia
17. Dihantar pada 19hb September 2005, 07:07:04 pagi    [Edit]
maseera,
ya ker. Thanks. U pun guna peti ais samsung. ada masalah jugak ker?

--------------
~ Aquarius Girl ~

219.94.43.:-)

mamanabil
Ahli Setia
18. Dihantar pada 19hb September 2005, 07:35:56 pagi    [Edit]
mamanabil punya microwave lagi tak sure okey ke idak.. brand i.. (present kahwin)...

betul ke samsung itu macam punya cerita.. cancellah samsung.. ambil toshibalah.. coz tengok my parent nyer mesin basuh tahan lama...

203.115.226.:-)

maserra
Ahli Baru
19. Dihantar pada 19hb September 2005, 08:02:28 pagi    [Edit]
zapjaya,

peti sejuk memang saya guna samsung. yg 4litre. problem dia kat suhu. w'pun letak kat suhu biasa, buah2 semua jadi air batu. getah pintupun ada problem, last sekali mekanik dia guna hair dryer. tak jadi tukar pintu.

mamanabil,
brand samsung nie rasanya problem utk peti sejuk je kot. tv dia saya pakai ok je. mesin basuh saya tak sure la plak kalau samsung nie. saya pakai LG 11kg.

219.94.114.:-)

KakZa
Ahli Baru
20. Dihantar pada 19hb September 2005, 09:26:09 pagi    [Edit]

Bagi KakZa brand Sharp is the best. So far peti ais KakZa dah nak masuk 18 tahun masih elok lagi dah boring nak tukar tapi tak dapat selagi ianya masih berfungsi. Memang KakZa barangan elektrik semuanya brand Sharp. Alhamdullillah menang memakai sehingga keboringan.

203.121.30.:-)

SayangIZ
Ahli Aktif
21. Dihantar pada 21hb September 2005, 1:04:01 tghari    [Edit]
Eng Hen Federal hiway tuh..dekat freescale..dulunya motorola...mmg terkenal murah barang2 kat kedai tu..

Eh jamd..biar benar Sony 29" RM1.2k ajer?

--------------
^ ^ - I'll find you... @

202.190.116.:-)

jamd
Ahli Produktif
22. Dihantar pada 21hb September 2005, 11:42:44 mlm    [Edit]
zapjaya


jamd tak ingat panasonic microwave model mana satu...tapi price dlm RM500+++ ada frost apa tah.....pakai pun utk panaskan makanan je....jrg buat masak...yg nie kata ada microwave oven tapi tak pernah try buat kuih / memanggang ayam

sayangIZ

mmg jamd beli sony 29" tu RM1.2K...ke silap RM2.1K tak ingat dah coz beli byk brg elektrik masa tu....tapi kat atas mamanabil ada mention dia survey satu kedai sony 29" RM1120

nie ada sale SONY

FOR ALL BUSINESS ASSOCIATE / FRIENDS AND THEIR FAMILY MEMBERS
DISSEMINATE TO ALL FRIENDS TOO!!!!

THE FIRST SONY MEGA WAREHOUSE SALE
24TH SEPT - 25TH SEPT 2005
FROM 10AM - 6PM

REFER TO ATTACHMENT FOR LOCATION MAP OF WAREHOUSE SALES

LIMITED STOCK ONLY, FIRST COME FIRST SERVE

WEGA TV, WEGA THEATRE, EXPLOD, VAIO,
PREVERO, MEZZO, HANDYCAM, CYBERSHOT
AND MANY MORE!!!!!

MEGA DISCOUNT ON DEMO SET & DAMAGED CARTON SET

2 DAYS ONLY, CASH & CARRY OR CREDIT CARD

DELIVERY OF BIG ITEM CAN BE ARRANGED AT MINIMUM CHARGE AND ITEM WILL BE
DELIVED AFTER THE WAREHOUSE SALES

* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 21hb September 2005, 11:43:36 mlm

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

jamd
Ahli Produktif
23. Dihantar pada 21hb September 2005, 11:49:34 mlm    [Edit]

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

mamanabil
Ahli Setia
24. Dihantar pada 22hb September 2005, 00:27:39 pagi    [Edit]
sayang...

