Sembang² Sembang²
  30hb Ogos 2014, 04:20:16 pagi
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan
(Pengendali : boboiz, piqah)
Dihantar oleh Nutrilite : Nutrilite - Vitamin & supplement yang diperlukan dalam badan
jamd 1. Dihantar pada 06hb Disember 2004, 07:51:30 pagi   
JOm sambung balik kat sini .....tak sangka MDC dah berwajah baru ...tahniah untuk semua pengendali MDC


BETTER HEALTH for Better Living . Many nutrients needed to maintain good health are difficult to obtain in sufficient amounts from food alone. Vitamin and Mineral supplements are quick and easy ways to achieve optimal nutrition by helping to fill the nutrient gaps that may occur due to inadequate food choices or elevated needs.



One tablet a day gives you 100% or more US RDI of 11 essential vitamins - A, B1, B2, niacin, B6, folic acid, B12, C, D, E and pantothenic acid; plus 7 essential minerals - calcium, phosphorus, iodine, iron, magnesium, copper and zinc.
Provides broad nutritional coverage and a balance of nutrients that helps meet the needs for normal metabolism, growth, formation of blood cells and hormones.
Contains the exclusive NUTRILITE Alfalfa, Watercress, Parsley, Spinach, Carrots and Acerola Cherry Concentrates - provides PHYTONUTRIENTS, the power of plants to maximise the nutritional value.
jamd 2. Dihantar pada 06hb Disember 2004, 08:11:33 pagi   
sambungan dari previous topic - part 6

http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000002937
* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 06hb Disember 2004, 08:12:06 pagi
jamd 3. Dihantar pada 06hb Disember 2004, 08:19:05 pagi   
Review dari mereka yg mengamalkan nutrilite

quote:
sblm ni preta makan spirulina vita health
tp belum abis makan,ade beratus biji lagi...
preta stop makan sbb rasa pening2 bila waktu mlm...

skrg ni makan Daily Nutrilite...kesan belum nampak lagi
sbb baru try sebijik pagi tadi...



quote:
aeyla dah start makan dr awal taun lepas lagik...kesan mmg menabjubkan..makan protin tuh bleh cantek kan rambut..sampei ade org tegor "buat teknik rebonding ke???"heheh...makan yg plain lebih cepat kesan nye sebab kandungan protin soya kalo tak silap lebih tinggi banding yg berry tuh!! memang la rase die kureengg...memuaskan..tapi nak cantek tak???.lagik satu..lec-E die mmg mengurengkan scar dr jerawat2 batu yg dedolu..dan die jugek akan singkirkan lemak2 jugek!!!i luv nutrilite


quote:
Sherin baru jer amik nutrilite ni, 1st time amik Lecithin dia,selain turun berat badan, dah x der kebas2 badan&scare jerawat/kesan gigit nyamuk cepat hilang, 2nd amik Fruit & vege Fiber mengenyangkan & memudahkan buang air besaq. SO plan nak tambah supplement amik Bio C lak...... nak amik protein x da bajet lagi.......


quote:
izanis pulak, setakat ni, dok cuba diet ala amway! Bio-C, Lecithin E, Protein Drink & anak pulak ambil multivitamin. Anak izanis setakat 2 minggu ni, tak ler pulak kena selsema & selera makan makin bertambah! Makin cerdas dia, kalo tak... macam bulan lepas... sakit kepala dah! Yelah... asyik selsema & demam jer! Izanis pulak...


quote:
NUTRILITE Daily

The basic, multivitamin..usually bertenaga bila makan..I find it too
big utk keselesaan tekak ice jadi ice hanya makan bila kiddie's chewable
multivitamins habis.

NUTRILITE Chewables: Multivitamin and Iron Supplement

Nie utk bebudak or sesiapa yg tak boleh telan pil lah sbb kita boleh
kulum mcm gula-gula..It has a wierd taste Nak kata rasa buah tidak..
rasa cekelat tidak..anyway since the kids has no complaints about it..
then i'm also ok with it lah..

NUTRILITE Chewable Natural C

Kiddie's vitamin C . My favourite sbb sedap-manis n masam sket..
Adik selalu marah coz she says it's hers. My aunts selalu beri pd anaknya utk
kunyah kalau mereka demam.

NUTRILITE Bio-C Plus

I like it coz it's made from acerola cherries as compared to oranges.
It's a good source of vitamin C dan jugak tak perit tekak bila
makan. Ia masam so i just makan bersulam air.

Paling memeranjatkan masa demam haritu. Ice demam agak teruk,
temperature cukup panas..ice budget akan kebah dlm 2 hari..Tp mama
kata ambil Vit. C banyak-banyak..So selepas telan panadol, ice telan Vit C
dlm 3-4 biji. Malam tu jugak (masa tuh tgh depan PC mengadap forum )
ice rasa badan dah sejuk, temperature turun..hell i was surprised..
Esoknya dah tak demam langsung.

Other ppl like my fwen called me up cakap morning sickness dia dah kurang.
Adik my mum pulak showed a lot of improvement on dia punya resdung.
Now tak perlu pantang seafood pun.

NUTRILITE Lecithin-E

Inilah benda yg ice dok canang-canang dlm forum dari dulu..
Mainly sbb it is something ice consume bertahun-tahun lamanya.
Bukan specifically kepada Lecithin E sahaja, ttp juga kepada bahan asasnya
iaitu Lecithin. I think some ppl dah misunderstood..ingatkan it's an obat
or miracle cure for weight problem. It isn't..but it really helps bila kita
nak lose weight...dan juga kepada sesiapa yg buat high protein diet..
Untuk jaga kesihatan kita n elak penyakit..

Setakat nie ice tak dapat effect yg sis rani dan aeyla katakan iaitu fade
your scars..On me, nampak kulit menten gebu n licin ttp so far on scars ice kena pakai ubat luaran iaitu Retin A atau Skin Refinishing Lotion. Dua-dua sama berkesan.

Ice banyak telan Lecithin E nie sebenarnya..Sehari 18 biji
Tapi sorok-sorok sbb my mum marah terlalu cepat sgt habis..belinya malas..
So kalau depan dia ice makan 3-4 biji jer... Sebenarnya on the kotak i think
tulis dlm 2-4 biji ek..so you all can ikot that instructionlah..


* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 06hb Disember 2004, 08:20:12 pagi
jamd 4. Dihantar pada 06hb Disember 2004, 08:23:46 pagi   
Sambung lagi review dari mereka yg mengamalkan nutrilite - good review indeed

quote:
NUTRILITE Natural B Complex

B Complex is actually very important kalau nak lose weight.
( Benefits of vitamins boleh refer dlm thread ttg vitamin yg ice buka
dulu..yg tu tak berkenaan dgn Nutrilite..but vitamins in general..
kat mana ntah..ada belakang-belakang sana).

Yg B Complex nie i'm still torn on whether ice sukakan ia or tidak..
Sbb sometimes ice makan- rasa ok..tak naik selera makan..
Sometimes pulak..eh..rasa macam nak makaaan memanjang..
So usually ice avoid vitamin B complex nie cause i'm always
battling with my weight..Kalau ice nak makan- ice akan makan
brand kat pharmacy..tak ingat namanya tp tahu rupanya sbb pernah
makan sebelum we all order barang nutrilite.

NUTRILITE Calcium Magnesium

Selain lecithin...yg nie sangat penting utk ice because setiap bulan
ice terkena sengugut. To make matters worse..ice allergik
kepada painkillers n panadol menstrual..One day my mum kata trylah
makan calcium tu because she went to product knowledge class,
ada mention ttg tuh..

Me ..being someone who's always skeptical..muahahahaha.. pergi
check dlm buku. Ada dua pendapat yg berbeza.Some sources kata
kita kena period pain kerana kekurangan calcium. Other's pula kata kekurangan magnesium. I'm sure ice consume lots of calsium tp
no need peningkan kepala coz sebotol nie combines both. Mula-mula makan..
tak ok..sama aja sakitnya..Lama-lama baru bijak sikit..kena makan lebih rupanya..So now i know the trick- dlm 3 hari sebelum period..ice increase
pengambilan calcium magnesium, on the first 3 days of period pun makan
lebih. Now the pain is minimal..

However, i do not promise for it to work on everyone kerana my maid makan
tp masih sakit perut.hanya ada kurang sedikit jer.Maybe jugak dia ambil dua tiga ketol jek kot coz segan nak makan banyak-banyak barang we all ..

NUTRILITE Fruit & Vegetable Fibre

My auntie kata, kalau nak diet elok makan nie sbb dia makan beberapa biji, perut kenyang and tak perlu makan banyak food lain. Ice terai..biasa jek..me jenis perut ular sawa kot..kena masuk anak kerbau dulu baru kenyang.

Anyhow, it is very good kalau kita sembelit or najis keras..at least lembut sikit bahan buangan tuh..dan juga what i like about it ialah ia regulates 'pembuangan' kita. Dulu me jenis yg 'membuang' seminggu sekali..
tp after makan fibre nie. alhamdulillah..hari-hari dgn mudahnya...

Nutrilite Salmon Omega-3

Konon-konon berkobar-kobar giller nak makan menda alah nie..Dah kita baca sini sana salmon omega is very good. Yo yo cik poyo..bila buka tutupnya teruk..bluergghhhkkkk...Tak lalu makcik.. My mum dok complaint kenapa kat rumah nie takder org makan? Tak luak pun? Macam mana nak makan..bau jer pun dah cukup memualkan..

My friend who is a smoker nak beli nie haritu..I told him..kalau saya makan laksa ngan fish n chips pun awak kata hanyir..toksah mimpilah nak makan benda alah nie..Ice tamau dia membazir..Kena be honest dgn diri kita..
kalau tekak mmg tak boleh terima..baik jgn makan.

NUTRILITE Protein Powder

Nieh elok utk awet muda..akak-akak yg dah over 30's n nak menten
pejal elok amalkan nie..Ice setakat nie amalkan yg tak ada perisa. ice pelik..
ia tak ada perisa tp mengapa ada bau? So what i did is that ice amalkan
dgn positrim..campur sekali ke dlm bancuhan positrim tu..

Yes, it's bearable
bila kita buat begitu. Dengar you all cerita ttg kesedapan Berry protein tu, teruja nak try. Actually hari tu dah ada kat rumah but jiran datang nak beli so my mum jual dulu kat dia. Sudahnya lupa nak beli semula utk family sendiri..

From what i know is that kalau org tu diet n tak mau badan dia sagging, elok include this in the diet..coz ia banyak kegunaan. Ice alwiz on high protein diet..banyak no protein dlm badan haku nie dah..heheheh..




quote:
NUTRILITE Multi Carotene

Yg ini the latest product yg ice cuba..Dalam pertengahan tahun nie..
Ice dah ceritakan semuanya sebelum nie kat topik lain..i think
sis rani tahu sbb dulu dia rajin follow thread tuh..

Ice malas nak kerja so menganggur lama..so setiap hari
me menyemak kat forum..heheheh ..Pagi Petang Malam
menghadap PC..so lama-lama mata kabur..Nak tgk TV tak
selesa, mcm ada org letak kain jarang depan mata..

So i gave it a shot. Ice mmg minat Multi Carotene. Most importantly
kerana mereka kata Beta Carotene boleh halang cancer. and then
kerana beta carotene converts to vit. A as and when badan kita
memerlukan. So vitamin A- kita sedia maklum ia baik utk penglihatan
dan utk kulit. And then ia ada campuran carotenoids lain mcm lutein
n zeaxanthin di mana semuanya very beneficial utk mata. Bilberry pun
mmg khas utk mata but ice pilih yg boleh benefit me at one shotlah..

So makan- dalam masa 3 hari 'kain' depan mata tu tak tak ada.
My vision dah normal semula..Really happy. Dan skin pun rasa lebih
ok, kurang skit minyak kat muka nie..

NUTRILITE Garlic & Licorice

They say this is a good way utk dapatkan nutrien dr bawang putih without the smell. So ice excited jugak..seumur hidup mmg benci sungguh pd bau n rasa bawang putih si i guess this must be specially designed for me.
It is good kalau kita ada batuk or batuk yg berpanjangan apart from a whole
other benefits. Some more dia ada licorice tu disguise the taste of bawang putih.

So bila bukak botol..alamak..hidung ice sensitive..walau tidak
kuat, still ada bau bawang putih. i'm being very brave n telan juga pil tue..
Lepas tu kan..ice rasa ice sendawa bau bawang putih..Eiiii..marahnyer haku kat mama...penipu...kata takder rasa/bau garlic..Rasa mcm pil tu tersekat kat
dada n with every breath i let out from my mouth, there is a hint of garlic.
Itulah kali pertama n terakhir..Mmg lepas tu tak mau lagik..

But i think i asked sis shahir dlm topik lain kan..She said dia ok sahaja..So i guess this must be a reaction dr org yg benci garlic..kalau termakan dlm food mmg gamaknya termuntah- muntah.So this product is not for me..

NUTRILITE Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

Ginko Biloba is a very crucial supplement semasa ice tgh study (apart from lecithin n b-complex yg ice makan dulu). Makan 3 serangkai nie mmg banyak
membantu my brain. Ia antara bahan paling powerful utk minda dan daya ingatan kita.

I reserve my comment on nutrilite punya kerana masa my mum beli haritu, ice dah grad n no longer perlukan konsentrasi. But i've had good experience dgn ginko. Masa tuh ice makan Vita health punya. Mmg bagus..and along the road ice akan amalkan semula sbb nak elak penyakit pelupa n nyanyuk bila dan tua.

NUTRILITE Positrim* Dutch Cocoa

Ice pernah minum positrim yg dicampur dgn protein powder. Bancuh dgn air sejuk dan goncang. I lost weight (berapa yerk ice mention haritu? 4 kg? 5 kg?) Dalam masa yg quite singkat. I just replace one meal with it. However kalau ada yg tgh consume ice ingatkan jgn berterusan replace both of your meals dgn ini coz licquid diet is dangerous..Kita kena makan juga makanan lain. Kalau you like milkshake then you will probably like this. Ice stop kerana tak boleh bear rasa susu..I don't drink fresh milk/susu tepung so ice terpaksa berhenti walaupun i found it effective in promoting weight loss..

Right now ada 2 yg ice target: EPO dan CO Q10.
Epo nie dah terlalu ramai yg cerita it is good utk kulit, rambut n awet muda.
CO Q10 pula very important utk health, jantung..n overall..tapi mahal ya amat..
Dunno bila ice akan makan nie..


* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 06hb Disember 2004, 08:26:43 pagi
Nur_Putri 5. Dihantar pada 06hb Disember 2004, 10:19:39 pagi   

Dah 3 hari try daily & tropical woman... panas betul badan! Berpeluh2! Kenapa yek?! Buang lemak sekali ke Lebih kurang cam 'Pharmaton' jugak! Nak bagi info lebih, baru try 3 hari! Tapi, memang kena banyak minum air!
* Mesej ini telah disunting oleh Nur_Putri pada 06hb Disember 2004, 10:21:15 pagi
ella973 6. Dihantar pada 07hb Disember 2004, 3:46:48 ptg   
ella amalkan bio c plus dan lecithin E utk pecahan lemak dlm darah... as supplemen diet gak.. di samping tu minum guara cafe... alhamdullilah, berat tak naik, tapi penururnan tak de la banyak....

those interested nak cuba please e-mail kat ella973@hotmail.com
* Mesej ini telah disunting oleh ella973 pada 07hb Disember 2004, 3:47:34 ptg
arejue01 7. Dihantar pada 07hb Disember 2004, 4:27:33 ptg   
hi
LE ni memang best....tujuan saya ambik LE memula sebab nak turunkan berat badan....alhamdulillah sekarang ni dah sebulan lebih amalkan...berat badan saya walaupun tak turun banyak tapi baju-baju banyak yang dah longgar....syoknya...lepas ni saya nak beli Bio C pulak....nak beli protin powder tu macam dah lari budget sikit....takpalah.....saya makan LE ngan bio c dululah
kaklonglin 8. Dihantar pada 07hb Disember 2004, 4:43:45 ptg   
arejue
dah jadi Distributor ke ? jom lah join sekali
santanpandan 9. Dihantar pada 07hb Disember 2004, 4:54:49 ptg   
Saja nak share pengalaman dgn kawan-kawan MDC. SP start amalkan Vitamin & Supplement Nutrilite pada 11/10/04 (Lecitin E, Fruit & Fibre, Protein & Bio C). Sekarang ni dah almost 2 bulan SP amalkan vitamin Amway ni. Sejak amalkan vitamin ni berserta dgn kurangkan makan, SP dah berjaya hilangkan berat badan sebanyak 3kg.
shahir 10. Dihantar pada 07hb Disember 2004, 6:21:39 ptg   
Sebelum ni mmg tak pernah amalkan vitamin, mungkin masa tu badan masih kuat lagi. Tapi sejak dah mencecah 30an ni baru terasa sakit2 sana sini. Bermula dgn Daily , sejak amalkan mmg terasa kesannya. Badan tak lagi lenguh2 serta sentiasa bertenaga. Bangun pagi jer terasa segar badan, tak lagi rasa malas2.