KENAPA TAK PERCAYA????

Itulah mamanabil pun terkejut jugak.. cakap ngan cina tue betul ke.. .. dia siap cakap apa.. "yelah betul kita warehouse lah kakak...."

Jamd.. yang sony tue cuma untuk barang-2 audio... cam tv, peti sejuk & mesin basuh ada sale jugak ke??

203.115.226.:-)

jamd
Ahli Produktif
25. Dihantar pada 22hb September 2005, 00:38:23 pagi    [Edit]
mamanabil,

tu jamd tak sure...try call no tu...nie pun hubby jamd yg fwd email kat jamd...cam nak ajak beli DVD player le tu

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
26. Dihantar pada 22hb September 2005, 02:39:06 pagi    [Edit]
Ada tak yg nak rekemen Oven yg ok?


terima kasih..

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

203.121.86.:-)

jamd
Ahli Produktif
27. Dihantar pada 22hb September 2005, 02:45:13 pagi    [Edit]
whitecabai

jamd nak rekemen oven cap kupu2....oven best utk bakar kuih...atas bwh masak....

--------------
jamd1973@yahoo.com 0123232775 http://emeraldbeauty.fotopages.com

219.95.150.:-)

mamanabil
Ahli Setia
28. Dihantar pada 22hb September 2005, 02:51:51 pagi    [Edit]
betul cakap JAMD..

kitaorang dah lama guna oven kupu-kupu... sejak dari arwah nenek mamanabil sampai turun ke tangan mak... memang guna oven nie.. tak de masalah pun...

sedap pun sedapp kuih raya..

203.115.226.:-)

whitecabai
Ahli Interaktif
29. Dihantar pada 22hb September 2005, 03:32:06 pagi    [Edit]
oven kupu2 ?

alamak.. tak voguelah pulak...

--------------
:: << CONSISTENT >> ::

203.121.86.:-)

ery5103
Ahli Baru
30. Dihantar pada 22hb September 2005, 05:18:13 pagi    [Edit]
hmm bagus jugak mamanabil bukak topik nie..saya pun tengah tercari2 kedai letrik yg murah2...sbb ingat nak tukar mesin basuh ngan peti ais... rasa2nyer kalau kat area kajang or yg berdekatan ada tak sesiapa tahu kedai letrik yg murah?

kalau boleh nak kedai yang accept trade in....

202.188.115.:-)

zapjaya
Ahli Setia
31. Dihantar pada 22hb September 2005, 05:25:18 pagi    [Edit]
ery5103,
Kalau kat area Kajang, ada satu kedai tu...kat area jln reko. kalau x salah, sebelah kedai jual alatganti kereta....or bengkel kereta. kedai tu besar, 2 tingkat....Apa yer nama dia....Ha....kedai Elektrik Midah....Tauke dai Cina tau.....Saya tahu pun coz hari tu member kat tempat kerja husband yg bagitau...coz diaorang semua beli kat brg elektrik kat kedai tu...diorang kata murah.....saya pun pernah gak beli....tp bukan brg elektrik, saya beli Tilam Vono....memang harga kat situ murah dr tempat lain......

--------------
~ Aquarius Girl ~

219.94.43.:-)

mamanabil
Ahli Setia
32. Dihantar pada 22hb September 2005, 07:26:05 pagi    [Edit]
petang nie balik kerja nak survey kat tempat zapjaya kata murah tue.. nanti esok kita update price..

inform ngan mamanabil what brand yang u nak beli.. then i can ask that guy...

203.115.226.:-)

ery5103
Ahli Baru
33. Dihantar pada 22hb September 2005, 08:26:19 pagi    [Edit]
zapjaya,

ohh... kedai tu ker....saya tahu tu..sbb hari tu saya pernah beli kat dia aircond Panasonic O2shower...harga masuk kos pasang is RM1350..and then beli hood ngan hob dapur elba satu set is RM500....tapi tak taula sama ada kos tu mahal ke murah..but bagi saya ok la...

mama,
ha bagus sgt la tuh..kalau sempat nak mintak tolong tengokkan harga utk mesin basuh panasonic/sharp utk yg 9kg ke atas....

202.188.115.:-)

maserra
Ahli Baru
34. Dihantar pada 22hb September 2005, 08:36:54 pagi    [Edit]
mama,
tolong tengok kalau diaorang ada jual aircond bran courier ye. tak kisah la 1hp ke 1.5hp ke. satu lagi eurono punya water heater.

zapjaya,
kedai tu ada jual tilam jugak ke? kata kedai elektrik

219.94.114.:-)

mamanabil
Ahli Setia
35. Dihantar pada 23hb September 2005, 02:20:59 pagi    [Edit]
yesterday balik seperti yang dijanjikan.. mamanabil singgah kat kedai tue...

rasanya kedai nie mahallah price dia.. coz tanya kat dia peti sejuk panasonic 421liter lepas bincang... harga RM1600.. tak boleh kurang lagi.. rasanya memang kedai nie mahal compare ngan kedai yang mamanabil sebut b4 this...

kalau area Kajang mamanabil suggest gi kedai elektrik kat BALAKONG.. memang murah.. mamanabil beli hood ELBA yang latest 1901/74 (kalau tak silap kod dia) RM285. kedai nie dekat ngan pasaraya WINNER (dululah.. skrg nie winner dah tutup)

203.115.226.:-)

ery5103
Ahli Baru
36. Dihantar pada 23hb September 2005, 03:14:23 pagi    [Edit]
mama,

la iyeke...hmm mahal jugakla yea...hmm kalau cam tuh mama boleh tak bagi direction camner nak pergi kedai yg kat puchong tu?..yg kat balakong tu apa nama kedai dia?

202.188.115.:-)

shurie
Ahli Aktif
37. Dihantar pada 23hb September 2005, 03:37:20 pagi    [Edit]
shurie ada beli mesin basuh cap Toshiba 9kg(model baru) harga rm1200 ngan peti sejuk cap Toshiba gak yang ada Plasma technology rm1100(350lt)..kedai tu murah sebab dah survey tmpt lain . Siap boleh tawar harga..kedai Arastu ni kat area Desa Pandan. Cubalah survey.

--------------
Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

202.174.153.:-)

mamanabil
Ahli Setia
38. Dihantar pada 23hb September 2005, 07:03:51 pagi    [Edit]
murah jugak shurie... kat desa pandan tue.. nanti mamanabil survey kat sana pulak coz my hubby memang kerja kat sana...

direction tue tak pasti coz tak pergi lagi tapi i bagi alamat dia coz yang nie i ambil dari newspaper star...

Heng Lee Electronics Sdn Bhd
No. 11, Jalan Puteri 2/1 bandar Puteri Puchong, Selangor
Tel : 80612300, 80622300

ikut kat paper nie bersebelahan dengan standard chartered bank..

203.115.226.:-)

DeenaSarah
Ahli Setia
39. Dihantar pada 24hb September 2005, 04:43:17 pagi    [Edit]
Kedai elektrik HLK kat Seri petaling tengah buat warehouse sale..balik kerja ni nak singgah...dulu beli washing machine national 11kg kat sini teka harganya berapa...RM1200 aje jangan tak caya. Bukan setakat toto carpet pun boleh masuk dalam tu...dah le barang national tahan lama..So far kedai ni memang paling murah....sejak bujang beli kat sini...tak caya cuba test

Beli bayu panasonic 4 blade remote control hanya RM192 aje satu...mana nak dapat kan....

kalau harga ngam monday saya report ok

61.6.163.:-)

mamanabil
Ahli Setia
40. Dihantar pada 24hb September 2005, 05:05:37 pagi    [Edit]
alamak deena...

kat mana yea HLK sri petaling...

203.115.226.:-)

tenet_my
Ahli Setia
41. Dihantar pada 24hb September 2005, 05:52:45 pagi    [Edit]
Clearence stock kat HLK kat Sri Petaling tu untill when yerk????

192.85.47.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005