Bio C pula, mujarab sbb sejak Shahir amalkan jika berhujan pun masih lagi tak kena demam selsema. Selain tu, kulit Shahir juga bertambah baik keadaannya.
Pd mereka yg inginkan kulit cantik serta awet mmg elok amalkan Bio C - Nutrilite ni. Selain tu ianya juga boleh membantu mereka yg ingin slim, dgn pembakaran lemak.

Salah satu sbb yg berjaya mendapat berat yg ideal ialah Lecithin E . Dgn kombinasi LE dan Bio C, berat Shahir tetap menten pd hatap ideal. Dan yg seronoknya, LE ni juga baik utk otak, disamping ia juga memudarkan parut2 jerawat yg ada kat muka ni.

Ni pula Shahir nak citer pasal Multi Carotene. Menurut doktor keluarga Shahir, vit A, C, E elok diambil utk kulit lebih2 lagi kalau ada masalah terutamanya yg berjerawat. (Masa tu Shahir gi jumpa doktor sbb dilanda serangan jerawat kat muka). Jadi bila dengar jer perlukan vit A, maka Shahir pun cubalah Multi Carotene. Kesannya mmg bagus. Dalam beberapa hari je jerawat kat pipi ni dah kering dan mati. Sekarang dah 2 botol Shahir amalkan MC ni. Alhamdulillah, dah tak de lagi ditimpa serangan jerawat yg dahsyat tu. Satu lagi MC ni elok juga utk mata. Terutamanya bg mereka yg selalu ngadap komputer.

Nanti sambung lagi ttng kebaikan Nutrilite yg Shahir amalkan.
arejue01 11. Dihantar pada 08hb Disember 2004, 08:31:16 pagi   
kanglonglin,

cadangnya camtulah.....nantilah ya
kaklonglin 12. Dihantar pada 08hb Disember 2004, 09:53:29 pagi   
Arejue
Jom email kaklonglin :lindasof@yahoo.com or call 017-3218365. survey dulu baru join. kaklin boleh bagi banyak info. u pun boleh try www.amway2u.com. kalu tak biz pun, for personal use pun dah berbaloi
raihanis 13. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 4:12:15 ptg   
Istilah 'antioksidan' secara harafiah bermakna 'menentang pengoksidaan'. Antioksidan adalah pembela semulajadi tubuh daripada radikal bebas. Ia bertindak sebagai pengaut bahan kimia yang mendermakan elektron kepada radikal bebas dan oleh itu mencegah kerosakan yang memusnahkan dengan berkesan. Antioksidan termasuk sedikit vitamin, seperti vitamin C dan E, juga sebatian umpama vitamin seperti karotenoid (alfa dan beta karotena, lutein, zeaxanthin).

Kesemua ini tetapi beberapa nutrien yang berkuasa dikenali sebagai antioksidan. Beta karotena dan alfa karotena (dikenali sebagai kerotenoid), 'precurcor' vitamin A bentuk tumbuhan, menyerang oksigen singlet, radikal bebas berbahaya yang menjejaskan mata, kulit dan paru-paru kita. Vitamin A adalah vitamin larut lemak yang utama, dan dikenali kerana perlindungannya terhadap membran sel. Nilai beta karotena yang jelas ialah ia akan hanya bertukar ke vitamin A apabila tubuh memerlukannya. Penukaran yang terkawal ini memastikan keselamatannya dan ketidaktoksikannya sebagai sumber vitamin A. Beta karotena yang berlebihan beredar melalui plasma darah tubuh dan disimpan dalam tisu.

Beberapa fungsi penting vitamin A:

1. Penglihatan mata terutamanya untuk penglihatan waktu malam.
2. Pertumbuhan dan penyembuhan tisu.
3. Kulit yang sihat.
4. Antioksidan Vitamin C adalah antioksidan yang bertindak terutamanya dalam cecair selular, iaitu dalam bahagian tubuh yang berair, seperti plasma darah, cecair dalam paru-paru, dan cecair mata, juga antara sel-sel. Vitamin C adalah larut air dan mesti diisi semula setiap hari.

Beberapa fungsi vitamin C yang penting:

1. Pembentukan kolagen. Kolagen adalah simen biologikal yang menyatukan sel dalam tulang, gigi, gusi, salur darah dan tisu penghubung.
2. Membantu dalam penyembuhan luka.
3. Membantu dalam penyerapan zat besi yang membentuk darah anda.
4. Bertindak sebagai antioksidan.
5. Menghasil semula vitamin E yang dioksidakan, membantunya kembali ke bentuk yang aktif.

Vitamin E adalah vitamin larut lemak yang utama, dan ia dikenali kerana perlindungannya terhadap membran sel. Pembela utama daripada oksidaan, ia melindungi daripada kesan oksidaan akibat pencemaran udara seperti asap rokok dan radiasi. Penyelidikan menunjukkan bahawa ia juga membantu melindungi kulit.

Beberapa fungsi vitamin E yang penting:

1. Antioksidan yang melindungi asid lemak taktepu yang terletak dalam membran sel dan komponen tubuh daripada serangan radikal bebas.
2. Ia merangsang tindak balas imun - membantu membina ketahanan terhadap jangkitan.
3. Ia mencegah penukaran nitrit dalam makanan yang disalai, dijeruk dan terawet menjadi nitrosamin di dalam perut.

Dengan sendiri, antioksidan individu adalah sangat berfaedah. Tetapi kini kita menyedari bahawa faedahnya yang sebenar bergantung pada bagaimana ia bekerja bersama - sinerginya.

Menurut Dr. Lester Packer, saintis penyelidikan antioksidan yang terkenal telah menemui bahawa "...hubungkait sinergetik antara antioksidan semula jadi tertentu. (Sesetengah daripada kajian ini) vitamin C dan E adalah sangat anda kenali. Antioksidan ini berinteraksi dalam satu rangkaian untuk berkitar semula dan menghasil semula antara satu sama lain dan menghalang usia yang berkait dengan penurunan dalam fungsi gen.... Contohnya, apabila vitamin E antioksidan melumpuhkan radikal bebas, ia menjadi radikal bebas kecil. Vitamin C boleh menukar bentuk radikal vitamin E kembali menjadi bentuk antioksidannya.

Di sini saya mengesyorkan anda mencuba vitamin Nutrilite (Multi Carotene, Bio-C Plus dan Lecithin E) untuk antioksidan kerana memang saya mengamalkannya.
shahir 14. Dihantar pada 15hb Disember 2004, 10:31:06 mlm   
Saya ingin tambah sikit berkenaan Antioksidan.

Antioksidan - ianya mempunyai hubungan yg berkait rapat dgn Awet Muda. Sememangnya penuaan adalah proses semula jadi dlm hidup setiap orang. Ia tidak boleh dielakkan. Tetapi, kita boleh memperlahankan kesan penuaan dan melindungi drp penuaan sebelum waktu dgn mengambil langkah2 pencegahan iaitu meneutralkan radikal bebas melalui pengambilan antioksidan.

Antioksidan seperti vitamin :
quote:
Antioksidan termasuk sedikit vitamin, seperti vitamin C dan E, juga sebatian umpama vitamin seperti karotenoid (alfa dan beta karotena, lutein, zeaxanthin).


Vitamin antioksidan dlm rangkaian Nutrilite:
quote:
vitamin Nutrilite (Multi Carotene, Bio-C Plus dan Lecithin E) untuk antioksidan

* Mesej ini telah disunting oleh shahir pada 15hb Disember 2004, 10:34:14 mlm
kaklonglin 15. Dihantar pada 16hb Disember 2004, 09:25:08 pagi   
Arejue & yg lain2
masih berfikir lagi ke? mari kak long buatkan product demo pada u atau sesiapa lagi yg berminat & terfikir nak join AMWAY. no obligation at all, hanya luarkan masa sedikit untuk tengok demostrasi kami. contact kak lin OK
wassalam
raihanis 16. Dihantar pada 16hb Disember 2004, 9:09:28 mlm   
lama tak nampak santanpandan. bz ke? camne dgn kopi tu? ngam ke tak ngam?

i pun masih teruskan pengambilan lecithin E. so far berat badan tak naik langsung.
cuma aritu, LE tertinggal di sini masa balik kampung...berat naik 1kg dalam masa
10 hari. nasib baik la tuh, biasanya kalau 1kg boleh naik dlm masa 3 hari je. sekali
sekala balik kampung, makan ulam2, sambal petai, ikan bakar, mak aiiii.....takleh nak
sekat selera makan nih. tak sangka pulak body cuma naik 1kg je. mmg duk risau dah,
mesti naik 3-4kg sbb makan tengahari je 2 pinggan nasi. malam pun makan nasi lagi.
aiyaaakkk. terbayang lagi sambal petai mak.
santanpandan 17. Dihantar pada 17hb Disember 2004, 09:30:12 pagi   


SP masih ambil lagi LE tu. Memang sedap dikunyah, nyam-nyam. Tapi
berat still maintain tang tu, tak turun pulak, kenapa ek.....? Mungkin dah lama tak attend class exercise kut.


quote:
[lama tak nampak santanpandan. bz ke? camne dgn kopi tu? ngam ke tak ngam?
/quote]

Raihanis,

SP ada, tapi bz sikit kebelakangan ni. Sibuk buat kek utk tempahan.
GC tu bestlah dan sedap, sama sedapnya dgn Slimming Coffee Shahir tu.
raihanis 18. Dihantar pada 17hb Disember 2004, 10:23:51 pagi   
santanpandan, lapar kek la bila baca signature u tu. i ni mmg pantang tengok kedai
kek, dapat masuk jamu mata pun jadi ler kalau tak nak beli pun.

kek tiramitsu ada tak? nak yg halal punya. takut nak beli kat kedai sbb ada terbaca kat
mana ntah, kek tiramitsu ni tak halal. kalau org melayu yg buat, rasa yakin la nak beli.

kalau berat susah nak turun, buat detox dulu la. cuba Inte Cleanse dari DCL tu. mmg
power la utk cuci usus dalaman.
santanpandan 19. Dihantar pada 17hb Disember 2004, 10:36:07 pagi   
Sorry off topik sekejap,

raihanis,

Kek tiramitsu tak ada. Tapi utk promotion bulan ni, SP buat Oreo Cheese Cake.
raihanis 20. Dihantar pada 18hb Disember 2004, 11:09:33 mlm   


NUTRILITE Positrim * Koko

my favorite. minum segelas, tak breakfast pun boleh tahan perut ni sampai time
lunch.




santanpandan, ada topping tak? i tak suka topping.
shahir 21. Dihantar pada 19hb Disember 2004, 01:59:41 pagi   
quote:
NUTRILITE Positrim * Koko

my favorite. minum segelas, tak breakfast pun boleh tahan perut ni sampai time lunch.


Pernah try Positrim-Koko ni.....(thanks Raihanis). Mmg betul apa yg Raihanis kata tu, minum segelas tahanlah sampai jam 2-3 pm. Mmg kenyang. Rasanya pun sedap.

Sbb ianya menyenyangkan, tu yg shahir tak nak ambil tu. Kang tak pasal2 drp berat ditahap ideal, terus under weight pulak.

Kalau sesiap yg berdiet dan nak slim tu, mmg disyorkan utk ambil positrim ni.
raihanis 22. Dihantar pada 19hb Disember 2004, 4:25:44 ptg   
iye la shahir. dulu join Amway dukbeli supplemen tablet je. sekali sekala nak juga try
produk2 lain. berbaloi jugak la minum Positrim nih. esp waktu malam, boleh skip dinner.

teringin pulak nak cuba perisa kopi dgn vanilla. bulan ni dah tak cukup budget, 'ter'oder supplemen 3 botol dgn white essence lagi.
raihanis 23. Dihantar pada 21hb Disember 2004, 02:19:32 pagi   


BOTOL SUKAN NUTRILITE 750ML

Dapatkan Botol Sukan Nutrilite PERCUMA dengan memilih mana-mana 1 daripada tawaran di bawah.

Botol Sukan Nutrilite
Dibuat daripada aluminium untuk gred makanan
Boleh didapati dengan 2 jenis penutup:
- Penutup bulat yang tahan kotor dan bocor
- Penutup berskru tahan bocor agar mudah digantung
Didatangkan dengan sarung bertali yang mudah dibawa
Kapasiti: 750ml
Terdapat dalam 3 warna yang menarik: Biru, Merah dan Hijau!
Warna-warna diperkenalkan berasaskan stok yang ada mengikut aturan.

Tawaran 1
Beli mana-mana 4 produk daripada rangkaian Pemakanan & Kesejahteraan yang berikut: :

014500 Protein Powder
100325 Minuman Campuran Protein (Perisa Beri Campuran)
101156 CoEnzyme Q10 Plus
101658 Black Cohosh and Soy
205488 Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs
205489 Formulasi untuk Wanita Tropical Herbs
421700 Chewables: Multivitamin and Iron Supplement
425100 Calcium Magnesium
425300 Lecithin-E
427200 Daily 180
430201 Chewable Calcium Magnesium
511100 Bio-C Plus 200
511200 Natural B Complex 250
592300 Garlic with Licorice
592400 Iron Folic
598500 Siberian Ginseng and Ginkgo Biloba
598800 Passionflower and Chamomile
840000 Madu Manuka
840100 Jeli Raja
840200 Debunga Bunga
861700 Chewable Natural C
861900 Fruit & Vegetable Fibre

(* tidak termasuk Bio C Plus 100, Natural B Complex 100, Daily 60, rangkaian ACTIVE 8TM, rangkaian POSITRIM, Minuman Campuran Ceri Aserola, Multi Carotene, Saw Palmetto and Nettle Root, EPO Plus, Bilberry Plus, Salmon Omega 3, Echinacea with Astragalus, Pek Neuromagnet MAGNA BLOC dan semua Alat Bantu Jualan).

Tawaran 2
Beli 1 Set Lepas Bersalin Tropical Herbs(203189)

Promosi ini sah di bulan Disember 2004 sahaja, sementara stok masih ada.
shahir 24. Dihantar pada 21hb Disember 2004, 10:48:53 mlm   
quote:
LE ni memang best....tujuan saya ambik LE memula sebab nak turunkan berat badan....alhamdulillah sekarang ni dah sebulan lebih amalkan...berat badan saya walaupun tak turun banyak tapi baju-baju banyak yang dah longgar....syoknya...lepas ni saya nak beli Bio C pulak....nak beli protin powder tu macam dah lari budget sikit....takpalah.....saya makan LE ngan bio c dululah


Memang kalau kita amalkan Lecithin E dan Bio C, serta jaga pemakanan atau pun berdiet, boleh turun berat badan kita. Kalau berat dah turun ti, pasti ada bhgn tertentu yg kulitnya kendur. Sebab tu digalakkan minum protein powder. Protein powder ni selain utk pembentukan organ dalaman serta kulit yg sihat berseri ianya juga menjadikan kita rasa lebih kenyang.

Pengalaman sendiri , mmg berat badan turun bila shahir amalkan LE dan Bio C. Tapi kini, shahir ambil protein powder sbb nak dapatkan kulit yg gebu serta utk awet muda...
arejue01 25. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 3:14:07 ptg   
Kaklonglin,
saya dah selamat menjadi ahli amway....dengan kakak kat opis ni..
dia pun geng mdc gak...tapi dia taknak cakap nickname dia ..
sapa tah? ......anyway terima kasih atas pelawaan Kaklonglin...
raihanis 26. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 3:28:57 ptg   
arejue, selamat datang ke Amway.

sama2 lah kita menjaga kesihatan dan kecantikan kita sebagai wanita.

jaga sebelum terlambat, bila dah ditimpa penyakit esok baru nak makan supplemen...
memang banyak la budget jadinya. kesian kat my mom, masa muda teruk buat kerja
cari rezki. sekarang ni sakit sana sakit sini, banyak habiskan duit utk beli ubat dan
vitamin itu ini. elken la, luxor la, cni la, amway lagi .... tapi keadaan masih
juga sama. tetap gak guna wheelchair utk bergerak.
ella973 27. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 3:54:21 ptg   
Kak anis




saya dah dapat botol air nie tapi belum pakai lagi...
* Mesej ini telah disunting oleh ella973 pada 22hb Disember 2004, 4:00:11 ptg
santanpandan 28. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 4:03:07 ptg   
SP masih mengamalkan LE, Bio C, Fruit & Fibre yg tiga ni mesti ambil tiap-tiap hari, tapi protein, kadang-kadang je. Kalau tak ambil tiga serangkai tu, rasa macam tak best betullah. Biasanya SP punya LE tak sampai 2 bulan dah habis. Nak tanya kawan-kawan, Chewable utk kanak-kanak tu, boleh makan lebih dari sebiji ke utk budak umur 2 tahun. Sebab anak SP yg kecil tu, kalau nampak Chewable tu, mesti nak lebih, kalau boleh satu botol tu dia nak .


Raihanis

quote:
santanpandan, ada topping tak? i tak suka topping.


Kek ni tak ada topping.
* Mesej ini telah disunting oleh santanpandan pada 22hb Disember 2004, 4:04:38 ptg
raihanis 29. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 4:13:16 ptg   
SP, i makan sebotol LE cuma sebulan je. sehari 5-6 biji. rasa mcm nak kunyah
sebotol tu sambil tengok tv.



kek takde topping, best laa. iskkk nanti nak kira budget dulu. terliur dah ni.
raihanis 30. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 4:21:32 ptg   
ella, sebelum ujung bulan ni akak dpt gak. harap2 masih ada stok. cantik gak
sebab aluminium nampak shining.
gadis_aries 31. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 5:02:00 ptg   
semua

Stok yg Aries beli tempohari dah pun habis.....so tadi baru dapat stok baru...Aries order :
1) Chewables:Multivitamin


2) Lecithin-E


3) Natural B Complex (2 botol)


4) Daily 180


5) Fruit & Veg (2 botol)


6) Formulation - Tropikal Herbs for Men (2 botol)


7) Formulation - Women (2 botol)


8) Tablet case (2 sets)


9) Versatile Matte Foundation


10)Foundation Compact


11)Calcium Magnesium


12) Bio C Plus


Btw, botol air tu mmg lawa....Aries dapat warna biru....
* Mesej ini telah disunting oleh gadis_aries pada 22hb Disember 2004, 5:57:55 ptg
ella973 32. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 5:06:34 ptg   
hai Inah, lama tak nampak...

byk nyer supplemen yg inah beli, inah punyer ke semua tu...
gadis_aries 33. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 5:13:50 ptg   
quote:
hai Inah, lama tak nampak...

byk nyer supplemen yg inah beli, inah punyer ke semua tu...



Hai ella....

Inah bz sangat lah Ella....baru jer pindah ke rumah baru

Ha'ah supplemen tu semua inah punya....utk sekeluarga lah kira....yg lama dah nak habis sebab tu lah Inah order lagik....so far mmg bagus supplemen Nutrilite tu...even suami Inah pun suka....
jamd 34. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 5:16:38 ptg   
husband jamd pun dulu malas nak makan nutrilite...now dia le yg melantak LE tu sebab nak kurus ...so LE memang pantang letak rumah sebab my dauther yg 3 tahun pun dok kunyah tiap2 hari sebab rasa kacang...sib baik yg boys tu tak tahu lagi sebab dia ingat semua nutrilite mama dia tak sedap
peachlily 35. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 5:50:14 ptg   
ade sesape tak yg bole kasik spesel(dealer price) kat peach sbb nak beli few supplements..bole la ek kasik spesel kat student nie
shahir 36. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 10:21:10 mlm   
peachlily,

Boleh contact shahir...
gee67 37. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 10:43:07 mlm   


Lama tak menyibuk kat sini. Jadi pemerhati aje.

Aries,

Banyaknyalah suppliment2 yang dibeli. Memang kalau kita dah rasi dengan suppliment2 ni, bila tak ambil macam ada rasa benda kurang dalam badan kita.

Shahir,

Anak macamana? Dah sihat ke?



shahir 38. Dihantar pada 22hb Disember 2004, 11:18:23 mlm   
gee

Lama tak nampak...busy ya?
Anak dah ok tapi tulah....ahli yg lain plak yg kritikal.

Betul kata gee tu, kalau dah rasi dgn supplement Nutrilite ni kalau tak ambil mmg rasa ada yg kurang dlm badan kita. Hari tu stok Daily, Bio C shahir dah kehabisan, rasa semacam jer...badan pun jadi lenguh2. Mana idaknya, makan tak menentu, asyik sibuk memanjang jer, kena plak drive kesana sini. Tapi bila supplement yg diorder dah sampai dan shahir dah start ambil semula, walaupun tak sarapan atau lunch sbb tak sempat, badan ni boleh lagi bertahan sampai larut malam. Mmg bertenaga betul.
maizana 39. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 00:31:37 pagi   
shahir

anak2 demam ke?. Anak Kak Zana pun macam tu lah jugak, since pergi taska ni.. macam2 hal lah pulak.. tapi hari Jumaat ni dapat maid baru.. Insyallah teratur lah balik keadaan rumah Kak Zana.
raihanis 40. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 10:42:13 pagi   
ella, akak ada mesej kat u. cuba tengok kat atas sekali sebelah kanan. kalau
(0) tu takde la. kalau ada pun tentu dah basi agaknya mesej tu.

ella973 41. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 10:58:08 pagi   
takde pun akak, saya tgk 0 jer , bila saya klik dia kata Maaf Tiada Mesej Untuk Anda
* Mesej ini telah disunting oleh ella973 pada 23hb Disember 2004, 10:58:53 pagi
raihanis 42. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:01:18 pagi   
heran gak ye. jap lagi antar lagi.

ada sape2 nak oder nutrilite lagi? isnin depan nak submit oder dah. kalau ada
yg nak tumpang sekaki, pm je ler.

esok nak gi hq, sumbit form dealer baru. sape nak ikut?
shahir 43. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:15:36 pagi   
K/Zana

Anak ok jer ....alhamdulillah. Hari2 minta chewable multivitamin dan chewable Natutal C. Suka betul dia.

Off Topic
Hmm...Jumaat dpt maid baru ya, harap yg ni lebih memuaskan drp yg dulu ya K/Zana. Kengkadang nasib gak...harap K/Zana dpt yg eloklah.
gadis_aries 44. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 11:56:09 pagi   
Kak Gee

quote:
Aries,

Banyaknyalah suppliment2 yang dibeli. Memang kalau kita dah rasi dengan suppliment2 ni, bila tak ambil macam ada rasa benda kurang dalam badan kita.


Hai Kak Gee.... lama menyepi!

Ha'ah lah suppliment yg lama dah nak habis so kenalah beli yg baru....mmg rasa2nya serasi sangat dgn kita produk Nutrilite ni....

kak gee ni dah gaharu cendana pula.....dah tau bertanya pula
* Mesej ini telah disunting oleh gadis_aries pada 23hb Disember 2004, 12:04:57 tghari
raihanis 45. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 12:04:08 tghari   
inah, elokla tu jaga kesihatan dari awal kan.

peribahasa tu bukan gerahu, tapi gaharu .



ella, si liz nak ikut akak gi hq tapi rasanya takleh nak bawak dia sbb akak nak
gi antar kit tu terus ke subang. maybe next month boleh bawak dia, nak submit
form dealer baru dari penang.
gadis_aries 46. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 12:05:58 tghari   
Raihanis

Hehehhe....dah edit dah!

ella973 47. Dihantar pada 23hb Disember 2004, 12:22:29 tghari   
inah

setuju ngan kak anis, kena jaga dr awal, macam ella nie, umur dah masuk 30an baru nak amik supplemen, tapi okla dr tak amik langsung

kak anis

suruhla Liz bawa kete sendiri, dia drive pi keje, ckpla kak anis nak terus pi subang, I think dia tak kisah kot..
raihanis 48. Dihantar pada 27hb Disember 2004, 00:45:43 pagi   
akak ni pulak, dah kena darah tinggi barula nak cari vitamin. skrg dah hampir2
nak dapat diabetes pulak, tapi alhamdulillah masih under control. cuma bila makan durian
tu, terasa jugak la kesannya pada tangan dengan kaki. makan sebiji durian, kebas
kaki dgn tangan dekat sebulan. hari2 telan calcium lebih sikit, baru la terasa ada
perubahan.
jamd 49. Dihantar pada 27hb Disember 2004, 07:51:41 pagi   
jamd lak kena tambah B-complex...pastu ada lak budak nak kirim...my regular customer ...so bulan nie spent RM 100.00 je...vitamin utk diri sendiri ...lain2 tu org yg order ...
shahir 50. Dihantar pada 27hb Disember 2004, 9:21:12 mlm   
Nutrilite - Natural B Complex

Gaya hidup yug tertekan, penuaan dan diet yg tak betul, kesemuanya pengaruhi keperluan vitamin B utk tenaga tambahan. B Complex Nutrilite memberi 7 vitamin B utk keseimbangan pemakanan dan tenaga tambahan. Selain tu, vit. B juga perlu utk pembentukan sel darah merah serta utk sistem saraf berfungsi dgn normal.

Mungkin kita tak sedar bahawa vitamin B juga diperlukan utk mengekalkan kulit yg sihat. Ini kerana vit B membantu utk mengekalkan peredaran yg sihat dan normal. Yg penting utk hantar oksigen dan keluarkan sisa drp kulit. Ia juga membantu metabolisme tenaga agar kulit sentiasa berfungsi secara optimum.

Jika menghadapi masalah kulit kering, kasar dan penuh dgn blackheads dan whiteheads, supplemen vitamin B atau B Complex ni, dpt membantu keadaan kulit yg sedemikian.
jamd 51. Dihantar pada 28hb Disember 2004, 10:01:53 pagi   
shahir

jamd memang dah lama dok usha B complex nie...ingat kan mahal sgt ...rupanya mampu le nak membeli
ella973 52. Dihantar pada 28hb Disember 2004, 10:49:28 pagi   
quote:
jamd lak kena tambah B-complex...pastu ada lak budak nak kirim...my regular customer ...so bulan nie spent RM 100.00 je...vitamin utk diri sendiri ...lain2 tu org yg order ...



dahsyat tu jamd, ada regular customer lagi...
ella973 53. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 09:55:39 pagi   
nak buat refreshing, supplemen-supplemen yg laris di sepanjang tahun 2004

Nutrilite Lecithin E


Satu tablet yang boleh dikunyah mengandungi 25 IU Vitamin E dan 50 mg Lesitin.
Kombinasi cemerlang vitamin E (d-alpha tocopheryl succinate) yang diambil secara semula jadi daripada minyak sayuran dan lesitin daripada minyak kacang soya.
Diperasakan dengan madu, karob,dan mapel-walnat.
Vitamin E adalah antioksidan larut lemak yang diperlukan untuk menentang radikal bebas dan melindungi vitamin A daripada pengoksidaan.
Lesitin adalah bahan-bahan pembaur lemak dalam tubuh dan membantu dalam penyerapan vitamin E.
150 tablet.

Bio C plus



Setiap tablet yang bersalut NUTRILOCK mengandungi 250 mg vitamin C (termasuk vitamin C semula jadi daripada Pekatan Ceri Aserola NUTRILITE yang eksklusif, Kompleks Lemon Bioflavonoid daripada ekstrak kulit dan isi lemon, serta sebatian tumbuhan PHYTONUTRIENT
Vitamin C larut air dan mesti digantikan setiap hari.
Ia adalah antioksidan utama yang diperlukan untuk menentang radikal bebas
Membantu mengekalkan tulang, gigi dan gusi yang sihat.
Membantu dalam penyembuhan luka.


Disukai ramai kerana kesannyer berbeza ngan Supplemen vit C brand lain..

Nurilite Daily



Satu tablet sehari membekalkan anda 100% atau lebih 11 vitamin AS RDI - A, B1, B2, niasin, B6, asid folik, B12, C, D, E dan asid pantotenik; serta 7 mineral penting - kalsium, fosforus, iodin, zat besi, magnesium, kuprum dan zink

boleh ganti Pharmaton... nie..

Nutrilite Multi Carotene



90 gel lembut.
Kompleks karotena yang eksklusif daripada tiga pekatan bersumber semula jadi : alga dunaliella salina, buah palma dan bunga marigold.
Satu adunan beta karotena (4.5mg), alfa karotena (1.07mg), lutein (1.12mg) dan zeaxanthin (45mcg) lebih hampir kepada campuran karotenoid dalam buah-buahan dan sayur-sayuran yang bertindak sebagai antioksidan, membantu menghadapi kerosakan radikal bebas.
Beta karotena dan alfa karotena semula jadi adalah 'precursor' kepada vitamin A (retinol) yang boleh ditukar menjadi vitamin A dalam tubuh apabila diperlukan.
Lutein dan zeaxanthin yang membantu menggalakkan penglihatan mata yang tajam dan terperinci.
Membantu mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan penghasilan tisu.
Campuran karotena yang diambil bersama adalah lebih berkesan daripada semua kesan karotena yang diambil dalam satu dos.


kandungan Vitamin A sesuai utk mereka yg hadapi maslaah rabun...
arejue01 54. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 4:02:05 ptg   
err....nak tanya....bio C tu kalau saya makan 2 biji jek sehari campur
ngan LE....lambat sangat ke kesannya? bukan apa kalau makan
2 biji jek..tahanlah 2 bulan...kalau tak sebulan jek...lari pulak budget nanti...yalah barang-barang keperluan lain nak beli gak...ya tak?
tolong ya sesapa advise saya
jamd 55. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 4:30:56 ptg   
arjue

kalau nak nampak kesan yg cepat makan sebiji 4 hari sebab jamd notice...jamd makan 2 biji sehari...lambat sikit nampak kesannya....my husband makan 4 biji sehari....memang dia cakap kulit dia dah gebu & licin ...tu pun kadang2 dia skip...cuma bila tak skip dia ambik 4 biji sehari le

my advise untuk 3 mths tu better makan 4 biji sehari...after that mungkin leh dikurangkan bila hasil dah nampak
arejue01 56. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 4:33:54 ptg   
Thank you Jamd....
kaklonglin 57. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 4:43:18 ptg   
arejue
dah jadi AMWAY distributor ke ? tahniah lah..kalu belum cepat sikit join kak long lin..ni dah nak tahun baru dah.
jamd 58. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:17:07 pagi   
ella

quote:
dahsyat tu jamd, ada regular customer lagi...



betul tu ella...my customer nie every month mesti beli nutrilite...ajak join tak mampu katanya sebab student......so dia cakap baik saja beli dgn akak je ...sekurang2 nya tiap kali order barang tu akak leh cukupkan RM200 untuk dapat free delivery

arjue

you're welcome

untuk sesiapa yang berminat join amway dibawah group jamd...special gift dari jamd i.e sebotol imitation perfume...so apa lagi jangan lepaskan peluang keemasan ini
arejue01 59. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:28:06 pagi   
kaklonglin,
saya dah pun join amway.....terima kasih atas pelawaan tuh....


jamd....
laa kenapa tak cakap awal-awal ada special gift.....kalau tau join dengan
you aje...
jamd 60. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:39:20 pagi   
arjue

kira bukan rezeki jamd & you le ...anyway you can still buy the imitation perfume at RM25.00...normal price RM30.00..

tak nak try ke ?
arejue01 61. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:42:44 pagi   
jamd,

he..he...cekap betul you jamd....cepat you post reply....nantilah
kalau nak i call o.k
jamd 62. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:46:34 pagi   
arejue

hari nie bos bagi half day....so pagi2 memang tak de keje le...sat lagi lepas lunch nak cabut pi midvalley...nak jamu mata sikit

cite le nutrilite mana yg you dah makan & camna kesannya
* Mesej ini telah disunting oleh jamd pada 31hb Disember 2004, 08:47:10 pagi
arejue01 63. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 10:56:59 pagi   
hi jamd,
dah breakfast ke? ...nak citer pasal pengalaman makan nutrilite ni,
saya sebenarnya memula makan LE, untuk turunkan berat badan...
pastu bila baca dalam MDC ni ramai kata yang LE & Bio C berkesan untuk
turunkan berat badan...tu yang berkobar-kobar terus jadi ahli.

Setakat ni o.k saya baru consume dalam 2 bulan....rasanya berat saya w/pun tak turun banyak...tapi taklah naik banyak sangat....maknanya macam maintain je gitu....tapi kena beringat-ingat bab makan gak sebab saya ni jenis badan senang naik gitu....nak turunnya payah nak tunggu lepas bersalin barulah kurus sikit.....pastu bila anak umur setahun startlah naik balik....ni anak no 2 dah 8 bulan lebih.....suspen nak tunggu umur dia setahun.....

Tapi la ni saya memang jaga makan disamping makan LE & Bio C
jamd 64. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 7:29:18 mlm   
arjue

cite pesal breakfast nie...jamd memang jenis tak leh breakfast berat2 cam nasi lemak, roti canai dan sebagainya...alamt ke tandas le jawabnya

so my normal breakfast would be...nestum/cereal..so nestum tu plus milo/coco....kopi memang pantang..... tak leh sentuh...once in a blue moon okay le

alhamdulillah berat badan jamd still maintain w/pun dah anak 3 ...tak yah nak diet atau buang toksin dlm badan ke apa....but jamd still amalkan LE & bio C disamping other nutrilite supplement

lunch pulak...amalkan makan buah dulu...so that perut dah kenyang tak de le telan nasi sampai 2 pinggan
shahir 65. Dihantar pada 01hb Januari 2005, 08:59:50 pagi   
Selamat Tahun Baru 2005

Diam tak diam dah masuk thn 2005 dan usia kita bertambah setahun lagi.
Apabila usia bertambah maka sering dihubungkaitkan dgn TUA. Mmg tak boleh dielakkan yg TUA adalah proses semulajadi dlm hidup. TUA tetap akan menjelma tetapi kita boleh perlahankan kesan penuaan ini dan melindungi penuaan sebelum waktunya dgn mengambil langkah pencegahan. Caranya dgn menutralkan radikal bebas melalui pengambilan antioksidan.

Antioksidan adalah penyelamat utk Awet muda.
Antioksidan spt Vit C, E dan A melindungi sel dan kulit drp kesan radikal bebas yg menyebabkan kerosakan teruk pd struktur kulit. Pengambilan vit. C,E, A sesungguhnya melindungi kulit drp tanda penuaan sebelum waktunya.

Dalam rangkaian Nutrilite Bio C, Lecithin E dan Multi Carotene adalah antioksidan yg ada hubungkait dgn Awet Muda!

Jangan tua sebelum waktunya!

jasmeen@streamyx.com
ella973 66. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 10:54:58 pagi   



NUTRILITE Calcium Magnesium

Dibuat daripada bentuk-bentuk semula jadi kalsium karbonat dan magnesium oksida
3 Tablet sehari memberi 600 mg kalsium dan 400 mg magnesium, serta Pekatan Alfalfa NUTRILITE yang eksklusif.
Kalsium adalah komponen utama tulang dan gigi, ia mempengaruhi pembekuan darah, penghantaran rangsangan saraf, pengekalan selaput sel, tindak balas enzim dan rembesan hormon.
Magnesium penting untuk sel yang sihat, pengeluaran protein dan fungsi buah pinggang yang normal.
Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium.
Orang daripada semua peringkat umur perlu mengganti kalsium yang secara berterusan dikumuh terutama kanak-kanak, remaja, wanita hamil dan yang menyusukan bayi.
Keperluan tubuh terhadap kalsium tidak berkurangan dengan umur dan pada usia lanjut mungkin agak sukar untuk menggantikan kalsium tulang.
Jaminan pemakanan yang baik ialah untuk mempastikan diet harian ditambah dengan kalsium.
180 tablet.


Supplemen yg penting tapi sebenarnyer jarang org nak amik...

Calsium dan Magnesium ni penting esp utk kanak dan kaum wanita especially yg dah pernah melahirkan anak....

Bagi yg tak suka mengambil makanan/minuman berbentuk tenusu,. boleh gantikan keperluan calsium melalui pengambilan supplemen nie..
shahir 67. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 11:38:19 mlm   
Ada yg suggest kalau malam payah tidur, cubalah makan Calsium Magnesium waktu malam. Senang jer nak terlolap...cubalah.
shahir 68. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 11:53:38 mlm   
quote:
Supplemen yg penting tapi sebenarnyer jarang org nak amik...


Calsium Magnesium ni mmg penting. Pesan my MIL kalau umur dah cecah angka 30, eloklah amalkan Calsium Magnesium ni supaya bila dah tua nanti taklah jadi magsa penyakit yg membunuh secara senyap.

Osteoporosis, the silent killer. The bone today, gone tomorrow. Osteoporisis bukanlah sejenis penyakit yg menunjukkan sebarang sintom ataupun kesakitan yg mana tanpa kita sedari badan kita tiba2 shj kehilangan tulang.

Sedikit maklumat ttng calsium intake yg diperlukan setiap hari oleh kaum wanita :

Wanita berumur dlm lingkungan 25-50 thn, memerlukan 1000mg calcium
Wanita hamil serta yg menyusukan perlu 1,200mg
Wanita 65+ thn, perlukan 1,500mg calcium setiap hari.
ella973 69. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 10:38:14 pagi   
Pada sesiapa yg nak amik supplemen tapi malas nak telan byk2 pil, boleh amalkan supplemen Nutrilite Daily sebab ia mengandungi lebih 11 jenis vitamin seperti berikut A, B1, B2, niasin, B6, asid folik, B12, C, D, E dan asid pantotenik; serta 7 mineral penting - kalsium, fosforus, iodin, zat besi, magnesium, kuprum dan zink.
amalkan sebiji sehari sudah mencukupi..



60 tablet RM43.80
shahir 70. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 9:01:26 mlm   
Nutrilite - Daily umpama basic insurance health yg perlu oleh tubuh.
Bagi sesiapa yg baru nak mula ambil vitamin, mmg digalakkan mulakan dgn Daily.
fafa_ain 71. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 9:03:59 mlm   
daily wash ke???heheh...jgn marah ye....
shahir 72. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 9:32:39 mlm   
Bagi mereka yg sering mengikuti dan setia dgn sembang2 di MDC ni rasanya dah biasa dgn Daily, B Complex, Calsium Magnesium dan beberapa lagi rangkaian supplemen Nutrilite.

Kali ini kita digest pula ttng Coenzyme Q10 atau dikenali dgn CoQ10.


Anda kini boleh memastikan diri anda sentiasa sihat dengan mengambil suplemen Nutrilite CoEnzymeQ10 Plus (101156). Sel-sel mengguna banyak koenzim yang dipanggil CoEnzyme Q10 untuk menghasilkan tenaga yang ia perlukan untuk berfungsi. Pekatan paling tinggi ditemui dalam jantung anda.

Nutrilite Q10 menyokong kesihatan jantung, bertindak sebagai antioksidan untuk menentang radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan selular, oleh itu membantu dalam melambatkan proses penuaan. Ia mengandungi Sebatian Tumbuhan Fitonutrien dengan bioflavonoid tambahan. Tiada perasa tiruan, pewarna, atau bahan pengawet tambahan.

CoQ10 dgn AWET MUDA

Jom kita digest lagi...

Ia juga merupakan antioksidan yg ada hubungkait dgn AWET MUDA.

Ini kerana kebanyakan mereka yg berumur melebihi 30 thn, tahap CoQ10 dlm kulit adalah dibawah tahap optimum yg diperlukan, mengurangkan keupayaan kulit utk keluarkan kolagen dan elastin. Oleh itu, kulit lebih terdedah kpd kerosakan dan radikal bebas.

Dgn menambah CoQ10, membantu menggantikan semula tahap optimum yg diperlukan utk mengekalkan fungsi kulit yg sihat. Dgn itu, mengurangkan kesan kerosakan radikal bebas dan menyokong kulit yg muda dan berseri.

Jadi dgn CoQ10, kita bukan shj menjaga fungsi jantung yg sihat bahkan , ia juga bantu perlahankan kesan penuaan. Awet muda...beb!!

jasmeen@streamyx.com
jamd 73. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 08:06:41 pagi   
share experience

baru2 nie b4 naik sekolah anak jamd yg sulung kena selsema....biasa le kalau sorg dah kena yg lagi 2 mesti kena gak...what i did...suruh diorg makan nutrilite chewable multivitamin & iron supplement....selalu diorg makan sebiji je...jamd suruh diorg makan 2 biji sekaligus.....alhamdulillah...tak de dah selsema...eventhough masa selsema diorg dok melantak minum ais.....

jamd notice last time bila kena selsema...mesti follow by batuk...nowadays after consume multivitamin tu memang tak de batuk...ada le sikit2 org cakap adat...so tak yah susah2 nak pi klinik.....kalau pi klinik...normally sorg dah charge RM25.00 paling murah...kalau 3 orang dah RM 75.00...padahal multivitamin nie cuma RM56.30 je ...... kena pandai buat pilihan
ella973 74. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 09:08:58 pagi   
quote:
CoQ10 dgn AWET MUDA

Jom kita digest lagi...

Ia juga merupakan antioksidan yg ada hubungkait dgn AWET MUDA.

Ini kerana kebanyakan mereka yg berumur melebihi 30 thn, tahap CoQ10 dlm kulit adalah dibawah tahap optimum yg diperlukan, mengurangkan keupayaan kulit utk keluarkan kolagen dan elastin. Oleh itu, kulit lebih terdedah kpd kerosakan dan radikal bebas.

Dgn menambah CoQ10, membantu menggantikan semula tahap optimum yg diperlukan utk mengekalkan fungsi kulit yg sihat. Dgn itu, mengurangkan kesan kerosakan radikal bebas dan menyokong kulit yg muda dan berseri.



kak shahir,

kiranyer bagus benarla supplemen ni, tak yah nak amik injection itu la, inila.. yg belum pasti kesannya in long termkan... ish takut gak dgr org la ni dok berlumba-lumba suntikan amik injection....

so pd yg nak awet muda tu..leh try CoQ10 ni, better la dr amik injection tu..., murah pun murah...
shahir 75. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 10:01:16 pagi   
ella
CoQ10 ni mmg bagus....ia ada hubungkait dgn awet muda dan juga penting utk fungsi jantung yg sihat.

Ada ramai gak yg kata "mahal", tapi cuba bayangkan, kalau dah sakit dan perlu dibedah, kena jumpa pakar itu dan ini, rasanya lagi mahal lagi kos
perubatan tu..
raihanis 76. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 12:43:13 tghari   
Coenzyme Q10 <--- walaupun ramai bersungut harganya mahal, tapi produk
ni adalah antara terlaris di amway sekarang nih.
ella973 77. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 10:43:54 pagi   
sempena tahun 2005, so jgn lupakan the most famous supplemen.. in yaer 2004



Satu tablet yang boleh dikunyah mengandungi 25 IU Vitamin E dan 50 mg Lesitin.
Kombinasi cemerlang vitamin E (d-alpha tocopheryl succinate) yang diambil secara semula jadi daripada minyak sayuran dan lesitin daripada minyak kacang soya.
Diperasakan dengan madu, karob,dan mapel-walnat.
Vitamin E adalah antioksidan larut lemak yang diperlukan untuk menentang radikal bebas dan melindungi vitamin A daripada pengoksidaan.
Lesitin adalah bahan-bahan pembaur lemak dalam tubuh dan membantu dalam penyerapan vitamin E.
150 tablet.
shahir 78. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 11:30:02 pagi   
Supplemen yg membantu anak2 penuhi keperluan tubuh agar sihat dan cergas.

NUTRILITE Chewables Multivitamin and Iron Supplement


NUTRILITE Chewable Natural C

Satu tablet yang boleh dikunyah memberi 30 mg vitamin C semula jadi, yang datang daripada Pekatan Ceri Aserola NUTRILITE yang eksklusif dan anda akan menyukai perasa 'punch' buah-buahan semula jadi yang enak.
Kanak-kanak perlukan vitamin C untuk
-pembentukan kolagen.
-penyerapan zat besi yang membantu membentuk darah.
-pembentukan tulang, gusi dan gigi yang kuat.
-sebagai antioksidan untuk melindungi tubuh daripada kesan-kesan radikal bebas

November 2004 yg lalu anak shahir pergi bercuti ke Romania selama 2 bulan...masa dia pergi kat sana dah masuk musim sejuk, jadi berpeluanglah dia main salji "snow fight"dan wat snowman. Tapi cuti kali ni shahir bekalkan Chewables Multivitamin dan Natural C. Alhamdulillah, semalam dia balik drp Romania...seronok dia bercerita pengalamannya kat sana...siap cakap lagi.."kali ni tak demam mommy...may be because abang kunyah Nutrilite everyday".

Last year gi bercuti ke US waktu winter gak, tapi tak bawak Nutrilite....dan dia demam seminggu kat sana....
jamd 79. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 2:18:43 ptg   
shahir

amboi....kemain anak2 shahir...every year pi main ski
raihanis 80. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 2:55:34 ptg   
amboii shahir, anto anak bercoti kat oversea ye.

kek coklatnya mana? dah berkurun duk tunggu, mati kempunan kang.
shahir 81. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 2:56:23 ptg   
Jamd,

Rezeki anak....cuma thn depan payah skit dia nak gi lelama sbb next year dia dah masuk primary school.

Tapi yg pasti balik drp vacation thn ni, hidung dia tak lagi berhingus dan dia tak batuk2 spt thn lepas. Kalau nak ikutkan, Romania lagi sejuk jika dibandingkan dgn winter kat US (tmpt yg dia gi tu). Tapi Alhamdulillah dia tak demam selsema atau pun mengadu sakit itu dan ini. Mmg nampaklah bezanya sejak dia makan Nutrilite Chewables tu - Multivitamin dan Natural C.
shahir 82. Dihantar pada 10hb Januari 2005, 2:59:33 ptg   
Raihanis,

Alah...bg exposure skit kat dia....

Kek cokelat tu???
Drp pemerhatian I, bukan ke you berdiet??
Tapi kalu nak...no problem.
raihanis 83. Dihantar pada 11hb Januari 2005, 4:45:15 ptg   
shahir, org sihat senang nak berdiet. kalau badan tak sihat, susah nak diet.
itu ini kena pantang. sihatkan dulu mana yang sakit, makan je mana yang teringin.

gallstone. letih nak telan lecithin e.
shahir 84. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 09:22:24 pagi   
quote:
org sihat senang nak berdiet. kalau badan tak sihat, susah nak diet. itu ini kena pantang. sihatkan dulu mana yang sakit, makan je mana yang teringin


Kebanyakan vitamin Nutrilite ni kebaikannya ibarat serampang dua mata.
Kalau kita makan Lecithin E dan Bio C...sbb ingin menjaga kulit agar sihat dan cantik, dlm pd yg sama juga ianyanya berfungsi sbg pembakar lemak serta uraikan lemak kpd unit yg kecil. Jadi turut membantu utk slim gaks...

Sbb tu kebanyakan pengamal supplemen Nutrilite ni...boleh makan je apa yg teringin...berat tetap menten.
ella973 85. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 09:10:51 pagi   
quote:
Sbb tu kebanyakan pengamal supplemen Nutrilite ni...boleh makan je apa yg teringin...berat tetap menten.



setuju nie, memang sejak ella berhenti amik Biodex ( itupun amik 2 kotak jer) pastu amik LE dan bio C and minum GC tu jer... sib baik tak naik berat, menten jer, turun pun idak le banyak mana pun.. tapi tahun lepas berjaya gak le turunkan berat badan dgn selamat... selamat ella kata sebab penurunan tak drastik tapi dgn teratur..
shahir 86. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 09:48:28 pagi   
quote:
tapi tahun lepas berjaya gak le turunkan berat badan dgn selamat... selamat ella kata sebab penurunan tak drastik tapi dgn teratur..


Mmg berbagai cara diamalkan utk kurus. Ada yg sekat makan, tak makan nasi, senaman, telan pil kurus, injek tubuh, ambil meal replacement dan sebagainya.

Walau macamana ghairah kita nak kurus pastikan yg kita ambil cara utk kurus dgn cara yg sihat dan selamat. Supplemen tambahan spt Lecithin E, Bio C, Protein Powder, Fruit and Fiber serta Positrim merupakan supplemen Nutrilite yg jika diamalkan boleh membantu kita utk slim dgn selamat dan sihat.
dikme 87. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 12:34:03 tghari   
cam mana nak bagi sedap minum protein powder ni
Junior 88. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 12:40:48 tghari   
ambil yang perasa beri tu.... nyum! nyum!
shahir 89. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 09:23:45 pagi   
Sajer nak share....

Kalau yg ada gastrik dan ingin amalkan supplemen Nutrilite...bagi atasi masalah gastrik anda, amalkan ...

Protein powder


Natural B Complex


Calsium Magnesium


Dah ada yg amalkan..dan terbukti keberkesanannya.
mamaboomboom 90. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 3:16:45 ptg   
Mama... saya nak tanye harga Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs dan Formulasi untuk wanita Tropical Herbs berape harga dia?

Ko rang jawab le...mama bukan dealer...cepat jawab sbb ada nak order tu!!

sapa cepat dia dapat~~~~~
* Mesej ini telah disunting oleh mamaboomboom pada 24hb Januari 2005, 3:19:29 ptg
cipin 91. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 3:36:21 ptg   
hai semua


Cipin nak tanya supplement yang cipin makan ni dah mencukupi ker belum... and betul tak pemakanannya... cipin tgh ngan 4-5 months skarang..

every morning mesti makan lec-E 1 biji, cal-mag 1 biji, bio-c 2 biji... plus yang lain spirulina and salindah.... ada apape komen tak???
kaklonglin 92. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 3:43:26 ptg   
mama
kak long selalu jual at RM45 je ( untuk lelaki & pompaun pun sama)
mamaboomboom 93. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 3:48:24 ptg   
OK~~~~~~~~ mama dah dapat orang yg sanggup nak jual kat member tu.
jamd 94. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 4:33:41 ptg   
cipin

folic acid & iron ambik tak ? coz dua2 nie pentinmg utk ibu yang mengandung
jamd 95. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 5:44:53 ptg   
jamd baru je tambah vitamin B complex in my routine....hehehehheheh...result my skin makin gebu plus for those yg ambik pil perancang ke apa...better makan B complex nie...jamd ada ambik injection...desire kurang...sejak makan nie bertambah ada le

tak caya you all try
shahir 96. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 11:46:44 mlm   
Apa yg shahir realised sejak ambil B Complex, muka ni tak da berminyak cam dulu...sampai tisu tu boleh jadi kertas minyak. Kulit makin sihat...kalau guris kat kaki atau lengan dah tak da garisan putih2 atau tanda kulit kekeringan. Satu lagi rambut pun dah tak gugur lagi dan kuku pun tak cepat patah.
shahir 97. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 12:19:55 tghari   
Kalau yg ada masalah period yg tak konsisten dan ada masalah period pain / senggugut, eloklah amalkan EPO. Ianya elok utk sejahteraan kaum wanita sewaktu haid.

Nutrilite EPO Plus
raihanis 98. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 3:35:45 ptg   
ambil calcium sebelah pagi tak mengantuk ke cipin? i telan sebelah malam
je. kalau telah siang, mau cari bantal la jawabnya.
shahir 99. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 3:47:04 ptg   
[raihanis
Hai...

I ambil siang...awat tak ngantuk pun??
Hari tuh ada yg beritahu, kalau malam tak leh tidur cuba ambil calsium.
I trylah..tapi tak de pun nak carik bantal...
* Mesej ini telah disunting oleh shahir pada 27hb Januari 2005, 3:47:40 ptg
shahir 100. Dihantar pada 27hb Januari 2005, 3:48:43 ptg   
eh...dah sampai ke penghujung.
Kita conclude sembang ni k...amalkan pengambilan vitamin agar tubuh sentiasa sihat dan cergas.
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005